☑ Pravila foruma i savjeti

Kupujmo nekretnine: Bosna i Hercegovina

Drina
Član

Re: Kupujmo nekretnine: Bosna i Hercegovina

Post Postao/la Drina » 16 okt 2024 16:32

Kulin Ban je napisao/la: 11 okt 2024 17:50
Drina je napisao/la: 06 maj 2024 08:03 Imam u Aladza dzamiji mi rece da je jedan nas covjek iz Godijena (selo pored Foce) kupio 3 stana u Foci i uvakufio ih-poklonio IZ Foca. Sada to oni izdaju studentima i imaju sigurne prihode.
Ono što je meni fascinantno je kako u Foči imaš stotine studenata iz arapskih i afričkih zemalja koji tamo idu na Medicinski fakultet. Svi ti ljudi klanjaju teravije i idu na iftar u Aladžu, sad oni čine praktično većinu džemata. Bošnjaci se nažalost nisu vratili ali treba skontati neki način da se ti muslimani povežu preko IZ i da neko od njih ostane da živi u Foči
Pa hodza rece da ih ima 40- ak redovnih. Ostali onako. Koliko ce ih tu ostati? Sad za sad ne vjerujem puno jer nije njima lahko regulisati papire a i nema bas toliko puno poslovnih mogucnosti. Najlakse ako se vjencaju s nekih nasim. Siguran sam da ce biti takvih slucajeva ali to su izuzetci i to ce biti van Foce. Mozda Sarajevo, Tuzla, Mostar itd.. gdje bi se mogli zaposliti u bolnicama
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 05 dec 2024 08:58

Stolac. Mnogima je poznat ovaj lik Demir Mahmutćehajić . Aktivan je u Stocu (politicki i na mnoge druge nacine)
Ne bih komentarisao njega konkretno ali u jednom momentu spominje da imaju dvije poridice koje su kupile zemlju-nekretnine i naseljavaju se u Stolac

Jedan par je rodom Banja Luka-Prijedor a drugi Zavidovici-Sarajevo. Prvi par sa djecom se vraca iz Amerike a drugi iz Njemacke(Berlin)

Isto kaze da se promjenila atmosfera (na bolje) za nas narod od kako je napravljen put Nehum-Stolac. Kaze ima mnogo vise nasih ljudi koji tu prolaze, stvaraju promet pa i kupuju kuce, prave vikendice. To daje na nasoj vecoj prisutnost i ohrabrava nas narod koji je tu.

S ovim bih se slozio. Psiha je je tako bitna. Stolac je bio izoliran i tamo je isao bas ko je imao namjeru. Ovako tu prode na desetine hiljada Bosnjaka iz drugih krajeva. Ubjeden sam da ce se nastaviti taj proces doseljavanja naseg narod u Stolac i okolinu jer je to jednostavno najzdavija sredina za zivot. Cist vazduh, blizina mora, ukusno voce itd... Jos kad se spoji autoputem Sarajevo-Mostar. Mozemo ocekivati grandju hiljade i hiljade vikendica i ubrzano poklapanje.

Inace na snimku, na 55min moze se vidjeti i ogromna ledina, komad zemlje koju je kupio. Nalazi se na relaciji Mostar-Stolac. Pravi konkretne poteze
Biće onako kako Bošnjaci odluče

beco
Član

Post Postao/la beco » 07 feb 2025 18:58

Ko ima novca za uloziti.

https://bljesak.info/gospodarstvo/promo ... kom/482275

Blizina tržišta EU zahvaljujući neposrednoj granici s Hrvatskom Grad sunca, očaravajućih pejzaža i ljudi velikog srca sve više postaje prepoznatljiv kao atraktivna investicijska destinacija. Mediteranska klima i dinamično gospodarstvo čine Ljubuški idealnim mjestom za život i rad.

slika

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 jul 2025 15:12

Dosta nekretnina je uzeto u Koricanima kraj Travnika.Dobio sam info da su Srbi prodali izmedju 70-80% zemlje u selu Sisava kraj Travnika to je na Vlasicu.Takodjer nasi stocari sad prvi put dolaze i u Dobretice,raspitaju se sta se prodaje,gledaju samo malo vise dole.Bio je jedan Arap htio kupiti pola Dobretica a oni jadni nepismeni seljaci im pricali o tzv Hrvatskoj zemlji.Vi ste tamo gdje jeste jer zivite dole

Vasi sinovi ili unuci zive ili u Hrvatskoj ili u Zapadnoj Europi.Ako necete vi prodati imanje.Ima ko ce da proda

:mrgreen:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 dec 2025 00:57

Bosnjaci ce prezivjeti ovo stoljece samo ako budu kupovali nekretnine i siriti se dalje.Do kraja

Ako budu pricali o tzv komsijama,o nekim Srpskim ili Hrvatskim etnickim sredinama,nekim procentima,nekom Bosnjakistanu.Imat ce mir nekih 30 do 50 godina da bi komsije zavrsile pitanje Bosnjaka

Samo na podrucju Unsko-Sanskog kantona na desetine miliona Eura nazovi Srpske zemlje je uzeto.Ono sto je ostalo a ostao je jedino Martin Brod.Nije uzet zbog nase nesposobnosti nego pohlepe.Posebno iz Sdp krmetnjak stranke i onih bivsih ministara dole neki su umrli u medjuvremenu.Kad imas etnicki cist teritorij.Manje ces spavati s jednim okom otvorenim jer nema vise neprijatelja dole

Naprimjer Bugojno.Imas 45 Bosnjackih sela i 9 tzv Hrvatskih na popisu.Umiru dole kao na traci jos malo pa jubilarni 150 ide iz zupe Bugojno.Za 10 tak godina bit ce jos manje katolika i joa manje katolika na tom podrucju u nekim nazovi selima gdje vec ima Bosnjake.Sanse da to selo i dalje bude imalo Hrvatsku vecinu je zavrseno.Ja vidim ovdje pricu zavrsenu 2030 godine totalnim i trajnim nestankom katolika iz tog kraja.Nesto sto je vec vidjeno u Donjem Vakufu.

Istocno Sarajevo je blizu Sarajeva.Ali se treba forsirati i Mostar.Prije par mjeseci jedan mi poslao video iz Doljana.Starudija ustasha a svaka druga kuca na prodaju i prc za Austriju,Njemacku ili kiflistan tzv Hrvatsku.Jos je lik od prvog do posljednog zazivao ustashe i jedan nepokretni starac mu je dosao i rekao da je to Hrvatsko.Mladjih haman i nije bilo.a i nema ih bas dole puno/

Mi imamo homogen Mostarski kanton.Od centra Sarajeva do centra Mostara mozes danas doci da ne dodirujes nijedno tzv Hrvatsko ili Srpsko naselje.Od famozne Bradine kod Konjica do moje omiljene Zeljuse.A brojna sela na tom putu ili nisu imala Bosnjake ili su imala veoma malo Bosnjaka.A mnoga su nekad bila i bivsa sela Bosnjacka tipa Bradina kraj Konjica ili Zeljusa

Do nas je da efikasno ganjamo sta se moze uzeti.Koliko i gdje.I nastavimo.Ako budemo pasivno zivjeli u par vecih gradova i ne gledajuci priliku koja nam se pruza.Onda i necemo imati neku bolju predstavu

cetinaba
Član

Post Postao/la cetinaba » 20 dec 2025 01:50

Jack je napisao/la: 20 dec 2025 00:57 Bosnjaci ce prezivjeti ovo stoljece samo ako budu kupovali nekretnine i siriti se dalje.Do kraja

Ako budu pricali o tzv komsijama,o nekim Srpskim ili Hrvatskim etnickim sredinama,nekim procentima,nekom Bosnjakistanu.Imat ce mir nekih 30 do 50 godina da bi komsije zavrsile pitanje Bosnjaka

Samo na podrucju Unsko-Sanskog kantona na desetine miliona Eura nazovi Srpske zemlje je uzeto.Ono sto je ostalo a ostao je jedino Martin Brod.Nije uzet zbog nase nesposobnosti nego pohlepe.Posebno iz Sdp krmetnjak stranke i onih bivsih ministara dole neki su umrli u medjuvremenu.Kad imas etnicki cist teritorij.Manje ces spavati s jednim okom otvorenim jer nema vise neprijatelja dole

Naprimjer Bugojno.Imas 45 Bosnjackih sela i 9 tzv Hrvatskih na popisu.Umiru dole kao na traci jos malo pa jubilarni 150 ide iz zupe Bugojno.Za 10 tak godina bit ce jos manje katolika i joa manje katolika na tom podrucju u nekim nazovi selima gdje vec ima Bosnjake.Sanse da to selo i dalje bude imalo Hrvatsku vecinu je zavrseno.Ja vidim ovdje pricu zavrsenu 2030 godine totalnim i trajnim nestankom katolika iz tog kraja.Nesto sto je vec vidjeno u Donjem Vakufu.

Istocno Sarajevo je blizu Sarajeva.Ali se treba forsirati i Mostar.Prije par mjeseci jedan mi poslao video iz Doljana.Starudija ustasha a svaka druga kuca na prodaju i prc za Austriju,Njemacku ili kiflistan tzv Hrvatsku.Jos je lik od prvog do posljednog zazivao ustashe i jedan nepokretni starac mu je dosao i rekao da je to Hrvatsko.Mladjih haman i nije bilo.a i nema ih bas dole puno/ : :

Mi imamo homogen Mostarski kanton.Od centra Sarajeva do centra Mostara mozes danas doci da ne dodirujes nijedno tzv Hrvatsko ili Srpsko naselje.Od famozne Bradine kod Konjica do moje omiljene Zeljuse.A brojna sela na tom putu ili nisu imala Bosnjake ili su imala veoma malo Bosnjaka.A mnoga su nekad bila i bivsa sela Bosnjacka tipa Bradina kraj Konjica ili Zeljusa

Do nas je da efikasno ganjamo sta se moze uzeti.Koliko i gdje.I nastavimo.Ako budemo pasivno zivjeli u par vecih gradova i ne gledajuci priliku koja nam se pruza.Onda i necemo imati neku bolju predstavu
Dobro receno, u poklapanju, tj. sirenju je spas. Jack, hab die Ehre, ti demografski Einsteinu😁

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 21 dec 2025 04:48

Mjesto Ivanica je vrlo zanimljiva lokacija, moze se reci "nicija" zemlja. Navodno bi trebali nekada sprovesti vodu i kanalizaciju.

Mislim da je potencijal velik za nas.
:zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 dec 2025 16:07

5-6 km od centra Dubrovnika grada koji je najveci turisticki centar Hrvatske,koji ima vise putnika nego aerodrom Sarajevo gdje su cijene hotele i smjestaja paprene.I naravno ako si backpack turista.Imas prekrasnu Ivanicu gdje mozes za 1 sat hoda da dodjes u centar Dubrovnika ili 20 tak minuta na biciklu i jos manje ako iznajmis skuter,motoric.Idealna pozicija

:gut: :gut:

Odgovorite