Samo nek je bosnjakovanja
Čajdžinica
Re: Kahvana (tema za off topicarenje)
Nesto nam se @amkos usutario.
Da se nije slucajno ozenio

Da se nije slucajno ozenio
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Gluho bilo.Pametan covjek se ne zeni

Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin
Mora i on vec jednom da krene u produkciju da poboljsamo stanje na terenu.

Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Jok ja.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Neurtalna Bosna
Pozdrav moji Bošnjaci!
Svi pratimo ove diskuzije za evropske integracije i nato i svijedoci smo kako vlahadija blokira proces razvoja.
Šta su razlozi da su naši tako nespretni u izgradnji i integraciji države, neznam ali mislim da treba da se razmisli i o alternativama.
EU i Nato su oboj na svoj način super sile i sve se zackli tam lijepo zgoda.
Ali ako smo iskreni znamo da je to ustvari birokracija i vojska koja služi naj bogatim ljudima i grupama da ostvare svoje interese i ništa drugo.
Nato nam u ratu nije pomogo, već je svima pomagao i mico pionire i laufere kako mu odgovara.
Ja vidim alternativu u neurtalnoj Bosni,
Sa dobrim i koristnim vezama i sa eu i sa nato i sa rusijom i kinom, a najbolja sama za sebe.
Mislim uslov te neurtalnost mora bit jaka vojska:
- sa vojnom rokom
- jakom vojnom industrijom
- 100'000 stalnog osoblja
- Budget od minimalno 2,5%
- Integracijom civilne službe i zaštite
- redovnom obukom za rezervu
- osnivanjem druge vojske kao (TO, stay behind princip)
Vojska bit trebala imate specifične zadatke:
- Spriječavanje rata i održavanje mire
- Štitit Bosnu i njezin narod
- Podržavanje mirovnih misija po svijetu
- Podržavat civilne ustanove kad se dešavaju teške katastrofe (poplave zemljotres itd...)
Što da se narod mučio u ratu da se oslobodimo ovih morlaka a to da mijenjamo za zapadnu komadu, najbolje kad smo mi na vlast i mi samostalna stariješina.
Svi pratimo ove diskuzije za evropske integracije i nato i svijedoci smo kako vlahadija blokira proces razvoja.
Šta su razlozi da su naši tako nespretni u izgradnji i integraciji države, neznam ali mislim da treba da se razmisli i o alternativama.
Ali ako smo iskreni znamo da je to ustvari birokracija i vojska koja služi naj bogatim ljudima i grupama da ostvare svoje interese i ništa drugo.
Nato nam u ratu nije pomogo, već je svima pomagao i mico pionire i laufere kako mu odgovara.
Sa dobrim i koristnim vezama i sa eu i sa nato i sa rusijom i kinom, a najbolja sama za sebe.
- sa vojnom rokom
- Podržavat civilne ustanove kad se dešavaju teške katastrofe (poplave zemljotres itd...)
Što da se narod mučio u ratu da se oslobodimo ovih morlaka a to da mijenjamo za zapadnu komadu, najbolje kad smo mi na vlast i mi samostalna stariješina.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Re: Neurtalna Bosna
Kada bi BiH bila država Bošnjaka i ostalih, onda da. Ali ako postoje entiteti kao što postoje sada i ako Vlahadija ima pravo veta - onda je ulazak u EU i NATO definitivno bolja opcija nego bilo kakva neutralnost.Herceg je napisao/la: ↑14 mar 2019 04:52 Pozdrav moji Bošnjaci!
- sa vojnom rokom
Također, opšte poznato je da Vlasi traže neutralnost a ti si se tek registrovao ovdje i mi te ne znamo. U svakom slušaju alejkumu selam.
Samo BiH.
Srbujes! "Neutralnost" ne moze biti alterantiva jer bi to znacilo da se Bosnjackom narodu trajno oduzima pravo na pravdu kroz demilitarizaciju Beograda i istrebljenje cetnickog fasizma za sto nam je potreban NATO (vojni savez sa Turskom, Albanijom i Makedonijom).Herceg je napisao/la: ↑14 mar 2019 04:52 Pozdrav moji Bošnjaci!
Neutralnost zvuci ok kada bi BiH imala izuzetno jaku ekonomiju,mocnu armiju i bar 5 miliona Bosnjaka vise nego sto ima danas.Za sada Bosna nije ekonomski jaka za naoruzavanje i odrzavanje neke ogromne vojske na duzi rok,cak i kad bi ta vojska bila cisto Bosnjacka.Zbog toga po meni uclanjenje u NATO je strateski interes za ocuvanje BiH.Takodje cak i sama kandidatura za clanstvo garantuje zemlji odredjenu stabilnost i zastitu od petljanja anti-zapadnih sluzbi,sto su srpski i ruski obavjestajci u vise navrata osjetili u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji u proteklih par godina.
Ja sam prije svega pobornik one "u se i u svoje kljuse". Mi se sami apsolutno možemo suprotstaviti kršćanima sa obje strane i pobijediti ih ali za to je potrebna strategija i plan kojeg za sada nema nažalost.
NATO kao organizacija je globalni siledžija pod američkim kišobranom koji satire muslimane i sa te strane nema mojih simpatija.
Ulazak u NATO je nama nužno zlo i što je meni bitno a to je garant da Zapad neće moći biti licemjeran i pokvaren kao 90ih ako budemo članica.
NATO kao organizacija je globalni siledžija pod američkim kišobranom koji satire muslimane i sa te strane nema mojih simpatija.
Ulazak u NATO je nama nužno zlo i što je meni bitno a to je garant da Zapad neće moći biti licemjeran i pokvaren kao 90ih ako budemo članica.
Sta Srbujem? Nemoj da me vam kaljas odma tek sam poceo pisat.Abidaga je napisao/la: ↑24 mar 2019 07:47 Srbujes! "Neutralnost" ne moze biti alterantiva jer bi to znacilo da se Bosnjackom narodu trajno oduzima pravo na pravdu kroz demilitarizaciju Beograda i istrebljenje cetnickog fasizma za sto nam je potreban NATO (vojni savez sa Turskom, Albanijom i Makedonijom).
Vidi ovo kako sam naveo nije kako vlahadija zamisljava vec slicno kao damirR...
I mora se mislit vise decenija unaprijed, kad si s Aliansom kao Nato dodje trenutak gdje je nas narod na pogresnoj strani historije.
Sa jako privredom i razvojojm dovoljno mozemo izgradit sve nase potrebe i imat koristne veze sa istok i zapadom.
U Natu su i drugi koji su bili otvoreno protiv nas i podrzavali i srbiju i hrvatsku u ratu, cak sa kontra spijuniranjem.
Mislim realno, bolje je bit svoj gazda, svoj na svojim i niciji kusur.
Pa, racunaj da ce ovaj entitski ustav nestat... Bosna je stara preko hiljadu godina.. a entiti su tu kao tv spot u reklami.BosnjackaHercegovina je napisao/la: ↑23 mar 2019 23:08 Kada bi BiH bila država Bošnjaka i ostalih, onda da. Ali ako postoje entiteti kao što postoje sada i ako Vlahadija ima pravo veta - onda je ulazak u EU i NATO definitivno bolja opcija nego bilo kakva neutralnost.
Također, opšte poznato je da Vlasi traže neutralnost a ti si se tek registrovao ovdje i mi te ne znamo. U svakom slušaju alejkumu selam.
Ni srba ni rvata do skoro nije ovd bilo u nasoj zemlji.. znaci dugorocno pogledano Entiteti nisu za orientaciju.
Mislim dacemo ih moci demokratski demontirat kad dodje vakat
Ja se slazem bas tako, ali moze se iz NATO i kasnije izic.. bilo ih je vise .. cak je francuska izisla i opet usla.. ^^Beretta je napisao/la: ↑24 mar 2019 09:59 Ja sam prije svega pobornik one "u se i u svoje kljuse". Mi se sami apsolutno možemo suprotstaviti kršćanima sa obje strane i pobijediti ih ali za to je potrebna strategija i plan kojeg za sada nema nažalost.
- natalitetlija
- Član
NATO je sada na vrhuncu svoje moći, poput Osmanlijske vojske u 16 vijeku. Tačno je da sve pa i vojni savezi imaju svoj životni ciklus, ali mišljenja sam da je NATO barem u narednih 100 godina, ako ne i duže, još uvijek "vanzemaljska vojna snaga" za vojske BRIKS-a i svaku pojedinačno iz trećeg svijeta. Sad u ovom trenutku je suludo tražiti tzv. "Neutralnost" jer neutralnost u današnjem stvarnom značenju znači proruska orjentisanost., Takođe je prerano za drugačiju geostrategiju i vojnu samostalnos iz više razloga (treba učiti iz historije):Herceg je napisao/la: ↑01 apr 2019 07:39Ja se slazem bas tako, ali moze se iz NATO i kasnije izic.. bilo ih je vise .. cak je francuska izisla i opet usla.. ^^Beretta je napisao/la: ↑24 mar 2019 09:59 Ja sam prije svega pobornik one "u se i u svoje kljuse". Mi se sami apsolutno možemo suprotstaviti kršćanima sa obje strane i pobijediti ih ali za to je potrebna strategija i plan kojeg za sada nema nažalost.
1. Da Gradašćević nije krenuo prerano u autonomiju Bošnjaci bi imali i Bosnu i Srbiju skupa sa dahijama Beogradskim i vjerovatno bi izbjegli karavlaha Latasa i ne bi nas Osmanlije "zgnjecale" kao što su, jer su i tad bili BETON SILA za nas. Precijenili smo se. Mogli su birati da li da nas "zgnjecaju" ili prodaju ko koloniju Habzburzima ili bilo kome drugom. Odabrali su gnjecanje i elitocid (pobili sve umno u Bošnjačkih begova).
2. Mi još uvijek nemamo tu komociju da u državi u kojoj smo većina išta bitno odlučimo samostalno, a da važi za cijelu Bosnu (pa ni vojni status), jer živimo u aparthejdu Vašingtonskog Ustava i Dejtona.
3. I da nas ima 10. miliona u Bosni u ovom trenutku nije opcija biti izvan NATO pakta.
4. Što duže vlahadija odugovlači naš ulazak u NATO, trajnije su Centrifugalne sile koje rastakaju i komade rastočenog u Bosni.
Stoga na nama je sad:
1. Na sve moguće i nemoguće načine krčiti put do ulaska u NATO
2. Jačati poziciju (političku, medijsku, prosvjetiteljsku) i rastakati aparthejd pravnim i svim drugim sredstvima, a u slučaju napada i spremnom odbranom, što prvenstveno podrazumijeva stalni rad na traženju i jačanju savezništva sa članicama NATO-a i vojno jačim zemljama sa muslimanskom većinom. Sam niko danas ne može ništa. I u slučaju da budemo napadnuti znaj da taj ko nas napada već ima mnogo jaku pozadinu i da nije sam u toj priči.
3. Aman saveznike nemamo, ali ih je prioritet nalaziti među jakim, plaćati, lobirati, to nema cijenu, zlu ne trebalo.
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost
natalitetlija je napisao/la: ↑01 apr 2019 10:19NATO je sada na vrhuncu svoje moći, poput Osmanlijske vojske u 16 vijeku. Tačno je da sve pa i vojni savezi imaju svoj životni ciklus, ali mišljenja sam da je NATO barem u narednih 100 godina, ako ne i duže, još uvijek "vanzemaljska vojna snaga" za vojske BRIKS-a i svaku pojedinačno iz trećeg svijeta. Sad u ovom trenutku je suludo tražiti tzv. "Neutralnost" jer neutralnost u današnjem stvarnom značenju znači proruska orjentisanost., Takođe je prerano za drugačiju geostrategiju i vojnu samostalnos iz više razloga (treba učiti iz historije):Herceg je napisao/la: ↑01 apr 2019 07:39Ja se slazem bas tako, ali moze se iz NATO i kasnije izic.. bilo ih je vise .. cak je francuska izisla i opet usla.. ^^Beretta je napisao/la: ↑24 mar 2019 09:59 Ja sam prije svega pobornik one "u se i u svoje kljuse". Mi se sami apsolutno možemo suprotstaviti kršćanima sa obje strane i pobijediti ih ali za to je potrebna strategija i plan kojeg za sada nema nažalost.
1. Da Gradašćević nije krenuo prerano u autonomiju Bošnjaci bi imali i Bosnu i Srbiju skupa sa dahijama Beogradskim i vjerovatno bi izbjegli karavlaha Latasa i ne bi nas Osmanlije "zgnjecale" kao što su, jer su i tad bili BETON SILA za nas. Precijenili smo se. Mogli su birati da li da nas "zgnjecaju" ili prodaju ko koloniju Habzburzima ili bilo kome drugom. Odabrali su gnjecanje i elitocid (pobili sve umno u Bošnjačkih begova).
2. Mi još uvijek nemamo tu komociju da u državi u kojoj smo većina išta bitno odlučimo samostalno, a da važi za cijelu Bosnu (pa ni vojni status), jer živimo u aparthejdu Vašingtonskog Ustava i Dejtona.
3. I da nas ima 10. miliona u Bosni u ovom trenutku nije opcija biti izvan NATO pakta.
4. Što duže vlahadija odugovlači naš ulazak u NATO, trajnije su Centrifugalne sile koje rastakaju i komade rastočenog u Bosni.
Stoga na nama je sad:
2. Jačati poziciju (političku, medijsku, prosvjetiteljsku) i rastakati aparthejd pravnim i svim drugim sredstvima, a u slučaju napada i spremnom odbranom, što prvenstveno podrazumijeva stalni rad na traženju i jačanju savezništva sa članicama NATO-a i vojno jačim zemljama sa muslimanskom većinom. Sam niko danas ne može ništa. I u slučaju da budemo napadnuti znaj da taj ko nas napada već ima mnogo jaku pozadinu i da nije sam u toj priči.
3. Aman saveznike nemamo, ali ih je prioritet nalaziti među jakim, plaćati, lobirati, to nema cijenu, zlu ne trebalo.
![]()
Dobar stav, ...
Pitam se... kad gledas Israel i okupiranu zemlju Palestinu. Ni Israel nije u Natu, de jure je neutralan a defacto za sebe uz pomoc i nata i drugih. Ja mislim to je primjer dobar barem sto se tice vojne strategije.
- BosnjackaHercegovina
- Član
Pozicija Bosnjaka i Izraelaca je dijemetralno suprotna i zato mi MORAMO u NATO a Izrael ne mora.Herceg je napisao/la: ↑01 apr 2019 10:52natalitetlija je napisao/la: ↑01 apr 2019 10:19NATO je sada na vrhuncu svoje moći, poput Osmanlijske vojske u 16 vijeku. Tačno je da sve pa i vojni savezi imaju svoj životni ciklus, ali mišljenja sam da je NATO barem u narednih 100 godina, ako ne i duže, još uvijek "vanzemaljska vojna snaga" za vojske BRIKS-a i svaku pojedinačno iz trećeg svijeta. Sad u ovom trenutku je suludo tražiti tzv. "Neutralnost" jer neutralnost u današnjem stvarnom značenju znači proruska orjentisanost., Takođe je prerano za drugačiju geostrategiju i vojnu samostalnos iz više razloga (treba učiti iz historije):
Stoga na nama je sad:
![]()
Dobar stav, ...
Pitam se... kad gledas Israel i okupiranu zemlju Palestinu. Ni Israel nije u Natu, de jure je neutralan a defacto za sebe uz pomoc i nata i drugih. Ja mislim to je primjer dobar barem sto se tice vojne strategije.
Izrael ima jako jako bogate prijatelje u svim drzavama u NATO-u, sto je ista stvar kao da si u samom NATOu.
Mi, za razliku od Izraelaca, nemamo nekih 50 hiljada milionera koji zaposljavaju nekih 50-100 miliona ljudi po SAD i EU pa da bi nama Bijela Kuca i Brisel bili kao kucni prijatelji. Porediti nas sa Izraelcima je suludo jer oni imaju omjer novca naspram nas sigurno 1.000.000 na 1, a plus i imaju mnogo vise uticaja u politici i biznisu o kojem mi samo mozemo sanjati. I to nije nesto radi cega ih iko treba mrziti - oni su se snasli i njima svaka cast. To sto su Arapi prodane duse i daju se kupiti za mekinje, je druga prica - ali mi od Izraelaca mozemo mnogo toga nauciti, ali prvo moramo poceti od cinjenice da nismo na istom politicko-ekonomskom nivou kao oni.
Bosnjaci danas trebaju raditi s onim sto imaju na raspolaganju, a to je nama sretna okolnost to da nam se interesi 100% podudaraju sa NATOovim (i mi i oni smo protiv Rusa, i mi i oni zelimo smanjiti Ruski uticaj na Balkanu, i mi i oni zelimo Ruske pijune van BiH) i to da nas Amerikanci i Evropljani gotive jer smo otvorenih pogleda i etnicko/rasno/vjerski liberalni, jer smo dokazali u ratu da nismo mrzitelji onih drugih, dok nasi dusmani su dokazali suprotno, to jest nismo fasisti i ne trazimo istrebljenje "onih koji su drugaciji" - i to je kljuc podrske koju imamo od zapada - i zato je jako opasno da se dozvoli bilo kome medju Bosnjacima da sire pricu o nekim napadima na bilo koga drugacijeg, npr. kriscani ili bilo sta slicno. Hvala Bogu, cisti smo od tog zla, i cisti moramo i ostati.
A Bosnjaci nikad nisu smetali ljudi koji su razliciti - sto je dokazano nasom historijom i kljuc naseg uspjeha i pobjede je upravo to sto smo mi spremni pruziti svima sva prava i zaustaviti sve diskriminacije - sto je nesto sto cetnici i ustase nisu. I to su oni dokazali genocidom i UZPom i etnickim ciscenjima - i tu se razlikujemo i tu cemo ih dotuci.
Upravo zato je Hrvatskoj obavjestajnoj sluzbi danas toliko stalo da vrbuje Bosnjake koji bi mogli (pa barem i nesvjesno) igrati bilo kakvu (pa i najmanju) ulogu u bilo kakvom terorizmu kojeg plraniraju upravo Hrvatske sluzbe - sve sa ciljem da nas okarakterisu istim kao sto su oni. Sto bi bi bila njihova velika pobjeda ako uspiju - zato i ne smiju i nece uspjeti.
To je upravo razlog zasto je jucer Beretta i dobio ban. Srpski i Hrvatski obavjestajci rade na tome da Bosnjake isprljaju istim onim umobolnim fasizmom od kojeg njihove bolesne i nazadne nacije boluju vec 150 godina i mi ne smijemo dozvoliti da neko sa strane pise ili prica u ime Bosnjaka takve stvari.
BiH mora uci u NATO. EU manje vise - ali NATO definitivno.
A onda ulagati u BiH i siriti Bosnjacki uticaj u svaki cosak BIH, kupovati firme, graditi ekonomiju, graditi obrazovni sistem. Podizati standard zivota. Podsjecati Bosnjake iz dijaspore da kupuju imanja u BiH i time se vezu sa BiH, da investiraju u firme u BiH i time se vezu za BiH i to ce sve ako Bog da dovesti do veceg povratka i jace BiH.
Samo BiH.
- natalitetlija
- Član
herceg, nemaš nikakvu osnovu, ni ti niti bilo ko uključujući i mene porediti poziciju Židova i Bošnjaka u matičnoj državi i svijetu. To je neuporedivo, a kada bi se baš morala povlačiti neka paralela, tražilo bi duboku, dugu analizu i raspravu, a nemamo vremena za to. Jedno sam ti pokušao približiti, a vidim i BosnjackaHercegovina da je udario u sridu i objasnio, zašto sada, u kontekstu ovog vremena/prostora je VIŠE NEGO VAŽNO za Bošnjake (ovakvi kakvi jesmo sada) biti dijelom NATO-a.Herceg je napisao/la: ↑01 apr 2019 10:52natalitetlija je napisao/la: ↑01 apr 2019 10:19NATO je sada na vrhuncu svoje moći, poput Osmanlijske vojske u 16 vijeku. Tačno je da sve pa i vojni savezi imaju svoj životni ciklus, ali mišljenja sam da je NATO barem u narednih 100 godina, ako ne i duže, još uvijek "vanzemaljska vojna snaga" za vojske BRIKS-a i svaku pojedinačno iz trećeg svijeta. Sad u ovom trenutku je suludo tražiti tzv. "Neutralnost" jer neutralnost u današnjem stvarnom značenju znači proruska orjentisanost., Takođe je prerano za drugačiju geostrategiju i vojnu samostalnos iz više razloga (treba učiti iz historije):
Stoga na nama je sad:
![]()
Dobar stav, ...
Bošnjački prioriteti: 1. Bog 2. Bosna 3. Bošnjaci 4. Brojnost 5. Bezbjednost
Sam si sebe okaljao onog momenta kada si poceo propagirati Dodikove i Vuciceve snove o "neutralnoj Bosni". Bosnjacki narod niti je kada bio niti ce kada biti neutralan prema cetnicma. Anti-cetnistvo do sudnjeg dana je jedina prava strana u historiji Bosne.Herceg je napisao/la: ↑01 apr 2019 07:34Sta Srbujem? Nemoj da me vam kaljas odma tek sam poceo pisat.Abidaga je napisao/la: ↑24 mar 2019 07:47 Srbujes! "Neutralnost" ne moze biti alterantiva jer bi to znacilo da se Bosnjackom narodu trajno oduzima pravo na pravdu kroz demilitarizaciju Beograda i istrebljenje cetnickog fasizma za sto nam je potreban NATO (vojni savez sa Turskom, Albanijom i Makedonijom).
Vidi ovo kako sam naveo nije kako vlahadija zamisljava vec slicno kao damirR...
I mora se mislit vise decenija unaprijed, kad si s Aliansom kao Nato dodje trenutak gdje je nas narod na pogresnoj strani historije.
Sa jako privredom i razvojojm dovoljno mozemo izgradit sve nase potrebe i imat koristne veze sa istok i zapadom.
U Natu su i drugi koji su bili otvoreno protiv nas i podrzavali i srbiju i hrvatsku u ratu, cak sa kontra spijuniranjem.
Mislim realno, bolje je bit svoj gazda, svoj na svojim i niciji kusur.