☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

Jack
Administrator

Re: Podaci katolicke crkve

Post Postao/la Jack » 14 jan 2016 10:53

Ti si previse optimistican.Stanje u Grahovu se ne moze promjeniti ako nema nacionalne svijesti.Ako neko od nasih ne dodje dole.I kaze da ce naseliti 100-200 porodicaPojedinacno nemamo sanse ovdje

Ja bih bio zadovoljan s Zepcem i Vitezom
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2016 11:13

Zepce je jos uvijek vitalno,Katolici tamo se ne daju
Najgori pad katolika ove godine po pricama je Prozor.,G,Vakuf,Busovaca

One poplave su ih ocigledno unistile

Posavski kanton teritorij 3 opcine ima realno 1 gradic:To je Odzak

Odzak gradic gdje Bosnjaci cine 75-80% stanovnistva i gdje cine 90% industrije
Domaljevac je ekonomski mrtav kraj.Koji je najgore stradao u poplavama.Prije 3 godine bilo je 330 katolika u osnovnim skolama.Danas samo 218

Dragane Krsticu aka Kim aka Esad Ddudzo.Retardirani vlaski debilu iz Nisha..Ja zivim u Bostonu a ne St Louisu.

Ako zelite Facebook tog morona

Samo pitajte

Ako zelite facebook Dudeka i Robi Mostarca.I to vam mogu dati

Toliko

Da nastavimo dalje

Ps:Ja nikad nisam bio u Saint Louisu,ali dobro iz Amerike nalazim podatke,osnovne skole Sumske sam nasao,nasao sam Brcko distrikt,sve biracke spiskove.Izlazim standardno u novinama.Citajte novine Stav.Danasnji broj 45.Izaci ce link nase stranice.Dobro se gura.Znam novinare,inzinjere,profesore,imam spijune po agenciji za statistiku,dostavljaju mi ljudi podatke

Kim aka Esad Dzudzo,koji pise o ''zaverama'' je dobar primjer malog retardiranog mutanta.Ne budes li dobar vlaski pas.Mozda bih mogao da objavim i tvoju adresu sugavi usljo

:respekt:

MAGAZIN STAV.BR 45.Izisao danas.Raspitajte se

Veceras se Hrvati,rastajem s vama

:lol:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 jan 2016 11:51

145 familija=220 katolika,znaci da tamo nema porodice,nema mladjih,ostali su samo ''starci'' koji kad umru.Ovaj kraj ce biti bez katolika,za 10-20 tak godina

Podsjeca me na pricu iz Lipe

Bile su 4 pravoslavne babe zive u selu Lipa kraj Bihaca 2007 godine
Na popisu 2013.U selu nije bilo nikog vise.Ovako ce i katolici u Kotor Varosu zavrsiti

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 14 jan 2016 14:12

Jack je napisao/la:Ti si previse optimistican.Stanje u Grahovu se ne moze promjeniti ako nema nacionalne svijesti.Ako neko od nasih ne dodje dole.I kaze da ce naseliti 100-200 porodicaPojedinacno nemamo sanse ovdje

Ja bih bio zadovoljan s Zepcem i Vitezom

pa imali su pad 2,8% u 2014 po podacima crkve. zasto bi taj procenat bio manji narocito ako hrvatskoj dobro krene i zatreba radnu snagu?? za 20- godina je to pad 50% i pod uslovom da bosnjaci ostanu na nuli ovaj scenario je realan.
hdz unistava hrvatima volju za bih stalnim manipulacijama.
zasto bi hrvati zivjeli u bih ako u njemackoj ,svedskoj ili nedje mogu naci posao??? ja ne vidim tu razloga.
u grahovu su srbi stari,a hrvati se se odselit. bosnjaka ima oko 25% zar ne??

BH-HZ
Član

Post Postao/la BH-HZ » 14 jan 2016 16:08

Ti si pomijesao Grahovo i Glamoc. :mrgreen:
Bosna Bosnjacima!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 jan 2016 00:15

zasto bi hrvati zivjeli u bih ako u njemackoj ,svedskoj ili nedje mogu naci posao??? ja ne vidim tu razloga.
Pogledaj sad 3 opcine

Bos Grahovo,Drvar i Glamoc

Drvar je naseljen katolicima Srednje Bosne
No........Hrvati su sprceni u grad.Okolis je i dalje ostao Srpski.Zemlja je ostala njihova.Poklapanje 101 Mate Skutora.Srbi su dobili znaci ZALEDJE.Imaju Petrovac u Usk kantonu.Kad Srbe unistis po selima.Oni ce sami otici.Primjer Bihaca.Danas nemaju mozda 10 tak sela njihovih tamo.Neka naselja tipa Pritoka kraj Bihaca imaju dzamiju.Mnoga naselja su pak zemljisno uzeta primjer Grmuse,ali ne zivi niko dole.Za par godina i ovdje ce demografija proraditi

Kasnije nakon sto im je Marceta krenuo s povratkom.Stranci su svoje odradili.Udio Hrvata je pao na 10%

Prednost:Uzeli svu industriju,najvecu firmu Sumariju Drvar su preimenovali u Finvest.Kasnije su i to unistili samo da ne ostane cetnicima.Grahovo nije imalo Industrije.To je da se izvinem.Zesca vukojebina

Glamoc je jedina opcina gdje Hrvati i dan-danas drze Industriju,motele,drze cijeli grad ekonomski.Drvar oni ne drze vise,drzali su ga nekad demografski i privredno.Isto kao i za Grahovo

Glamoc ima veliku povrsinu,ima velik znacaj za Hrvatsku,jer deblja im zaledje Dalmacije.Mnogi godinama ocekuju pad katolika Glamoca ali ja sam bio SOKIRAN.Sokiran padom katolika u Odzaku i Jajcu.Ali,ne vidim taj pad jos uvijek u Glamocu

Hrvati drze ekonomiju.Naravno.I mi smo uzeli malo sela vlaskih,dosta zemlje.Imam poznanika koji mi je pricao da dobar dio Vlaskih Radaslija su uzeli Bosnjaci.Radaslije su selo kraj Glamoca koje se je dijelilo na Muslimanske i Vlaske Radaslije,kasnije su Vlaske postale ''Srpske'' ali nebitno

Po meni kljuc opstanka je Poljuprivreda.Krave,stoka.Jer ustashe drze istina ekonomiju ali nema tamo jacih firmi.S par jacih farmi.Mi bi mogli cuda da postignemo u Glamocu

Ps:I ja se slazem.Covjek je sigurno mislio Glamoc a ne Grahovo

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 15 jan 2016 00:51

blagoslov kuca u Gabela Polju, skutora -78 u odnosu na proslu godinu, sve otislo u Njemacku.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 jan 2016 14:46

Hvala na veoma dobrom podatku

:mashallah:

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 15 jan 2016 20:36

Struge kod Gabele jedan vlah otisao prosle godine, za njim kroz par dana idu zena mu i 5 djece koje imaju, u toj kuci koja je na 3 sprata, ostaje sad samo njegov 80 godisnji otac.
jos ih znam sto odlaze, ali ovi su bas brojni bili.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 jan 2016 23:23

Interesantno

Kraj gdje nije bilo ratnih stradanja.Niko nije zaklan,srusena mu kuca.Danas izgleda gore nego jedna Bosanska Krupa.Skroz srusena u ratu.Mislim na Capljinu.Ekonomija pukla.

I evo,sad iseljavanje.I to kakvo iseljavanje

Steta sto nema puno podataka o drugim zupama

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 16 jan 2016 04:16

pretpostavimo,ali to je realno:

-ako srbi i hrvati padaju godisnje -15.000 ili 1%,a bosnjaci ostanu na nuli i ako je bosnjaka i bosanaca po popisu 54%,onda racunaj da na popisu 2023 bosnjaka i bosanaca ima 64% ili 10% vise.

-ostaje samo pitanje rs koja je etnicki ociscena. u rs ce se stanovnistvo koncentrisat oko vecih nekoliko gradova 2023. i ostale opcine ce biti kao grahovo ili drvar danas. znaci imat cemo 7-8 gradova i ostatak pustinja u rs.
to se moze naselit izbjeglicama sa istoka i bosnjacima iz sandzaka npr. i ono sto treba sada napraviti je jos smanjiti uticaj rs na nivou bih, kako bi se to naseljavanje moglo sprovesti lakse.
tada bi se i stvorile pretpostavke za naseljavanje rs opustjelih dijelova.
tako bi se demografski poklopila rs.

-za katolike sam veliki pesimista,a jos veci bi bio ako hrvatskoj ekonomija dobro krene.
tada ce katolici padat jos brze.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jan 2016 12:15

Tesko je reci.Katolici imaju velik pad u nekim opcinama.Razlika je velika u Posusju gdje su ''Hrvati'' dominantni na 100% opcine.Ili Gornji Vakuf gdje Hrvatska naselja cine svega 100 km2 demografskog prostora.Od solidnih 400 km2 opcine.Razlog je sto najveca planina Vranica je sva Bosnjacka.Utvrda koju je i rahmetli Bobetko namjeravao da uzme prije 20 godina u suludom desantu pa nije uspjelo.Bugojno katolici imaju vecinu na svega 8% teritorije opcine danas

http://bosanskehistorije.com/index.php? ... &Itemid=54

Tu ocekujem padove.Prica da je ''Hrvatska'' Srednja Bosna' je zesca glupost.Mi cinimo ogromnu vecinu po svim opcinama od Fojnice,G.Vakufa,.Jajca.Daleko od tog da smo mi gradjani a da su vlasi seljaci s zemljom.Propaganda cetnicka kako su ''balije'' zivjele po gradovima a ''Srbi i Hrvati'' po selima ne pije vodu.A prije agrarne reforme,citaj kradje.Imali smo daleko,daleko vise

Ovim tempom.Hrvati ce se uspjeti ocuvati samo tamo gdje cine nadmocnu vecinu.Vitez je jos uvijek upitan

Ali treba okrenuti na Zepce.Osjecam da bi bilo lakse nego Vitez

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 16 jan 2016 16:30

Opcine u zhk ce u skorije vrijeme,ne dulje od max 10 godina imat vitalni index 1-2 ,a to znaci kraj. ove godine zhk ce imati demografski minus. ne znam dali je to prvi put,a ako je i drugi nije bitno. taj minus ce samo rast jer na osnovu cega moze padat??
taj prostor ce morat neko u buducnosti naselit,kao i ostale pustinje.
ostaje mostar i event. capljina kao prostori gdje nije pustinje jer je sve ostalo kod katolika pustinja.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 16 jan 2016 18:17

Ja odavno govorim da NIJE SLUČAJNO da su Bošnjaci pobjedili na izborima u HNK. Nas ima više. Oni to kriju.

Naši pričaju da je pobjeda Bošnjačkih stranaka slučajnost - jeste isto koliko je slučajnost pobjeda naših u Jajcu prije 10 god.
Samo BiH.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 jan 2016 18:27

Cinjenica je i to da ukoliko se ekonomija juznih krajeva popravi da ce biti sve vise Bosnjaka na jugu, u Konjicu, Jablanici, Mostaru itd, sto da se gusis u sarajevskom smogu, hladnijoj klimi, kad ti je sehirnije u ovim nabrojanim gradovima na jugu. :goofy:
Nama je sarajevizacija najveci problem. :offtopic:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jan 2016 20:38

Nema nas vise u Hnk.Jack ima biracke spiskove

Ali pogledaj pad katolika po nekim zupama.Pa i ovaj momak Kenan nam je rekao da su katolici pukli u Capljini.,Sve je jasno.A jos nikakvi podatci iz Gornjeg Vakufa i Bugojna dolaze

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jan 2016 21:45

http://bosanskehistorije.com/index.php? ... &Itemid=54

Hrvati imaju demografsku vecinu na svega 4% teritorije opcine Konjic danas.Srbi na oko 3%..Ostalo ide na Bosnjake.Znaci 93% naselja opcine Konjic imaju Bosnjacki vecinu ili su nenaseljena,a to obavezno dodaj nama..Od 40 Hrvatskih naselja s popisa 1991.Hrvati danas imaju vecinu u 15 naselja .Od tih 15 ''Hrvatskih''naselja

Cak 5 imaju ispod 10 stanovnika!.Popis 2013

Pozetva
Budisnja Ravan
Bukovica
Falanovo Brdo
Ljesovina

Pozetva 24 km2,tj 23,98 km2 od nekih 40 km2.Pola je ''Hrvatskih''naselja opcine Konjic

Samo 1 naselje ima preko 100 stanovnika.Tacnije 320.A sva ostala su pukla.I to debelo

Zupa Bugojno 3574 katolika krajem 2010
Zupa Bugojno 3048 katolika krajem 2014

Ceka se i zvanicno pad na ispod 3000 katolika.Padnu li na ispod 2860 katolika.To smatram solidnim padom

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 16 jan 2016 22:04

Jack je napisao/la:Nema nas vise u Hnk.Jack ima biracke spiskove

Ali pogledaj pad katolika po nekim zupama.Pa i ovaj momak Kenan nam je rekao da su katolici pukli u Capljini.,Sve je jasno.A jos nikakvi podatci iz Gornjeg Vakufa i Bugojna dolaze
Birački spiskovi prikazuju zastarjelu sliku HNK. Sve se promjenilo naglo ulaskom HR u EU. Ovi škutori su otišli u zadnjih 5 godina. Dobar dio njih je na biračkom spisku u svom mjestu a sad je u njemačkoj ili hrvatskoj. Ti ljudi su otišli. Oni neće više nit glasat nit se vraćat.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jan 2016 22:06

Biracki spiskovi su BIRACKI

Niko ih ne osvjezava

Srebrenica ima preko 60% Bosnjaka prvacica i 72% Srba ''redovnih'' biraca.Ako se taj spisak ne osvjezi.Cetnici ce uzeti Srebrenicu 2016.A imaju manje od 40% prvacica u obe skole tamo.SRAMOTA

Sramota naravno.Ustasha je daleko vise,ali i oni se ISELJAVAJU.Capljina je klasican primjer tog

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 jan 2016 22:09

http://relax-portal.info/statistika-zup ... 15-godinu/

Jos im je gore u Livnu pa nece da dodaju i one koji su ''Povremeno'' vanka.Mozes misliti
Sve rade da ne kazu javno koliko im je broj pao

Odgovorite