Lista BH proizvoda - KUPUJ DOMAĆE!
Re: Lista BH proizvoda - KUPUJ DOMAĆE!
Coly u svakom VEĆEM TC... http://www.kucanica.ba/cijena-na-akciji ... -coly-6208
Salčinović u Konzumu sigurno, za ostale TC ne znam,
Naturgeist u Bingu, pod zdravom hranom, ali je pitanje je li svaki Bingo ili samo lokalni
Salčinović u Konzumu sigurno, za ostale TC ne znam,
Naturgeist u Bingu, pod zdravom hranom, ali je pitanje je li svaki Bingo ili samo lokalni
Dao si mi vec postojecu sliku. A za sokove to cu dodat kad budem imao vremena. Jesi li pogledo ko su osnivaci i vlasnici tih kompanija?abu seid je napisao/la:https://s15.directupload.net/images/181208/3l7m4yn5.jpg
Lista sokova ti je u PP
Odlicno! Dodat cu ovo kad zavrsimo sa vodama.abu seid je napisao/la:PRERADA VOĆA I POVRĆA U BOSNI I HERCEGOVINI
Sad trenutno sortiram imena kompanija po abecedi i onda na isti nacin njihove vode. Smatram da je bolje ako se samo stavi notu pored imena dali je ambalaza domaca ili strana.patriota je napisao/la:Više sam mislio da ovu vrstu informacije koristimo kao kriterij prilikom pozicioniranja proizvoda na samoj listi. Tako da proizvodi koji imaju najveće učešće domaćih sirovina budu na vrhu liste. A da ovi drugi koji nabavljaju sirovine iz škutorije i geniocidne ili u genocidnoj otvore pogon i zapošljavaju čete a samo kobajagi vlasnik naš kao paravn, da ti proizvodi budu na dnu liste. Pa ko kako voli nek izvoli, ali neka se zna...
Ja se sada pokušavam što više edukovati da bih mogao što kvalitetnije učestvovati u ovoj temi, i tako istražujući naletim na podatak da je najveći dio staklene ambalaže kod nas iz smrdije i to iz fabrike stakla u gradu Šidu. Ta firma iz smrdije je prisutna na svakom našem sajmu, a posljednji je bio sajam šljive u herojskom gradu Gradačcu. I to sve ta firma koristi u svoje marketing svrhe i na tim sajmovima pokušavaju proturiti svoje proizvode našim firmama. A kod ovih prehrambenih artikala tegla i poklopac su od 10%-25% vrijednosti samog proizvoda. Pa ti skontaj gdje pare idu. Vidi ti sada koliki je tu kod nas potencijal za naše privrednike i investitiore da poklope ovaj sektor sa staklenom ambalažom. Ovi naši privrednici iz Tešnja i Gračanice su fantastični. Oni nema šta ne znaju napraviti. Evo upravo tu PET plastičnu ambalažu već uveliko rade, a čak i recikliraju. Ali što se staklene ambalaže tiče mislim da to još niko kod nas nije pokrenuo. A podržali bi mi to sve objeručke upravo kroz podršku i kupovinu proizvoda kaji imaju blizu 100% učešće domačih sirovina.
I ja sam primjetio kad trazim ove neke vode da sad izbacuje linkove za ovaj forum i ovu temu.abu seid je napisao/la:E to je ono što se treba forsirati. Brend. Bosansko. Bošnjačko. Naše.
Onoga momenta kada oni ojačaju, jačaju i naši dobavljači.
Primjer: već godinu dana opsjednut ovom temom tražim naše proizvode na internetu. Jedva sam nalazio slike i tekstove o našim firmama.
Onda prije neki dan se pokrene ova tema i odjednom na tražilici nađem slike proizvoda koje smo postirali i to skoro na prvim mjestima.
Zamisli sada kako bi to izgledalo da se pišemo dugo o tome.
Isto, zamisli kako bi izgledalo da gledamo na svaku sitnicu(ambalaža, mjesto proizvodnje, kako se zove direktor ).
Mislim da trebamo ipak staviti prioritete.
patriota je napisao/la:Nadam se da će nam se u ovome prikljućiti dosta patriota, ako ne registracijom na forum i postovima, onda barem klikovima na ove naše postove i buduću listu domaćih proizvoda tako da izlazi prva u pretraživanjima. Ja svaki dan nekome preporučim ovaj forum, jer pored ove teme ima dosta dosta dosta dobrih stvari već napisanih od ove "zrelije" generacije koje treba pročitati...
"Direktor "Best" firme javno hvali kako su kod njega "muslimani " ,jer ih ne zove Bosnjacima, samo radnici a da su im sefovi hrvati. I to javno i u lice politicarima Bosnjacima iz tog grada i kantona a moze mu se jer je u pravu i jer kroz ekonomiju on drzi politicare u ruci."patriota je napisao/la:Hvala za ove detalje o Bestu. Kao rezultat ove razmjene informacija, barem u mom slučaju, na polici su im ove sedmice ostale dvije tegle tog ajvara i tjestenina koju također distribuiraju a koju smo prije uzimali kada ne nađemo Klasovu.
viewtopic.php?t=66&start=2260#p91793
Da oni su i import-export firma, npr poznata francuska voda "Evian" oni uvoze u Bosnu.patriota je napisao/la:I tako tražeći alternativu pogledam Filts, koji na prvu izgleda super a i proizvodi se u Turskoj, kad dalje u tekstu piše da je uvoznik i distributer Violeta d.o.o. Čovječe nisam znao da oni i distribuiraju.
Hvala za ovu informaciju!patriota je napisao/la:Meli voda se može kupiti u Bingu. Ja danas uzeo bidon 6 l. neka se nađe kada ovi levati iz VIK-a zavrnu vodu bez neke najave. Na pakovanju ima Bingov logo, a na deklaraciji piše "Za Bingo d.o.o Tuzla... puni i pakuje: Bio pool d.o.o. Kladanj". Domaća je sigurno i jako dobrog je okusa...
Obradovo si me sa ovim.patriota je napisao/la:Prije par dana sam pronašao ovaj sok u Penny marketu i uzeo jedan paket 3l. Danas sam ponovo otišao i uzeo još tri paketa, jer sok je stvarno prva liga. Baš je onaj pravi sok od jabuka. Pakovanje lijepo izgleda i praktično je. Čak sam uspio pronaći i broj od ovog vlasnika Tahira. Jako ljubazan čovjek. Kaže da proizvode samo sezonski, sve do kada može lokalno nabavite tu sortu jabuke. Inače kupuje na veće količine, tj. po nekoliko tona da bi mu se isplatio prevoz. Kapacitet je par tona jabuka dnevno. Nabavlja prvenstveno iz Tuzlanskog kantona, a onda kasnije gdje god može naći sirovinu. Ovaj sok je stvarno prva liga i preporučujem svima da probaju. Inače u Penny marektu stoji neugledno naslagan na paleti, tamo na kraju iza svih ovih brendiranih sokova pa ga treba malo potražiti...
Update:
Aromatizirana voda, prirodna mineralna voda, prirodna izvorska voda i stona voda
LIPA VODA (Bihaćka pivovara d.d. - Bihać)
BIJELA VODA (Bijela voda d.o.o. - Prača)
VODA KRISTAL (Kobens d.o.o. - Živinice)
OAZA (Oaza d.o.o. - Tešanj)
BISTRIK (Papago d.o.o. - Lukavac)
TUZLANSKI KISELJAK (Pivara Tuzla d.d. - Tuzla)
PRIRODNI KISELJAK PRINCESS (Prirodni kiseljak princess d.o.o. - Tešanj)
BH20 (Sarajevska pivara d.d. - Sarajevo)
LEJLA (Sarajevska pivara d.d. - Sarajevo)
SARAJEVSKA PRIRODNA IZVORSKA VODA (Sarajevska pivara d.d. - Sarajevo)
ESPERANZA (Tešanjska vrela d.o.o. - Tešanj)
TEŠANJSKI DIJAMANT (Tešanjska vrela d.o.o. - Tešanj)
TEŠANJSKI KISELJAK (Zema d.o.o. - Tešanj)
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Ova voda iz lukavca imam cudno ime kobens. Kao da joj je vlasnik stranac.
Pored domace proizvodnje postoji i proizvodnja od stranaca u vise centara. Olimpija se proizvodi u sa, tz i banjaluci. Muslim da i tu vodu treba staviti na spisak, ali slabiju ocjenu dobiva jer je produkcija podijeljena.
Zmaje, trabao bi pored vode, kao i istalih produkata staviti pecat "100% ambalaza domace" i "halal". Pored eticke vrijednosti kod halala tu je i zdravstvena, a u nasem slucaju jos pospjesuje proizvodnju namirnica koje mi proizvodimo. Ministar Dedic je np. prosli put dao veci podsticaj za krmace nego za ovce. Zbog toga su se nasi proizvodjaci se sa razlogom bunili. Koji kriterij je prema tome koristio ne znam, ali nije isto kada pare dobiju laktasi ili buzim. Zato sve pozitivno treba oznaciti na produktu. U ovoem slucaju su dodatno samo ambalaza i halal.
Pored domace proizvodnje postoji i proizvodnja od stranaca u vise centara. Olimpija se proizvodi u sa, tz i banjaluci. Muslim da i tu vodu treba staviti na spisak, ali slabiju ocjenu dobiva jer je produkcija podijeljena.
Zmaje, trabao bi pored vode, kao i istalih produkata staviti pecat "100% ambalaza domace" i "halal". Pored eticke vrijednosti kod halala tu je i zdravstvena, a u nasem slucaju jos pospjesuje proizvodnju namirnica koje mi proizvodimo. Ministar Dedic je np. prosli put dao veci podsticaj za krmace nego za ovce. Zbog toga su se nasi proizvodjaci se sa razlogom bunili. Koji kriterij je prema tome koristio ne znam, ali nije isto kada pare dobiju laktasi ili buzim. Zato sve pozitivno treba oznaciti na produktu. U ovoem slucaju su dodatno samo ambalaza i halal.
Pa znaš li ti koliki je to posao, prijatelju. Ne može čovjek stići ni imena voda da upiše, a još treba da se sa ambalažom bakće.
De da postavimo liste proizvoda sa slikama, pa onda ako se stigne, nadograđivati. Ne bi stigli nikad sa tolikim detaljima. Marketing naših firmi je toliko očajan, da smo sretni uopšte saznati za njih,a pogotovo naći podatke za njih. Sada bih ti mogao staviti listu od 50 proizvoda za koje nemaš pojma da postoje, jedva da im nađeš sliku ,a pogotovo neke druge podatke.
De da postavimo liste proizvoda sa slikama, pa onda ako se stigne, nadograđivati. Ne bi stigli nikad sa tolikim detaljima. Marketing naših firmi je toliko očajan, da smo sretni uopšte saznati za njih,a pogotovo naći podatke za njih. Sada bih ti mogao staviti listu od 50 proizvoda za koje nemaš pojma da postoje, jedva da im nađeš sliku ,a pogotovo neke druge podatke.
Razumijem te i slazemo se sa tim. Ali ako pravimo zdrav koncept onda ga tako i zapocinjemo. Nije bitno hocemo li mi ovo zavrsiti za sedmicu ili dvije, ali jeste bitno da bude neutralno, profesionalno i sa razlogom. Jer ce se svi koji nas podju kopirati na nas vezati. I nekada je ideja i javnost bitnija od masovnosti. Ako uspijemo abd do kraja godine zavrsiti vode i sokove to ce biti veliki uspjeh.abu seid je napisao/la:Pa znaš li ti koliki je to posao, prijatelju. Ne može čovjek stići ni imena voda da upiše, a još treba da se sa ambalažom bakće.
@patriota
na drugoj temi nađoh tvoj post i citat:
DETERDŽENTI ZA RUČNO PRANJE POSUĐA BOSNA I HERCEGOVINA
Belif Clean deterdžent za suđe(Belif d.o.o. , Jelah - Tešanj)
Belif Clean Ultra deterdžent za suđe(Belif d.o.o., Jelah - Tešanj)
Tixi deterdžent za suđe(EuroMerix d.o.o. , Lukavac)
Gold limun deterdžent za suđe(EuroMerix d.o.o. , Lukavac)
Glanz deterdžent za suđe(EZ d.o.o, Busovača)
Tisal deterdžent za suđe(EZ d.o.o, Busovača)
Citral deterdžent za suđe(EZ d.o.o, Busovača)
Clean deterdžent za suđe(Boshem d.o.o., Zenica)
BM Line deterdžent za suđe(BM Line d.o.o, Sarajevo)
3D deterdžent za suđe(Dita d.o.o., Tuzla)
Pored ovih izlistanih ima i jedan deterdžent firme Likval iz Vogošće, kojeg sam vidio u Amku, naravno slike nema.
Trebao bi biti i još jedan Ditin, Fas, ali ne znam šta još proizvode, a šta su ukinuli.
Eto da se ne raspravljaš sa ženom,ako joj ne valja Ditin deterdžent.

na drugoj temi nađoh tvoj post i citat:
Evo maksuz za tebe, da ti olakšam:patriota je napisao/la: ...također umjesto Violetinog deterdženta za suđe, sada se uveliko kupuje Dita.
DETERDŽENTI ZA RUČNO PRANJE POSUĐA BOSNA I HERCEGOVINA
Belif Clean deterdžent za suđe(Belif d.o.o. , Jelah - Tešanj)
Belif Clean Ultra deterdžent za suđe(Belif d.o.o., Jelah - Tešanj)
Tixi deterdžent za suđe(EuroMerix d.o.o. , Lukavac)
Gold limun deterdžent za suđe(EuroMerix d.o.o. , Lukavac)
Glanz deterdžent za suđe(EZ d.o.o, Busovača)
Tisal deterdžent za suđe(EZ d.o.o, Busovača)
Citral deterdžent za suđe(EZ d.o.o, Busovača)
Clean deterdžent za suđe(Boshem d.o.o., Zenica)
BM Line deterdžent za suđe(BM Line d.o.o, Sarajevo)
3D deterdžent za suđe(Dita d.o.o., Tuzla)
Pored ovih izlistanih ima i jedan deterdžent firme Likval iz Vogošće, kojeg sam vidio u Amku, naravno slike nema.
Trebao bi biti i još jedan Ditin, Fas, ali ne znam šta još proizvode, a šta su ukinuli.
Eto da se ne raspravljaš sa ženom,ako joj ne valja Ditin deterdžent.
Update:
Aromatizirana voda, prirodna mineralna voda, prirodna izvorska voda i stona voda
LEDENA (Gakom d.o.o. - Gračanica)
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Koliko još voda ima otprilike?
UPDATE:
DETERDŽENTI ZA RUČNO PRANJE POSUĐA , BOSNA I HERCEGOVINA
BELIF CLEAN deterdžent za suđe(Belif d.o.o. , Jelah - Tešanj)
BELIF CLEAN ULTRA deterdžent za suđe(Belif d.o.o., Jelah - Tešanj)
TIXI deterdžent za suđe (EuroMerix d.o.o. , Lukavac)
GOLD LIMUN deterdžent za suđe (EuroMerix d.o.o. , Lukavac)
GLANZ deterdžent za suđe (EZ d.o.o, Busovača)
TISAL deterdžent za suđe (EZ d.o.o, Busovača)
CITRAL deterdžent za suđe (EZ d.o.o, Busovača)
CLEAN deterdžent za suđe (Boshem d.o.o., Zenica)
BM LINE deterdžent za suđe (BM Line d.o.o, Sarajevo)
3D deterdžent za suđe (Dita d.o.o., Tuzla)
LIKVAL deterdžent za suđe (Likval d.o.o., Vogošća)
FAS deterdžent za suđe (Dita d.o.o., Tuzla)
Zadnja izmjena: abu seid, dana/u 11 dec 2018 05:59, ukupno mijenjano 1 put.
Koncesiju je dobio Majo Marilović, operski pjevač
iz Sarajeva.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/napili- ... /180418063
Update:
ELLA (Milkos d.d. - Hadžići)
Olimpija
Dewa
Maja
Bistrica
Dobra voda
Tesanjska kraljica
Recite ako postoji jos koja voda.
ELLA (Milkos d.d. - Hadžići)
Voda Meliabu seid je napisao/la:Koliko još voda ima otprilike?
Olimpija
Dewa
Maja
Bistrica
Dobra voda
Tesanjska kraljica
Recite ako postoji jos koja voda.
Voda Maja u Maoci brcko - vlasnik "Blue Gold" Silva Rezec. Ali direktor je Suhreta Music.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... o%c4%87ara
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... o%c4%87ara
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... miliona+KMIako je BiH izuzetno bogata vodom, u prvih jedanaest mjeseci ove godine uvezli smo oko 160 miliona litara vode u vrijednosti gotovo 143 miliona KM, te i dalje uvozimo mnogo više vode nego što je izvozimo.
Podaci su ovo Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, koji pokazuju da smo u prvih jedanaest mjeseci uvezli tačno 158.229.180,51 litar vode u vrijednosti 142.946.096,15 KM.
"Prirodne negazirane i mineralne vode uvezena su 45.603.274,22 litra u vrijednosti 21.892.120,01 KM, dok je vode sa šećerom i zaslađivačima uvezeno 112.625.906,29 litara u vrijednosti 121.053.976,14 KM", kažu u UNO BiH. "U prvoj polovici godine izvezeno je ukupno 108.366.378,90 litara vode u vrijednosti 52.171.056,48 KM”, kažu u UNO BiH.
- Mehmed beg Catic
- Član
za ovog vlasnika EZ iz Busovace sam cuo fine stvari, tako da bi ga preporucio ne samo jer je Bosnjak vec sto zna sta to znaci i ponasa se kao takav i prema ostalima
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
Hvala lijepo.Pred kraj godine postavite sve slike sto imate i proizvode.Pa cu staviti sve to na portal.Ovako cekam da vidim ima li kakvih dopuna prije nego sto stavim na portal,pa sam odlucio cekati jos 2-3 sedmice
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot
Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Postoji li mogucnost da takodjer napravimo temu - Bojkotuj Hrvatske Proizvode, pa da izlistamo sve HR i UZP firme u BiH i njihove proizvode i servise i tako da imamo i tu listu?
Samo BiH.
Moze al nakon sto zavrsimo sa ovom listom? I ja bih spojio ustaske i cetnicke proizvode u jednu listu.BosnjackaHercegovina je napisao/la:Postoji li mogucnost da takodjer napravimo temu - Bojkotuj Hrvatske Proizvode, pa da izlistamo sve HR i UZP firme u BiH i njihove proizvode i servise i tako da imamo i tu listu?
Dosada su sljedece vode proizvedene u bosni dobile halal certifikat: Maja
Sljedeci sokovi proizvedeni u bosni su dobili halal certifikat: BOSNAPLOD Brčko (brend KULIN),VITA LIFE doo Visoko (brend Vitela), SWITY doo Gradačac (brendovi Vegy, Swity...)
Ovi sokovi imaju jos halal certifikat: ES KOMERC Prijepolje (brend Volim domaće) i SAVA doo Bijeljina (sok od paradajza).
Sljedeci sokovi proizvedeni u bosni su dobili halal certifikat: BOSNAPLOD Brčko (brend KULIN),VITA LIFE doo Visoko (brend Vitela), SWITY doo Gradačac (brendovi Vegy, Swity...)
Ovi sokovi imaju jos halal certifikat: ES KOMERC Prijepolje (brend Volim domaće) i SAVA doo Bijeljina (sok od paradajza).