Za Ulcinj bih rekao sve Albanci,a u Baru pola-pola...Jack je napisao/la:Albanci se nikad nece izjasniti kao Crnogorci
Jedan mali dio Roma u Podgorici se je izjasnio Crnogorcima, kao i u Baru
Od ovog broja, imas 12 000 Bosnjaka i cirka 600 Roma
I Par porodica Roma u Bijelom Polju su rekli da su Crnogorci.A, ovo ostalo su sve Bosnjaci
Crna Gora demografija
Re: Zivorodjeni Crne Gore 2012
Bosna Bosnjacima!
Pogresno mislis.To su sve nasi ljudi iz Sandzaka doseljeni u Ulcinj, i neki zbog gradjevinskog materijala, jer tamo zidaju kuce, a neki i zbog koristi, a neki sto im je ono malo pameti isprano
Albanci se nece i nikad se nece izjasniti kao Crnogorci.Prije bi se neko izjasnio kao Bosnjak ima nekih Albanaca kojim su Bosnjaci simpateticni, ali vecina i ne gotive nase, a kamoli tek Crnogorce
Sve nasi u Ulcinju, znam bolje prilike tamo
Albanci se nece i nikad se nece izjasniti kao Crnogorci.Prije bi se neko izjasnio kao Bosnjak ima nekih Albanaca kojim su Bosnjaci simpateticni, ali vecina i ne gotive nase, a kamoli tek Crnogorce
Sve nasi u Ulcinju, znam bolje prilike tamo
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
U Baru
Oko 1000 u Mrkojevicima starosjedioca Muslimana koji se pisu tako, iako i Crnogorstvo bas je dozivjelo poraz izmedju zadnja 2 popisa, a ima i nasih dole
http://bosanskehistorije.com/geografija ... 011-godine
U tom podrucju imas 330 pravoslavnih.Pazi sad ovo.Imas 270 Srba, znaci velika vecina se je izjasnila pravoslavnih kao Srbi.Imas tu i Rusa.
Od tih 884.Racunaj da cirka 800 su Muslimani
Citaj ovo
U Baru imas 100 tinjak Roma koji su se pisali kao Crnogorcima.Ovo ostalo sve nasi
Oko 1000 u Mrkojevicima starosjedioca Muslimana koji se pisu tako, iako i Crnogorstvo bas je dozivjelo poraz izmedju zadnja 2 popisa, a ima i nasih dole
http://bosanskehistorije.com/geografija ... 011-godine
U tom podrucju imas 330 pravoslavnih.Pazi sad ovo.Imas 270 Srba, znaci velika vecina se je izjasnila pravoslavnih kao Srbi.Imas tu i Rusa.
Od tih 884.Racunaj da cirka 800 su Muslimani
Citaj ovo
U Baru imas 100 tinjak Roma koji su se pisali kao Crnogorcima.Ovo ostalo sve nasi

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Covjece crnogorstvo je dozivjelo katastrofu a ove Muslimane je lagano kasnije u Bosnjake pretopiti kada nisu vise Crnogorci. 
.
Zadnja izmjena: Esad, dana/u 06 mar 2014 14:28, ukupno mijenjano 1 put.
Bas tako.Nadam se da ce se i to desiti, pa da vidimo koliko ce i kakva ce biti situacija medju zivorodjenim na podrucju Berana, kada se Petnjica formira kao opcina
Bijelo Polje udio Muslimana je 54% do 4 godine.Nas udio u opcini je oko 44%.S, tim da mi cinimo znatno manje starijeg stanovnistva od pravoslavnih, a vec sad smo izjednaceni medju stanovnistvom do 18 godina, citaj maloljetnim.Znaci, kad se smjeni generacija za 20 godina.Ovo je nase
Pljevlja je jedina slaba tacka
Bijelo Polje udio Muslimana je 54% do 4 godine.Nas udio u opcini je oko 44%.S, tim da mi cinimo znatno manje starijeg stanovnistva od pravoslavnih, a vec sad smo izjednaceni medju stanovnistvom do 18 godina, citaj maloljetnim.Znaci, kad se smjeni generacija za 20 godina.Ovo je nase
Pljevlja je jedina slaba tacka

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Hvala Esade na informacijama. 
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Hvala.Vecina ljudi ovdje je porijeklom iz Bosne.Nema nas s Juznog ili Sjevernog Sandzaka.Imam ja malo i jednog iz Kruseva(Kosovo) Bosnjaka koji mi nesto dostavi, ali dobro.Veoma je vazno da se vi svi ukljucite jer vi sigurno znate taj kraj bolje od mene, jel brdsko-planinski, sastav sela i to.Ja, jedino sto mogu reci je da pravoslavni zive u Hazanama.I da cirka 80% stanovnistva cine Bosnjaci.Jos uvijek ima nazalost i do 20% Muslimana dole, u nekim selima, to je vise, a u nekim manje.Mozda kada bi se nesto uradilo po svim selima, bilo bi manje nacionalnih Muslimana.I ja se nadam da cete dobiti opcinu u 2013, jer Petnjicki kraj to zasluzuje.I posebno jer na toj stranici granice nece se cetnistvo propagirati.
Bijelo Polje ali i Prijepolje su veoma pozitivni za Bosnjake, i dobro je da se slazemo.Pljevlja me malo zabrinjava, da budem iskren, no vidit cemo
Bijelo Polje ali i Prijepolje su veoma pozitivni za Bosnjake, i dobro je da se slazemo.Pljevlja me malo zabrinjava, da budem iskren, no vidit cemo

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Misljenja sam kada se dobije opstina da ce broj Bosnjaka astronomski skociti.
ZV Keli,i ja očekujem isto. Možda ne astronomski ali je važno da broj žitelja Petnjice više ne opada. Čitav sjever CG je u depopulaciji (osim Rožaja), ljudi masovno bježe odatle, tako da i ako Petnjica zadrži isti broj stanovnika, to će bit uspjeh za ovaj kraj. Dobijanje opštine bi otvorilo perspektivu da ljudi ostaju tu da žive.
Zadnja izmjena: Esad, dana/u 06 mar 2014 14:26, ukupno mijenjano 1 put.
A negdje moramo i izgubiti jer je to dio zivota,ima vremena za Priboj i Pljevlje prvo da mi rijesimo ostatak Sandzaka,i dobro nam dosao na forum,svakim danom nas je vise 
Hvala na dobrodošlici!
U Americi sam.Tako ne trebas da saljes knjige.Znam ja ''Esada'' jos s portala
Pozitivno je da pravoslavni gore su za Srbiju, zive za Srbiju i disu za Srbiju, nemaju nista sa Podgoricom.I naravno, iseljavaju se za Srbiju.Vasojevici su gurali i guraju to, samo nema ih kao prije, sve ih je manje,mladezi jos malo pa nestalo.Pogledaj cetnicku zabit Andrijevicu.Prije su bili poznati kao najveci cetnici u 2 svjetskom ratu, pa najveci policajci.Svak drugi je bio policajac i batinao je od Pristine i Sarajeva, Podgorice do ostalih gradova nas.A, sad vidis opadanje.
Zv Keli mi ne trebamo da razmisljamo o gubljenju.Vrijeme radi za nas, i moze se i Pljevlja srediti.Pljevlja je danas kraj gdje istina i nema bas mnogo Bosnjaka po selima, ali se sela brzo raseljavaju.I ovaj kraj gubi dosta stanovnika.Pa, prije 30 godina Pljevlja su imala 45 000 stanovnika, zadnji popis rece 30 000.Uskoro ce pasti na 20 000.Zapravo, Rozaje bi do 2020 mogle da presisaju Pljevlju po broju stanovnika.Ako pogledas unutrasnje migracije+ natalitet.Vidis da jedina opcina koja je pozitivna u Sandzaku su Rozaje.Andrijevica se svake godine iseljava.A, ovdje nije uracunat i faktor vanjskih migracija.Ovaj popis nam je rekao da ce se u Bijelom Polju, sem ako ne bude nekog masovnog iseljavanja Bosnjaka.Brzo promjeniti stvari
Tuzi naselje koje je imalo 60% Albanaca s popisa 2003, danas je naselje s 50% Albanaca na popisu 2011.A, dok ovo pisem njihov broj je pao na ispod 50%.A, iduca decenija ce oznaciti i pocetak tog mjesta kao Bosnjackog.Bar i Ulcinj.Mi smo opet ti koji rastu, i da u Baru nije doslo do masovnog odliva Albanaca, broj Muslimana bi bio znatno veci.Mi naravno treba da radimo za opcinu Petnjica, ali i jos neke stvari
Sto se tice Sahovica.Kad Srbi budu sve vise gubili tlo pod nogama, doci ce i do kolapsa dole.Sahovici i taj kraj gravitiraju ka Srbiji i ocekuj i dalje iseljavanje pravoslavnog stanovnistva
I jos nesto.Mi ne gubimo, jer nismo nista izgubili.Ali ako zelimo totalnu pobjedu
Ja savjetujem da mi ulazemo u Pljevlju grad, da kupujemo nekretnine i ekonomski ih slomimo.Da imamo jak uticaj dole, kao sto zidovi imaju u Nju Jork.To bi jos vise donijelo do iseljavanja pravoslavnih.Zeljezaru Pljevlja i to da uzmemo, i sve vece firme, to bi nam bio pun pogodak
Pozitivno je da pravoslavni gore su za Srbiju, zive za Srbiju i disu za Srbiju, nemaju nista sa Podgoricom.I naravno, iseljavaju se za Srbiju.Vasojevici su gurali i guraju to, samo nema ih kao prije, sve ih je manje,mladezi jos malo pa nestalo.Pogledaj cetnicku zabit Andrijevicu.Prije su bili poznati kao najveci cetnici u 2 svjetskom ratu, pa najveci policajci.Svak drugi je bio policajac i batinao je od Pristine i Sarajeva, Podgorice do ostalih gradova nas.A, sad vidis opadanje.
Zv Keli mi ne trebamo da razmisljamo o gubljenju.Vrijeme radi za nas, i moze se i Pljevlja srediti.Pljevlja je danas kraj gdje istina i nema bas mnogo Bosnjaka po selima, ali se sela brzo raseljavaju.I ovaj kraj gubi dosta stanovnika.Pa, prije 30 godina Pljevlja su imala 45 000 stanovnika, zadnji popis rece 30 000.Uskoro ce pasti na 20 000.Zapravo, Rozaje bi do 2020 mogle da presisaju Pljevlju po broju stanovnika.Ako pogledas unutrasnje migracije+ natalitet.Vidis da jedina opcina koja je pozitivna u Sandzaku su Rozaje.Andrijevica se svake godine iseljava.A, ovdje nije uracunat i faktor vanjskih migracija.Ovaj popis nam je rekao da ce se u Bijelom Polju, sem ako ne bude nekog masovnog iseljavanja Bosnjaka.Brzo promjeniti stvari
Tuzi naselje koje je imalo 60% Albanaca s popisa 2003, danas je naselje s 50% Albanaca na popisu 2011.A, dok ovo pisem njihov broj je pao na ispod 50%.A, iduca decenija ce oznaciti i pocetak tog mjesta kao Bosnjackog.Bar i Ulcinj.Mi smo opet ti koji rastu, i da u Baru nije doslo do masovnog odliva Albanaca, broj Muslimana bi bio znatno veci.Mi naravno treba da radimo za opcinu Petnjica, ali i jos neke stvari
Sto se tice Sahovica.Kad Srbi budu sve vise gubili tlo pod nogama, doci ce i do kolapsa dole.Sahovici i taj kraj gravitiraju ka Srbiji i ocekuj i dalje iseljavanje pravoslavnog stanovnistva
I jos nesto.Mi ne gubimo, jer nismo nista izgubili.Ali ako zelimo totalnu pobjedu
Ja savjetujem da mi ulazemo u Pljevlju grad, da kupujemo nekretnine i ekonomski ih slomimo.Da imamo jak uticaj dole, kao sto zidovi imaju u Nju Jork.To bi jos vise donijelo do iseljavanja pravoslavnih.Zeljezaru Pljevlja i to da uzmemo, i sve vece firme, to bi nam bio pun pogodak

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack, tako je. Pljevlja imaju ogroman odliv stanovništva, ne samo muslimana nego i pravoslavnih. Ipak mislim da je to opština u CG u kojoj Bošnjaci žive pod najvećim pritiskom. Devedesetih godina je tu bilo više zločina nad Bošnjacima: podmetanje eksploziva u radnje; ubistva i protjerivanja iz Bukovice, posljednjem seoskom kraju u PV u kojem su muslimani živjeli u većem broju i tako dalje. Na vlasti u Pljevljima su četnici, što stvara ogromne probleme Bošnjacima pri zapošljavanju i tjera školovane ljude odatle. Jedina pozitivna okolnost može biti blizina Prijepolja, u kome će Bošnjaci vremenom, vjerovatno, prevagnuti i postati većina.
Neke stvari se sad dešavaju i oko Gusinja, čiji žitelji traže da se izdvoje iz Plava i da dobiju status opštine. Za početak januara je zakazan referendum u vezi te inicijative, koji će biti organizovan u čitavoj plavsko-gusinjskoj oblasti. Vidjećemo šta će biti sa tim. Ovo je osjetljivo pitanje jer bi u toj novoj opštini (Gusinje) Bošnjaci i Albanci bili pola-pola, ali bi se udio Srba u Plavu značajno povećao.
Neke stvari se sad dešavaju i oko Gusinja, čiji žitelji traže da se izdvoje iz Plava i da dobiju status opštine. Za početak januara je zakazan referendum u vezi te inicijative, koji će biti organizovan u čitavoj plavsko-gusinjskoj oblasti. Vidjećemo šta će biti sa tim. Ovo je osjetljivo pitanje jer bi u toj novoj opštini (Gusinje) Bošnjaci i Albanci bili pola-pola, ali bi se udio Srba u Plavu značajno povećao.
Kakva je ovo budalestina da se napravi opstina Gusinje?! Koji je razlog ako vec imamo absolutnu vecinu u opstinu Plav? Jel ovo Albanci zele ili mi? Shvatam za Petnjicu ali ovo za Gusinje je zesca glupost! 
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant
To uglavnom podrzavaju sami Bosnjaci jer je Gusinje bila opstina prije kao i Petnjica. Dosta ljudi iz tog kraja su se iselili u Nju Jork, i valjda je nada da ako imaju samostalnu opstinu Gusinje da ce se ljudi vracati i ulagati u nju. Koliko je to opravdano, neznam. Ali kao uvijek, ako Bosnjaci ovog kraja se neujedine, nista im nece ici na bolje. Bosnjacka razjedinjenost je najveci problem Bosnjaka svugdje.Zmaj je napisao/la:Kakva je ovo budalestina da se napravi opstina Gusinje?! Koji je razlog ako vec imamo absolutnu vecinu u opstinu Plav? Jel ovo Albanci zele ili mi? Shvatam za Petnjicu ali ovo za Gusinje je zesca glupost!
Imamo statistiku iz popisa 2011, pa ako neko zna koja bi sva naselja ukljucivali u Gusinje onda mozemo napraviti demografsku analizu i ocjenu oko toga.
Sto se tice Pljevlja, uvijek mi je zao sta je sve taj kraj pretrpio. Kao sto je Foca bila stalno napadnuta od cetnika, tako isto Pljevlja, i zato tako malo Bosnjaka tamo. Pljevlja je velika opstina (geografski) i spaja BiH sa Sandzakom. Ovom kraju se mora vise paznje posvetiti.
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
U toj opcini Plav bilo bi 4200 Bosnjaka i 2800 pravoslavnih.Plav, Bogajici, i jos tu 2-3 sela
Gusinje bi bilo cak mozda i s vecinom Albanaca.I ja ne vidim tu nikakav interes?Ali, dobro

Gusinje bi bilo cak mozda i s vecinom Albanaca.I ja ne vidim tu nikakav interes?Ali, dobro

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nasao sam na jednoj stranici iz Gusinja od prilike koja naselja bi pripadala novoj opstini. Ovo je statistika kako bi izgledale te dvije opstine sa sljedecim naseljima.
Opstina Gusinje; Gusinje, Grncar, Dolja, Dosude, Kolenovici, Krusevo, Martinovici, Vusanje, Visnjevo
Opstina Plav; Plav, Bogajici, Brezojevica, Ðuricka Rijeka, Gornja Rženica, Hoti, Mašnica, Meteh, Murino, Novšici, Skic, Prnjavor, Velika, Vojno Selo
Opstina Gusinje (2011);
1. Gusinje (grad); 1673
Bosnjaka; 1402 (uracunati su Bosnjaci, Muslimani i Goranci)
% Bosnjaka; 83.80%
2. Grncar; 180
Bosnjaka; 98 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 54.44%
3. Dolja; 128
Bosnjaka; 51 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 39.84%
4. Dosude; 306
Bosnjaka; 189 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 61.76%
5. Kolenovici; 165
Bosnjaka; 139 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 84.24%
6. Krusevo; 335
Bosnjaka; 191 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 57.01%
7. Martinovici; 532
Bosnjaka; 7 (uracunati su Bosnjaci)
% Bosnjaka; 1.13%
8. Vusanje; 648
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
9. Visnjevo; 60
Bosnjaka; 29 (uracunati su Bosnjaci)
% Bosnjaka; 48.33%
Opstina Gusinje Ukupno; 4027
Bosnjaka; 2106
% Bosnjaka; 52.29%
I kako bi izgledao Plav bez Gusinja;
Opstina Plav (2011);
1. Plav (grad); 3717
Bosnjaka; 2981 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 80.19%
2. Bogajici; 441
Bosnjaka; 424 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 96.14%
3. Brezojevica; 929
Bosnjaka; 132 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 14.20%
4. Ðuricka Rijeka; 254
Bosnjaka; 110 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 43.3%
5. Gornja Rženica; 248
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
6. Hoti; 205
Bosnjaka; 20 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 9.75%
7. Mašnica; 262
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
8. Meteh; 312
Bosnjaka; 288 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 92.30%
9. Murino; 462
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
10. Novšici; 54
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
11. Skic; 286
Bosnjaka; 243 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 84.96%
12. Prnjavor; 961
Bosnjaka; 925 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 96.25%
13. Velika; 308
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
14. Vojno Selo; 642
Bosnjaka; 306 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 47.66%
Opstina Plav Ukupno; 9081
Bosnjaka; 5429
% Bosnjaka; 59.78%
Opstina Gusinje; Gusinje, Grncar, Dolja, Dosude, Kolenovici, Krusevo, Martinovici, Vusanje, Visnjevo
Opstina Plav; Plav, Bogajici, Brezojevica, Ðuricka Rijeka, Gornja Rženica, Hoti, Mašnica, Meteh, Murino, Novšici, Skic, Prnjavor, Velika, Vojno Selo
Opstina Gusinje (2011);
1. Gusinje (grad); 1673
Bosnjaka; 1402 (uracunati su Bosnjaci, Muslimani i Goranci)
% Bosnjaka; 83.80%
2. Grncar; 180
Bosnjaka; 98 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 54.44%
3. Dolja; 128
Bosnjaka; 51 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 39.84%
4. Dosude; 306
Bosnjaka; 189 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 61.76%
5. Kolenovici; 165
Bosnjaka; 139 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 84.24%
6. Krusevo; 335
Bosnjaka; 191 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 57.01%
7. Martinovici; 532
Bosnjaka; 7 (uracunati su Bosnjaci)
% Bosnjaka; 1.13%
8. Vusanje; 648
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
9. Visnjevo; 60
Bosnjaka; 29 (uracunati su Bosnjaci)
% Bosnjaka; 48.33%
Opstina Gusinje Ukupno; 4027
Bosnjaka; 2106
% Bosnjaka; 52.29%
I kako bi izgledao Plav bez Gusinja;
Opstina Plav (2011);
1. Plav (grad); 3717
Bosnjaka; 2981 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 80.19%
2. Bogajici; 441
Bosnjaka; 424 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 96.14%
3. Brezojevica; 929
Bosnjaka; 132 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 14.20%
4. Ðuricka Rijeka; 254
Bosnjaka; 110 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 43.3%
5. Gornja Rženica; 248
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
6. Hoti; 205
Bosnjaka; 20 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 9.75%
7. Mašnica; 262
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
8. Meteh; 312
Bosnjaka; 288 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 92.30%
9. Murino; 462
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
10. Novšici; 54
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
11. Skic; 286
Bosnjaka; 243 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 84.96%
12. Prnjavor; 961
Bosnjaka; 925 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 96.25%
13. Velika; 308
Bosnjaka; 0
% Bosnjaka; 0%
14. Vojno Selo; 642
Bosnjaka; 306 (uracunati su Bosnjaci i Muslimani)
% Bosnjaka; 47.66%
Opstina Plav Ukupno; 9081
Bosnjaka; 5429
% Bosnjaka; 59.78%
http://www.youtube.com/watch?v=hguGxrsy ... ure=relmfu - Bosni - Enver Čolaković
Sto se tice stvaranja opstina Gusinje, imam jos par stvari dodati;
1. Albanci u ovoj opstini su uglavnom muslimani, njih 94.70% tako da je tesko da bi koalirali sa srbima protiv Bosnjaka ako bi se takva prilika pokazala. Oboje pripadaju Islamskoj Zajednici i ona bi se trebala umjesati ako dodje do bilo kakvog pokusaja "Divide and Conquer" od drzave.
2. Uz Bosnjaka navedena u mojoj statistici gore, u danasnjoj opstini Plav jos imas;
5 Bosanaca islamske vjere
113 Crnogoraca islamske vjere
1 Jugoslovena islamske vjere
3 Muslimana-Bosnjaka
1 Muslimana-Crnogorca
31 neizjasnjeni islamske vjere
4 ostali islamske vjere
1 regionalnog izjasnjavanja islamske vjere
2 srba islamske vjere
5 Turaka
Ukupno; 166
% u Plavu; 1.26%
U bilo kojoj od dvoje opstine ih ubacis doci ce dobri uglavnom Bosnjacima.
3. Vecine u obe opstine su za mene tanke. Tako da, kao sto sam prije rekao, ako se Bosnjaci ujedine onda nam nema kraja. Ali, ako se podjelimo, onda i vecina od 75% moze biti beznacajna.
4. Nova opstina ce otvoriti nova radna mjesta u skupstini, za gradonacelnika, i za administraciju u tom gradu. Najveci dio toga ce najvjerovatnije pripasti Bosnjacima. Isto tako, nove mogucnosti za povezivanje sa njihovom dijasporom ce biti moguci.
1. Albanci u ovoj opstini su uglavnom muslimani, njih 94.70% tako da je tesko da bi koalirali sa srbima protiv Bosnjaka ako bi se takva prilika pokazala. Oboje pripadaju Islamskoj Zajednici i ona bi se trebala umjesati ako dodje do bilo kakvog pokusaja "Divide and Conquer" od drzave.
2. Uz Bosnjaka navedena u mojoj statistici gore, u danasnjoj opstini Plav jos imas;
5 Bosanaca islamske vjere
113 Crnogoraca islamske vjere
1 Jugoslovena islamske vjere
3 Muslimana-Bosnjaka
1 Muslimana-Crnogorca
31 neizjasnjeni islamske vjere
4 ostali islamske vjere
1 regionalnog izjasnjavanja islamske vjere
2 srba islamske vjere
5 Turaka
Ukupno; 166
% u Plavu; 1.26%
U bilo kojoj od dvoje opstine ih ubacis doci ce dobri uglavnom Bosnjacima.
3. Vecine u obe opstine su za mene tanke. Tako da, kao sto sam prije rekao, ako se Bosnjaci ujedine onda nam nema kraja. Ali, ako se podjelimo, onda i vecina od 75% moze biti beznacajna.
4. Nova opstina ce otvoriti nova radna mjesta u skupstini, za gradonacelnika, i za administraciju u tom gradu. Najveci dio toga ce najvjerovatnije pripasti Bosnjacima. Isto tako, nove mogucnosti za povezivanje sa njihovom dijasporom ce biti moguci.
http://monstat.org/cg/page.php?id=536&pageid=322
Pogledaj ovaj link
I ides na tabelu br 3.Tamo ce ti dati jos bolju statistiku naselja po vjeri.Da znas koliko je tacno Muslimana ovdje
U Gusinju ima nesto katolika u 2 sela, ali uglavnom su skoro sve Muslimani
Novsici ce do iduceg popisa 2021 imati 35 stanovnika, mozda i 30.Tu dodju 5 rmpalija i prebiju pola sela
Pravoslavno stanovnistvo me ne brine.Njih je bilo 3300 s popisa 2003, da bi broj pao na cirka 2800.Oni imaju visok mortalitet+ neki se iseljavaju u Srbiju.Tako svaka godina je godina kada padaju s brojkom
Pogledaj ovaj link
I ides na tabelu br 3.Tamo ce ti dati jos bolju statistiku naselja po vjeri.Da znas koliko je tacno Muslimana ovdje
U Gusinju ima nesto katolika u 2 sela, ali uglavnom su skoro sve Muslimani
Novsici ce do iduceg popisa 2021 imati 35 stanovnika, mozda i 30.Tu dodju 5 rmpalija i prebiju pola sela
Pravoslavno stanovnistvo me ne brine.Njih je bilo 3300 s popisa 2003, da bi broj pao na cirka 2800.Oni imaju visok mortalitet+ neki se iseljavaju u Srbiju.Tako svaka godina je godina kada padaju s brojkom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom