☑ Pravila foruma i savjeti

Propast vlaškog svijeta oko nas

Zmaj
Član

Re: Propast vlaskog svijeta oko nas

Post Postao/la Zmaj » 12 feb 2019 13:01

"NE MOGU VIŠE DA PODNESEM KRITIKE" Dvanaestogodišnji dečak koji se ubio iz očevog pištolja ostavio POTRESNO OPROŠTAJNO PISMO

Dvanaestogodišnji dečak iz jednog sela na jugu Srbije izvršio je juče samoubistvo pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Pored njegovog beživotnog tela pronađeno je oproštajno pismo upućeno roditeljima, kao i 15 evra. Kako saznajemo, dečak, koji je bio na samom početku života, je u pismu napisao da se na ovaj užasan korak odlučio jer nije mogao više da "podnese kritike zbog loših ocena".

Šta se tačno dešavalo u glavi i duši dvanaestogodišnjaka, pa se odlučio na tako stravičan korak, verovatno nikada neće biti sasvim jasno. Međutim, u oproštajnom pismu dečak je, kako nezvanično saznajemo, napisao jako potresne reči:

"Ne mogu više da podnesem kritike zbog loših ocena. Sada više nećete imati koga da kritikujete...", napisao je dvanaestogodišnjak.

Kako saznajemo, u pismu je naveo i da se nada da će dete koje će njegova majka uskoro roditi "biti bolje nego on".

"Nadam se da će vas on usrećiti i da će biti bolji nego ja", napisao je ovaj đak šestog razreda osnovne škole u oproštajnom pismu, saznaje "Blic", a potom je dodao:

"Nemam ništa više da vam ostavim, sem ušteđevine od 15 evra".

Dvanaestogodišnjak se ubio pucajući sebi u usta iz očevog pištolja. Ova nezapamćena tragedija dogodila se u porodičnoj kući na jugu Srbije, a otkrivena je kada je porodica pronašla dečakovo telo i pozvala lokalni Dom zdravlja da traži pomoć.

Kako saznajemo, lekari su brzo stigli na lice mesta, međutim nisu mogli da urade ništa osim da konstatuju smrt deteta.

Pored dečakovog beživotnog tela pronađeni su 15 evra i oproštajno pismo.

Pištolj ukrao od oca

Prema nezvaničnim informacijama, dečak se ubio pištoljem svog oca. Oružje je bilo zaključano u jednoj fioci, a on ju je obio i uzeo pištolj.

Dečakova majka, koja je trudna, u vreme tragedije bila je kod komšija, dok je otac bio u nabavci drva.

Kako saznajemo, otac preminulog dečaka inače bavi se teškim fizičkim poslom. Dečak ima i mlađu sestru.

Meštani u šoku

Meštani ovog sela na jugu Srbije u šoku su nakon užasnog samoubistva dečaka na pragu života. Kako kažu, o njegovoj porodici imaju samo reči hvale.

- Delovali su kao srećna porodica. Ništa nije ukazivalo na tragediju - rekla je za "Blic" jedna meštanka.

Meštani navode da se dečak sa ocem i majkom i mlađom sestrom nedavno doselio iz susednog sela gde su kupili imanje.

- To je mirno, dobro, pametno dete. Pa, gde zbog ocena da se ubiješ?! - ne može da se načudi jedan od komšija.

Telo dečaka još u kući

Obdukcija dečaka nije rađena, a njegovo telo ostalo je u kući, na mestu tragedije.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/ne-mo ... og/sffj3g2
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 12 feb 2019 13:02

PIKASO PRIZNAO DA JE IZBO ŽENU Serijski silovatelj rekao policajcima: Izbo sam je jer me je IZNERVIRALA

Dušan Murgaški Pikaso (60), koji je tri puta robijao zbog silovanja žena, uhapšen po četvrti put zbog sumnje da je pokušao da ubije radnicu KC Vojvodine. Kako nezvanično saznajemo, protiv Murgaškog, koji je na slobodi proveo svega dva meseca, podneta je krivična prijava za ubistvo u pokušaju, pošto je u liftu u jednoj od zgrada KC Vojvodine u nedelju po podne nožem nasrnuo na radnicu.

Izvadio sam nož

- Bio sam u Urgentnom centru na trežnjenju, a kad sam izašao iz bolnice, video sam ljude u uniformi. Mislio sam da će oni mene da jure, pa sam prvo uleteo u zgradu, a potom i u lift. Hteo sam da se sakrijem. U liftu je bila neka žena. Drsko mi je rekla: "Šta ćeš ti u ovom liftu, ovo je lift za radnike." Jako me je iznervirala i izvadio sam nož - navodno je rekao Pikaso na saslušanju u policiji.

Kako saznajemo, Murgaški je u Urgentni centar dospeo u nedelju, kada ga je ekipa Hitne pomoći zatekla kako pijan leži na ulici.

- Doveli su ga na detoksikaciju i rehabilitaciju i posle nekog vremena on je pušten kući. Međutim, umesto da ode kući, on je uleteo u zgradu koja je 50 metara udaljena od objekta iz kog je izašao - kaže izvor lista i dodaje da je tada usledio napad na servirku Marijanu Č.

Žena je vrištala

- Napao ju je nožem i povredio je. Ona je istrčala iz lifta sva krvava, vrištala je. Tada su zaposleni u ćošku lifta primetili muškarca kako se krije. Primetili su da u desnoj ruci drži nož i da mu je lice krvavo. Tražili su od njega da baci oružje i on je tada pokušao da im se suprotstavi, ali je brzo savladan. Tada je došla i policija - prepričava dramu sagovornik Kurira.

Inače, Dušan Murgaški je srpskoj javnosti poznat po tome što je čak tri puta robijao zbog silovanja žena, među kojima je i jedna maloletnica (14).

- On je 30. novembra 2018. pušten na slobodu, pošto je odslužio 10 godina zatvora zbog silovanja sredovečne Novosađanke. To krivično delo je počinio 2008. u stanu oštećene, i to svega mesec dana nakon što je odslužio, takođe 10 godina, zbog silovanja učenice (14). Nesrećnu devojčicu silovao je nepuna tri meseca nakon odsluženja višegodišnje kazne zatvora zbog silovanja spremačice u školi - podseća izvor.

Naša radnica ima višestruke povrede

Iz KC Vojvodine saopštili su da je njihova radnica povređena na svom radnom mestu u Klinici za medicinsku rehabilitaciju.

- Zadobila je višestruke povrede po telu. Posle hirurške obrade rana i konsultativnog pregleda psihijatra zbog psihičkih trauma koje je zadobila prilikom napada puštena je na kućno lečenje. KC Vojvodine je povređenoj pružio svu stručnu medicinsku pomoć i podršku. Osuđujemo napade na zdravstvene radnike i saradnike - saopštili su iz Kliničkog centra.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/pikas ... er/l7weyqx
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 12 feb 2019 13:07

"UMRO SAM I VRATIO SE" Telo Gorana iz Australije pronađeno raskomadano u kadi, a poruka koju je ostavio na Fejsbuku LEDI KRV

Goran Stevanović, koji je brutalno ubijen u Sidneju sredinom januara, sahranjen je uz pravoslavne običaje na groblju u Australiji, gde živi njegova porodica. Iako još uvek nije poznat motiv ubistva, u zatvoru se nalaze dve osobe za koje se sumnja da su direktni izvršioci svirepog zločina.

Vest da je beživotno raskomadano telo bez udova pronađeno u kadi jednog stana u Sidneju, zaprepastilo je javnost kako u Australiji, tako i u Srbiji. Gorana Stevanovića pronašla je policija koja je došla po prijavi komšija, jer su se žalili da se iz stana širi nesnosan smrad.

Iako motivi još nisu utvrđeni, policija je uhapsila jednog Vijetnamca i njegovu devojku, prilikom čega je muškarac uhapšen zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, dok je devojka osumnjičena za saučesništvo.

Tamošnji istražitelji još uvek pokušavaju da rasvetle šta je prethodilo užasnom ubistvu, a u međuvremenu, porodica Stevanović se uz pravoslavne običaje oprostila od svog Gorana na pravoslavnom groblju u Sidneju.

- Sine Gorane otišao si kod boga. Bog ti dušu oprosti i neka ti je laka zemlja. Ostavio si velike bolove u našem srcu. Zaboraviti te nikad neću, tugovaću do smrti. Ostavio si mi Stevana i Milijanu, za njih živim sad - napisao je na svom Fejsbuk profilu Goranov otac Ratko Stevanović, dok su se poruke podrške nesrećnom ocu nizale u komentarima.

Pored toga, Goranovi članovi porodice podelili su tužnu poruku koju je Goran ostavio decembra 2017. godine, a iz koje se jasno može videti da nije bio zadovoljan svojim životom.

- Volite vaše roditelje, oni su jedini koji će uvek biti tu kada padnete, a je***a ja sam pao i ustao milion puta, prestao sam i da brojim... Toliko sam puta bio povređen da me više i ne boli, čak sam i umro i vratio se ponovo... Video sam što je trebalo, više se ne bojim, samo želim svima da vam kažem da vas mnogo volim... - deo je poruke koju je Goran ostavio na svom profilu društvene mreže.

Podsećanja radi, Goran je poslednji put viđen 8. januara, od kada mu se izgubio svaki trag. U medijima su se takođe pojavile informacije da je Goran ranije imao problema sa narkoticima, a čak su i njegovi bližnji, komentarišući njegovu smrt, kazali da je bio "dobar za druge, ali ne iza sebe".

Goran je iza sebe ostavio dvoje maloletne dece, ćerku i sina.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/umro- ... ka/mvn10bf

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 13 feb 2019 12:56

BIVŠI DEČKO PUCAO U GLAVU KONOBARICI IZ SRBIJE Naručio je piće od nje, a kada je izašla na ulicu upucao je "jer je bila SREĆNA SA DRUGIM"

Konobarica Violeta J, poreklom Srpkinja, nalazi se u komi nakon što joj je bivši dečko, Bosanac Željko B, pucao u glavu nasred ulice u Beču.

Kako austrijski mediji pišu, ona je osma žena žrtva zločina iz strasti od početka godine.

Prema pisanju bečkih medija pedesetdvogodišnji Željko svratio je sinoć u "Kafe Rebeka", u bečkom okrugu Majdling, gde je radila njegova bivša devojka, i od nje naručio piće.

Kako prenosi list "Hojte" svedočenja očevidaca, on je "ovoga puta delovao miroljubivo". Popio je piće u lokalu u kom je radila i nije pravio probleme. Međutim, nakon što joj se završila smena u devet sati uveče, Violeta je htela da svrati na piće u obližnji "Kafe Zero".

Njen bivši ju je pratio.

Dvadeset minuta kasnije, Željko je potegao pištolj i pucao 48-godišnjoj Violeti u glavu. Oblivena krvlju, pala je na zemlju. Nakon toga on je ispalio i sebi metak u glavu.

Očevici su pozvali hitnu pomoć, koja je prevezla teško povređenu ženu u bolnicu UKH u Majdlingu, gde je hitno operisana. Violeta se trenutno nalazi u komi, iz koje se možda nikada neće probuditi.

Željko je na licu mesta podlegao povredama.

- Prema prvim saznanjima, reč je o zločinu iz strasti. Osumnjičeni je kod sebe imao mali pištolj - izjavio je policijac za "Hojte".

Kako se saznaje, Željko B. je napustio suprugu i četvoro dece zbog Violete J, koja ga je posle toga ostavila zbog drugog muškarca.

- Bila je u novoj vezi i veoma srećna. On nije mogao da se pomiri s tim - izjavila je menadžer kafića Slavica S (55).

Kako kaže, Violeta je bila dobra žena.

- Violeta mi je bila kao sestra. Bila je veoma dobra žena, ali nije imala sreće s muškarcima - dodala je ona.

Kada je saznala da se njena koleginica neće probuditi, briznula je u plač, a zatim ju je suprug odvezao u bolnicu u kojoj leži Violeta.

Mesecima joj pretio da će je ubiti

Pre toga je ispričala novinarima da je Bosanac još pre pet meseci pretio da će ubiti nju, a zatim i sebe, ali da niko od prisutnih u lokalu to nije ozbiljno shvatio.

- Često je pretio Violeti i tukao ju je, ali niko nije verovao da može da uradi nešto tako užasno - rekla je Slavica S.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/bivsi ... je/qheksd6

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 14 feb 2019 13:50

UŽAS U ZRENJANINU Policija privela muškarca za koga se sumnja da je SILOVAO SVOJU ĆERKU (14)

Policija u Zrenjaninu uhapsila je D. B. (47) zbog sumnje da je silovao svoju ćerku staru 14 godina.

Za sada nisu poznati nikakvi detalji vezani za ovaj slučaj. Ovim povodom ne oglašavaju se ni zrenjaninska policija, ni Više javno tužilaštvo, imajući u vidu delikatnost predmeta.

Trenutno se ispituju sve okolnosti vezane za ovaj događaj i da li je prijava protiv osumnjičenog muškarca opravdana ili ne.

Kako prenosi Pink, osumnjičenom je određeno zadržavanje po nalogu Višeg javnog tužilaštva.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/uzas- ... ju/r85nwe0

elve123
Član

Post Postao/la elve123 » 15 feb 2019 16:04

Da Bog da se svi vlasi podavili i poubijali. Mi definitivno imamo najgore komšije na cijeloj planeti. Ja mislim da kada bi Srbi bili u lancima tek tada bi nastao mir na Balkanu.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 16 feb 2019 16:33

HOROR U ŠUMI Pronađeno telo nestalog muškarca, sumnja se na UBISTVO

Telo muškarca Stanislava Prangačijevića (53), čiji je nestanak prijavljen 10. februara, pronađeno je jutros u šumi, nedaleko od zaječarskog sela Halovo.

Kako saznajemo, postoje indicije da je muškarac ubijen, zbog čega je naložena obdukcija.

Obdukcija će utvrditi kako je nesrećni muškarac preminuo.

Istraga je u toku.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/horor ... vo/0tlhkx4

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 17 feb 2019 16:46

ODMOTAVA SE KLUPKO ZLOČINA KOJI JE UŽASNUO MEĐIMURJE Zbog pronalaska leša nestale djevojke privedena njezina sestra, mještani otkrivaju detalje

Pronalazak leša u zamrzivaču u obiteljskoj kući u Palovcu zgrozio je cijelu zemlju, a stanovnici tog malog mjesta u Međimurju još uvijek ne mogu doći sebi od šoka. Kao što smo već izvijestili, riječ je o tijelu Jasmine Dominić, nestale još 2000. godine, iako je njezin nestanak službeno prijavljen tek nekoliko godina kasnije. Tada 23-godišnjoj studentici izgubio se svaki trag, a do iznenadnog rasplitanja misterija došlo je u subotu nakon dojave policiji o pronalasku leša.

U večernjim satima u subotu zbog sumnje da je počinila ubojstvo, uhićena je Jasminina sestra Smiljana.

Za nekoliko sati isteći će 24-satni zakonski period u kojemu policija može saslušavati i provoditi kriminalističko istraživanje protiv uhićene sestre Jasmine Dominić bez da podnese kaznenu prijavu.

Čakovečka policija danas je pak istaknula da im je potrebno još vremena za vještačenje i utvrđivanje identiteta jer se škrinja u kojoj je pronađen leš još nije otopila.

Manjak službenih informacija kao i uvijek otvara prostor nagađanjima, piše portal eMeđimurje. Moguće da su se posvađale oko dečka, kaže nam jedan od naših sugovornika, a drugi su mišljenja da se radilo o imovinskim razmiricama.

Čak je i Smiljanin otac Martin sumnjao na vlastitu kćer, doznajemo u popularnom okupljalištu Palovčana Caffe baru Domino. U više navrata se i ovdje, uz čašicu pića, znao pitati gdje je završila njegova Jasmina, izražavajući sumnju da je Smiljana nekako upletena u njezin nestanak.

Martin Dominić, mještanima poznatiji pod nadimkom Fredi, u Palovec je došao iz Donjeg Vidovca, te je kao mladić igrao nogomet za lokalni NK „Dinamo“. Bio je dobar nogometaš, kaže jedan od njegovih nekadašnjih suigrača, ali i veseljak, ne baš sklon sportskom životu. Ovdje je upoznao suprugu Katarinu, pa su nakon ženidbe došle i kćerke Smiljana i Jasmina.

Kao izučeni tesar radio je u GK „Međimurju“ i „Hrastu“, a kad su se te firme ugasile kao nadničar na terenu širom zemlje i u Sloveniji. To je, vjerojatno, dovelo do toga da je i Katarina otišla na rad u inozemstvo te već dugo boravi u Njemačkoj. Rijetko dolazi doma, kažu nam bolje upućeni, ali je puno pomagala i slala novce obitelji.

- Dok su se roditelji brinuli o egzistenciji, djevojke su živjele u obiteljskoj kući i školovale se. Jasmina je uvijek prednjačila u svemu, kaže nam njezin generacijski kolega, bila je dobra sportašica i uvijek odlična učenica. - Mislim da je upisala Ekonomski fakultet, ali nisam posve siguran u to, jer su nam se putevi ipak razdvojili, ali znam da je praktički sama financirala školovanje - priča nam.

S druge strane Smiljani nije išlo tako dobro i po završetku škole tek je neko vrijeme radila kao konobarica u Palovcu i Turčišću te je uglavnom bila kod kuće. Uz izvanbračnu kćer Katarinu, sa suprugom Ivicom Srnecom ima i dvije maloljetne kćeri.

Iako nema službene potvrde, čini se da policija smatra kako suprug Ivica nije upleten, jer je sinoć nakon obavijesnog razgovora pušten. Mještani nam kažu da u vrijeme Jasmininog nestanka još nije ni bio u vezi sa Smiljanom.

- Ivica je super dečko, vrijedan radnik i ne znam kak bude on sve ovo preživel, kaže nam jedan njegov poznanik. Odličan je keramičar, svojevremeno je radio s bratom u njegovoj firmi i praktički se sam brinuo o cijeloj obitelji.

O svemu se danas oglasilo i varaždinsko Županijsko državno odvjetništvo kratkim priopćenjem, koje prenosimo u nastavku.

- Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, provela očevid zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatska državljanka (1974.) počinila kazneno djelo ubojstva iz čl. 110. Kaznenog zakona na štetu hrvatske državljanke (1977.).

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićena 45-godišnjakinja između 2000. i 2001. godine usmrtila svoju sestru i njezino mrtvo tijelo sakrila u škrinju za zamrzavanje u hodniku prizemlja obiteljske kuće u mjestu Palovec.

Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo će naložiti obdukciju, vještačenje DNA, druga potrebna vještačenja i dokazne radnje te provođenje daljnjih izvida, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama, navodi se u priopćenju.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kr ... e/8390825/

18 godina lezala u zamrzivacu. :sos:

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 22 feb 2019 10:36

Pucnjava u Auto-moto savezu Srbije: Sekretar ubio predsjednika pa izvršio samoubistvo

Predsjednik Auto-moto saveza Srbije Mirko Butulija preminuo je od teških povreda koje je zadobio u pucnjavi u sjedištu tog udruženja u Beogradu, piše srbijanski Telegraf.
Policija je saopćila da je, prema prvim informacijama, P. Đ. (1976) ispalio više hitaca u pravcu M. B. (1976), a potom izvršio samoubistvo. Pucnjava se dogodila oko 14:40 sati.

Povrijeđeni M. B. prevezen je na reanimaciju Urgentnog centra u Beogradu.

Jedna djevojka je povrijeđena nakon što skočila kroz prozor tokom pucnjave i nju ekipa Hitne pomoći zbrinula na mjestu.

Uviđaj i istraga su u toku. Kako piše Telegraf, Đurđev je u Butuliju ispalio osam metaka, sa četiri metka pogođen je u grudi i jednim u glavu. Đurđev je zatim sjeo u njegovu fotelju i pucao sebi u glavu.

Prema nezvaničnim informacijama RTS-a, u Butuliju je pucao generalni sekretar AMSS-a Predrag Ðurđev.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/pucn ... /190222101

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 24 feb 2019 09:49

Hrvatica koja se porodila pa otišla na posao osumnjičena za čedomorstvo

Dvadesetosmogodišnjoj ženi iz okoline Varaždina, u čijoj kući je nađeno tijelo novorođenčeta, određen je istražni zatvor zbog sumnje da je počinila čedomorstvo.
Opštinsko tužilaštvo u Varaždinu navodi da postoji osnovana sumnja da je dvadesetosmogodišnjakinja između 15. i 20. februara u porodičnoj kući u okolini Varaždina usmrtila svoje dijete.

Prema Krivičnom zakonu, ona je osumnjičena da je usmrtila svoje dijete pod uticajem jakog duševnog opterećenja zbog trudnoće ili poroda. Zaprijećena kazna zatvora je od šest mjeseci do pet godina.

Njoj je na prijedlog tužioca određen istražni određen istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svjedoke u postupku.

Iz Županijskog tužilaštva su naveli da je osumnjičena žena trenutno hospitalizovana, prenose hrvatski mediji.

Tijelo novoređenčeta pronađeno je prije dva dana u mjestu Dubravac kod Varaždina.

Obdukcijom je utvrđeno da je dijete rođeno živo, ali uzrok smrti još nije zvanično poznat.

Lokalni mediji su juče objavili da je žena rodila dijete u kući i nakon toga otišla na posao. Tamo joj je navodno pozlilo, pa je prebačena na hitni medicinski prijem, gdje je utvrđeno da je rodila.
https://www.klix.ba/vijesti/regija/hrva ... /190224066

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 27 feb 2019 16:03

UPUCAN U GRUDI I GLAVU Mladić koji je nestao kod Sombora pronađen MRTAV!

Nebojša Karan (26) iz Sombora, koji je nestao 9. februara, pronađen je danas mrtav na njivi na putu Sombor - Subotica.

Prema prvim informacijama, on je upucan u grudi i u glavu. Nebojša je poslednji put viđen 9. februara kako izlazi iz svoje kuće.

Kao i sve prethodne i taj dan proveli su mirno i uobičajeno. Nebojša se čuo sa kumom jer je dobio kumče i planirao je da uskoro vidi bebu.

Otac i brat su čuli zvuk vrata i pomislili su da je izašao napolje. Od tada ga više niko od njegovih nije video. Porodica se organizovala i obilaze sva mesta na kojima bi mladić mogao biti.

- Organizovali smo se familijarno, ali tu su i komšije i Nebojšini školski drugovi i sve obilazimo, i napuštene kuće i kanale. Međutim, ne znamo više šta da mislimo i gde da ga tražimo. Ovo je jednostavno misterija. Nestao je, nema ga - kazala je Radmila Karan juče i još dodala da je uverena da bi joj se sin javio da može.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/upuca ... av/lby9w2n

Meteor
Član

Post Postao/la Meteor » 28 feb 2019 05:03

Pag: Otac bacio četvero djece s prvog sprata kuće
Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačeni su s visine oko 6 metara, a još se ne zna u kakvom su stanju

Pedesetčetverogodišnji muškarac jutros je u Pagu svoje četvero djece bacio s prvog sprata kuće u Pagu u ulici Josipa bana Jelačića.

Kako saznaje Radio Zadar radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačeni su s visine oko 6 metara.

Prema njihovim informacijama riječ je o problematičnoj porodici koja se doselila u Pag. Još nije poznato u kakvom su stanju djeca.

Policija je dojavu o događaju zaprimila jutros u 06,47 sati. Na mjesto događaja su upućeni policajci i uposlenici Hitne medicinske pomoći Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima Hitne prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu.

Izvor: Radio Zadar
....................
slika :Studyy:

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 01 mar 2019 06:10

Meteor je napisao/la: 28 feb 2019 05:03 Pag: Otac bacio četvero djece s prvog sprata kuće
Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačeni su s visine oko 6 metara, a još se ne zna u kakvom su stanju

Pedesetčetverogodišnji muškarac jutros je u Pagu svoje četvero djece bacio s prvog sprata kuće u Pagu u ulici Josipa bana Jelačića.

Kako saznaje Radio Zadar radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačeni su s visine oko 6 metara.

Prema njihovim informacijama riječ je o problematičnoj porodici koja se doselila u Pag. Još nije poznato u kakvom su stanju djeca.

Policija je dojavu o događaju zaprimila jutros u 06,47 sati. Na mjesto događaja su upućeni policajci i uposlenici Hitne medicinske pomoći Pag i Novalja koji su djeci odmah pružili prvu pomoć.

Djeca su potom kolima Hitne prevezena u Opću bolnicu Zadar na daljnju obradu.

Izvor: Radio Zadar
Josip Rođak
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004547378791

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 01 mar 2019 06:13

UŽAS U ČAČKU Devojka (20) se ubila skokom sa krova zgrade

Devojka Jelena G. stara 20 godina izvršila je samoubistvo u Čačku.

Mlada devojka skočila je sa krova zgrade u Ulici kneza Miloša 53.

Uzrok suicida biće utvrđen tokom istrage.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/uzas- ... de/b2fv0wx

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 02 mar 2019 19:50

Stojadin (40) se bacio pod voz: Dve direktorke u firmi ga zlostavljale jer je gej

Stojadin Lazić (40) izvršio je samoubistvo skokom pod voz u Zemun polju, i to nakon svakodnevne homofobične torture koju je trpeo od svojih kolega i nadređenih, saopštila je organizacija "Da se zna".

- Homofobija se ne ogleda samo u diskriminatornim stavovima i uvreženim predrasudima, ona je posebno izražena i u manje vidljivim sferama, poput pristupa pravdi i radnim odnosima. Iako postojeći Zakon o radu ne posvećuje dovoljno pažnje mobingu, on nedvosmisleno zabranjuje uznemiravanje prema različitim osnovama, uključujući i s**** orijentaciju i rodni identitet. Mehanizmi zaštite neretko postoje samo na papiru i malo ili uopšte ne funkcionišu u praksi. Radnici takođe nisu svesni zakonski zagarantovane zaštite i nisu ohrabreni da prijave povrede na radu nadležnim institucijama, bivajući usamljeni u strahu od otkaza i dodatnog šikaniranja. Diskriminisani i potlačeni radnici neretko posežu za radikalnijim merama, pa i samopovređivanjem i samoubistvom. A jedan od njih je Stojadin Lazić, koji je, nakon svakodnevne homofobične torture koju je trpeo od svojih kolega i nadređenih, izvršio samoubistvo 13. februara, skokom pod voz u Zemun polju - navodi se u saopštenju.

Sajt "Republika" navodi da se, po izjavama prijatelja i njegovog partnera, Stojadin se mesecima žalio na teško zlostavljanje i maltretiranje koje je doživljavao u firmi, i to od jedne direktorke i njene zamenice. On objašnjava da se Lazić žalio da mu se na brifinzima sa pretpostavljenima otvoreno pretilo otkazom zbog njegovog s**** opredeljenja, ne uzimajući u obzir revnosnost i odanost poslu i firmi kao celini.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/stoja ... ej/4rkn5mz

Zmaj
Član

Re: Propast vlaškog svijeta oko nas

Post Postao/la Zmaj » 04 mar 2019 16:09

HOROR U SREMSKOJ MITROVICI Pijan silovao bivšu ženu prijatelja koji je SPAVAO U ISTOM KREVETU

Đ. S. (34) uhapšen je u nedelju zbog sumnje da je silovao M. H. (25), bivšu ženu svog prijatelja, koji je za to vreme spavao u istom krevetu!

Stravičan zločin dogodio se u noći između subote i nedelje u domu I. H. u Sremskoj Mitrovici.

Kako saznajemo, M, H. došla je oko 3.30 sati u kuću svog bivšeg supruga. U tom trenutku sa njim u društvu bio je njegov prijatelj Đ. S. Njih troje su počeli da piju alkohol, a nakon nekoliko sati i veće količine konzumacije istog, M.H. je popila i nekoliko tableta za smirenje. Ona je zatim, otišla u sobu gde je zaspala. U nekom trenutku u ranim jutarnjim satima pored M.H je zaspao i njen bivši suprug.

Međutim, kako saznajemo, oko podneva devojka se odjednom probudila i na zaprepašćenje shvatila šta se događa. Naime, Milijana je primetila da joj je skinut donji deo odeće, a da je nelagodnost koja ju je probudila, Đ. S. koji je ležao iza nje i penetrirao polnim organom.

Da stvar bude još bizarnija, silovatelj je napastvovao M.H., dok je pored njih spavao njen bivši suprug!

Užasnuta žena istog trenutka počela je da se otima od silovatelja, što je I. H. trglo iz sna.

Njih dvoje krenuli su na Đ.S., koji je nakon buđenja bivših supružnika ustao iz kreveta i izleteo iz kuće. Oni nisu uspeli da ga zadrže i silovatelj je pobegao u nepoznatom pravcu.

Nesrećna žena je, kako saznajemo, ovaj slučaj prijavila policiji u Sremskoj Mitrovici istog dana, kada kreće potraga za njim, zbog sumnje da je izvršio krivično delo silovanje.

Đ. S. policija je pronašla sutradan, u nedelju, u istom gradu i uhapsila ga. Đ. S. je određeno zadržavanje do 48 sati. Za krivično delo koje mu se stavlja na teret preti mu zatvorska kazna od pet do 12 godina.

Komšije uhapšenog muškarca juče ništa nisu znali o silovanju. Tvrde da su samo čuli da je Đ.S. uhapšen, ali da ne znaju detalje. Oni čak tvrde da do sada nije imao probleme sa zakonom.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/horor ... om/9b6f9xp

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 08 mar 2019 15:24

MAJKA IZ KUČEVA BEŽALA PO SELU OD POLICIJE Komšije su prijavile da ne čuju plač tromesečne bebe, a onda je KLUPKO HORORA počelo da se odmotava

Živadinka S. (23) iz sela Mustapić kod Kučeva, uhapšena je zbog sumnje da je ubila svog tromesečnog sina Lazara. Policija je osumnjičenu privela dok je bežala po selu, saznaje "Blic".

Dečačić Lazar je zatečen mrtav u kući u kojoj je Živadinka S. živela sa nevenčanim suprugom Ljubišom V. (47). Prema nezvaničnim informacijamna iz istrage, Živadinku je ujutru probudio plač bebe. Majka je bebu u napadu besa prvo više puta udarila pesnicom u glavu, a potom je ugušila. Potencijalni motiv ubistva mogla bi biti postporođajna depresija kod majke, koja je imala problema u trudnoći. Izvor "Blica", naime, kaže da je Živadinka - koja se porodila 14. novembra prošle godine - imala blizanačku trudnoću, da je osim Lazhara rodila i sina Aleksandra, koji je od rođenja u bolnici zbog teških zdravstvenih problema. Ni Ljubiša, bebin otac, nije bio kući, a izvor "Blica" potvrđuje seoske priče prema kojima je prekjuče smešten u psihijatrijsku ustanovu u Kučevu zbog teškog alkoholizma. Meštani Mustapića prepričali su novinarima "Blica" kako je zločin prijavljen policiji.

- Neko od komšija je prijavio da ne čuje bebin plač. Kada je policija došla Živadinka je pobegla i sakrila se kod mlekare. Jedna žena ju je videla tamo i rekla policajcima, pa su je uhapsili - pričaju šokirani meštani Mustapića. Niko od njih nije mogao da navede zbog čega je Živadinka, koju su opisali kao "blago ometenu u razvoju", ubila svog sina.

- Dan pre toga ona je muža Ljubišu vodila kod lekara u Kučevo. Pričala je da su ga smestili u bolnicu. Bebu je ostavila kući, navodno su je čuvale neke komšije. Šta se tačno dešavalo zaista ne znam - kaže za "Blic" Radica Marković, koja je četiri godine bila hraniteljka osumnjičenoj Živadinki S. i koja ima kuću nedaleko od one u kojoj je nađen mrtav dečačić.

Živadinka S. je, inače, imala teško detinjstvo. Bila je smeštena i u hraniteljsku porodicu jer joj je otac slabog imovinskog stanja, a majka joj je davno umrla.

- Kada je postala punoletna niko nije hteo da je prihvati, a ona nije sposobna da živi i radi sama, pa je ostala kod mene još neko vreme. Čim je napunila 18 godina, naglasila je da je punoletna i da niko ne sme da joj kaže šta će da radi. Pre otprilike tri godine udala se za Ljubišu, koji je od nje dosta stariji i koji je u prethodnim brakovima i vezama dobio sina i ćerku. Udala se za njega tako što je krenula u selo po cigare, on je sreo usput i povezao. Počela je svake večeri da ide kod njega, da bi se posle mesec dana preselila u Ljubišinu kuću - priča Radica.

Nijedno od njih nije radilo, a živeli su od onoga što im pošalje Ljubišin otac Dragiša, koji živi u Austriji i prima njihovu penziju. Ljubiša je dosta pio, kao i pre nego što se oženio sa Živadinkom. Pre otprilike tri meseca dobili su blizance, Lazara i Aleksandra, koji je bolestan.

- Pre mesec dana Ljubiša je Živadinku pretukao. Ona je, bez bebe dotrčala kod mene da je primim, ali ja nisam smela jer mi je on ranije, još dok je bio sa onom bivšom ženom, pretio da će me ubiti. Navodno, čuo je da sam ja pričala za nju nešto, a to nije bila istina. Živadinka je iz moje kuće, fiksnim telefonom pozvala oca koji živi u Golupcu. Rekla sam joj da uzme dete i da beži a ona se sklonila kod jedne žene. Kada joj je došao otac, rekao joj je da više neće mariti za nju ako se vrati Ljubiši. On se vratio u Golubac, a ona Ljubiši - kaže nekadašnja Živadinkina hraniteljka. Radica na kraju konstatuje da ni Živadinka ni Ljubiša nisu bili sposobni da brinu o bebi, dok neki meštani napominju da je dečačić stalno plakao.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/majka ... ac/nvv693s

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 09 mar 2019 12:23

UŽAS U ČORTANOVCIMA Napio se i nožem prerezao vrat nevenčanoj supruzi zbog LJUBOMORE, policija uhapsila ubicu

U porodičnoj kući u Čortanovcima ubijena je Nada Đukić (58) čije telo je pronađeno u porodičnoj kući, a na vratu su bile vidljive povrede od noža.

Kako prenosi Pink, prvi rezultati istrage ukazuju da je osumnjičeni za ubistvo nožem izbo žrtvu po vratu i prerezao je. Nož je pronađen na licu mesta.

Policijske patrole su reagovale brzo i efikasno, te je uhapšen 56-godišnji Milan Trbojević iz Inđije zbog sumnje da je ubio Nadu Đukić.

Inače, Trbojević je bio pod dejstvom alkohola, sa preko dva promila u organizmu.

Prvi rezultati ukazuju da je motiv ljubomora i ubica i žrtva bili su u emotivnoj vezi.

MUP je potrvrdio danas da je M. T. (1963) uhapšen zbog sumnje da je počinio ubistvo.

Kako je saopšteno iz MUP-a Sremske Mitrovice, sumnja se da je on sinoć, oko 23.30, u Čortanovcima nakon svađe nožem usmrtio nevenčanu suprugu (1961) u dvorištu kuće u kojoj su živeli.

Po ovlašćenju nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, dodaje se u saopštenju MUP-a.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/uzas- ... re/kbtm00g

:pop:

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 11 mar 2019 17:09

CRNO JUTRO U UŽICU Žena skočila sa četvrtog sprata zgrade, telo na ulici primetile komšije

Žena stara oko 60 godina pronađena je mrtva ispred jedne višespratnice u Ustaničkoj ulicu u naselju Koštica u Užicu, saznaje "Blic".

Beživotno telo komšinice oko devet sati primetili su meštani ovog dela grada, a pretpostavka je da nesrećna Užičanka izvršila samobuistvo skokom sa terase iz svog stana na četvrtom spratu zgrade.

Ekipa hitne pomoći koja je po prijavi stanara došla na lice mesta mogla je samo da konstatuje smrt.

Razlog zbog koga je Užičanka skočila u smrt za sada nije poznat.
https://www.blic.rs/vesti/hronika/crno- ... le/qnpkmjv

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 12 mar 2019 13:11

Potvrđena presuda pedofilu iz Kalinovika koji je godinama zlostavljao maloljetnicu

Vrhovni sud genocidne potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Zoran Tepačević iz Kalinovika osuđen na 12 godina zatvora zbog Spolnog nasilja nad djetetom.
Kako se navodi u presudi koju je izrekao Okružni sud u Trebinju, a Vrhovni sud gt je potvrdio, tokom suđenja su izvedeni pouzdani dokazi kojima se potvrđuju navodi iz optužnice.

Tepavčević je od kraja 2000. do 2008. godine vršio spolne radnje nad svojom daljom maloljetnom rodicom E. T. u selu Jažići.

Detalji presude nisu saopćeni zbog zaštite tada maloljetne žrtve.

Odgovorite