☑ Pravila foruma i savjeti

Pristup Bosne međunarodnim vodama

noel malcolm
Član

Re: Pristup Bosne međunarodnim vodama

Post Postao/la noel malcolm » 29 okt 2013 09:17

Bosnjak je napisao/la:To on očito misli da zna šta su naši interesi. Najgore je to što ni mi sami nismo definisali naše interese, niko od naših političara nije ustao i rekao "Mi smo apriori protiv gradnje mosta koji će povrijediti naš pristup međunarodnim vodama". I doviđenja.

A ovo drugo, i ja ga također pozivam da se u Hrvatskom Saboru ratifikuje davno potpisani sporazum u kojem jasno piše da su vrh poluotoka Klek te Veliki i Mali Školj naša teritorija. Šta čeka?
Ko će to reći, SDP možda :rofll: :rofll: :rofll:

Tri godine su na vlasti, i učinili su big zero za bošnjake, kao i za FBiH i za BiH!!!

Samo su još više profitirali Vrhovni Crveni Kmer Zlaja i njegovi poslovni partneri.

:vomit:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 29 okt 2013 09:34

Nažalost, ne vidim da o tome pričaju niti ovi drugi.

Vidiš, ja govorim sa pozicije nestranačke ličnosti, dok za tebe nisam siguran.

Pitanje je takođe šta je SDA tokom svih ovih godina uradila na definisanju pomorske politike. Ništa, kao ni SDP.

Meni SDA nije dobra alternativa SDP-u samo zato što se zove SDA. Lijepo bi bilo da ima nešto više od ljepšeg imena.

sarajlija
Član

Post Postao/la sarajlija » 29 okt 2013 09:59

Bosnjak je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:Mogu se oni prazniti do sutra ali to ipak ostaje njima i kad ostanu potpuna pustos. Najbolje bi bilo (ali jako tesko i na tome bi trebalo raditi desetljecima) da se broj stanovnika u Dubrovniku i okolini koji ispovjedaju islam poveca i cak postanu velika vecina u tom dijelu i onda nekako izborima izglasati nezavisnost Dubrovnika, znaci stvoriti Dubrovacku republiku opet i onda mi je apsolutno sve jedno hoce li se spojiti sa Bosnom ili ne.
Sa wiki.hr (to je otprilike ta teritorija):

Prema popisu stanovništva Dubrovačko-neretvanska županija ima 122.870 stanovnika ( 2.8 % ukupnog stanovništva Hrvatske ) sa prosječnom gustoćom naseljenosti od 69 stanovnika/km2.
Etnički sastav: Hrvati 93.3 %, Srbi 2 %, Bošnjaci 1.4 % i drugi.

Prije da će se raditi o stoljećima.
"Doseljavaju se od 1878. godine

Islamska zajednica u Dubrovniku službeno je utemeljena prije točno 80 godina, 1933., nakon značajnijeg doseljavanja muslimanskog stanovništva.

Intenzivnije naseljavanje muslimana u Dubrovniku može se pratiti od 1878. godine, nakon što je BiH Berlinskim kongresom i voljom tadašnjih svjetskih sila ušla u sastav Austro-Ugarske Monarhije, pa se Dubrovnik i njegovo bosanskohercegovačko zaleđe našlo u istoj državi. Stalniji boravak stanovništva islamske vjere iz BiH u Dubrovniku vezan je tek uz početak 20. stoljeća.

U današnjem Dubrovniku muslimanima se izjašnjava oko 5000 građana i sastavni su dio identiteta Grada."

http://www.slobodnadalmacija.hr/Dubrovn ... fault.aspx

Znaci nekih 4% stanovnisva Dubrovnika su islamske vjeroispovjesti.

http://dubrovacki.hr/clanak/50702/donacija-grad islamski centar u Dubrovniku ce se izgleda poceti graditi.
Hrvatski historicar priznaje da je Tvrtko bio samo osvajac hrvatske zemlje a ne oslobodilac kako se to od nekih drugih prikazivalo https://www.youtube.com/watch?v=PDrx0a2Gx5M

http://www.youtube.com/watch?v=9GiTzVdWX5Q obavezno pogledati

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 29 okt 2013 10:12

Dosta intelektualaca se otvoreno suprotstavlja hrvatskim pretenzijama na naše more,

da ne navodim imena, vjerovatno ih i ti čitaš.

Činjenica je da nijedna stranka nije uobličila našu pomorsku politiku,

ali je isto činjenica da još ništa nije izgubljeno.

Takođe te molim da ne govoriš ništa o meni po pitanju stranačkog angažmana,

jer ponavljam po deseti puta, nisam član sda, niti imam bilo kakve veze sa politikom.

Allah mi je svjedok!

Ali je istina da podržavam sda, iz razloga što sam svjestan koliku su korist u očuvanju bošnjačke

državnosti donijeli od 1990. pa do danas.

Sjeti se samo Lagumdžijinog tzv. ilegalnog rada :roll: i kada je izjavljivao da je "slučajni prolaznik".

U ratu je bilo opasno bilo gdje na nesigurnom teritoriju izjaviti da si član sda,

dok za sdp niko nije ni pitao.

Iz bliskog primjera znam da je u Hrvatskoj jedno od glavnih pitanja prilikom policijskog ispitivanja

bilo jesi li član sda ili ne!!! :roll:

Uzmi i svježiji primjer, do par sedmica pred popis se nije znalo kakav će stav crveni kmeri

zauzeti povodom pitanja : bošnjak ili bosanac??? :oops: :oops:

Dok se sda zdušno davno deklarisala i operativno na terenu uključila putem svih svojih

općinskih organizacija i mjesnih odbora da se narod izjasni kako treba,

ne libeći se i od pritiska na IZ, koji je doduše bio nepotreban,više u smislu koordinacije.

Kako neko na forumu reče, probošnjački angažman na popisu je bio ravan istom periodu učešća u ratu!

A isto sam siguran da je sda i danas najjači čuvar ove naše zemlje.

SDA ima gomilu mana i loših ljudi,

ali opet prevladava najmanji zajednički nazivnik u vidu jedne jedine i nedjeljive Domovine BiH!

Najlakše je napadati i izjednačavati sve stranke..

:zastava: :zastava: :zastava:

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 29 okt 2013 10:31

Ja sam najveći fan ideje o SDA kao jakoj bošnjačkoj stranci sa jasno definisanim stavovima koji odražavaju volju naroda. Ali nisam ja bojio D i A u plavo i crveno da bih se pokazao kao široke ruke za sve. Taj simbolični potez otprilike je ilustrovao u šta se SDA polako pretvara. SDA iz 1992. i ova danas se ne mogu ni porediti, prva je organizovala odbranu u najvećem dijelu zemlje, a ova danas je prepoznatljiva samo po lopovluku. I kažeš da su bolji od SDP-a? I ja mislim da su bolji, ali zar je to neka referenca pobogu? Zar se može biti gori od SDP-a i Pol Pota? Ja mislim da je to jako teško.

SDA tih milion mana koje spominješ mora popraviti, o tome se radi. Ovakva SDA nije nam na usluzi.

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 29 okt 2013 10:52

Bosnjak je napisao/la:Ja sam najveći fan ideje o SDA kao jakoj bošnjačkoj stranci sa jasno definisanim stavovima koji odražavaju volju naroda. Ali nisam ja bojio D i A u plavo i crveno da bih se pokazao kao široke ruke za sve. Taj simbolični potez otprilike je ilustrovao u šta se SDA polako pretvara. SDA iz 1992. i ova danas se ne mogu ni porediti, prva je organizovala odbranu u najvećem dijelu zemlje, a ova danas je prepoznatljiva samo po lopovluku. I kažeš da su bolji od SDP-a? I ja mislim da su bolji, ali zar je to neka referenca pobogu? Zar se može biti gori od SDP-a i Pol Pota? Ja mislim da je to jako teško.

SDA tih milion mana koje spominješ mora popraviti, o tome se radi. Ovakva SDA nije nam na usluzi.

sve stoji i upravo je ovo glavno sto cu prije sebi ruku odsjeci nego li glasati za SDA.. glasao sam za SDP na proslim izborima i drugu ruku cu odsjeci ako opet glasam za tu stranku!!

nista mi ne preostaje nego se prijaviti u gradisku i glasati za koaliciju 1 Mart
Bog Bosna i Bošnjaci

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 29 okt 2013 14:12

Bosnjak je napisao/la:Ja sam najveći fan ideje o SDA kao jakoj bošnjačkoj stranci sa jasno definisanim stavovima koji odražavaju volju naroda. Ali nisam ja bojio D i A u plavo i crveno da bih se pokazao kao široke ruke za sve. Taj simbolični potez otprilike je ilustrovao u šta se SDA polako pretvara. SDA iz 1992. i ova danas se ne mogu ni porediti, prva je organizovala odbranu u najvećem dijelu zemlje, a ova danas je prepoznatljiva samo po lopovluku. I kažeš da su bolji od SDP-a? I ja mislim da su bolji, ali zar je to neka referenca pobogu? Zar se može biti gori od SDP-a i Pol Pota? Ja mislim da je to jako teško.

ok, u načelu se slažemo!

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 29 okt 2013 14:13

ljiljan89 je napisao/la:

sve stoji i upravo je ovo glavno sto cu prije sebi ruku odsjeci nego li glasati za SDA.. glasao sam za SDP na proslim izborima i drugu ruku cu odsjeci ako opet glasam za tu stranku!!

nista mi ne preostaje nego se prijaviti u gradisku i glasati za koaliciju 1 Mart
I ja bih rado glasao za koaliciju 1.mart,

ali ne živim u genocidnoj.

:zastava: :zastava:

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 29 okt 2013 14:48

Bosnjak je napisao/la:
sarajlija je napisao/la:Mogu se oni prazniti do sutra ali to ipak ostaje njima i kad ostanu potpuna pustos. Najbolje bi bilo (ali jako tesko i na tome bi trebalo raditi desetljecima) da se broj stanovnika u Dubrovniku i okolini koji ispovjedaju islam poveca i cak postanu velika vecina u tom dijelu i onda nekako izborima izglasati nezavisnost Dubrovnika, znaci stvoriti Dubrovacku republiku opet i onda mi je apsolutno sve jedno hoce li se spojiti sa Bosnom ili ne.
Sa wiki.hr (to je otprilike ta teritorija):

Prema popisu stanovništva Dubrovačko-neretvanska županija ima 122.870 stanovnika ( 2.8 % ukupnog stanovništva Hrvatske ) sa prosječnom gustoćom naseljenosti od 69 stanovnika/km2.
Etnički sastav: Hrvati 93.3 %, Srbi 2 %, Bošnjaci 1.4 % i drugi.

Prije da će se raditi o stoljećima.
Tempom od 13.000 više umrlih nego rođenih u Hrvatskoj godišnje, za 341 godinu istopit će se cijela hrvatska populacija, a Hrvati će postati jedan od izumrlih naroda o kojima će se pisati u historijskim udžbenicima..

http://www.24sata.info/vijesti/regija/1 ... radja.html

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 29 okt 2013 14:55

Vidjećemo da li će ostati baš taj tempo u budućnosti.

Ali i da ostane opet se radi o stoljećima.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 29 okt 2013 15:04

Bosnjak je napisao/la:Vidjećemo da li će ostati baš taj tempo u budućnosti.

Mislis vijekovima. :mrgreen:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 29 okt 2013 15:07

ABen je napisao/la:

Pošto je @sarajlija napisao desetljećima ja sam odgovorio stoljećima.

Da je napisao decenijama, ja bih odgovorio vijekovima.

Znam na šta ciljaš, ali oba izraza su jako korištena kod nas.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 29 okt 2013 15:12

Bosnjak je napisao/la:
ABen je napisao/la:

Pošto je @sarajlija napisao desetljećima ja sam odgovorio stoljećima.

Da je napisao decenijama, ja bih odgovorio vijekovima.

Znam na šta ciljaš, ali oba izraza su jako korištena kod nas.
Kod nas se prica ikavica, ima kruha, mlika, didova itd., ali nema stoljeca. :mrgreen:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 29 okt 2013 15:13

ABen je napisao/la: Kod nas se prica ikavica, ima kruha, mlika, didova itd., ali nema stoljeca. :mrgreen:
Mislio sam kod nas Bošnjaka, ne kod nas Krajišnika. Ja nisam Krajišnik.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 29 okt 2013 15:21

Bosnjak je napisao/la:
ABen je napisao/la: Kod nas se prica ikavica, ima kruha, mlika, didova itd., ali nema stoljeca. :mrgreen:
Mislio sam kod nas Bošnjaka, ne kod nas Krajišnika. Ja nisam Krajišnik.
Znam da ti nisi Krajisnik a nisi bogami ni sa Drine. :mrgreen:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 29 okt 2013 15:59

@noel i ljiljan: i ja cu aBd glasati za 1. mart. samo sto to nije partija nego koalicija. tako da cu na kraju morati neku partiju izabrati. istinski pojma jos nemam za koga da glasam.. :(

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 29 okt 2013 16:05

e-din je napisao/la:@noel i ljiljan: i ja cu aBd glasati za 1. mart. samo sto to nije partija nego koalicija. tako da cu na kraju morati neku partiju izabrati. istinski pojma jos nemam za koga da glasam.. :(
1. Mart zeli da sve takozvane probosnjacke stranke izadu zajedno na izbore, to znaci da ce biti samo jedna stranka. Kao sto je bilo zadnji put 2000 sa SDA i SzBiH. Tada si glasao za ovu koaliciju i neku osobu sa liste. Kao da je jedna stranka. Ja ocekujem da se najmanje 3-4 stranke sloze u jednu. Da nebacamo previse glasova.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 30 okt 2013 01:42

ABen je napisao/la:
e-din je napisao/la:@noel i ljiljan: i ja cu aBd glasati za 1. mart. samo sto to nije partija nego koalicija. tako da cu na kraju morati neku partiju izabrati. istinski pojma jos nemam za koga da glasam.. :(
1. Mart zeli da sve takozvane probosnjacke stranke izadu zajedno na izbore, to znaci da ce biti samo jedna stranka. Kao sto je bilo zadnji put 2000 sa SDA i SzBiH. Tada si glasao za ovu koaliciju i neku osobu sa liste. Kao da je jedna stranka. Ja ocekujem da se najmanje 3-4 stranke sloze u jednu. Da nebacamo previse glasova.
priznajem nisam nikad glasao. niti cu glasati ako nedo Bog ova koalicija propala.

ali zar se ne moras opet odluciti kome ces dati sa te liste glas? (a na toj listi su opet ljudi iz partija)

ili je fakat dovoljno da negdje covjek zaokruzi "(X) 1. Mart" i to je to :)

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 30 okt 2013 02:03

Dovoljno je zaokružiti samo koaliciju, ne moraš birati pojedinačna rješenja.

Ali možeš ako hoćeš i to jedno ili više njih unutar jedne liste.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 30 okt 2013 03:10

e-din je napisao/la: priznajem nisam nikad glasao. niti cu glasati ako nedo Bog ova koalicija propala.

ali zar se ne moras opet odluciti kome ces dati sa te liste glas? (a na toj listi su opet ljudi iz partija)

ili je fakat dovoljno da negdje covjek zaokruzi "(X) 1. Mart" i to je to :)
1. Mart nije stranka, oni zele da se udruze takozvane probosnjacke stranke u genocidnoj. Tako da je do 2000 bilo na listi SDA/SzBiH, onda su oni kupili glasove. Sad ni jedni nemaju dovoljno. Stvar je u tome da imas dva glasa, jedan za stranku a drugi za osobu. Mozes samo glasati i za stranku.

Znaci neces naci na listi 1. Mart, ali ima dovoljno vremena do 1. Marta. aBd dotad cemo znati i za koga glasati.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite