Demografske mape Bosne
Re: Demografske mape Bosne
Pise ti Bosna+Sandzak.Geez 
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Selam alejkum.
Razmisljao sam i da napravim jednu mapu Bosnjaka u regionu. Dakle hrvatska, bih, srbija, cg, kosovo i makedonija.
Moze mi neko napisati listu gdje nas sve ima u hrvatskoj, na kosovu i u makedoniji tj u kojim opstinama i koja je procjena naseg udjela u tim opstinama.
Mislio sam da napravim 3 boje:
0% - bijela
1%-9% svijetlo siva
10-49% siva
50-100% crna
Da,vidi se u Malom Zvorniku smo na cak 3,5%.Ko zna mozda predjemo 5% jednog danaTu su bosnjaci u zavidnim brojevima.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Alejkumu selam.Idealista je napisao/la: ↑15 maj 2019 04:15Selam alejkum.
Razmisljao sam i da napravim jednu mapu Bosnjaka u regionu. Dakle hrvatska, bih, srbija, cg, kosovo i makedonija.
Moze mi neko napisati listu gdje nas sve ima u hrvatskoj, na kosovu i u makedoniji tj u kojim opstinama i koja je procjena naseg udjela u tim opstinama.
Mislio sam da napravim 3 boje:
0% - bijela
1%-9% svijetlo siva
10-49% siva
50-100% crna
Tu ti Jack može pomoći najviše samo molim te ne gubi vrijeme na mapi sa tri boje i podlogom. Mnogo je bolje da pregledaš mape koje su ljudi pohvalili i pratiš te boje i raspored. Po meni više boja daje bolju sliku. 3+ podloga je premalo.
Dobrodošao.
Samo BiH.
Tacno tako3+ podloga je premalo.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
I sta mislis da ces postici u Cetingradu u drzavi Hrvatskoj gdje su Bosnjaci 1% stanovnistva.To je glupost.Pa mogu ja onda da bojim mape Velenja i Jesenica u Sloveniji gdje procent Bosnjaka veci nego u Cetingradu.To nema nista.Boji se ono gdje Bosnjaci zive a to je Bosna + Sandzak.Ima u Makedoniji 20 000 Bosnjaka,ima ih i na Kosovu ali nemaju puno etnickog prostora
Bit ce jos jedna mapa mozda preko vikenda gotova
Bit ce jos jedna mapa mozda preko vikenda gotova

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ovaj portal ima najvise mapa.Zalaganjem Zmaja,Truhe,prije Burovica,pa jos par momaka koji su obradili mape.Ne trazi dlaku u jajetu ili podarenom konju se ne gleda u zube.Sto imamo mapa.Imamo zalaganjem ljudi koji su nacrtali ovo.To je tako,kako je.Mozda je moglo i vise,mozda i nije.Ali,imamo na stotine demografskih mapa na ovom portalu kroz zadnjih 10 tak godina portala od Oktobra 2009 godine.Imamo i mape gradova,imamo i demografske mape opstina,imamo prvacice,imamo i mapu katolickih crkve.Sandzaka
Bez njih i ne bi ovo bilo moguce jer Jack je previse zivcan da nauci ovo.A i moj pc je toliko star da ne bi znao da crta mape.Imamo najvise statistickih informacija.I to je to
Bez njih i ne bi ovo bilo moguce jer Jack je previse zivcan da nauci ovo.A i moj pc je toliko star da ne bi znao da crta mape.Imamo najvise statistickih informacija.I to je to

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Demografska mapa južnog sandžaka - popis 2011.

Uništi me Pljevlja.

Uništi me Pljevlja.
Zadnja izmjena: truho, dana/u 18 maj 2019 16:38, ukupno mijenjano 1 put.
Otvorio sam novo temu, ako se moderatori ne slažu sa njom neka je izbrišu.
Andrijevica jeste zvanicno dio Sandzaka ali neznam koliko ima smisla je uvrštavati vise kao takvu jer tu odavno kao ni u Kolasinu ili Mojkovcu nema Muslimana. Samo kvari izgled visak ove crvene boje.
Tomasevo (Obojeno plavom bojom) u Bijelom Polju se do 1924 zvalo (Sh)akovici i bilo je muslimansko selo gdje su Crnogorci izvrsili jedan od najvecih pokolja u istoriji Crne Gore i pobili oko 600 ljudi. Procitajte o tome. Tako da se niko ne zavarava da su Crnogorci nesto bolji od Srba. Mislim da bi u cast i sjecanje prema nasim mrtvim uvijek trebalo pisati Sakovici. Inace super mapa i cestitke. Pravo mi je drago da si je napravio. Falilo nam je nesto takvo. I ona mapa gore Bosne i Sandzaka zajedno je super.
Putna komunikacija za Plav i Gusinje prolazi kroz Andrijevicu.
Populacija Andrijevice:
1948 10,067
1953 10,327
1961 9,792
1971 8,966
1981 7,712
1991 6,696
2003 5,785
2011 5,071
Hvala za pohvalu i info. Dodao sam naziv.emdzandzo je napisao/la: ↑18 maj 2019 16:18 Tomasevo (Obojeno plavom bojom) u Bijelom Polju se do 1924 zvalo (Sh)akovici i bilo je muslimansko selo gdje su Crnogorci izvrsili jedan od najvecih pokolja u istoriji Crne Gore i pobili oko 600 ljudi. Procitajte o tome. Tako da se niko ne zavarava da su Crnogorci nesto bolji od Srba. Mislim da bi u cast i sjecanje prema nasim mrtvim uvijek trebalo pisati Sakovici. Inace super mapa i cestitke. Pravo mi je drago da si je napravio. Falilo nam je nesto takvo. I ona mapa gore Bosne i Sandzaka zajedno je super.
Zamolio bih te takodjer za jednu mapu
Samo Opstine Ulcinj i Bar da vidim stanje tamo kakvo je.Znaci kropiraj ako moze samo te 2 opstine:Ulcinj i Bar
Samo Opstine Ulcinj i Bar da vidim stanje tamo kakvo je.Znaci kropiraj ako moze samo te 2 opstine:Ulcinj i Bar

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Srbi su ga zvali Šakoviće a Bošnjaci su ga zvali Šahoviće. Danas ga Srbi zovu Tomaševo.emdzandzo je napisao/la: ↑18 maj 2019 16:18 Tomasevo (Obojeno plavom bojom) u Bijelom Polju se do 1924 zvalo (Sh)akovici i bilo je muslimansko selo gdje su Crnogorci izvrsili jedan od najvecih pokolja u istoriji Crne Gore i pobili oko 600 ljudi. Procitajte o tome. Tako da se niko ne zavarava da su Crnogorci nesto bolji od Srba. Mislim da bi u cast i sjecanje prema nasim mrtvim uvijek trebalo pisati Sakovici. Inace super mapa i cestitke. Pravo mi je drago da si je napravio. Falilo nam je nesto takvo. I ona mapa gore Bosne i Sandzaka zajedno je super.
Ja i kako se ovaj portal zove.Mislite ste da ja ne znam takvo staTomasevo (Obojeno plavom bojom) u Bijelom Polju se do 1924 zvalo (Sh)akovici i bilo je muslimansko selo gdje su Crnogorci izvrsili jedan od najvecih pokolja u istoriji Crne Gore i pobili oko 600 ljudi.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom