Ubleha?Drina je napisao/la:Raspade se i ovaj cirkus. Predugo je i trajao. Valjda ovo znaci kraj ove ublehe Komsica
Komšić je najbolji penicilin za škutorsku bolest FBiHa. Da Bog da on uvijek bio član predsjedništva BiH, naravno kao Hrvat.
Ubleha?Drina je napisao/la:Raspade se i ovaj cirkus. Predugo je i trajao. Valjda ovo znaci kraj ove ublehe Komsica
Ma glupost veca, treba jos jedan budala u politiku.BosnjackaHercegovina je napisao/la:http://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-st ... /160927111
Zar onaj ultimate fighter Denis Stojnić nije Hrvat?
Evo htio se pobiti s policijom što kad su pokušali da mu skinu Ljiljane.
Nemam pojma u cemu je kvaka. Mada znam kad je vladao SDP ova separatisticka govna iz HDZa nisu mogla ni primirisat. No sto sam stariji sve mi ove nacionalisticke stranke vise smetaju. O jadu nas zabavise evo 25 godina, cijelu bivsu Jugoslaviju. Mozda je u tome ova kvaka naslusali smo se ovih nacionalistickih prica pa mnogi u to ne vjeruju vise.amkos je napisao/la:Al' ima ljudi "lože" se na ovu "frontu". Nikako mi nije jasno u cemu je kvaka. Mrzioci SDA stranke koliko sam primjetio vole DF. I glasaju za DF. Kao oni su "spas" za sve nas itd itd.
Ja mislim da nije. Damir Beljo je Hrvat.BosnjackaHercegovina je napisao/la:http://www.klix.ba/vijesti/bih/denis-st ... /160927111
Zar onaj ultimate fighter Denis Stojnić nije Hrvat?
Evo htio se pobiti s policijom što kad su pokušali da mu skinu Ljiljane.
Nemam pojma u cemu je kvaka. Mada znam kad je vladao SDP ova separatisticka govna iz HDZa nisu mogla ni primirisat. No sto sam stariji sve mi ove nacionalisticke stranke vise smetaju. O jadu nas zabavise evo 25 godina, cijelu bivsu Jugoslaviju. Mozda je u tome ova kvaka naslusali smo se ovih nacionalistickih prica pa mnogi u to ne vjeruju vise.[/quote]Zitko je napisao/la:.
Ima te obadvojica u sustini pravo. Meni nema tu neke velike razlike izmedju ni jedne stranke koje su dosad vladale. SDA, SDP, SBB, SzaBih, DF. sve su one iste i svi su pravili kompromise ili prema ustasama ili prema cetnicima. Krpile budzet sa prodajom drzavnih firmi, bavile se lopovlukom itd..kliker je napisao/la:
Lijepo si ovo srocio. Meni ide na zivce konkretno SDA koja je odmah uvukla ovaj HDZ u vlast. A oni na svakom koraku potkopavaju drzavu i samu tu koaliciju sa SDA. Ma van pameti...
Te nacionalisticke stranke su se i 1990 uhvatili pod ruke oformili koaliciju i odveli nas u rat. Hvala im, upm. oni i njihov nacionalizam. Nekazem da je sve crno ali sam nacin na koje te stranke funkcionisu je poguban samo siju mrznju i tako u kolo... jedni druge pomazu i uzdizu.
Bas tu je SDP i DF imao svoju snagu kao "multietnicke stranke" (U pokusaju ja bih rekao.)... Jer gdje god su stigli gazili su ove perfidne ustase iz HDZ.ABen je napisao/la:Ima te obadvojica u sustini pravo. Meni nema tu neke velike razlike izmedju ni jedne stranke koje su dosad vladale. SDA, SDP, SBB, SzaBih, DF. sve su one iste i svi su pravili kompromise ili prema ustasama ili prema cetnicima. Krpile budzet sa prodajom drzavnih firmi, bavile se lopovlukom itd..kliker je napisao/la:
Lijepo si ovo srocio. Meni ide na zivce konkretno SDA koja je odmah uvukla ovaj HDZ u vlast. A oni na svakom koraku potkopavaju drzavu i samu tu koaliciju sa SDA. Ma van pameti...
Te nacionalisticke stranke su se i 1990 uhvatili pod ruke oformili koaliciju i odveli nas u rat. Hvala im, upm. oni i njihov nacionalizam. Nekazem da je sve crno ali sam nacin na koje te stranke funkcionisu je poguban samo siju mrznju i tako u kolo... jedni druge pomazu i uzdizu.
Mislim da je greska se dijeliti tu oko tih stranka i praviti neka stranacka plemena i dalje podjele Bosnjaka.
Nama treba strategija kako Bosnom ekonomski zavladati a da ove druge napravimo ovisne. Na primjer u oblasti elektricne energije, da kantoni gdje su Bosnjaci vecina osnuju firme i preuzmu od njih to. Primjer uzmem Zenicko-Dobojski kanton koji osnuje firmu i kupi sve hidroelektrane od ustasa na tom podrucju i podrucju Srednjobosanskog kantona. Sarajevski kanton tako uradi oko sebe. Tuzlanski kanton tako od cetnika pokupuje sve. Usk u svom dijelu.
Ovaj princip preuzeti i na druge industrijske oblasti.
Ne znam ko si a ni da li se slažemo u drugim stvarima ali ovo si jako dobro skontao i objasnio. Nisam ovako nešto pročitao prije.Zitko je napisao/la:
Bosnjacki nacionalizam je je u svojoj sustini antifasistickii anti-diskriminaciski. To je prirodni instinkt ugrozenog naroda. U bosnjackom narodu jedino su nacionalisti istinski antifasisti jer se radikalno suprostavljaju trenutno najgorem fasizmu u Evropi. Dodamo li tome i islamofobiju kojoj se Bosnjaci odupiru vec 6 stoljeca ni po kojim parametrima bosnjacki nacionalizam ne mozemo definisati kao nesto negativno.
Kada je americki indijanac iskljuciv i nece da se druzi sa bjelcima, eventualno ih i mrzi to iz njegove pozicije ugrozenog naroda nije isto kao kad se jedan bjelac tako odnosi prema njemu. Sovinizam prema slabijem je fasizam a otpor jacem sovinisti je antifasizam.
To je najlakse prikazati na primjeru Hrvata. Hrvatski nacionalizam prema Srbima kao okupatorima njihove zemlje i ugnjetacima je progresivan. Isti taj njihov nacionalizam u 2 svjetkom ratu kad su imali Njemce za ledjima i izivljavali se nad nevinim srpskim narodom je najgori fasizam. Jdnako tako je i njihov udarac sa ledja prema narodu koji je bio na koljenima 1993 nesto sto je vrijedno prezira i mrznje
Bosnjacki sovinizam prema Ciganima, Arapima u Bosni, pa cak i Srbima i Hrvatima u gradovima u kojim su izrazita manjina je bjedan. Prkos i mrznja prema okupatoru koji je okupirao zemlju, napravio genocid i kulturocid za kog se ne kaje, patoloski laze kad zine je osjecaj svakog covjeka sa dignitetom. Primitivni fasizam Srba i Hrvata castan covijek ne moze nego prezirati. Iz tog antifasizma budi se nacionalna svijest naroda koje je sve sto oni nisu.
To ne treba mjesati sa glasanjem i partijama. U svim partijama ima nacionalista ali i ljiga i izdajica a najvise uhljebovica i politckih nepismenjakovica.
Ne znam ni šta da mislim o ovom.Abidaga je napisao/la:Komsic se opredjelio za SBB protiv SDA:
KfvHftP3q2Q