SDP
Re: SDP
Kao prvo ja se ne slazem s vecinom ljudi.Pa i s vecinom stavova.Pa sta bih sad trebao da pobijem vecinu ljudi.Noele dobio si upozorenje jer si psovao neciju majku!!!!!!!!!!
Ovo je forum a ne blog.Ako zelis da psujes ''majke'' i da pises sta zelis.Imas blog,pa raspali.Tja,nije problem o tome.Destroyer je dobio upozorenje ovdje.Lijepo sam mu rekao da se smiri i ponasa se kako treba.
Ako zelis da budes baniras.Lijepo opsuj moju majku Noele.Pa da zavrsimo s tim.
Ovo je forum a ne blog.Ako zelis da psujes ''majke'' i da pises sta zelis.Imas blog,pa raspali.Tja,nije problem o tome.Destroyer je dobio upozorenje ovdje.Lijepo sam mu rekao da se smiri i ponasa se kako treba.
Ako zelis da budes baniras.Lijepo opsuj moju majku Noele.Pa da zavrsimo s tim.
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

- BosnjackaHercegovina
- Član
Ovo je forum a ne blog.I lijepo sam procitao tekst gdje psujes majku Abenu.Tako ako si ti popio malo vise tad.To je do tebe.Drzite se teme

- Zenicaninn
- Član
Moram ispraviti podatak koji sam u zadnjim postu dao i koji je pogresan.
U izraelu danas ima 6 miliona Jevreja a van izraela 11 milliona dijaspore. I 17 miliona jevreja a narucito tih 11 miliona u Diaspori kroje sudbinu cijelom svijetu.
Jevreji imaju najpredniju i nastariju dijasporu. Sa najstarijom mislim da je imala najvise vemena da se na svakom načinom i obliku mogla razviti.
Oni imaju 11 miliona pretezno nacionalno osvjestcene i pretezno i svakom smislu napredne dijaspore.
Dok mi imamo bubam sad 2 milliona dijaspore koja je u fazi razvijanja i koja nije jos dostigla maksimum i u fazi je rasta ali ipak nikad nece ni priblizno dostice nivo Jevreja.
Nacionalna svijest tih 2 miliona sto imamo vecinom( ali naravno da nije isključivo tako) je toliko razvijenja da je dovoljna za navijanja za nekih od reprezetacija BiH ili tezovaze ljiljana ili sta ja znam.
Ali nije toliko sivo sto se tice nase dijaspore. U usponi je i ona Aida je jedan primjer od mnogih gdje sta i kako mozemo.
U izraelu danas ima 6 miliona Jevreja a van izraela 11 milliona dijaspore. I 17 miliona jevreja a narucito tih 11 miliona u Diaspori kroje sudbinu cijelom svijetu.
Jevreji imaju najpredniju i nastariju dijasporu. Sa najstarijom mislim da je imala najvise vemena da se na svakom načinom i obliku mogla razviti.
Oni imaju 11 miliona pretezno nacionalno osvjestcene i pretezno i svakom smislu napredne dijaspore.
Dok mi imamo bubam sad 2 milliona dijaspore koja je u fazi razvijanja i koja nije jos dostigla maksimum i u fazi je rasta ali ipak nikad nece ni priblizno dostice nivo Jevreja.
Nacionalna svijest tih 2 miliona sto imamo vecinom( ali naravno da nije isključivo tako) je toliko razvijenja da je dovoljna za navijanja za nekih od reprezetacija BiH ili tezovaze ljiljana ili sta ja znam.
Ali nije toliko sivo sto se tice nase dijaspore. U usponi je i ona Aida je jedan primjer od mnogih gdje sta i kako mozemo.
Zadnja izmjena: Zenicaninn, dana/u 24 sep 2025 17:57, ukupno mijenjano 2 puta.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Tacno tako Zenicanin.Ali reci ti nekim ljudima kojim je dijaspora kriva za sve,a nije im krivo sto cetnici paradiraju po Bratuncu.Zvorniku.Visegradu i Prijedoru.To je ok.''Dijaspora'' je kriva za sve,da ne bude zabune

- The Destroyer
- Član
Lijepo je imati jaku dijasporu i jak lobi u svijetu, ali neki ljudi ne shvataju da je većina naše teritorije (cijela GT i dio Pederacije tzv. Škutorija) okupirana. Jedna finansijski snažna četveročlana porodica koja se vrati u Prijedor, Srebrenicu, Zvornik, Stolac, Čapljinu je za nas jackpot. Jer možemo mi imati kakve hoćemo lobije, neće pomoći ako živimo na 25-30% teritorije Bosne.
Dijasporu poštujem, ni oni nisu otišli zato što su ih mazili po glavi, ali povratak nema alternativu. Nijedan lobi to ne može nadomjestiti.
Dijasporu poštujem, ni oni nisu otišli zato što su ih mazili po glavi, ali povratak nema alternativu. Nijedan lobi to ne može nadomjestiti.
- noel malcolm
- Član
Lijepo receno, povratak porodica nista ne moze zamijeniti, jer su tako cetnici i ostvarili svoj cilj, etnicko ciscenje i raseljavanje nesrpskog stanovnistva.The Destroyer je napisao/la:Lijepo je imati jaku dijasporu i jak lobi u svijetu, ali neki ljudi ne shvataju da je većina naše teritorije (cijela GT i dio Pederacije tzv. Škutorija) okupirana. Jedna finansijski snažna četveročlana porodica koja se vrati u Prijedor, Srebrenicu, Zvornik, Stolac, Čapljinu je za nas jackpot. Jer možemo mi imati kakve hoćemo lobije, neće pomoći ako živimo na 25-30% teritorije Bosne.
Uzivam u julu i avgustu kada je dijaspora tu, Doboj i okolica zivnu i ponovo se osjetimo mocnijim nego sto jesmo, ali ljeto brzo prodje i odose svi natrag.
Inace, hvala svima na novcanim doznakama, od kojih ja btw nemam nista, jer mi niko iz sire familije nije u dijaspori.
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Mislim da tu griješiš. Možda ti nemaš direktno, ali indirektno sigurno imaš. Prihodi od dijaspore iznose 20% BDP, a poređenja radi turizam u Hrvatskoj čini 15% BDP.noel malcolm je napisao/la:
Lijepo receno, povratak porodica nista ne moze zamijeniti, jer su tako cetnici i ostvarili svoj cilj, etnicko ciscenje i raseljavanje nesrpskog stanovnistva.
Uzivam u julu i avgustu kada je dijaspora tu, Doboj i okolica zivnu i ponovo se osjetimo mocnijim nego sto jesmo, ali ljeto brzo prodje i odose svi natrag.
Inace, hvala svima na novcanim doznakama, od kojih ja btw nemam nista, jer mi niko iz sire familije nije u dijaspori.
Uz to se treba dodati da su ovo oficijelne brojke, znači ne računaju se drugi kanali dostavljanja novca, a procjenjuje se da je to još toliko.
To su ogromne sume bez kojih bi Bosna imala velikih financijskih problema.
BosnjackaHercegovina je napisao/la:Noele,noel malcolm je napisao/la:Nije isto gledati politicku scenu BiH iznutra i trpiti direktne posljedice nerada nasih politicara.
Puno lakse je biti vani i srati po svemu sto ti se ne svidja, bez bojazni da ce tvoje rijeci imati posljedice.
Sta god da da se desi kod nas u BiH, dijasporcima nece nista faliti, zato mogu beskonacno srati i govoriti treba ovo, treba ono...
Vratite se ovdje i ucestvujte u pravom zivotu, a ne kao sto pojedinci cine glumite zestoke internet ratnike koji o svemu imaju ispravno misljenje, a debelo sakriveni iza tastature u raznim inostranstvima.
Pojedinci se razumiju maltene u sve, i drzavu bi bili sposobni voditi po svom misljenju.
Dodjite u Doboj i iznesite svoje misljenje ispred Konzuma ako imate muda!
Nekoliko puta iznosiš ovaj stav, koji naravno imaš pravo držati, ali ne mislim da si potpuno korektan prema nama iz dijaspore, pa bih te zamolio da me samo saslušaš pa ti onda nastavi misliti kako god želiš.
Prvo, u pravu si da nije isto gledati BH situaciju iznutra i sa izvana, i ti to misliš u kontekstu da je lahko tuđom čunom draču mlatiti. I s te tačke gledišta si u pravu, ako se zaista radi o tome. Jer to bi značilo da je BiH dijasporcima nevažna a tebi važna, da dijasporcima ona ništa ne znači a tebi znači, pa onda oni nemaju ništa da izgube kad "seru" kako ti kažeš.
Ali da li je to stvarno tako? Koliko su novca samo uložili ljudi iz dijaspore u BiH u zadnjih 20 godina? Zašto taj novac nisu uložili tamo gdje žive? Da li ti ulažeš svoj novac u nešto što ne smatraš u neku ruku svojim? Ili ulažeš u svoj biznis, svoju kuću, poduhvate svoje familije ili rodbine? I ne samo novac, gdje su potrošeno vrijeme u BiH, ili još bolje uloženo vrijeme u BiH.
Zar ti misliš da je otići u BiH za mene odmor? Odmor je Španija, Meksiko, Tajland, Maroko, Turska. To je odmor. Bosna je dom. Ja sam i živio i radio i odmarao na 4 kontinenta i vjeruj mi da BiH nije moja destinacija za odmor pa opet svaki godišnji iskoristim dole ako ikako mogu. A pitaj sebe malo zašto bi to radio?
Plus, to tvoje stanovište da nije isto gledati političku iznutra i sa izvana, ima i još jedan dodatan problem, a to je da nije uvijek pogrešno gledati stvari iz šire perspektive. Na primjer, nije isto gledati događanja unutar biološke ćelije iznutra iz ćelije i sa stanovišta mikroskopa udaljenog nekoliko mikrometara od nje - u stvari ovo drugo je bolje. Nije isto gledati geografsku kartu na školskoj tabli sa 10 cm distance i sa 2 metra. Isto ko što nije isto gledati političku situaciju u zemlji sa stanovišta i sa iskustvom SAMO iz te zemlje i kad imaš lično iskustvo i iz te zemlje (donekle, jer većina dijaspora a koja diskutuje o BiH i dolazi u nju često pa zna, dok oni ostali niti dolaze niti ih briga za političku scenu u njoj) a i iskustva iz drugih zemalja gdje su ti dijasporci vidjeli neke druge solucije i druge načine rješavanja problema koji mogu biti aplicirani i kod nas, što tim ljudima daje neke nove ideje koje možda neko ko živi u BiH nije vidio jer se dole nisu desili. Razne perspektive su jako korisne kad se poštuju i mogu riješiti mnogo problema.
Uz to, tvoj stav da se ovdje isključivo radi o mlaćenju drače tuđom čunom je zasnovan na pretpostavci da mi koji o ovome pričamo iz dijaspore to radimo jer nam je dosadno ili nemamo pametnijeg posla. Ispred moje hotelske sobe sada, ovdje na poslovnom putu gdje jesam, je bazen sa odličnom vodom, palminim drvećem, i prelijepom klimom. Reci onda ti meni, a zašto sam ja ovdje sada čitajući o BiH, umjesto da iskoristim mali predah na poslu od par sati da se kupam i sunčam ako meni BiH i dešavanja u njoj nisu interesantnija i važnija bazena i sunca? I zašto sam ulagao u kuću i auto u BiH, kad sam te pare mogao trošiti na sebe ovdje? Zašto gubiti vrijeme na ovakvo nešto kao diskusija o BiH ako je BiH tvoja, a nije moja, i ako ja tu nemam šta izgubiti pa mi svejedno kako je u BiH? Jer ja imam mnogo opcija - pa zašto baš biram ovu? I da li je tvoja pretpostavka ispravna?
Tvoj stav o dijasporcima koji su politički aktivni u BiH je malo ponižavajući, zar ne? A i baziran se na logici da to nema veze samnom jer ne živim dole. Pa zar je živjeti negdje jedini razlog zašto te to može interesovati. Ne živiš ni ti u Sarajevu, pa da li je fer reći da tebe onda nije briga šta se sa Sarajevom desi?
Istina je da ti dole živiš i da je tebi teže tu nego meni ovdje - naravno - ali da li je stvarno istina da ono što ja ili neko drugi iz dijaspore govori je bazirano na nekoj sadističkoj zabavi gdje samo ti možeš biti povrijeđen ako opet pukne, a ne iskrenom razmišljanju samo sa drugog stanovišta zasnovanom na iskustvima po svijetu, koja mogu biti korisna? I da li je fer pretpostaviti da mene nekako nije briga za posljedice a tebe jeste, ili da ja ne govorim ovo što govorim zato što to mislim bazirano na mom iskustvu umjesto nekom hiru zasnovanom na logici "nije moja guzice u pitanju i ako pukne neće meni ništa biti"?
Mislim da si ti posebno i suviše inteligentan da ne znaš tačne odgovore na ta pitanja.
Čestitam ti na ovom postu, sve što si napisao je na mjestu i ponosan sam na ljude poput tebe, ne zbog ovog posta nego i svih ostalih. Ali takođe podržavam i ono što je Noel napisao, ne želim biti njegov advokat ,ali mislim da on nije mislio ovdje na tebe ni veliku većinu ljudi za koje se i ne zna da su dijaspora a pišu ovdje. Ja ne tražim da ljudi iz dijaspore dođu u Doboj ispred Konzuma ali bio bi jako sretan kao i velika većina ljudi u Bosni da se naši ljudi sa kapitalom vrate i ulože ga u otvaranje radnih mjesta i vlastite biznise u zemlju koju bez sumnje vole.
Bosnjaci drze 34%The Destroyer je napisao/la:Lijepo je imati jaku dijasporu i jak lobi u svijetu, ali neki ljudi ne shvataju da je većina naše teritorije (cijela GT i dio Pederacije tzv. Škutorija) okupirana. Jedna finansijski snažna četveročlana porodica koja se vrati u Prijedor, Srebrenicu, Zvornik, Stolac, Čapljinu je za nas jackpot. Jer možemo mi imati kakve hoćemo lobije, neće pomoći ako živimo na 25-30% teritorije Bosne.
Dijaspora nema nikakvog uticaja u Bosni sto se tice politike ili bilo cega, sve sto se dole dogadja je do domacih. Jedino sto i to mali broj dijaspore je na forumima i kritikuje. Ali postavi pitanje zasto se ljudi ne vracaju i ne ulazu u Bosni?emir je napisao/la: Čestitam ti na ovom postu, sve što si napisao je na mjestu i ponosan sam na ljude poput tebe, ne zbog ovog posta nego i svih ostalih. Ali takođe podržavam i ono što je Noel napisao, ne želim biti njegov advokat ,ali mislim da on nije mislio ovdje na tebe ni veliku većinu ljudi za koje se i ne zna da su dijaspora a pišu ovdje. Ja ne tražim da ljudi iz dijaspore dođu u Doboj ispred Konzuma ali bio bi jako sretan kao i velika većina ljudi u Bosni da se naši ljudi sa kapitalom vrate i ulože ga u otvaranje radnih mjesta i vlastite biznise u zemlju koju bez sumnje vole.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Evo kako dijaspora pomaze i pljuvati na nju je bezobrazno. Trebamo bratski da radimo i da se jace razvijama, da promicemo pozitivne stvari za dobrobit sviju nas. Ne dppustite andaluzijski sindrom da medju nama zavlada, jer to znaci nas nestanak.
BRAT BOSNJAK MI JE MIO MA IZ KOJEG NASEG MJESTA BIO!
http://www.avaz.ba/clanak/224253/njemac ... i-sandzakaNJEMAČKA: Fond "Gazi Husrevbeg" stipendira učenike i studente iz BiH i Sandžaka
Omer efendija Sarajlić je između ostalog rekao da je u proteklih 15 godina ovaj fond zaprimio 4568 molbi za stipendiranje. Prema riječima Omera Sarajlića u proteklih 15 godina osigurali su 1.930 stipendija po 500 eura, a što ukupno iznosi 965.000 eura, tako da će ove godine dostići cifru od million eura. - Sretna je zemlja koja ima ovakvu bošnjačku dijasporu, koja je spremna da pomogne, a pomaže od srca i sa halalom - rekao je između ostalog magistar Nusret efendija Abdibegović.
Sta imas kome pokazivati kako stvari stoje. Ovi sto se napiju brlje im je bolje da idu na kliks pisati jer tamo im je dozvoljeno i rado vidjeno vrijedjanje dijaspore.hamza je napisao/la:Evo kako dijaspora pomaze i pljuvati na nju je bezobrazno. Trebamo bratski da radimo i da se jace razvijama, da promicemo pozitivne stvari za dobrobit sviju nas. Ne dppustite andaluzijski sindrom da medju nama zavlada, jer to znaci nas nestanak.
http://www.avaz.ba/clanak/224253/njemac ... i-sandzakaNJEMAČKA: Fond "Gazi Husrevbeg" stipendira učenike i studente iz BiH i Sandžaka
Omer efendija Sarajlić je između ostalog rekao da je u proteklih 15 godina ovaj fond zaprimio 4568 molbi za stipendiranje. Prema riječima Omera Sarajlića u proteklih 15 godina osigurali su 1.930 stipendija po 500 eura, a što ukupno iznosi 965.000 eura, tako da će ove godine dostići cifru od million eura. - Sretna je zemlja koja ima ovakvu bošnjačku dijasporu, koja je spremna da pomogne, a pomaže od srca i sa halalom - rekao je između ostalog magistar Nusret efendija Abdibegović.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Predsjednik SDP-a izrod Nermin Niksic se hvali kako je na izbornu listu svoje majmunske stranke postavio cetnike genocidne vojske RS za koje tvrdi da "nisu" zlocinci iako su kao gradjani BiH stali na stranu velikosrpskog agresora i cak ratovali protiv RBiH:
d-y791Y1_uw
"Izdaja Republike je najteži zločin" - Član 155 ustava Republike Bosne i Hercegovine.
d-y791Y1_uw
"Izdaja Republike je najteži zločin" - Član 155 ustava Republike Bosne i Hercegovine.
Koji debil!!!!!!!!!!Abidaga je napisao/la:Predsjednik SDP-a izrod Nermin Niksic se hvali kako je na izbornu listu svoje majmunske stranke postavio cetnike genocidne vojske RS za koje tvrdi da "nisu" zlocinci iako su kao gradjani BiH stali na stranu velikosrpskog agresora i cak ratovali protiv RBiH:
d-y791Y1_uw
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
jaoooooo pa ne mogu da vjerujemABen je napisao/la:Koji debil!!!!!!!!!!Abidaga je napisao/la:Predsjednik SDP-a izrod Nermin Niksic se hvali kako je na izbornu listu svoje majmunske stranke postavio cetnike genocidne vojske RS za koje tvrdi da "nisu" zlocinci iako su kao gradjani BiH stali na stranu velikosrpskog agresora i cak ratovali protiv RBiH:
d-y791Y1_uw
covjek javno podrzava genocid i raspad Bosne
Bog Bosna i Bošnjaci
Krpelj
Neobican mali insekt.Na prvi pogled.Nije nista strasan.No on se hrani tvojom krvlju.Tako je i mene jednom u sumi capio.Nisam ga primjetio,samo vidim neka crna mrlja na mom prstu.Za 2 dana prst mi otekao.I vidim nesto dobro ''naraslo''
Naravno,da sam ga odstranio.S merakom.Davno je to bilo.Komunjare koje se pisu Sdp su krpelj.Oni napadaju samo Bosnjake,jer ko ce iz Cetnicke Bilece da slusa tog kretena.Nek ode u Bilecu pa pokaze koliko ima ''glasaca''.Ili do Sekovica
Njemu je fazon da prosipa svoje smece komunisticko.Bosnjacima.Jer jedini oni vjeruju u neke ''narode'' i bajke o bratstvu i jedinstvu
To je Sdp dobro poznati metod.Od Gvantanamo Zlaje do ovog krestavca
Kao sto sam rekao.Reci cu sad zadnji put
Plafon im je 2 Sarajevske opcine+Tuzla.U Usk nece nista uzeti.Srednja Bosna nista.Tuzla ce im biti sve slabija i tanja.Tamo jedino mogu da prosipaju pamet.
Lik je totalno bolestan.Jedva sam ga izdurao minutu na youtube.Nedaj boze da su mene stavili ovdje ili da sam bio medju ovim ljudima.Da slusam ovakvu agoniju satima.Ajme meni.Muke gore od mucenja u logoru.Radije bih izabrao konc logor nego da slusam ovog
Buzim je lijep svijetao primjer.Kako Bosnjaci izgledaju jedinstveni.Nekad je Buzim imao 25% Srba u 2 svjetskom ratu.Pa je tih 25% Srba krenulo da pokolje 75% Muslimana Buzima tada.Naravno da su izvukli deblji kraj.I sad je Buzim ekoloski cista opcina s 100% Bosnjaka
Tako sumnjam da ce dobiti neke jace cifre u gradu heroju Buzimu.A nesto sumnjam da ce mu i ostatak Bosne van tih tradicionalno komunjarskih opcina reci
Dobro je da nije ovo rekao u Buzimu.Tamo samo letve rade,pa i gore.Pitajte Harisa Silajdzica

Neobican mali insekt.Na prvi pogled.Nije nista strasan.No on se hrani tvojom krvlju.Tako je i mene jednom u sumi capio.Nisam ga primjetio,samo vidim neka crna mrlja na mom prstu.Za 2 dana prst mi otekao.I vidim nesto dobro ''naraslo''
Naravno,da sam ga odstranio.S merakom.Davno je to bilo.Komunjare koje se pisu Sdp su krpelj.Oni napadaju samo Bosnjake,jer ko ce iz Cetnicke Bilece da slusa tog kretena.Nek ode u Bilecu pa pokaze koliko ima ''glasaca''.Ili do Sekovica
Njemu je fazon da prosipa svoje smece komunisticko.Bosnjacima.Jer jedini oni vjeruju u neke ''narode'' i bajke o bratstvu i jedinstvu
To je Sdp dobro poznati metod.Od Gvantanamo Zlaje do ovog krestavca
Kao sto sam rekao.Reci cu sad zadnji put
Plafon im je 2 Sarajevske opcine+Tuzla.U Usk nece nista uzeti.Srednja Bosna nista.Tuzla ce im biti sve slabija i tanja.Tamo jedino mogu da prosipaju pamet.
Lik je totalno bolestan.Jedva sam ga izdurao minutu na youtube.Nedaj boze da su mene stavili ovdje ili da sam bio medju ovim ljudima.Da slusam ovakvu agoniju satima.Ajme meni.Muke gore od mucenja u logoru.Radije bih izabrao konc logor nego da slusam ovog
Buzim je lijep svijetao primjer.Kako Bosnjaci izgledaju jedinstveni.Nekad je Buzim imao 25% Srba u 2 svjetskom ratu.Pa je tih 25% Srba krenulo da pokolje 75% Muslimana Buzima tada.Naravno da su izvukli deblji kraj.I sad je Buzim ekoloski cista opcina s 100% Bosnjaka
Tako sumnjam da ce dobiti neke jace cifre u gradu heroju Buzimu.A nesto sumnjam da ce mu i ostatak Bosne van tih tradicionalno komunjarskih opcina reci
Dobro je da nije ovo rekao u Buzimu.Tamo samo letve rade,pa i gore.Pitajte Harisa Silajdzica