☑ Pravila foruma i savjeti

SDA

amkos
Član

Re: SDA

Post Postao/la amkos » 02 maj 2018 15:13

kliker je napisao/la:Da je Bog do vise Sebija... SDA be podnosim ali njoj skidam kapu. Ona je egzaktna kod nje nema traceva i tricavih prica. Daj Boze da se ubaci u politiku.
Otkud znaš to ?

Ja sam čuo svašta o njoj. A informacije nisu iz medija.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 03 maj 2018 02:39

amkos je napisao/la:
kliker je napisao/la:Da je Bog do vise Sebija... SDA be podnosim ali njoj skidam kapu. Ona je egzaktna kod nje nema traceva i tricavih prica. Daj Boze da se ubaci u politiku.
Otkud znaš to ?

Ja sam čuo svašta o njoj. A informacije nisu iz medija.
Amkose ja samo vjerujem brojkama kad neko izadje i kaze imali smo dug od 90 miliona sad je to 30. A to niko ne ospori onda ja kapu skinem. A spinovanje i traceve ostavljam neobrazovanim i pokvarenim hajvanima pa nek se zabavljaju.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 03 maj 2018 12:28

SDA će za člana Predsjedništva predložiti Denisa Zvizdića, Sebija Izetbegović 2019. preuzima stranku

slika

Nakon što su završene unutarstranačke nominacije u Stranci Demokratske Akcije (SDA) za konačnu kandidaturu za Predsjedništvo BiH poznato je da je najveći broj nominacija osvojio Denis Zvizdić, kojeg bi najvjerovatnije Kadrovska komisija trebala predložiti kao kandidata za Predsjedništvo. Kompromisno rješenje bi trebalo biti da Sebija Izetbegović 2019. bude izabrana za predsjednicu SDA.
Kako Klix.ba saznaje iz pouzdanih izvora Denis Zvizdić osvojio je ubjedljivo najveći broj nominacija i to čak 92. Na drugom mjestu po broju nominacija od izvršnih odbora općinskih organizacija SDA je Šefik Džaferović i to 51. Trećeplasirani je Safet Softić sa 45 nominacija, dok je supruga aktuelnog predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, Sebija Izetbegović dobila 35 nominacija.

Konvencija SDA bit će održana 26. maja i tada će zvanično biti objelodanjeno ime kandidata za Predsjedništvo BiH. Spekuliše se o opcijama na koji način će SDA odabrati kandidata od četiri gore nabrojana, a kako saznajemo ključnu ulogu će imati Kadrovska komisija stranke. Tu komisiju čine Senija Bubić, Šefik Džaferović, Šefkija Okerić, Asim Sarajlić, Halid Genjac i Adil Osmanović, koji je zamijenio isključenog Sadika Ahmetovića.

Oni bi 26. maja trebali da kao jedinog kandidata za Predsjedništvo BiH predlože Denisa Zvizdića, koji je i dobio najveći broj nominacija.

S druge strane, iako se mnogo govorilo da bi Sebija Izetbegović mogla biti kandidovana prema posljednjim informacijama iz vrha stranke to se ipak neće dogoditi. Međutim, da će se gospođa Izetbegović u budućnosti baviti politikom nagovijestio je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, koji je u posljednjem intervjuu za Vijesti.ba kazao da će Sebija u budućnosti izrasti u snažnu ženu-političara.

S tim u vezi bi se mogla tumačiti i nagovještenja da će Sebija Izetbegović na kongresu stranke u maju 2019. godine preuzeti vodstvo SDA, odnosno da će biti izabrana za predsjednicu stranke.

To bi moglo biti optimalno rješenje koje bi na okupu održalo sve postojeće struje u SDA i koje bi rukovodstvo stranke podržalo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sda-ce- ... /180503075
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 26 maj 2018 10:49

IZETBEGOVIĆ ODLUČIO: "Džaferović kandidat SDA za Predsjedništvo BiH"

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/817 ... o_bih.html

Šta mislite?
Kakav je ovaj?
Samo BiH.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 26 maj 2018 12:47

BosnjackaHercegovina je napisao/la:IZETBEGOVIĆ ODLUČIO: "Džaferović kandidat SDA za Predsjedništvo BiH"

Šta mislite?
Kakav je ovaj?

Bezveze. Nije nikakv lider i nema harizmu. A i neko njegovo znanje je upitno. Sitni birokrata rekao bih.
SDA je trebala raditi na tome da formira bar 4-5 jakih politickih licnosti koji bi mogli biti ministri i biti na nekim znacajnim funkcijama

Sada nemaju apsolutno niti jednog drzavnika. Bar ga ja ne vidim.

To je vrlo lose jer je to nasa najveca stranka
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 26 maj 2018 13:16

BosnjackaHercegovina je napisao/la:IZETBEGOVIĆ ODLUČIO: "Džaferović kandidat SDA za Predsjedništvo BiH"

Šta mislite?
Kakav je ovaj?
Meni je bolji od Softica, Sebije a tu je negdje sa Zvizdicem.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 26 maj 2018 15:15

Šta mislite?
Kakav je ovaj?
Izdao Sutorinu:
slika

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 26 maj 2018 18:32

Trebamo čekati još najmanje 85 godina da dobijemo novog lidera. Znamo da jedan narod dobije svog istinskog lidera svako 100 godina. Rahmetli Alija Izetbegović je umro 2003. godine i od tada je rasulo na bošnjačkoj političkoj sceni. Nema vizionara, ljudi koji gledaju 10, 20, 30 godina unaprijed.

Ovi današnji izdaju sve i svašta za lični interes. Nažalost.

bilbo
Član

Post Postao/la bilbo » 27 maj 2018 03:05

Lideri i pojedinci su zamjenjivi, nama je potrebna jasna ideja i pravac kojim trebamo ici, cvrst sistem i organizacija.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 27 maj 2018 23:01

bilbo je napisao/la:Lideri i pojedinci su zamjenjivi, nama je potrebna jasna ideja i pravac kojim trebamo ici, cvrst sistem i organizacija.

Tačno. Bitan je plan i platforma. A lideri ne trebaju da izmišljaju toplu vodu i prave nove ideje nego da odrađuju postojeće.

Lično, ja sam skeptičan da će SDA kandidat za predsjedništvo (ne bitno ko da je to bio) postati izabran. Jednostavno došlo je do prezasićenja. Bakir je predugo šutio na Dodikove provokacije. A SDP je očito krenuo sa pro-BiH retorikom. I to im je pametan potez.

Ja ću svoj glas potrošiti na borbu protiv ustaša - to jest Željko Komšić.

Ovako barem znam da Hrvatski predstavnik voli BiH. Nek bude 2:1 u korist BiH u predsjedništvu pa kako god da bude. Bolje i to nego da bude SDA čovjek i ustaško-četnička koalicija.
Samo BiH.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 28 maj 2018 06:39

Ja glasam u genocidnoj tvorevini tako da je to drugacije. Ne mogu glasati za bosnjackog clana predsjednistva. Slozio bih se sa tobom u vezi Komsica. Treba njega uvaliti kao ikebanu. Bar nece praviti stetu i trebati minimizirati uticaj srbokatolika.

Lose je sto i NS ima kandidata i on ce sigurno pokupiti solidan broj glasova. To je minus za Komsica

Procjenjujem da Radoncic(ako ikako bude kandidat) nece dobiti glasova kao 2014. To nece dobiti niko iz SBB. Tako da ce vjerovatno upasti Dzaferovic ili Becirovic u predsjednistvo. Dajem vecu prednost Dzaferovicu jer SDA ima 5 puta vise clanova.

No vaznije da uzmemo sto vise u SBK i HNK. Kao i mobilizacija u GC. Da bar dobijemo jednog zastupnika u predstavnickom domu
Biće onako kako Bošnjaci odluče

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 28 maj 2018 07:03

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
bilbo je napisao/la:Lideri i pojedinci su zamjenjivi, nama je potrebna jasna ideja i pravac kojim trebamo ici, cvrst sistem i organizacija.

Tačno. Bitan je plan i platforma. A lideri ne trebaju da izmišljaju toplu vodu i prave nove ideje nego da odrađuju postojeće.

Lično, ja sam skeptičan da će SDA kandidat za predsjedništvo (ne bitno ko da je to bio) postati izabran. Jednostavno došlo je do prezasićenja. Bakir je predugo šutio na Dodikove provokacije. A SDP je očito krenuo sa pro-BiH retorikom. I to im je pametan potez.

Ja ću svoj glas potrošiti na borbu protiv ustaša - to jest Željko Komšić.

Ovako barem znam da Hrvatski predstavnik voli BiH. Nek bude 2:1 u korist BiH u predsjedništvu pa kako god da bude. Bolje i to nego da bude SDA čovjek i ustaško-četnička koalicija.
Bravo. Odlično rečeno.

Ja na onim izborima kad je bio izabran Komšić nisam glasao za njega jer sam mislio da će to napraviti veliku štetu Bosni i Hercegovini i Bošnjacima tada. Bio mladji i vjerovatno naivniji. :what:

No, danas su drugačije okolnosti i malo drugačije razmišljam i gledam na sveukupnu situaciju. Mislim da je glasati protiv Čovića, t.j. za Komšića farz t.j. obaveza.

Ako bude 2:1 u Predsjedništvu za pro-BiH snage to bi bilo jako dobro.

I ja najvjerovatnije svoj glas dajem za borbu protiv ustaša - to jest Željku Komšiću. :gut:

atif
Član

Post Postao/la atif » 01 jun 2018 09:50

Aktivisti Asocijacije mladih, Asocijacije FATMA i Asocijacije žena SDA Bužim danas su u ovom gradu prigodno obilježili Dan bijelih traka.U znak sjećanja na žrtve genocida u Prijedoru aktivisti ovih asocijacija građanima Bužima dijelili su bijele trake sa informativnim materijalom, te ih na taj način podsjetili na stravične događaje u Prijedoru od prije 26 godina.

Simbolika bijelih traka dolazi iz maja 1992. godine, tačnije kada su vlasti bosanskih Srba izdale naredbu svim Bošnjacima i Hrvatima u Prijedoru da na svoje prozore zakače bijele čaršafe, a ako izlaze vani da vežu bijele trake oko ruke. Na taj način su označeni nesrbi u Prijedoru nakon čega su počela masovna zarobljavanja, ubistva i silovanja.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u Prijedoru su ubijena 3.173 civila, od čega 102 djeteta i 256 žena, dok je 31.000 ljudi bilo zarobljeno u logorima u okolini Prijedora.

- Ovo je nešto najmanje što možemo uraditi za žrtve genocida u Prijedoru, da ih se na dostojan način sjetimo, iskažemo poštovanje, upoznamo mlađe generacije, ali i da podsjetimo ostale građane šta se desilo prije 26 godina u Prijedoru. Mi samo na istini i zdravim principima možemo graditi suživot, toleranciju i bolju budućnost u Bosni i Hercegovini. Važno je da se zločini u Prijedoru ne zaborave i nikom više ne ponove - rekao je predsjednik Asocijacije mladih SDA Bužim Kenan Cinac.
https://faktor.ba/vijest/dan-bijelih-tr ... a-298029#3

slika

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 01 jun 2018 10:19

hamza je napisao/la:
Aktivisti Asocijacije mladih, Asocijacije FATMA i Asocijacije žena SDA Bužim danas su u ovom gradu prigodno obilježili Dan bijelih traka.U znak sjećanja na žrtve genocida u Prijedoru aktivisti ovih asocijacija građanima Bužima dijelili su bijele trake sa informativnim materijalom, te ih na taj način podsjetili na stravične događaje u Prijedoru od prije 26 godina.

Simbolika bijelih traka dolazi iz maja 1992. godine, tačnije kada su vlasti bosanskih Srba izdale naredbu svim Bošnjacima i Hrvatima u Prijedoru da na svoje prozore zakače bijele čaršafe, a ako izlaze vani da vežu bijele trake oko ruke. Na taj način su označeni nesrbi u Prijedoru nakon čega su počela masovna zarobljavanja, ubistva i silovanja.

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu u Prijedoru su ubijena 3.173 civila, od čega 102 djeteta i 256 žena, dok je 31.000 ljudi bilo zarobljeno u logorima u okolini Prijedora.

- Ovo je nešto najmanje što možemo uraditi za žrtve genocida u Prijedoru, da ih se na dostojan način sjetimo, iskažemo poštovanje, upoznamo mlađe generacije, ali i da podsjetimo ostale građane šta se desilo prije 26 godina u Prijedoru. Mi samo na istini i zdravim principima možemo graditi suživot, toleranciju i bolju budućnost u Bosni i Hercegovini. Važno je da se zločini u Prijedoru ne zaborave i nikom više ne ponove - rekao je predsjednik Asocijacije mladih SDA Bužim Kenan Cinac.
https://faktor.ba/vijest/dan-bijelih-tr ... a-298029#3

slika
Ovo je ono o cemu sam ti pricao na prethodnoj temi. Jeftini poeni.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 01 jun 2018 11:19

Kliker, brato moj fini - ali zasto SDP nije uradio isto i sakupio jeftine poene?

Da li je to sto je SDP iznad "jeftinih poena" ili zato sto se boji sta ce im Srbi rec?

To je upravo ona moja rezervacija o SDPu o kojoj sam govorio.
S jedne strane imamo uhljebljene idiote u SDA - jos ako Sebija Izetbegovic postane civija u SDA - ja tek tada iskreno vjerujem da ce SDA dozivjeti globalni krah - nedaj Boze. Ne zato sto je zena nego zato sto je Izetbegovic i SDA mora biti veca od jedne familije ako misli da ima podrsku inteligentnijeg sloja Bosnjackog naroda.

Jednostavno, mi nemamo lidere. Ovo je skroz lose.
Samo BiH.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 01 jun 2018 11:53

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Kliker, brato moj fini - ali zasto SDP nije uradio isto i sakupio jeftine poene?

Da li je to sto je SDP iznad "jeftinih poena" ili zato sto se boji sta ce im Srbi rec?

S jedne strane imamo uhljebljene idiote u SDA - jos ako Sebija Izetbegovic postane civija u SDA - ja tek tada iskreno vjerujem da ce SDA dozivjeti globalni krah - nedaj Boze. Ne zato sto je zena nego zato sto je Izetbegovic i SDA mora biti veca od jedne familije ako misli da ima podrsku inteligentnijeg sloja Bosnjackog naroda.

Eno ti Envera Bijedica na fejsbuku pa vidi...

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 01 jun 2018 12:41

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Kliker, brato moj fini - ali zasto SDP nije uradio isto i sakupio jeftine poene?

Imas ti pravo ovdje sto pises nije SDP nikakva cvijecka. Imaju oni svoju dozu balija, lopova, hostaplera i nedovrsenih Srba sto veli Drina al sto nas ova SDA unazadi nije niko...

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 12 jun 2018 09:17

Safet Mešanović napustio Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo

slika

Safet Mešanović, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo napustio je svoj dosadašnji poslanički klub SDA i pridružio se novom.
U Skupštini Kantona Sarajevo formiran je novi zastupnički klub nazvan "SDA2-BPS", a koji čine kantonalni zastupnici Hamed Aljović, Safet Mešanović i Semir Halilović.

Zastupnik Safet Mešanović, koji je bio dio Kluba zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, obavijestio je predsjedavajuću Anu Babić o tome da napušta Klub SDA u kantonalnom organu zakonodavne vlasti.

"Obavještavam vas da napuštam Klub SDA u Skupštini Kantona Sarajevo te da ću ubuduće djelovati u okviru Kluba SDA2-BPS. Također vas obavještavam da izlaskom iz Kluba SDA ne napuštam političku stranku SDA te da se politička stranka SDA i dalje nastavlja finansirati s osam zastupnika kao dosad", napisao je Mešanović u obavještenju.

Zanimljivo je da se u novoosnovanom klubu nalazi i Hamed Aljović koji je 22. septembra 2016. godine zvanično postao član Kluba Stranke demokratske akcije (SDA) u Skupštini Kantona Sarajevo.

Potpisana je svečana izjava u kojoj je Aljović izrazio želju da u svom radu svojevoljno pristupi Klubu zastupnika SDA i da će u Skupštini KS raditi na dobrobit svih građana Sarajeva.

"Za to sam se opredijelio jer sam uvidio da je aktuelna Vlada, pod vodstvom SDA, pokrenula mnoge reformske procese u Kantonu Sarajevo, a posebno u obrazovanju", istakao je Aljović.

Činjenično, SDA trenutno u Skupštini Kantona Sarajevo ima klub koji ima samo sedam zastupnika i to Sabahudina Delalića, Amara Dovadžiju, Amora Mašovića, Eldara Čomora, Fikreta Prevljaka, Mirzu Čelika i Muhameda Kozadru.

Ovaj klub ranije su napustili zastupnici Kemal Ademović, Elvedin Okerić i Amel Mekić. SDA još uvijek ima najveći Klub u Skupštini KS, a slijedi novoosnovana politička stranka bivšeg premijera KS Elmedina Konakovića Narod i pravda koja ima šest samostalnih zastupnika.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/safet-m ... /180612067

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 26 jul 2018 12:11

Jeste li vidjeli ovog naprdivanja oko Puzigace..? Njega je SDA takoreci imenovala, izbor je bio izmedju zlatnog ljiljana Slavise Sucura i ovog cetnika... Eto vam patrijota...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 jul 2018 12:17

kliker je napisao/la:Jeste li vidjeli ovog naprdivanja oko Puzigace..? Njega je SDA takoreci imenovala, izbor je bio izmedju zlatnog ljiljana Slavise Sucura i ovog cetnika... Eto vam patrijota...
Naravno.Ista Sda je usla u savez s Babinim izdajicima u Krajini ali niko van Usk kantona ne zna to jer oni drze medije pod kontrolom.A da mi je drago da su se posrali na Sda ovako.Pa cak i onu sadaku zastupnika Srba nisu uspjeli
I zamisli da bude gore imas prelivodu Dzaferovica koji je jedini ostao od one trojke koja je pobjegla iz Sda.I da im je Sda poklonila mjesto ministra vanjskih poslova,nesto sto komunjare nisu ni sanjale tad
Ali cuj.Bas mi je drago.Jos sad ovo s borcima ovo za Usk kanton i migrante.Bas ce dobro proci na izborima :lol:
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Odgovorite