☑ Pravila foruma i savjeti

''Naša'' četničko-jugobalijska stranka

kliker
Član

Re: "Naša" Stranka - NS

Post Postao/la kliker » 21 nov 2018 15:18

Drina je napisao/la:O cemu pricas nesretnice?

Pises da sam fasista jer se zalazem za to da Bosnjaci imaju svoju drzavu. Zbogom pameti moj klikeru.
Tesko bosnjackom narodu sa takvima kao sto si ti. Ti si sve rekao u prethodnim postovima. Toliko mrznje prema vlastitom narodu. Preispitaj se...

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 21 nov 2018 15:21

Jack je napisao/la:
Haha dobar si. A kako bi bilo da nam se ti ozenis pa da naciji podaris nekoliko nacionalno osvjescenih Bosnjaka. Ili jos momkujes mozda je u tome stos...
Mozda je u tome problem da ti trolas temu.Nazalost ovo sve vise izgleda kao forum Srbije x.Bezvezna trolanja i prepucavanja bez ikakvog plana,strategije ili makar ljudskosti da se prica o zadanoj temi a ne ovako

Pricao bih vise ali imam tesku ozlijedu ramena i ledja pa ne smijem da se naprezem naredna 3 dana
Vidi ti sta je Drina napisao... sta mene citiras... ili je mozda ok psovati svoj narod kad ne glasa bas onako kako ti sam zelis... I vrijedjati sagovornika i to je mozda ok? A mozda je ok i jednoumlje..

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2018 17:27

Jednoumlje je nesto sto je Bosnjacima nuzno kao i Arapima,nesto sto oni i svojstveno zele od Banovickog Feuda do Sanskog Mosta.Ne postoje ideoloske razlike izmedju nase stranke i Sda s tim sto forumas Hamza ne zeli da kaze nesto protiv omiljene izdajnicke stranke u Bosnjaka.ali postoji razlika da imas sad ubacene Srbe i Hrvate pod okrilje gradjanske prevare u vidu Nase stranke

No,kao sto sam rekao.Samo vijesti oko ove stranke bez zachatavanja.
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

atif
Član

Post Postao/la atif » 21 nov 2018 18:10

kliker je napisao/la:
Jack je napisao/la:
Haha dobar si. A kako bi bilo da nam se ti ozenis pa da naciji podaris nekoliko nacionalno osvjescenih Bosnjaka. Ili jos momkujes mozda je u tome stos...
Mozda je u tome problem da ti trolas temu.Nazalost ovo sve vise izgleda kao forum Srbije x.Bezvezna trolanja i prepucavanja bez ikakvog plana,strategije ili makar ljudskosti da se prica o zadanoj temi a ne ovako

Pricao bih vise ali imam tesku ozlijedu ramena i ledja pa ne smijem da se naprezem naredna 3 dana
Vidi ti sta je Drina napisao... sta mene citiras... ili je mozda ok psovati svoj narod kad ne glasa bas onako kako ti sam zelis... I vrijedjati sagovornika i to je mozda ok? A mozda je ok i jednoumlje..
Klikeru nisi sposaban da razumno diskutujes nego eteketiras srbalijskim rijecnikom. Drina nije nigdje napao svoj narod nego je uprao upozorio na anomalije koje nastaju sa tim jogobalijskim ili srboslavenskim sidronom. Ali ti si zagrizao njihovu sargarepu pa ti izdjanici izgleda i jesu uzor dok ih tako branis. Izgleda da ti padas na floskule da dok jedna svekrva kaze za svog sina koji je ozenio vlahinju "vidi je kako je dobra bolja nego nasa" odmah padas u trans. A kako se to obicno zavrsavalo znamo naprimjer po prijedorskom doktoru Esadu Sadikovicu gdje ga je njegova Zorica sredila. Moze ti Jack to ispricati.
https://vijesti.ba/clanak/69217/porodic ... -pokrstili

A to sto kazes jack da necu nista da kazem protiv sda, ovdje su greske sda ne bitne jer se KOS stranka NS debelo razlikuje od SDA. Oni nas ne mogu zastupati jer su protiv BOSNJAKA, VJERE i JEZIKA. I to je dovoljno za njih.

Neki bi zavodili "gradjansku" BiH tako što bi izbacili SDA sa vlasti. Isti ignorišu činjenicu da 90% Srba i Hrvata glasa za svoje lidere koji slave ratne zločince - jer je njihov cilj da stvore fildžan Jugoslaviju od bošnjačkih kantona.

slika

atif
Član

Post Postao/la atif » 21 nov 2018 18:12

Kada je Mirsad Kukić bio u SDA, bio je najgori kriminalac na svijetu. Kada je izbačen iz SDA, on je postao "heroj" i "borac protiv režima". Kamo nas vodi politička infantilnost Bošnjaka kao kolektiva? Zaključite sami:

https://www.facebook.com/bosnjackiprepo ... 982029465/

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2018 18:17

Ti trolas temu oko nase stranke.Ovo se pretvara u sijelo forum ala Srbija x

Kakve veze ima dr Eso s izdajicama iz Sda stranke.Nikakve.I bas je juce izabrani kreten iz Sda rekao da Hdz treba da udje u parlament Bih.I pricam ti o Dzaferovicu.Kukic i razni Kukici su samo nusprodukt doticne stranke.Gomila kretena
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

atif
Član

Post Postao/la atif » 21 nov 2018 18:33

Jack je napisao/la:Ti trolas temu oko nase stranke.Ovo se pretvara u sijelo forum ala Srbija x

Kakve veze ima dr Eso s izdajicama iz Sda stranke.Nikakve.I bas je juce izabrani kreten iz Sda rekao da Hdz treba da udje u parlament Bih.I pricam ti o Dzaferovicu.Kukic i razni Kukici su samo nusprodukt doticne stranke.Gomila kretena
Pa de logicno razmisli koga ce izabrati u parlament? Hoce li NS kad je javno rekla da nece da se bori za stabilnost domovine uz SDA. Ili SDP?
Sacekajmo da vidimo rezultate razgovora sda-sdp-df. Esad Sadikovic je pravi primjer sta znaci imati uljeza u kuci,dvoristu,krevetu itd. Tako je isto NS u bosnjackim kantonima. Kad dodje vrijeme onda ce da odrijesi sablju i sjece oko sebe. Kao i Esad sto je odan od svoje supruge.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 22 nov 2018 02:19

Nije nam nuzno jednoumlje ne daj Boze. NS je mini stranka koja nista ne moze sama. Zasto se dize ovolika halabuka ja ne kontam. Ja necu tolerisati da se neko izzivljava nad mojim narodom jer narod ne misli isto kao taj neko. Nepojmljivo je vrijedjati ostalih 75% koji nisu glasali za SDA.

Joj Hamza de ti meni odgovri ono sto sam ti pisao sustinski a nemoj baljezgat o tome koga sam ja ozenio. Daj Boze da se ti i Drina hairli ozenite pa da date naciji kojeg maksuma. Seronje.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 nov 2018 03:46

kliker je napisao/la:
Drina je napisao/la:O cemu pricas nesretnice?

Pises da sam fasista jer se zalazem za to da Bosnjaci imaju svoju drzavu. Zbogom pameti moj klikeru.
Tesko bosnjackom narodu sa takvima kao sto si ti. Ti si sve rekao u prethodnim postovima. Toliko mrznje prema vlastitom narodu. Preispitaj se...

To nije nova pojava. Mnogi od “nasih” su pali na cari zenskog medunozja namazanog slaninom. I slavniji od tebe su pali na to. Od Mese Selimovica pa na dalje. Inace to je stara taktika I to je jedna vrsta kontrolne poluge nad muslimanima. Uradeno Arafatu kome su uvalili vlahinju Suhu. Isto je uradeno i sa svim bitnijim muslimanskim vodama dole na BI.

Kako pises ja samo ocekujem jednog dana da nam kazes kako se javljas iz Beograda. Kao onaj smrdljivi Bazdulj koji pise da mi svi pisemo “srpskim jezikom” i da nam je Beograd centar. Da ne krenes istim stopama kao Dzevdo Galijasevic?

No to na stranu.

Ti nam Klikeru pises ovdje kako je za nase dobro to sto ce sa nama upravljati vlasi. Kako je dobro glasati za Jovane, Spasoje i Krstoslave. Kako je po nase dobro sto ce takvi da brisu bosanski jezik u Sarajevu ( a sta tek ocekivati malo dalje od Bascarsije). Ti Klikeru kazes da je fasista onaj koji se zalaze za bosnjacku drzavu? Jesi li ti svjestan svoje nesvjesti? Mi smo tu gdje jesmo upravo radi takvog mentaliteta. Jedini pobacani u jame k´o stoka I jedini bez svoje drzave. Cak i onih 2-300.000 crnogoraca ima svoju drzavu.

Izvor svih nasih nedaca lezi u tome sto nemamo svoju nacionalnu drzavu. A ti se upravo boris protiv toga. Sto te automatski svrstava na srpsku stranu

Nije ovdje rijec o jednoumlju vec u okupljanju oko istog, osnovnog cilja. Ne odbacajem ja nikoga vec se vi odbacujete sami jer ne zelite da tezite kao onom sto je od nase interesa. Ovi iz Nase Srpske Stranke se ne izjasnjavaju kao Bosnjaci. To ne kazem ja nego oni sami. Njima Bosnjaci samo sluze kao krezuba zatuca stoka pomocu koje ce da zajasu pozicije I rade na ratakanju bosnjacke nacionalne ideje. S tim ciljem su I stvoreni.

I naravno da sam I da cu biti protiv takvih. To uopste nije moj narod. To su samo drugacije varijante Fikreta Abdica, Dzevada Galijasevica, Kusturica, Bazdulja I slicnih. Nedovrseni Srbi. To sto se neko zove Senad ga ne svrsta u moj Korpus. Ti ako zelis da se slizujes sa njima i takmicis u zderanju cvaraka kao ona dva bolide iz Prijedora samo naprijed.

Ja te samo mogu pozvati da pogledas 2 video snimka iz rata.

Komandanta iz Cazina koji se obraca borcima koji krecu na liniju. Kaze : “Ako vidis njihovog vojnika ubij ga bez razmisljanja. Nema sta kako, fino pucas I ubijes. Ako ga ne ubijes danas kada ti se ukazala prilika onda ces sutra imati problema s njim”

Drugi video je razgovor izmedu Sefera Halilovica I Nasera Orica. General govori Naseru da udara gdje god moze I koliko god snazno moze. U svim pravcima. Jer sve je to nase i mora se povratiti.

Tu je sva poenta. Jucer, danas, sutra. I u miru treba biti bez milosti I nagaziti tu stoku gdje god je moguce. Kupovati imovinu, onemoguciti im da se zaposle tamo gdje imamo tu privilegiju. Od Sarajeva pa nadalje. Raditi na tome da se umanji njihov uticaj. Jer nema zivota sa vlasima I srbokatolicima. To je bar jasno. Jer kao sto je receno iznad. Ako ga se ne rijesis danas, vec sutra ces imati ce problem sa njim.

No sve je ovo uzaludno jer si se ti pogubio. Nastavljaj I dalje pricati o demokratskom drustvu u Bosni dok se istovremeno skole nazivaju po karadizima I mladicevi porteti vire iza svakog coska.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 22 nov 2018 05:46

Ti bi trebao da procitas sta sam ja konkretno napisao pa onda da komentarises umjesto sto pises kilometarske postove... Ali posto u tvojoj glavi ti sve znas: i ko sam i sta sam i ko mi je zena itd. sta onda ja imam da ti pisem i da gubim vrijeme... Ti si mene vec diskvalificirao to je ono tipicno iz vremena komunizma zalijepe ti etiketu i ti se nikad nemozes oprat...

Al hajde ipak reda radi mada ce me Jack ubit.

Ja nigdje nikad nisam napisao da sam za NS i da podrzavam sve ovo o cemu ti bolan pises to su sve tvoje fantazije. Ja sam branio demokratsko pravo naseg naroda da izaberu koga hoce. A ti i slicni tebi vrijdjate te izabrane poslanike i gradjane koji su glasali za te stranke. Ne birate cesto puta ni jesu li to borci armije RBiH itd jer vama je samo vazno ime... Ti takodjer si otisao tako daleko da kazes kako je 90% naseg naroda mentalno zaostalo. I zato bas zato si ti za mene fasizoidan jer upravo si ti najpametniji i ti ces da kazes prosjecnom Bosnji sta i kako ce.

Ja sam zivio u jednoumlju i nikad vise. Sad zivim u Danskoj i vidim sta je demokratija sta je napredak. Zelim i moja zemlja da bude slobodna i liberalna da nam narod dolazi a ne bjezi iz drzave, zelim napredak ekonomski i svaki drugi. i Na taj nacin ces moj Drina dobit Bosnjacku drzavu jer kako god okrenes ovi Srbi i Hrvati ce ici kao sto su i do sada u Srbiju i Hrvatsku jer tamo ih zovu...

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 22 nov 2018 06:10

Nastavite diskusiju al bez pogrdnih rijeci.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 nov 2018 06:33

To nije nova pojava. Mnogi od “nasih” su pali na cari zenskog medunozja namazanog slaninom.
:rofll: :rofll: :rofll:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

elvir0220
Član

Post Postao/la elvir0220 » 22 nov 2018 08:25

Ova tema je dokumentovani dokaz neobrazovanosti i zaoatalosti nas kao bosnjaka.. cujem nasa cetnicka srpska stranka.. kazu antibosnjaka bez ikakvog dokaza.. samo suplje i demagogija..

Sad zamisli njemce, koliko puta se njima pojavi neko i kaze da su muslimani teroristi da ih treba nogom nabiti... ali pametan njemac ima statistiku i pokaze mu papir na kom se vidi koliko doseljenici rade i doprinose GDP pa ti supljiraj o teroristima koliko hoces.. uz to mu pokaze papir da godišnje kroz alkohol i brzu voznju pogine par stotina ljudi! ni djelicak od stete napravljene terorizmom.. pametan narod..

u hrvatskoj i srbiji da neko bombu digne i ubije 5 ljudi muslimane bi na lomačama palili a to sto automafija po bg svaki mjesec ubije nekoga nema veze...

Niko nema dokaze za bilo kakve antibosnjacke tvrdnje protiv NS ili Sbb ili Pda ili Sdp.. ali vazno je supljirati jer narod ne pita odkud kako zasto imas li dokaz.. drugim rijecima ako su oni antibosnjacki i SDA je jer s njima redovno koalira i mijenja clanove.

Dug nam je put do trezvenosti i prave nacije..

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 nov 2018 09:03

kliker je napisao/la:Ti bi trebao da procitas sta sam ja konkretno napisao pa onda da komentarises umjesto sto pises kilometarske postove... Ali posto u tvojoj glavi ti sve znas: i ko sam i sta sam i ko mi je zena itd. sta onda ja imam da ti pisem i da gubim vrijeme... Ti si mene vec diskvalificirao to je ono tipicno iz vremena komunizma zalijepe ti etiketu i ti se nikad nemozes oprat...

Al hajde ipak reda radi mada ce me Jack ubit.

Ja nigdje nikad nisam napisao da sam za NS i da podrzavam sve ovo o cemu ti bolan pises to su sve tvoje fantazije. Ja sam branio demokratsko pravo naseg naroda da izaberu koga hoce. A ti i slicni tebi vrijdjate te izabrane poslanike i gradjane koji su glasali za te stranke. Ne birate cesto puta ni jesu li to borci armije RBiH itd jer vama je samo vazno ime... Ti takodjer si otisao tako daleko da kazes kako je 90% naseg naroda mentalno zaostalo. I zato bas zato si ti za mene fasizoidan jer upravo si ti najpametniji i ti ces da kazes prosjecnom Bosnji sta i kako ce.

Ja sam zivio u jednoumlju i nikad vise. Sad zivim u Danskoj i vidim sta je demokratija sta je napredak. Zelim i moja zemlja da bude slobodna i liberalna da nam narod dolazi a ne bjezi iz drzave, zelim napredak ekonomski i svaki drugi. i Na taj nacin ces moj Drina dobit Bosnjacku drzavu jer kako god okrenes ovi Srbi i Hrvati ce ici kao sto su i do sada u Srbiju i Hrvatsku jer tamo ih zovu...

Ti si se malo pogubio pa sada ponovo saras lijevo i desno.
Naravno da je apsolutna vecina naseg naroda smusena. Da nije tako imali bi drzavu i ne bi visili o koncu 100+ godina. 2-300.000 crnogoraca ima svoju drzavu jer je to ono sto zele. Potpuna suprotnost od nas.

Kakva Bosna i Danska. Vise od pola Bosne je okupirano. Oko Bosne gomilaju oruzje. Zatire se sve sto je nase. Obespravljuju, nasrcu, negiraju a ti mi pricas o nekakvoj demokratiji. Ovo je samo medukonfliktni period u kojem se uvtrduju polozaji

Ovo je period koji treba iskoristiti da mi omedimo ono sto smo uspjeli zadrzati.Ucrvsitti se na tom podrucju I raditi da urusimo naselja koja nisu pod nasom kontrolom. Namaje u interesu da se vlasi sto vise rasele. Da u Nevesinju vlada bijeda, kuga i kolera. A to se definitivno nece postici glasanjem za Nasu Srpsku Stranku i slicne koji ce dovlaciti vlahe i poluvlahe na polozaje u Sarajevu, Tuzli itd…

Tebe zbunjuje to sto se neko zove Sabina, Amir ili slicno. Odmah mislis da je nas a nije. Na prethodnoj stranici sam stavio link na razgovor ove Sabine Cudic iz Nase Srpske Stranke gdje kaze da ne pripada bosnjackom korpusu. Ona budala Damir Niksic iz SDP isto jasno kaze da nije Bosnjak. Takvih je cijeli niz. Da ih ne spominjem sada. A Bosnjaci glasaju za njih. Glasaju jer ne znaju jesu li posli ili dosli.

Da ne pricam o ekstremnijim primjerima kao onima iz Velike Kladuse sto su zajedno sa cetnicima klali sopstvene rodake.

Rekao sam. Zalazem se za bosnjacku drzavu jer jedino takva drzava moze da osigura opstanak i prosperitet. A to se nece desiti sto cemo dopustiti da nama upravljaju Jovani I slicni.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 nov 2018 09:09

elvir0220 je napisao/la:Ova tema je dokumentovani dokaz neobrazovanosti i zaoatalosti nas kao bosnjaka.. cujem nasa cetnicka srpska stranka.. kazu antibosnjaka bez ikakvog dokaza.. samo suplje i demagogija..

Sad zamisli njemce, koliko puta se njima pojavi neko i kaze da su muslimani teroristi da ih treba nogom nabiti... ali pametan njemac ima statistiku i pokaze mu papir na kom se vidi koliko doseljenici rade i doprinose GDP pa ti supljiraj o teroristima koliko hoces.. uz to mu pokaze papir da godišnje kroz alkohol i brzu voznju pogine par stotina ljudi! ni djelicak od stete napravljene terorizmom.. pametan narod..

u hrvatskoj i srbiji da neko bombu digne i ubije 5 ljudi muslimane bi na lomačama palili a to sto automafija po bg svaki mjesec ubije nekoga nema veze...

Niko nema dokaze za bilo kakve antibosnjacke tvrdnje protiv NS ili Sbb ili Pda ili Sdp.. ali vazno je supljirati jer narod ne pita odkud kako zasto imas li dokaz.. drugim rijecima ako su oni antibosnjacki i SDA je jer s njima redovno koalira i mijenja clanove.

De ne budali. Njemci pobili na milione ljudi i to na kakve nacine i sada mi gori od njih.
I ubzo ce Svabe opet da isto rade. Sve drzave u EU su pred gradanskim ratom. Prva ce da eksplodra Francuska. To je vec half failed state. Ove masovne migracije sa BI, Pakistana i slicno ce samo da ubrzaju process.

Lilium Bosniacum
Član

Post Postao/la Lilium Bosniacum » 22 nov 2018 11:34

Zmaj je napisao/la:
Lilium Bosniacum je napisao/la:
kliker je napisao/la:Vama iz SDA ne valjaju Bosnjaci pa kako ce vam valjat Srbi kao Slavisa Sucur ili Igor Stanojevic jedino vam valja Zeljko Komsic a doci ce vakat pa cete i njemu mater psovat... Jer takva je SDA kad imaju izbor, izaberu cetnika umjesto zlatnog ljiljana.
SDA je smece izdajnicko. Da su dobro radili izabrao bi ih narod ponovo. Zato poklopi se iduce cetri godine...
Probaj manje uvredljivo pricat...

BTW: Narod jeste izabrao SDA :). Na svakom nivou najvise glasova. Nema jace stranke. Ni SD ni DF ni SBB ni NS nisu mogli ni blizu skupit toliko glasova kao SDA, tako da ne lupetaj. Zna se koga je narod izabrao.
SDA je dobila nekih 25% al kakve to veze ima kad druga strana ako koalira ima vise od tih 25% ili koliko je vec dobila na izborima. Samir Efendic i SDA trebaju da prestanu koristit tu retoriku jer oni veoma dobro znaju sta je parlamentarna vecina i demokratija.

Ne razumijes sta sam rekao. Na izborima se odlucujes za program stranke koji je najblizi tvom idealu. Jest "samo" 25% ljudi se odlucilo za program SDA. Ali se tek 13% izjasnilo za viziju NS, i tek 13% za viziju NiP a samo 10% za viziju SDP. Ti ljudi nisu glasali za matematicku koaliciju (koliko ce, realno, bit implementirane vizije jedne od tih stranaka u koaliciji od njih 6? Tacno: nijedna!) Oni nemaju koalicioni program, oni se samo sastaju da izbiju SDA i to meni nije u redu. Da su prije izbora stali u ujedinjenu ljevicu i osvojili vecinu ne bih rekao ni "a". Problem je sto nisu. Nisu, jer su im programi pre razlictiti. I sad, kad su shvatili da postoji mogucnost izbacit SDA, sad se opet "ujedinjavaju" dok su im programi isti. Znaci ako se prije izbora nisu mogli ujediniti u nesto funkcionalno, zasto mislis da to mogu sad poslije izbora?

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 22 nov 2018 15:12

Zmaj je napisao/la:
Probaj manje uvredljivo pricat...

BTW: Narod jeste izabrao SDA :). Na svakom nivou najvise glasova. Nema jace stranke. Ni SD ni DF ni SBB ni NS nisu mogli ni blizu skupit toliko glasova kao SDA, tako da ne lupetaj. Zna se koga je narod izabrao.
SDA je dobila nekih 25% al kakve to veze ima kad druga strana ako koalira ima vise od tih 25% ili koliko je vec dobila na izborima. Samir Efendic i SDA trebaju da prestanu koristit tu retoriku jer oni veoma dobro znaju sta je parlamentarna vecina i demokratija.

Ne razumijes sta sam rekao. Na izborima se odlucujes za program stranke koji je najblizi tvom idealu. Jest "samo" 25% ljudi se odlucilo za program SDA. Ali se tek 13% izjasnilo za viziju NS, i tek 13% za viziju NiP a samo 10% za viziju SDP. Ti ljudi nisu glasali za matematicku koaliciju (koliko ce, realno, bit implementirane vizije jedne od tih stranaka u koaliciji od njih 6? Tacno: nijedna!) Oni nemaju koalicioni program, oni se samo sastaju da izbiju SDA i to meni nije u redu. Da su prije izbora stali u ujedinjenu ljevicu i osvojili vecinu ne bih rekao ni "a". Problem je sto nisu. Nisu, jer su im programi pre razlictiti. I sad, kad su shvatili da postoji mogucnost izbacit SDA, sad se opet "ujedinjavaju" dok su im programi isti. Znaci ako se prije izbora nisu mogli ujediniti u nesto funkcionalno, zasto mislis da to mogu sad poslije izbora?
Ustav kaze da se koalicije moze pravit nakon izbora, znaci nikakav problem sto crveni sada razgovaraju o tome. Naravno da ne bih volio da komunjare zauzmu sve pozicije al tako je narod nazalost glaso.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 22 nov 2018 15:35

elvir0220 je napisao/la:Ova tema je dokumentovani dokaz neobrazovanosti i zaoatalosti nas kao bosnjaka.. cujem nasa cetnicka srpska stranka.. kazu antibosnjaka bez ikakvog dokaza.. samo suplje i demagogija..

NS = ne priznavanje bosanskog jezika

SBB = Radoncic krivi Bosnjake za rat

SDP = ne zeli da koalira zajedno sa drugim probosanskim partijama u genocidnoj

Evo dao sam ti nabrzaku tri tvrdnje zasto su antibosnjacke ove partije.
Zadnja izmjena: Zmaj, dana/u 23 nov 2018 02:43, ukupno mijenjano 1 put.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 22 nov 2018 18:07

Meni licno je NS bila simpaticna u samom pocetku dok su se osnivaci Tanovic i Bajic bar formalno trudili da kakvu takvu probosansku politiku zasiju medju genocidnim vlasima na privremeno okupiranoj teritoriji RBiH, prvenstveno u istocnoj Bosni gdje su svi vlasi do tada kao i sada glasali za cetnicke stranke. Bosnjackim glasovima su u Bratuncu bili nasli zajednicki jezik sa grupom vlaha ali onda je nestao Bajic nakon cega je NS fakticki ugasena van slobodnih teritorija RBiH cime se citava prica o liberalizaciji drustva svodi, slicno kao i kod SDP-komunista, na slabljenje svega bosnjackog i time jacanje pozicija cetnickoustaskog okupatora. Zato mislim da do neslaganja oko NS medju bosnjacima jedino moze doci ako se ne slazemo oko nacionalnog cilja: borba protiv cetnickoustaske okupacije RBiH ili borba za nastavak cetnickoustaske okupacije RBiH.

Zmaj007
Član

Post Postao/la Zmaj007 » 23 nov 2018 15:16

Zmaj je napisao/la:

NS = ne priznavanje bosanskog jezika

SBB = Radoncic krivi Bosnjake za rat

SDP = ne zeli da koalira zajedno sa drugim probosanskim partijama u genocidnoj

Evo dao sam ti nabrzaku tri tvrdnje zasto su antibosnjacke ove partije.

SDA -Kada su imali dodika na koljenima lijepo sjeli sa njim i dogovorili se oko kredita mmf-a,a dodik lijepo nastavio po starom(ima tu jos primjera masa ,ali ovo mi nampalo).SDA je glavni krivac za ovu situaciju sa hdz-om.Dali su im sve i opet bi da su u mogucnosti.Vrijeme je da i oni vise jednom zavrse,jer ako nas nastave ovako braniti kako su dosad radili palestinizacija nam ne gine.

Odgovorite