Vitalna statistika BiH
Re: Vitalna statistika BiH
Vitalna statistika Brcko distrikta 2020 godine
https://www.bosanskehistorije.com/geogr ... 020-godine
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zakljucenih brakova 2020
Ukupno 402:
Po nacionalnosti
Bosnjakinje 193
Srpkinje 161
Hrvatice 48
Objasnit cu preko vikenda vise ovo oko brakova
Sto se tice rodjenih u Brcko distriktu.Da bude lakse napisat cu rodjeni/umrli u 2020 ukupno i po nacionalnoj pripadnosti
Brcko distrikt 784/1200
Bosnjaci 337/494
Hrvati 38/497
Srbi 321/509
Ostali 43/0.Mozes misliti?
Nepoznati 9/0
Ostali su mahom Albanci i Romi ima ih dosta u gradu.Roma ima u Maoci takodjer
Raspad Hrvatske opcije skroz.Pa to je vec 12 puta vise umrlih od rodjenih.Imali su ne samo jedan velik minus,pa ovo im je katastrofa
Katolicka crkva krajem 2019 godine kaze 4600 katolika Brcko distrikta
Krajem 2020:4100 Katolika
Ako je ovo sto imaju.Kraj ove decenije oni nece prezivjeti to je sigurno
Ukupno 402:
Po nacionalnosti
Bosnjakinje 193
Srpkinje 161
Hrvatice 48
Sto se tice rodjenih u Brcko distriktu.Da bude lakse napisat cu rodjeni/umrli u 2020 ukupno i po nacionalnoj pripadnosti
Brcko distrikt 784/1200
Bosnjaci 337/494
Hrvati 38/497
Srbi 321/509
Nepoznati 9/0
Ostali su mahom Albanci i Romi ima ih dosta u gradu.Roma ima u Maoci takodjer
Raspad Hrvatske opcije skroz.Pa to je vec 12 puta vise umrlih od rodjenih.Imali su ne samo jedan velik minus,pa ovo im je katastrofa
Katolicka crkva krajem 2019 godine kaze 4600 katolika Brcko distrikta
Krajem 2020:4100 Katolika
Ako je ovo sto imaju.Kraj ove decenije oni nece prezivjeti to je sigurno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Lagani nestanak katolika u Bosni.To je realnost.To se desava.To je sigurno kao smrt.Nema vise oporavka.Slijedi samo nestanak.U Mostaru im je malo bolje.Pa ce nestati za 20-30 godina.Za razliku od Bos Posavine gdje im dajem jos 10 tak godina,pa i manje.Ko bi rekao da ce katolici nestati u Bos Posavini uopste.Ali prirodnim putem.Hoce i to veoma,veoma brzo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Dzumrukcija je napisao/la: ↑17 jun 2021 05:22Hahaha, auuuu, ovo se čekalo.Mostar 254 Bosnjakinje i 178 Hrvatice.Kako ce oni tek da puknu ovdje u narednih 5 godina.
Stolac 40 sklopljenih brakova:21 Bosnjakinja i 19 Hrvatica![]()
![]()
https://www.bosanskehistorije.com/geogr ... -kantonima

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Prosla stranica sam napisao podatke za Brcko distrikt medju rodjenim i umrlim nacionalno,kao i sklopljenim brakovima 2020 godine
Kome je mrsko da gleda
Ovdje je link ponovo
Kome je mrsko da gleda
Ovdje je link ponovo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jedino tacno je ovo.Brojke su im katastrofa.I tako to treba da racunas.Katolika do kraja 2030 godine nece vise biti u Bos Posavini,nece ih biti u Unsko-Sanskom kantonu.Evo ti primjer u selu Sasina prosle godine je bilo 39 katolika,od tog broja 4 maloljetna.A ovo je selo imalo preko 1000 katolika na popisu 1991 u opstini Sanski Most.Ko je ocekivao da ce fakticki katolici imati 2 braka u Usk kantonu krajem 2020 godine u ovom sto se pise Unsko-Sanski kanton a i nista veci broj rodjenih?Hrvati kao narod imaju jak kult proslave vjenčanja. Masovne svadbe gdje pozivaju svu rodbinu i gdje su svadbe nerijetko sa 300+ svatova. Zato po škutoriji imaš salone za vjenčanja-mini dvorane. Ja sam ubjeđen da je tu masa mladenaca dijaspore(jedan ili oba) koja je došla u svoje selo da se vjenča. Tako da vjenčanja po meni i nisu najreprezentativniji demografski podatak o broju i kretanju stanovništva. Ima i među našim mladencina dijaspore, ali ni blizu kao među Hrvatima. Realno, ove brojke su im katastrofa, al ono baš.
Nema vise sela njihovih,maloljetnih,prvacica van Srednje Bosne i Mostarskog kantona.A jedno je jasno.U nekim opstinama tipa Gornji Vakuf i Busovaca gdje su bili prilicno solidni prije 10 tak godina.Znaci oni su ne samo pali ovdje.Nego raspali se totalno.U Brcko distriktu imas 12 puta vise umrlih katolika od rodjenih.Na jedva od preko 4000 katolika tamo.To je jedna velika mrtvacnica
Kad u ostatku Bosne naucite da pricate da su oni katolici a ne tzv Hrvati.Kad budete skopcali da samo se gleda sta ce Bosnjaci raditi.Hoce li se ulizivati ustashama poput onih Jugobalija iz Sarajeva.Ili ce da rade sta hoce i kako hoce kao oni u Usk kantona
Znacit ce izmedju opstanka i nestanka Bosnjaka u ovom stoljecu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Oni imaju neku stabilnu zonu oko Mostara sad.I to je to.Raspad sistema se desava.Ima nekih koji misle da podatci nisu tacni.Naprimjer za Srednju Bosnu kako je njih daleko vise.Ali ja vidim jednostavno cinjenicu a ona je.Nema vise mladezi tamo.Svake godine je sve manje.U nekim opstinama tipa Gornji Vakuf ili Bugojno dolazi do totalnog raspada sistema
Ja sam licno mislio da negativan prirodni prirastaj kod katolika ce biti -200 za Brcko distrikt.I da ce dobar dio pada ciniti migracije stanovnistva.Ali oni imaju negativan prirastaj ovdje od -459.U jednoj jedinoj godini.Od cirka -500 pada.Preko 90% otpada na negativan prirodni prirastaj.To je i mene sokiralo
Ja sam licno mislio da negativan prirodni prirastaj kod katolika ce biti -200 za Brcko distrikt.I da ce dobar dio pada ciniti migracije stanovnistva.Ali oni imaju negativan prirastaj ovdje od -459.U jednoj jedinoj godini.Od cirka -500 pada.Preko 90% otpada na negativan prirodni prirastaj.To je i mene sokiralo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zakljucenih brakova 2020
Ukupno 402:
Po nacionalnosti
Bosnjakinje 193
Srpkinje 161
Hrvatice 48
Brcko distrikt 784/1200
Bosnjaci 337/494
Hrvati 38/497
Srbi 321/509
Nepoznati 9/0
.Pomrlo 10% stanovnistva katolickog u jednoj godini ovdje

Ukupno 402:
Po nacionalnosti
Bosnjakinje 193
Srpkinje 161
Hrvatice 48
Brcko distrikt 784/1200
Bosnjaci 337/494
Hrvati 38/497
Srbi 321/509
Nepoznati 9/0
.Pomrlo 10% stanovnistva katolickog u jednoj godini ovdje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da vam docaram
To bi bilo slicno kad bi 160 000 Bosnjaka neka moja procjena je 1.6 miliona.Umrlo u Bosni u jednoj godini.
Stanje je lose i za nas.Ocigledno.Ali mi imamo brojku u Brcko distriktu.Oni vise i nemaju
To bi bilo slicno kad bi 160 000 Bosnjaka neka moja procjena je 1.6 miliona.Umrlo u Bosni u jednoj godini.
Stanje je lose i za nas.Ocigledno.Ali mi imamo brojku u Brcko distriktu.Oni vise i nemaju

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Srba u Brcko distriktu toliko nema.Garantujem vam da nabacuju broj Srba iz okolnih opstina.Dovoljno je vidjeti Donji Zabar i Pelagicevo bez rodjenih Srba a opstine s vise hiljada cetnika

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da nije ipak 197 umrlih katolika u Brckom ? Ukupno je navedeno da he 1200 umrlih, a u zbiru sa navedenim brojem umrlih Srba i Bosnjaka 197 umrlih Hrvata daje broj 1200.
Pa,moguce.Ili je mozda 1600 umrlih onda?Postoje samo 2 teorije,zar ne

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da, moguce je i to. Pogotovo zato sto je Brcko imalo izuzetno visoku smrtnost od covida.
Postoji statistika mjesecnog umiranja.Sad cu sve to sabrati pa da vidimo tacan broj umrlih

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nisu dobro sracunali.Ipak je 197 umrlih Hrvata.Kad se sracuna spol,dobije se drugacija slika.I mene je to sokiralo toliki broj katolika umrlih.Znaci radi se do greske agencije za statistiku.Umrlo je 197 katolika
https://www.mediafire.com/file/sg56nx4n ... .docx/file
https://www.mediafire.com/file/sg56nx4n ... .docx/file

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Znaci 2020 BIH novorodjeni:
Bosnjaci 55%
Katolici 9.5%
Bosnjaci 55%
Katolici 9.5%
Znaci da je vise jer dobar dio Bosnjaka zavrsi kao nepoznat u Sarajevskom kantonu.Fenomen koji je poceo tek zadnjih 10 tak godina.Prije je nas udio bio veci.
Etnicka pripadnost majke ovdje pise 337 Bosnjaka,321 Srba,38 Hrvatica,43 ostalih i 9 nepoznatih.Kad saberes sve to dobijes 748.A treba ti 784 koliko pise da je rodjeno u Brcko distriktu krajem 2020 godine .Sto je 36 manje od prikazanog
Jedini moguci odgovor na ovo pitanje je da umjesto 337 Bosnjaka je rodjeno 373.Taman imas tu razliku 748 od 784.Sto znaci da je nas udio daleko veci od prikazanog,opet greska.To je nekih 48,5% rodjenih s Ostalim koji su dijelom Bosanci ali najvecim dijelom Romi.To ispadne preko 50%
Etnicka pripadnost majke ovdje pise 337 Bosnjaka,321 Srba,38 Hrvatica,43 ostalih i 9 nepoznatih.Kad saberes sve to dobijes 748.A treba ti 784 koliko pise da je rodjeno u Brcko distriktu krajem 2020 godine .Sto je 36 manje od prikazanog
Jedini moguci odgovor na ovo pitanje je da umjesto 337 Bosnjaka je rodjeno 373.Taman imas tu razliku 748 od 784.Sto znaci da je nas udio daleko veci od prikazanog,opet greska.To je nekih 48,5% rodjenih s Ostalim koji su dijelom Bosanci ali najvecim dijelom Romi.To ispadne preko 50%

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Dosta je tu gresaka moze se reci.Ovo su veliki propusti
Brcko distrikt 784/1200
Bosnjaci 373/494
Hrvati 38/197
Srbi 321/509
Ostali 43/0
Nepoznati 9/0
Brcko distrikt 784/1200
Prema izvoru agencije za statistiku.Kad se sve sabere kako treba.Dobije se slijedeci izvorBosnjaci 337/494
Hrvati 38/497
Srbi 321/509
Nepoznati 9/0
Bosnjaci 373/494
Hrvati 38/197
Srbi 321/509
Ostali 43/0
Nepoznati 9/0

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
Dzumrukcija
- Član
Kiseljak po mladoženji ima 33 Bošnjaka od 64 mladoženje. To je 52%. Jedan poklopio šokicu.
Dok truho napravi tu mapu. Ja sam napravio mapu sklopljenih brakova prema pripadnosti mladoženje:
>90% - dominatna većina
>50% - apsolutna većina
<50% - relativna većina

Vitez ima 50 katoličkih brakova (da su oboje katolici i otac i majka) od 100 u općini to bi bila relativna većina, a ne apsolutna, kao ovdje na mapi, kad se gleda po mladoženji, ali šta im vrijedi i ta relativna većina, kad Bošnjaci u Vitezu imaju veći fertilitet od katolika.
Dalje, općine: Bosansko Grahovo, Drvar i Dobretići imaju samo po 1 sklopljeni brak.
Kakav jad i čemer.
U Duvnu naših ima 8%. Zera je falila da nemaju dominantnu većinu u Duvnu.
Vitez je veoma sokantna opstina.Dobijao sam cifru da je cak 4 prvacica napustilo Vitez ovdje kod Hrvata u 2 mjeseca znaci opstina.Od tog 3 je zavrsilo u Njemackoj.Nikad nisu imali ovakve padove i ovakve migracije makar iz Viteza.
Brakova u pravom zivotu sigurno ima nesto malo vise kod katolika,ali nacelno dosta ovih podataka je tacno.
Brakova u pravom zivotu sigurno ima nesto malo vise kod katolika,ali nacelno dosta ovih podataka je tacno.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom