Crna Gora demografija
Crna Gora demografija
Eto, ovdje za zivorodjene Crne Gore
Kad dobijem inspiraciju prepisat cu bilans zivorodjenih i umrlih u 2012 godini
Kad dobijem inspiraciju prepisat cu bilans zivorodjenih i umrlih u 2012 godini
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Re: Zivorodjeni Crne Gore 2012
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Bas tako.Ali, ima i boljih hitova
Savnik 12/24
Pluzine 8/43.
Plav 72/80
Kolasin 52/93
Podgorica 1542/937
Kotor 172/158
Tivat 102/80
Ulcinj 121/136
Rozaje 211/88
Niksic 520/524
Danilovgrad 94/141
Cetinje 101/119
Mojkovac 54/60
Budva 126/84
Bijelo Polje 345/308
Berane 219/219
Herceg Novi 199/199
Andrijevica 34/55
Bar 310/281
Zabljak 25/35
Pluzine strasno nestaju, pa sad imaju 5 vise umrlih od rodjenih
Pljevlja je gadno pukla
Danilovsmrad je isto pukao
Cetnicka Andrijevica lagano nestaje
Zabljak je jos i dobar, ako poredis Pluzine
Rozaje malo losije, ali dobro se drze.Kakva je ekonomska situacija dole
Berane nema nataliteta, to me je iznenadilo
Ulcinj, ocekivao sam bolje tamo
Standardno
Za 20 godina nece biti vise od 50 000 pravoslavnih na sjeveru te Crne Gore.Zabite tipa Pluzine ce nestatii.Mojkovac u tom smislu nece biti daleko od tog.Najvece iznenadjenje su Pljevlja, ovo je previse zalosno, kako padaju, iako vjerujem da su pravoslavni ti koji najvise padaju ovdje
Savnik 12/24
Pluzine 8/43.
Plav 72/80
Kolasin 52/93
Podgorica 1542/937
Kotor 172/158
Tivat 102/80
Ulcinj 121/136
Rozaje 211/88
Niksic 520/524
Danilovgrad 94/141
Cetinje 101/119
Mojkovac 54/60
Budva 126/84
Bijelo Polje 345/308
Berane 219/219
Herceg Novi 199/199
Andrijevica 34/55
Bar 310/281
Zabljak 25/35
Pluzine strasno nestaju, pa sad imaju 5 vise umrlih od rodjenih
Pljevlja je gadno pukla
Danilovsmrad je isto pukao
Cetnicka Andrijevica lagano nestaje
Zabljak je jos i dobar, ako poredis Pluzine
Rozaje malo losije, ali dobro se drze.Kakva je ekonomska situacija dole
Berane nema nataliteta, to me je iznenadilo
Ulcinj, ocekivao sam bolje tamo
Standardno
Za 20 godina nece biti vise od 50 000 pravoslavnih na sjeveru te Crne Gore.Zabite tipa Pluzine ce nestatii.Mojkovac u tom smislu nece biti daleko od tog.Najvece iznenadjenje su Pljevlja, ovo je previse zalosno, kako padaju, iako vjerujem da su pravoslavni ti koji najvise padaju ovdje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Crno im se pise. 
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
Rozaje je nesto malo smanjilo natalitet.Ali, evo pogledaj
To je samo jedan dio
Unutrasnje migracije ih ubijaju, mislim na pravoslavne, vidi Pluzine i ti krajevi
Vanjske ne postoje, ali ti pravoslavni znaci od Zabljaka, Pluzina, Mojkovca i Berana.Ti ljudi vise vole Beograd i Srbiju nego Podgoricu
Podgorici samo gravitira Jadranska obala i Danilovsmrad i Cetinje.
Na popisu 2003.Imao si 20 000 pravoslavnih vise od Muslimana na podrucju Juznog Sandzaka
Na popisu 2011.Imao si 10 000 pravoslavnih vise od Muslimana na podrucju juznog Sandzaka
Oko 2020.Nas broj ce biti tu negdje 1" 1 a mi cemo biti vitalniji dole
I Crna Gora se sve vise pretvara u drzavu 1 grada, a to je Podgorica.Kopiraju Beograd
Super za nas.Super
Zamisli da onoliko Srba iz Srbije preplavi Novi Pazar, gledaju da se nasele.Najebali ga kao zuti dole
Ali oni vise vole Beograd i Novi Sad, kao sto ovi vise vole PODGORICU
To moze samo da bude dobro za nas u buducnosti

To je samo jedan dio
Unutrasnje migracije ih ubijaju, mislim na pravoslavne, vidi Pluzine i ti krajevi
Vanjske ne postoje, ali ti pravoslavni znaci od Zabljaka, Pluzina, Mojkovca i Berana.Ti ljudi vise vole Beograd i Srbiju nego Podgoricu
Podgorici samo gravitira Jadranska obala i Danilovsmrad i Cetinje.
Na popisu 2003.Imao si 20 000 pravoslavnih vise od Muslimana na podrucju Juznog Sandzaka
Na popisu 2011.Imao si 10 000 pravoslavnih vise od Muslimana na podrucju juznog Sandzaka
Oko 2020.Nas broj ce biti tu negdje 1" 1 a mi cemo biti vitalniji dole
I Crna Gora se sve vise pretvara u drzavu 1 grada, a to je Podgorica.Kopiraju Beograd
Super za nas.Super
Zamisli da onoliko Srba iz Srbije preplavi Novi Pazar, gledaju da se nasele.Najebali ga kao zuti dole
Ali oni vise vole Beograd i Novi Sad, kao sto ovi vise vole PODGORICU
To moze samo da bude dobro za nas u buducnosti

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Malo ni je cudno za Danilovgrad jer sam prosle godine prosao i vidio da se tamo dosta gradi.
Od puteva do zgrada.
Smanjenje zivorodenih u Rozajima nije nista cudno. Puno ih se doseljava u juznije krajeve.
Gdje trenutno zivim ima jako puno nasih ljudi iz Petnjice, Berana, Bijelog Polja. Dobar dio njih je ovdje dosao prije 30-40 godina.
Muratovici, Adrovici, Latici, Skrijelji.... Pa preko njih sam saznao malo vise kuda se krecu. Zadnji trend je doseljavanje nasih u Niksic. To mi je bilo malo cudno ali ja znam za dvije porodice koje su dosle iz Berana u Niksic i jedne nase djevojke koja se odselila iz Bara u Niksic.
Kazu mi da u Niksicu ima mnogo vise nasih nego sto to pokazuje popis. Ali ima dosta onih koji se izjasnjavaju crnogorcima. Ali to je razumljivo jer sam ja prosle godine bio tamo i vidio sam kakva se propaganda vrsi nad nasim narodom. Ali i to se mjenja. Evo imam poznanika koji je roden u Budvi a roditelji porijeklom iz Bijelog Polja. U autu je sve do nedavno imao CG zastavu. Sad je stavio sandzacku.
Od puteva do zgrada.
Smanjenje zivorodenih u Rozajima nije nista cudno. Puno ih se doseljava u juznije krajeve.
Gdje trenutno zivim ima jako puno nasih ljudi iz Petnjice, Berana, Bijelog Polja. Dobar dio njih je ovdje dosao prije 30-40 godina.
Muratovici, Adrovici, Latici, Skrijelji.... Pa preko njih sam saznao malo vise kuda se krecu. Zadnji trend je doseljavanje nasih u Niksic. To mi je bilo malo cudno ali ja znam za dvije porodice koje su dosle iz Berana u Niksic i jedne nase djevojke koja se odselila iz Bara u Niksic.
Kazu mi da u Niksicu ima mnogo vise nasih nego sto to pokazuje popis. Ali ima dosta onih koji se izjasnjavaju crnogorcima. Ali to je razumljivo jer sam ja prosle godine bio tamo i vidio sam kakva se propaganda vrsi nad nasim narodom. Ali i to se mjenja. Evo imam poznanika koji je roden u Budvi a roditelji porijeklom iz Bijelog Polja. U autu je sve do nedavno imao CG zastavu. Sad je stavio sandzacku.
Prosjecan Srbin Pantelija je 1946 imao 8 brace i sestara u Lici.Pa, je mogao da ostane na zemlji, da je obradjuje.Njegova braca su otisla ka Vojvodini, ali on je bio POZITIVAN
A, gledaj sad.Pantelije vise nema u Hrvatskoj
Onaj Jovo iz Pluzina.On sad ne moze da OSTANE i obradjuje zemlju.Nema tog vise.I on pod stare dane gleda da ode kod unuka u Bar, Podgoricu, a najvjerovatnije Beograd i Novi Sad
Sjecas se na starom forumu, kada si postavio clanak, onaj mali iz Plava sto je ubijen negdje u diskacu u Beogradu, porodica mu doselila u Beograd ima par godina.Da je ostao u Plavu, dozivio bi 100.A, sad se tamo dole sta.Prce u ono par divljih naselja, ala Kaladjurica, ili svi za Beges idi.Tja, daj budimo realni, kazem vam
Bosnjak iz Rozaja ima natalitet, i njega to spasava.Onaj pravoslavni on ima i mortalitet i lose unutrasnje migracije, da ne pricam o vanjskim.Mi smo tu na pozitivi, kako god ga okrenes, ima mladica.Sta oni imaju?
Pluzine gdje bio najjaci cetnicki pokret u 2 svjetskom ratu, gdje bilo najvise im cetnickih mladica u 2 svjetskom ratu.Kraj odakle su cijele brigade cetnika dolaze.Danas dole nemas 100 mladih porodica Srbalja i pravoslavnih zajedno.Pa, imaju sad 8/43.A, godina ova jos traje.Pa, to je potop.Mozes ocekivati znaci -50,60 ove godine
To mozda nije nista za Beograd, kad bih imao -50 godisnje.Reklo bi se.Oladi bre, sta je to ?Nista
Ali -50 u kraju koji ima 3200 stanovnika, zadnjeg popisa, gdje su unutrasnje migracije.To je MASOVNO
U 2020 sav taj kraj bit ce pustos.Pola Pravoslavnih jos ODLAZI.Ka Srbiji zato su toliki i padovi.Kad se stvori opcina Petnjica, vidjet ces da ce oni skroz puci bolan
Zato, kad vidim ove cifre.Vidim svijetlu buducnost za nas dole
Bar je nas za 20 godina.Ja sam o tom pricao, da uzimamo, deremo ih.Meni kazu da sam lud, komad budale.Poslije kad je popis rekao ono o cemu sam pricao.Odjednom dolaze vehabije, ono ja sam opasan
Neka, neka
A, gledaj sad.Pantelije vise nema u Hrvatskoj
Onaj Jovo iz Pluzina.On sad ne moze da OSTANE i obradjuje zemlju.Nema tog vise.I on pod stare dane gleda da ode kod unuka u Bar, Podgoricu, a najvjerovatnije Beograd i Novi Sad
Sjecas se na starom forumu, kada si postavio clanak, onaj mali iz Plava sto je ubijen negdje u diskacu u Beogradu, porodica mu doselila u Beograd ima par godina.Da je ostao u Plavu, dozivio bi 100.A, sad se tamo dole sta.Prce u ono par divljih naselja, ala Kaladjurica, ili svi za Beges idi.Tja, daj budimo realni, kazem vam
Bosnjak iz Rozaja ima natalitet, i njega to spasava.Onaj pravoslavni on ima i mortalitet i lose unutrasnje migracije, da ne pricam o vanjskim.Mi smo tu na pozitivi, kako god ga okrenes, ima mladica.Sta oni imaju?
Pluzine gdje bio najjaci cetnicki pokret u 2 svjetskom ratu, gdje bilo najvise im cetnickih mladica u 2 svjetskom ratu.Kraj odakle su cijele brigade cetnika dolaze.Danas dole nemas 100 mladih porodica Srbalja i pravoslavnih zajedno.Pa, imaju sad 8/43.A, godina ova jos traje.Pa, to je potop.Mozes ocekivati znaci -50,60 ove godine
To mozda nije nista za Beograd, kad bih imao -50 godisnje.Reklo bi se.Oladi bre, sta je to ?Nista
Ali -50 u kraju koji ima 3200 stanovnika, zadnjeg popisa, gdje su unutrasnje migracije.To je MASOVNO
U 2020 sav taj kraj bit ce pustos.Pola Pravoslavnih jos ODLAZI.Ka Srbiji zato su toliki i padovi.Kad se stvori opcina Petnjica, vidjet ces da ce oni skroz puci bolan
Zato, kad vidim ove cifre.Vidim svijetlu buducnost za nas dole
Bar je nas za 20 godina.Ja sam o tom pricao, da uzimamo, deremo ih.Meni kazu da sam lud, komad budale.Poslije kad je popis rekao ono o cemu sam pricao.Odjednom dolaze vehabije, ono ja sam opasan
Neka, neka

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zmaj.Samo citaj sta pise Drina, ili ja.Tja, mi smo profesionalci, oko ovog
Gledajte ovako sad.Crna Gora je imala znaci pravi kolaps sistema.Pravoslavnih je za cirka 20 000.Muslimana vise za oko 10 000.Nije to mala stvar.Mnoge opcine su pukle, pa imamo sad
Pluzine s 4200 stanovnika s popisa 2003, na 3200 stanovnika popisa 2011
Pljevlja s 35 500 stanovnika s popisa 2003, na oko 30 500 popisa 2011
Andrijevica s 5750 stanovnika s popisa 2003, na nesto preko 5000 popisa 2011
Pogledaj jednu zabit tipa Pluzine.Opcina povrsinski je nesto malo manja od Foce.To je opcina s 850 km2 haman, gdje zivi danas 3200 stanovnika.Znaci imas 4 stanovnika na km2.Poznata po jakim i mladjahnim cetnicima.Pluzinski cetnicki odred i same Pluzine su imale najmladje ponekad stanovnistvo medju cetnicima, sve su Pantelije imale po 10 komada, pa imali su velik odred u 2 svjetskom ratu.Posebno poznat po tome, sto su napravili masovne zlocine nad Bosnjacima Pljevalja, Foce i Gorazda, preko 3000 Bosnjaka je samo taj cetnicki odred pobio
.Dida od Borisa Tadica je bio u tom odredu.Pa, ti sad vidi
Danas kad vidis situaciju da imas jedne Pluzine 8/43.Da tek dolaze zimski mjeseci, znaci ovo su bili ljetni kada obicno imas jacu demografsku sliku a u Oktobru, Novembru i Decembru uglavnom imas hladno zimsko tromjesecje.Onda tek vidis kuda ide slika tog kraja.Za nas je takodjer veoma vazno da ti krajevi nemaju jaka pravoslavna sela, i da ih je sto manje na tom podrucju, koji ima itekako jak i velik znacaj za Bosnjake
Gledaj nema veze jel ima 100 000 ili 500 000 manje pravoslavnih oko Beograda, ali kada tu na sjeveru Crne Gore, imas kolaps drustvenih vrijednosti, sve manji natalitet i starije stanovnistva, na podrucju koji je blizu nekad Istambulske dzade ili takozvanog zelenog koridora.Nama je to itekako vazno sad u ovom smislu
Jer, ako ti imas Pluzine s 3200 stanovnika.Racunaj ti jos i UNUTRASNJE MIGRACIJA+ Vanjske+ dodaj mortalitet, znaci gleda se koliko se je odselilo/doselilo ljudi na tom podrucju te godine
Znaci u prvih 9 mjeseci imas 14 doseljenih i 43 odseljena.Dodaj tu znaci i -35.Znaci demografska slika ove opcine je da je u minusu -64.A, gdje su sad vanjske migracije, garant ima par cetalja koji su otisli za Srbiju trajno
Evo ti primjer Bosnjaka
Rozaje 211/88.Rozaje ima + 123 u ovih 8 mjeseci 2012
Imas jos i 54 doseljena i 137 odseljenih, znaci saldo od cirka -83.Ali kada racunas naprimjer Pluzine dobijes -64 odseljeni/doseljeni+ vitalna statistika.Dok u Rozajama mi smo u + 40, Racunajuci i nepovoljnu unutrasnju migraciju
Nije to nista novo ili cudno, no pazi sad ovako
Kad saberes doseljena/odseljene i vitalnu statistiku, dobijes pribliznu sliku tog kraja.A, to je da imas onda
Savnik -28
Pluzine -64
Rozaje + 40
Andrijevica -12
Mojkovac -70
Kolasin -93
Pljevlja -241
Niksic -159
Zabljak -25
Berane -221
Bijelo Polje -207
Plav -56
Na cijelom podrucju planinske Crne Gore ili sjeverne.Bez 6 primorskih opcina.Danilovgrada koji je haman predgradje Podgorice.I Cetinja
Jedini znaci pozitivan bilans imaju Rozaje
Da bude jos gore u ovoj prici.Ovdje nisu ubacene VANJSKE MIGRACIJE
Da, cetalji masovnije odlaze iz Juznog Sandzaka stalno prema Srbiji.To se desava
Pa, skopcajte

Gledajte ovako sad.Crna Gora je imala znaci pravi kolaps sistema.Pravoslavnih je za cirka 20 000.Muslimana vise za oko 10 000.Nije to mala stvar.Mnoge opcine su pukle, pa imamo sad
Pluzine s 4200 stanovnika s popisa 2003, na 3200 stanovnika popisa 2011
Pljevlja s 35 500 stanovnika s popisa 2003, na oko 30 500 popisa 2011
Andrijevica s 5750 stanovnika s popisa 2003, na nesto preko 5000 popisa 2011
Pogledaj jednu zabit tipa Pluzine.Opcina povrsinski je nesto malo manja od Foce.To je opcina s 850 km2 haman, gdje zivi danas 3200 stanovnika.Znaci imas 4 stanovnika na km2.Poznata po jakim i mladjahnim cetnicima.Pluzinski cetnicki odred i same Pluzine su imale najmladje ponekad stanovnistvo medju cetnicima, sve su Pantelije imale po 10 komada, pa imali su velik odred u 2 svjetskom ratu.Posebno poznat po tome, sto su napravili masovne zlocine nad Bosnjacima Pljevalja, Foce i Gorazda, preko 3000 Bosnjaka je samo taj cetnicki odred pobio
Danas kad vidis situaciju da imas jedne Pluzine 8/43.Da tek dolaze zimski mjeseci, znaci ovo su bili ljetni kada obicno imas jacu demografsku sliku a u Oktobru, Novembru i Decembru uglavnom imas hladno zimsko tromjesecje.Onda tek vidis kuda ide slika tog kraja.Za nas je takodjer veoma vazno da ti krajevi nemaju jaka pravoslavna sela, i da ih je sto manje na tom podrucju, koji ima itekako jak i velik znacaj za Bosnjake
Gledaj nema veze jel ima 100 000 ili 500 000 manje pravoslavnih oko Beograda, ali kada tu na sjeveru Crne Gore, imas kolaps drustvenih vrijednosti, sve manji natalitet i starije stanovnistva, na podrucju koji je blizu nekad Istambulske dzade ili takozvanog zelenog koridora.Nama je to itekako vazno sad u ovom smislu
Jer, ako ti imas Pluzine s 3200 stanovnika.Racunaj ti jos i UNUTRASNJE MIGRACIJA+ Vanjske+ dodaj mortalitet, znaci gleda se koliko se je odselilo/doselilo ljudi na tom podrucju te godine
Znaci u prvih 9 mjeseci imas 14 doseljenih i 43 odseljena.Dodaj tu znaci i -35.Znaci demografska slika ove opcine je da je u minusu -64.A, gdje su sad vanjske migracije, garant ima par cetalja koji su otisli za Srbiju trajno
Evo ti primjer Bosnjaka
Rozaje 211/88.Rozaje ima + 123 u ovih 8 mjeseci 2012
Imas jos i 54 doseljena i 137 odseljenih, znaci saldo od cirka -83.Ali kada racunas naprimjer Pluzine dobijes -64 odseljeni/doseljeni+ vitalna statistika.Dok u Rozajama mi smo u + 40, Racunajuci i nepovoljnu unutrasnju migraciju
Nije to nista novo ili cudno, no pazi sad ovako
Kad saberes doseljena/odseljene i vitalnu statistiku, dobijes pribliznu sliku tog kraja.A, to je da imas onda
Savnik -28
Pluzine -64
Rozaje + 40
Andrijevica -12
Mojkovac -70
Kolasin -93
Pljevlja -241
Niksic -159
Zabljak -25
Berane -221
Bijelo Polje -207
Plav -56
Na cijelom podrucju planinske Crne Gore ili sjeverne.Bez 6 primorskih opcina.Danilovgrada koji je haman predgradje Podgorice.I Cetinja
Jedini znaci pozitivan bilans imaju Rozaje
Da bude jos gore u ovoj prici.Ovdje nisu ubacene VANJSKE MIGRACIJE
Da, cetalji masovnije odlaze iz Juznog Sandzaka stalno prema Srbiji.To se desava
Pa, skopcajte

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Covjece kakav natalitet ima Rozaje popunjava prazna mjesta na primorju odakle su pravoslavci otisli a opet su u plusu,Bijelo Polje slicno,Berane,Plav...
Malo manji natatlitet ove godine ali kada skontamo da ti Rozajci gaze Bar,Podgoricu i Ulcinj onda nista cudno
Malo manji natatlitet ove godine ali kada skontamo da ti Rozajci gaze Bar,Podgoricu i Ulcinj onda nista cudno
- noel malcolm
- Član
Dobro je, ide se naprijed.ZV Keli je napisao/la:Covjece kakav natalitet ima Rozaje popunjava prazna mjesta na primorju odakle su pravoslavci otisli a opet su u plusu,Bijelo Polje slicno,Berane,Plav...
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Rekoh da ima puno Bosnjaka i bihorskog kraja oko mene.
Zadnjih godina primjecuje se jedan drugi fenomen a to je masovna kupovina nekretnina. Dobar dio njih je stigao ovdje i prije 90-tih. Onda je bilo ratno doba i nestabilna situacija i ti ljudi nisu ulagali dole. Sad je potpuno drugaciji proces. Jedan poznanik je prije tri godine otisao u rodno selo kod Berana i platio u kesu firmi da mu izgrade kucu a onda par dana poslije otisao u Bar i uradio isto. Tip je za manje od 7 dana kupio dvije kuce.
Takvih je jako puno. I stvar je u tome sto se ne limitiraju samo na sjeverni dio vec kupuju sirom onog sto se zove CG a najvise u Baru.
Zadnjih godina primjecuje se jedan drugi fenomen a to je masovna kupovina nekretnina. Dobar dio njih je stigao ovdje i prije 90-tih. Onda je bilo ratno doba i nestabilna situacija i ti ljudi nisu ulagali dole. Sad je potpuno drugaciji proces. Jedan poznanik je prije tri godine otisao u rodno selo kod Berana i platio u kesu firmi da mu izgrade kucu a onda par dana poslije otisao u Bar i uradio isto. Tip je za manje od 7 dana kupio dvije kuce.
Takvih je jako puno. I stvar je u tome sto se ne limitiraju samo na sjeverni dio vec kupuju sirom onog sto se zove CG a najvise u Baru.
Naglo povecanje Srbalja i Srpstva u ovome sto se pise Crna Gora.Imat ce jedino jos gore posljedice po Srbe a ne bolje.Za takvo sta najbolje je vidjeti sta se desava u Pljevljima.Pocetkom iduce decenije, imat ces Pljevlju koja ce imati nekih 20 000-25 000 stanovnika, imat ce onda znaci tu stanovnika kao i RozajeDobro je, ide se naprijed.
Sredinom 70 tih godina to je bila opcina s oko 50 000 stanovnika.Trajno, ali stabilno iseljavanje ovdje se desava vec zadnjih 35 godina, a u posljednih par godina taj kraj je dobio i pravu EPIDEMIJU.Sto se tice iseljavanja
Takodjer, nas narod ima mnogo vise finansija, onaj iz Plava ima porodicu u Srbistanu, i on nema sad nikog vanka, kao sto imaju Bosnjaci iz Plava i Berana.I sad sta on radi?Prodaje kuce i odlazi za Srbistan, i jos itekako proda, ako mu neko ponudi vise para od trzisne vrijednosti
To se sad najvise desava u Baru.
Danas imas vec cetnike iz Sutomore koji zele opcinu jer Bar im je svake godine sve vise i vise ''Turski''
I ne radi se to samo o demografiji, nego i ekonomskoj moci, a ako skopcas da vise od 2/3 iseljenika izvan Crne Gore su Bosnjaci i Albanci, onda znas ko ima tu najvise i kapitala
Pantelija iz Pluzina ima sta.75 banki, gleda kako ce pod stare dana, nema unuka, nema sinova, ti mislis sada da ce on ostati dole.Ma, kakvi.Pa, tamo ni stari nece ostati za 10 godina

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Prvih 9 mjeseci 2012 godine
Negativni:
Savnik 13/26
Pluzine 9/44.
Kolasin 58/111
Danilovgrad 106/156
Andrijevica 38/57
Cetinje 111/132
Mojkovac 59/73
Zabljak 26/42
Pljevlja 158/320
Plav 82/94
Ulcinj 134/147
Pozitivni:
Podgorica 1770/1048
Kotor 192/173
Tivat 115/96
Budva 144/98
Bijelo Polje 384/341
Berane 248/244
Herceg Novi 226/218
Bar 349/307
Rozaje 240/98
Niksic 591/577
Najbolje stoji Rozaje.Iako nekad u ovo vrijeme.Rozaje je znalo i do 280 da puca, no kako se ljudi iseljavaju, nije lose
Prilicno tanak plus imaju Berane.Mozda je to zbog Petnjice, vidjet cemo, kada dodje opcina na tom pravcu
Budva stoji najbolje, kao i Podgorica.Ovo je sitan plus
Negativni:
Savnik 13/26
Pluzine 9/44.
Kolasin 58/111
Danilovgrad 106/156
Andrijevica 38/57
Cetinje 111/132
Mojkovac 59/73
Zabljak 26/42
Pljevlja 158/320
Plav 82/94
Ulcinj 134/147
Pozitivni:
Podgorica 1770/1048
Kotor 192/173
Tivat 115/96
Budva 144/98
Bijelo Polje 384/341
Berane 248/244
Herceg Novi 226/218
Bar 349/307
Rozaje 240/98
Niksic 591/577
Najbolje stoji Rozaje.Iako nekad u ovo vrijeme.Rozaje je znalo i do 280 da puca, no kako se ljudi iseljavaju, nije lose
Prilicno tanak plus imaju Berane.Mozda je to zbog Petnjice, vidjet cemo, kada dodje opcina na tom pravcu
Budva stoji najbolje, kao i Podgorica.Ovo je sitan plus

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Pluzine su kao Kalinovik u Bosni.
Prije dvije godine sam isao u Bar i prosao sam kroz/pokraj Pluzina. Mozda se neki sjecaju kad sam pisao da sam tad stao i pitao jednu cobancicu (15-tak godina) za put prema Podgorici-Baru.
Njeno lice je bilo tako crveno i uborano. To je od vjetra i zime. A tad je bio august. Mogu zamisliti kako je zimi kad padne snijeg i kad je mecava To je planina i tezak je tu zivot.
Priroda jeste lijepa i tu je dobro provesti par dana. Ali tu je planinski zivot. Patnja. I zato svi bjeze iz tog kraja.
Inace jako dobro jer su najveci cetnici dolazili iz Pluzina, Zabljaka i slicnih zabiti. To je bio poludivlji svijet.
Prije dvije godine sam isao u Bar i prosao sam kroz/pokraj Pluzina. Mozda se neki sjecaju kad sam pisao da sam tad stao i pitao jednu cobancicu (15-tak godina) za put prema Podgorici-Baru.
Njeno lice je bilo tako crveno i uborano. To je od vjetra i zime. A tad je bio august. Mogu zamisliti kako je zimi kad padne snijeg i kad je mecava To je planina i tezak je tu zivot.
Priroda jeste lijepa i tu je dobro provesti par dana. Ali tu je planinski zivot. Patnja. I zato svi bjeze iz tog kraja.
Inace jako dobro jer su najveci cetnici dolazili iz Pluzina, Zabljaka i slicnih zabiti. To je bio poludivlji svijet.
Sandzacke opstine
pozitivni:
Rozaje 240/98 +142
Berane 248/244 +4
Bijelo Polje 384/341 +43
negativni:
Andrijevica 38/57 -19
Pljevlja 158/320 -162
Plav 82/94 -12
ukupno 1150/1154
Jedina opstina sa Bosnjackom vecinom sto je u minusu je Plav ali to nije veliki minus za razliku od Plevalja ili Andrijevice
pozitivni:
Rozaje 240/98 +142
Berane 248/244 +4
Bijelo Polje 384/341 +43
negativni:
Andrijevica 38/57 -19
Pljevlja 158/320 -162
Plav 82/94 -12
ukupno 1150/1154
Jedina opstina sa Bosnjackom vecinom sto je u minusu je Plav ali to nije veliki minus za razliku od Plevalja ili Andrijevice
Jabuka nista se tu ne zna, sem Rozaja i ovih opcina gdje 99% stanovnistva su pravoslavni tipa Zabljak, Pluzine, Mojkovac
Evo ti Plava.Izmedju 2003-2011 imas
5 Bosnjaka manje
500 pravoslavnih manje s 3300 na 2800
200 Albanaca manje
Saberi-oduzmi.Broj Pravoslavnih je fino pao, i on ce se i dalje nastavljati ovako.Tako.Ja vjerujem da su Bosnjaci pozitiva
Berane.I ovdje je sve X.Po meni onog dana kada Bosnjaci dobiju opcinu Petnjica.Tek tada ce se znati, kakva je slika Berana ali bez Petnjice.Pozitivna ili negativna
Zadnji popis je rekao da imas 54% Muslimana od 0-4 godine a ukupno 43-44% Muslimana u opcini.Vrijeme jednostavno radi za Bosnjake ovdje.Prije nego poslije
Pljevlja ima pravi raspad sistema
Evo ti Plava.Izmedju 2003-2011 imas
5 Bosnjaka manje
500 pravoslavnih manje s 3300 na 2800
200 Albanaca manje
Saberi-oduzmi.Broj Pravoslavnih je fino pao, i on ce se i dalje nastavljati ovako.Tako.Ja vjerujem da su Bosnjaci pozitiva
Berane.I ovdje je sve X.Po meni onog dana kada Bosnjaci dobiju opcinu Petnjica.Tek tada ce se znati, kakva je slika Berana ali bez Petnjice.Pozitivna ili negativna
Zadnji popis je rekao da imas 54% Muslimana od 0-4 godine a ukupno 43-44% Muslimana u opcini.Vrijeme jednostavno radi za Bosnjake ovdje.Prije nego poslije
Pljevlja ima pravi raspad sistema

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- noel malcolm
- Član
Nacionalnost pripadnika islamske vjeroispovijesti u CG 2011.:
Albanci -> 22 267
Bosanci -> 169
Bošnjaci -> 53 453
Bošnjaci-Muslimani -> 181
Crnogorci -> 12 758
Crnogorci-Muslimani -> 172
Egipćani -> 2 003
Goranci -> 195
Hrvati -> 3
Jugoslaveni -> 30
Muslimani -> 20 270
Muslimani-Bošnjaci -> 183
Muslimani-Crnogorci -> 256
ne žele se izjasniti -> 887
Ostalo -> 379
Romi -> 5 034
Srbi -> 78
Turci -> 101
itd.
Ukupno 118 477 pripadnika islamske vjeroispovijesti u CG 2011.
Ili u procentima:
118 477 / 620 029 = 19,11%
Albanci -> 22 267
Bosanci -> 169
Bošnjaci -> 53 453
Bošnjaci-Muslimani -> 181
Crnogorci -> 12 758
Crnogorci-Muslimani -> 172
Egipćani -> 2 003
Goranci -> 195
Hrvati -> 3
Jugoslaveni -> 30
Muslimani -> 20 270
Muslimani-Bošnjaci -> 183
Muslimani-Crnogorci -> 256
ne žele se izjasniti -> 887
Ostalo -> 379
Romi -> 5 034
Srbi -> 78
Turci -> 101
itd.
Ukupno 118 477 pripadnika islamske vjeroispovijesti u CG 2011.
Ili u procentima:
118 477 / 620 029 = 19,11%
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
Ukupan broj Crnogoraca/Islamska vjera medju Crnogorcima
Rozaje 401/162 Muslimana
Bijelo Polje 8808 Crnogoraca/759 Muslimana
Plav 822 Crnogorca/113 Muslimana
Berane 8838 Crnogoraca/713 Muslimana
Bar 19 553 Crnogorca/4137 Muslimana
Ulcinj 2478 Crnogoraca/423 Muslimana
Podgorica 106 642 Crnogorca/4596 Muslimana
Pljevlja 7494 Crnogorca/996 Muslimana
U Sandzaku Berane, Rozaje i Plav 1000
Pljevlja 1000
Bijelo Polje 760
Oko 2760 Muslimana Crnogoraca imamo dole
Rozaje 19 269 Bosnjaka i 19 262 Muslimana
Rozaje 1044 Muslimana, uglavnom Muslimani
Bijelo Polje 12 592 Bosnjaka i 12 558 Muslimana
Bijelo Polje 5985 Muslimana i 5985 Muslimana.Paradoks, ali eto
Rozaje 401/162 Muslimana
Bijelo Polje 8808 Crnogoraca/759 Muslimana
Plav 822 Crnogorca/113 Muslimana
Berane 8838 Crnogoraca/713 Muslimana
Bar 19 553 Crnogorca/4137 Muslimana
Ulcinj 2478 Crnogoraca/423 Muslimana
Podgorica 106 642 Crnogorca/4596 Muslimana
Pljevlja 7494 Crnogorca/996 Muslimana
U Sandzaku Berane, Rozaje i Plav 1000
Pljevlja 1000
Bijelo Polje 760
Oko 2760 Muslimana Crnogoraca imamo dole
Rozaje 19 269 Bosnjaka i 19 262 Muslimana
Rozaje 1044 Muslimana, uglavnom Muslimani
Bijelo Polje 12 592 Bosnjaka i 12 558 Muslimana
Bijelo Polje 5985 Muslimana i 5985 Muslimana.Paradoks, ali eto

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nisu se samo Bosnjaci izjasnili Crnogorcima,vjerujem da tu ima dosta Albanaca i Roma...
Bosna Bosnjacima!
Albanci se nikad nece izjasniti kao Crnogorci
Jedan mali dio Roma u Podgorici se je izjasnio Crnogorcima, kao i u Baru
Od ovog broja, imas 12 000 Bosnjaka i cirka 600 Roma
I Par porodica Roma u Bijelom Polju su rekli da su Crnogorci.A, ovo ostalo su sve Bosnjaci
Jedan mali dio Roma u Podgorici se je izjasnio Crnogorcima, kao i u Baru
Od ovog broja, imas 12 000 Bosnjaka i cirka 600 Roma
I Par porodica Roma u Bijelom Polju su rekli da su Crnogorci.A, ovo ostalo su sve Bosnjaci

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom