Živorođeni svijeta
Re: Živorođeni svijeta
Bugarska je propala drzava. Evo u 2023-oj pali ispod 50.000 zivorodenih.
Padaju i godine u godinu i nema nikakvih naznaka da ce se ista promjeniti. Evo su sada upali u sengen zonu sto znaci jos lakse kretanje, citaj isrljavanje ka zapadu.
Prije par sedmica sam gledao na YT reportazu francuskog para koji putuje po svijetu. Bili u Bugarskoj i sokirali se. Nisu mogli vjerovati da je to EU. Snimci potpuno napustenih sela i u fazi raspada. Puste ulice i minimalni servise. Nema nista. Puno cigana koji se motaju oko njih. Apokalipsa.
Sa mnom radi jedan Bugarin i tek nedavno popricam sa njim. Kaze da nikad ne ide u Bugarsku niti ga zanima sta se desava tamo. Kaze da tako razmisljaju i ostali Bugari koji zive blizu njega.( njemacka).
Tu se otvara prostor za Turke. Oni ce tu uletiti prije ili kasnije.
Padaju i godine u godinu i nema nikakvih naznaka da ce se ista promjeniti. Evo su sada upali u sengen zonu sto znaci jos lakse kretanje, citaj isrljavanje ka zapadu.
Prije par sedmica sam gledao na YT reportazu francuskog para koji putuje po svijetu. Bili u Bugarskoj i sokirali se. Nisu mogli vjerovati da je to EU. Snimci potpuno napustenih sela i u fazi raspada. Puste ulice i minimalni servise. Nema nista. Puno cigana koji se motaju oko njih. Apokalipsa.
Sa mnom radi jedan Bugarin i tek nedavno popricam sa njim. Kaze da nikad ne ide u Bugarsku niti ga zanima sta se desava tamo. Kaze da tako razmisljaju i ostali Bugari koji zive blizu njega.( njemacka).
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Pita sirnica
- Član
https://worldhappiness.report/ed/2024/h ... -2021-2023
Evo jedna interesantna statistika. Jesmo li radosni
Evo jedna interesantna statistika. Jesmo li radosni
B -> B -> B
- Pita sirnica
- Član
U DE opada broj novih beba
Sada na 1,36
Razlozi corona (puno parova odugovlačilo novo djete)
Drugi razlog multiple krize (kao rat u UKR)
https://m.bild.de/politik/inland/politi ... obile.html
Sada na 1,36
B -> B -> B
https://zadarskiportal.com/velika-studi ... nataliteta
Spominju i Tadžikistan. Specijalna vojna operacija se sprema na njih.
Spominju i Tadžikistan. Specijalna vojna operacija se sprema na njih.
Drina je napisao/la: ↑19 feb 2024 13:52 Bugarska je propala drzava. Evo u 2023-oj pali ispod 50.000 zivorodenih.
Nevjerovatno 1990 su imali cirka 100 000 zivorodjenih i 9 miliona stanovnika
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Bulgaria

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Pita sirnica je napisao/la: ↑20 mar 2024 03:54 U DE opada broj novih beba
Sada na 1,36
Slab fertilitet Njemaca,cak ni doseljenici ne pomazu.Otuda su oni urgirali da Bosna udje u Eu da ima ko da pere starije Njemacke guzice.Ili ako mislis ako si skolovan i doktor u Bosni da ces i u Njemackoj biti doktor.Lol
Francuska je ok drzava ima bolji fertilitet.Engleska.Ali Njemacka je bas propala

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
Ibrahim1994
- Član
Francuska je prosle godina imala 50 000 manje rodjenih u usporedbi s 2022; i fertalitet im takodjer opada, a oni imaju vise stranaca nego Njemacka.. Al tacno je da i dalje imaju vise rodjenih od umrlih..Jack je napisao/la: ↑27 mar 2024 14:46Pita sirnica je napisao/la: ↑20 mar 2024 03:54 U DE opada broj novih beba
Sada na 1,36
Slab fertilitet Njemaca,cak ni doseljenici ne pomazu.Otuda su oni urgirali da Bosna udje u Eu da ima ko da pere starije Njemacke guzice.Ili ako mislis ako si skolovan i doktor u Bosni da ces i u Njemackoj biti doktor.Lol
Francuska je ok drzava ima bolji fertilitet.Engleska.Ali Njemacka je bas propala
Engleska je nesto vitalnija, al i njima i dalje silazna putanja, i takodjer puni su Pakistanaca, Indijaca, Bangladesaca, imaju dosta manjih gradova gdje im je udio muslimana preko 20 post;
Ja sam ubjeden da u Francuskoj ima 10 do 15 miliona muslimana.
Oni 30 godina pricaju kako ima 5-6 miliona muslimana. Nemoguce. Priliv je konstantan.
I vidite ovo za Japan. I oni propadaju poprilicno. Nekada se pricalo da ce japandka ekonomija prestici americku i biti broj jedan u svijetu. Demografija je jedini razlog zasto to nisu podtigli.
https://forbes.n1info.ba/aktuelnosti/ja ... e-za-bebe/
Oni 30 godina pricaju kako ima 5-6 miliona muslimana. Nemoguce. Priliv je konstantan.
I vidite ovo za Japan. I oni propadaju poprilicno. Nekada se pricalo da ce japandka ekonomija prestici americku i biti broj jedan u svijetu. Demografija je jedini razlog zasto to nisu podtigli.
Vecina ljudi nisu procitali 1 knjigu i to je to.Danas najbrzi rastuci grad na svijetu je Bamaku u drzavi Mali.
Pocetkom ovog stoljeca je imao 500 000 stanovnika a danas ima 5 miliona.Najveci fertilitet i natalitet je u Africi.Kina odavno nema nataliteta.
I po nekim muslimanskim drzavama Azije.To je realnost.Naprimjer drzava Niger je imala milion stanovnika 1900 godine.Danas ima 25 miliiona.Za 25 godina cirka 2050 godine.Afrika ce imati mnogo vise stanovnika nego danas i imat ce haman i duplo vise stanovnika nego danas.
1900 je godine Afrika imala 140 miliona stanovnika.Europa je imala daleko vise stanovnika od Afrike
2025 godine Afrika ima vise od 1.5 milijardi stanovnika.To je 10 puta vise od onog sto su imali prije 125 godina.I neke procjene su izmedju 2.2 miljardi do cak i 3 milijardi neke 2050 godine
Sto znaci da ce Afrika biti prenapucena u narednih 25 do 50 godina nece biti odrzivog razvoja,kao i obradive zemlje da izdrzi toliko stanovnistvo.Sto znaci migracije.A vjerujem da ce se desiti i to daleko vece u narednom periodu posebno poslije 2040 godine
Pocetkom ovog stoljeca je imao 500 000 stanovnika a danas ima 5 miliona.Najveci fertilitet i natalitet je u Africi.Kina odavno nema nataliteta.
I po nekim muslimanskim drzavama Azije.To je realnost.Naprimjer drzava Niger je imala milion stanovnika 1900 godine.Danas ima 25 miliiona.Za 25 godina cirka 2050 godine.Afrika ce imati mnogo vise stanovnika nego danas i imat ce haman i duplo vise stanovnika nego danas.
1900 je godine Afrika imala 140 miliona stanovnika.Europa je imala daleko vise stanovnika od Afrike
2025 godine Afrika ima vise od 1.5 milijardi stanovnika.To je 10 puta vise od onog sto su imali prije 125 godina.I neke procjene su izmedju 2.2 miljardi do cak i 3 milijardi neke 2050 godine
Sto znaci da ce Afrika biti prenapucena u narednih 25 do 50 godina nece biti odrzivog razvoja,kao i obradive zemlje da izdrzi toliko stanovnistvo.Sto znaci migracije.A vjerujem da ce se desiti i to daleko vece u narednom periodu posebno poslije 2040 godine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
SultanSaDrine
- Član
Drina je napisao/la: ↑29 mar 2024 04:02 Ja sam ubjeden da u Francuskoj ima 10 do 15 miliona muslimana.
15 miliona sigurno. Sad u Francuskoj imas vecinski muslimanske kvartove u svakom gradu, imas vecinski muslimanske gradove i cak jedan vecinski muslimanski kanton (département 93). Samo sto su u Francuskoj za razliku od Engleske, muslimani (iz afrike) nesposobni za ekonomiju i politiku. Francuzi ce ih uvijek driblati.
-
SultanSaDrine
- Član
Kad vidis koliki su padovi svugdje po svijetu, pitanje je dali ce Afrika imati kad stici do te 3 milijarde prije nego je opljackaju od ljudskog resursa. Danas ti jadnici umiru plutajuci ilegalno preko mora do evrope. Ali kad pogledas samo kinu u kakvoj je banani i sta je ceka za 10 godina, morace dovoditi ih masovno. U kini 40 miliona ljudi vise nego zena. Ako pocnu se zeniti u africi eto poremecaja u projekcijama.Jack je napisao/la: ↑30 mar 2024 15:17 Vecina ljudi nisu procitali 1 knjigu i to je to.Danas najbrzi rastuci grad na svijetu je Bamaku u drzavi Mali.
Jos jedan primjer, Italija. 60 miliona stanovnika manje od 350K rodjeni. I oni ce kad tad otvoriti vrata.
Fertiliet se smanjuje u periodu od 20-30 godina ako imas onakvu vrstu kakvu imaju neke drzave Afrike.Nije to pitanje jer sigurno ce Afrika imati 2 milijarde stanovnika.Pa mozda cak i 3

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
SultanSaDrine je napisao/la: ↑30 mar 2024 16:15Drina je napisao/la: ↑29 mar 2024 04:02 Ja sam ubjeden da u Francuskoj ima 10 do 15 miliona muslimana.
15 miliona sigurno. Sad u Francuskoj imas vecinski muslimanske kvartove u svakom gradu, imas vecinski muslimanske gradove i cak jedan vecinski muslimanski kanton (département 93). Samo sto su u Francuskoj za razliku od Engleske, muslimani (iz afrike) nesposobni za ekonomiju i politiku. Francuzi ce ih uvijek driblati.
Da. I ja bih rekao da je blize 15 miliona. Muslimani u FR su politicki neaktivni pa se ne vidi ta njihova brojcanost.
U FR da bi glasao prvo moras da izvadis biracku karticu. Da se upises u registar biraca pa tek onda imas pravo da glasas. Zvuci kao sitnica ali to djeluje kao dobar demotivacijski faktor. Ljudi ne vole da se bakcu administrativnim dokumentima.
I nema obaveznog glasanja kal u Belgiji npr. Puno tih ljudi se i ne osjeca Francuzima pa ih i ne zanima politika.
Na drugoj strani imas oko 600.000 Hebreja i oni imaju poptpunu dominaciju u politici, medijima i finansijama.
Onaj ludak iz Egipta poziva narod da pravi manje djece. Oni su pred slomom jer nema resursa za toliku populaciju. Cak sta vise daju finansijsku pomoc da se ljudi sele iz Egipta.
Ako ne bude nekog velikog rata, apokalipse ili sta vec, A frikanci ce demografski potopiti Europu. Neminovno
Ako ne bude nekog velikog rata, apokalipse ili sta vec, A frikanci ce demografski potopiti Europu. Neminovno
I jedna druga regija je jos vece zariste. Banglades, Indija i Pakistan. Tamo je pravi haos
Vidite ovo. Mnogi znaju ovog lika. Sada je u Bangladesu. Pogledajte ovaj krkljanac!!!
Banglades ima vise stanovnikanod Italije, Njemacke, Francuske i Spanije zajedno. A siromasni. Milioni se sele ka Europi. To su rijeke naroda koji se sliva ka Europi.
Vidite ovo. Mnogi znaju ovog lika. Sada je u Bangladesu. Pogledajte ovaj krkljanac!!!
Banglades ima vise stanovnikanod Italije, Njemacke, Francuske i Spanije zajedno. A siromasni. Milioni se sele ka Europi. To su rijeke naroda koji se sliva ka Europi.
I gdje će spavati ti svi ljudi koji dođu u Evropu ?
Sada ih ubacuju po 10 u jednu sobu, i bolji smještaj ima pas nego oni.
Manjak je smještaja, socijalnih stanova, znam to lično jer sam živio na zapadu.....ostaje im samo zajednički smještaj u kome se ne možeš da odmoriš kako treba.
Pseći život.
Sada ih ubacuju po 10 u jednu sobu, i bolji smještaj ima pas nego oni.
Manjak je smještaja, socijalnih stanova, znam to lično jer sam živio na zapadu.....ostaje im samo zajednički smještaj u kome se ne možeš da odmoriš kako treba.
Pseći život.
Nije to njima problem.
U Juznom Sudanu ljudi imaju plate od po par dolara. Nekad davno sam gledao reportazu o Indiji. Lik cisti kanalizaciju. Ude unutra i cisti. Bez maske, zastite ili bilo cega. Dobija 2,5$/ dan. Zamisli njegov zivot.
Po Africi imas toliko siromasnih da je to njima premija. Mislim spavati u sobi sa 10 likova. To je bolje nego sto imaju i oni se nadaju osigurati bolju buducnost potomcima.
Oni ce dolaziti i jedino sto ih moze sprijeciti je to da se Europa ogradi i vojska pocne pucati u njih na granicama.
Vidis da je priliv konstantan. Svaki dan gine gomila ljudi na putu ka Europi. To su rijeke ljudi koje nadiru. Pa i u samoj Bosni su tzv. Migranti postali normala. Ko je pricao o tome prije 10 god? Niko.
U Juznom Sudanu ljudi imaju plate od po par dolara. Nekad davno sam gledao reportazu o Indiji. Lik cisti kanalizaciju. Ude unutra i cisti. Bez maske, zastite ili bilo cega. Dobija 2,5$/ dan. Zamisli njegov zivot.
Po Africi imas toliko siromasnih da je to njima premija. Mislim spavati u sobi sa 10 likova. To je bolje nego sto imaju i oni se nadaju osigurati bolju buducnost potomcima.
Oni ce dolaziti i jedino sto ih moze sprijeciti je to da se Europa ogradi i vojska pocne pucati u njih na granicama.
Vidis da je priliv konstantan. Svaki dan gine gomila ljudi na putu ka Europi. To su rijeke ljudi koje nadiru. Pa i u samoj Bosni su tzv. Migranti postali normala. Ko je pricao o tome prije 10 god? Niko.
Gdje ce spavati.Prenapucenost,kao i nedostatak pitke vode ce voditi nove ratove.Najbolji primjer tog su 2 drzave s preko 100 miliona gdje se ubise za malo vode:Etiopija i Egipat.Ovi su napravili i branu tako da se sve zna kako dalje
Ko ce gdje da spava je nebitno.Prenapucenost jednog prostora ce rezultirati masovnim migracijama.Ili probaj da naspes casu vode.I ako stavis previse.Vidis da se voda rasipa.Tako ce i migranti dolaziti i dolaziti i dolaziti u Europu
Ko ce gdje da spava je nebitno.Prenapucenost jednog prostora ce rezultirati masovnim migracijama.Ili probaj da naspes casu vode.I ako stavis previse.Vidis da se voda rasipa.Tako ce i migranti dolaziti i dolaziti i dolaziti u Europu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jos ako zarati s Etiopijom ili Turskom ili ako i dalje bude nestoDrina je napisao/la: ↑31 mar 2024 05:34 Onaj ludak iz Egipta poziva narod da pravi manje djece. Oni su pred slomom jer nema resursa za toliku populaciju. Cak sta vise daju finansijsku pomoc da se ljudi sele iz Egipta.
Imam atlas svijeta.I atlas mi kaze da svega 77 950 km2 teritorije Egipta je naseljeno.Ostalo je pustinja moze se reci.Iako Egipat ima milion km2 povrsinu.Ljudi ocito zive na tih 77 000+ km2.Van tog ne mozes da zivis sve i da hoces.Fakticki racunaj da je to naseljenost takva da bi Njemacka trebala da ima 385 miliona stanovnika po toj semi.A Njemacka ima koliko?80 tak miliona ili manje?
Bangladesh je prenapucen i oni i dalje pucaju ka 200 miliona.Ali kad dodju do te brojke.
Nedostatak pitke vode i zivotnog prostora ce rezultirati do socijalnog sloma drustva,kao i buduce anarhije
Ima film dobar na tu temu
SOYLENT GREEN
Ko ga nije vidio.Preporucujem

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom