☑ Pravila foruma i savjeti

SDA

DjerzelezAle
Član

Re: SDA

Post Postao/la DjerzelezAle » 20 jan 2017 06:54

Pu pu pu pu pu pu. Samir Efendic, načelnik Novog Grada... Pu pu pu, ne ureklo se :D
Smrt fašizmu, nacizmu i KOMUNIZMU. Sloboda narodu!

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 20 jan 2017 10:08

U SDA osigurali većinu: Abdulah Skaka će biti gradonačelnik Sarajeva
Autor: R. Dautefendić

slika

Jedini kandidat za novog gradonačelnika Sarajeva bit će Abdulah Skaka, potvrđeno je na sjednici Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

Za izbor Skake potpisalo 15 vijećnika Za izbor Skake potpisalo 15 vijećnika

Koalicija SDA - SBB ima 11 vijećnika u novom Gradskom vijeću, a da bi se izabrao gradonačelnik potrebno je najmanje 15 glasova, jer Gradsko vijeće ukupno ima 28 vijećnika.

U Kantonalnom odboru SDA kažu da će za Skaku glasati sigurno 15 vijećnika, koji su već stavili potpise za njegovo imenovanje. Nisu nam željeli reći koja su preostala četiri vijećnika koji će podići ruku za Skaku. Samo su otkrili da među tim potpisnicima nema niko od vijećnika SDP-a, Naše stranke i onih vijećnika koji su ostali u DF-u.

Za izbor Skake su svi vijećnici SDA i taj prijedlog bit će proslijeđen Centrali SDA, koja će sigurno to i potvrditi, jer to je prijedlog iz baze, pojašnjavaju iz Kantonalnog odboru SDA.

Bećirević i Dizdarević nemaju šanse

Kažu da ne postoji ni teoretska mogućnost da se izabere za gradonačelnika Dževad Bećirević i režiser Nenad Dizdarević koje preferiraju stranke ljevice, jer oni nemaju ni blizu dovoljno glasova u Gradskom vijeću, koji bi glasali za njih.

Prilikom formiranja Gradskog vijeća mora se poštivati nacionalni sastav koji je određen Statutom Grada Sarajeva. Bošnjacima, Hrvatima i Srbima, kao konstitutivnim narodima, pojedinačno je garantiran minimum od 20 posto mjesta u Gradskom vijeću, a u grupi Ostalih najmanje dva mjesta.

Gradonačelnik i njegova dva zamjenika ne mogu biti iz istog naroda. To isto vrijedi i za izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća i njegova dva zamjenika.

Predsjedavajući novog Gradskog vijeća trebao bi biti Hrvat iz SBB-a, a na listi vijećnika iz ove stranke su Tea Dreković i Igor Gavrić.

Izabrani vijećnici Gradskog vijeća

U Gradsko vijeće izabrani su iz Općine Stari Grad: Abdulah Skaka – Bošnjak-SDA, Adnan Talić, Prva nezavisna lista Stari Grad-Hrvat. Almedin Miladin, Bošnjak-SDP. Dado Stojnić, DF-Srbin. Vedran Dodik, Savez za Stari Grad-Hrvat. Vibor Handžić, Ostali-NS, i Srđan Simonović, Srbin-SDA.

Iz Općine Centar izabrani su: Samir Fazlić, Bošnjak-NS. Velija Katica, Ostali-SDA. Sead Srna, Bošnjak-DF. Nihad Uk, Ostali-NS. Nuko Grebović, Hrvat-GS. Tea Dreković, Hrvatica-SBB, i Miro Lazović, Srbin-SDP.

Iz Općine Novo Sarajevo izabrani su: Hazim Bahtanović, Bošnjak-SDA. Srđan Srdić, Srbin-samostalni vijećnik. Barbara Peleš-Stroil, Hrvatica-NS. Miroslav Živanović, Srbin-SDP i Igor Gavrić, Hrvat-SBB.

Iz Općine Novi Grad izabrani su: Edina Gabela, Ostali-SDA, Lana Velić, Ostali-DF, Sanela Fijuljanin, Bošnjakinja-SBB, Enes Peštek, Bošnjak-SDA, Bajro Biber, Bošnjak-BOSS, Toni Vukadin, Hrvat-SDA, i Mira Jurić, Srpkinja-USD.
http://faktor.ba/vijest/u-sda-osigurali ... eva-232151

Bosnjaka: 8
Srba: 6
Hrvata: 7
Ostali: 5

Moze li neko ovo meni objasnit? Zasto postoji ovo gradsko vijece? :roll:
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jan 2017 10:25

18 Nebosnjaka i 8 Bosnjaka u gradskom vijecu Sarajeva

Ne cudi me.Kako je krenulo Sda ce stvoriti Sarajevski Pasaluk daleko prije nego poslije
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 20 jan 2017 11:06

Golemo, čuj bošnjački gradonačelnik. Ovo je ustupak HDZ-a inače moćnog u Sarajevu gdje sudeci po vijecu imaju skoro 30 % glasova. Sto ti je rec mocna stupska enklava.
Sad se Bake treba isprsit i dat kradezeu sve juzno od Hadzica. Ta nece one seljacine hercegovacke s 50 % u Mostaru bit prepreka koalicionim pajdama lipim.
Kuku nama s nama!
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 jan 2017 11:25

Gorcin je napisao/la:Golemo, čuj bošnjački gradonačelnik. Ovo je ustupak HDZ-a inače moćnog u Sarajevu gdje sudeci po vijecu imaju skoro 30 % glasova. Sto ti je rec mocna stupska enklava.
Sad se Bake treba isprsit i dat kradezeu sve juzno od Hadzica. Ta nece one seljacine hercegovacke s 50 % u Mostaru bit prepreka koalicionim pajdama lipim.
Kuku nama s nama!
Bar znate sta vas ocekuje u Hercegovini. Ali sve ce se to promjeniti kad mu dodje hanuma na vlast. :mrgreen:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 20 jan 2017 11:50

Sebija Klinton :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jan 2017 12:37

Lazni car Scepan Mali Radon Fahro

Mi nemamo opcije da izaberemo Bosnjaka koji ce gledati u Bosnjake i gledati u interese Bosnjaka.Biramo ulizice vlaske tipa Bakir koji ce se jos izvinuti ustashama za Stolac

Ko misli da ce se pojaviti 100 ljudi u Stocu a ne nekih 10 000.Nek misli to i dalje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 jan 2017 12:39

DjerzelezAle je napisao/la:Pu pu pu pu pu pu. Samir Efendic, načelnik Novog Grada... Pu pu pu, ne ureklo se :D
Od tog nema nista.Najvece patriote su uvijek bile u Sda iz Krajine.Buzim je jednom imao preko 90% glasova
Zar taj nije rekao nakon sto je Armija Bih otisla i formirane Oruzane snage.Neka glupost

Tamo patriotizam je strana pojava.Nek im pjeva Miroslav Ilic u po Skenderije ili kako zovu tu mini dvoranu

DjerzelezAle
Član

Post Postao/la DjerzelezAle » 20 jan 2017 14:28

Jack je napisao/la: Od tog nema nista.Najvece patriote su uvijek bile u Sda iz Krajine.Buzim je jednom imao preko 90% glasova
Zar taj nije rekao nakon sto je Armija Bih otisla i formirane Oruzane snage.Neka glupost

Tamo patriotizam je strana pojava.Nek im pjeva Miroslav Ilic u po Skenderije ili kako zovu tu mini dvoranu
Da slažem se ali i ne... Samo nemoj reći da je Senad Šepić ta krajiška uzdanica SDA kadra :D

To ko gdje pjeva slažem se užas. Poseban pozdrav za Ljutu Krajinu i Cazinjane od JK uz numeru ide maca oko tebe :mrgreen: Još je skidala momke na bini :vomit: :vomit: https://www.youtube.com/watch?v=8ibcs3zIYXo

Da ne bi bilo da je ovo samo jedan primjer i u jednom mjestu. Živio sam u Bihaću nešto manje od godine i ovakvih događaja je bilo na pretek. Da užas je i u Tuzli i u Sarajevu ali ni u Krajini nije nešto bajno sa osvješćenosti naroda.

Da rekao je, istina tu je lupio ali i ulijeva nadu u bolje sutra sa drugim pričama i postupcima...

Btw Skenderija nije u Novom Gradu nego u najvažnijoj opštini Bosne a i Hercegovine :mrgreen: I nije problem samo u političarima. Po meni je više kriv narod koji ide na ta sra*a i sluša četnike kako im pjevaju. Samo mogu reći naivnost, naivnost i naivnost.
Smrt fašizmu, nacizmu i KOMUNIZMU. Sloboda narodu!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 jan 2017 06:19

Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 21 jan 2017 14:17

Bakir Izetbegović: Da me nema ovakvog ne bi bilo dobro u BiH
https://www.klix.ba/vijesti/bih/bakir-i ... /170121069

Koji kreten, debil, izdajnik.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jan 2017 14:29

ABen je napisao/la:Bakir Izetbegović: Da me nema ovakvog ne bi bilo dobro u BiH

Ne znaš jeli gluplji ili izgubljeniji.
A da je izdajnik - jeste.
Guzolizac koji nema Bošnjačkog ponosa nit inata. Dobro mu je rekao Željko Komšić - trezoraš. Kukavica. Beskičmenjak.
Samo BiH.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 21 jan 2017 16:18

Šta kaže riđi kreten?
Harmonija s Hrvatima, jos se sa Srbima strateški dogovorit'?
Ne more s nama niko, gdp raste li raste...

Uglavnom, manevarski prostor nam je jako sužen. Bošnjačka je muka pregolema. Vidiš li da nas vodiš u ambis, riđa budalo?!
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 21 jan 2017 18:25

BosnjackaHercegovina je napisao/la:
ABen je napisao/la:Bakir Izetbegović: Da me nema ovakvog ne bi bilo dobro u BiH

Ne znaš jeli gluplji ili izgubljeniji.
A da je izdajnik - jeste.
Guzolizac koji nema Bošnjačkog ponosa nit inata. Dobro mu je rekao Željko Komšić - trezoraš. Kukavica. Beskičmenjak.
Onaj Komsic - bez obzira na njegovu ulogu, orientir itd - u jednom intervjuu kaze ono sto se u mnogim bosnjackim glavama vjerovatno vrti: da jos nije skontao da li Bakir stvarno ne zna sta radi ili zna pa vjesto krije - ali da istovremeno ne moze da vjeruje da bi on bas bio taj koji bi dokusurio ono sto mu je babo branio.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 21 jan 2017 19:26

Mozda zna sta radi pa vješto krije ? :bench: :mrgreen:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 jan 2017 03:15

amkos je napisao/la:Mozda zna sta radi pa vješto krije ? :bench: :mrgreen:
Trolas @amkos. Ali eto, sta je on to uradio? Osim samo da podvija rep i brine se za vlast u sarajevskom kantonu?
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 jan 2017 04:07

Izetbegović u CD-u: Ovaj posao od mene niko bolje ne zna raditi.
SZOeG4nOSxI

Ovaj je kao i Dodik, koji svojima prosipa neke price. Tako i Bakir prosipa Bosnjacima. Koliko bezobrazan moras biti i iznositi ove gluposti o sebi koliko si dobar. Ko da je vecina naroda mutava.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 jan 2017 05:17

Bahatost je sustina njihovog djelovanja, kako Bakira tako i Dodika. Glume neuzubilah "bogove".

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 22 jan 2017 05:27

ABen je napisao/la:Izetbegović u CD-u: Ovaj posao od mene niko bolje ne zna raditi.
SZOeG4nOSxI

Ovaj je kao i Dodik, koji svojima prosipa neke price. Tako i Bakir prosipa Bosnjacima. Koliko bezobrazan moras biti i iznositi ove gluposti o sebi koliko si dobar. Ko da je vecina naroda mutava.
Ako definiramo riječ "posao" kao političko okretanje bulje Dodiku i Čoviću da te razvaljuju dok ti vičeš "to je ono pravo!" - onda se slažem. Niko to ne radi bolje Bakire.
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 22 jan 2017 05:36

ABen je napisao/la:
amkos je napisao/la:Mozda zna sta radi pa vješto krije ? :bench: :mrgreen:
Trolas @amkos. Ali eto, sta je on to uradio? Osim samo da podvija rep i brine se za vlast u sarajevskom kantonu?
Ne odgovori mi na pitanje. Sta je on to uradio pozitivno? A ja cu ti postaviti listu njegovih negativnih radnji i neradnji. A moja lista je 10 puta duza nego tvoja.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Odgovorite