Podaci katoličke crkve
Re: Podaci katolicke crkve
Opcina Prozor sve sem zupe Uzdol.Uzdol je mala zupa cirka 350 tak katolika
Najveci dio opcine Orasja,zupa Tolisa
Opcina Vitez
Mali dio Zenice,zupa Sv Josip
Mostar zupa
Najveci dio Kreseva 90%+
Dobar dio katolika Livna.Zupa Livno+Bila.Oko 1/2 broja katolika ovdje
Cijela opcina Grude
Najveci dio Sirokog Brijega,zupa Siroki Brijeg i Kocerin
Malo Kiseljaka,zupa Brestovsko
Cijela opcina Busovaca,zupa Busovaca
Dio Citluka,zupa Medjugorje
Fale podatci za zupe::Makar vaznije.Ovo za opcine
Zepce
Bugojno
N.Travnik
Travnik
Duvno
Domaljevac
Tuzla
Zenica najveci dio
Gornji Vakuf
Kakanj
Vares,statistika.Bilo je nesto oko krstenih i umrlih
Jajce
Kiseljak
Fojnica
Ima nekih koji misle da se nesto bitnije moze promjeniti u Kresevu.Ali,ja nisam taj
Katolika je 3700.Nas mozda 1000 u opcini.Nek je 4700.Ideja da se moze stici udio katolika je smijesno
No pogledajmo sta se desava s ''Srbima'' tamo gdje su oni i prije rata bili manjina:
Opcina Bihac:9 nenaseljenih sela s popisa 2013.Sva bivsa Srpska.Jos 4 ispod 10 stanovnika.Jos 5 su promjenila strukturu u korist Bosnjaka.Mozda i vise.Rajnovac,Pritoka gdje je dzamija napravljena
Od 19 Srba opcine Bihac.Ucenici osnovnih skola.Njih 6 je s Mz Martin Brod.U gradu fakat i nema Srba ili su se stopili u ostale ili ''Bosance''
Po meni realno nase sanse treba traziti po Zepcu i Kiseljaku.To su kljucne opcine za nas.Kresevo je sumska i brdovita opcina,bez ikakvih cesta,bez ikakve jace industrije
Odzak je primjer opcine gdje s iseljavanjem mladjih katolika.Moze se svasta promjeniti
Najveci dio opcine Orasja,zupa Tolisa
Opcina Vitez
Mali dio Zenice,zupa Sv Josip
Mostar zupa
Najveci dio Kreseva 90%+
Dobar dio katolika Livna.Zupa Livno+Bila.Oko 1/2 broja katolika ovdje
Cijela opcina Grude
Najveci dio Sirokog Brijega,zupa Siroki Brijeg i Kocerin
Malo Kiseljaka,zupa Brestovsko
Cijela opcina Busovaca,zupa Busovaca
Dio Citluka,zupa Medjugorje
Fale podatci za zupe::Makar vaznije.Ovo za opcine
Zepce
Bugojno
N.Travnik
Travnik
Duvno
Domaljevac
Tuzla
Zenica najveci dio
Gornji Vakuf
Kakanj
Vares,statistika.Bilo je nesto oko krstenih i umrlih
Jajce
Kiseljak
Fojnica
Ima nekih koji misle da se nesto bitnije moze promjeniti u Kresevu.Ali,ja nisam taj
Katolika je 3700.Nas mozda 1000 u opcini.Nek je 4700.Ideja da se moze stici udio katolika je smijesno
No pogledajmo sta se desava s ''Srbima'' tamo gdje su oni i prije rata bili manjina:
Opcina Bihac:9 nenaseljenih sela s popisa 2013.Sva bivsa Srpska.Jos 4 ispod 10 stanovnika.Jos 5 su promjenila strukturu u korist Bosnjaka.Mozda i vise.Rajnovac,Pritoka gdje je dzamija napravljena
Od 19 Srba opcine Bihac.Ucenici osnovnih skola.Njih 6 je s Mz Martin Brod.U gradu fakat i nema Srba ili su se stopili u ostale ili ''Bosance''
Po meni realno nase sanse treba traziti po Zepcu i Kiseljaku.To su kljucne opcine za nas.Kresevo je sumska i brdovita opcina,bez ikakvih cesta,bez ikakve jace industrije
Odzak je primjer opcine gdje s iseljavanjem mladjih katolika.Moze se svasta promjeniti
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
interista_1908 je napisao/la:U Busovači 442 vjernika manje nego što je bilo 2014. godine
Na temelju statistike koju je župni ured župe sv. Ante Padovanskog u Busovači radio za vrijeme obilaska obitelji, utvrđeno je da župa trenutno ima 2367 obitelji, odnosno 6587 vjernika (442 vjernika manje u odnosu na 2014. godinu, te 799 vjernika manje u odnosu na 2009. godinu).
Svake se godine poveća broj župljana koji napuste ovu župu. Primjera radi, župa sv. Ante Padovanskog prije rata je imala oko 9000 vjernika, a danas je taj broj umanjen za oko 2500 vjernika.
Rat, ali i teška poratna svakodnevica, prije svega nezaposlenost, učinili su svoje te je trend iseljavanja župljana iz Busovače porastao.
Župa sv. Ante Padovanskog u Busovači jedna je od brojnijih župa koje polako nestaju
http://grad-busovaca.com/u-busovaci-442 ... 14-godine/
Busenje u Busovaci.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Re: Podatci katolicke crkve
Sad bi trebali napraviti pregled zupa za 2015. i 2010. godinu. Evo kako je bilo 2010. i prije.ABen je napisao/la:Iako su podatci napuhani od katolicke crkve postavicu ih ovdje. U knjizi za Bugojno onih 17200 iz 1991 i jos neke sitnice sam popravio kako na zupnoj stranici pise. Jajce sa Dobreticima ima 23.000 katolika na popisu iz 1991. godineKatolicka crkva je stvarno pukla
Ako imate podataka da mi dostavite da popunimo ovu tabelu, postavite link gdje pise.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Župa sv. Ilije Proroka Stolac
Statistika u Župi za 2010. godinu:
Matica Krštenih: 37 ( m. 16; ž. 21 )
Matica Umrlih: 17 ( m. 10; ž. 7 ); 20 više rođeno nego umrlo
Matica Krizmanih: 54 ( m. 23; ž. 31 )
Matica Vjenčanih: 17 parova
Prvopričesnika: 42 ( m. 21; ž. 21 )
Ženidbeni oglasa: 23
Djece hrvatske – katoličke u Osnovnoj školi: 440
Učenika Hrvata – katolika u srednjoj školi: 230
Hrvatskih – katoličkih obitelji u župi: 800
Vjernika u župi……………………..2.924. Može se zaokružiti na: 800 obitelji i 3000 vjernika.
Zupa sv. Ilije proroka Stolac
Statistika u Župi za 2015. godinu:
Matica Krštenih: 35 ( m. 19; ž. 16 )
Matica Umrlih: 40 ( m. 20; ž. 20 ) – 5 više umrlih nego rođenih
Matica Krizmanih: 42 ( m. 21; ž. 21 )
Matica Vjenčanih: 11 parova
Prvopričesnika: 31 ( m. 16; ž. 15 )
Ženidbenih oglasa.; 16
Djece hrvatske – katoličke u Osnovnoj školi: 278
Učenika Hrvata – katolika u srednjoj školi: 302
Hrvatskih – katoličkih obitelji u župi: 804
Vjernika u župi………………..2.905; Može se zaokružiti na oko: 800 obitelji i 3000 vjernika.
2010 /2015
Krsteni 35/37
Umrli 17/40
Obitelji 800/804
Zupljenika 2.947/2.905
Osnovaca 440/278
Srednjoskolaca 230/302
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Kao povecali broj zupljana, a broj osnovaca se smanjio skoro za duplo, broj krstenih pao, broj umrlih se udvostrucio. Kako su smijesne ove hercegovacke zupe.
Jack je li ovo druga zupa sto fali da saberemo broj katolickih osnovaca u Stocu?
Jack je li ovo druga zupa sto fali da saberemo broj katolickih osnovaca u Stocu?
Bosna Bosnjacima!
Nije druga, ovo sam stavio da usporedimo ovu najvecu zupu Stoca sa razmakom od 5 godina.BH-HZ je napisao/la:Kao povecali broj zupljana, a broj osnovaca se smanjio skoro za duplo, broj krstenih pao, broj umrlih se udvostrucio. Kako su smijesne ove hercegovacke zupe.![]()
Na poslu sam i nisam imao vremena da komentiram kad sam postavio to gore. Po njima skoro i da nema pada zupljanja, mali pad od 19. Broj srednjskolaca se digao a osnovaca im je lijepo pao. Broj krstenih im je ostao skoro isti, ali im se broj Umrlih uduplao.
Ja bio poredio sad zupe SBK iz 2010 i 2015 godine, kao jos neke zupe popud Odzaka
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
- Zenicaninn
- Član
Zupa Visici Čapljina
Kasnije cu pogledati jel ima podataka za prošlu godinu na stranici.Župa Dračevo početkom 2016. ima slijedeću statistiku: 623 obitelji i 2077 članova.
114 obitelji 1 član
130 obitelji 2 člana
108 obitelji 3 člana
107 obitelji 4 člana
79 obitelji 5 članova
54 obitelji 6 članova
21 obitelj 7 članova
6 obitelji 8 članova
3 obitelji 9 članova
1 obitelj 10 članova
Djece predškolskog uzrasta 134. Osnovna škola 205. Srednja škola 126. Fakultet 86.
Umrlih 47. Krštenih 23. Krizmanih 25. Vjenčanih 14. Prvopričesnika 19.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Jack mislim da grijesis da ih ima 3.700 u te dvije zupe Kreseva. Iskopo sam tabelu sa pocetka ove teme i fino pise da su 2001 imali 4008 zupljanja a u zupi kresevo od toga je bilo 3.766, vec 2010. godine imaju 1.522 zupljanja a u zupi Kresevo 1.372 zupljanja.Jack je napisao/la: Ima nekih koji misle da se nesto bitnije moze promjeniti u Kresevu.Ali,ja nisam taj
Isto pise i u knjizi koju si skenirao na strani 292 zupa Kresevo, druga zupa Dezevice strana 182.
http://de.scribd.com/doc/105394553/Stan ... a-u-BiH-x2
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Busovaca je stvarno pala sto se tice bilo cega, Busovaca je 2010. godine imala 7.300 zupljanja dok danas ima 10% posto manje.interista_1908 je napisao/la:U Busovači 442 vjernika manje nego što je bilo 2014. godine
Na temelju statistike koju je župni ured župe sv. Ante Padovanskog u Busovači radio za vrijeme obilaska obitelji, utvrđeno je da župa trenutno ima 2367 obitelji, odnosno 6587 vjernika (442 vjernika manje u odnosu na 2014. godinu, te 799 vjernika manje u odnosu na 2009. godinu).
Svake se godine poveća broj župljana koji napuste ovu župu. Primjera radi, župa sv. Ante Padovanskog prije rata je imala oko 9000 vjernika, a danas je taj broj umanjen za oko 2500 vjernika.
Rat, ali i teška poratna svakodnevica, prije svega nezaposlenost, učinili su svoje te je trend iseljavanja župljana iz Busovače porastao.
Župa sv. Ante Padovanskog u Busovači jedna je od brojnijih župa koje polako nestaju
http://grad-busovaca.com/u-busovaci-442 ... 14-godine/
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
To je neka greska napravljena.Znam na sta mislis.
Dezevice nek imaju 150 tak katolika.Cirka 3700 u Kresevu
Bili su podatci za Dracevo i Visice.Prije nego sto ubacite vijest.Pogledajte prethodne stranice
Fino su pukli u Busovaci

Bili su podatci za Dracevo i Visice.Prije nego sto ubacite vijest.Pogledajte prethodne stranice
Fino su pukli u Busovaci

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Da,doticnu knjigu svak treba da procita.Imate sve zupe,koja naselja cine zupe.I mapu svih zupa.Da me ne pitate gdje je sta
Po meni jos se ne zna,ali podatci za Travnik.N.Travnik i Bugojno.Bili bi itekako dobri za nas,ako bude kakav podatak gore
Imam ja u excelu podatke za sve zupe Banjalucke biskupije od 2007-2014.Svaka godina.Sem zupe Jajce,sve ostale zupe su bas minijaturne.Uz mozda izuzetak Bihaca
Mene najvise zanima Zepce i Travnik
Po meni jos se ne zna,ali podatci za Travnik.N.Travnik i Bugojno.Bili bi itekako dobri za nas,ako bude kakav podatak gore
Imam ja u excelu podatke za sve zupe Banjalucke biskupije od 2007-2014.Svaka godina.Sem zupe Jajce,sve ostale zupe su bas minijaturne.Uz mozda izuzetak Bihaca
Mene najvise zanima Zepce i Travnik

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Odzak ima 7 zupa.Ove godine krenuli su pravo lose.U 3 zupe imaju 20 krstenih i 80 umrlih
Prozor je bio sav,sem Uzdola.Uzdol nam fali
Bosnjaci cine vecinu prvacica u Odzaku s razlogom.Mislim na cijelu opcinu.Ovaj podatak za Busovacu nam odgovara.Znaci da su padovi najveci u Srednjoj Bosni i Bosanskoj Posavini
Navodno samo 47 katolika manje zupe Stolac u zadnjih 5 godina.Ovdje im bas previse ne vjerujem
Prozor je bio sav,sem Uzdola.Uzdol nam fali
Bosnjaci cine vecinu prvacica u Odzaku s razlogom.Mislim na cijelu opcinu.Ovaj podatak za Busovacu nam odgovara.Znaci da su padovi najveci u Srednjoj Bosni i Bosanskoj Posavini
Navodno samo 47 katolika manje zupe Stolac u zadnjih 5 godina.Ovdje im bas previse ne vjerujem

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jedva cekam lokalne izbore iduce godine. Dobijamo nacelnika i u Kiseljaku i Zepcu.
Mislis da je greska u knjizi? Pa dobro, vazno je da su pali ispod 4.000 u Kresevu. A nece dugo ni trajati ovdje dok padnu ispod 3.000.Jack je napisao/la:To je neka greska napravljena.Znam na sta mislis.
Fino su pukli u Busovaci
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
- noel malcolm
- Član
Zepce me boli najvise od cijelog hrvatskog pitanja!?
Ima li kakvih cinjenica o njima?
Ima li kakvih cinjenica o njima?
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
Nema Jack Kresevo 3700 Hrvata. Ne mogu na 25 zivorodjenih imati toliko stanovnika.
Bosna Bosnjacima!
Imam slogan za ove njihove oblasti : svaka igra svaka dobija.
Je li ovo bilo?
http://www.svjosip-zenica.com/krsteni/k ... 015-godini
Krštenih 16 umrlih 59
Moro sam prebrojati
http://www.svjosip-zenica.com/krsteni/k ... 015-godini
Krštenih 16 umrlih 59
Moro sam prebrojati
Ne trebas vjerovati oficijelnim podatcima.Imali su 33 prvacica prosle godine.Rekao bih da im je cifra veca.Oko 30-32 zivorodjenih na 3700 stanovnika.Natalitet oko 8 promila.25 se ne poklapa s onim sto imaNema Jack Kresevo 3700 Hrvata. Ne mogu na 25 zivorodjenih imati toliko stanovnika.
Mislim da je bila zupa Josipova.
Ali nema veze

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Pa imali su 33 prvacica iz generacije koja je rodjena 2009. Od tad im je natalitet dobro pao, sad je 2016. Tad su vjerovatno imali natalitet i veci od 10 promila i bilo ih je tad mozda oko 3000. Svake godine su migracijama gubili 50-100 ljudi tako da ih sad definitivno nema vise od 2600-2700. Kresevo ove godine ima 18 zivorodjenih za 10 mjeseci. Nek na kraju po podacima fzs-a bude 30, a nece. Nek se rodi jos 5 beba vise koje nisu zavedene (njihove) to je 35. Bosnjaci su prosle godine imali 14 zivorodjenih u Kresevu, uzmimo da i mi imamo pad i da ce nas se roditi 11 to su tek 24 zivorodjena Hrvata. Ispada da im je nstalitet 5 promila sto je ipak nemoguce.Jack je napisao/la:Ne trebas vjerovati oficijelnim podatcima.Imali su 33 prvacica prosle godine.Rekao bih da im je cifra veca.Oko 30-32 zivorodjenih na 3700 stanovnika.Natalitet oko 8 promila.25 se ne poklapa s onim sto imaNema Jack Kresevo 3700 Hrvata. Ne mogu na 25 zivorodjenih imati toliko stanovnika.
Mislim da je bila zupa Josipova.
Ali nema veze
Bosna Bosnjacima!