Demografske mape Bosne
Re: Demografska mapa Bosne 2013 godine
Meni je u prvom planu da se napravi neka kao sablon mapa.Kao sto sam i prijem radio, uz pomoc mojih crtaca.Po opcinama
Mapa po naseljenim mjestima iziskiva mnogo vremena.I na tome bi se trebalo poraditi mjesecima, a ne danima.Ovako cu u prvom pogledu pokusati da u tih 10 tak opcina saznam etnicku strukturu ili sto bolju.I da se napravi mapa s predstojeceg popisa stanovnistva 2013 godine.Bit ce tu dosta posla, ali eto.Vidjet cemo u Oktobru.Sta cemo naci, i sta ce nas snaci
Mapa po naseljenim mjestima iziskiva mnogo vremena.I na tome bi se trebalo poraditi mjesecima, a ne danima.Ovako cu u prvom pogledu pokusati da u tih 10 tak opcina saznam etnicku strukturu ili sto bolju.I da se napravi mapa s predstojeceg popisa stanovnistva 2013 godine.Bit ce tu dosta posla, ali eto.Vidjet cemo u Oktobru.Sta cemo naci, i sta ce nas snaci
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Dobio sam probnu mapu za popis 2013 godine.Super, izgleda jos s ljiljanima.
Namjervaam da se napravi 6-9 mapa, i to naravno.Svak moze da kopira mape, ali ova ce imati datum, imat ce i autora, tako.Budi glup, pa kopiraj to.
Zadnju poruku sam napisao ovdje krajem Augusta.Iskreno, nadam se da cu do kraja Oktobra prezentirati ovdje te mape i moju zamisao s popisa 2013.Necu da pricam dalje, ali ispast ce pravo dobro
Namjervaam da se napravi 6-9 mapa, i to naravno.Svak moze da kopira mape, ali ova ce imati datum, imat ce i autora, tako.Budi glup, pa kopiraj to.
Zadnju poruku sam napisao ovdje krajem Augusta.Iskreno, nadam se da cu do kraja Oktobra prezentirati ovdje te mape i moju zamisao s popisa 2013.Necu da pricam dalje, ali ispast ce pravo dobro

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ova mapa je nepotpuna.Tako da znate.Dat cu vam lagan uzorak s popisa 2013.Za neke ali i ne sve opcine.Kao i procent Bosnjaka za neke opcine.Naravno ja nemam uzorak za sve opcine i kako
Statisticki zavod Bih ne smije da objavi nikakve preliminarne cifre.Ja cu prvi takvo sta uraditi ali mapa nece biti puna i nece imati neka pitanja za pojedine opcine tipa Brcko,Srebrenica,Mostar i jos tih par opcina ali mapa ce biti u najmanju ruku ono sto cete sami moci vidjeti do kraja Oktobra.Dobro popunjena
Ova ce se mapa zvati udio Bosnjaka i nece biti skroz puna jer nemam informacije s terena do kraja ali imam takodjer info da smo presli 50% u Srebrenici ima 2 dana kao i da imamo veoma dobar rezultat u Brckom
Ali zbog idiota s foruma a ima ih puno,a jedan prednjaci.Ne zelim da dajem konkretne cifre ovdje.No ta mapa ce sad na danasnji dan poceti.Jer imam internet do iduceg cetvrtka.Pa da zapnem
Mapa nije potpuna i tako cu ostaviti bijelom bojom one opcine gdje ne mogu da vam kazem direkt.Procentualno Bosnjaka.Zao mi je ali bolje ista.Nego nista
Statisticki zavod Bih ne smije da objavi nikakve preliminarne cifre.Ja cu prvi takvo sta uraditi ali mapa nece biti puna i nece imati neka pitanja za pojedine opcine tipa Brcko,Srebrenica,Mostar i jos tih par opcina ali mapa ce biti u najmanju ruku ono sto cete sami moci vidjeti do kraja Oktobra.Dobro popunjena
Ova ce se mapa zvati udio Bosnjaka i nece biti skroz puna jer nemam informacije s terena do kraja ali imam takodjer info da smo presli 50% u Srebrenici ima 2 dana kao i da imamo veoma dobar rezultat u Brckom
Ali zbog idiota s foruma a ima ih puno,a jedan prednjaci.Ne zelim da dajem konkretne cifre ovdje.No ta mapa ce sad na danasnji dan poceti.Jer imam internet do iduceg cetvrtka.Pa da zapnem
Mapa nije potpuna i tako cu ostaviti bijelom bojom one opcine gdje ne mogu da vam kazem direkt.Procentualno Bosnjaka.Zao mi je ali bolje ista.Nego nista

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack je napisao/la:Ova mapa je nepotpuna.Tako da znate.Dat cu vam lagan uzorak s popisa 2013.Za neke ali i ne sve opcine.Kao i procent Bosnjaka za neke opcine.Naravno ja nemam uzorak za sve opcine

U vecoj rezoluciji:
http://i.imgur.com/uIuRgx1.png
Zadnja izmjena: aburovic, dana/u 19 okt 2013 05:24, ukupno mijenjano 7 puta.
Mozes i Sipovo od 0-10% Bosnjaka kao i Sekovice kao i Lopare

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Pravi posao ce da bude za Brcko,Srebrenicu,Prijedor
Veliku Kladusu,Mostar,Bos Petrovac,Vukosavlje,Bratunac
No ovo sto vidite je vec zavrseno a koga zanima vise.Objasnit cu mu detaljnije 31 Oktobra za ovaj dio mape koji je gotov

No ovo sto vidite je vec zavrseno a koga zanima vise.Objasnit cu mu detaljnije 31 Oktobra za ovaj dio mape koji je gotov

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Hvala Jack na podacima i hvala i tebi aburovic na izradi mape.Jack je napisao/la:Pravi posao ce da bude za Brcko,Srebrenicu,Prijedor
Jedva cekam 31 Oktobar

Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Lopare
Koraj je tamo 1991 bilo drugo naseljeno mjesto po broju stanovnika. A sada nista.
Dobretici? Zar mislis da ce tamo biti ijedan Bosnjak?
Ravno? Znam za ono naselje u Ivanjici ali nisam mislio da ima Bosnjaka tamo u bilo kakvom znacajnom postotku, a kamoli iznad 10%?
Buzim i Cazin slobodno stavljaj u 90-100% kategoriju, no sikiriki.
Isto tako mislim da ce Pale-Praca i Ustikolina biti 90-100%.
Trnovo u sumskoj jos uvijek nisi stavio pod 0-10%, nadam se da cemo preci 10%, imali smo 5.5% na zadnjim izborima tamo i ta opcina nema vise od 2000 ljudi, mozda ni 1750.
Tuzla
Ovo znaci da kod Bosnjaka tamo prakticno nema tkz. "etnickih Bosanaca". Izgleda da su se svi oni pojavili na onoj tribinu sa Tokicem, nije ih bilo vise od toga.
Gornji Vakuf isto lijepo prosao. Sve herceg-sumske karte racunaju na ovu opcinu da se spoje sa Vitezom, Kresevom, i Kiseljakom. Nema nista od toga.
Istocni Mostar? Na proslim izborima smo 11.41%? Ocekivao sam bar 10%. To ti je dvadesetak ljudi tamo. Cudo da to nismo ostvarili.
Za aburovic: odlicna karta, samo fali tacka za grad Kakanj.
Dobretici? Zar mislis da ce tamo biti ijedan Bosnjak?
Ravno? Znam za ono naselje u Ivanjici ali nisam mislio da ima Bosnjaka tamo u bilo kakvom znacajnom postotku, a kamoli iznad 10%?
Buzim i Cazin slobodno stavljaj u 90-100% kategoriju, no sikiriki.
Isto tako mislim da ce Pale-Praca i Ustikolina biti 90-100%.
Trnovo u sumskoj jos uvijek nisi stavio pod 0-10%, nadam se da cemo preci 10%, imali smo 5.5% na zadnjim izborima tamo i ta opcina nema vise od 2000 ljudi, mozda ni 1750.
Tuzla
Gornji Vakuf isto lijepo prosao. Sve herceg-sumske karte racunaju na ovu opcinu da se spoje sa Vitezom, Kresevom, i Kiseljakom. Nema nista od toga.
Istocni Mostar? Na proslim izborima smo 11.41%? Ocekivao sam bar 10%. To ti je dvadesetak ljudi tamo. Cudo da to nismo ostvarili.
Za aburovic: odlicna karta, samo fali tacka za grad Kakanj.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Bosnjaka ce biti izmedju 80-90% U Tuzli.Bosanaca ima ali nema u toliko velikom broju.Znaci 10%+.Manje ih je.Dobretice nisam vidio.I to mozes u 0-10% Bosnjaka da stavis Burovicu.Mapa je kao album s slicicama.Ovo je prvi paketic dosao a kao sto ste vidjeli iz ovog paketica.Jajce je opcina s nasom vecinom i to apsolutnom
Sacekat cu jos s onim opcinama tipa Cazin i Buzim prije bilo kakvog bojanja.Zelim da budem siguran.Podatci za G.Vakuf su mi rekli 70% Bosnjaka ali ima nesto katolickih krugova.I ovdje mozemo da padnemo na 60-70%
Jajce grad je vec prebrojan.Kao i opcina to je zavrsena prica.Sto se tice Busovace dobijam dobre cifre za istu tako.Jos nista konkretno ali nije lose
Sacekat cu jos s onim opcinama tipa Cazin i Buzim prije bilo kakvog bojanja.Zelim da budem siguran.Podatci za G.Vakuf su mi rekli 70% Bosnjaka ali ima nesto katolickih krugova.I ovdje mozemo da padnemo na 60-70%
Jajce grad je vec prebrojan.Kao i opcina to je zavrsena prica.Sto se tice Busovace dobijam dobre cifre za istu tako.Jos nista konkretno ali nije lose

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
imal ikakvih podataka za ove općine "sumnjive" u Srednjoj Bosni?
“Never Complain Never Explain"
Jedino imam podatke za Jajce.I njega sam vec obojao.50-60% Bosnjaka
Detaljnije o tom za 10 tak dana.Imam i za D.Vakuf veoma mali broj popisanih haj da kazem Srba ili Bosanaca
Busovaca?Novi Travnik?
Nemam nikakve jace informacije odatle kao i s podrucja zapadne Bosne ali ako dobijem jos kakav uzorak za V.Kladusu ili Cazin.Pocet cu da bojim i te opcine
Znam,mapa nema smisla jer pola fali ali popunit cu ja to lagano
Detaljnije o tom za 10 tak dana.Imam i za D.Vakuf veoma mali broj popisanih haj da kazem Srba ili Bosanaca
Busovaca?Novi Travnik?
Nemam nikakve jace informacije odatle kao i s podrucja zapadne Bosne ali ako dobijem jos kakav uzorak za V.Kladusu ili Cazin.Pocet cu da bojim i te opcine
Znam,mapa nema smisla jer pola fali ali popunit cu ja to lagano

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Hvala, trudio sam se da budeBosni je napisao/la:Za aburovic: odlicna karta, samo fali tacka za grad Kakanj.
aburovicu, Jack je ko svekrva sve vidiaburovic je napisao/la:Hvala, trudio sam se da budeBosni je napisao/la:Za aburovic: odlicna karta, samo fali tacka za grad Kakanj.Kakanj dobio tacku, Dobretici-pozutio, za ostale cekamo potvrdu od Jacka.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Jack i Aburovic hvala na svemu 
Nema na cemu.Ipak zelim da imam sto bolje potvrde s terena.Iako imam podatke jos uvijek nisam i ne zelim da dadnem.Naprimjer za Veliku Kladusu.Ova mapa ce potrajati tako da znate
Do Februara 2014 ce biti zavrsena ako budem ziv i zdrav, a nadam se da hocu
Do Februara 2014 ce biti zavrsena ako budem ziv i zdrav, a nadam se da hocu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- Abdurrahman
- Član
Pohvala za sve vas iznad, a posebno Jack-a. Veliki sam ljubitelj mapa, ali iste bas i ne znam praviti ovako preko pc-a....
Jack, rekao si da Jajce opcina izmedju 50-60 % Bosnjaka, dakle apsolutna vecina smo u opcini, no, rekao si da je grad prebrojan i da je to gotovo. Da li smo vecina u gradu ?
Ps. vidim da je Hrvate uhvatila nekakva velika euforija, pa racunaju da je Jajce njihov, a takodjer i Vares carsija, N. Travnik, Busovaca, itd.
Jack, rekao si da Jajce opcina izmedju 50-60 % Bosnjaka, dakle apsolutna vecina smo u opcini, no, rekao si da je grad prebrojan i da je to gotovo. Da li smo vecina u gradu ?
Ps. vidim da je Hrvate uhvatila nekakva velika euforija, pa racunaju da je Jajce njihov, a takodjer i Vares carsija, N. Travnik, Busovaca, itd.
You prepare for a journey according to the amount of time that you are going to be on that journey. So what do you say about the Hereafter?
Jesu spremni da podjele majke i sestre sa mnom kad su tako ''sigurni''
Ta balava gamad je iz Agrama.Dobija pare iz Adz da razvlace jezik.
Burovicu ovaku mapu ces napraviti za jezik.Novu mapu ces napravio
Udio Bosanskog jezika prema popisu iz 2013 godine
90-100% Bosanski jezik
Cijeli Tuzlanski kanton.Cijeli Zenicki kanton sem Zepca.Usore i Varesa.Cijeli Sarajevski kanton.Cijeli Usk kanton bez Bos Petrovca.Cijeli Gorazde kanton
Konjic.Donji Vakuf.To je znaci 90-100% Bosanski jezik
Tamo gdje zuta boja to je 0-10% Bosanski jezik
Lakse i punija je mapa.Nemam neki haj da kazem negativet za Kladusu.Na 800 uzorku imas 95% I 89% Bosnjaka kad se zbroji.Tako najmanje 80% Bosnjaka dole i najmanje 98% Bosanski jezik.
Sto se tice podjela.Trenutno ih nema.A popisano je selo tesko autonomasko.Nijedan Hrvat zamisli
Znaci napravi tu jos jednu novu mapu ali sad samo za jezik
Ono za Jajce
31 Oktobra
Ta balava gamad je iz Agrama.Dobija pare iz Adz da razvlace jezik.
Burovicu ovaku mapu ces napraviti za jezik.Novu mapu ces napravio
90-100% Bosanski jezik
Cijeli Tuzlanski kanton.Cijeli Zenicki kanton sem Zepca.Usore i Varesa.Cijeli Sarajevski kanton.Cijeli Usk kanton bez Bos Petrovca.Cijeli Gorazde kanton
Lakse i punija je mapa.Nemam neki haj da kazem negativet za Kladusu.Na 800 uzorku imas 95% I 89% Bosnjaka kad se zbroji.Tako najmanje 80% Bosnjaka dole i najmanje 98% Bosanski jezik.
Sto se tice podjela.Trenutno ih nema.A popisano je selo tesko autonomasko.Nijedan Hrvat zamisli
Ono za Jajce
31 Oktobra

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jablanica je 90-100% Bosanski jezik takodjer

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack je napisao/la:
90-100% Bosanski jezik

U vecoj rezoluciji:
(http://i.imgur.com/Q7lNlUP)
Zadnja izmjena: aburovic, dana/u 22 okt 2013 11:44, ukupno mijenjano 2 puta.
Jajce je 50-60% Bosanski jezik takodjer

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom