☑ Pravila foruma i savjeti

Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2026. godine

Kojoj opciji planirate dati svoje povjerenje na Općim izborima 2026. godine?

Anketa traje do: 02 okt 2026 05:46.

SDA
11
52%
DF
5
24%
SDP/NIP/NS
1
5%
SBiH
1
5%
NES
0
Nema glasova.
PDA
0
Nema glasova.
BHI-KF
0
Nema glasova.
NAPRIJED
0
Nema glasova.
SNAGA NARODA
1
5%
PLATFORMA ZA PROGRES
2
10%

Ukupno glasova: 21

Sahbaz
Član

Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2026. godine

Post Postao/la Sahbaz » 21 aug 2025 05:46

Za trinaest mjeseci u Bosni i Hercegovini bi se trebali održati redovni Opći izbori na kojima će građani birati tri člana Predsjedništva, parlamentarce na svim nivoima i kantonalne zastupnike. Ti rezultati će značajno oblikovati tok procesa i budućnost Bosne i Hercegovine u ovim prijelomnim godinama.

Smatram da će ova zajednica BosanskeHistorije kao zdrava, razumom obdarena i slobodna dati kvalitetne rezultate ankete.

Forum dopušta mogućnost navođenja samo deset stavki u anketi, a ja mislim da je to sasvim dovoljno i da sam naveo one najrelevantnije.

Ko ne želi ostati anoniman, neka u odgovoru ukratko i obrazloži svoj izbor.

Ovdje ćemo komentarisati cjelokupnu temu od uvođenja novih glasačkih tehnologija i svu potencijalnu kontroverzu oko njih, moguće koalicije i kandidate koji će se formirati i pojavljivati vremenom, naše prognoze, te na kraju rezultate i sve ono što će ti rezultati donijeti po budućnost Bosne i Hercegovine i našeg naroda u njoj.
Zadnja izmjena: Sahbaz, dana/u 21 aug 2025 06:39, ukupno mijenjano 1 put.
"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."

”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša nedjeljiva domovina.”

atif
Član

Re: Opći izbori u Bosni i Hercegovini 2026. godine

Post Postao/la atif » 21 aug 2025 06:28

https://faktor.ba/bosna-i-hercegovina/a ... ija/228198

CIK odlučio: 20 osoba u koordinacionom timu za uvođenje specifičnih izbornih tehnologija
Iz CIK-a očekuju da i Ministarstvo finansija i trezora BiH i Služba za zajedničke poslove institucija BiH dostave prijedloga članova tima

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 aug 2025 13:35

Ja samo znam da je sve osim apsolutne eliminacije Trojke iz svih sfera vlasti kao i njihovo zatvaranje, poraz Bosnjaka.
Po sto vjerujem da ni SDA niti bilo koja druga stranka nema dovoljno muda da zatvara tu gamad, ocekujem poraz Bosnjaka iz razloga sto Trojka i nakon gubitka vlasti nece platiti zatvorskim kaznama sve grijehove koje su nanijeli ovom narodu.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 21 aug 2025 14:25

120 godina Britanija je vladala Indijom. Jednom prilikom činovani vojnik je na ulici ošamario indijca, nakon čega je indijac neičekivano istom mjerom uzvratio šamarom britanskom kolonizatorskom vojniku. Vojnik sav ljut otrčao je nadređenom da traži dozvolu da se još žešće osveti indijcu jer ga je indijac ponizio javno, na šta mu komadant reče: “Uzmi 50 hiljada funti i daj tom indijcu i izvini mu se.”

Vojnik razočaran i povrijeđen je morao ispoštovati nerazumljivu naredbu. Sa tom ogromnom svotom novca indijac je kupio kuću, zemljište, razradio biznis…. tokom godina….

A onda je nadređeni nakon godina pozvao onog vojnika rekavši :”Došlo je vrijeme osvete. Nađi ga na javnom mjestu pred masom ljudi i ošamari ga toliko jako da ga oboriš na zemlju.” Naravno vojnik je to jjedva dočekao, a indijac ovaj put kada je dobio šamar sa zemlje ustati nije smio da uzvrati pa čak ni da ga u oči pogleda.

Kada se vojnik sretan vratio nadređenom upitao ga je: “Kako si znao da mi neće smjeti uzvratiti?”, odgovorio je: “Kada je bio siromašan imao je samo čast i dostojanstvo, pa je to branio životom. Ja sam parama kupio njegovu čast, prodao nam se, i sada ne smije niti da nas pogleda.”

Ovako kolonizatori kupuju svoje namjesnike i čine ih poslušnim psima koji idu uz nogu. Zar neko misli da će arapski režimi koji su dovedeni i koje Zapad održava smjeti dići glas protiv cionizma u Gazi? Zar Bošnjaci misle da nametnuti, dovedeni i kupljeni smiju dići pogled a kamoli uzvratiti na udarac onih koji su ih doveli i koji im sada ispostavljaju fakture?!

Ne zaboravite, FBIH je bila zadužena nakon prvog mandata Nikšića milijardu i 300 miliona. Premijer Fadilu Novaliću je trebalo 3 godine da vrati minus FBIH. Prije 3 godine nametnuti su preuzeli FBIH na čijem računu je bilo preko 800 miliona KM. Sada je već zadužena preko 3 milijarde! Iz dugova sljedeća vlada neće moći izaći ni za 10 godina!

Onaj koji je svoju čast prodao, na šamar kolonizatoru uzvratiti ne smije!

Samir Avdić
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 29 aug 2025 23:57

Gorcin je napisao/la: 21 aug 2025 14:25 120 godina Britanija je vladala Indijom. Jednom prilikom činovani vojnik je na ulici ošamario indijca, nakon čega je indijac neičekivano istom mjerom uzvratio šamarom britanskom kolonizatorskom vojniku. Vojnik sav ljut otrčao je nadređenom da traži dozvolu da se još žešće osveti indijcu jer ga je indijac ponizio javno, na šta mu komadant reče: “Uzmi 50 hiljada funti i daj tom indijcu i izvini mu se.”

Vojnik razočaran i povrijeđen je morao ispoštovati nerazumljivu naredbu. Sa tom ogromnom svotom novca indijac je kupio kuću, zemljište, razradio biznis…. tokom godina….

A onda je nadređeni nakon godina pozvao onog vojnika rekavši :”Došlo je vrijeme osvete. Nađi ga na javnom mjestu pred masom ljudi i ošamari ga toliko jako da ga oboriš na zemlju.” Naravno vojnik je to jjedva dočekao, a indijac ovaj put kada je dobio šamar sa zemlje ustati nije smio da uzvrati pa čak ni da ga u oči pogleda.

Kada se vojnik sretan vratio nadređenom upitao ga je: “Kako si znao da mi neće smjeti uzvratiti?”, odgovorio je: “Kada je bio siromašan imao je samo čast i dostojanstvo, pa je to branio životom. Ja sam parama kupio njegovu čast, prodao nam se, i sada ne smije niti da nas pogleda.”

Ovako kolonizatori kupuju svoje namjesnike i čine ih poslušnim psima koji idu uz nogu. Zar neko misli da će arapski režimi koji su dovedeni i koje Zapad održava smjeti dići glas protiv cionizma u Gazi? Zar Bošnjaci misle da nametnuti, dovedeni i kupljeni smiju dići pogled a kamoli uzvratiti na udarac onih koji su ih doveli i koji im sada ispostavljaju fakture?!

Ne zaboravite, FBIH je bila zadužena nakon prvog mandata Nikšića milijardu i 300 miliona. Premijer Fadilu Novaliću je trebalo 3 godine da vrati minus FBIH. Prije 3 godine nametnuti su preuzeli FBIH na čijem računu je bilo preko 800 miliona KM. Sada je već zadužena preko 3 milijarde! Iz dugova sljedeća vlada neće moći izaći ni za 10 godina!

Onaj koji je svoju čast prodao, na šamar kolonizatoru uzvratiti ne smije!

Samir Avdić
Sjajan tekst
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 30 aug 2025 01:46

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 aug 2025 13:35 Ja samo znam da je sve osim apsolutne eliminacije Trojke iz svih sfera vlasti kao i njihovo zatvaranje, poraz Bosnjaka.
Po sto vjerujem da ni SDA niti bilo koja druga stranka nema dovoljno muda da zatvara tu gamad, ocekujem poraz Bosnjaka iz razloga sto Trojka i nakon gubitka vlasti nece platiti zatvorskim kaznama sve grijehove koje su nanijeli ovom narodu.
Upravo ovo čega se ti i ja bojimo, što nekako u dubini duše slutimo,se dešava ovih dana. Ili smo možda preoprezni, a moramo takvi bit', jer nas je iskustvo tome naučilo...
Kako drugačije razumjeti Bakirove izjave o nekakvom "normalnom Snsd-u bez Dodika" i "pružanju ruke Sdp-u" itd.
Nisam nikakav ni sdaovac nit bilo kakav stranački lik, smatram se jedino patriotom ove zemlje i amnestija ovih uhljupa koji nam svako malo zabijaju, ne nož, nego sjekiru u ledja, mi je pun q, pa taman se radilo o nekakvoj vizionarskoj i dalekovidnoj politici koju mi obični smrtnici ne razumijemo.
Davno se trebala desit lustracija, sad nam kao posljedica toga iskaču zombiji iz ormara.
Ako se desi amnestija Oktroike koja nas je o jadu zabavila, onda ne znam, nisam pametan...
Odličan tekst Mustafe Drnišlića, na tu temu..
Na žalost "ljudi iz SNSD-a" nisu nikakvi socijalisti, no teški velikosrbi Štaviše velikosrpski pučisti i secesionisti. Shvatam poruku koja se pokušava poslati kadrovima SNSD-a, da za njih ima budućnost i vlasti samo nek se maknu i ograde od Dodika, no to se ne radi javno, ne amnestira ih se ovako. Time se gubi vlastito biračko tijelo, viša moralna pozicija ali i autentičnost čitave retorike o izdaji i secesiji. A shvatam i otkuda odjednom priča o socijalizmu i komunizmu od neki SDA kadrova. Očito je u pitanju neka nova paradigma.

Koliko vidim u toj paradigmi ima mjesta i za koaliciju sa veleizdajnicima i prevratnicima, onima koji su nas urnisali u ovih nekoliko godina, ovisno koliko uzmu glasova. Ruka je utrnuta ali i dalje pružena. Bilo je što je bilo, hajmo ispočetka. Semafor se pali.

Argument kako se neće imati dovoljno glasova pa neće biti vlasti bez koalicije sa ovim ili onim te se eto ovako mora raznim "krmcima niz dlaku" nije validan. Ovakvom argumentacijom opšte amnestije se samo gube vlastiti glasači a ne stiču se novi. Da se drži principa glasača bi bivalo sve više a pozicija bi bila sve komotnija. Ako se već traži "dominanta pozicija" na političkoj sceni to je jedini put. Jer, kako ide ona stara Čerčilova poslovica "Politika principa je dugoročno najprofitabilnija politika".

Stoga bi se principa trebalo držati i vlast tražiti preko čvrstog i nepomirljivog stava spram veleizdajnika ali i njihovih mentora, kojekakvih "otpravnika poslova" koji su i organizovali prevrat. Inače se rizikuje gubljenje glavnog argumenta za obnašnje vlasti, te glavne razlika između rodoljuba i izdajnika, autentičnih predstavnika i nametnutih poltorna, jer se opštom amnestijom izdaja u režiji stranih okupatora i domaćih izdaja normalizira kao legitimna politika. Ukoliko se ispusti iz ruku takva pozicija, inicijativa i distinkcija, ono što smo gledali od Trojkaša u ovih nekoliko godina postaje "nova realnost" u kojoj će biti svejedno za koga se glasa.

Na kraju svega, ukoliko zaživi ova nova paradigma, to je, da budem slikovito vulgaran, direktno pišanje u usta svima nama koji smo potrošili godine problematizirajući izdaju te ubjeđujući svoju okolinu ali i širu javnost da postoji suštinska razlika između patriota i saradnika okupatora, branitelja i izdajnika, legitmnih i namenutih. Ispadosmo lažovi i korisni idioti. Iskorišteni korisni idioti.

No šta ja znam, iako nisam intelektualac, ipak na neki način vršim intelektualnu funkciju komentarisanja i intepretiranja događaja, a kao što znamo intelektualci su beznadežno operisani od "stvarne politike" jer traže neke dosadne principe i ideje, te su potpuno nepraktični i beskorisni za raziku od onih koji "znaju završiti". No završavanje po završavanje mi počesmo kucati na vrata okupiranih naroda. Možda nekada i treba poslušati "nepraktične i nesposobne".
@followers
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 30 aug 2025 13:42

Bakir vodi jako losu kampanju, iz krajnost u krajnost. Ne razumijem kako nisu za ovaj period pripremili nasljednika da pocisti ovo u 2026.

Na drzavnom nivou je izgledna koalicija SDA - HDZ - SNSD, a na federalnom ce Covic birati muslimansku reprezentaciju.

Naravno, od clanova predsjednistva, ne znamo da li ce DF pripremiti kandidata, da li ce se Bakir ponuditi i koga ce kradeze predloziti.

Ne znamo ni da li nam Smit priprema verziju IZ.

I mora se napomenuti, da nije bezazleno sto su trojaneri unistili opoziciju u genocidnoj, pokrecuci smjene koje nisu mogli sprovesti!

Ja koliko vidim, glasacko tijelo u Sarajevu ce nastaviti da daje podrsku trojanerima.
:zastava:

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 31 aug 2025 01:28

Politika se ne vodi emocijama i strašću, ona je umijeće mogućeg, a ja koliko vidim mnogi Bošnjaci trenutno očekuju nemoguće.

To nemoguće je da SDA po povratku na vlast "hapsi i progoni" kadrove Trojke za izdaju. Takav scenarij je gotovo nemoguć u ovakvom uređenju kakva je Bosna i Hercegovina, te nam ostaje jedino osuda javnosti i jasno upiranje prstom u one koji su povezani sa narko kartelima, oni koji su predali kompletan paket izgradnje brzih i modernih cesta HDZu, kompletan sigurnosni i financijski paket SNSDu, i tako dalje.

Bošnjacima u ovom momentu treba da se sarajevske jugobalije maknu iz vlasti, pa ćemo kasnije o principima i emocijama. Dakle, SDA može biti principijelna i emotivna do smrti i do kraja ogoliti izdajničku i snishodljivu politiku Trojke, uzeti preko tristo hiljada glasova, i šta onda kada ponovo budu izolirani i bez koalicionog kapaciteta? Onda nam ostaju još 4 godine onakve Trojke.

Izetbegović je shvatio grešku SDA iz 2022. godine, a to je da nisu imali koalicioni kapacitet, te takvu grešku ne kane ponoviti 2026. U tom pravcu idu "amnestirajuće" izjave prema SDP. Priprema terena za koalicioni kapacitet. Nije to ni iz ljubavi prema crvenim kmerima niti namjera da im se oprosti izdaja, već sušta potreba. SDP kakav god da je, on je politički fakt u narodu koji nikada nije pao ispod sto hiljada glasova niti će pasti za još nekoliko ciklusa dok im ideološka biološka supstanca ne izumre.

Bakir je između tri zla izabrao ono najmanje, dakle od odvratnih otpadnika našeg naroda NiPa i NS, koliko toliko prihvatljivija je SDP.

Na kraju, nemojte biti naivni i misliti da će DF još dugo opstati, pitanje je hoće li preživjeti i ovaj ciklus s obzirom da im popularni Komšić neće vući kampanju sa predsjedničkom kandidaturom. Ta stranka od svog postanka nema nikako, ili vrlo malo kapaciteta da svoje kadrove instalira u Ministarstva, Upravne i Nadzorne odbore, i tako dalje. Te na taj način nemaju šta pružiti nazad svom članstvu i kadru. Bez makar nešto novca i vlasti manje stranke se isušuju i umaraju.

Njihove glasove bi mogao preuzeti SBiH i tako izaći dalje iz Kantona Sarajevo.
"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."

”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša nedjeljiva domovina.”

atif
Član

Post Postao/la atif » 31 aug 2025 04:04

Bitan je DF jer integriše ne bošnjake.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 15 sep 2025 13:57

Sahbaz je napisao/la: 31 aug 2025 01:28 Politika se ne vodi emocijama i strašću, ona je umijeće mogućeg, a ja koliko vidim mnogi Bošnjaci trenutno očekuju nemoguće.

To nemoguće je da SDA po povratku na vlast "hapsi i progoni" kadrove Trojke za izdaju. Takav scenarij je gotovo nemoguć u ovakvom uređenju kakva je Bosna i Hercegovina, te nam ostaje jedino osuda javnosti i jasno upiranje prstom u one koji su povezani sa narko kartelima, oni koji su predali kompletan paket izgradnje brzih i modernih cesta HDZu, kompletan sigurnosni i financijski paket SNSDu, i tako dalje.

Bošnjacima u ovom momentu treba da se sarajevske jugobalije maknu iz vlasti, pa ćemo kasnije o principima i emocijama. Dakle, SDA može biti principijelna i emotivna do smrti i do kraja ogoliti izdajničku i snishodljivu politiku Trojke, uzeti preko tristo hiljada glasova, i šta onda kada ponovo budu izolirani i bez koalicionog kapaciteta? Onda nam ostaju još 4 godine onakve Trojke.

Izetbegović je shvatio grešku SDA iz 2022. godine, a to je da nisu imali koalicioni kapacitet, te takvu grešku ne kane ponoviti 2026. U tom pravcu idu "amnestirajuće" izjave prema SDP. Priprema terena za koalicioni kapacitet. Nije to ni iz ljubavi prema crvenim kmerima niti namjera da im se oprosti izdaja, već sušta potreba. SDP kakav god da je, on je politički fakt u narodu koji nikada nije pao ispod sto hiljada glasova niti će pasti za još nekoliko ciklusa dok im ideološka biološka supstanca ne izumre.

Bakir je između tri zla izabrao ono najmanje, dakle od odvratnih otpadnika našeg naroda NiPa i NS, koliko toliko prihvatljivija je SDP.

Na kraju, nemojte biti naivni i misliti da će DF još dugo opstati, pitanje je hoće li preživjeti i ovaj ciklus s obzirom da im popularni Komšić neće vući kampanju sa predsjedničkom kandidaturom. Ta stranka od svog postanka nema nikako, ili vrlo malo kapaciteta da svoje kadrove instalira u Ministarstva, Upravne i Nadzorne odbore, i tako dalje. Te na taj način nemaju šta pružiti nazad svom članstvu i kadru. Bez makar nešto novca i vlasti manje stranke se isušuju i umaraju.

Njihove glasove bi mogao preuzeti SBiH i tako izaći dalje iz Kantona Sarajevo.
Ja se slažem da je politika umijeće mogućeg. Ali se ne slažem da Bakir Izetbegović i SDA dovoljno dobro razlučuju moguće od nemogućeg. SDA već jako dugo boluje od iste one bolesti od koje boluju sve velike stranke u gotovo svim državama, a to je bolest igranja na sigurno. SDA se ne može ponašati kao ogromna stranka u ogromnoj državi i ne uzimati rizike jer nit je SDA toliko ogromna a nit je BiH ogromna država.

SDA očekuje da će im narod davati glasove ako ponude potpuno isto ono što su nudili prije 4 godine - a još gore od toga, oni misle da će BiH dobro proći nemajući svoje ja. Plus oni očekuju da će sve biti isto samo ako probaju ponovo sa istom pričom i istim rezonom. Mislim da su se dobro zajebali ako tako budu razmišljali. Ali još gore zajebaće i sve nas tim tempom. Trojkaši su izdajnici i strani igrači - i kao takvi oni moraju biti uklonjeni sa političke pozornice. SDA kao stranka lidera mora da smisli kako.

Svijet se jako jako promjenio u 4 godine. Svaki narod gradi svoju sudbinu i stvara svoje “moguće” pa tako i mi. SDA neće ništa dobro ponuditi BiH bude li se ovako pičkasto ponašala i bježala od odgovornosti da se BiH mora braniti. Nama trebaju hrabri lideri a ne ovo što se nudi.

Nije ok da oni kažu “ovi su nametnuti a mi nismo”. To nije dovoljna distinkcija. Bošnjacima pogotovo je potrebna akcija a ne samo minimalna razlika.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 sep 2025 14:36

saraylija je napisao/la: 30 aug 2025 13:42 Bakir vodi jako losu kampanju, iz krajnost u krajnost. Ne razumijem kako nisu za ovaj period pripremili nasljednika da pocisti ovo u 2026.

Na drzavnom nivou je izgledna koalicija SDA - HDZ - SNSD, a na federalnom ce Covic birati muslimansku reprezentaciju.

Naravno, od clanova predsjednistva, ne znamo da li ce DF pripremiti kandidata, da li ce se Bakir ponuditi i koga ce kradeze predloziti.

Ne znamo ni da li nam Smit priprema verziju IZ.

I mora se napomenuti, da nije bezazleno sto su trojaneri unistili opoziciju u genocidnoj, pokrecuci smjene koje nisu mogli sprovesti!

Ja koliko vidim, glasacko tijelo u Sarajevu ce nastaviti da daje podrsku trojanerima.

Sda ce potonuti na izborima ako bude mislila da ce tek ljudi glasali za njih ako ne budu dali nikakvu novu ideju ili viziju.To je politika dumb and dumber,I Bakir im je najveci kreten 21 i 22 stoljeca,ne cudi me da mu je Babo izabra S.Tihica jer je taj covjek profesor za smijesnog i glupog kretena Bakira

Sto vise Bakir bude pricao.Sda ce vise tonuti i gubiti na izborima.Pa ako nemaju nikog pametnijeg da postave na celo stranke.Onda sve se bojim da ce im iluzije pobjede na izborima zavrsiti 2026 godine
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Pasha
Član

Post Postao/la Pasha » 20 sep 2025 04:41

Moje neko mišljenje u vezi SDA jeste, da je stranka jako, jako zaglibila u nepotizmu i korupciji. Ideološki i gledano taj period poslije rata, nema se šta zamjeriti, međutim jako loša, u neku ruku i nikakva strategija koju su imali nekoliko godina nakon rata pa do unazad tri godine.

Stranka je postala prostor za uhljebljenje, lopovluk. Da se razumijemo, nisu ovi ništa bolji, tu naročito mislim na Trojku, jednostavno narod se zasitio SDA i konstantnog 'saburanja'.

Čini mi se da su lako odbacili Bošnjake iz genocidne, Unsko sanskog kantona, Hercegovine itd..

Naši ljudi Bošnjaci će naravno u mješovitim sredinama Srednjobosanskog kantona glasati za SDA, što mi je itekako logično kao i u HNK. Ali u homogenim sredinama, izlapio je tzv. 'patriotizam'. U svijetu društvenih mreža Tik Toka, Instagrama, Facebook-a, mladi ljudi nisu naivni, ako vide lopovluk i krađu, gdje zakoni ne važe isto za sve, naravno da će se zasititi i tražiti druge opcije.

I kao što @Jack kaže, Bakir se treba maknuti iz vrha stranke, ako SDA u budućnosti nešto misli napraviti
“Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti.”
Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH <3

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 25 sep 2025 17:41

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... ideja.html

Ti 💯 100 % gubis na izborima 😆 🤣

I Engleski ti je jadan fifti fifti 😆 🤣 😂

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 26 sep 2025 01:20

SDA bi trebala izaći sa trenutno popularnim kandidatom, možda mlađim, možda ženom. I sigurno će uzeti Predsjedništvo. Možda Haris Zahiragić, ili čak Aida Obuća, tako bi se animirali dodatni ženski glasači.

Izetbegovićev maksimum bi bilo nekih 250,000 glasova, i to je velikodušna prognoza. U nekom scenariju gdje iza njega staju DF i SBiH, a da se kandidira pored Bećirovića i Radončić ili Ramo Isak, postoji mogućnost da sa svojih sigurnih 250,000 pobjedi. Jer onda ljudi koji glasaju protiv njega, podijelili bi se na više kandidata.

Ako bude repriza 2022. bolje da ne idu u tom pravcu jer će oslabiti i Parlamentarni rezultat SDA.

Dakle, ako bude potpuno isti scenarij kao i 2022. godine gdje je Bećirović i 11 stranaka sa jedne, a Bakir sam sa druge strane, to bi bio samoubilački pohod SDA. U tom slučaju im treba drugi kandidat i podrška makar dvije druge stranke.

Mada, možda on igra na kartu da je Kukić mrtav, Kasumović prvostepeno osuđen na zatvor, Radončić u medijskom ratu sa Trojkom, itd. Pa tu vidi svoj prostor.

U svakom slučaju će biti interesantni izbori, u manjem entitetu, da li će katolici imati više kandidata, ko će biti alternativa Željku Komšiću. Itd.

:popkorn:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 27 sep 2025 11:33

Bakiru neko treba da objasni da je njegovo vrijeme prošlo. Ovo govorim kao neko ko otvoreno kaže da su Trojkaši izdajnici koje treba hapsiti.

SDA mora da shvati da je preživljavanje Bošnjaka prioritet broj 1. I njemu sve mora biti podređeno.

Trojkaška gamad su lagano oslabili Namjensku Industriju i u nju uvukli strane faktore koji ne žele dobro Bošnjacima. Danas na Klix-NDH portalu stoji da je Koksara Lukavac pred gašenjem. Koksara je ključna za Željezaru ali i razne proizvode u Namjenskoj Industriji.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2025 13:04

BosnjackaHercegovina je napisao/la: 27 sep 2025 11:33 Bakiru neko treba da objasni da je njegovo vrijeme prošlo. Ovo govorim kao neko ko otvoreno kaže da su Trojkaši izdajnici koje treba hapsiti.

SDA mora da shvati da je preživljavanje Bošnjaka prioritet broj 1. I njemu sve mora biti podređeno.

Trojkaška gamad su lagano oslabili Namjensku Industriju i u nju uvukli strane faktore koji ne žele dobro Bošnjacima. Danas na Klix-NDH portalu stoji da je Koksara Lukavac pred gašenjem. Koksara je ključna za Željezaru ali i razne proizvode u Namjenskoj Industriji.
Ta ti je pametna.On i njegova glupa zena ce unistiti totalno Sda stranku.Ako on bude kandidat a postoje ljudi koji vole da mu se uvlace u dupe.On ce totalno skrhati svu stranku

Zahiragic je malo drskiji ali on nema mentalni kapacitet za neke sire akcije

Ako on bude kandidat Sda ce popusiti na izborima i to zesce

Ali eto.Zivi bili pa vidjeli.Jos godinu i nesto do izbora jel?

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 27 sep 2025 15:01

Samo SDA. :glasses:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 sep 2025 15:16

Zivot ne ide tako da ti budes navijac.Imas li sta konstruktivno da kazes ili mislis da SALKIC i ostali politicki dinosauri s Bakirom koje vode stranku 30 godina a ne zna se ko je gluplji.

Mogu da naprave nesto?

Covjek vam je lijepo rekao.Ako bude Bakir.Niko ti nece dati glas ako nemas ideju.I nemas viziju.A ovi misle ako ovi ispuse.Da samo na osnovu tog ce glasati narod za Sda.Danas su ljudi pismeniji iako imas masu nepismenih.Ne prolazi takvo sta to danas

Sem ako ne zelis TOPS da dobijes i Cvanciku.E to vec moze ali ko se prodaje za CVANCIKU jos danas :lol: :lol:

Tako ako im je ideja Sda stranke da sute i da ovi zagovnaju jos vise.Nece moci.Ovi mogu da cijelu ekonomiju sravne s zemljom ali uz ovakve POTKAPACIRANE Sda ljude na vlasti.Oni ce uzeti izbore glatko

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 27 sep 2025 16:15

Bakir ce sigurno izgubiti izbore ako ponovo bude isao protiv Becirovica.
:zastava:

Limas100
Član

Post Postao/la Limas100 » 29 sep 2025 13:04

Nisam ja samo neki "navijac" al nisam ni retardiran kao dobar dio Bošnjačkog naroda. (Manjina al ipak velika manjina).

Kad gledam kako glasaju drugi narodi u svijetu onda mi se samo smije :rofll: u Svedskoj vrlo mali broj ljudi zna bilo sta dalje od toga za koju stranku su glasali.

U Bosni svaka budala bi da zna sve o svemu pa i da odredjuje ideje partija. I da zna ko sjedi na koji poziciju i svasta drugo. (A uopce ne glasa)

Halo ba... GLASAJTE SAMO.

Jednostavno nemoze biti gore ako ste glasali u odnosu da niste. Tek kad glasate mogu poceti objasniti ko je bolji a ko gori....

I naravno da ponovim SAMO SDA. :glasses:

Odgovorite