☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Zenicaninn
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Zenicaninn » 15 aug 2016 12:42

Zenicaninn je napisao/la:http://www.vares.info/node/131

Evo pronsao sam i za Vareš

Januar 2/11
Bosnjaci 2/3
Vlasi 0/8

Februar 3/11
Bosnjaci 1/8
Vlasi 2/3

Mart 1/12
Bosnjaci 1/4
Vlasi 0/8

April 2/10
Bosnjaci 2/4
Vlasi 0/6

Maj 3/8
Bosnjaci 2/5
Vlasi 1/3

Juni 3/5
Bosnjaci 3/0
Vlasi 0/5

Junuar - juni 14/57
Bosnjaci 11/24 = -13 = 79%/42%
Vlasi 3/33 = -30 = 21%/58%

Juli
Bosnjaci 5/5
Vlasi 1/5

Januar - Juli 20/67
Bosnjaci 16/29 = -13 = 80%/43%
Vlasi 4/38 = -34 = 20%/57%
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 15 aug 2016 12:59

Ima na fzs.ba nekih novosti. Pa ko zeli da pronadje bujrum.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 aug 2016 18:58

Ovo za Vares je ocekivano.Iako su malo napumpali brojke,nema ih vise od 2400 Hrvata gore,ali dobro.Na popisu 2021 oni ce jednostavno biti pregazeni ovdje.Iako ovaj sad popis su gadno varali na podrucju Srednje Bosne

Nadam se da ce biti bolje,to sto pricate
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Abidaga
Član

Re: Bosnjaci(Migracije,obrazovanje,kultura,natalitet)

Post Postao/la Abidaga » 15 aug 2016 19:41

amkos je napisao/la:Moje mišljenje je da nema duhovne nadogradnje bez materijalne baze. Pa nece ti niko ici gladan u dzamiju, ili da obavlja namaze ili da se posveti vjeri ako je siromasan, gladan, obespravljen u svakom smisli. Mozda neko hoce ali su to pojedinci. Vecina nece. Vecina hoce, posao, platu, sigurnost materijalnu, egzistenciju, pa onda moze duhovnost, vjera itd.

To je klasicna Maslovljeva hijerarhija potreba, prvo se zadovoljavaju potrebe nizeg reda, pa onda potrebe vise reda. Prvo hrana, odjeca, obuca, egzistencija, pa onda djeca, pravljenje djece, pa onda dokazivanje, samopostovanje, ugled itd itd.
To je komunisticki recept za propast svih naroda, jer bez duhovne baze materijalna nadgradnja ne sluzi nicemu. Kao sto je Zenicaninn vec napisao glavna komparativna prednost Bosnjackog naroda je Islam: "Ne ubijajte djecu svoju od straha od neimaštine, i njih i vas Mi hranimo, jer je ubijati njih doista veliki grijeh!"(17:31). To Bozije naredjenje je konkretno rjesenje svih Bosnjacki demografski problema i onoga momenta kada ga Bosnjaci pocnu tretirati kao vitalni nacionalni interes pa u Bosnjackim kantonima preko ministarstava zdravstva u sto vecoj mjeri zabrane abortuse i preventivna sredstva (ubijanje Bosnjacke buducnosti) broj zivorodjeni Bosnjaka ce opet biti 30.000-40.000 godisnje (nezavisno od ekonomske situacije). Tada migracije ili bolje reci poklapanje nece biti problem nego prednost Bosnjacke civilizacije.

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 16 aug 2016 05:39

U junu je u Federaciji BiH rođeno 1.535 beba, a umrlo je 1.677 stanovnika, što pokazuje da je prirodni priraštaj u tom mjesecu -142.

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku, u junu je u osam kantona u FBiH zabilježen negativan prirodni priraštaj: Unsko-sanskom, Posavskom, Tuzlanskom, Bosanskopodrinjskom, Srednjobosanskom, Hercegovačko-neretvanskom, Zapdnohercegovačkom i Kantonu 10.

U tom mjesecu u FBiH je, također, sklopljeno 711 brakova, a razvoda je bilo 58.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 aug 2016 10:18

Zasto se ne moze otvoriti ovaj izvjestaj u excelu?

http://fzs.ba/index.php/publikacije/sao ... -registar/

Server Error

502 - Web server received an invalid response while acting as a gateway or proxy server.

There is a problem with the page you are looking for, and it cannot be displayed. When the Web server (while acting as a gateway or proxy) contacted the upstream content server, it received an invalid response from the content server.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 aug 2016 10:24

Može u Adobe-u. Sarajevski kanton jedini u jačem plusu, ostalo loše. Zenički je isto u blagom plusu. HNK veliki mortalitet, ZHK isto. PK isto. Možete vidjeti i sami sve. Ili su podaci netačni ili je bijela kuga sve žešća i žešća. :what: :goofy: :beret:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 aug 2016 12:30

U excelu ima po opcinama ali ne radi. Nesto nije u redu

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 16 aug 2016 13:05

Drina je napisao/la:U excelu ima po opcinama ali ne radi. Nesto nije u redu
Uspio sam nekako pronaci kako otvoriti. Nisam znao da kao excel ima i po opcinama.

http://fzs.ba/index.php/2016/08/12/prir ... rezultati/
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 16 aug 2016 13:23

Moze li neko postaviti po opcinama ? :bench: :showoff:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 16 aug 2016 14:28

Zenicaninn je napisao/la:
Drina je napisao/la:U excelu ima po opcinama ali ne radi. Nesto nije u redu
Uspio sam nekako pronaci kako otvoriti. Nisam znao da kao excel ima i po opcinama.

http://fzs.ba/index.php/2016/08/12/prir ... rezultati/

U excelu je uvjek opsirnije to jeste po opcinama. Samo su promjenili izgled stranice pa je nesto sad komplikovanije. Ima neka "kvaka". Nemam zivaca da trazim rijesenje :mrgreen:

Jack
Administrator

Re: Bosnjaci(Migracije,obrazovanje,kultura,natalitet)

Post Postao/la Jack » 16 aug 2016 17:11

I ovdje situacija nije ista. Ovdje mislim na razne krajeve. Imas odredene krajeve gdje postoji "tradicija iseljavanja". To je bilo najvise vezano za zapadnu Hercegovinu, Krajinu i sjeveroistok. Tako da jedno vuce drugo. Jugoistocna Bosna nije imala tradiciju. Iseljavalo se ka Sarajevu ali je slabo neko isao vani. Sarajevo
Tacno tako ali i najveci optimisti bi bili iz Krajine i rekli bi da je Bosna drzava Bosnjaka i nikog drugog.Da se moze.Citaj forum klixa.Gdje pisu Srbi,cetnici i Bosanci.Ista govna.Onda ti je jasno da mi nemamo nikakvog nacionalnog plana

http://forum.klix.ba/bih-treba-po-hitno ... 28s25.html

Mi danas ne kopcamo da u zadnjih 200 godina.Mi nikad bolje ne stojimo
Haj recimo 1941.Bosnjak si u Bosni.Takozvani Srbi i Hrvati su cinili 70% stanovnistva.Namjenska industrija?Jel bilo mozda opcije da Bosnjak moze napraviti 2 miliona metaka u jednom jedinom danu te 1941 godine?Iz samo jedne fabrike?Koliko je bilo pismenih Bosnjaka tada?I koliko je sada?Poredi to

Mnogi ne kopcaju da udio Bosnjaka je sad presao 50%,kao i Muslimana,da u turizmu mi dominiramo s cirka 90% turista,da je avio saobracaj nas,da preuzimamo zeljeznice,da stanje nije onako kako je Dnevni Avaz rekao kad je pricao o 27% Bosnjaka u Brckom,i mnoge druge stvari

Mi danas imamo okupirane medije,koji svjesno rade na tome da prikazu Bosnu sto manje Bosnjackom da je prikazu kao ''unijom'' tri drzave i meni je rekao jednom.Pa jel se ti bojis takozvanih Srba i Hrvata.Smijesno mi je bilo,i rekao sam vise se bojim zvanicnog Sarajeva nego tamo nekog Hrvata.Svake godine dolaze podatci katolicke crkve,i taj broj je svake godine drasticno sve manji.Da ne pricam o takozvanim Srbima

Koji medij prica o tome?Da je ovaj forum 1/10 Klixa.Imao bih vise,ali kako ja nisam stranacki potrcko.Onda ti je sve jasno

Sto se tice obrazovanja jos tu ima dosta stvari,politicke i nacionalne gluposti koja radi na popustanju.
Natalitet se moze ostvariti ali samo ako imas podrsku drzave

Lik koji zatvara jedinu mesnicu u Srebrenici i onaj koji voza Audija i prica gluposti i dodvorava se Dodiku nisu sazreli u danasnje vrijeme

Umjesto sto kukate kako je lose,kako je ovo ili ono.Probajte da vidite dobre stvari.I nadjite sto vise dobrih stvari.I onda gledajte da popravite lose stvari.Ako se ponasate tako da je sve crnjak da je lose.Onda bolje da podjelimo Bosnu,dadnemo takozvanim Srbima i Hrvatima dio.I kraj price.Mi jos nismo vidjeli jaku nacionalnu svijest,iako ako se gleda stanje od prije 10 godina

Garantujem vam da je popis bio 2003 godine.Da nema sanse da bi mi presli 50%.Kakva je tad bila nacionalna svijet.Ali danas moramo da radimo efektivno vise na necemo.I planiranju

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 aug 2016 22:40

Od 2013.Bosna je drzava Bosnjaka i nacionalnih manjina u nestajanju.Da bude gore za vlaske konjusare Srbe i Hrvate.Popis je bio prije 3 godine.Razbijene su lazi ustasha i cetnika.Njih 7 velikih

1)Ima 1.5 miliona ''Srba'' u Sumskoj.
2)Posusje najmladja opcina u Bosni
3)Imas nas 64 000 u Mostaru.Mislim na takozvane Hrvate
4)Srebrenica sa 70% Srba
5)Vecina vlaska u Brckom.
6)Preko 50% Srba i Hrvata i ostalih u Bosni
7)Njihova propaganda je pukla

E,sad idemo dalje.Rekao sam jos u Oktobru 2013 da ovi podatci nisu najtacniji.Ok,skopcaj jednu stvar.U zadnje 4 godine.Takozvani Hrvati su zijanili 3% medju prvacicima u Mostarskom kantonu.Znaci velikih 3%.A cifre mi kazu da se je u Konjicu rodilo 60 ljudi u 2016 godini.Sjecate li se kako sam razbio cetnicku brigadu prosle godine kad su likovali kako je Petnjica pukla,kako sve to ode na zapad.Kako to nestaje.Da su netacni podatci.Dobar dio Konjicana se pise pod Sarajevo.I otud minus.

Zapravo ustashe su toliko pateticni.Da prenose jednom mjesecno ovakve podatke.Ali nisu prenijeli u ''Hrvatskom'' Mostarskom kantonu pad broja prvacica procentualno 3% u zadnje 4 godine.Mozes misliti.U Kantonu koji ce samo sto nije ici na 2/3 Hrvata

Zamarate se s ovom gluposcu.Iduci mjesec ce konacni rezultati popisa.Samaranje mrtvog magarca zvani Hrvat ce se nastaviti.Idemo u p***,tj nastavaka.A za ostalo.Vlaski krembili mogu da rezu,laju i laprdaju jer DEMOGRAFSKI strucnjaci bas i nisu

Na koljena pred Jacka.Vlaski konjusari

:mrgreen:

Bit ce veselo iduci mjesec

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 aug 2016 22:43

Jack je napisao/la:Od 2013.Bosna je drzava Bosnjaka i nacionalnih manjina u nestajanju.Da bude gore za vlaske konjusare Srbe i Hrvate.Popis je bio prije 3 godine.Razbijene su lazi ustasha i cetnika.Njih 7 velikih

1)Ima 1.5 miliona ''Srba'' u Sumskoj.
2)Posusje najmladja opcina u Bosni
3)Imas nas 64 000 u Mostaru.Mislim na takozvane Hrvate
4)Srebrenica sa 70% Srba
5)Vecina vlaska u Brckom.
6)Preko 50% Srba i Hrvata i ostalih u Bosni
7)Velika Kladusa s vecinskim Nebosnjacima

Njihova propaganda je pukla.Ono na cemu su radili godinama i lagali sebe.Puklo je.Pa u Mostaru nisu mogli da popisu 54 000 Hrvata,kao sto sam pricao godinama da ih nema vise od 54 000.Dok oni katolicka crkva kaze,katolicka crkva kaze.Dzaba.I katolicka crkva nek dolazi kod Jacka u podatke.Jer dzaba vam sve

E,sad idemo dalje.Rekao sam jos u Oktobru 2013 da ovi podatci nisu najtacniji.Ok,skopcaj jednu stvar.U zadnje 4 godine.Takozvani Hrvati su zijanili 3% medju prvacicima u Mostarskom kantonu.Znaci velikih 3%.A cifre mi kazu da se je u Konjicu rodilo 60 ljudi u 2016 godini.Sjecate li se kako sam razbio cetnicku brigadu prosle godine kad su likovali kako je Petnjica pukla,kako sve to ode na zapad.Kako to nestaje.Da su netacni podatci.Dobar dio Konjicana se pise pod Sarajevo.I otud minus.

Zapravo ustashe su toliko pateticni.Da prenose jednom mjesecno ovakve podatke.Ali nisu prenijeli u ''Hrvatskom'' Mostarskom kantonu pad broja prvacica procentualno 3% u zadnje 4 godine.Mozes misliti.U Kantonu koji ce samo sto nije ici na 2/3 Hrvata

Zamarate se s ovom gluposcu.Iduci mjesec ce konacni rezultati popisa.Samaranje mrtvog magarca zvani Hrvat ce se nastaviti.Idemo u p***,tj nastavaka.A za ostalo.Vlaski krembili mogu da rezu,laju i laprdaju jer DEMOGRAFSKI strucnjaci bas i nisu

Na koljena pred Jacka.Vlaski konjusari

:mrgreen:

Bit ce veselo iduci mjesec

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 aug 2016 02:25

Ok otvorio sam ovaj zadnji izvjestaj. Kao sto je to slucaj u zadnje vrijeme ima dosta nelogicnosti i ocito je da podaci nisu potpuni. Iskreno ne shvatam u cemu je problem? Nemar ili neznanje?
Ne vidim sta je komplikovano u tome da se upisu korektni podaci?

Npr u ovom zadnjem izvjestaju su stavili da ima 0 umrlih u Donjem Vakufu sto je svakako nemoguce.

Ali i u samom naslovu izvjestaja pise „prvi rezultati”. Ovo nisu potpuni podaci.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 aug 2016 02:32

Drina je napisao/la:Ok otvorio sam ovaj zadnji izvjestaj. Kao sto je to slucaj u zadnje vrijeme ima dosta nelogicnosti i ocito je da podaci nisu potpuni. Iskreno ne shvatam u cemu je problem? Nemar ili neznanje?
Ne vidim sta je komplikovano u tome da se upisu korektni podaci?

Npr u ovom zadnjem izvjestaju su stavili da ima 0 umrlih u Donjem Vakufu sto je svakako nemoguce.

Ali i u samom naslovu izvjestaja pise „prvi rezultati”. Ovo nisu potpuni podaci.
Totalni raspad sistema.Vjerujem tim podatcima kao iz Petnjice prosle godine kad su dosli.Ovo je samo za vezarose demografske,par ustasha i cetnika koji nikad ama bas nikad nisu nista pogodili.Pa moraju da se tjese

Ima jedan takav forum ''strucnjaka''

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 aug 2016 12:24

Kome odgovara ovaj nemar ili nestrucnost prilikom sakupljanja i obrade podataka. Sigurno nikome. Kao da se nesto vece krije iza svega ovoga ? :roll:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 17 aug 2016 12:31

Ovi podaci ne mogu biti indikativni. Samo gledati krajnje podatke. Ima mjeseci gdje su izostavili neke općine. Mislim da se radi o nemaru. Mora da su zaposlili nekog novog lolu kojeg niko ne provjerava.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 17 aug 2016 12:42

Pa ne radi valjda taj jedan lola prikupljanje i obradu podataka. Valjda to neki tim ljudi radi i na kraju kontrola podataka. Ccc.
Smijurija od Zavoda za statistiku. :lolcina:

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 17 aug 2016 12:43

Imaju dvije stvari koji odma upadaju u uci i koji pokazuje da se podaci ne prikupljaju ispravno.

Jedan je da Januar ima prevelike odstupanja od ostalih mjeseca i u broju rođenih i umrlih.

Drugo je da je u Donjem Vakufu nema ni jedno rođenog u junu a trebalo biti izmedju 10-20 rodjenih kao u ostalim mjesecima.

Cak u opcini kao Vares se svaki mjesec rodi 1-5 djece i nema odstupanja da se jedan mjesec ne rodi ni jedno djete a kamoli u općini kao Donjem Vakufu gdje se prosjecno rodi 10-20 djece mjesecno.

Odgovorite