☑ Pravila foruma i savjeti

Željko Komšić i Demokratska fronta

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Željko Komšić i Demokratska Fronta

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 28 maj 2016 10:16

Drina je napisao/la:Raspade se i ovaj cirkus. Predugo je i trajao. Valjda ovo znaci kraj ove ublehe Komsica
Ubleha?

Komšić je najbolji penicilin za škutorsku bolest FBiHa. Da Bog da on uvijek bio član predsjedništva BiH, naravno kao Hrvat.
Samo BiH.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 27 sep 2016 13:14

http://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-st ... /160927111

Zar onaj ultimate fighter Denis Stojnić nije Hrvat?
Evo htio se pobiti s policijom što kad su pokušali da mu skinu Ljiljane.
Samo BiH.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 27 sep 2016 13:34

BosnjackaHercegovina je napisao/la:http://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-st ... /160927111

Ma glupost veca, treba jos jedan budala u politiku.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 sep 2016 14:50

Ko se sve prijavljuje u politiku i ko se nalazi na slikama, od pjevaca, slikara, glumaca itd, sto se i ovaj Stojnic nebi prijavio, ima pravo.
Po mom misljenju treba ograniciti svakome prijavu za vijecnike u opcini i slicno. Da se mogu prijaviti samo oni koji npr.imaju 5-7 godina iskustva u politici, a ne svaka šuša da se prijavljuje za vijecnike i slicno.

Ali posto je ljudima politika haman jedini izlaz iz zacaranog kruga u Bosni, onda sta drugo nego opravdati to recenicom "Pa nek se ljudi snadju, ima i on djecu". Itd.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 sep 2016 14:54

Al' ima ljudi "lože" se na ovu "frontu". Nikako mi nije jasno u cemu je kvaka. Mrzioci SDA stranke koliko sam primjetio vole DF. I glasaju za DF. Kao oni su "spas" za sve nas itd itd.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 27 sep 2016 15:21

amkos je napisao/la:Al' ima ljudi "lože" se na ovu "frontu". Nikako mi nije jasno u cemu je kvaka. Mrzioci SDA stranke koliko sam primjetio vole DF. I glasaju za DF. Kao oni su "spas" za sve nas itd itd.
Nemam pojma u cemu je kvaka. Mada znam kad je vladao SDP ova separatisticka govna iz HDZa nisu mogla ni primirisat. No sto sam stariji sve mi ove nacionalisticke stranke vise smetaju. O jadu nas zabavise evo 25 godina, cijelu bivsu Jugoslaviju. Mozda je u tome ova kvaka naslusali smo se ovih nacionalistickih prica pa mnogi u to ne vjeruju vise.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 27 sep 2016 15:26

Da, moguce. Upravo sam nedavno dobio savjet od jednog starijeg i iskusnijeg covjeka. Kaze samo nemoj(te) glasat' za nacionaliste, tj. za nacionalisticke stranke.

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 27 sep 2016 19:06

BosnjackaHercegovina je napisao/la:http://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-st ... /160927111

Ja mislim da nije. Damir Beljo je Hrvat.
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Zitko
Član

Post Postao/la Zitko » 27 sep 2016 19:37

.[/quote] Nemam pojma u cemu je kvaka. Mada znam kad je vladao SDP ova separatisticka govna iz HDZa nisu mogla ni primirisat. No sto sam stariji sve mi ove nacionalisticke stranke vise smetaju. O jadu nas zabavise evo 25 godina, cijelu bivsu Jugoslaviju. Mozda je u tome ova kvaka naslusali smo se ovih nacionalistickih prica pa mnogi u to ne vjeruju vise.[/quote]

Bosnjacki nacionalizam je je u svojoj sustini antifasistickii anti-diskriminaciski. To je prirodni instinkt ugrozenog naroda. U bosnjackom narodu jedino su nacionalisti istinski antifasisti jer se radikalno suprostavljaju trenutno najgorem fasizmu u Evropi. Dodamo li tome i islamofobiju kojoj se Bosnjaci odupiru vec 6 stoljeca ni po kojim parametrima bosnjacki nacionalizam ne mozemo definisati kao nesto negativno.

Kada je americki indijanac iskljuciv i nece da se druzi sa bjelcima, eventualno ih i mrzi to iz njegove pozicije ugrozenog naroda nije isto kao kad se jedan bjelac tako odnosi prema njemu. Sovinizam prema slabijem je fasizam a otpor jacem sovinisti je antifasizam.

To je najlakse prikazati na primjeru Hrvata. Hrvatski nacionalizam prema Srbima kao okupatorima njihove zemlje i ugnjetacima je progresivan. Isti taj njihov nacionalizam u 2 svjetkom ratu kad su imali Njemce za ledjima i izivljavali se nad nevinim srpskim narodom je najgori fasizam. Jdnako tako je i njihov udarac sa ledja prema narodu koji je bio na koljenima 1993 nesto sto je vrijedno prezira i mrznje

Bosnjacki sovinizam prema Ciganima, Arapima u Bosni, pa cak i Srbima i Hrvatima u gradovima u kojim su izrazita manjina je bjedan. Prkos i mrznja prema okupatoru koji je okupirao zemlju, napravio genocid i kulturocid za kog se ne kaje, patoloski laze kad zine je osjecaj svakog covjeka sa dignitetom. Primitivni fasizam Srba i Hrvata castan covijek ne moze nego prezirati. Iz tog antifasizma budi se nacionalna svijest naroda koje je sve sto oni nisu.

To ne treba mjesati sa glasanjem i partijama. U svim partijama ima nacionalista ali i ljiga i izdajica a najvise uhljebovica i politckih nepismenjakovica.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 28 sep 2016 05:27

Zitko je napisao/la:.
Nemam pojma u cemu je kvaka. Mada znam kad je vladao SDP ova separatisticka govna iz HDZa nisu mogla ni primirisat. No sto sam stariji sve mi ove nacionalisticke stranke vise smetaju. O jadu nas zabavise evo 25 godina, cijelu bivsu Jugoslaviju. Mozda je u tome ova kvaka naslusali smo se ovih nacionalistickih prica pa mnogi u to ne vjeruju vise.[/quote]

Bosnjacki nacionalizam je je u svojoj sustini antifasistickii anti-diskriminaciski. To je prirodni instinkt ugrozenog naroda. U bosnjackom narodu jedino su nacionalisti istinski antifasisti jer se radikalno suprostavljaju trenutno najgorem fasizmu u Evropi. Dodamo li tome i islamofobiju kojoj se Bosnjaci odupiru vec 6 stoljeca ni po kojim parametrima bosnjacki nacionalizam ne mozemo definisati kao nesto negativno.

Kada je americki indijanac iskljuciv i nece da se druzi sa bjelcima, eventualno ih i mrzi to iz njegove pozicije ugrozenog naroda nije isto kao kad se jedan bjelac tako odnosi prema njemu. Sovinizam prema slabijem je fasizam a otpor jacem sovinisti je antifasizam.

To je najlakse prikazati na primjeru Hrvata. Hrvatski nacionalizam prema Srbima kao okupatorima njihove zemlje i ugnjetacima je progresivan. Isti taj njihov nacionalizam u 2 svjetkom ratu kad su imali Njemce za ledjima i izivljavali se nad nevinim srpskim narodom je najgori fasizam. Jdnako tako je i njihov udarac sa ledja prema narodu koji je bio na koljenima 1993 nesto sto je vrijedno prezira i mrznje

Bosnjacki sovinizam prema Ciganima, Arapima u Bosni, pa cak i Srbima i Hrvatima u gradovima u kojim su izrazita manjina je bjedan. Prkos i mrznja prema okupatoru koji je okupirao zemlju, napravio genocid i kulturocid za kog se ne kaje, patoloski laze kad zine je osjecaj svakog covjeka sa dignitetom. Primitivni fasizam Srba i Hrvata castan covijek ne moze nego prezirati. Iz tog antifasizma budi se nacionalna svijest naroda koje je sve sto oni nisu.

To ne treba mjesati sa glasanjem i partijama. U svim partijama ima nacionalista ali i ljiga i izdajica a najvise uhljebovica i politckih nepismenjakovica.[/quote]

Lijepo si ovo srocio. Meni ide na zivce konkretno SDA koja je odmah uvukla ovaj HDZ u vlast. A oni na svakom koraku potkopavaju drzavu i samu tu koaliciju sa SDA. Ma van pameti...
Te nacionalisticke stranke su se i 1990 uhvatili pod ruke oformili koaliciju i odveli nas u rat. Hvala im, upm. oni i njihov nacionalizam. Nekazem da je sve crno ali sam nacin na koje te stranke funkcionisu je poguban samo siju mrznju i tako u kolo... jedni druge pomazu i uzdizu.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 28 sep 2016 06:23

kliker je napisao/la:
Lijepo si ovo srocio. Meni ide na zivce konkretno SDA koja je odmah uvukla ovaj HDZ u vlast. A oni na svakom koraku potkopavaju drzavu i samu tu koaliciju sa SDA. Ma van pameti...
Te nacionalisticke stranke su se i 1990 uhvatili pod ruke oformili koaliciju i odveli nas u rat. Hvala im, upm. oni i njihov nacionalizam. Nekazem da je sve crno ali sam nacin na koje te stranke funkcionisu je poguban samo siju mrznju i tako u kolo... jedni druge pomazu i uzdizu.
Ima te obadvojica u sustini pravo. Meni nema tu neke velike razlike izmedju ni jedne stranke koje su dosad vladale. SDA, SDP, SBB, SzaBih, DF. sve su one iste i svi su pravili kompromise ili prema ustasama ili prema cetnicima. Krpile budzet sa prodajom drzavnih firmi, bavile se lopovlukom itd..

Mislim da je greska se dijeliti tu oko tih stranka i praviti neka stranacka plemena i dalje podjele Bosnjaka.

Nama treba strategija kako Bosnom ekonomski zavladati a da ove druge napravimo ovisne. Na primjer u oblasti elektricne energije, da kantoni gdje su Bosnjaci vecina osnuju firme i preuzmu od njih to. Primjer uzmem Zenicko-Dobojski kanton koji osnuje firmu i kupi sve hidroelektrane od ustasa na tom podrucju i podrucju Srednjobosanskog kantona. Sarajevski kanton tako uradi oko sebe. Tuzlanski kanton tako od cetnika pokupuje sve. Usk u svom dijelu.

Ovaj princip preuzeti i na druge industrijske oblasti.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 28 sep 2016 07:20

ABen je napisao/la:
kliker je napisao/la:
Ima te obadvojica u sustini pravo. Meni nema tu neke velike razlike izmedju ni jedne stranke koje su dosad vladale. SDA, SDP, SBB, SzaBih, DF. sve su one iste i svi su pravili kompromise ili prema ustasama ili prema cetnicima. Krpile budzet sa prodajom drzavnih firmi, bavile se lopovlukom itd..

Mislim da je greska se dijeliti tu oko tih stranka i praviti neka stranacka plemena i dalje podjele Bosnjaka.

Nama treba strategija kako Bosnom ekonomski zavladati a da ove druge napravimo ovisne. Na primjer u oblasti elektricne energije, da kantoni gdje su Bosnjaci vecina osnuju firme i preuzmu od njih to. Primjer uzmem Zenicko-Dobojski kanton koji osnuje firmu i kupi sve hidroelektrane od ustasa na tom podrucju i podrucju Srednjobosanskog kantona. Sarajevski kanton tako uradi oko sebe. Tuzlanski kanton tako od cetnika pokupuje sve. Usk u svom dijelu.

Ovaj princip preuzeti i na druge industrijske oblasti.
Bas tu je SDP i DF imao svoju snagu kao "multietnicke stranke" (U pokusaju ja bih rekao.)... Jer gdje god su stigli gazili su ove perfidne ustase iz HDZ.

Nikad mi nece bit jasno zasto nisu ujedinjene elektroprivrede makar u federaciji?? Zasto se svak drzi svog ratnog plijena kad znamo da bi to bolje funkcionisalo u jednom sistemu. Sta je sa Postama? Telekom i neke jade. Ljudi moji Poste na nivou Skandinavije su se ujedinile zato sto ih moderna vremena pritiscu a mi imamo tri poste, koje lose rade naravno. Jedino je zeljeznica ujedinjena makar na nivou federacije.

Zasto nasi patrioti iz SDA ovo ne preduzmu?? Zasto da Bosnjak u Jajcu placa struju i salje postu Herceg Bosanskim kompanijama. Ma jebes taj patriotizam, obicna laz i obmana.

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 28 sep 2016 07:26

Zitko je napisao/la:

To ne treba mjesati sa glasanjem i partijama. U svim partijama ima nacionalista ali i ljiga i izdajica a najvise uhljebovica i politckih nepismenjakovica.
Ne znam ko si a ni da li se slažemo u drugim stvarima ali ovo si jako dobro skontao i objasnio. Nisam ovako nešto pročitao prije.

Drugim riječima mi Bošnjaci smo uvijek vidjeli Bosnu i Hercegovinu kao nešto lijepo što nam nikada nije bilo mrsko pokazati drugome. Tek kad smo vidjeli da ti pojedini drugi nas žele iskorijeniti iz naše zemlje smo osjetili mržnju prema njima i nacionalni nagon da ih se otarasimo - ali kad imaš posla sa narodom koji je genetski genocidan, onda je takva reakcija ne samo razumna i prirodna, nego je takav nacionalizam i antifašistički.

Interesantan stav. Logičan.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 okt 2016 10:36

Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 24 okt 2016 10:59

Dobro je napisao onaj Raguz jucer. Ujedinjenje ljevice je jedan od planova "medjunarodne zajednice". Zna se protiv koga. Čovjek vjerovatno vidi siru sliku.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 05 jan 2017 18:43

Djonlagic o stvaranju "antinacionalistickog" politickog bloka na slobodnoj teritoriji:
DfbadmqcJps

DjerzelezAle
Član

Post Postao/la DjerzelezAle » 10 jan 2017 12:34

slika

:mrgreen:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 10 jan 2017 14:11

r87D7Teyvr0

SVAKOME BI PREPORUCIO DA POSLUSA OVAJ INTERVJU - Slagali se s njim ili ne.

Ima mnogo interesantnih faktora u razgovoru.

1) Politicka borba Nikolica i Vucica, gdje Vucic ne podrzava Dodika ali Nikolic ga mrzi ali podrzava.

2) Inzku je direktni sef PIK, ciji je clan i Rusija - a bez Rusije se ne smije nista odluciti - sto znaci da Inzko ne moze nista da uradi ovdje.
NATO s druge strane ima i interes i nadleznost da se umjesa - ali samo u vojnim stvarima, ne politicke.

3) Zeljko tvrdi da je Ivanic veci ekstrem i cetnik od Dodika. ( i ako ga nije nazvao cetnikom)

4) "Iz Bosne ne treba bjezati - treba se spremiti za tucu. Treba se tuci za svoju zemlju."

5) Ni dan danas nisam odgovorio na pitanje, da li Bakir Izetbegovic zaista ne zna sta radi, ili jako dobro zna sta radi ali to odlicno krije - jer on tako pasivno reaguje ..."
Samo BiH.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 05 nov 2017 04:25

Komsic se opredjelio za SBB protiv SDA:
KfvHftP3q2Q

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 05 nov 2017 07:36

Abidaga je napisao/la:Komsic se opredjelio za SBB protiv SDA:
KfvHftP3q2Q
Ne znam ni šta da mislim o ovom.
Komšić govori ne o podržavanju SBBa specifično nego o stvaranju anti-SDA-HDZ-SNSD bloka sa bilo kim ko želi da pristupi. On tu misli na što veći broj stranaka. Uključujući Našu Stranku, HDZ-BiH, GF itd. Razumijem da on kao ljevičar želi pružiti otpor desnici, ali SBB je vuk u ovčijoj koži tu. Svi se oni bore protiv desnice i nacionalizma - samo se SBB bori za četnike.

Radončić kao Bošnjački lider na sljedećim izborima bi bila katastrofa.
Samo BiH.

Odgovorite