Mostar demografska mapa
Re: Mostar demografska mapa
Sad radim jednu analizu za Mostar.I nazalost ja nemam nista za neke ulice.Kako su se prije zvale.No,i prije rata su oni ubacivali ulice u njihova naselja.Tako u Vihovicima na popisu iz 1991 godine je bilo popisano 185 stanovnika.??
Nesto,nije u redu?Ne,ne moze da bude tako
Vihovici 1768 stanovnika popis 1991..Woww?Pa,sta je ovo?.Kako cu da ja nadjem?.Snadjem se ovdje?A Gdje su Ilici?A sta je Prcevima.Ima Prcevina u Mostaru i ima Prcevina u Cimu?
I onda vidim.Postoji PUT PREKOMORSKIH UDARNIH BRIGADA.ULICA U MOSTARU.I vidim.Ukucam.Kaze mi nazovi Blajburskih zrtava.Vihovici.Znaci postoje 2 dijela Vihovica.Centralni dio sela.Vihovici koji su nekad bili.I cesta.Cesta za koju sam ja mislio da se nalazi u gradu Mostaru.Ali nije.I vjerovali ili ne.Takvo ista je po Rodocu.Cimu
Gnojice,Vrapcice.Nema cesta.Pitam se sto
S tim u vidu kako ja ne mogu da se snadjem ovdje
I jos ne zelim da vrijedjam ali napisat cu velikim slovima ovo
HAJRUDINA DVISCA
HASAN ZAHIROVIC LACA
H HROZNICEKA
EKREMA CURICA
BORE RADANA
25 NOVEMBAR
25 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
12 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
11 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
RADOJKE KRCMAR
HILMO HAKALA
LJUBE BRESANA
ROGE BRDO
SLOBODANA VUKOVICA
SMRCENJACI
TRG IVANA KRNDELJA
TRG REPUBLIKE
28 ULICA
8 DUK.JEL TO DALMATINSKI UDARNI KURPUS?
37 ULICA
5 ULICA
10 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
BRATSTVA I JEDINSTVA
Jel ovo grad Mostar?
Cim?
Rodoc?
Ilici
Rjesio sam misteriju za naselje Vihovici.Tako ne mogu da idem dalje od ovog
Ali kako Bratstva i jedinstva ima samo 3 stanovnika.Mora da je neka sporedna ulica .No,sta je s ovim spiskom?
Iko cuo za ove gore ulice?
Nesto,nije u redu?Ne,ne moze da bude tako
Vihovici 1768 stanovnika popis 1991..Woww?Pa,sta je ovo?.Kako cu da ja nadjem?.Snadjem se ovdje?A Gdje su Ilici?A sta je Prcevima.Ima Prcevina u Mostaru i ima Prcevina u Cimu?
I onda vidim.Postoji PUT PREKOMORSKIH UDARNIH BRIGADA.ULICA U MOSTARU.I vidim.Ukucam.Kaze mi nazovi Blajburskih zrtava.Vihovici.Znaci postoje 2 dijela Vihovica.Centralni dio sela.Vihovici koji su nekad bili.I cesta.Cesta za koju sam ja mislio da se nalazi u gradu Mostaru.Ali nije.I vjerovali ili ne.Takvo ista je po Rodocu.Cimu
Gnojice,Vrapcice.Nema cesta.Pitam se sto
S tim u vidu kako ja ne mogu da se snadjem ovdje
I jos ne zelim da vrijedjam ali napisat cu velikim slovima ovo
HAJRUDINA DVISCA
HASAN ZAHIROVIC LACA
H HROZNICEKA
EKREMA CURICA
BORE RADANA
25 NOVEMBAR
25 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
12 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
11 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
RADOJKE KRCMAR
HILMO HAKALA
LJUBE BRESANA
ROGE BRDO
SLOBODANA VUKOVICA
SMRCENJACI
TRG IVANA KRNDELJA
TRG REPUBLIKE
28 ULICA
8 DUK.JEL TO DALMATINSKI UDARNI KURPUS?
37 ULICA
5 ULICA
10 HERCEGOVACKE UDARNE BRIGADE
BRATSTVA I JEDINSTVA
Jel ovo grad Mostar?
Cim?
Rodoc?
Ilici
Rjesio sam misteriju za naselje Vihovici.Tako ne mogu da idem dalje od ovog
Ali kako Bratstva i jedinstva ima samo 3 stanovnika.Mora da je neka sporedna ulica .No,sta je s ovim spiskom?
Iko cuo za ove gore ulice?
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Današnji Španski trg u strogom centru se osamdesetih godina i uoči agresije zvao Trg bratstva i jedinstva. Znači, današnji kružni tok, oivičen sadašnjim tzv. kazalištem, staklenom bankom, gimnazijom i ruševinama Privredne banke Sarajevo. Tu i nema stambenih jedinica, osim možda kuća-dvije na početku bivšeg Lenjinovog šetališta pored gimnazije.
Ostalo što budem znao objasnim kad stignem.
Ostalo što budem znao objasnim kad stignem.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Što se tiče Vihovića, nisam siguran, ali mislim da se čitavo područje današnje ulice Blajburških žrtava (bivše Prekomorskih brigada) računa u Vihoviće. To je čitavo novo naselje koje više pripada Rudniku, al' valjda kontaju obuhvat ulice s onog kružnog toka na Rudniku. Stari Vihovići su selo ispod Planinice i nemaju više od 50 kuća.
Ljube Brešana je ulica koja i sad postoji na zapadnom izlazu iz grada, kod rimokatoličkog groblja Masline. Da paradoks bude veći, Ljubo Brešan je narodni heroj iz IIww, komunista, ilegalac, Dubrovčanin, radio je kao željezničar u Mostaru, a strijeljao ga je gestapo nakon što su ga uhapsile ustaše i dugo mučile, nudile da puste jer je Hrvat, no nije htio odati drugove. Ima ploču na Partizanskom groblju a bila je negdje i bista.
Hasana Zahirovića Lace, ili samo Lacina ili najpoznatije Donja carinska je ko što i samo ime kaže - donja ulica uzduž Carine, od Hotela Neretva do Carinskog mosta. Laca je narodni heroj iz IIww.
Gornja carinska, ona posred Carine nosi ime po nh mladenu balordi lobri.
Hilme Hakala je sokak na vrh Carine, među mještanima poznat kao Đajin sokak jer se tako zvao do '46. Sokak koji spaja balordinu i lacinu ulicu i ide kraj dzamije. Ne znam ko je bio Hilmo.
Gornja carinska, ona posred Carine nosi ime po nh mladenu balordi lobri.
Hilme Hakala je sokak na vrh Carine, među mještanima poznat kao Đajin sokak jer se tako zvao do '46. Sokak koji spaja balordinu i lacinu ulicu i ide kraj dzamije. Ne znam ko je bio Hilmo.
Evo ne zna ni Salem đe Cotina 
Ulica Rude Hrozničeka je glavna ulica korz naselje Rodoč. Ja mislim da se i dan danas tako zove.
Ekrema Ćurića je ulica na Panjevini, blizu harema Šojinovac. Evo na mapsu se još uvijek tako zove. Golemo ako je tako. Ekrem je bio isto ilegalac, skojevac.
Bore Radana je ulica na Luci, između Lučkog i Starog mosta. Boro je još jedan iz plejade skojevaca.
25. novembra, nemam pojma da je bila takva ulica.
25. hercegovačke, isto. Vjerovatno se radi o 29. HUD, to je cesta M-17 otprilike od predratnog Zalika pa negdje do Šarića harema.
Za 11. i 12. hercegovačku ne znam, alu ulica sa Autobuske stanice do Carinskog mosta je 10. hercegovačke i nastavljala se preko mosta do Ere. Sad je to preko mosta Stepinčeva.
Radojke Krčmar je ulica na Balinovcu, sad je to Ivana Milićevića, jedan dio te sadašnje ulice za zvao po Beri Ćemalović a drugi po Radojki.
Roge brdo postoji lokalitet u Drežnici. Za Mosatr nemam pojma.
Slobodana Vukovića mislim da ne postoji. Ali postoji Gojka Vukovića, glavna ulica koja se proteže kroz Donju Mahalu od Lučkog mosta do Čekrka.
Smrčenjaci su kvart između Bijelog brijega i Cima. Poznato po velikom groblju.
Trg Ivana Krndelja "pila" Titovu ulicu na Autobuskoj stanici. Taj prostor okolo je Trg Ivana Krndelja, a koje bio Ivan ne zna niko u Mostaru. Navodno neki partizan iz Hrvatske. Zafalilo bilo Hrvata pa čupaj nekog otuda.
Trg Republike je Musala.
Ekrema Ćurića je ulica na Panjevini, blizu harema Šojinovac. Evo na mapsu se još uvijek tako zove. Golemo ako je tako. Ekrem je bio isto ilegalac, skojevac.
Bore Radana je ulica na Luci, između Lučkog i Starog mosta. Boro je još jedan iz plejade skojevaca.
25. novembra, nemam pojma da je bila takva ulica.
25. hercegovačke, isto. Vjerovatno se radi o 29. HUD, to je cesta M-17 otprilike od predratnog Zalika pa negdje do Šarića harema.
Za 11. i 12. hercegovačku ne znam, alu ulica sa Autobuske stanice do Carinskog mosta je 10. hercegovačke i nastavljala se preko mosta do Ere. Sad je to preko mosta Stepinčeva.
Radojke Krčmar je ulica na Balinovcu, sad je to Ivana Milićevića, jedan dio te sadašnje ulice za zvao po Beri Ćemalović a drugi po Radojki.
Roge brdo postoji lokalitet u Drežnici. Za Mosatr nemam pojma.
Slobodana Vukovića mislim da ne postoji. Ali postoji Gojka Vukovića, glavna ulica koja se proteže kroz Donju Mahalu od Lučkog mosta do Čekrka.
Smrčenjaci su kvart između Bijelog brijega i Cima. Poznato po velikom groblju.
Trg Ivana Krndelja "pila" Titovu ulicu na Autobuskoj stanici. Taj prostor okolo je Trg Ivana Krndelja, a koje bio Ivan ne zna niko u Mostaru. Navodno neki partizan iz Hrvatske. Zafalilo bilo Hrvata pa čupaj nekog otuda.
Trg Republike je Musala.
100% je tako.Gorcin je napisao/la: ↑07 nov 2025 01:34 Što se tiče Vihovića, nisam siguran, ali mislim da se čitavo područje današnje ulice Blajburških žrtava (bivše Prekomorskih brigada) računa u Vihoviće. To je čitavo novo naselje koje više pripada Rudniku, al' valjda kontaju obuhvat ulice s onog kružnog toka na Rudniku. Stari Vihovići su selo ispod Planinice i nemaju više od 50 kuća.
Vihovici su se dijelili u Vihovice cirka 160 tak stanovnika popis 1991 i Put Prekomorskih Brigada 1559 stanovnika.Sad,pitanje je kakva je bila podjela za Ilice

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da,to je RodocUlica Rude Hrozničeka je glavna ulica korz naselje Rodoč. Ja mislim da se i dan danas tako zove.
Jedna manje ulice da znamEkrema Ćurića je ulica na Panjevini, blizu harema Šojinovac. Evo na mapsu se još uvijek tako zove. Golemo ako je tako. Ekrem je bio isto ilegalac, skojevac.
SuperBore Radana je ulica na Luci, između Lučkog i Starog mosta. Boro je još jedan iz plejade skojevaca.
Jeste bila25. novembra, nemam pojma da je bila takva ulica.
Ne bih napravio tako veliku gresku.29 Hercegovacke je bila ulica s preko 4 km duzine gdje je zivjelo preko 3000 stanovnika na popisu iz 199125. hercegovačke, isto. Vjerovatno se radi o 29. HUD, to je cesta M-17 otprilike od predratnog Zalika pa negdje do Šarića harema.
Eto,to nisam znao.Ja sam mislio da je to preko Neretve tamo gdje blizu Hotel Ero.Ali,dobro da znamZa 11. i 12. hercegovačku ne znam, alu ulica sa Autobuske stanice do Carinskog mosta je 10. hercegovačke i nastavljala se preko mosta do Ere. Sad je to preko mosta Stepinčeva.
SuperRadojke Krčmar je ulica na Balinovcu, sad je to Ivana Milićevića, jedan dio te sadašnje ulice za zvao po Beri Ćemalović a drugi po Radojki.
Sigurno je Dreznica.Ima neko brdovito imeRoge brdo postoji lokalitet u Drežnici. Za Mosatr nemam pojma.
Oh,da.Postoji ulica je imala 115 stanovnika i 48 Bosnjaka?Mozda Podhum?Tamo su uske male ulicice?
Ocigledno je da su pisani drugacije jer nemaju ni 5-6 stanovnika.Isli su na neku vecu ulicuSmrčenjaci su kvart između Bijelog brijega i Cima. Poznato po velikom groblju.
Da,dobro je da i to znamTrg Ivana Krndelja "pila" Titovu ulicu na Autobuskoj stanici. Taj prostor okolo je Trg Ivana Krndelja, a koje bio Ivan ne zna niko u Mostaru. Navodno neki partizan iz Hrvatske. Zafalilo bilo Hrvata pa čupaj nekog otuda.
Trg Republike je Musala.
Da to je manje-vise tako
Trg Republike
Trg 14 Februara
Trg 1 Maja
Trg Ivana Krndelja
Trg 1 Maja?
Rondo?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Trg 1. maja je Mejdan. I sada se tako zove. Mejdan u Starom gradu oko Sinan pašine džamije pošto ima više mejdana. Najstariji dio grada.
Da to je tako,sad sam vidio
Podrucje Donje Mahale se proteze od ulice Gojka Vukovica pri samom kraju Mahale ili Dnu Mahale do ulice Muje Bjelavca prema Cernici
MJESNA ZAJEDNICA/ULICA/BROJ STANOVNIKA/BROJ BOSNJAKA POPIS 1991
DONJA MAHALA Gojka Vukovića 831 605
DONJA MAHALA Kapetanovina 61 25
DONJA MAHALA Čordina 66 47
DONJA MAHALA Oručevića 191 175
DONJA MAHALA Jakirovića 29 28
DONJA MAHALA Stari Pazar 43 37
DONJA MAHALA Šaričeva 44 29
DONJA MAHALA Čerkića 50 33
DONJA MAHALA Braće Đukića 169 135
DONJA MAHALA Ibrahima Kreše 45 22
DONJA MAHALA Milavića 7 7
DONJA MAHALA Muje Bjelavca 382 211
DONJA MAHALA Jusovina 67 41
DONJA MAHALA Zečina 21 21
DONJA MAHALA Mačkića 42 41
DONJA MAHALA Braće Šehovića 77 77
DONJA MAHALA Kanjina 55 51
DONJA MAHALA Džeme Dragnića 51 38
DONJA MAHALA Bilića 41 47
DONJA MAHALA Čevrina 88 64
Kao sto se vidi.Neke ulice su bile dominantno Bosnjacke na popisu iz 1991 gdje bilo preko 90% Bosnjaka poput
Zečina
Milavića
Jakirovića
Oručevića
Mačkića
Braće Šehovića
Kanjina
7 od 20 ulica Donje Mahale je imalo preko 90% Bosnjaka na popisu iz 1991
18 od 20 ulica Donje Mahale je imalo apsolutnu vecinu Bosnjaka na popisu iz 1991 godine
Podrucje Donje Mahale se proteze od ulice Gojka Vukovica pri samom kraju Mahale ili Dnu Mahale do ulice Muje Bjelavca prema Cernici
MJESNA ZAJEDNICA/ULICA/BROJ STANOVNIKA/BROJ BOSNJAKA POPIS 1991
DONJA MAHALA Gojka Vukovića 831 605
DONJA MAHALA Kapetanovina 61 25
DONJA MAHALA Čordina 66 47
DONJA MAHALA Oručevića 191 175
DONJA MAHALA Jakirovića 29 28
DONJA MAHALA Stari Pazar 43 37
DONJA MAHALA Šaričeva 44 29
DONJA MAHALA Čerkića 50 33
DONJA MAHALA Braće Đukića 169 135
DONJA MAHALA Ibrahima Kreše 45 22
DONJA MAHALA Milavića 7 7
DONJA MAHALA Muje Bjelavca 382 211
DONJA MAHALA Jusovina 67 41
DONJA MAHALA Zečina 21 21
DONJA MAHALA Mačkića 42 41
DONJA MAHALA Braće Šehovića 77 77
DONJA MAHALA Kanjina 55 51
DONJA MAHALA Džeme Dragnića 51 38
DONJA MAHALA Bilića 41 47
DONJA MAHALA Čevrina 88 64
Kao sto se vidi.Neke ulice su bile dominantno Bosnjacke na popisu iz 1991 gdje bilo preko 90% Bosnjaka poput
Zečina
Milavića
Jakirovića
Oručevića
Mačkića
Braće Šehovića
Kanjina
7 od 20 ulica Donje Mahale je imalo preko 90% Bosnjaka na popisu iz 1991
18 od 20 ulica Donje Mahale je imalo apsolutnu vecinu Bosnjaka na popisu iz 1991 godine

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Bulevar 959 stanovnika se proteze i na Rodoc.To nisam znao prije.Mislio sam da Bulevar je grad i samo grad Mostar
Donja Mahala je imala 278 stanovnika na popisu iz 1991(Bulevar) .Ali Kolonija ili Kolonije to je dio Rodoca?I Bulevar ide sve do puta za Aluminij pise Bisce Polje na google maps ali zar to ne bi trebalo da budu Bacevici?
Ako su Kolonije/Kolonija u Rodocu?Onda bi to znacilo da na Bulevaru nije bilo zgrade preko jer Bulevar kroz Donju Mahalu cijelu prati brdo Hum.Poslije u Mz Cernica ima malo vise sirine i to s obe strane
Ovdje mislim na zapadnoj strani.Ova zgrada preko Bulevara gdje ulica Ambre Miletica.Ona je napravljena prije par godina.A vecina zgrada ili stanova je bila na istocnoj strani Bulevara.I
Pitanje ako u Mjesnoj zajednici Cernica smo imali
Save Kovacevica 509 stanovnika
Lenjinovo Setaliste 90 stanovnika
Koliko bi dio Bulevara mogao da ima u Cernici stanovnika?Jer tu ima bas zgrada na tom dijelu?Ali sta je s Kolonijom?Gdje tu udio spada?
Za Mostarce
Oni su prije zvali ulicu Save Kovacevica samo pod LISKA I LISKA.I LISKA.Jedva mi je jedan stariji covjek objasnio da je to ulica Save Kovacevica ali oni nisu gledali to u takvo sta nego su je zvali LISKOM.
Mjesna zajednica Alekse Santica
Mostarski Bataljon 47 stanovnika?Jel ova ulica bila podijeljena kao ulica J.B Spanca?
Tasina? Ova ulica je tako mala da ni google maps ne zna da je nadje.Gdje ta ulica?
Jakova Baruha Spanca 31 stanovnika.Ovo nam je Salem pokazao da je ulica bila podijeljena i pokazao nam je dio s slasticarne Palma
10 Hercegovacke brigade 95 stanovnika.I ova ulica je podijeljena mislim
Halimica 43 stanovnika? Ko je ovu ulicu drzao?
Najveca ulica.I jedna od vecih ulica u Mostaru,Bila je ulica Alekse Santica 1969 stanovnika na popisu iz 1991
Ali rekli su mi da se je ulica dijelila popularno na Donju i Gornju Santicevu ulicu?I taj dio gdje K.Stepinac danas jel dijelila je Santicevu prije na Donju i Gornju.I da je Santiceva isla do bazena i haman do pocetka naselja Rudnik
Sad jel veci dio Santiceve bila Donja ili Gornja nekako mi se cini da taj dio do Stepinca je imao vise zgrada?
Nisam nasao Tasinu.Ne znam koliko je tamo bilo stanovnika na popisu iz 1991 godine sto mi je cudno i jos cudnije ovdje.Kad imas mali milion tih malih uskih ulicica

Donja Mahala je imala 278 stanovnika na popisu iz 1991(Bulevar) .Ali Kolonija ili Kolonije to je dio Rodoca?I Bulevar ide sve do puta za Aluminij pise Bisce Polje na google maps ali zar to ne bi trebalo da budu Bacevici?
Ako su Kolonije/Kolonija u Rodocu?Onda bi to znacilo da na Bulevaru nije bilo zgrade preko jer Bulevar kroz Donju Mahalu cijelu prati brdo Hum.Poslije u Mz Cernica ima malo vise sirine i to s obe strane
Ovdje mislim na zapadnoj strani.Ova zgrada preko Bulevara gdje ulica Ambre Miletica.Ona je napravljena prije par godina.A vecina zgrada ili stanova je bila na istocnoj strani Bulevara.I
Pitanje ako u Mjesnoj zajednici Cernica smo imali
Save Kovacevica 509 stanovnika
Lenjinovo Setaliste 90 stanovnika
Koliko bi dio Bulevara mogao da ima u Cernici stanovnika?Jer tu ima bas zgrada na tom dijelu?Ali sta je s Kolonijom?Gdje tu udio spada?
Za Mostarce
Mjesna zajednica Alekse Santica
Mostarski Bataljon 47 stanovnika?Jel ova ulica bila podijeljena kao ulica J.B Spanca?
Tasina? Ova ulica je tako mala da ni google maps ne zna da je nadje.Gdje ta ulica?
Jakova Baruha Spanca 31 stanovnika.Ovo nam je Salem pokazao da je ulica bila podijeljena i pokazao nam je dio s slasticarne Palma
10 Hercegovacke brigade 95 stanovnika.I ova ulica je podijeljena mislim
Halimica 43 stanovnika? Ko je ovu ulicu drzao?
Najveca ulica.I jedna od vecih ulica u Mostaru,Bila je ulica Alekse Santica 1969 stanovnika na popisu iz 1991
Ali rekli su mi da se je ulica dijelila popularno na Donju i Gornju Santicevu ulicu?I taj dio gdje K.Stepinac danas jel dijelila je Santicevu prije na Donju i Gornju.I da je Santiceva isla do bazena i haman do pocetka naselja Rudnik
Sad jel veci dio Santiceve bila Donja ili Gornja nekako mi se cini da taj dio do Stepinca je imao vise zgrada?
Nisam nasao Tasinu.Ne znam koliko je tamo bilo stanovnika na popisu iz 1991 godine sto mi je cudno i jos cudnije ovdje.Kad imas mali milion tih malih uskih ulicica

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
https://www.mediafire.com/file/ab75be2y ... .xlsx/file
Ima ovdje puno gresaka.Neke ulice sigurno nisu tamo gdje jesu.Neke ulice su pisane drugacije.Kako nema Tasine to mi nije jasno?Mora da su doticnu ulicu pisali drugacije ili pod neku drugu uliicu?
Imam li spisak ulica Mostara prije rata ?
Nemam?
Pametujte nemojte.Recite gresku sam napravio.Slazem se.Napravio sam ih vise.Mozda je moglo bolje.Malo i vise
Ali makar nisam trazio od vas 53.75 Eura koliko je zavod za statistiku Hrvatske trazio od mene da mi dostavi podatke u roku od 25 dana i da im kazem ime i prezime,adresu stanovanja,broj cipela,koliko carapa imam i da li koristim mineralnu vodu?
Eto.Ovo je sve besplatno.Neki bi naplatili MASNO I PUNOMASNO.Ima gresaka.Znam
Ima ovdje puno gresaka.Neke ulice sigurno nisu tamo gdje jesu.Neke ulice su pisane drugacije.Kako nema Tasine to mi nije jasno?Mora da su doticnu ulicu pisali drugacije ili pod neku drugu uliicu?
Imam li spisak ulica Mostara prije rata ?
Nemam?
Pametujte nemojte.Recite gresku sam napravio.Slazem se.Napravio sam ih vise.Mozda je moglo bolje.Malo i vise
Ali makar nisam trazio od vas 53.75 Eura koliko je zavod za statistiku Hrvatske trazio od mene da mi dostavi podatke u roku od 25 dana i da im kazem ime i prezime,adresu stanovanja,broj cipela,koliko carapa imam i da li koristim mineralnu vodu?
Eto.Ovo je sve besplatno.Neki bi naplatili MASNO I PUNOMASNO.Ima gresaka.Znam

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Najvece ulice su prijeratne
Splitska
Avenija 14 Februara
Put 29 Hercegovacke brigade
Alekse Santica
Omladinska
Stjepana Radica
Splitska
Avenija 14 Februara
Put 29 Hercegovacke brigade
Alekse Santica
Omladinska
Stjepana Radica

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Tasina je mali sokak iza hotela Bristol. Ima možda dvije adrese. Salem spominje slastičarnu Bajram gdje je bila komanda odbrane Šantićeve. Ona je na adresi Tasina 2
Halimića sokak ide izmedju hotela Bristol i zgrade Revija uz Neretvu. Isto mali sokak.
Crtao sam nekad to, možda ima i sad na forumu.
Halimića sokak ide izmedju hotela Bristol i zgrade Revija uz Neretvu. Isto mali sokak.
Crtao sam nekad to, možda ima i sad na forumu.
Pogledaj to sto sam napravio i vidi jesam li napravio kakvu gresku ili dvije.Da budem siguran

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Za ove neke ulice prvi put čujem. Nešto se i zaboravilo jbg.
Pa za Tasinu pola Mostaraca ne zna a kako bi znali kad je skrivena ima pola metra sirine I tesko ju je naci
Ili za ulicu Pasinovac I Pasinovacki put
S tim da kazem da Između 2015-2020 neko a ima budala je pokrenuo kliziste jer je pravio kucu I sad nekih 50 tak kuca u Mostaru je ugrozeno
Pasinovac je staro pravoslavno groblje iako termin Bjelusine se vise koristi na samoj magistrali Sarajevo- Mostar
Ili za ulicu Pasinovac I Pasinovacki put
S tim da kazem da Između 2015-2020 neko a ima budala je pokrenuo kliziste jer je pravio kucu I sad nekih 50 tak kuca u Mostaru je ugrozeno
Pasinovac je staro pravoslavno groblje iako termin Bjelusine se vise koristi na samoj magistrali Sarajevo- Mostar

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
U Istocnom dijelu grada zivjelo je cirka 25 000 stanovnika mozda par stotina vise na popisu iz 1991 od cirka 75 865 stanovnika grada Mostara.Tamo je popisano izmedju 23 000 do 24 000 stanovnika ili skoro 95% na popisu 2013 godine
Hrvatski dio je imao 50 000 stanovnika na popisu iz 1991.Dok je popisano svega 36 000 do 37 000 stanovnika.Manje od 80%n prijeratnog stanovnistva.Velika je razlika
Nekako je moja procjena da Bosnjaci nisu prodavali ili prodali stanove na zapadoj strani.Ako i jesu sto je sigurno nisu u vecini.Onako rekao bih od oka da cirka 2/3 stanova nije prodana.A ako stan nije njihov.Nema popisa i nema novih.Ostaje da se prave nove zgrade u nadi da ce poklapanje biti uspjesno
A vidimo kako to ide pod glazbenicima i skolama i famoznim 60% osnovaca

Hrvatski dio je imao 50 000 stanovnika na popisu iz 1991.Dok je popisano svega 36 000 do 37 000 stanovnika.Manje od 80%n prijeratnog stanovnistva.Velika je razlika
Nekako je moja procjena da Bosnjaci nisu prodavali ili prodali stanove na zapadoj strani.Ako i jesu sto je sigurno nisu u vecini.Onako rekao bih od oka da cirka 2/3 stanova nije prodana.A ako stan nije njihov.Nema popisa i nema novih.Ostaje da se prave nove zgrade u nadi da ce poklapanje biti uspjesno
A vidimo kako to ide pod glazbenicima i skolama i famoznim 60% osnovaca

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
https://herojimostara.ba/?page_id=3462
Na stranici 68-69 vidio sam liniju razdvajanja prema Buni i Aerodromu.Mislio sam da samo jedan mali dio piste smo mi bili tamo.Kad na sjevernoj strani piste vidi se fakticki da smo cijelu tu pistu drzali.Ili bila je linija razdvajanja dole
Na stranici 68-69 vidio sam liniju razdvajanja prema Buni i Aerodromu.Mislio sam da samo jedan mali dio piste smo mi bili tamo.Kad na sjevernoj strani piste vidi se fakticki da smo cijelu tu pistu drzali.Ili bila je linija razdvajanja dole

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom