Izbori statistika
- Zenicaninn
- Član
Re: Lokalni izbori 2020
Molim vas braćo ostaviti se te svađe i podijela zbog nekih stranaka kojima su samo oni bitni, njihov interes i njihovo uhljebivanje u neke pozicije i absolutno ih nikakvo jedinstvo u ime Allaha ne intersuje. To uključuje sve i jedno od tkz. "naših" partija u BiH.
Molim vas budete barem vi pametniji i neradite sta oni rade.
Nema nama poltickog uspjeha u drzavi dok se ne ujedinom i natrazimo jedinstvo samo i isključivo oko Allaha i njegovog poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve selem i po tome vrijednujem SVE.
I nema nam uspjeha dok nepocnemo na politickom nivou smatrati svakog mu'mina "partijskom kolegi".
Nevidim nikakav drugi izlaz iz ovog zacaranog kruga osim da bojkotujemo izbore gdje smo dominantni i nismo izmjesani sa četnicima i ustasama.
Ja Allaha mi ne vidim drugi izlaz iz ovog.
Svaki glas je samo njima dalje podupiranje u leđa da ubiju svaki pojam u nama i da se međusobom u što više komada raspemo. Oni ubijaju duh u nama.
Allaha mi ja neznam kako i jedan mu'min moze biti clan bilo koje stranke i tako biti saučesnik zla sto od njih dolazi. Toliko mu'mina u svim strankama i svi se jedni protiv drugih bore a vjernici su ko bojagi.
Dino vjernik a ujedinuje sa nevjernicima i otvorenim neprijateljima Islama i muslimana protiv Bakira koji bi mu trebao biti brat u Islamu i po tome najpreci na poitickom nivou. Vjernik je a zajedno sa tim kafirskim partijama dozvoljava gej paradu.
A da sa SDA ne počinjem nisu ni oni bolji.
Mi smo taoci politike koji nije bazirana na Islamu.
Molim vas budete barem vi pametniji i neradite sta oni rade.
Nema nama poltickog uspjeha u drzavi dok se ne ujedinom i natrazimo jedinstvo samo i isključivo oko Allaha i njegovog poslanika Muhammeda sallallahu alejhi ve selem i po tome vrijednujem SVE.
I nema nam uspjeha dok nepocnemo na politickom nivou smatrati svakog mu'mina "partijskom kolegi".
Nevidim nikakav drugi izlaz iz ovog zacaranog kruga osim da bojkotujemo izbore gdje smo dominantni i nismo izmjesani sa četnicima i ustasama.
Ja Allaha mi ne vidim drugi izlaz iz ovog.
Svaki glas je samo njima dalje podupiranje u leđa da ubiju svaki pojam u nama i da se međusobom u što više komada raspemo. Oni ubijaju duh u nama.
Allaha mi ja neznam kako i jedan mu'min moze biti clan bilo koje stranke i tako biti saučesnik zla sto od njih dolazi. Toliko mu'mina u svim strankama i svi se jedni protiv drugih bore a vjernici su ko bojagi.
Dino vjernik a ujedinuje sa nevjernicima i otvorenim neprijateljima Islama i muslimana protiv Bakira koji bi mu trebao biti brat u Islamu i po tome najpreci na poitickom nivou. Vjernik je a zajedno sa tim kafirskim partijama dozvoljava gej paradu.
A da sa SDA ne počinjem nisu ni oni bolji.
Mi smo taoci politike koji nije bazirana na Islamu.
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 19 nov 2020 15:11, ukupno mijenjano 1 put.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Također zatecen. Gledam i ne vjerujem. Mislio sam da je ovo Bosnjacki forum, da se diskutuje sta je u najboljem interesu za nas narod i Bosnu, kad ono sve SDA bot do bota...Lilium Bosniacum je napisao/la: ↑19 nov 2020 11:57Ma pratim ovaj Forum sigurno petu godinu i nikad mi se nije cinio takav. Fakat sam zatecen, jos pogotovo psovkama i uvredama. Ne mogu da vjerujem...
slazem se stobom i @bosnaprkosna
upravo to, ako ne budu opravdali povjerenje, nestace kao i sve te nabrojane stranke.
Halitović obnovio mandat u Bosanskoj Krupi po treci put.
uz pomoc komunjara iz SDP-a i babino-ustaškog NiP-a što bi rekao ovaj lazni pitar
pozdrav iz krajine
-
bosnaprkosna
- Član
Zeničanin slazem se s tobom.Moje misljenje je da je sve do nas.Kakav smo narod,takvo nam je i stanje i takvi su nam i vlastodršci.Da ne ispadne da pljujem po nama ali zaista da smo mi narod kako treba i nasa situacija bi sigurno bila bolja.Ja sam takođe tog stava (i zato ne razumijem ove zaludjenike u sda) da su sve stranke iste,isto sr*nje samo drugo pakovanje,izvinite na izrazu.Svi vode brigu samo o sebi a politika im je na zadnjem mjestu.Evo i
dokaz

Kao da sjeverna i juzna koreja rade zajednicku vjezbu
dokaz
Ovo dopustiti u ovakvoj situaciji i pored sve proslosti mislim stvarno nemam rijeci.A svi znamo ko je u predsjednistvu.Oružane snage BiH i Vojska Srbije održat će zajedničku vojnu vježbu
V.K.
51m
121
komentara2
dijeljenja
Predsjedništvo BiH Vojska Srbije OSBiH
Oružane snage BiH i Vojska Srbije održat će zajedničku vojnu vježbuVježba će se održati na teritoriji BiH (Foto: I. Š./Klix.ba)
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine usvojilo je na današnjoj sjednici odluku o održavanju zajedničke vojne vježbe sa Srbijom.
Kako su naveli u saopštenju iz Predsjedništva, riječ je o vježbi u kojoj će učestvovati Oružane snage Bosne i Hercegovine i Vojska Srbije.
"Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Informaciju o organiziranju i realizaciji bilateralne vojne vježbe uz sudjelovanje Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Vojske Republike Srbije" naveli su u saopćenju iz Predsjedništva.
Ova vježba trebala bi se održati na teritoriji Bosne i Hercegovine.
USVOJENA VEČERAS3h 7m
Pročitajte zajedničku izjavu Predsjedništva BiH o 25. godišnjici Dejtona
Pored ove odluke, Predsjedništvo je razgovaralo o problemima pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini te o pitanjima vezanim za sigurnosnu situaciju u BiH kada je u pitanju broj migranata koji se trenutno nalazi na teritoriji naše zemlje.
Kao da sjeverna i juzna koreja rade zajednicku vjezbu
- Lilium Bosniacum
- Član
Insajderska: U Bihacu koalicija "izdajice" Suhreta, komunjara iz SDP-a, abortusa iz A-SDA i ustasko-cetnickog NiP-a i eventualno ucesce pedera iz NSRodman93 je napisao/la: ↑19 nov 2020 15:07Također zatecen. Gledam i ne vjerujem. Mislio sam da je ovo Bosnjacki forum, da se diskutuje sta je u najboljem interesu za nas narod i Bosnu, kad ono sve SDA bot do bota...Lilium Bosniacum je napisao/la: ↑19 nov 2020 11:57Ma pratim ovaj Forum sigurno petu godinu i nikad mi se nije cinio takav. Fakat sam zatecen, jos pogotovo psovkama i uvredama. Ne mogu da vjerujem...
upravo to, ako ne budu opravdali povjerenje, nestace kao i sve te nabrojane stranke.
Halitović obnovio mandat u Bosanskoj Krupi po treci put.![]()
uz pomoc komunjara iz SDP-a i babino-ustaškog NiP-a što bi rekao ovaj lazni pitar![]()
pozdrav iz krajine
kako ih nije sram i stid radit u interesu gradjana Bihaca??? I to bez jedinih legitimnih iskrenih i postenih prestavnika Bosnjaka iz velike i silne SDA
- Lilium Bosniacum
- Član
Kolega, prvo, hvala sto si misljenje artikulisao bez uvreda, lazi i psovki - svaka cast!Pita sirnica je napisao/la: ↑19 nov 2020 15:03 Citam vase komentare. Jedna stvar mi nedostaje u komentarima. Kako da ocijenimo uspjeh BG i ZG u ovim lokalnim izobirima?!? Jesu li oni uspjeli da potkopaju pro-BH-stranke? Jesu! Jesu uspjeli da se prijave more nepotrebnih stranaka? Jesu! Jesu uspjeli da se podjeli Bosnjacki glasaci? Jesu! Jesu uspjeli rijec Bosnu povezat s "negativnim" kontekstom ? Jesu! Jesu uspjeli drzavni nivou izolovat i sve svest na entitetski i kantonalni nivo? Jesu!...
Moramo priznat da su i jedni i drugi odradili dobar posao! Malo hajcat ovdje, malo tamo, malo laznu vijest tu i tamo, i lonac "posvadjani balvani" je gotov! Samo kada se sjetim Niksica i njegove crne kase u Zagrebu...
Kada citam ili gledam izjave nekih "jadnika", koji su uspjeli u Novom Gradu, Starom Gradu... Tacno se vidi nezrelost i nesposobnost takvih tkz politicara/ a oni sto su bili na vlast nista nisu bili bolji. Jos imaju tu neku naviku da slave. Pa sta se ima slavit? Zar nevide u kakvim su govnima? Zar misle da imaju sada 4 godine da kradu? Bas to misle.
Stranke su tako napuhane, vecinom sa osobama koje iskljucivo svoj interes gledaju (povecat bogatstvo). I ovaj ciklus je pokazao da nije bitno koja stranka vlada; isti ljudi i dalje vladaju. Kada se sjetim samo rodice, clanica sda,sbb, sdp pa, sda; trenutno neznam u kojoj je stranci/ko zna mozda se i ona izgubila u gomili clanski kartona... Neocekujem nista od starih/novih stranaka/nacelnika. Kadrovi su ostali isti. Opet, ko zna mozda se nadje neki/neka koja ce se izdignut iz ove mocvare i neku opcinu izdignut. Dobro nisu sada sve opcine u losem ekonomskom stanju. Ali vidi se kod dosta nacelnika nedostatak dugorocnog vida/plana.
Svi vi, iz vaseg ugla, ste upravu! I ujedno dokaz da imamo veliki problem. Nesposoban kadar odugovlaci ustrojenje Rep BiH. Oni koji su valjali na pocetku cesto vise nisu u tim strankama (kao onaj Gratz iz NS).
Jesam dobro upratio? Stranke SBB, Stranka za BiH, PDA, A-SDA, SDU, BOSS, BPS su postale male. Kad ce one uvidid da su nepotrebna, pa cak da "rade" za veliku Srbiju? Dali je moguce da se konacno uvedu frakcije unutar jedne stranke, pa da se oterasimo ovih mali stranaka?
Komentar pokazuje frustraciju u meni (Velika Kladusa, Visegrad, Novi Travnik, Vares.. a najvise Srebrenica)
ALI OPET, Bosna se voli i kad gubi i kad vodi![]()
Drug moj, bile su frakcije unutar SDA, bile su. Sve ove stranke su bile frakcije: I Kifla, i sepic, i kukic, i campi, i onaj iz cazina itd.
Pitanje je zasto nisu ostali frakcija? Zato sto je doktrina SDA gusenje frakcija. Pocelo je sa Adilbegom, pa Tunjo, pa Silajdzic, pa ostali. SDA ne prihvata drugaciji stav od onog trenutnog rukovodstva. Ko se suprostavi, biva osakacen i smijenjen ili drzan u kavezu (vidi Efendic). Svako od onih koji su napustili SDA su prvo pokusali rijesit probleme iznutra, pa su skidani sa lista, gubili unutarstranacke funkcije, bili ucjenjivani. U neka doba im prekipi i nestanu.
Da budem sasvim iskren: Cak ne vjerujem da Bosnjacima treba jedna velika stranka. Treba nam vise njih. Jednoumlje je propast, pluralizam je uspjeh. Narodi i civilizacije su bile uspjesne dok zu dozvoljavale pluralizam. Cim su prestale, poceo je kucat sat. Vidi drevni grci, rimljani, francuzi uu doba revolucije, pa onda vidi USA, veliku Britaniju, Zapad. Mislim da je pluralizam dokaz da su Bosnjaci najjaci narod u BiH. Hrvati su toliko stisnuti i ugrozeni da si ne mogu priustit vise stranaka. Moraju pod plast jedne, htjeli to ili ne - inace gube. Bosnjaci bili pluralisti u Jajcu, pa pobijedili, u bugojnu, GV, Fojnici, da ne nabrajam. Hrvati nemaju taj luksuz. Srbi i imaju komociju, ali im Dodo ne da. Pa pogledaj gdje ih je dovelo. Dovelo ih je dotle da ce bankrotirat do proljeca, da ljudi dobivaju otkaze cim baju poprijeko pogledaju, da baja vedri i oblaci a ne institucije. Bosnjaci su jedini narod u BiH koji ima realan izbor. Mi smo jedini narod u Bosni koji ima i ljevicu i desnicu i centar. Liberale i konzervativce.
U pravu si da je cijena toga poprilicno visoka - vidi pod prepirkama i eskalacijama toga tipa NT. Ali bez obzira na to - mislim da vrijedi. I molim Boga da ce vrijeme pokazat da sam bio u pravu
Ovo je ozbiljan forum.Ovo nije forum Kliksa gdje se nerad naplacuje tako sto si stranacki potplacen i pretplacen igrac u ovom slucaju od cetnika i komunista.Podsjeca me na bespotrebnu raspravu na Kliks forum.Nista konkretno
Sda je obicna grupacija polupismenih kriminalaca.Njihov nacelnik opstine da je zivio naprimjer u Americi.Sluzio bih 20 godina zatvora za ubistvo neduznog covjeka.Nikad Sebija ne bi prosla studij medicine,ali je nekako prosla nakon 12 godina.Nikad ne bi jedan kreten tipa Bakir mogao da bude sef neke drzave ili Amerike.Na ovako nepismen kadar oko sebe i kraj sebe.Sda je davno bila stranka koja je imala pismene ljude,s vizijom i zeljama.I ovo nazalost je razlika i kod svih.Sta je Suhret Fazlic uradio u Sda dok je bio tamo.Ili ona pijandura sto je primala mito,pa je naknadno izbacen iz Sda,iako u Sarajevu se krade i rukama i lopatama
Ja vecinu zivota zivim van Bosne.To je realnost.Ne zelim da zivim u Bosni jer su mi oteli zemlju preko sudova.Nijedan sudija kako iz Sda,tako i iz Sdp stranke nije nista uradio.Birajuci da mi otmu svih 5 duluma zemlje ili 1.Koliko su sudovi rekli da moram dati.Ja sam im dao jedan.Od Alzirske Grupe do naroda i nepravde,platforme za progres.Fasciran sam koliko novih stranaka,istih ideoloskih sebicnih razloga se javlja
Da je Konakovic sposoban politicar,napravio bih nesto dok je bio u Sda 20 godina?.Makar covjek zna da poveze 2 recenice za razliku od Sepica.Imamo jednog koji je sef Zenicke Inicijative,ali dalje od Zenice nece dogurati.U Cazinu imamo bivsi Sda kadar koji je tu samo kad se pare dijele.A sto narod po Cazinu bjezi.To je tako.Sanski Most je propali gradic,gdje se cuje smrad benzina u jedinom nazovi hotelu u gradu.Gdje su nove zgrade oronule.A poslije 8 sati nema nikog kuci.Jer vecina mladih je otisla.A sto je otisla jer par porodica iz Sda kadra je sve pare pokupila,firmih nema.A hotel nemaju pare da obnove.Grad raspad.Ista prica i za Kljuc i za Sdp vlasti.Raspad sistema,s 29 prvacica u opstini.Prije 10 tak godina bilo je haman 3 puta vise prvacica u opstini Kljuc
Unsko-Sanski kanton ima vladu bez Sda zadnje 4 godine,tako da to nije nista novo.Gleda se rezultat.A on nece doci
Sda jurisnici gledaju u svetu Kravu Bakira i Sebiju i ove polupismene kriminalce kao patriote.Dok ovi preletaci iz Sda(A-Sda,Pomak,.Zenicka Inicijativa,Plaforma za progres,Sbb,Narod i Nepravda).Kao i preletaci od komunjara(Sdbih,Df,Nasa stranka).,Sve su to vec ideje koje postoje.Plagijati koji su tu.Jedino za saku vlast Dino Konakovic i Fahrudin Radoncic ipak kazu da je nepravedno sto Hrvatske stranke ne mogu da biraju Hrvatskog predstavnika.Valjda je njemu dobro u Sarajevskom Pasaluku
Svaki naredni post bit ce izbrisan i obrisan jer ja nemam zivaca da citam ovo.A kamoli da ucestvujem u ovome.Ne postoje neka vizija niceg,sem ponavljanja istog referata.Kako se za one koji su zavrsili vise od srednje skole.Ovo kaznjava efikasno i efektivno izbacivanjem s fakulteta.Onda mora da im je i fakultet neko ''masno'' namjestio.Ali sta se moze
Sda je obicna grupacija polupismenih kriminalaca.Njihov nacelnik opstine da je zivio naprimjer u Americi.Sluzio bih 20 godina zatvora za ubistvo neduznog covjeka.Nikad Sebija ne bi prosla studij medicine,ali je nekako prosla nakon 12 godina.Nikad ne bi jedan kreten tipa Bakir mogao da bude sef neke drzave ili Amerike.Na ovako nepismen kadar oko sebe i kraj sebe.Sda je davno bila stranka koja je imala pismene ljude,s vizijom i zeljama.I ovo nazalost je razlika i kod svih.Sta je Suhret Fazlic uradio u Sda dok je bio tamo.Ili ona pijandura sto je primala mito,pa je naknadno izbacen iz Sda,iako u Sarajevu se krade i rukama i lopatama
Ja vecinu zivota zivim van Bosne.To je realnost.Ne zelim da zivim u Bosni jer su mi oteli zemlju preko sudova.Nijedan sudija kako iz Sda,tako i iz Sdp stranke nije nista uradio.Birajuci da mi otmu svih 5 duluma zemlje ili 1.Koliko su sudovi rekli da moram dati.Ja sam im dao jedan.Od Alzirske Grupe do naroda i nepravde,platforme za progres.Fasciran sam koliko novih stranaka,istih ideoloskih sebicnih razloga se javlja
Da je Konakovic sposoban politicar,napravio bih nesto dok je bio u Sda 20 godina?.Makar covjek zna da poveze 2 recenice za razliku od Sepica.Imamo jednog koji je sef Zenicke Inicijative,ali dalje od Zenice nece dogurati.U Cazinu imamo bivsi Sda kadar koji je tu samo kad se pare dijele.A sto narod po Cazinu bjezi.To je tako.Sanski Most je propali gradic,gdje se cuje smrad benzina u jedinom nazovi hotelu u gradu.Gdje su nove zgrade oronule.A poslije 8 sati nema nikog kuci.Jer vecina mladih je otisla.A sto je otisla jer par porodica iz Sda kadra je sve pare pokupila,firmih nema.A hotel nemaju pare da obnove.Grad raspad.Ista prica i za Kljuc i za Sdp vlasti.Raspad sistema,s 29 prvacica u opstini.Prije 10 tak godina bilo je haman 3 puta vise prvacica u opstini Kljuc
Unsko-Sanski kanton ima vladu bez Sda zadnje 4 godine,tako da to nije nista novo.Gleda se rezultat.A on nece doci
Sda jurisnici gledaju u svetu Kravu Bakira i Sebiju i ove polupismene kriminalce kao patriote.Dok ovi preletaci iz Sda(A-Sda,Pomak,.Zenicka Inicijativa,Plaforma za progres,Sbb,Narod i Nepravda).Kao i preletaci od komunjara(Sdbih,Df,Nasa stranka).,Sve su to vec ideje koje postoje.Plagijati koji su tu.Jedino za saku vlast Dino Konakovic i Fahrudin Radoncic ipak kazu da je nepravedno sto Hrvatske stranke ne mogu da biraju Hrvatskog predstavnika.Valjda je njemu dobro u Sarajevskom Pasaluku
Svaki naredni post bit ce izbrisan i obrisan jer ja nemam zivaca da citam ovo.A kamoli da ucestvujem u ovome.Ne postoje neka vizija niceg,sem ponavljanja istog referata.Kako se za one koji su zavrsili vise od srednje skole.Ovo kaznjava efikasno i efektivno izbacivanjem s fakulteta.Onda mora da im je i fakultet neko ''masno'' namjestio.Ali sta se moze
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
Dzumrukcija
- Član
Molim te da ne brišeš. Moram te ispraviti.
1) Fuad Kasumović nije šef Zeničke Inicijative. Kasumović nije niti član stranke Zeničke Inicijative. Objasnit ću kasnije.
2) Fuad Kasumović je na Općim izborim 2018. osvojio 24.000 glasova. Dogurao u Parlament, ali se odrekao tog mandata i ostao u Zenici.
3) U Zeničkoj Inicijativi od 15 kandidata koji su prošli u vijeće. 7 ih je mlađe od 30 godina (kakvi preletači?), 4 je u 30-tim i 4 je starije od 30 godina. Govorimo o fakultetski obrazovanim ljudima, sportistima s rezultatima (naglašavam rezultatima), maloljetnicima u Armiji RBiH, humanitarcima, poduzetnicima, profesorima.
Fuad Kasumović nikada nije bio član SDA. Sulejman Tihić je okupljao oko sebe ljude i nije tražio od njih da budu članovi SDA. Danas kod Bakira moraš biti član SDA da bi dobio zaposlenje, a kamoli nešto više. Što dovoljno govori o tome šta je to SDA danas.
Fuad Kasumović nije član Zeničke Inicijative, nego su članovi podržali Kasumovića i tražili od njega da koriste njegovo ime i prezime u nazivu stranke.
Mediji pišu sve i svašta, zatupljivaju narod i prikazuju sve kao crno. Koliko puta su samo pisali da je Kasumović bio u SDA? Mnogi forumaši su to tvrdili ovdje...
Narod želi promjene. Kanton je sljedeći!
Nije lijepo lagati.Jos gluplje od Sda jurisnika i kvazi Sda patriota su ljudi koji ovako lazu navelikoFuad Kasumović nikada nije bio član SDA. Sulejman Tihić je okupljao oko sebe ljude i nije tražio od njih da budu članovi SDA. Danas kod Bakira moraš biti član SDA da bi dobio zaposlenje, a kamoli nešto više. Što dovoljno govori o tome šta je to SDA danas.
Sta si rekao.?
514 - IZBORNA JEDINICA 4 -> 093 - ZENICA -> SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
http://www.izbori.ba/Finalni2010/Finaln ... idate.aspx
Pod br 3.Koje ime na izborima 2010 godine pise?
Daj budimo realni malo.To su sve Sda preletaci koji nikad nece dogurati dalje od lokalne sredine bez imalo naboja nacionalnog u njima,nesto slicno I.B iz Trnova koji je mjenjao stranke kao sto neki mjenjaju gace
http://www.mediafire.com/file/0x2oeues0 ... a.rtf/file
Za one koji ne znaju da otvore link valjda nisu toliko sposobni.Ovdje vam je print screeen.Pa uzivajte u 62 godisnjem Fuadu borcu za Zemicke inicijative.Prestanite trolati.Braniti nesto gdje postoji dokaz.Dobit cete trajni ban ako se budete svadjali i optuzivali.Nemam ja zivaca da citam novi Kilks forum

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Prestani da mislis.Ja ovdje mislim.Na forumu Klixa i ne misle previse.Imaju stranacke pare,imaju sve placeno.Made in Serbia/Croatia ii SdpTakođer zatecen. Gledam i ne vjerujem. Mislio sam da je ovo Bosnjacki forum, da se diskutuje sta je u najboljem interesu za nas narod i Bosnu, kad ono sve SDA bot do bota...
To se zove trolanje,spam u svim drzavama svijeta bih bio baniran ali u Bosni imas nacelnika opstine koji je pregazio covjeka pa je jos uvijek ziv.Svasta je moguce kazem
Ne mogu da popamtim sve te strankeupravo to, ako ne budu opravdali povjerenje, nestace kao i sve te nabrojane stranke.
Nebitno.Gleda se opstinsko vijece..A ovo sto vidim je da van grada Bosanska Krupa.Sdp fakticki i ne postoji po nekim selima.Toliko su nebitan faktor..Ako pogledas opstinsko vijece Bosanske Krupe i Cazina.Onda vidis da A-Sda moze da sam kroji vlast u opstini 50%+ u opstinskom vijecu Cazina .Dok Sdp moze da poreda sve okolo.Uz naravno Babine ako zeli vlast.Da uzmu vlastiHalitović obnovio mandat u Bosanskoj Krupi po treci put.
A gledajuci samo po birackim jedinicama na selu van grada imamo
Mahmic Selo 370 Sda,85 A Sda,80 Sdp
Jezerski dijelovi 389 Sda,166 A Sda,23 Sdp.Mislim sta je ovo
Zapravo kad gledam u ovo.Ne vidim da je Sdp uzeo izbore u nijednom selu opstine Bosanska Krupa van grada.A-Sda se moze pohvaliti da je uzela Ljusinu i da je imala par dobrih rezultata po nekim selima.Sdp fakat grad.I to je to.Ocekivao sam makar nesto,Ali ovo je ama bas nista
Ne,ne.Ako cu kome cestitati je Cazin jer ne samo da A-Sda ima apsolutnu vecinu u opstinskom vijecu.Nisu potrebne ''cetvorke'' i petorke ovdje.Zna se ko vlada,ko vedri i oblaci.Halitovic moze da padne ako se ovom iz A-Sda ili Sda okrene da ga smjeni
I sta bi s farmom u Puceniku.Izgleda Sdp nije dao dozvolu za takvo sta.Pa investicije od nekoliko miliona maraka otisle.Ili su sve otisle u grad
uz pomoc komunjara iz SDP-a i babino-ustaškog NiP-a što bi rekao ovaj lazni pitar
Pa zapravo ovo sto vidim je i gore.Sdp je jedina stranka koja ce imati mandat u Cazinu.Takvo sta nece imati Nasa Stranka i Narod i Nepravda.Nije valjda da je sva to pamet kad nisu mogli da uzmu 1 mandat iz Naroda i Nepravde.Pa,moram reci moje saucesce
Ne
Sdp se nece pitati nista.Oni nemaju toliki znacaj,toliki broj glasova u Usk kantona.Mozda imaju u gradu Bos Krupoj i po nekim dijelovima.Ali kako se kaze u Krajini.Jos moras pure da jedes.Znaci otpada.
Trk,malo trahane da pojedete.Pa dodjite za 2 godine.Ako Sdp uzme izbore u Usk kantonu ili ovi Nase stranke.Fakat onda sam sve vidio
Nego vidim Emdzo nesto skroz pao.Jel on sad u Pomaku?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
GALIJAŠEVIĆ EMDŽAD - NEZAVISNI KANDIDAT
RAMIĆ SEJ - NEZAVISNI KANDIDAT
Kakvi su ovo kandidati.Sve biser do Bisera

Samo ne znam sta im znaci ovo Moderna i Aktivna Krajina Pomak.Ono bas AKTIVNA I Moderna Krajina.Makar se nisu osramotili kao Sepicev Nezavisni/Zavisni blok.Pa ti ljudi nisu mogli da uzmu 1 mandat u Cazinu.
.Tragikomedija
RAMIĆ SEJ - NEZAVISNI KANDIDAT
Kakvi su ovo kandidati.Sve biser do Bisera
Samo ne znam sta im znaci ovo Moderna i Aktivna Krajina Pomak.Ono bas AKTIVNA I Moderna Krajina.Makar se nisu osramotili kao Sepicev Nezavisni/Zavisni blok.Pa ti ljudi nisu mogli da uzmu 1 mandat u Cazinu.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
https://jasminhusic.info/saopcenje-za-j ... onakovica/
https://avaz.ba/vijesti/bih/547481/sram ... ajazetovic
To vam je lice i nalicje Naroda i Nepravde,Ne samo da je doticni uhapsen.Poznat je po tome sto je pretukao vlastitu sestru.Da je udario sakom policajca.I jos neka nalicja.Doticni je bio kandidat ''nezavisni''.Kojeg je podrzavao Konakovic naravno.Neces to naci na slobodnom komi forumu 2 lica Klixu.Kako miljenik cetvorke je spasio ratnog zlocinca.Kako se je sastao s likom koji je pretukao vlastitu sestru koja je 90% invalid
.Kako je cak siroka koalicija A.Husica cinilo 6 stranaka.Medju njima i Sbb,Nasa stranka,A-Sda.Ali morao je Konakovic da dolazi i daje ''podrsku'' Pajazetovicu.Pa na kraju se je vidjelo da je lik hladno izabrao Fikreta Abdica za nacelnika opstine.Cestitke idu Narodu i Nepravdi i uskom covjeku malih pogleda koji je ponovo izabrao Fikreta Abdica za nacelnika.A Jasmina Husica su podrzale:Sda,A-Sda,Sbb,Sdp,Nasa stranka,Kspp.Znaci sve lokalne jace stranke iz Kladuse kao i vecina stranaka s sjedistem u Sarajevu.Kao i ona cije sjediste je u Cazinu(A-Sda).Ali...Morao je ''hadzija'' Konakovic da ode kod ika i nagovori ga da ode samostalo.Vidjelo se koliko je to on ''dobio'' glasova.U Centru Jajca je bio dogovor s ustashama da i Jajce padne.Pa je na kraju bilo sve dokazano kako je on isao lijepo kod njih.I sve s dokazima.Pa su ga na kraju odjebali tamo.Steta za Novi Travnik
Sdp je jos gora jer su se u Kladusoj slepali s Kspp.Kladuska stranka lokalna.Da uzmu vise glasova.Ali cak i ta komi stranka.Isla je u koaliciju da se srusi F.ABDIC.Svi sem Konakovica i Naroda i Nepravde.Da li se ovakvo sta prica po forumu KLIKSA.Ma,jebe se njima je sve ravno do Ilidze.Vazno je da se prica o ''cetvorci'' o Konakovicu.Kako Sda pada.Ali lik i nedjelo osudjenih ratnih zlocina i sitnih ljudi koji koaliraju s presudjenim ratnim zlocincem.,Oni se ne pricaju
Sda glasac nisam.Nikad ne bih glasaon za Sda.Ali onaj ko daje podrsku liku koji mlati sestru,udara policajca,koji aktivno je pomogao da se F.Abdic ponovo proglasi pobjednikom nazalost.Taj lik je gori od mene od cetnika.Jer makar znas s cetnikom sta si i kako si
Sramota.Ja bih da sam ovako licno uradio.Bacio se pod voz.Sramota
SHAME
https://avaz.ba/vijesti/bih/547481/sram ... ajazetovic
To vam je lice i nalicje Naroda i Nepravde,Ne samo da je doticni uhapsen.Poznat je po tome sto je pretukao vlastitu sestru.Da je udario sakom policajca.I jos neka nalicja.Doticni je bio kandidat ''nezavisni''.Kojeg je podrzavao Konakovic naravno.Neces to naci na slobodnom komi forumu 2 lica Klixu.Kako miljenik cetvorke je spasio ratnog zlocinca.Kako se je sastao s likom koji je pretukao vlastitu sestru koja je 90% invalid
.Kako je cak siroka koalicija A.Husica cinilo 6 stranaka.Medju njima i Sbb,Nasa stranka,A-Sda.Ali morao je Konakovic da dolazi i daje ''podrsku'' Pajazetovicu.Pa na kraju se je vidjelo da je lik hladno izabrao Fikreta Abdica za nacelnika opstine.Cestitke idu Narodu i Nepravdi i uskom covjeku malih pogleda koji je ponovo izabrao Fikreta Abdica za nacelnika.A Jasmina Husica su podrzale:Sda,A-Sda,Sbb,Sdp,Nasa stranka,Kspp.Znaci sve lokalne jace stranke iz Kladuse kao i vecina stranaka s sjedistem u Sarajevu.Kao i ona cije sjediste je u Cazinu(A-Sda).Ali...Morao je ''hadzija'' Konakovic da ode kod ika i nagovori ga da ode samostalo.Vidjelo se koliko je to on ''dobio'' glasova.U Centru Jajca je bio dogovor s ustashama da i Jajce padne.Pa je na kraju bilo sve dokazano kako je on isao lijepo kod njih.I sve s dokazima.Pa su ga na kraju odjebali tamo.Steta za Novi Travnik
Sdp je jos gora jer su se u Kladusoj slepali s Kspp.Kladuska stranka lokalna.Da uzmu vise glasova.Ali cak i ta komi stranka.Isla je u koaliciju da se srusi F.ABDIC.Svi sem Konakovica i Naroda i Nepravde.Da li se ovakvo sta prica po forumu KLIKSA.Ma,jebe se njima je sve ravno do Ilidze.Vazno je da se prica o ''cetvorci'' o Konakovicu.Kako Sda pada.Ali lik i nedjelo osudjenih ratnih zlocina i sitnih ljudi koji koaliraju s presudjenim ratnim zlocincem.,Oni se ne pricaju
Sda glasac nisam.Nikad ne bih glasaon za Sda.Ali onaj ko daje podrsku liku koji mlati sestru,udara policajca,koji aktivno je pomogao da se F.Abdic ponovo proglasi pobjednikom nazalost.Taj lik je gori od mene od cetnika.Jer makar znas s cetnikom sta si i kako si
Sramota.Ja bih da sam ovako licno uradio.Bacio se pod voz.Sramota
SHAME

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
SDP je samo u Ključu pobijedio na izborima za vijeće, u Sanskom Mostu bio drugi po broju glasova i svugdje ostalo deseti. Čak i u Krupi gdje su uzeli načelnika su tek treći. To govori da načelnik nije pobijedio glasovima članova svoje stranke jer ih faktički više i nema.
NiP osvojio tri vijećnika u Bihaću, jednog u Sanskom Mostu i ne znam valjda tri u Ključu i jednog ili dva u Bosanskoj Krupi i dva u Velikoj Kladuši. U Cazinu, Bužimu i Bosanskom Petrovcu ni cenzus nisu prešli.
Bitno je da su u Sarajevu nastupili ujedinjeno sa pederima i komunjarama zbog rušenja SDA, ali nigdje drugo više nisu nastupili zajedno. Kažem ja munafička posla Dinine polupismene DIF-ovske eskadrile.
NiP osvojio tri vijećnika u Bihaću, jednog u Sanskom Mostu i ne znam valjda tri u Ključu i jednog ili dva u Bosanskoj Krupi i dva u Velikoj Kladuši. U Cazinu, Bužimu i Bosanskom Petrovcu ni cenzus nisu prešli.
Bitno je da su u Sarajevu nastupili ujedinjeno sa pederima i komunjarama zbog rušenja SDA, ali nigdje drugo više nisu nastupili zajedno. Kažem ja munafička posla Dinine polupismene DIF-ovske eskadrile.
Bosna Bosnjacima!
- Mehmed beg Catic
- Član
Da je Konakovicu i nepravdi bilo toliko stalo da skinu SDA ( koju sam ja ne znam koliko puta do sada na ovom forumu i kao stranku a i pojedince iz nje kritikovao ) u Sarajevu, Bihacu, Tuzli, Zenici, Visokom i ostalim gradovima gdje su Bosnjaci vecina ja ne bi a rekao.
Ali kada se ide svjesno u cijepanje bosnjaka u mjestima gdje im je opstanak u pitanju, u genocidnoj stvorevini, u Jajcu, u NT pa i u V.Kladusi gdje se ratni zlocinac na vlasti vise veze sa opstinama iz genocidne stvorevine nego sa opstinama gdje su Bosnjaci u vecini onda je to druga stvar. Ja uvijek pokusavam da budem pragmatican, da gledam sta je cilj i sta se dobiva sa nekim postupkom i ovo sto Konakovic radi je u najmanju ruku vrlo-vrlo lose.
Kao i kod Dritana, njegovi postupci su mogu da opravdaju i ispeglaju retoricki, sve super, borac za narod i pravdu, anti-korupcija, demokratija ali ste je ustvari rezultat kao i kod Dritana
Kao i kod Dritana, pitajte se ko to dobiva od njegove politike ? Da li su Bosnjaci dobili nesto od njegove politike u NT, Visegradu, V.Kladusi gdje je jedini cilj bio da se onemoguci da sda ima vlast ili su dobili neprijatelji naseg naroda i drzave ? Ako nije znao sta ta politika donosi u tim mjestima onda je glup i nesposoban. Ako je znao onda je izdajnik.
Kao i kod Dritana, pitajte se ko ga podrzava ? Koji su to mediji gdje mu se daje najveca podrska ? Da nije to onaj isprdak klitoriks i ostali " nezavisni " mediji gdje samo oni koji prosipaju cetnicko-ustasko smece dobivaju podrsku ? Slucajno ???? Ne znaju sta on radi i zagovara ili ne vide da je on istinski patriota koji misli samo na drzavu i Bosnjake pa im se omaklo da mediji koji promovisu mrznju prema drzavi i Bosnjacima daju njemu podrsku ???
Kao i kod Dritana, pitajte se ko su saveznici ? U Sarajevu ulazi u koaliciju sa NS koja je tipicna KOS-ovska stvorevina i sa SDP koju javno dokazano finansira Zagreb i on njima daje i od njih prima podrsku !!!!
Znaci apsolutno preslikana politika Dritana, sa istim opravdanjima ali na zalost i sa istim rezultatima.
Zato govorim citavo vrijeme, budite pramaticni, ne budite zaslijepljeni ni ideologijom a ni idolima, gledajte sta je rezultat , gledajte ko kome daje podrsku i bice vam sve jasno.
Ali kada se ide svjesno u cijepanje bosnjaka u mjestima gdje im je opstanak u pitanju, u genocidnoj stvorevini, u Jajcu, u NT pa i u V.Kladusi gdje se ratni zlocinac na vlasti vise veze sa opstinama iz genocidne stvorevine nego sa opstinama gdje su Bosnjaci u vecini onda je to druga stvar. Ja uvijek pokusavam da budem pragmatican, da gledam sta je cilj i sta se dobiva sa nekim postupkom i ovo sto Konakovic radi je u najmanju ruku vrlo-vrlo lose.
Kao i kod Dritana, njegovi postupci su mogu da opravdaju i ispeglaju retoricki, sve super, borac za narod i pravdu, anti-korupcija, demokratija ali ste je ustvari rezultat kao i kod Dritana
Kao i kod Dritana, pitajte se ko to dobiva od njegove politike ? Da li su Bosnjaci dobili nesto od njegove politike u NT, Visegradu, V.Kladusi gdje je jedini cilj bio da se onemoguci da sda ima vlast ili su dobili neprijatelji naseg naroda i drzave ? Ako nije znao sta ta politika donosi u tim mjestima onda je glup i nesposoban. Ako je znao onda je izdajnik.
Kao i kod Dritana, pitajte se ko ga podrzava ? Koji su to mediji gdje mu se daje najveca podrska ? Da nije to onaj isprdak klitoriks i ostali " nezavisni " mediji gdje samo oni koji prosipaju cetnicko-ustasko smece dobivaju podrsku ? Slucajno ???? Ne znaju sta on radi i zagovara ili ne vide da je on istinski patriota koji misli samo na drzavu i Bosnjake pa im se omaklo da mediji koji promovisu mrznju prema drzavi i Bosnjacima daju njemu podrsku ???
Kao i kod Dritana, pitajte se ko su saveznici ? U Sarajevu ulazi u koaliciju sa NS koja je tipicna KOS-ovska stvorevina i sa SDP koju javno dokazano finansira Zagreb i on njima daje i od njih prima podrsku !!!!
Znaci apsolutno preslikana politika Dritana, sa istim opravdanjima ali na zalost i sa istim rezultatima.
Zato govorim citavo vrijeme, budite pramaticni, ne budite zaslijepljeni ni ideologijom a ni idolima, gledajte sta je rezultat , gledajte ko kome daje podrsku i bice vam sve jasno.
Zadnja izmjena: Mehmed beg Catic, dana/u 20 nov 2020 04:46, ukupno mijenjano 3 puta.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
- Mehmed beg Catic
- Član
https://stav.ba/ime-kao-referendum-kakv ... rcegovini/Ime kao referendum: KAKVA JE ZORA SVANULA U BOSNI I HERCEGOVINI?
https://stav.ba/nedostaje-li-volje-bosn ... rcegovini/Nedostaje li volje Bošnjacima u Hercegovini
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić
-
bosnaprkosna
- Član
Slazem se,nemamo nista od ove rasprave.Samo prebacujemo iz supljeg u prazno i vrtimo se ukrug.Neka svako zadrzi svoje misljenje i nema potrebe da pokusavamo mijenjati jedni drugima stavove i radi toga se svadjati djaba.Kao sto neko rece ne trebamo se zbog stranki i politike jos vise dijeliti kao narod jer nemamo nikod drugog do sami sebe i Niko nama drugi nece pomoci.
- Mehmed beg Catic
- Član
Ovo mi je zamalo promakloLilium Bosniacum je napisao/la: ↑19 nov 2020 18:20Kolega, prvo, hvala sto si misljenje artikulisao bez uvreda, lazi i psovki - svaka cast!Pita sirnica je napisao/la: ↑19 nov 2020 15:03 Citam vase komentare. Jedna stvar mi nedostaje u komentarima. Kako da ocijenimo uspjeh BG i ZG u ovim lokalnim izobirima?!? Jesu li oni uspjeli da potkopaju pro-BH-stranke? Jesu! Jesu uspjeli da se prijave more nepotrebnih stranaka? Jesu! Jesu uspjeli da se podjeli Bosnjacki glasaci? Jesu! Jesu uspjeli rijec Bosnu povezat s "negativnim" kontekstom ? Jesu! Jesu uspjeli drzavni nivou izolovat i sve svest na entitetski i kantonalni nivo? Jesu!...
Moramo priznat da su i jedni i drugi odradili dobar posao! Malo hajcat ovdje, malo tamo, malo laznu vijest tu i tamo, i lonac "posvadjani balvani" je gotov! Samo kada se sjetim Niksica i njegove crne kase u Zagrebu...
Kada citam ili gledam izjave nekih "jadnika", koji su uspjeli u Novom Gradu, Starom Gradu... Tacno se vidi nezrelost i nesposobnost takvih tkz politicara/ a oni sto su bili na vlast nista nisu bili bolji. Jos imaju tu neku naviku da slave. Pa sta se ima slavit? Zar nevide u kakvim su govnima? Zar misle da imaju sada 4 godine da kradu? Bas to misle.
Stranke su tako napuhane, vecinom sa osobama koje iskljucivo svoj interes gledaju (povecat bogatstvo). I ovaj ciklus je pokazao da nije bitno koja stranka vlada; isti ljudi i dalje vladaju. Kada se sjetim samo rodice, clanica sda,sbb, sdp pa, sda; trenutno neznam u kojoj je stranci/ko zna mozda se i ona izgubila u gomili clanski kartona... Neocekujem nista od starih/novih stranaka/nacelnika. Kadrovi su ostali isti. Opet, ko zna mozda se nadje neki/neka koja ce se izdignut iz ove mocvare i neku opcinu izdignut. Dobro nisu sada sve opcine u losem ekonomskom stanju. Ali vidi se kod dosta nacelnika nedostatak dugorocnog vida/plana.
Svi vi, iz vaseg ugla, ste upravu! I ujedno dokaz da imamo veliki problem. Nesposoban kadar odugovlaci ustrojenje Rep BiH. Oni koji su valjali na pocetku cesto vise nisu u tim strankama (kao onaj Gratz iz NS).
Jesam dobro upratio? Stranke SBB, Stranka za BiH, PDA, A-SDA, SDU, BOSS, BPS su postale male. Kad ce one uvidid da su nepotrebna, pa cak da "rade" za veliku Srbiju? Dali je moguce da se konacno uvedu frakcije unutar jedne stranke, pa da se oterasimo ovih mali stranaka?
Komentar pokazuje frustraciju u meni (Velika Kladusa, Visegrad, Novi Travnik, Vares.. a najvise Srebrenica)
![]()
Drug moj, bile su frakcije unutar SDA, bile su. Sve ove stranke su bile frakcije: I Kifla, i sepic, i kukic, i campi, i onaj iz cazina itd.
Pitanje je zasto nisu ostali frakcija? Zato sto je doktrina SDA gusenje frakcija. Pocelo je sa Adilbegom, pa Tunjo, pa Silajdzic, pa ostali. SDA ne prihvata drugaciji stav od onog trenutnog rukovodstva. Ko se suprostavi, biva osakacen i smijenjen ili drzan u kavezu (vidi Efendic). Svako od onih koji su napustili SDA su prvo pokusali rijesit probleme iznutra, pa su skidani sa lista, gubili unutarstranacke funkcije, bili ucjenjivani. U neka doba im prekipi i nestanu.
Da budem sasvim iskren: Cak ne vjerujem da Bosnjacima treba jedna velika stranka. Treba nam vise njih. Jednoumlje je propast, pluralizam je uspjeh. Narodi i civilizacije su bile uspjesne dok zu dozvoljavale pluralizam. Cim su prestale, poceo je kucat sat. Vidi drevni grci, rimljani, francuzi uu doba revolucije, pa onda vidi USA, veliku Britaniju, Zapad. Mislim da je pluralizam dokaz da su Bosnjaci najjaci narod u BiH. Hrvati su toliko stisnuti i ugrozeni da si ne mogu priustit vise stranaka. Moraju pod plast jedne, htjeli to ili ne - inace gube. Bosnjaci bili pluralisti u Jajcu, pa pobijedili, u bugojnu, GV, Fojnici, da ne nabrajam. Hrvati nemaju taj luksuz. Srbi i imaju komociju, ali im Dodo ne da. Pa pogledaj gdje ih je dovelo. Dovelo ih je dotle da ce bankrotirat do proljeca, da ljudi dobivaju otkaze cim baju poprijeko pogledaju, da baja vedri i oblaci a ne institucije. Bosnjaci su jedini narod u BiH koji ima realan izbor. Mi smo jedini narod u Bosni koji ima i ljevicu i desnicu i centar. Liberale i konzervativce.
U pravu si da je cijena toga poprilicno visoka - vidi pod prepirkama i eskalacijama toga tipa NT. Ali bez obzira na to - mislim da vrijedi. I molim Boga da ce vrijeme pokazat da sam bio u pravu![]()
Do sada sam pokusavao da imam komunikaciju drzeci se cinjenica pa mi nije smetalo da branis Konakovica i njegovu politku pod plastom neke demokratije i borbe protiv korupcije ali ovdje otvoreno stajes na stranu kvisinga. Kakva ugroznost i ko ih je to pritisnuo ??? I sta to gube ako nisu sa hdz-om ?
Ako su igdje ugrozeni to je kod saveznika im cetnika ali hdz pod cijim su plastom to uopste ne smeta a ocigleno ni vecini rvata koji glasaju za taj isti hdz. Pa na osnovu cega onda guslas o ugrozenosti ? Ako nisu od cetnika onda znaci da su ustvari ugrozeni od Bosnjaka i ti ih ocigleno u tome podrzavas
I sta to gube ako nisu uz hdz ? Podjelu Bosne i da svedu Bosnjake na nivo Palestinaca ???
I ti koji se pozivas na borbu protiv korpcije i u cije ime te borbe opravdavas podjelu kod Bosnjaka podrzavas da se sokci skupljaju pod plastom hdz-a...hdz-a koji je simbol korupcije, ne samo kod sokaca vec uopste
Znaci podrzavas sokce ciji je cilj podjela Bosne i unistenje Bosnjaka kao naroda zajedno sa cetnicima ponavljajuci njihovu propagandu dok zagovaras podjele kod Bosnjaka u ime " pluralizma" kada je ocigleno da taj pluralizam samo donosi korist za one koji mrze Bosnu i Bosnjake
Zadnja izmjena: Mehmed beg Catic, dana/u 20 nov 2020 07:20, ukupno mijenjano 1 put.
Ovo je srž svega. Umjesto da trezvene glave vidimo gdje su pogreške i kako bolje sad se moramo svađati koja je stranka bolja. Svakako dušmani su uspjeli u svojim nakanama. Nisu stranci godinama sputavali sda zato što žele nama bolje, nego baš gore. Njima su potrebni vazali, sluge, klimoglavci. Kao i u ostalom muslimanskom svijetu. Ipak ako ništa nadam se da će pritisakna čišćenja stranke uroditi plodom akobogda. U ovme svemu vidimo kako je sarajevski pašaluk glavni. Šta me briga za srebrenicu iako je tu čisti kriminal od državnih, entitetski, opštinski i cik ustanova. Ali zato je glavna tema sarajevo i par mjesnih zajednica. Nemam mi snage upravo zbog ovoga i budućim tetonskih podjela koje će nastupiti da se izborimo protiv dušmanina, agresije i nepravde.bosnaprkosna je napisao/la: ↑20 nov 2020 06:31 Slazem se,nemamo nista od ove rasprave.Samo prebacujemo iz supljeg u prazno i vrtimo se ukrug.Neka svako zadrzi svoje misljenje i nema potrebe da pokusavamo mijenjati jedni drugima stavove i radi toga se svadjati djaba.Kao sto neko rece ne trebamo se zbog stranki i politike jos vise dijeliti kao narod jer nemamo nikod drugog do sami sebe i Niko nama drugi nece pomoci.
https://faktor.ba/vijest/tabakovic-traz ... vac/105311
Tabaković traži odgovornost: Srebreničani u dijaspori dobili glasačke listiće za Srbac, Gornji Vakuf i Lukavac!?
Prema zvaničnim podacima Centralne izborne komisije BiH, za glasanje putem pošte za Općinu Srebrenica, registrovano je ukupno 2.425 birača. Od toga broja oko 1.600 je Bošnjaka.
Međutim, ogroman problem je nastupio jer su mnogi od njih koverte sa glasačkim materijalima dobili tek nakon 15. novembra, iako se pošta šalje 45 dana prije dana održavanja izbora.
Nije problem samo što ti ljudi uopće ne mogu glasati jer je pošta zakasnila. Problem bi bio i da su na vrijeme dobili koverte sa glasačkim materijalom, s obzirom na to da glasački listići nisu uopće za Srebrenicu.
Tako je Ajnija Hakić, koja živi u Sjedinjenim Američkim Državama, i uredno se na vrijeme prijavila za glasanje putem pošte, svoju kovertu sa glasačkim materijalom dobila tek jučer, 19. novembra, četiri dana nakon što su održani izbori.
I ne samo to. Njeni glasački listići bili su za Općinu Srbac, Republika Srpska, a ne za Srebrenicu.
- Inicijativa "Moja adresa: Srebrenica" uputila je žalbu Sudu BiH za 132 osobe iz Srebrenice koje su se registrovale za glasanje iz dijaspore, a čije su prijave bile odbijene. Pet žalbi je odbijeno zbog nevažećih dokumenata. Među odbijenima nije Ajnija Hakić, koja je u junu poslala svoj PRP-1 obrazac i čiju je prijavu CIK prvobitno odbio. Njena žalba je uvažena te je dobila glasački materijal, ali četiri dana nakon održanih izbora - pojašnjava za Faktor Alija Tabaković, kandidat probosanskih snaga za načelnika Srebrenice.
Mujo Duraković koji živi u Australiji, glasački materijal je dobio prije dva dana, a u koverti su bili glasački listići za općinu Gornji Vakuf/Uskoplje.I Avdo Krdžić, koji živi u Americi, dobio je glasačke listiće također za zakašnjenjem. Iako registrovan za glasanje za Srebrenicu, njemu su dostavljeni glasački listići za Općinu Lukavac.
- Ovo je odgovornost administracije u CIK-u. Nakon ovakvih slučajeva, imamo pravo da sumnjamo da su pojedini uposlenici u CIK-u namjerno pravili greške u pakovanju pošte. A mi se sada pitamo zašto stotine ljudi nisu dobili poštu. Sve su to glasovi koji odlučuju o tome ko će biti novi načelnik Srebrenice - kaže Tabaković.
Trenutno, uz jedno neobrađeno redovno biračko mjesto kandidat srpskih stranaka Mladen Grujičić ima 4.111 glasova, a Alija Tabaković 1.787.
OGLASIO SE ČLAN IZVRŠNOG ODBORA SDA ILIDŽA: “Grdno se varaju svi oni koji misle da će se ponovo stranka vratiti u "sedlo", Izetbegović kukavički prebacuje odgovornost…”
http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/177 ... rnost.html
Sama cinjenica da se zagovara parcijalnost i neka pluralnost je smijesna i ne samo to nego grehota. Koristite vjerske dokaze oko ostalih stvari a glavnu stvar saff zapostavljate. Pluralnost nam treba. Svaka susa da ima svoju stranku. Svaka kuca da vodi svoju politiku. Podjelu na hamas i plo, pa se svadaj godinama a nek narod krvari pod neopisivim mukama. Sta fali mozemo i mi kao palestinci. Jer hocemo pluralnost i podjele. A to nas ima milioni kao kineza. Mi smo velika sila, rasturamo. A ne mozemo povratiti nasu meku genocida. Pa junose cestitajte sdp-u on je krenuo sa tom podjelom u srebrenici. To je pluralnost. Zato hdz moze imati vlast tamo gdje nebi mogao imati godinama da su bosnjaci jedinstveni. Zato cemo mi placati, kesirati a oni ce grabiti. Jer oni imaju zajednicu pa svaki put dobiju i osvoje. Al nema veze treba nam plurarnost! Mi smo evropa i sila. De sad zamislite kako bi bilo dobro da smo imali pluralnost u arbih pa da svaki general vodi svoju politiku i ima svoju svitu. Je kako bi onda dogurali i oslobodili i ovo sto imamo. Ihaaa.Mehmed beg Catic je napisao/la: ↑20 nov 2020 07:08Ovo mi je zamalo promakloLilium Bosniacum je napisao/la: ↑19 nov 2020 18:20Kolega, prvo, hvala sto si misljenje artikulisao bez uvreda, lazi i psovki - svaka cast!Pita sirnica je napisao/la: ↑19 nov 2020 15:03 Citam vase komentare. Jedna stvar mi nedostaje u komentarima. Kako da ocijenimo uspjeh BG i ZG u ovim lokalnim izobirima?!? Jesu li oni uspjeli da potkopaju pro-BH-stranke? Jesu! Jesu uspjeli da se prijave more nepotrebnih stranaka? Jesu! Jesu uspjeli da se podjeli Bosnjacki glasaci? Jesu! Jesu uspjeli rijec Bosnu povezat s "negativnim" kontekstom ? Jesu! Jesu uspjeli drzavni nivou izolovat i sve svest na entitetski i kantonalni nivo? Jesu!...
![]()
U pravu si da je cijena toga poprilicno visoka - vidi pod prepirkama i eskalacijama toga tipa NT. Ali bez obzira na to - mislim da vrijedi. I molim Boga da ce vrijeme pokazat da sam bio u pravu![]()
![]()
Do sada sam pokusavao da imam komunikaciju drzeci se cinjenica pa mi nije smetalo da branis Konakovica i njegovu politku pod plastom neke demokratije i borbe protiv korupcije ali ovdje otvoreno stajes na stranu kvisinga. Kakva ugroznost i ko ih je to pritisnuo ??? I sta to gube ako nisu sa hdz-om ?
Ako su igdje ugrozeni to je kod saveznika im cetnika ali hdz pod cijim su plastom to uopste ne smeta a ocigleno ni vecini rvata koji glasaju za taj isti hdz. Pa na osnovu cega onda guslas o ugrozenosti ? Ako nisu od cetnika onda znaci da su ustvari ugrozeni od Bosnjaka i ti ih ocigleno u tome podrzavas![]()
I sta to gube ako nisu uz hdz ? Podjelu Bosne i da svedu Bosnjake na nivo Palestinaca ???
Znaci podrzavas sokce ciji je cilj podjela Bosne i unistenje Bosnjaka kao naroda zajedno sa cetnicima ponavljajuci njihovu propagandu dok zagovaras podjele kod Bosnjaka u ime " pluralizma" kada je ocigleno da taj pluralizam samo donosi korist za one koji mrze Bosnu i Bosnjake![]()
Dragi ljudi NiP je u manjem entitetu osvojio čitavih 0 mandata, SDP čitav 1 mandat u opštinskom vijeću, a Naša Stranka ima samo opštinsku organizaciju u Banja Luci i nigdje više, da ne govorim da je na ovim izborima ta opštinska organizacija osvojila čitavih 5 glasova. Da naglasim i to da je jedini kandidat na listi bio opet isključivo Bošnjak, dakle u BL nisu uspjeli biti multikulturalni kao u Sarajevu i drugim gradovima Federacije. Glup moraš biti da povjeruješ u planetarnost ove koalicije, vidim da je Dino već nakupio dovoljno slijepih glupana.
Bosna Bosnjacima!
Nakon što je prebrojana većina glasova za općinska vijeća, Istraga.ba analizira rezultate poličkih partija. Na redu je Tuzlanski kanton u kojem je SDP kao politička partija doživjela debakl. Dramtičan pad ostvario je i PDA Mirsada Kukića. DF je izgubio trećinu glasova, a Naša stranka je ostala bez dvije trećine svojih birača. SDA je ubjedljivo prva, a porast je doživio i SBiH. Novoformirani Socijaldemokrati su treća partija u TK.
SDA
Prema još nepotunim rezultatima, SDA je osvojila oko 47.000 glasova u Tuzlanskom kantonu. S obzirom na to da se očekuju i glasovi iz dijaspore, za očekivati je da će ta stranka doći do brojke od 49 hiljada koliko su imali na izborima 2018. godine. Glavno uporište SDA je u Živinicama gdje je ta Stranka osvojila skoro 11 hiljada glasova. Veliki broj glasova osvojili su u Gračanici, Lukavcu, Srebreniku i Tuzli.
SDP
SDP BiH izgubio je u Tuzlanskom kantonu oko 20 hiljada glasova. Naime, na izborima u oktobru 2018. godine ta stranka je osvojila 49000 glasova. Prema današnjim rezultatima, SDP je u svih trinaest općina u TK uspio osvojiti svega 26.500 glasova. Naravno, ostao je još manji dio neprebrojanijh glasova, što znači da će i SDP imati određeni rast. No, teško je očekivati da mogu prebaciti 29 hiljada glasova, što je za 20 hiljada manje neko na Općim izborima 2018. godine.
Socijaldemoktati
Za SD Envera Bijedića ovo su bili prvi izbori. Oni su, do sada, osvojili 17500 glasova i sada su treća politička stranka u Tuzlanskom kantonu. U pitanju je stranka koja je nastala nakon raskola u SDP-u BiH uzrokovanom odlukom Nermina Nikšića i njegovih saradnika da se samo u Kantonu Sarajevo ide u vlast. Bijedić je tada napustio SDP i formirao SD. Ušao je u koaliciju sa SDa U Tuzlanskom kantonu i u nedjelju je postao treća politička snaga u TK.
PDA
Mirsad Kukić i njegova PDA također su u dramatičnom padu. Prije dvije godine na Općim izborima su osvojili 37 hiljada glasova. No, u nedjelju na lokalnim izborima ova je stranka dobila podršku 17 hiljada ljudi u TK. Doda li im se još doko dvije do tri hiljade glasova, PDA će biti drugi najveći gubitnik u Tuzlanskom kantonu. Osim toga, izgubili su glavnu utvrdu – Banoviće.
Stranka za BiH
Ogroman rast doživjela je i Stranka za BiH. Oni su do sada osvojili 13 hiljada glasova u Tuzlanskom kantonu. Na Općim izborima 2018. godine imali su podršku oko 8000 birača. Najveći broj glasova osvojili su u gračanici i Živinicama i Čeliću gdje su druga politička snaga.
Koalicija DF-GS
Demokratska fronta u koliciji sa GS-om u Tuzlanskom bi kantonu trebala osvojiti oko deset hiljada glasova. U odnosu na prošle izbore, DF je izgubio podršku 4500 birača. Najveći broj glasova osvojili su u Tuzli, Živinicama i Lukavcu.
SBB
Savez za bolju budućnost također je izgubio podršku u Tuzlanskom kantonu. Trenutno imaju 8000 glasova. Na Općim izborima 2018. godine imali su podršku 11 hiljada birača. Najbolji rezultat osvarili su u Tuzli.
NiP
Narod i pravda je u Tuzlanskom kantonu osvojio 3500 glasova i u većini gradova i općina u nisu prešli cenzus.
Naša stranka
Procentualno gledajući, najveći gubitnik u Tuzlanskom kantonu je Naša stranka. Oni su sa 9000 glasova u TK pali na svega 3200 glasova. To znači da su ostali bez podrške skoro dvije trećine svojih birača.
Značajnije rezultate ostvarile su u nezavisne liste u Gradačcu, Srebreniku i Tuzli, ali ti politički subjekti uglavnom ne učestvuju na općim izborima.
https://www.istraga.ba/analiza-stranack ... u-porastu/
SDA
Prema još nepotunim rezultatima, SDA je osvojila oko 47.000 glasova u Tuzlanskom kantonu. S obzirom na to da se očekuju i glasovi iz dijaspore, za očekivati je da će ta stranka doći do brojke od 49 hiljada koliko su imali na izborima 2018. godine. Glavno uporište SDA je u Živinicama gdje je ta Stranka osvojila skoro 11 hiljada glasova. Veliki broj glasova osvojili su u Gračanici, Lukavcu, Srebreniku i Tuzli.
SDP
SDP BiH izgubio je u Tuzlanskom kantonu oko 20 hiljada glasova. Naime, na izborima u oktobru 2018. godine ta stranka je osvojila 49000 glasova. Prema današnjim rezultatima, SDP je u svih trinaest općina u TK uspio osvojiti svega 26.500 glasova. Naravno, ostao je još manji dio neprebrojanijh glasova, što znači da će i SDP imati određeni rast. No, teško je očekivati da mogu prebaciti 29 hiljada glasova, što je za 20 hiljada manje neko na Općim izborima 2018. godine.
Socijaldemoktati
Za SD Envera Bijedića ovo su bili prvi izbori. Oni su, do sada, osvojili 17500 glasova i sada su treća politička stranka u Tuzlanskom kantonu. U pitanju je stranka koja je nastala nakon raskola u SDP-u BiH uzrokovanom odlukom Nermina Nikšića i njegovih saradnika da se samo u Kantonu Sarajevo ide u vlast. Bijedić je tada napustio SDP i formirao SD. Ušao je u koaliciju sa SDa U Tuzlanskom kantonu i u nedjelju je postao treća politička snaga u TK.
PDA
Mirsad Kukić i njegova PDA također su u dramatičnom padu. Prije dvije godine na Općim izborima su osvojili 37 hiljada glasova. No, u nedjelju na lokalnim izborima ova je stranka dobila podršku 17 hiljada ljudi u TK. Doda li im se još doko dvije do tri hiljade glasova, PDA će biti drugi najveći gubitnik u Tuzlanskom kantonu. Osim toga, izgubili su glavnu utvrdu – Banoviće.
Stranka za BiH
Ogroman rast doživjela je i Stranka za BiH. Oni su do sada osvojili 13 hiljada glasova u Tuzlanskom kantonu. Na Općim izborima 2018. godine imali su podršku oko 8000 birača. Najveći broj glasova osvojili su u gračanici i Živinicama i Čeliću gdje su druga politička snaga.
Koalicija DF-GS
Demokratska fronta u koliciji sa GS-om u Tuzlanskom bi kantonu trebala osvojiti oko deset hiljada glasova. U odnosu na prošle izbore, DF je izgubio podršku 4500 birača. Najveći broj glasova osvojili su u Tuzli, Živinicama i Lukavcu.
SBB
Savez za bolju budućnost također je izgubio podršku u Tuzlanskom kantonu. Trenutno imaju 8000 glasova. Na Općim izborima 2018. godine imali su podršku 11 hiljada birača. Najbolji rezultat osvarili su u Tuzli.
NiP
Narod i pravda je u Tuzlanskom kantonu osvojio 3500 glasova i u većini gradova i općina u nisu prešli cenzus.
Naša stranka
Procentualno gledajući, najveći gubitnik u Tuzlanskom kantonu je Naša stranka. Oni su sa 9000 glasova u TK pali na svega 3200 glasova. To znači da su ostali bez podrške skoro dvije trećine svojih birača.
Značajnije rezultate ostvarile su u nezavisne liste u Gradačcu, Srebreniku i Tuzli, ali ti politički subjekti uglavnom ne učestvuju na općim izborima.
https://www.istraga.ba/analiza-stranack ... u-porastu/