☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Jack
Administrator

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Jack » 08 jul 2021 06:35

bilbo je napisao/la: 08 jul 2021 06:32 Po Jacku, Hrvata prvačića ima ispod 3.000 a rođenih nešto malo preko 2.500, dok su godinu prije imali su oko 3.000 prvačića a rođenih oko 2.650 pa možemo zaključiti da ih nikako nema preko 320.000 i izglednije je da ih je oko 310.000.

Uzmi u obzir da njihov egzodus ne znači odlazak čitavih porodica već često otac ili otac i majka rade na Zapadu dok njihovo dijete, ili djeca, ostaju kod njihovih roditelja pa kako se koje upisuje u školu sa vremenom.
Ne,ovog puta je kompletni egzodus.Posebno iz Srednje Bosne.U ovo sam i vise nego siguran.Za ostale dijelove ne bih znao

Pa,vjerujem da su upisali ispod 3000 prvacica.Sad,jos nemam neke podatke.Oni skrivaju podatke za prvacice.Niko ne zeli da dostavi mi podatke za Domaljevac,Orasje.

Posusje koje je uvijek javno objavljivalo broj prvacica.Prestalo je da takvo sta radi.A zar Posusje nije ''najmladja'' opstina u Bosni s najjacim natalitetom.Pa,postavljaju mi pitanja kao da sam ja.......

Da ne duzim ovdje.Da je tako bajno oni bi javno objavili podatke
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 jul 2021 06:36

CapsLock je napisao/la: 08 jul 2021 05:59 - Prvacici su 0.9 do 1.0 % ukupne populacije i oni su jedan od najboljih pokazatelja ukupnog broja.

Zato su Hrvati u pederaciji 320 do 330 hiljada i to je 90% tacan podatak.
Za 100% tacan podatak ima popis, ali u BIH se ni popis ne moze uzeti zaozbiljno.

To je i neka moja racunica.Nekako da imas Hrvata ateista u pravom zivotu,da je taj broj 100 000 veci,i gdje pop ne ulazi u kuce.Bilo bi vise prvacica,znaci 3800 do 4200.A ove skolske godine sumnjam da ce upisati preko 3000

Batonac
Član

Post Postao/la Batonac » 08 jul 2021 08:20

Dzumrukcija je napisao/la: 07 jul 2021 13:18 Da razjasnimo broj zaposlenih:

Prema popisu 2013. u FBiH bilo je zaposleno 635,246 osoba.
Prema FZZZ-u 2013. u FBiH bilo je zaposleno 435,813 osoba.

Od ovih 635,000 osoba 35,000 su zaposleni vani (inostranstvo).
Znači, 165,000 osoba je zaposleno na crnom tržištu u FBiH.

Prema FZZZ-u 28.6.2021. u FBiH zaposleno je 527,106 osoba.
Najveći broj zaposlenih bio je u 31.10.2019. i to 536,291 osoba.

Danas u Federaciji BiH sigurno je zaposleno 700,000 osoba, što na crnom tržištu rada, što na evidenciji FZZZ-a.
Povećao se broj zaposlenih za +100,000 osoba od 2013. do 2019. godine po FZZZ-u.

Tako da, Bosna i Hercegovina je zemlja sa najvećim procentom rada na crnom tržištu.
Ako mi ne vjerujete, samo se sjetite onih vijesti za rudare ili neke druge državne firme, kako nisu bili prijavljeni...
Kod nas u državnim institucijama ima osoba, koje su zaposlene van evidencije. Vjerovali ili ne. Tako je.

Omjer Hrvatske : FBiH je 2:1. U Hrvatskoj je zaposleno 1,5 miliona ljudi.
Hrvatska ekonomija je jača od Federacije u to nema sumnje, ali broj zaposlenih u FBiH je sigurno oko +200,000 više nego na zvaničnim podacima.

To zapamtite!

U GT-u ima policijski službenika, koji nisu prijavljeni.
Frizirali su podatke tokom korone, da im nije pao broj zaposlenih, tako što su prijavljivali na evidneciju ove već zaposlene, koji se nisu vodili u evidenciji po njihovom zavodu. I u GT-u je veći broj zaposlenih od prikazanog, ali nema sad vremena.
Pa ti što rade na crno su u evidenciji birao za nezaposlene

Dzumrukcija
Član

Post Postao/la Dzumrukcija » 08 jul 2021 08:33

Batonac je napisao/la: 08 jul 2021 08:20Pa ti što rade na crno su u evidenciji birao za nezaposlene
Mislim da nisu. Jer na birou se moraš javljati svaka 2 mjeseca. Oni niti ne znaju da se ne vode na evidenciji.
Tek kad krenu u penziju, moraju ganjati da im se namiri onaj dio što im se nije vodio na evidenciji.
To je u drzavnoj sluzbi.

Većina rada na "crno" je u privatnom sektoru: ugostitelji, trgovci, drvna industrija i još uvijek je velik broj građevinaca nisu prijavljeni.
U privatnom sektoru jesu na evidenciji za nezaposlene, ali i to je pola-pola.

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 08 jul 2021 09:00

Jack je napisao/la: 07 jul 2021 14:30
Brčko

30.000 Bošnjaka
25.000 Srba
15.000 Hrvata
Navaljao si puno gluposti ovdje.Bas previse.Malo citaj vise ovaj forum,i doci ces do zakljucaka.Imas tu dosta pametnih clanaka i postova.Nije ovo forum Kamenko-kremenko.I bez uvreda.Mozes ti pricati uvrede na netu cijeli dan ali nista se bitnije nece promjeniti.

Po mojim izvorima.Katolici ili eto Hrvati su upisali izmedju 23-28 prvacica sk 2021/2022 za cijeli Brcko distrikt.Sta to znaci?To znaci da su upisali manje od 30 prvacica ovdje.Neum ima navodno 4950 katolika po crkvi dole i oni imaju 28 prvacica mislim sk 2021/2022.Katolicka crkva je rekla da ima 4100 katolickih vjernika u Brcko distriktu..Ako ti ne vidis neke zamisljene ateiste,kako neki vide.Ili neke zamisljene Hrvate.I ako uzmem u obzir veoma visoku stopu mortaliteta.I ako uzmem u obzir danasnji dan.I sve cinjenice

Ja cu ti sad reci da u opstini Brcko ili eto ako zelite Brcko distriktu.Nema vise od 4000 Hrvata danas.Pitanje je ima li ih vise od 3900 sad dok ovo pisem.Nista preko 4000.Nista preko 5000.A ova glupost da ih je 15 000.To je bas glupost.I to velika glupost.

Srba je mnogo vise jer se treba uzeti u obzir prosjecna starost stanovnistva.Srbi su najstariji na popisu pa ih ima najvise.Imas neprijavljenih.Imas ljudi koji nisu u tabulaciji.Citao sam gluposti kako neki pisu o prijavljenim za rad i tako procjenjuju stanovnistvo.Mislim da se lik zove Vegaschic ili Vic.Nebitno.Lik stvarno mora da ima govorne mane ako misli da prijavljeni za rad ce mu reci tacnu strukturu

Znaci da je broj Srba veci.Daleko veci od onog sto se prikazuje.Daleko manje Srba zeli da dadne Vucic jer tako mobilise Srpske glasace,citaj cetnike

Sta to znaci.Po najvaznijem parametru.A to je broj upisanih prvacica.Necu sad pricati o rodjenim jer vjerujem da ovdje pocinju polako da laziraju podatke sto je tragedija prema statistickoj nauci

Pa,koliko je Srba po meni?

Po meni broj Srba je slijedeci

Federacija 33 000+ 1000 Pravoslavni,Ostali i Bosanci.Oko 34 000 po meni
Brcko distrikt po meni ima 26 000 Srba.Mozda cak i 27 000.Po meni popis sto je uradjen zadnji 2013 godine.Veoma je realan.I po meni oni su veoma realno popisali stanovnistvo makar za Brcko distrikt..To je nekih eto 60 000 Srba

Sumska ima realno izmedju 850 000-900 000 Srba.Nista vise od tog.A nista ni manje.Nekako vjerujem da je taj broj negdje izmedju 900 000-950 000 ali nista vise od tog

Sto se tice Hrvata njih je daleko lakse svariti i snaci jer imas podatke katolicke crkve koji iako nisu najtacniji,su dobar indikator.I imas prvacice
Sto je jos bolji indikator trenutnog stanja.Ako recimo imamo 100% cinjenicu da broj Hrvata prvacica je ispod 3000 sk 2021./2022 godine.I ako dodamo po crkvi,i odbijemo malo.Rekao bih da u Bosni je danas prisutno izmedju 320 000-330 000 Hrvata,ali nista vise od tog.Neke zupe su namjestile masovnije broj katolika.

Postoji neki genijalci tipa ''Sociolog'' koji je pokupio diplomu s viseg smecarskog univerziteta u Sarajevu.Tja tamo 2 lika nemaju edukaciju makar onu pravu,.I on je izvalio neku cifru o broju katolika.Pa,lijepo reci koje novine gdje su receno,a ne sta ti je Baba Stana u snu rekla.Ovo je ozbiljan forum i ozbljno se prica a ne rekla-kazala

A ako je tako.Onda lijepo reci kako se zovu novine.Ne trebam nista od tebe,cak sta vise samo se smijem,.U roku od 10 minuta ja mogu da nadjem informaciju za svake katolicke novine koje izlaze u Bosni

I ako ja kazem da je informacija lazna.Onda lijepo recite mi novine kako se zovu.Pa cu vam ja skenirati.A ovo rekla-kazala price.To samo u Bosni prolazi
Ne razumijem , kako moze biti da ima toliko neprijavljenih cetnika ? Gdje su to oni neprijavljeni ? Znam za slucajeve Bosnjaka koji su neprijavljeni , pogotovo u genocidnoj stvorevini koji zbog penzija, osiguranja, zdravstvenog i sl jos se zvanicno vode da zive izvan Bosne ili u Federaciji ali da ima vise serva koji to rade to nisam do sada cuo.

Isto tako da Vucic namjerno smanjuje njihov broj. I to koliko sam primjetio je bas obrnuto, vlasi na svake moguce nacine prikazuju vece brojeve, onaj smrad dodik malo-malo o milion i po serva u genocidnoj stvorevini a nikada nisam cuo da namjerno umanjuju.

Moze biti da je tako ali ima li nesto na cemu se baziraju te tvrdnje ?
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Batonac
Član

Post Postao/la Batonac » 08 jul 2021 09:06

Dzumrukcija je napisao/la: 08 jul 2021 08:33
Batonac je napisao/la: 08 jul 2021 08:20Pa ti što rade na crno su u evidenciji birao za nezaposlene
Mislim da nisu. Jer na birou se moraš javljati svaka 2 mjeseca. Oni niti ne znaju da se ne vode na evidenciji.
Tek kad krenu u penziju, moraju ganjati da im se namiri onaj dio što im se nije vodio na evidenciji.
To je u drzavnoj sluzbi.

Većina rada na "crno" je u privatnom sektoru: ugostitelji, trgovci, drvna industrija i još uvijek je velik broj građevinaca nisu prijavljeni.
U privatnom sektoru jesu na evidenciji za nezaposlene, ali i to je pola-pola.
To stoji za ove što ne znaju da nisu,ali nema ih toliko puno,ostali se javljaju.Po meni je nategnuta cifra svima,jer stanje na terenu je loše,svi koji živimo tu znamo,stalno prisutnog stanovništva je malo,po meni teško da ima toliko neprijavljeni tu

Batonac
Član

Post Postao/la Batonac » 08 jul 2021 09:09

Jack je napisao/la: 07 jul 2021 14:30
Brčko

30.000 Bošnjaka
25.000 Srba
15.000 Hrvata
Navaljao si puno gluposti ovdje.Bas previse.Malo citaj vise ovaj forum,i doci ces do zakljucaka.Imas tu dosta pametnih clanaka i postova.Nije ovo forum Kamenko-kremenko.I bez uvreda.Mozes ti pricati uvrede na netu cijeli dan ali nista se bitnije nece promjeniti.

Po mojim izvorima.Katolici ili eto Hrvati su upisali izmedju 23-28 prvacica sk 2021/2022 za cijeli Brcko distrikt.Sta to znaci?To znaci da su upisali manje od 30 prvacica ovdje.Neum ima navodno 4950 katolika po crkvi dole i oni imaju 28 prvacica mislim sk 2021/2022.Katolicka crkva je rekla da ima 4100 katolickih vjernika u Brcko distriktu..Ako ti ne vidis neke zamisljene ateiste,kako neki vide.Ili neke zamisljene Hrvate.I ako uzmem u obzir veoma visoku stopu mortaliteta.I ako uzmem u obzir danasnji dan.I sve cinjenice

Ja cu ti sad reci da u opstini Brcko ili eto ako zelite Brcko distriktu.Nema vise od 4000 Hrvata danas.Pitanje je ima li ih vise od 3900 sad dok ovo pisem.Nista preko 4000.Nista preko 5000.A ova glupost da ih je 15 000.To je bas glupost.I to velika glupost.

Srba je mnogo vise jer se treba uzeti u obzir prosjecna starost stanovnistva.Srbi su najstariji na popisu pa ih ima najvise.Imas neprijavljenih.Imas ljudi koji nisu u tabulaciji.Citao sam gluposti kako neki pisu o prijavljenim za rad i tako procjenjuju stanovnistvo.Mislim da se lik zove Vegaschic ili Vic.Nebitno.Lik stvarno mora da ima govorne mane ako misli da prijavljeni za rad ce mu reci tacnu strukturu

Znaci da je broj Srba veci.Daleko veci od onog sto se prikazuje.Daleko manje Srba zeli da dadne Vucic jer tako mobilise Srpske glasace,citaj cetnike

Sta to znaci.Po najvaznijem parametru.A to je broj upisanih prvacica.Necu sad pricati o rodjenim jer vjerujem da ovdje pocinju polako da laziraju podatke sto je tragedija prema statistickoj nauci

Pa,koliko je Srba po meni?

Po meni broj Srba je slijedeci

Federacija 33 000+ 1000 Pravoslavni,Ostali i Bosanci.Oko 34 000 po meni
Brcko distrikt po meni ima 26 000 Srba.Mozda cak i 27 000.Po meni popis sto je uradjen zadnji 2013 godine.Veoma je realan.I po meni oni su veoma realno popisali stanovnistvo makar za Brcko distrikt..To je nekih eto 60 000 Srba

Sumska ima realno izmedju 850 000-900 000 Srba.Nista vise od tog.A nista ni manje.Nekako vjerujem da je taj broj negdje izmedju 900 000-950 000 ali nista vise od tog

Sto se tice Hrvata njih je daleko lakse svariti i snaci jer imas podatke katolicke crkve koji iako nisu najtacniji,su dobar indikator.I imas prvacice
Sto je jos bolji indikator trenutnog stanja.Ako recimo imamo 100% cinjenicu da broj Hrvata prvacica je ispod 3000 sk 2021./2022 godine.I ako dodamo po crkvi,i odbijemo malo.Rekao bih da u Bosni je danas prisutno izmedju 320 000-330 000 Hrvata,ali nista vise od tog.Neke zupe su namjestile masovnije broj katolika.

Postoji neki genijalci tipa ''Sociolog'' koji je pokupio diplomu s viseg smecarskog univerziteta u Sarajevu.Tja tamo 2 lika nemaju edukaciju makar onu pravu,.I on je izvalio neku cifru o broju katolika.Pa,lijepo reci koje novine gdje su receno,a ne sta ti je Baba Stana u snu rekla.Ovo je ozbiljan forum i ozbljno se prica a ne rekla-kazala

A ako je tako.Onda lijepo reci kako se zovu novine.Ne trebam nista od tebe,cak sta vise samo se smijem,.U roku od 10 minuta ja mogu da nadjem informaciju za svake katolicke novine koje izlaze u Bosni

I ako ja kazem da je informacija lazna.Onda lijepo recite mi novine kako se zovu.Pa cu vam ja skenirati.A ovo rekla-kazala price.To samo u Bosni prolazi
Ne čitam nikakve novine,napisao sam gore iz čega sam izvukao cifre ,tako ispada po tome,eh sad koliko ima tih van evidencije je pitanje,ali 200.000 van evidencije je puno

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 jul 2021 12:59

Na demografskom i zivotnom iskustvu a vidio sam i dozivjeo svasta.Proslog rata su strasili cetnike da ce ''Muslimani'' izbiti na Drinu da demografski preuzimaju sve.I da jedini lijek ovoj ''posasti'' je da se Muslimansko pitanje rijesi.Sto se tice ovog,jasno je ko dan da su cetnici nepismeni i da oni zele da smanje svoj broj.Tako da mobilisu nove generacije cetnika u konacni obracun.Zar nisi vidio i Dodik i opozicija smanjuju broj ''Srba''.Nije to slucajno kad vam kazem.To je znak da se rat uskoro pokrece.A vi masite glavom kao noj u pijesak ili se dobro spremite

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 08 jul 2021 13:00

Ja sam vam Avaz/Oslobodjenje,Slobodna Bosna i Dani sto se tice demografije.Kako ja kazem tako je.Ako ja kazem da sutra kisa pada.Kisa sutra pada

Dzumrukcija
Član

Post Postao/la Dzumrukcija » 08 jul 2021 15:50

Jack je napisao/la: 08 jul 2021 12:59Sto se tice ovog,jasno je ko dan da su cetnici nepismeni i da oni zele da smanje svoj broj.Tako da mobilisu nove generacije cetnika u konacni obracun.
slika

Bazen žena u GT-u je srozan sa 7,000 na 4,500.

Nemaju oni neku svijetlu budućnost.

Mehmed beg Catic
Član

Post Postao/la Mehmed beg Catic » 09 jul 2021 03:29

Jack je napisao/la: 08 jul 2021 12:59
Na demografskom i zivotnom iskustvu a vidio sam i dozivjeo svasta.Proslog rata su strasili cetnike da ce ''Muslimani'' izbiti na Drinu da demografski preuzimaju sve.I da jedini lijek ovoj ''posasti'' je da se Muslimansko pitanje rijesi.Sto se tice ovog,jasno je ko dan da su cetnici nepismeni i da oni zele da smanje svoj broj.Tako da mobilisu nove generacije cetnika u konacni obracun.Zar nisi vidio i Dodik i opozicija smanjuju broj ''Srba''.Nije to slucajno kad vam kazem.To je znak da se rat uskoro pokrece.A vi masite glavom kao noj u pijesak ili se dobro spremite
Ovo je iz intervjua vepra iz marta ove godine :
On je naglasio da je najveći nacionalni interes Srbije - Republika Srpska u kojoj živi milion i po Srba, kao i da Kosovo bude integrisao u sastav Srbije..
Tako da znam ja da su se oni plasili da ce Bosnjaci demografski da ih poklope i da su time strasili svoje ovce ali isto tako da je njima sada u cilju da svoj broj predstave sto veci i zato i dodik i cetnici oko njega lupetaju o "milion i po " serva u geonocidnoj stvorevini.

Samo psiholoski , velika je razlika da li ih je milion i po ili ispod miliona jer sto imaju veci broj to sebe vise vide kao politicki, ekonomski a i vojnicki znacajniji faktor i zato to i rade da brojeve uvecavaju, tako da ne razumijem da oni svjesno smanjuju svoj broj kada vidimo da u javnosti oni rade suprotno.
Tražim od vas kad se rasformira ova brigada, kad vi svi borci budete na svojim radnim mjestima, da se isto ovako družite, poštujete i uvažavate. Samo tako ćemo biti skupa svi zajedno! JER JE I POSLIJE RATA RAT!” Brigadni general Izet Nanić

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2021 03:52

A ko je to vjerovao?Ja sam prije 10 tak godina rekao prije popis da ce ih biti oko milion.Meni su se smijali ljudi,cetnici su pricali da ne znam sta pricam.Jer nisam vjerovao u one bajke koji su oni servirali tad.I tako je bilo.Ne vjerujem da je trenutno 800 000 cetnika u Sumskoj.U to sigurno ne vjerujem,iako bih volio.Ja takodjer vjerujem da ce Crna Gora imati vise rodjenih od Sumske.U to sam i vise nego uvjeren.I da ce broj rodjenih u krmetnjaku pasti na ispod 8000.To je neminovno.Fertilna grupa ne postoji,iako i oni friziraju podatke

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 09 jul 2021 04:16

Jack je napisao/la: 09 jul 2021 03:52 A ko je to vjerovao?Ja sam prije 10 tak godina rekao prije popis da ce ih biti oko milion.Meni su se smijali ljudi,cetnici su pricali da ne znam sta pricam.Jer nisam vjerovao u one bajke koji su oni servirali tad.
A koliko su oni očekivali da će ih biti? :what:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2021 04:17

1.5 miliona.Najmanje 1.2 miliona.Pa je broj pao na milion.Iako i to je bilo tad vise nego pretjeran broj

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 09 jul 2021 05:48

Demografija je kljucni razlog zasto ustashe pjene.Evo i onaj ustasha ponovo dolazi u Bosnu i posjecuje Livno,Duvno,Vitez i Mostar.To mu je znaci maksimum sad.Onaj dolazi u Jajce posjecuje napustene fabrike s par Uzp radnika.I to je to.Nema vise organe vlasti gdje mogu da organizuju ''docek'' a grad je daleko vise Bosnjacki nego sto popis kaze.I pogledaj sta on dolazi da posjeti.2-3 sela,malo veca gradica.I to je to.Sigurno ce mu Vitez prirediti docek jer i tamo jedva oni drze vlast.Sve dok mogu.Ne postoji neka univerzalna razlika izmedju Uzp i cetnika.Srpske sume,Srpska bolnica.Hrvatske sume,Hrvatska bolnica..itd

Cetnici imaju gradove.Srednja Bosna nema toliko gradova.Pa,je pad katolika veci.Ista prica je za Posavski kanton.Mali kanton s 2-3 gradica a u oba su Bosnjaci vecina.A najveci grad doticnog kantona ima preko 80% Bosnjaka.Prije 10 tak godina imao si daleko vise prvacica u Posavskom kantonu nego u Gorazdu.Danas je stanje obratno

Kako vrijeme bude prolazilo.Uzp gubi sve vise.I to je jasno zasto Hrvatska prijeti.Prije 10 godina bilo je preko 80 000 katolika u kantonu Srednja Bosna.Krajem prosle godine bilo je 56 500.Velik je to pad.Ocekuje se znaci da ce krajem ove godine biti ispod 55 000.i da ce ta brojka ici na ispod 50 000.Sa ispod 50 000 katolika.Oni su zavrsili svoje

Cetnici imaju podrsku Rusije,nekih dijelova Eu,kao i vece gradove i sva pomoc je isla cetnicima.Otud manji pad tamo gdje su gradovi locirani.Nego u Istocnoj Bosni pogledaj havariju koja se zove Sekovici i jos tih par mjesta.Nasmijem se kad neko misli da ce cetnici prestici nas po broju prvacica i rodjenih.Ovo je stvarno komedija i po

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 09 jul 2021 06:11

Jack je napisao/la: 09 jul 2021 05:48 Nego u Istocnoj Bosni pogledaj havariju koja se zove Sekovici i jos tih par mjesta.
Prije nekoliko dana sam razgovarao sa djevojkom iz Vlasenice (vlahinja je), iz 'grada', i naravno da ona nema veze sa demografijom i slično niti je razgovor bio na tu temu uopšte, ali sam zapamtio par zanimljivih detalja.

Kaže da se u dva ili tri kafića svaki dan vrti istih nekoliko desetina ljudi i da citiram "odavno tu života nema". Ima želju da studira u Srbiji, ali neće moći zbog nekih privatnih problema u porodici.

Najveći utisak mi je ostavilo kada je rekla da je 'sve depresivno'.

Iskreno ne znam kakve su brojke tamo, nisam nešto upratio na forumu, ali sudeći po ovome nije baš bajno.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 09 jul 2021 12:30

Sahbaz je napisao/la: 09 jul 2021 06:11
Jack je napisao/la: 09 jul 2021 05:48 Nego u Istocnoj Bosni pogledaj havariju koja se zove Sekovici i jos tih par mjesta.
Prije nekoliko dana sam razgovarao sa djevojkom iz Vlasenice (vlahinja je), iz 'grada', i naravno da ona nema veze sa demografijom i slično niti je razgovor bio na tu temu uopšte, ali sam zapamtio par zanimljivih detalja.

Kaže da se u dva ili tri kafića svaki dan vrti istih nekoliko desetina ljudi i da citiram "odavno tu života nema". Ima želju da studira u Srbiji, ali neće moći zbog nekih privatnih problema u porodici.

Najveći utisak mi je ostavilo kada je rekla da je 'sve depresivno'.

Iskreno ne znam kakve su brojke tamo, nisam nešto upratio na forumu, ali sudeći po ovome nije baš bajno.

Nikolina i Anđela Delić
slika

Blizanke Delić u dresu BiH: Ponekad i selektor Lojo ne zna ko je Nikolina, a ko Anđela

Anđela i Nikolina Delić, košarkaške reprezentativke Bosne i Hercegovine, dio su ekipe koja je fantastičnim rezultatom na proteklom Evropskom prvenstvu osvojila naciju i učinila ponosnim građane naše zemlje.

Sestre blizanke rođene u Vlasenici na parket su stupile sa 10 godina, a glavni "krivac" za to što su počele da se bave ovim sportom je njihov otac, koji je također košarkaš.

Sestre Delić za isti klub su nastupale do svoje 22. godine i onda su im se putevi razišli. Anđela je u prošloj sezoni nosila dres bugarskog Beroa, a Nikolina slovenskih Ježica.

- Što se tiče sljedeće sezone, prije nekoliko dana sam produžila ugovor sa Ježicom. Slovenija mi je prelijepa zemlja, tamo sam upisala i višu školu i mislim da će se moj život tamo i razvijati - kaže Nikolina

https://faktor.ba/vijest/blizanke-delic ... ela/130473
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 jul 2021 11:08

Istocna Bosna nema nekog veceg grada,nema industrije,nema fakticki nista sto bi zadrzalo mladje.To je tako sad,kako je.I ove iz Vlasenice da se vrate tamo.Sta vam je? :lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 jul 2021 10:12

Hrvatsko pitanje u Bosni je zavrseno.Milanovic i ostale ustashe idu kao kokosi bez glave,kad se koprca.U nemoci,prijete,rezu i lobiraju.Da mogu oni bi nabili onu topovnjacu Petar Kresimir protiv Bosnajka i Rafalali bi u pravom zivotu.Ali demografija ih totalno ubija.U Srednjoj Bosni broj prvacica je smanjen haman za duplo u svega 10 godina s 815 prvacica sk 2010/2011 na 435.To je raspad sistema u velikom svijetlu,u velikom smislu.Kako godine budu prolazile ocigledno je da ce stanje biti najgore u Srednjoj Bosni.Ja se sjecam prije poplava u Pos Kantonu znali su da upisu 200+ prvacica laganini.A ove skolske godine 105.To je to

Hrvatska prijeti i omalozava jer zna da bez nekog veceg grada,bez nekog veceg broja.Oni nece moci da izguraju svoju Apartheid Hercegovacku politiku.Ko misli drugacije on se grdno vara.Sve je do demografije i Hrvatska zna da je projekt Hrvatski grad Jajce i Busovaca KAPUT/Finish/Finito/The Ende.Sa par hiljada katolika u tim opstinama,i sve starijim stanovnistvo.U Busovaci prosjecna starost se priblizava na 50 godina.Ovo je opstina gdje su imali 40 godina prosjecnu starost prije 10 tak godina.Kako je moglo da ovako pukne broj u Busovaci?

Iseljavanje mladjih,pad fertiliteta i fakticki nestanak.Jos je gore u Gornjem Vakufu.Hrvatsko pitanje je drugacije 2022 godine jos drugacije 2025 godine.Ocekuj prijetnje ratom,napadi na Bosnjaka povratnike od Capljine do Livna.U to sam siguran

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 12 jul 2021 11:08

Jack je napisao/la: 12 jul 2021 10:12 Hrvatsko pitanje u Bosni je zavrseno.Milanovic i ostale ustashe idu kao kokosi bez glave,kad se koprca.
Spomenuo si Milanovića pa sam se sjetio njegovih riječi koje je izjavio jutros prilikom posjete BiH: "Ovdje ne živi samo pola miliona Hrvata, nego i sto hiljada pripadnika drugih naroda koji imaju hrvatsko državljanstvo".

Da li je moguće da predsjednik Hrvatske, lider svih Hrvata, ne zna trenutni broj svog naroda u jednoj državi (teško da ne zna :D ) ili se samo pravi budala i ne želi da prizna ni sebi, a ni drugima, da su totalno pukli demografski u Bosni.

Možda želi samo biti formalan pa se drži rezultata popisa stanovništva, ali mislim da je on itekako svjestan stanja.

Odgovorite