Demografske mape Bosne
Re: Demografska mapa Bosne 2013 godine
znam prijatelju sve, inace sam za povratak za izbacivanje imena hercegovine iz naziva nashe zemlje. hvala na dobrodoslici. pozdrav
Ja imam jedno pitanje, zasto ja nemogu vise na stranicu popis stanovnistva?????
Nemas dovoljno napisanih postova. Sa dva posta nemozes sve citati. Pisi dalje pa ces i moci citati.aga1983 je napisao/la:Ja imam jedno pitanje, zasto ja nemogu vise na stranicu popis stanovnistva?????
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Sta kazete da napravimo ovako?

ovdje imamo 0-10% podijeljnemo u tri grupe
Od 10-50% podijela po koracima od 10% u zutoj/naradzastoj
Od 50-100% podijela po koracima od 10% u zelenim bojama.
Jack ako mozes posalji mi informacije za opcine gdje nas ima ispod 2% da popunim to.

Jack ako mozes posalji mi informacije za opcine gdje nas ima ispod 2% da popunim to.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Ja bih napravio kategoriju od 0-10% ovako:ABen je napisao/la:Sta kazete da napravimo ovako?
1. 0%
2. 1-10%
Znaci samo dvije grupe umjesto tvoje tri.
Ako smo negdje ispod jedan posto to ti je prakticno 0% i netreba se tu praviti velike razlike. Ja bih isto tako promjenio boju za 0% u bijelo, sve druge boje su uredu.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Bilo je ovih drugih koji zele ovo 0-2%; 2-5% i 5-10% skojim sam se slozio, ovo drugo bi ostavio ovako u koracima od 10%.
Inace mi je svejedno. jer bi i ostavio i 0-10% u jednoj boji. Ali posto su neki htjeli, promjenio sam. Zato ostavimo ovako inace se necemo nikad dogovoriti.
Inace mi je svejedno. jer bi i ostavio i 0-10% u jednoj boji. Ali posto su neki htjeli, promjenio sam. Zato ostavimo ovako inace se necemo nikad dogovoriti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Jos je rano za takvo sta.Ne znam ni ja pola opcina,tako?
Sacekajte do kraja Novembra,ili kad dodju ti preliminarni rezultati popisanih
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Znas od prilike gdje nas nema nigdje. Ili neke podatke. Posalji mi na pp sta znas da obojiim. Ako mislis da je jos rano z aobjaviti neke podatke onda nemoj jos.Jack je napisao/la:Jos je rano za takvo sta.Ne znam ni ja pola opcina,tako?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Ja cu objaviti podatke kad ja hocu,a ne kad mi ti kazes
A,vi se dogovorite izmedju sebe.Kakve bas boje zelite?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nisam ti ja rekao da moras. Kako se god dogovorite za mene je uredu.Jack je napisao/la:Ja cu objaviti podatke kad ja hocu,a ne kad mi ti kazes
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
aben, to je uglavnom dobra podjela boja.
samo sto od 0-2 i 50-60 je haman ista (nema neke velike razlike jer su obje svijetle). ja bih za onu od 0-2 stavio ili sivo ili bijelo.
samo sto od 0-2 i 50-60 je haman ista (nema neke velike razlike jer su obje svijetle). ja bih za onu od 0-2 stavio ili sivo ili bijelo.
ma odradit cemo vise varijanti i glasat cemo koje je najugodnije oku. to je najmanji problem na kraju krajeva
Bog Bosna i Bošnjaci
Najlakse je bojati.Malo je teze ipak naci podatke.Zar ne?

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ma ostaviti onda 0-2 bijelo.e-din je napisao/la:aben, to je uglavnom dobra podjela boja.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Jack je napisao/la:Najlakse je bojati.Malo je teze ipak naci podatke.Zar ne?
Potpisujen
i u tome si ti nenadmasiv!
ABen,
ova zelena boja za 90-100% bi mogla biti jos tamnija.
Onda bi se mogle napraviti bolje nijanse za 50-60%, 60-70% i 70-80%,
jer ovako su previse slicne.
ova zelena boja za 90-100% bi mogla biti jos tamnija.
Onda bi se mogle napraviti bolje nijanse za 50-60%, 60-70% i 70-80%,
jer ovako su previse slicne.
Koristiti gradaciju boja:
bijela 0-5 % ; žuta 5-10 % ; svijetlo narandžasta 10-20 % ; narandžasta 20-30 % ; crvena 30-40 % ; tamno crvena 40-50 % ; svijetlo plava 50-60 % ; plava 60-70 % ; svijetlo zelena 70-80 % ; zelena 80-90 % tamno zelena 90-100 %
Mislim da gradacija 5 zelenih boja za iznad 50 % pomalo zbunjuje,pa ovako do 50 % imamo tople boje,a od 50 do 70 %
imamo prijelaznu hladnu,plavu boju i naposlijetku zelene boje koje označavaju postotke iznad 70 % gdje činimo
sigurnu dvotrećinsku većinu.
bijela 0-5 % ; žuta 5-10 % ; svijetlo narandžasta 10-20 % ; narandžasta 20-30 % ; crvena 30-40 % ; tamno crvena 40-50 % ; svijetlo plava 50-60 % ; plava 60-70 % ; svijetlo zelena 70-80 % ; zelena 80-90 % tamno zelena 90-100 %
Mislim da gradacija 5 zelenih boja za iznad 50 % pomalo zbunjuje,pa ovako do 50 % imamo tople boje,a od 50 do 70 %
imamo prijelaznu hladnu,plavu boju i naposlijetku zelene boje koje označavaju postotke iznad 70 % gdje činimo
bilbo je napisao/la:Koristiti gradaciju boja:
Naposlijetku?
Je li to neki kroatizam?
Nijansa boja 10-20 i 20-30 je ist. Treba se promjenuti. Pogotovo za genocidnu je bitno da vidimo koliki je postotak. Zato nebi bilo lose da se uvede i 25 i 35 %.