amkos je napisao/la:Neko je ovdje dobro rekao, i to prije par godina da su kriticne godine za Bosnu i Bošnjake od 2015- 2020 godine. Da ce biti svega pa i da ce biti mozebitnih konflikata. Odlicno je to vidio. Svaka mu cast. Mislim da je to bio forumas @Roger Wilco. Tako nekako. Ne pise vise na ovom forumu koliko vidim. Odlicno je procjenio politicko-ekonomsko-demografska kretanja u BiH.

Drina je to rekao,ali ja sam rekao to jos 2010 godine.Kad su bili najjaci,kad su dobili presudu ustavnog suda za Mostara.U ono doba kad su bili nikad jaci,jaki kao beton.Kraj je za njih bio ozvanicen od mene.A ja sam ozbiljan demografa koji nikad u 50+ predvidjanja nisam promasio demografsku prognozu.Pokazao sam jos ozbiljnost kad sam rekao sta i kako.Naravno,budi ti ustaski kretenoid s onog smijesnog foruma.Jel smijesno Ljubace i Husino.Sacekaj mjesec dana
Grad Orasje apsolutna vecina Bosnjaka+ Zepce jezik,vjera i nacionalnost
Grad Jajce relativna vecina Bosnjaka.Apsolutna vecina Bosanski jezik
Grad Novi Travnik preko 40% govornika Bosanskog jezika.
Ko je ozbiljan a ko je glup.Sacekajte mjesec dana,pa dobro skopcajte.Ko je zivio u zabludi,a ko je zivio u realnosti.Tika-Taka.Nemojte ponovo da se razocarate u vase ''demografe''
Ali idemo sad ozbiljno.Hrvati nisu faktor,ali oni su kao cir.Napadnu te kad pocnes napade da dobijas.Zapamti.Medjunarodna zajednica je pokusala s Hrvatima.Mislila je da ce moci.Da su Hrvati sila,ali nista.Oni su krenuli u plan B.Srbija je vidila da od smusenog Bakira nema nista.Covjece mi smo ovdje apsolutna vecina i ne dijelimo se na ''tri'' nego procentualno.Ministar vanjskih poslova cetnik.Pola u vladi cetnika.Ustasha 1/4.Ostatak na Bosnjake.Jel to izlaz odavde.Ne,ko ih jebe.Za mene najbolji politicki potez je da bude referendum.Ponovo ce se po Sarajevu mahati Titinim zastavama,dok se cetnik bude ukopavao.Zadnje nikakvo reagovanje Ohr mi jasno ukazuje da su oni krenuli na rezervni plan
Bosna je u svim drzavama svijeta Muslimanska zemlja.Ovaj popis 2013,kad bude priznat.Samo ce potvrditi to.Price mi sprceni na ovo.Posusje najmladje.Mostar 64 000 Hrvata.Mozete okaciti macku od rep,kao sto cete okaciti za grad Jajce kad dodju rezultati.Skopcat cete neke stvari dempgrafske.Koje je Jack znao
No,gledaj.Ako se ovo odrzi.A hoce.Onda je to jasno,da ce se okrenuti na siri plan.Pobogu nema Dodik pare da isplati penzionere.Organizuje referendum koji kosta 3 miliona km.Cetnici su vidjeli da je nikakva reakcija Bosnjaka takva,kakva jeste.Dok imamo raznorazne Crnadke i Mektice u vlasti.Ne cudi me da se ovo desava.Ali pobogu.Zna neko s onom komi foruma bolje.
Upitajte se jedno.Jesam li ja ikad promasio.A ako kazes da jesam.Eno ti gore par mojih prognoza,koje ces za mjesec dana gledati,pa cemo vidjeti hocu li pogoditi.Ako promasim koju javno cu priznati da sam pogrijesio,da sam promasio demoografski.Ali sta ako ja sve pogodim
Vi se duboko trebate zabrinuti za ovo sto ja kazem,jer ja ne masim.Ko mi ne vjeruje.Za mjesec dana ce izaci podatci za naseljena mjesta.A usput i referendum.Iduci referendum ce btii o otcjepljenju sumske
Ovo sam rekao kao moju politicku prognozu