Pa drugi Bingo u Prijedoru i prvi u Sani su otvoreni prosle godine preuzimanjem Interexa. Drugi u Sani je otvoren prije dva mjeseca preuzimanjem Tusa. Interex u Prijedoru je bio odmah kod prijedorskog hotela, kad predjes most pa na desnu stranu, prekoputa motela Le Pont.ABen je napisao/la:Hvala na obajsnjenu, karta ova je starija i to mi je bilo jasno. Ali kad su otvorili ovaj drugi u Prijedoru, gdje je bio Interex? A kad su ova dva u Sani?BH-HZ je napisao/la:U Sanskom Mostu imaju dva Bingova hipermarketa, ali nisu prikazana na karti. Oba su otvorena nakon sto je Bingo kupio trgovine Tusa i Interexa koji su bili prisutni u Sanskom Mostu. Drugi Bingo u Prijedoru je takodje posljedica kupovine Interexa. To je onaj kod prijedorskog hotela.
Znas li ima li Bingo i u Kljucu?
Zaposleni i prosječna plata u Bosni
Re: Zaposleni/Nezaposleni - nova radna mijesta u Bosni
Bosna Bosnjacima!
Hvala na odgovoru.BH-HZ je napisao/la:Pa drugi Bingo u Prijedoru i prvi u Sani su otvoreni prosle godine preuzimanjem Interexa. Drugi u Sani je otvoren prije dva mjeseca preuzimanjem Tusa. Interex u Prijedoru je bio odmah kod prijedorskog hotela, kad predjes most pa na desnu stranu, prekoputa motela Le Pont.ABen je napisao/la:Hvala na obajsnjenu, karta ova je starija i to mi je bilo jasno. Ali kad su otvorili ovaj drugi u Prijedoru, gdje je bio Interex? A kad su ova dva u Sani?BH-HZ je napisao/la:U Sanskom Mostu imaju dva Bingova hipermarketa, ali nisu prikazana na karti. Oba su otvorena nakon sto je Bingo kupio trgovine Tusa i Interexa koji su bili prisutni u Sanskom Mostu. Drugi Bingo u Prijedoru je takodje posljedica kupovine Interexa. To je onaj kod prijedorskog hotela.
Znas li ima li Bingo i u Kljucu?
Znam gdje je hotel u Prijeodoru i gdje je bio Interex. Pitanje je zbog upitnika ispalo pogresno. Trebalo je ovako ici.
"Ali kad su otvorili ovaj drugi u Prijedoru? Tamo gdje je bio Interex." Ovako je ispalo da neznam gdje je Hotel Prijedor.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Hoces reci sami centar grada.Le Pont je izgradjen nekad na mjestu bivseg motela LovacInterex u Prijedoru je bio odmah kod prijedorskog hotela, kad predjes most pa na desnu stranu, prekoputa motela Le Pont.
Blizu je i Kino Mrakovica.Omiljeno kino kao djecak gdje sam gledao filmove
Garant zaposljavaju 1/4 cetnika u Bingu.
Tus je pukao.Interex izgleda isto
Ostaje jedino Konzum kao neki veci igrac
Inace.Portir mi je znao oca.Bivsi Kino Radnik.Pa me je stalno pustao da gledam filmove besplatno
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin
Imas u Prijedoru i Robot. Oni su veci konkurent Bingu nego Konzum, Robot je inace u blizini stadiona ili iz skole 16. maj, tamo gdje je bila klaonica.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Bingo pored hotela prijedor je otvoren prosle godine, odmah poslije akvizacije interexa.
Fali i bingo u buzimu koji je otvoren prosle godine. Koliko znam kljuc nema bingo.
Fali isto bingo u bosanskoj dubici jer su i tamo preuzeli interex.
Fali i bingo u buzimu koji je otvoren prosle godine. Koliko znam kljuc nema bingo.
Fali isto bingo u bosanskoj dubici jer su i tamo preuzeli interex.
Da @hamza, to isto nebi bilo lose za ove opcine sto si naveo. Po meni naj ugrozenija opcina u USK je Kljuc i tamo je najpotrebnije da se pokrene ekonomija.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Otvara se i Bingo u Jablanici. Ali ja mislim da nije rješenje u trgovini i uslugama, nego u proizvodnji i izvozu. 
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Jedno po jedno amkose. Kad budemo imali gdje prodati ono sto proizvedemo onda cemo i pojacati proizvodnju.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Otvara se ove godine Bingo u Kljucu, Bosanskom Petrovcu i Jajcu.
Ovo mi je stvarno drago cuti za Jablanicu, Kljuc i Jajce. Bas u ove tri opcine u ova tri kantona je potrebno da imamo nas trgovacki lanac.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Aedrom tuzla +100 radnika u 2015 godini
http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/na ... nika/61008
17 godina poslovanja: Prevent BH u Novu godinu ulazi sa 5.200 uposlenika
Prvi put u historiji, Prevent grupacija u novu godinu ulazi sa preko 5.200 uposlenika na 11 lokacija u BiH. Kako takva, grupacija namjerava da nastavi diversifikaciju industrija, proizvoda i tržišta te da igra vodeću ulogu u privredi i izvozu Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona.
http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/17 ... nika/60995
http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/na ... nika/61008
17 godina poslovanja: Prevent BH u Novu godinu ulazi sa 5.200 uposlenika
Prvi put u historiji, Prevent grupacija u novu godinu ulazi sa preko 5.200 uposlenika na 11 lokacija u BiH. Kako takva, grupacija namjerava da nastavi diversifikaciju industrija, proizvoda i tržišta te da igra vodeću ulogu u privredi i izvozu Bosne i Hercegovine, ali i šireg regiona.
http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/17 ... nika/60995
08.01.2016. / 16:31h BiH - Pino vraća Trebeviću stari sjaj
Na Trebeviću otvoren novi Pino Nature Hotel
http://vijesti.ba/clanak/292738/na-treb ... ture-hotel
U prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija, na Trebeviću je svečano otvoren novi, planinski Pino Nature Hotel. U objekat je investirano 3,5 miliona KM i zapošljavat će 25 radnika.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
+20008.01.2016. / 11:28h Ekonomija - Posjeta premijera i ministra razvoja
Intral BH počeo proizvodnju u prostorima Fabrike obuće Aida
http://vijesti.ba/clanak/292682/intral- ... obuce-aida
U obnovu jedne od hala u Aidi Intral je, shodno prethodnom dogovoru sa Vladom Tuzlanskog kantona, investirao oko milion KM, a u toku je i upošljavanje novih radnika. Do kraja godine, očekuje se da će se uz trenutno uposlenih 240 radnika pridružiti dodatnih 200.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
.Raspisan konkurs za 100 policajaca, javilo se više od 1.000 kandidata
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... -kandidata
Ministarstvu unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona je, na nedavno raspisan Javni poziv za prijem policajaca u činu policajac, za sada je pristiglo preko 1.100 aplikacija, a s obzirom na to da je rok za prijem aplikacija istekao 7. januara može se očekivati još izvjestan broj prijava koji će pristići putem pošte
+100
Mi Bosnjaci vjerni Bosni
Brajlović ima 80 radnika + 20 sa novim pogonom.
http://indikator.ba/Vijest.aspx?p=1&id= ... 20+radnikaMesna industrija Brajlović iz Sarajeva u četvrtak je u rad pustila najsavremeniju tehnologiju za sušenje trajnih fermentiranih artikala i novi način pakovanja u „flow pak“ ambalažu prepoznatljivu po zelenom dizajnu. Strojevi su instalisani u prostoru potpuno kontrolisane atmosfere i regulisanim dimljenjem u kojima su eliminisani vanjski faktori vlaga i temperatura. Vrijednost inversticije je 700.000 KM.
Ovim povodom kompanija je upriličila susret s novinarima a vlasnik i generalni menadžer Hamid Brajlović najavio je nastavak ulaganja i skori prijem 20 novih radnika.
Kompanija trenutno ima 80 uposlenih sa redovnim primanjima i uredno plaćenim obavezama.
- Zenicaninn
- Član
Odluka Vlade FBiH: 50 miliona mladima za posao
Federalni ministar Amir Zukić procjenjuje da bi planiranih 50 miliona maraka trebalo biti dovoljno za zapošljavanje sedam do osam hiljada mladih.
Vlada Federacije BiH usvojila je jučer Program utroška i Plan raspodjele novca za finansiranje prvog zapošljavanja i samozapošljavanja, utvrđenog budžetom FBiH za 2016. godinu. Riječ je o ukupno 50 miliona maraka.
Ukupan iznos raspodjeljuje se po kantonima, u zavisnosti od broja nezaposlenih osoba i njihovog učešća u ukupnom broju nezaposlenih u FBiH. Po tom kriteriju, Unsko-sanskom kantonu pripada 6.115.000 KM, Posavskom 580.000 KM, Tuzlanskom 14.065.000 KM, Zeničko-dobojskom 9.385.000 KM, Bosansko-podrinjskom 550.000 KM, Srednjobosanskom 4.360.000 KM, Hercegovačko-neretvanskom 4.355.000 KM, Zapadnohercegovačkom 1.445.000 KM, Sarajevskom 7.965.000 KM, te Livanjskom 1.180.000 KM.
Svrha programa je subvencioniranje poslodavaca za slučaj zapošljavanja nezaposlenih osoba bez radnog iskustva, odnosno radnog staža u zvanju za koje su se obrazovale ili u nivou stručne spreme i subvencioniranje osoba koje se samozapošljavaju.![]()
Sredstva su namijenjena poslodavcima koji zapošljavaju osobe u životnoj dobi od 15 do 30 godina, koje se u evidenciji nadležne službe za zapošljavanje vode kao nezaposlene duže od trideset dana i koje, bez obzira na period, nemaju ukupno evidentiranog staža osiguranja više od jedne godine u zvanju za koju se obrazovala.![]()
Također, sredstva su predviđena i za osobu koja se samozapošljava u životnoj dobi od 18 ili više godina, vodi se u evidenciji nadležnog organa za zapošljavanje kao nezaposlena neprekidno duže od trideset dana i koja bi koristila subvenciju kako bi radila samo za sebe.
Federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta Amir Zukić izjavio je nedavno za Faktor da bi planiranih 50 miliona maraka trebalo biti dovoljno za zapošljavanje sedam do osam hiljada osoba.
-To znači da će jednu godinu biti subvencionirana minimalna bruto plaća zaposlenika, dok će obaveza poslodavaca biti da radnika pod istim uslovima zadrže i narednih 12 mjeseci – rekao je Zukić.
Provjera poslodavaca
Javni poziv za dodjelu finansijskih sredstava bit će objavljen na internetskoj stranici Federalnog zavoda za zapošljavanje, i u najmanje dva dnevna lista dostupna na cijelom području Federacije BiH, a koji ostaje otvoren do utroška raspoloživih sredstava.
Ovo je prava stvar. Poslovci se animiraju sa subvencijom da zaposle mlade ljude koji su radno ne iskusni. Genijalno!
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
- Zenicaninn
- Član
U Visokom u proteklih pet godina povećan broj zaposlenih za 10 posto
Klix.ba
prije 2h 41 min
Općina Visoko bilježi u posljednjih pet godina porast broja zaposlenih. Prošle 2015. godine broj zaposlenih je iznosio ukupno 9.923, dok je 2011. zaposlenih sa područja ove Općine bilo 9.019, što je porast od 10 posto.
Ovo su podaci JU Služba za zapošljavanje ZDK-Biro Visoko, a koji se baziraju na podacima o broju prijavljenih lica na zdravstveno osiguranje kod Zavoda za zdravstveno osiguranje po osnovu radnog odnosa.
"Porast broja zaposlenih na području općine Visoko rezultat je novih investicija, otvaranja novih proizvodnih objekata i rezultat aktivnosti Općine Visoko na poboljšanju poslovnog okruženja. Naš plan razvoja Općine koji smo donijeli i počeli provoditi krajem 2012. godine urodio je plodom. Zajedno sa privrednicima i građanima Visokog u protekle tri godine uspjeli smo napraviti preokret u rješavanju ovog, za Općinu ali i cijelu državu, trenutno najvećeg problema – otvaranje novih radnih mjesta. Visoko je oduvijek bilo privredni, tj. industrijski i trgovački centar. Želimo Visokom vratiti stari sjaj, te vjerujem da smo u tom smislu na dobrom putu", izjavila je načelnica Općine Visoko Amra Babić.
Najveći porast broja zaposlenih Općina Visoko bilježi u protekle tri godine, kada je zaključno sa prošlom 2015. godinom u odnosu na 2012. broj zaposlenih povećan za 723, što je povećanje od 7,85 posto. U ovom periodu, od 2013. godine do 2015. godine nosioci novih investicija na području Općine Visoko, a koje su rezultirale povećanjem broja radnih mjesta, su privredna društva iz oblasti kožarske i tekstilne industrije i to "Alma Ras" d.o.o. Visoko, Company D&U d.o.o. Visoko, "Koteks" d.o.o. Visoko- PJ Visoko i "Sinerga" d.o.o. Visoko.
"U 2014. i 2015. smo imali nekoliko strateški usmjerenih aktivnosti koje su direktno uticale na ovakav rezultat. Uključili smo se u GOLD projekat USAID-a, proveli projekat provođenja Regulatorne reforme i pojednostavljenja administrativnih postupaka, kao i niz projekata usmjerenih na unaprijeđenje poljoprivredne proizvodnje, posebno proizvodnje malina i jagoda. Sve to je imalo direktnog uticaja na rast broja zaposlenih lica u ovom periodu. Dalju šansu za razvoj i povećanje broja radnih mjesta vidimo u kožarskoj, tekstilnoj, prehrambenoj industriji i proizvodnji hrane, ali i u sektoru turizma i razvoju trgovine", riječi su načelnice Babić.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
- noel malcolm
- Član
MADI Tešanj ulaže 4 miliona maraka u proizvodnju matičnog jata pilića i konzumnih jaja,
kako bi obezbijedio vlastitu sirovinu za svoju novu klaonicu, koja je najveća na Balkanu.
Općina Tešanj im je po povoljnoj cijeni prodala 20 duluma zemlje za izgradnju potrebnih hala.
Investicija je na polovini građevinskog dijela, planiraju do maja ove godine otpočeti proizvodnju.
To je novih 80 radnika!
kako bi obezbijedio vlastitu sirovinu za svoju novu klaonicu, koja je najveća na Balkanu.
Općina Tešanj im je po povoljnoj cijeni prodala 20 duluma zemlje za izgradnju potrebnih hala.
Investicija je na polovini građevinskog dijela, planiraju do maja ove godine otpočeti proizvodnju.
To je novih 80 radnika!
“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm
http://www.akta.ba/bs/Vijest/vijesti/en ... kanj/62352TE Kakanj ima 593 zaposlena radnika. Sa novim investicijama idu i nova radna mjesta. U našem trogodišnjem planu planiran je prijem radne snage prema ključnim mjestima. Mi imamo ključna postrojenja gdje ne možemo dobiti radnika preko noći, treba da provede dovoljan dio rada kako bi naučio servisirati postrojenje poput turbine, pumpe ili ventilatora.
http://www.krajina.ba/199867/uz-pomoc-e ... a-radnika/Nadasve uspješna firma Excel Assemblies BH d.o.o.iz Maglaja koja se bavi proizvodnjom kablovskihsastava isistema za strane proizvođače vozila i teških mašina, uključujući i svjetski poznatog Lotusa, pretrpjela je velike štete u katastrofalnim poplava u maju 2014. Zahvaljujući EU Programu za oporavak od poplava koji provodi UNDP, firma sedigla na noge i nastavila proizvodnju sa svojih pet stotina radnika koji rade u tri smjene.
Snaga i konkurentska prednost Excel AssembliesBH leži u njegovih 500 radnika koji u prosjeku imaju 26 godina i od kojih su 70 posto žene.