Crna Gora demografija
Re: Crna Gora demografija
Najbolji popis Crne Gore ikada.A sve je to zasluga Jacka

Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Maloljetno stanovništvo prema vjeri po opstinama Crne Gore popis 2023
Maloljetno stanovništvo prema nacionalnoj pripadnosti po opstinama Crne Gore popis 2023
Maloljetno stanovništvo prema jezickoj pripadnosti po opstinama Crne Gore popis 2023
Rekli su mi ovo poslati sad do kraja iduce sedmice najkasnije.Bit ce zanimljivo da vidim i ovu statistiku
Maloljetno stanovništvo prema nacionalnoj pripadnosti po opstinama Crne Gore popis 2023
Maloljetno stanovništvo prema jezickoj pripadnosti po opstinama Crne Gore popis 2023
Rekli su mi ovo poslati sad do kraja iduce sedmice najkasnije.Bit ce zanimljivo da vidim i ovu statistiku

Kako je lijep i suncan dan
Bijelo Polje 8273 Maloljetnih:Nacionalnost
Bosnjaci 3094
Srbi 3236
Crnogorci 1055
Muslimani 648
Bijelo Polje 8273 Maloljetnih:Vjera
Muslimani 4156
Pravoslavni 4018
Bijelo Polje 8273 Maloljetnih:Nacionalnost
Bosnjaci 3094
Srbi 3236
Crnogorci 1055
Muslimani 648
Bijelo Polje 8273 Maloljetnih:Vjera
Muslimani 4156
Pravoslavni 4018

I Crngorskog zavoda za statistiku.Ali opet Jacka malo vise

Godina 2023 : Bosnjaci povratili vecinu u Prijepolju i Bijelom Polju
Dvije kljucne opcine.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Prijepolje sigurno
Bijelo Polje malo kasnije
Demografska mapa se pravi pa kad bude gotovo postavim podatke
Bijelo Polje malo kasnije
Demografska mapa se pravi pa kad bude gotovo postavim podatke

Bijelo Polje 16 675 Srba I 12 315 Bosnjaka popis 2023
4360 Srba popis 2023
Bijelo Polje 3236 Srba I 3094 Bosnjaka Maloljetnih
142 Srba Maloljetno stanovništvo
I ovo je bez tzv Muslimana nacionalnost
Katastrofa tolika prednost a svega
142 Srba maloljetnih vise
Bijelo Polje 3236 Srba I 3094 Bosnjaka Maloljetnih
I ovo je bez tzv Muslimana nacionalnost
Katastrofa tolika prednost a svega

Mislio sam napisati 2025-a.
Oni su napuhali njihove brojke u Bijelom Poslju i u Prijepolju.
Nema vecih mitomana od pravoslavnog zivlja iz onog sto se sada zove CG. Oni se busaju o junastvu ali njihova guslarska mitomanija ih najbolje opisuje.
Pozivam sve da poslusaju to njihovo guslarsko ojhanje. Sve je u stilu " kad junak opali iz busije"....citaj kad se sakrije iza bukve i opali puskom u leda protivniku. Ili kad ga pozove na veceru pa ga smakne s leda. Kasnije ih opjevaju kao div junake.
To vidis i danas s njihovim sacekusama. Sve ubistva tako na prepad. Hinjski, s leda, iznenada.....
Tako da ne treba nista vjerovati sto oni plasiraju
Oni su ubrojali Rusa sepet u popis a njih niti 1% Ima Crnogorsko drzavljanstvo
Naprimjer opstina Bar:9921 Maloljetnih
Albanci 342
Bjelorusi 49
Bosnjaci 1040
Crnogorci 3985
Muslimani 316
Romi 68
Rusi 706
Srbi 2339
Ukrajinci 263
Kad saberes Ruse+ Ukrajince+ Bjeloruse dobijes 1018 maloljetnih ovdje od 9921.Nije ovo mala stvar.Ovo je velika stvar.Saberes sve te grupe manje od 1% ima Cg drzavljanstvo ovdje.Bosnjaci koji su popisani dole su izbaceni s liste jer su u dijaspori a ubrojani su ljudi bez Cg drzavljanstva.A u tom Baru imas 34% Muslimana maloljetnih ovdje
E sad skopcaj da ove 3 grupe cine preko 10% ovdje.Ili da vam docaram sliku ovdje jos bolju
Imamo 5190 Pravoslavnih medju maloljetnim od 9921 stanovnika.To je tek nesto malo vise od 52% stanovnistvo.I dalje pravoslavna vecina ali u opstini koja ima toliko ostalih da imas svega 52% maloljetnih tacnije 52,45% ovdje .Katastrofa
A neke opstine su jos gore.Tamo gdje nas nema
Naprimjer
Opstina Pluzine 2177 stanovnika:302 Maloljetna popis 2023
Opstina Savnik 1569 stanovnika:233 Maloljetna popis 2023
Pluzine+Savnik 1000 km2+ povrsina ovdje:535 Maloljetnih
Naprimjer opstina Bar:9921 Maloljetnih
Albanci 342
Bjelorusi 49
Bosnjaci 1040
Crnogorci 3985
Muslimani 316
Romi 68
Rusi 706
Srbi 2339
Ukrajinci 263
Kad saberes Ruse+ Ukrajince+ Bjeloruse dobijes 1018 maloljetnih ovdje od 9921.Nije ovo mala stvar.Ovo je velika stvar.Saberes sve te grupe manje od 1% ima Cg drzavljanstvo ovdje.Bosnjaci koji su popisani dole su izbaceni s liste jer su u dijaspori a ubrojani su ljudi bez Cg drzavljanstva.A u tom Baru imas 34% Muslimana maloljetnih ovdje
E sad skopcaj da ove 3 grupe cine preko 10% ovdje.Ili da vam docaram sliku ovdje jos bolju
Imamo 5190 Pravoslavnih medju maloljetnim od 9921 stanovnika.To je tek nesto malo vise od 52% stanovnistvo.I dalje pravoslavna vecina ali u opstini koja ima toliko ostalih da imas svega 52% maloljetnih tacnije 52,45% ovdje .Katastrofa
A neke opstine su jos gore.Tamo gdje nas nema
Naprimjer
Opstina Pluzine 2177 stanovnika:302 Maloljetna popis 2023
Opstina Savnik 1569 stanovnika:233 Maloljetna popis 2023
Pluzine+Savnik 1000 km2+ povrsina ovdje:535 Maloljetnih

Prednost +4360 Srba.Bijelo Polje 16 675 Srba I 12 315 Bosnjaka popis 2023
Od tog 2400 Srba vise u udijelu od 60+ godina.Oko 3000 u udijelu od 45+ godina.Ali ono sto je posve interesantno je da imamo svega 142 Srba maloljetnih vise u Bijelom Polju
I sta mislite istrazivaci kolika je ta prednost smanjenja za naprimjer 2031 godine ako gledamo ovu prednost koja moze da bude ili dobra ili losa
Kako na Balkanu niko ne vjezba,svak pusi duhan ili vecina.I nezdrav nacin zivota.Prosjecna starost je niza nego u Holandiji naprimjer gdje nepusaci ne smiju da prismrde.To je realnost.Iako ova statistika favorizira Srbe a sto da ne.Ako se gleda sira slika,a dao sam vam je.Jedino masovnija iseljavanja Bosnjaka ce sprijeciti Bosnjake da prestanu biti vecina ovdje.Ono sto je posebno vazno naglasiti je da ja vjerujem da do 1/1/2027 godine Bosnjaci ce imati demografsku vecinu na podrucju opstine Prijepolje.Ako je nemaju vec sad.Imam podatke i znam o cemu pricam
Dobra prednost je da oni imaju vitalnu snagu,da imaju + 500 do 600 vise Srba medju maloljetnim.Tad im ne bi mogli ni da primrdimo.Ali sad vec imas vecinu Bosnjaka+ Muslimana maloljetnih.I bez obzira koliko oni Posrbili pravoslavnih.Nek i 10% budu i jaki Crnogorci.To je nedovoljno za cetnike
Trebali bi da imaju 95-100% Pravoslavnih ovdje u opstini da se pisu Srbima.Da imaju neku nadu,neku malu nadu.Ovako nemaju sta da traze ovdje

- Pita sirnica
- Član
Šta će bit kada Bošnjaci dođu na brojku od 30% u Pljevljama, u 2040 najkasnije. I to radi izumiranja četnika kojisu stariji od 60 godina.
To je nešto puno veće, ogromno dešavanje, jerje ovo nešto iz geostrateškog/historijskog pogleda nešto što se po memorandumu 1 nebi smijelo desiti.
Nakon prvog svijetskog rata, kako znamo, četnici izvršili genocid nad Bošnjacima zapadnog Sandzaka, da prekinu kopnenu povezanost s Albanijom i dalje sa Turskom.
Sada dobijamo, historijsku mogućnost, da nakon 100 godina vratimo mijesta odakle su nas uništili (zato je i onaj Tunel Hranjen kod Goražda tako bitan).
Srbi će narednih godina sve radit da se to nedesi. Sada je pitanje kako će crnogorci reagovati na vraćanje Bošnjaćke većine u južnom Sandzaku. Po logiki bi njima to odgovaralo, tako da smrde iz BG gube uticaj u CG. Ali kako znamo BG, po memo2, je dobro uhodan da djeluje po strankama. Vidi Bosnu gdje su oni našli izdajice kod Bošnjaka i osnovali 100 stranaka da tako Bošnjacima oduzmu političku snagu (vidi se i među nama, lahko se nahajcamo kada poďemo o strankama pisati) ili zadnji primjer kako su četnićku opoziciju u BL u roku od dva mijeseca uništili. U CG je Bošnjacima dovoljno 2 stranke, i nijedna više.
Tako ako ovaj prirštaj nastavi,u južnom Sandzaku 2040 bi se sve trebalo u korist Bošnjaka promijenit
To je nešto puno veće, ogromno dešavanje, jerje ovo nešto iz geostrateškog/historijskog pogleda nešto što se po memorandumu 1 nebi smijelo desiti.
Nakon prvog svijetskog rata, kako znamo, četnici izvršili genocid nad Bošnjacima zapadnog Sandzaka, da prekinu kopnenu povezanost s Albanijom i dalje sa Turskom.
Sada dobijamo, historijsku mogućnost, da nakon 100 godina vratimo mijesta odakle su nas uništili (zato je i onaj Tunel Hranjen kod Goražda tako bitan).
Srbi će narednih godina sve radit da se to nedesi. Sada je pitanje kako će crnogorci reagovati na vraćanje Bošnjaćke većine u južnom Sandzaku. Po logiki bi njima to odgovaralo, tako da smrde iz BG gube uticaj u CG. Ali kako znamo BG, po memo2, je dobro uhodan da djeluje po strankama. Vidi Bosnu gdje su oni našli izdajice kod Bošnjaka i osnovali 100 stranaka da tako Bošnjacima oduzmu političku snagu (vidi se i među nama, lahko se nahajcamo kada poďemo o strankama pisati) ili zadnji primjer kako su četnićku opoziciju u BL u roku od dva mijeseca uništili. U CG je Bošnjacima dovoljno 2 stranke, i nijedna više.
Tako ako ovaj prirštaj nastavi,u južnom Sandzaku 2040 bi se sve trebalo u korist Bošnjaka promijenit
B -> B -> B
Dobro si spomenuo nezdrav nacin zivljenja. Pominjao sam to i na drugoj temi. Da ne postavljam sada ponovo linkove sa smrtovnicama. Skorom svaki dan vidim one koji su umrli u 40-im. A o 50-im i 60- im da ne pricam.
Duhan, slaba pokretljivost, losa ishrana( puno przene hrane na ulju i puno bijelog hljeba).
Moj dajdza zivi na selu. Nikad nije pusio ili pio i uvjek radio, bio u pokretu. Kada je otisao u penziju podigao vocnjak sa 200+ stabala. Non stop na njivi. Ima 75 god i vozi motor bez problema. Nije sportista ali krece dosta. Vise je vitalan nego 90% onih sa 60god.
Na drugoj strani nana od moje supruge poluinvalid sa 60 god. Zivi u stanu, ne krece se... Zakrzaljala totalno.
Duhan, slaba pokretljivost, losa ishrana( puno przene hrane na ulju i puno bijelog hljeba).
Moj dajdza zivi na selu. Nikad nije pusio ili pio i uvjek radio, bio u pokretu. Kada je otisao u penziju podigao vocnjak sa 200+ stabala. Non stop na njivi. Ima 75 god i vozi motor bez problema. Nije sportista ali krece dosta. Vise je vitalan nego 90% onih sa 60god.
Na drugoj strani nana od moje supruge poluinvalid sa 60 god. Zivi u stanu, ne krece se... Zakrzaljala totalno.
U Pljevljima smo mi mnogo stariji od pravoslavnih tako bit ce nista

Drina je napisao/la: ↑23 jul 2025 16:03 Dobro si spomenuo nezdrav nacin zivljenja. Pominjao sam to i na drugoj temi. Da ne postavljam sada ponovo linkove sa smrtovnicama. Skorom svaki dan vidim one koji su umrli u 40-im. A o 50-im i 60- im da ne pricam.
Naravno moja komisinica ima 92 godine,radi Jogu i izgleda kao da ima 75.Niti pije niti pusi.Tja ja tipujem da postoje velike sanse da ce dozivjeti 100 godinu.Kod nas ima ljudi koji s 50 godina izgledaju kao da imaju 80.Tvoj rodjak se je uvijek fizicki kretao i zbog tog ima dug zivot.I imat ce ga i jos vise jer ja sam savjetnik za nadgrobni zivot.Nisam u narednih par godina vidio tvog rodjaka na spisku.Znaci nema sta

Šta će bit kada Bošnjaci dođu na brojku od 30% u Pljevljama, u 2040 najkasnije. I to radi izumiranja četnika kojisu stariji od 60 godina.
Statistika nije Svedski sto.To je nauka gdje ne mozes nasaditi neke lazne brojke i dati neke komentare da ce biti bolje
Nece
Pljevlja 3646 maloljetnih popis 2023:Vjera
Muslimani 596
Pravoslavni 2915
Ne zeli da se izjasni 119
Pljevlja 3647 maloljetnih popis 2023:Nacionalnost
Srbi 2409
Crmogorci 618
Bosnjaci 251
Muslimani 109
Nazalost nemoguce za Pljevlju

Od 650 maloljetnih Hrvata s popisa Crne Gore 2023 Njih 237 je pak reklo da im je maternji jezik Hrvatski.To je manje od 40% ovdje ili 6/10 Hrvata je reklo da im je maternji jezik nesto drugo sem Hrvatskog.Katastrofa
Od 14 924 maloljetnih Bosnjaka s popisa 2023.Njih 11 446 je reklo da im je maternji jezik Bosanski ili preko 75% Bosnjaka je reklo da im je maternji jezik Bosanski
Hrvati 4/10 ili prosjecan 1 u skoli.
Bosnjaci 7,5/10 ili neka slaba 3 ica.Moglo je i bolje posebno neke opstine su upropastile udio Bosnjaka
Udio Bosnjaka je za 20 veci puta veci od Hrvata iako Hrvata ima 10 puta manje od Bosnjaka na popisu 2023 godine.Medju maloljetnim taj udio skace na 20%
Sto se tice same nacionalnost ona je interesantna
Od 14 924 maloljetnih Bosnjaka s popisa 2023.Njih 11 446 je reklo da im je maternji jezik Bosanski ili preko 75% Bosnjaka je reklo da im je maternji jezik Bosanski
Hrvati 4/10 ili prosjecan 1 u skoli.
Bosnjaci 7,5/10 ili neka slaba 3 ica.Moglo je i bolje posebno neke opstine su upropastile udio Bosnjaka
Udio Bosnjaka je za 20 veci puta veci od Hrvata iako Hrvata ima 10 puta manje od Bosnjaka na popisu 2023 godine.Medju maloljetnim taj udio skace na 20%
Sto se tice same nacionalnost ona je interesantna

Od 134 420 maloljetnih Crne Gore s popisa 2023.Prema vjeri bi to ispalo ovako
Katolika 3770
Muslimana 31 045
Pravoslavni 91 336
Nije to nista novo,ali opet udio Muslimana je tacno 20% ovdje na popisu 2023 godine
Maloljetni medju Muslimanima cine 23% stanovnistva ovdje ili punih 3+ % Vise u odnosu na ukupan broj
Interesantna statistika,zar ne
Katolika 3770
Muslimana 31 045
Pravoslavni 91 336
Nije to nista novo,ali opet udio Muslimana je tacno 20% ovdje na popisu 2023 godine
Maloljetni medju Muslimanima cine 23% stanovnistva ovdje ili punih 3+ % Vise u odnosu na ukupan broj
Interesantna statistika,zar ne

Ma,interesantno je makar meni.Ja sam psihopata,vazno je da je meni interesantno

Ukoliko se doseljavanje i dalje nastavi Bosnjaka s Sjevera Crne Gore.Mislim da ce najvise promjena u periodu od 2023-2031 godine se desiti na podrucju danasnje opstine Tuzi kraj Podgorice kao i Bara.Jer znam pouzdano da dolaze Bosnjaci u Bar.Kako iz Rozaja i Plava.Tako i iz Srbijanskog dijela Sandzaka.Dolaze s vecim porodicama.
Navescu primjer
Tuzi 4748 stanovnika:2383 Albanaca,932 Bosnjaka,554 Crnogoraca i 554 Muslimana,popis 2011
Rakica Kuce 279 stanovnika:143 Albanaca,29 Crnogoraca,38 Srba,30 Bosnjaka i 15 Muslimana popis 2011
Omerbozovici 193 stanovnika:174 Albanaca i 11 Crnogoraca popis 2011
Donji Miljes 512 stanovnika:411 Albanaca,21 Crnogorac,46 Bosnjaka i 23 Muslimana popis 2011
Popis 2023
Tuzi 5865 stanovnika:2507 Albanaca,1500 Bosnjaka,1260 Crnogoraca i 235 Muslimana,popis 2011
Rakica Kuce 372 stanovnika:142 Albanca,54 Crnogoraca,38 Srba,99 Bosnjaka i 49 Muslimana popis 2023
Omerbozovici 294 stanovnika:228 Albanaca,45 Crnogoraca i 14 Bosnjaka popis 2023
Donji Miljes 585 stanovnika:428 Albanaca,44 Crnogoraca,81 Bosnjaka i z Muslimana popis 2023
Donji Miljes ubrojano naselje Rogami na popisu 2011,na popisu 2023 samostalno naselje
Tuzi popis 2011: 1486 Bosnjaka+Muslimana vs 2383 Albanaca (-897)
Tuzi popis 2011:2040 Bosnjaka+Muslimana+ Crnogoraca vs 2383 Albanaca (-343)
Tuzi popis 2023: 1735 Bosnjaka+Muslimana vs 2507 Albanaca (-772)
Tuzi popis 2023: 2995 Bosnjaka+Muslimana+Crnogoraca vs 2507 Albanaca (+488)
Tuzi ubrojano naselje Karabusko Polje i Sipcanik na popisu 2011.Na popisu 2023 samostalna naselja,ali opet da se vidi razmjer
Koliko se vidi razmjer tog u Donjem Miljesu nema nijednog Muslimana svi su zavrsili kao Z ili zasticeni podatci
Rakica Kuce vec ima Bosnjacko+Muslimansku vecinu na popisu 2023.Udio je porastao fino u Omerbozovicima.A mozda jos vise u Donjem Miljesu
Rekoder ovdje su opet Tuzi kao najvece naseljeno mjesto koje se je na popisu 2023 godine podijelilo na Tuze,Sipcanik i Karabusko Polje
Da vam docaram impakt doseljavanja ubrojat cu ovo sve u Tuzi,sva ta tri naselja
Ukoliko se naseljavanje nastavi a sumnjam da nece,jer ipak mladje porodice zele da zive blizu velikog grada
Na popisu 2031 godine ili 2033 godine prvi put cemo imati vecinu maloljetnih Crnogoraca,Bosnjaka,Roma,Muslimana itd.Iako kao grupa Albanci ce ciniti ovdje vecinu
.
Navescu primjer
Tuzi 4748 stanovnika:2383 Albanaca,932 Bosnjaka,554 Crnogoraca i 554 Muslimana,popis 2011
Rakica Kuce 279 stanovnika:143 Albanaca,29 Crnogoraca,38 Srba,30 Bosnjaka i 15 Muslimana popis 2011
Omerbozovici 193 stanovnika:174 Albanaca i 11 Crnogoraca popis 2011
Donji Miljes 512 stanovnika:411 Albanaca,21 Crnogorac,46 Bosnjaka i 23 Muslimana popis 2011
Popis 2023
Tuzi 5865 stanovnika:2507 Albanaca,1500 Bosnjaka,1260 Crnogoraca i 235 Muslimana,popis 2011
Rakica Kuce 372 stanovnika:142 Albanca,54 Crnogoraca,38 Srba,99 Bosnjaka i 49 Muslimana popis 2023
Omerbozovici 294 stanovnika:228 Albanaca,45 Crnogoraca i 14 Bosnjaka popis 2023
Donji Miljes 585 stanovnika:428 Albanaca,44 Crnogoraca,81 Bosnjaka i z Muslimana popis 2023
Donji Miljes ubrojano naselje Rogami na popisu 2011,na popisu 2023 samostalno naselje
Tuzi popis 2011: 1486 Bosnjaka+Muslimana vs 2383 Albanaca (-897)
Tuzi popis 2011:2040 Bosnjaka+Muslimana+ Crnogoraca vs 2383 Albanaca (-343)
Tuzi popis 2023: 1735 Bosnjaka+Muslimana vs 2507 Albanaca (-772)
Tuzi popis 2023: 2995 Bosnjaka+Muslimana+Crnogoraca vs 2507 Albanaca (+488)
Tuzi ubrojano naselje Karabusko Polje i Sipcanik na popisu 2011.Na popisu 2023 samostalna naselja,ali opet da se vidi razmjer
Koliko se vidi razmjer tog u Donjem Miljesu nema nijednog Muslimana svi su zavrsili kao Z ili zasticeni podatci
Rakica Kuce vec ima Bosnjacko+Muslimansku vecinu na popisu 2023.Udio je porastao fino u Omerbozovicima.A mozda jos vise u Donjem Miljesu
Rekoder ovdje su opet Tuzi kao najvece naseljeno mjesto koje se je na popisu 2023 godine podijelilo na Tuze,Sipcanik i Karabusko Polje
Da vam docaram impakt doseljavanja ubrojat cu ovo sve u Tuzi,sva ta tri naselja
Ukoliko se naseljavanje nastavi a sumnjam da nece,jer ipak mladje porodice zele da zive blizu velikog grada
Na popisu 2031 godine ili 2033 godine prvi put cemo imati vecinu maloljetnih Crnogoraca,Bosnjaka,Roma,Muslimana itd.Iako kao grupa Albanci ce ciniti ovdje vecinu
.