☑ Pravila foruma i savjeti

Off-topic

Bosni
Član

Re: Off-topic

Post Postao/la Bosni » 05 sep 2013 01:02

http://www.slobodnaevropa.org/content/s ... 93400.html
Gruzija: Spor oko minareta izazvao velike tenzije

Uklanjanje minareta sa džamije u južnoj Gruziji izazvalo je tenzije između pravoslavnih hrišćana i muslimana.

Lokalne vlasti su prošlog ponedeljka prisilno uklonile 24 metara dug minaret u selu Čela (provincija Samtske-Javakheti), što je izazvalo gnevne proteste muslimana u Gruziji.

Uklanjanje je inicirala carinska služba Ministarstva finansija, uz obrazloženje da želi da se proveri da li su materijali koji su korišćeni u izgradnji minareta ispravno prijavljeni u julu, prilikom njihovog transportovanja preko granice sa Turskom.

Grupu od dvadesetak muslimana, koji su u toku protesta pokušali da blokiraju uklanjanje minareta, uhapsila je policija. Takođe, nekoliko demonstranata je povređeno.

Muftija Džemal Paksadze, predsednik odbora gruzijskih muslimana, zajedno je sa borcima za ljudska prava osudio je ovaj čin kao nasilno kršenje prava građana.

Muslimanski demonstranti okupili su se i u crnomorskoj luci Batumi, koji je inače glavni grad susedne regije Adjaria.

''Zahtevamo da se uspostavi pravda, zahtevamo da se minaret vrati na svoje mesto, i zahtevamo izvinjenje muslimanskoj zajednici od svih koji su odgovorni za ovaj vandalski čin", poručio je jedan od demonstranata.

Po nalogu inspekcije iz Tbilsija, minaret je u četvrtak (26. avgust) vraćen nazad na jedno mesto blizu sela, što je takođe izazvalo proteste, ovog puta pravoslavnih hrišćana, koji su blokirali put prema Čeli u nameri da zaustave ponovno vraćanje minareta.

Aktivisti koji su se skupili u glavnom gradu regije Akhaltsika takođe su zatražili i raspisivanje nacionalnog referenduma sa pitanjem da li trebaju postojati minareti u zemlji.

Minaret je trenutno skladišten u magacin blizu Čele i, po dogovoru poglavara pravoslavaca i muslimana koji je postignut krajem ove nedelje, neće ponovo biti sastavljen.

Ipak, konflikt i dalje ključa.

Bidzina Ivanišvili, premijer Gruzije, rekao je u ponedeljak u svojoj prvoj izjavi vezanoj za ove događaje, da je minaret postavljen nelegalno, nakon čega je dodao da vlada treba sa posebnim oprezom da postupa u slučajevima koji sadrže određenu dozu religiozne pristrasnosti.

Mihail Sakašvili, predsednik Gruzije i Ivanišvilijev politički protivnik, izjavio je ranije da je uklanjanje minareta bio ''ilegalan čin gruzijskih muslimana.''

U međuvremenu, gruzijska pravoslavna crkva apelovala je na mir i protiveći se namerama da se podstiče ''religijski sukob.''

''Ovo što se trenutno dešava jeste to da neko pokušava da izazove religijski konflikt, sličan onome što su pokušali da urade u selima Nigvziani, Tsinckaro i Samtskaro. Njihov cilj je da se ''posvađaju'' muslimani i hrišćani, a samim tim diskredituju crkva i sama država", ističe David Šarašenidze, zastupnik Patrijarhata.

Šarašenidze je u svojoj izjavi mislio na incidente koji su se novembra 2012. godine dogodili u selu Nigvziani zapadne regije Guria, selu Tsinckaro iz Kvemo Kartli regije, kao i u selu Samtskaro iz Kakheti regije, sva tri naseljena muslimanskih i hrišćanskim stanovništvom. Lokalne hrišćanske zajednice sukobile su se sa muslimanima i zabranile im da obavljaju svoje molitve u kućama koje su za potrebe muslimana pretvorene u džamije.

Stanovništvo Čele i druga okolnih sela u opštini Adigeni čine muslimani koji su se u poslednjih nekoliko decenija preselili iz oblasti Adjaria.

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 16 sep 2013 03:42

http://sandzakpress.net/reakcija-naivni-bosnjace
REAKCIJA: ‘Naivni Bošnjače!’

U cjelosti u ovom novom članku prenosimo Vam jednu reakciju, kolumnu, tekst ili kako već hoćete, redovnog čitaoca našeg bloga i člana naše facebook stranice, Harisa Bajrića.

Mi smo smiješan narod. Trudimo se da na što kreativniji način ismijemo dijete od pet godina. Također pažljivo pratimo sve portale i facebook stranice i tražimo nekoga ko se ne zove Mehmed, Mustafa, Haris. Tražimo Dragana, Mirka, Aleksandra koji će da napiše komentar kako naša reprezentacija igra dobro. Naravno taj komentar ima 563 lajka i slika istog dijeli se po raznim stranicama i grupama. Ovo je jadno. I ljudi koji to rade su što se mene tiče veliki rasisti i šovinisti. Prvo autodestrukcija, i zbog ovoga je Bajra nacionalista. Drugo za mene je normalan pozitivan komentar nekog Aleksandra, ali sam se navikao i na one druge komentare od nekog drugog Aleksandra, a za tebe koji ćeš reći da sam ja nacionalista to je čudo. Ti si prebrojao krvna zrnca zar ne? Ti si napravio razliku između Aleksandra i Mehmeda. Ti u nebo dižeš Srđana Aleksića, a u tvojoj ulici prebiva barem 50 ljudi koji su veći heroji od njega. (Bajra bolan kuš na Srđana) Ti si bolan veći heroj od Srđana, ali FTV ti puni mozak da je Srđan tvoj heroj. U tvojoj ulici više nema mnogo onih koji su dali život i ne znaš njihova imena izuzev ako su ti rodbina. Ti veličaš Srđana kome je Dodik dodjelio posthumno orden Republike Srpske, i kaže ‘tata’ Dodik: “Vidite kakvi smo mi Srbi, nađite mi jednog ovakvog kod “Muslimana”. Ti si primoran da gledaš svake sedmice neki partizanski film, i da naučiš da su to narodni heroji, a Zlatni Ljiljani su manje bitni, toga nema na tv-u.

Ti ne znaš ko je Izet Nanić, ali znaš ko je Andrea Mendoza. Ti znaš šta je bilo 11.jula, ali znaš isto tako sve Cecine pjesme napamet i omakne ti se pa 11. jula objaviš na svom facebook profilu onu Cecinu “Kad bi bio ranjen (Arkan)”. Za tebe je Čedomir Jovanović legenda samo zato što je rekao Dodiku: “Nemoj javno govoriti o rušenju Bosne i Hercegovine, priznaj zločine iz rata zbog stranaca i pomozi da zaborave što prije i gradi teren za nove zločine, budi vuk s krznom ovčijim.”

Nemoj zaboraviti da popljuješ predsjednika Aliju i svakog imalo uglednog Bošnjaka, informiši se u Avazu tamo sve piše. Iako nosiš bošnjačko, islamsko ime, a Boga spomeneš samo kada igra repka, imaš puno pravo da omalovažavaš reisu-l-ulemu, da iznosiš hiljadu argumenata o nepotrebnom građenju novih džamija, o jačini ezana sa munara, ipak to je demokratsko pravo da izneseš svoje mišljenje. Ti znaš šta priča efendija na hutbi iako nikada ne ideš u džamiju, i znaš da onaj jedan što ga često vidiš iz kafane dok tamo ispijaš karlovačko ide u džamiju i on ima mnogo mahana i za tebe takvi ne bi trebalo da ulaze u Božiju kuću. I iako si ti obični klošar što u kafani traži izgubljene dane, tvoje starkice na nogama su dokaz tvog velikograđanstva. Ti si raja. Svi drugi su roja. Ti žališ za petokrakom. Kažeš nema više prave raje, došli neki Mehmedi, Ibrahimi. Tvoja prava raja otišla još 92. na brda oko tvoga grada, ali ti to još nećeš da shvatiš. Ima ove nove raje koja želi da bude kao ti, čini im se ‘kul’ biti glup, to je sada moderno. Tebi su tvoja stara nana i dedo zaostali primitivci. Tvoja nova raja se stidi svojih roditelja, i da nemaju ono malo poštovanja prema njima najradije bi promjenili ime jer đeš se zvati Muradif u 21. stoljeću.

Pa vidio si bolan da je Dennis Gratz predsjednik Naše Stranke promjenio ime. To je moderna urbana stranka, pa ne možeš u Evropu s nekim tamo ‘arapskim’ imenima. Ti ćeš svoj patriotizam dokazati tako što ćeš pljunuti po svemu onome što je suština tvoga bića. Ti ćeš biti ostali jer uvrijedit ćeš Dragana ako kažeš da si Bošnjak. Ma svi smo mi Bosanci. I jesmo care moj, i Dragan je Bosanac ali on također zna da je i Hrvat i on se ne stidi svoje etničke pripadnosti, njemu ni na kraj pameti nije glupost koja se nalazi u tvojoj glavi. Naravno da u tvom svijetu Bošnjaci, a posebno oni koji drže do svoje vjere su primitivci i seljačine. Ti želiš biti kao oni drugi, diviš se njima, voliš kupiti paketić svom Denisu na dan Svetog Nikole – to je kul. Slaviš ti i Bajram, jest da se mahmura drugi i treći dan Bajrama ali mora se zalit.

Jeste druže moj pored ovog virtuelnog Bošnjaka koji to ne želi biti moram i tvoj primjer navesti na kraju pa se ti naljuti na mene, a vjerovatno ovo nećeš ni pročitati. Kod mene dobar jaran se napio u Ramazanu. Hajde nije jedini, mnogo ljudi pije i u tom svetom mjesecu – svakome će Bog posebno suditi, u to ne ulazim. Ali zanimljiv je razlog zašto se moj jaran napio u Ramazanu. Izašao je sa jednim momkom koji nije musliman, katolik je. Taj katolik je pio jer njemu nije Ramazan, možda i ne zna da je Ramazan bio. Moj jaran je pio, ne što mu se pilo, nego da ne uvrijedi svog druga katolika. Kaže: “Šta ću ne mogu pustiti čovjeka da sam pije, može se naći uvrijeđen.” A ja se pitam kako moj jaran nije pomislio da taj njegov drug njega ne poštuje?

Autodestrukcija. Fenomen Bošnjačke gluposti ne mogu objasniti ni najbolji svjetski psiholozi. Što bi rek’o jedan dobar čovjek, moj prijatelj s facebooka “samo na glas razmišljam”, ili su ovo samo neke moje frustacije.

Piše: Haris Bajrić, student na PMF-u Sarajevu
Sve procitajte. :respekt:

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 12 okt 2013 14:39

Otišao Mujo u kafić sa prijateljima,
dolazi konobar i govori Muji : kafa s mijekom?
Mujo: ma ja
Konobar: a šta će ostali?
Mujini prijatelji: nismo mi jarane OSTALI, mi smo BOŠNJACI !

:mrgreen:
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Agron
Član

Post Postao/la Agron » 13 okt 2013 08:32

Bosni je napisao/la:http://sandzakpress.net/reakcija-naivni-bosnjace
REAKCIJA: ‘Naivni Bošnjače!’

U cjelosti u ovom novom članku prenosimo Vam jednu reakciju, kolumnu, tekst ili kako već hoćete, redovnog čitaoca našeg bloga i člana naše facebook stranice, Harisa Bajrića.

Mi smo smiješan narod. Trudimo se da na što kreativniji način ismijemo dijete od pet godina. Također pažljivo pratimo sve portale i facebook stranice i tražimo nekoga ko se ne zove Mehmed, Mustafa, Haris. Tražimo Dragana, Mirka, Aleksandra koji će da napiše komentar kako naša reprezentacija igra dobro. Naravno taj komentar ima 563 lajka i slika istog dijeli se po raznim stranicama i grupama. Ovo je jadno. I ljudi koji to rade su što se mene tiče veliki rasisti i šovinisti. Prvo autodestrukcija, i zbog ovoga je Bajra nacionalista. Drugo za mene je normalan pozitivan komentar nekog Aleksandra, ali sam se navikao i na one druge komentare od nekog drugog Aleksandra, a za tebe koji ćeš reći da sam ja nacionalista to je čudo. Ti si prebrojao krvna zrnca zar ne? Ti si napravio razliku između Aleksandra i Mehmeda. Ti u nebo dižeš Srđana Aleksića, a u tvojoj ulici prebiva barem 50 ljudi koji su veći heroji od njega. (Bajra bolan kuš na Srđana) Ti si bolan veći heroj od Srđana, ali FTV ti puni mozak da je Srđan tvoj heroj. U tvojoj ulici više nema mnogo onih koji su dali život i ne znaš njihova imena izuzev ako su ti rodbina. Ti veličaš Srđana kome je Dodik dodjelio posthumno orden Republike Srpske, i kaže ‘tata’ Dodik: “Vidite kakvi smo mi Srbi, nađite mi jednog ovakvog kod “Muslimana”. Ti si primoran da gledaš svake sedmice neki partizanski film, i da naučiš da su to narodni heroji, a Zlatni Ljiljani su manje bitni, toga nema na tv-u.

Ti ne znaš ko je Izet Nanić, ali znaš ko je Andrea Mendoza. Ti znaš šta je bilo 11.jula, ali znaš isto tako sve Cecine pjesme napamet i omakne ti se pa 11. jula objaviš na svom facebook profilu onu Cecinu “Kad bi bio ranjen (Arkan)”. Za tebe je Čedomir Jovanović legenda samo zato što je rekao Dodiku: “Nemoj javno govoriti o rušenju Bosne i Hercegovine, priznaj zločine iz rata zbog stranaca i pomozi da zaborave što prije i gradi teren za nove zločine, budi vuk s krznom ovčijim.”

Nemoj zaboraviti da popljuješ predsjednika Aliju i svakog imalo uglednog Bošnjaka, informiši se u Avazu tamo sve piše. Iako nosiš bošnjačko, islamsko ime, a Boga spomeneš samo kada igra repka, imaš puno pravo da omalovažavaš reisu-l-ulemu, da iznosiš hiljadu argumenata o nepotrebnom građenju novih džamija, o jačini ezana sa munara, ipak to je demokratsko pravo da izneseš svoje mišljenje. Ti znaš šta priča efendija na hutbi iako nikada ne ideš u džamiju, i znaš da onaj jedan što ga često vidiš iz kafane dok tamo ispijaš karlovačko ide u džamiju i on ima mnogo mahana i za tebe takvi ne bi trebalo da ulaze u Božiju kuću. I iako si ti obični klošar što u kafani traži izgubljene dane, tvoje starkice na nogama su dokaz tvog velikograđanstva. Ti si raja. Svi drugi su roja. Ti žališ za petokrakom. Kažeš nema više prave raje, došli neki Mehmedi, Ibrahimi. Tvoja prava raja otišla još 92. na brda oko tvoga grada, ali ti to još nećeš da shvatiš. Ima ove nove raje koja želi da bude kao ti, čini im se ‘kul’ biti glup, to je sada moderno. Tebi su tvoja stara nana i dedo zaostali primitivci. Tvoja nova raja se stidi svojih roditelja, i da nemaju ono malo poštovanja prema njima najradije bi promjenili ime jer đeš se zvati Muradif u 21. stoljeću.

Pa vidio si bolan da je Dennis Gratz predsjednik Naše Stranke promjenio ime. To je moderna urbana stranka, pa ne možeš u Evropu s nekim tamo ‘arapskim’ imenima. Ti ćeš svoj patriotizam dokazati tako što ćeš pljunuti po svemu onome što je suština tvoga bića. Ti ćeš biti ostali jer uvrijedit ćeš Dragana ako kažeš da si Bošnjak. Ma svi smo mi Bosanci. I jesmo care moj, i Dragan je Bosanac ali on također zna da je i Hrvat i on se ne stidi svoje etničke pripadnosti, njemu ni na kraj pameti nije glupost koja se nalazi u tvojoj glavi. Naravno da u tvom svijetu Bošnjaci, a posebno oni koji drže do svoje vjere su primitivci i seljačine. Ti želiš biti kao oni drugi, diviš se njima, voliš kupiti paketić svom Denisu na dan Svetog Nikole – to je kul. Slaviš ti i Bajram, jest da se mahmura drugi i treći dan Bajrama ali mora se zalit.

Jeste druže moj pored ovog virtuelnog Bošnjaka koji to ne želi biti moram i tvoj primjer navesti na kraju pa se ti naljuti na mene, a vjerovatno ovo nećeš ni pročitati. Kod mene dobar jaran se napio u Ramazanu. Hajde nije jedini, mnogo ljudi pije i u tom svetom mjesecu – svakome će Bog posebno suditi, u to ne ulazim. Ali zanimljiv je razlog zašto se moj jaran napio u Ramazanu. Izašao je sa jednim momkom koji nije musliman, katolik je. Taj katolik je pio jer njemu nije Ramazan, možda i ne zna da je Ramazan bio. Moj jaran je pio, ne što mu se pilo, nego da ne uvrijedi svog druga katolika. Kaže: “Šta ću ne mogu pustiti čovjeka da sam pije, može se naći uvrijeđen.” A ja se pitam kako moj jaran nije pomislio da taj njegov drug njega ne poštuje?

Autodestrukcija. Fenomen Bošnjačke gluposti ne mogu objasniti ni najbolji svjetski psiholozi. Što bi rek’o jedan dobar čovjek, moj prijatelj s facebooka “samo na glas razmišljam”, ili su ovo samo neke moje frustacije.

Piše: Haris Bajrić, student na PMF-u Sarajevu
Sve procitajte. :respekt:
U kost!!! Svaka mu je mjestu, na našu žalost. :vomit: Ovakve tekstove moramo širiti da ih što više bošnjaka vidi ne bi li došli sebi. :fes:

I ja ovaj sam nekad bio takav pa sam došao pameti i počeo cijeniti svoje. :maestro:
Bošnjak koji nije nacionalista nije ni Bošnjak!

Nama treba nacionalna a ne demokratska fronta!

Bosni
Član

Post Postao/la Bosni » 16 okt 2013 23:01

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=50365
JAHANJE BOSANSKOG UHA

Taman koliko sam se radovao posljednjoj utakmici naše reprezentacije na putu za Brazil, toliko sam ostao rezigniran, i ljut, kada sam ugledao da će susret BiH - Litvanija prenositi Face tv, odnosno, da ćemo komentar ovog važnog meča slušati na ekavskom izgovoru iz usta srbijanskog komentatora Marjana Mijajlovića kojeg upošljava Senad Hadžifejzović.

Možda je taj Mijajlović dobar čovjek, možda stvarno voli Bosnu i Hercegovinu, ali, nedopustivo je da iko, pa makar to bio i Mahatma Gandi, na jeziku susjedne države prenosi naš najvažniji državni sportski događaj. Upitajmo se da li je moguće da u Beogradu neko na ijekavici, sarajevskim slengom, prenosi utakmice srbijanske reprezentacije, ili, da li je moguće da u Zagrebu, Marjan Mijajlović, na svome ekavskom, beogradskim slengom, prenosi utakmice hrvatske reprezentacije? Naravno da nije, i tako i treba da bude. Srbija ima svoj ekavski govor, i srbijanski građani treba da na svome jeziku prate svoje nacionalne događaje. Bosna, kobejagi, ima tri jezika, ali ni jedan od ta tri jezika nema ekavski izgovor. U ratu su pokušali na Palama da u medijima inauguriraju „lepo“ i „belo“, ali, kada se vidjelo da „šaraju“, da su smiješni, odustali su od te budalaštine. Prema tome, Mijajlovićevo ekakvsko kreveljenje sa Face tv ne pripada nije jednom bosanskom narodu, ni jednom građaninu, a pogotovo ne pripada Bošnjacima za koje je ekavica jezik genocida.

S jedne strane linije je Srebrenica, a s druge je ekavica. No, i da ne ulazimo u ove osjetljive detalje kolektivnog emotivnog naslijeđa, sasvim je dovoljno reći kako nigdje na svijetu nema da se mečevi reprezentacije jedne zemlje prenose na jeziku druge zemlje. Kako se to dogodilo? Na isti način, istom velikosrpskom metodologijom, kojom Radio-televizija Republike Srpske namjesto utakmice bh. reprezentacije, prenosi utakmicu Srbije. Pa evo i ovaj put! Kao da je Republika Srpska samo srpska, a ne i bošnjačka i hrvatska, i kao da Srbi iz Republike Srpske meč Srbije protiv Makedonije ne mogu gledati na Radio-televiziji Srbije!? Šta u ovom slučaju radi Regulatorna agencija za komunikacije, kao još jedna velikosrpska poluga u dejtonskoj državi? Je li normalno da se javni emiteri ponašaju kao ekspoziture susjednih država? U državnom poretku koji je priznao rezultate genocida, sve što je nenormalno biva normalno, i obratno. Zato je normalno da ni državna BHT, ni Federalna tv, ne prenose – ili svaki drugi put prenose – utakmice bh. reprezentacije. U Srbiji i Hrvatskoj mečeve državne reprezentacije redovno prenose državne televizije. Kod nas je državna BHT „velikodušno“ taj posao prepustila privatnoj Face tv. Zašto? Baš zato da bismo slušali ekavsko urlikanje Marjana Mijajlovića!

Bilo bi previše upadno da državna BHT u sportski program dovede spikera sa tipičnom beogradskom dikcijom, koju ne može isprati ni kad na silu, vidi se vještački, ubaci ijekavicu u govor, pa onda opet zglajza u ekavicu. O kontekstima koji otkrivaju da Mijajlović nije domaći da i ne govorimo. BHT je izložila građane ove zemlje, a posebno Bošnjake, strašnom poniženju, da eho svojih najvatrenijih patriotskih emocija čuju u izgovoru, i u dikciji, na jeziku kojim se ova zemlja iz Beograda mrzila i ubijala godinama. Dakako, riječ je o kolonijalnom naslađivanju, o agresiji, o uvredi, o iživljavanju nad bosanskim uhom, koje je primorano da u sebe upusti beogradski uličarski govor kako bi učestvovalo u nogometnoj ljubavi prema svojoj zemlji.

Nije kriv taj Marjan Mijajlović. On je jedan katastrofalan, vašerski spiker, koji nema osjećaja za dramaturgiju, za mjeru, jer do maksimuma vrišti i dok lopta stoji, pa kad padne go nema đe vrištati dalje, jer je svo vrištanje potrošio bezveze. Njega bi trebalo skloniti iz ovog posla, čak i kad bi govorio lijepi i tečni bosanski jezik, jer to njegovo vrištanje po televiziji nema veze ni sa čim.

Elem, žao mi je što ću, kao i prošli put, morati smanjiti tv i gledati gluhu sliku na Face tv. Volio bih da mi neko javi ima li kakav radio prenos na bosanskom jeziku, ili da neko taj prenos organizira, pa da pustim u kuću normalnog spikera, i da gledam u ovaj prenos bez tona na Face tv. Ovo je jedna obična bosanska želja. Volio bih da mi kućom odzvanja jezik Bosne i Hercegovine dok navijam za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 17 okt 2013 02:08

Ma vazno je da smo mi multi-kulti. Tako ce i ostati dok sutimo.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 17 okt 2013 16:02

Pa ljudi, sutra je godišnjica našeg obnovljenog foruma.

:tchuss: :tchuss: :tchuss:

Znam da sam mjesece izgubio surfajući i tražeći po netu,

pitajući se šta je bilo sa bosanskehistorije.com :D

A onda iznenada, jedne večeri, 18.10.2012. ugledam ponovo poznati naslov i nickove :rocky:

Da nam ovaj novi, obnovljeni forum, potraje do uspostave jedne i jedine,

nedjeljive i nepodijeljene Bosne i Hercegovine.

:zastava: :zastava: :zastava:

Evo i spiska forumaša koji su se registrirali tog prvog dana:

Noel Malcolm :mrgreen:
Mišljen
Jack
Kent
Roger Wilco
ABeN
Krhan
Interista 1908
Amkos
Edin
Jakub
Sarajlija i
Zmaj
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 17 okt 2013 17:53

noel malcolm je napisao/la:Pa ljudi, sutra je godišnjica našeg obnovljenog foruma.

:tchuss: :tchuss: :tchuss:

Znam da sam mjesece izgubio surfajući i tražeći po netu,

pitajući se šta je bilo sa bosanskehistorije.com :D

A onda iznenada, jedne večeri, 18.10.2012. ugledam ponovo poznati naslov i nickove :rocky:

Da nam ovaj novi, obnovljeni forum, potraje do uspostave jedne i jedine,

nedjeljive i nepodijeljene Bosne i Hercegovine.

:zastava: :zastava: :zastava:

Evo i spiska forumaša koji su se registrirali tog prvog dana:

Noel Malcolm :mrgreen:
Mišljen
Jack
Kent
Roger Wilco
ABeN
Krhan
Interista 1908
Amkos
Edin
Jakub
Sarajlija i
Zmaj

Amin
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 18 okt 2013 05:38

Jakub izgleda vise nije aktivan.....

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 okt 2013 10:40

Misljen se je uclanio 15 Oktobra.No,trebalo mu je par dana da osposobi forum,tako da sam se ja uclanio 18 Oktobra sto bi bilo danas :)

A za ostalo.Spor mi je internet ni youtube ne mogu da gledam.Javit cu vam krajem oktobra vise oko ovog
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 20 okt 2013 12:28

Jack je napisao/la:Misljen se je uclanio 15 Oktobra.No,trebalo mu je par dana da osposobi forum,tako da sam se ja uclanio 18 Oktobra sto bi bilo danas :)

A za ostalo.Spor mi je internet ni youtube ne mogu da gledam.Javit cu vam krajem oktobra vise oko ovog
koji ti je net? nemoguce da ti je stalno spor. da nije dial up :lol:
Bog Bosna i Bošnjaci

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 21 okt 2013 15:43

Bio sam neki dan (usput svratio iz radoznalosti) u jednom selu odmah do Miričine (opština Gračanica) koje po mapi pripada opštini Petrovo (BPS) u manjem entitetu, pređe se neki drveni most na Spreči i odma je tu. Nigdje ne mogu da nađem kako se zove to selo, dalje kad se ide dođe se u Porječinu. Na Google Earth neko je postavio tu sliku džamije, ali ja ne viđoh tu nikakvu džamiju, možda ne vidim dobro. Zna li neko kako se zove to selo i čiji tu žive? Hvala.

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 23 okt 2013 17:28

Prvo što vas molim jest da pročitate ovo:
http://hercegbosna.org/forum/politika/p ... -2600.html
Obratite pozornost na dudu i njegove postove u kojima on kaže
e kad bi Jack znao kakav igrokaz se izvodi na njegovom forumu. directed by hb.org
i svi radite krucijalne greške. ne možete tamo proći kao Hrvat ili Srbin, ali kao Bošnjak, pa još islamist traješ godinama. da vam budem iskren, ja tamo uvijek budem prvi za da se ustaše i ćetnici baniraju. :zubati

skoro sam do moderatora dogurao
I sada ono posebno bitno:
pišem po srpski i ne možeš zeznut, na kroatizme su alergični, a novaci uvijek nasjednu. tu sam da uputim na svakog prikrivenog ustašu čim vidim kroatizam.
Na temi o popisu na ovome forumu ja sam napisao ovo:
Točno to. Samo kampanja. I fino im objasnit da to nije ništa komplicirano. Ali treba to organizirati. Nekad se stvarno pitam jedu li oni ljudi upravu koji pričaju da su naši političari odustali od RS-a.
Sad vas molim da odete na ovu stranicu:
viewtopic.php?f=7&t=50&start=3860
Pogledajte odmah drugi post gdje forumaš Bosnjak naznačava moje "kroatizme" kako on to kaže u postu na istoj stranici u svome postu. To je treći post od kraja. Koliko vas ovdje bi se uopće sjetilo te riječi "kroatizam". Malo sam išdao dalje gledati njegove postove. Vidjeti ćete kako on sili neke srpske riječi ali mu ipak ne ide to. Neću dalje ulaziti u to. Neka svatko donese sam svoj zaključak.

A kao što vidite nije on jedini.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 17:34

Abena cjenim,simpatican je momak.Samo ponekad ima svojih mana
Misljena znam s starog foruma jos.I kad je ono puklo.On je odlucio jer sam mu ja rekao da napravi novi forum.I evo
Noel je meni simpatican samo molim te bez optuzivanja.Giordano Bruno je zapaljen.Covjek je haman rodjen za inkvizicije
Sto se tice ostalih forumasa.Najvise vas znam s starog foruma i drago mi je da ste dosli i na ovaj.Imao sam problema ali eto

E,za ostalo

Ovo je haj da kazemo ''svastara''

I drzimo se tog.Noele.Ako mi obecas da ces prestati optuzivati druge ljude na forumu i s inkvizicijom.Postavljam te za moda.Jedino je to razlog,jer previse optuzujes ljude.Podsjecas na onog lika iz Balkanskog spijuna :respekt: :respekt:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 23 okt 2013 17:37

Banovici ce biti popularni u narednim danima..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 23 okt 2013 17:40

Ja ne optužujem nikoga ni za šta. Za to ste vi ovdje. Ja sam samo iznio neke nelogičnosti i svoje mišljenje. Ja znam da je nemoguće skužiti tko je provokator. Zato ja i kažem da ne trebao forumaše cijeniti prema tome tko kaže više puta četnik,ustaša, škutor. Jer kao što vidite i na hb forumu znaju za to. Pa se tako i ponašaju. Ja bi čak ovdje to skroz zabranio. Nikome ne bi dao da to govori. To i je njihova poanta. Dođu ovdje i opale s time i znaju da onda neće biti banirani i tako steknu povjerenje.
Zadnja izmjena: bosnapatriot, dana/u 23 okt 2013 17:41, ukupno mijenjano 1 put.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 23 okt 2013 17:40

Ja sam jedan od moderatora i banovacu sve sumnjive..
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 23 okt 2013 17:54

Kakav kreten :lol:

Ja sam proš'o sve Jackove forume da bi 23. oktobra 2013. doš'o neki škutor da kao ocjenjuje moj lik i djelo. Ima ovdje 20-ak forumaša o čijem se identitetu ne raspravalja jer se znamo sto godina, pričamo u privatnim porukama i sve ostalo, a među njima sam, nećeš vjerovat', i ja. Mog'o si nać' makar nekog novijeg da prospeš tu priču, ovako si džaba krečio :lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 okt 2013 17:57

Ovaj

Uskoro ce ovdje 24 Oktobar.Ja ne bih zelio 31 Oktobra kad dodjem

Da bude svasta.Sjeca knezeva vlaskih je milina sta neke ceka.Haj sad.Forum je mjesto rasprave i razmjene misljenja.I ja bih zelio da bude.No,ponekad i kad nema rasprave i razmjene misljenja,kad anarhija zavlada postoji samo jedna solucija

Eto.tako

bosnapatriot
Član

Post Postao/la bosnapatriot » 23 okt 2013 17:57

Bosnjak je napisao/la:Kakav kreten :lol:

Ja sam proš'o sve Jackove forume da bi 23. oktobra 2013. doš'o neki škutor da kao ocjenjuje moj lik i djelo. Ima ovdje 20-ak forumaša o čijem se identitetu ne raspravalja jer se znamo sto godina, pričamo u privatnim porukama i sve ostalo, a među njima sam, nećeš vjerovat', i ja. Mog'o si nać' makar nekog novijeg da prospeš tu priču, ovako si džaba krečio :lol:
Ovo kreten si ocu reci. Ja sam za razliku od tebe sve argumentirao i nisam nikoga vrijeđao.
To što si ti prošao sve Jackove forumu nije dokaz da nisi dudu. Baš suprotno.

A ako netko sumnja u mene ja mu lako dokažem tko sam. Adminima ću preko PP fino pokazati.

Odgovorite