☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Jack
Administrator

Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne

Post Postao/la Jack » 02 sep 2016 17:57

Hrvatska opcija je sve slabija.Sta sad mogu da naprave?Bunu u Kiseljaku,koje se naslanja na Sarajevo a ne na cetnike Ilidze?Vitez koji je desetkovan odlaskom mladjih katolika.Ovog popisa smo uzeli Novi Travnik,iako je i Busovaca nasa.Veliki i bitni vojni centri,tj namjenska industrija je u rukama Bosnjaka:Bugojno.Travnik.Novi Travnik.Vogosca.Sarajevo.Sarajevo nije okruzen.Nase su planine tipa Komar,Vlasic i pola Ozrena.

Hrvati jednostavno ako krenu s nekim avanturama.Imali su bolji polozaj prije 20 godina.Jedno je jasno da ako se desi referendum 25 Septembra.Da je Dayton ozbiljno narusen.I da ce Dodik krenuti u odlucujuci referendum.Nema dileme.

Broj takozvanih Srba je svake godine sve manji i manji.Pa onaj vepar je prije par godina pricao o slobodarskoj ''drzavi'' s 1.5 miliona Srba zapadno od Drine.Na kraju ovaj popis im je rekao da ih je milion,i taj popis je bio prije 3 godine gdje su se desile u medjuvremenu migracije + negativan prirodni prirastaj koji vlada.1 godina je kao nijedna,ali 10-15 godina je itekako bitan faktor,jer za 10-15 godina njihov polozaj je jos daleko gori i nema sumnje da ce demografski zijaniti Brcko u tom periodu.Danas ponovo Dodik prijeti u po Srebrenice,i jasno je sad da zapadne sile nece sprijeciti referendum.Sad je sve do njega
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

amkos
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la amkos » 05 sep 2016 16:35

Na onoj stranici bhas.ba je prije bila demografska statistika Brcko distrikta. Sada nikakvih objava nema. Nista novo. Odavno. Sto li ?
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 sep 2016 18:14

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 sep 2016 23:14

Vidjeli su da zadnji vagoni iz kompozicije prolaze. Što urade u narednih 10-15 godina uradili su. Sljedeći popis će dočekati ispod milion srba u Bosni, mnogo slabiji što su bili. A dugovi im sve veći i veći.
Osvrnimo se nacas na rijeci Milanovica nekad Hrvatskog premijera.Bosna je big shit.Nepostojeca drzava.

Vidis Milanovicu.Jedino sto je nepostojece su katolici Banja Luke,Bosanske Posavine.Varesa i Kaknja.Tuzle i Sarajeva.Bugojno i Travnik dva najveca grada Srednje Bosne su oba Bosnjacka.Iako se to tesko moze smatrati gradom.Ko je jednom bio u Mostaru mogao se je samo nasmijati na onu bivsu liniju razdvajanja u Mostaru.Santiceva i Bulevar.Pa vi niste u ona vremena mogli da dodjete do rijeke Neretve,kad ste imali cijelu Hrvatsku iza sebe

Svaka godina je godina gdje udio Srba i Hrvata u Bosni procentualno nestaje.Ako se neko sjeca 2004 godine.Prica je tad bila.Omakelo vam se ''Muslimanima''.Uzet cemo naredne izbore mjesto nacelnika u Jajcu.Pa dodje 2008 godina.Boom.Opet zijan.Dodje 2012 godine.Opet zijan.Tako jednostavno treba da priviknes ljude na razvoj desavanja i vidjet ces iseljavanje.Takozvani Srbi i Hrvati jednostavno nisu vecinski naucili da zive u mjestima gdje su MANJINA

MANJINA.Kako na razini drzave.Vidi popis 2013.Tako na razini naselja,bilo gradovi ili sela,ili bilo opcine.Nadjite mi pozitivan primjer povratka ''Srba'' evo u Gorazde ili Unsko-Sanski kanton ili Sarajevo.Svo njihova pozitiva je da prodaju zemlju,kucu i vikendice .A u zadnje vrijeme sve vise i Arapima

Primjer kad imaju opcinsku vlast.Kako naprimjer u Kiseljaku imaju politicku vecinu.Blokirali su Arapska ulaganja veca ovdje.Isto to su sjecam se uradili u Neumu prije 10+ Godina.Kako ne mogu kapitalnije projekte da blokiraju po Sarajevu,Tuzli i Bihacu.Jednostavno,cinjenica je da se tamo sve vise asimiliraju.Sta mislis ko ovu pricu o Arapima prosipa?I zasto?

Njihovo vrijeme je proslo.Dodik je to skopcao i on konta.Srbi imaju rok trajanja 10-15 godina maks u Bosni.Gledamo kako nestaju takozvani Hrvati u Bosni,kako Bosnjaci uzimaju zemlju.A sve vise i Arapi.Ekonomski sam kreten.Sve banke sam Sumske unistio ali nek je meni mog racuna u Kipru.Narod nam ionako nema sta da jede

Tako to je sve sustina demografskog nastojeceg poraza.Naravno,uvijek ce biti budala i samozvanih kvazi statisticara,ali za takvo sta treba da znas pogadjati.Sto je malo teze nego sto se misli

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 sep 2016 23:19

BosnjackaHercegovina je napisao/la:Zato će oni i htjeti rat pokrenuti u roku od 2 godine.

Upravo zato što izumiru, a neće da prihvate da imaju manje vlasti.
Poznajuci Dodika.I vise sam nego siguran

Ja se samo svakog dana molim da bude referenduma.Ali necu da spamam

amkos
Član

Re: Bosnjaci(Migracije,obrazovanje,kultura,natalitet)

Post Postao/la amkos » 06 sep 2016 05:32

Ono sto je primjetno i sto ce biti sve izrazenije u buducnosti je sljedece, dosta nasih djevojaka i momaka poslije zavrsetka Srednje skole ide na fax na Zapad. Znam ih par koji kazu "Sta ces ovdje, nema ovdje nista" i odlaze na Studij u Austriju, Njemacku itd. Pitanje je da li ce se ikada vratiti.

Dalje, ima ih koji(e) studiraju po "Univerzitetima" u Travniku, Kiseljaku, ali ako ugrabe neku priliku za rad na brodu, stjuardese i slicno idu glavom bez obzira. Udaju se za Arape, Libijce, Turke itd. Hebe im se za bosnjastvo.

Ima takodjer slucajeva gdje ljudi, omladina zavrse prvi stepen studija u Bosni, a drugi stepen ganjaju da zavrse negdje vani (Austrija, UK, Njemačka, Belgija, Danska itd). I vjerovatno dugoročno da se nastane u tim mjestima nastavka studija.

Kazem ovo je, ili ovo ce tek biti migracijski egzodus. Nismo ni svjesni kakva se kretanja naroda desavaju, cak i naseg malog naroda.

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 06 sep 2016 07:01

amkos je napisao/la:Ono sto je primjetno i sto ce biti sve izrazenije u buducnosti je sljedece, dosta nasih djevojaka i momaka poslije zavrsetka Srednje skole ide na fax na Zapad. Znam ih par koji kazu "Sta ces ovdje, nema ovdje nista" i odlaze na Studij u Austriju, Njemacku itd. Pitanje je da li ce se ikada vratiti.

Dalje, ima ih koji(e) studiraju po "Univerzitetima" u Travniku, Kiseljaku, ali ako ugrabe neku priliku za rad na brodu, stjuardese i slicno idu glavom bez obzira. Udaju se za Arape, Libijce, Turke itd. Hebe im se za bosnjastvo.

Ima takodjer slucajeva gdje ljudi, omladina zavrse prvi stepen studija u Bosni, a drugi stepen ganjaju da zavrse negdje vani (Austrija, UK, Njemačka, Belgija, Danska itd). I vjerovatno dugoročno da se nastane u tim mjestima nastavka studija.

Kazem ovo je, ili ovo ce tek biti migracijski egzodus. Nismo ni svjesni kakva se kretanja naroda desavaju, cak i naseg malog naroda.
Ma ko će se vratiti brate!? Kako takvo pitanje nekome uopšte može pasti na pamet!? Budimo realni - vratiti će se par procenata, ako i toliko. Samo ja znam jedno dvadesetak ekstra obrazovanih koji su sa porodicama otišli tamo. I sasvim je izvjesno da se neće vraćati oni, a kamoli njihova djeca. Tako nešto uopšte ne treba dovoditi u pitanje - to je jasna stvar.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 06 sep 2016 08:03

Slazem se. Ali uzimam u obzir makar malo procenata optimizma ljudi, pa mozda se 2 % i vrati. :bench:

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 06 sep 2016 08:13

Niko se vise nece vracati osim penzionera. Svi sto odu ili u penziji ili prije da se ukopaju. Ko ode taj otisao za uvijek.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 sep 2016 08:24

Bosnjak na kvadrat je napisao/la:
amkos je napisao/la:Ono sto je primjetno i sto ce biti sve izrazenije u buducnosti je sljedece, dosta nasih djevojaka i momaka poslije zavrsetka Srednje skole ide na fax na Zapad. Znam ih par koji kazu "Sta ces ovdje, nema ovdje nista" i odlaze na Studij u Austriju, Njemacku itd. Pitanje je da li ce se ikada vratiti.

Ma ko će se vratiti brate!? Kako takvo pitanje nekome uopšte može pasti na pamet!? Budimo realni - vratiti će se par procenata, ako i toliko. Samo ja znam jedno dvadesetak ekstra obrazovanih koji su sa porodicama otišli tamo. I sasvim je izvjesno da se neće vraćati oni, a kamoli njihova djeca. Tako nešto uopšte ne treba dovoditi u pitanje - to je jasna stvar.
Ja sam siguran da bi se dobar dio ljudi vratio. No za to je potrebna normalna drzava. I pored svega ovoga imas ljudi koji se vracaju al to su patriote, bogati, ljudi sa vizijom. Obican narod se nece vratit, ako mu ova drzava ne ponudi normalan zivot. Radije ce ostat gore i bit nesretan, nostalgican al situiran nego se vratit u nesigurnost. Za to sam ja jako razocaran i ljut na ovu prokletu vlast jer nisu sposobni rijesti ljudima najelementarnije stvari.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 06 sep 2016 08:37

Ovo su bh. općine u kojima se rađa najviše beba
http://www.faktor.ba/vijest/ovo-su-bh-o ... eba-213657
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 06 sep 2016 10:04

Moj kolega Haris Zahiragić je jucer rekao ono sto mi se jako svidjelo. Covjek je jednom recenicom rekao sve. Rekao je da samo Bozijom milošću mi imamo za par nijansi bolje lidere nego sto smo mi kao narod !!
Znaci bez obzira sto su nam lideri korumpirani, lopovi, lazovi, prevrtljivci, licimjeri sa uskim interesima , oni su samo puki odraz stanja nas samih!!! Zar smo mi bolji od onih koje biramo svake 4 godine ?

Napravimo stanje , politiku, ekonomiju, infrastrukturu na nekom nivou. Napravimo drzavu prava . Napravimo pravedniji sistem i doci ce nam nazad stotine hiljada ljudi . To treba biti plan. Za to trebamo raditi . Prvo se mi moramo mijenjati. MI smo ti koji se i jedini trebamo mijenjati.

abeveg
Član

Post Postao/la abeveg » 06 sep 2016 10:18

enis1991 je napisao/la:Moj kolega Haris Zahiragić je jucer rekao ono sto mi se jako svidjelo. Covjek je jednom recenicom rekao sve. Rekao je da samo Bozijom milošću mi imamo za par nijansi bolje lidere nego sto smo mi kao narod !!
Znaci bez obzira sto su nam lideri korumpirani, lopovi, lazovi, prevrtljivci, licimjeri sa uskim interesima , oni su samo puki odraz stanja nas samih!!! Zar smo mi bolji od onih koje biramo svake 4 godine ?

Napravimo stanje , politiku, ekonomiju, infrastrukturu na nekom nivou. Napravimo drzavu prava . Napravimo pravedniji sistem i doci ce nam nazad stotine hiljada ljudi . To treba biti plan. Za to trebamo raditi . Prvo se mi moramo mijenjati. MI smo ti koji se i jedini trebamo mijenjati.
Taj djecko djeluje kao vrlo sposoban govornik, trebao bi se angazovati da odrzi po koje predavanje itd. i za okupljanje omladine oko nama bitnih tema. Vidi se vec razlika u ovim generacijama kao sto je npr. i Semir Efendic itd - to je nas kapital, od ovih izumirucih crvenih kmera ne treba nista ocekivati.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 sep 2016 10:55

ABen je napisao/la:Ovo su bh. općine u kojima se rađa najviše beba
Ekspert cojek. :lolcina:

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 06 sep 2016 11:35

enis1991 je napisao/la:Moj kolega Haris Zahiragić je jucer rekao ono sto mi se jako svidjelo. Covjek je jednom recenicom rekao sve. Rekao je da samo Bozijom milošću mi imamo za par nijansi bolje lidere nego sto smo mi kao narod !!

Aferim enise1991. Tacno tako. Ja to uvijek u drustvu kazem. Svako sebe mora analizirati dati dijagnozu i na sebi raditi svoje stanje popravljati.

Politicari i firmasi su nasa slika drustva. Mi smo teski duhovni i ljudski bolesnici. Necu ici dublje svi to mi znamo sta je i kako.
Najlakse je druge okriviti i popljuvati a na sebi se ne zeli raditi/mijenjati.

Eno npr. Dr. Sefik Kurdic sto je prije niki dan opalio sa pravom kritiku uvezi nasih Bosnjakinja i njihovog oblacenja. Vidjeli smo reakciju, kakva je bila. :vomit: hocemoli rijet i da su politicari i ekonomisti za to krivi.

Jesuli politicari krivi sto je neko napustio selo/babovinu i sisho u carsiju i sprcio se u par kvadrata i krene kukati a zemlja mu propada. A hanumi su najbitnije serije i sa sevdama da kahvenisu i ogovaraju druge.

Ima toga dosta da se napise, umjesto da se mi mijenjamo kao drustvo i da se okrenemo Vjeri i na taj nacin cemo se jedino moci izlijeciti. Nasu domovinu po svom sablonu izgradjivati.

Srebrenica npr. ima ca 5 kladionica a nema vise pekare, mesnice i drugih bitnih radnji. U toj recenici se vidi da smo totalni bolesnici a da nepricam koliko se alkohola popije i koji je blud na sceni.

Sa ovim ne zelim da branim nase politicare ili firmase nego da ukazem na nas licno u kojem smo stanju.

I zamolio bih da se ne komentarise " lahko je vama u dijaspori " i te gluposti da se komentarise. Tu sam ubrojo i dijasporu u tom tekstu, da se zna.

Molim Allaha da nam popravi stanje i da nas uputi na pravi put.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 06 sep 2016 12:05

Jack je napisao/la:Zavrsila Olimpijada
Zavrsio Sarajevski festival

Iduci mjesec Jackov demografski festival pocinje.Ko prezivi prezivi

Sta kaze onaj.Bal vampira do popisa.E mi sluzimo krv samo za Jackovog demografskog festivala

;)
Jesili gledo ovaj forum http://www.skyscrapercity.com/showthrea ... a&page=507 Demografska kretanja na Skyscraperu !! Čete se lože pravo da nas nema ni milion u BH likovi koji nikad nisu vidjeli Zenicu izbacuju statisticke podatke o tome kako u ZE nema vise od 70 000 ljudi!! smijesno pravo1

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 06 sep 2016 12:23

kliker je napisao/la:
Ma prepisuje ovdje. :mrgreen:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 06 sep 2016 13:14

Iako se dobro zna da je alkohol majka svih zala. Iako mozemo vidjeti po raznim forumima slike nasih cura sa momcima a na stolu "brodovi" alkohola. Cak se sve rijedje vidja da zensko ne pije alkohol. Alkohol je kao neki "nivo. Ostala pica, sokovi od brusnice, sweppes, cola, fanta, sok neki itd dodje kao za malu djecu.

Iako se mnogo loce alkohola ja opet mislim da su 3 naše najveće bolesti, kao drustva: 1.kladionica i kockanje, 2. Blud, prostitucija i p***, 3. lopovluk i pokusaj sticanja novca i imovine na svaki drugi nacin osim posteno, ( donekle "sistem" ljude tjera na ovo sve).

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 06 sep 2016 14:18

Ono sto ja mogu reci da je 40-50 % nase omladine jos uvjek tradicionalno , vjerski nastrojeno makar u nekom procentu ili obliku. Nazalost kada kazem omladine mislim iskljucivo na muskarce. Nazalost nase " sestre" , su katastrofa. Imam 25 godina , krecem se puno, puno vidim i cujem , te tvrdim da danas nema vise od 15-20 % regularnih cura !! Mozda nije umjesno pricati , ali znate li vi procenat nevinih cura preko 20 godina starosti u Sarajevu , koje nisu u braku naravno ? Mozda 1 u 5 ili 6 .
Nase djevojke su katastrofa , cast izuzetcima koje potvrdjuju pravilo. Pogledajte im mini suknji, sorcica , i svakajake odjece koja sve manje i manje pokriva. Mozda i na ovom forumu ima oceva koji imaju zensku djecu . Znate li gdje vam se secu vase kcerke ? Sa kime idu isl.

Muskarci su hvala Bogu ostali koliko toliko normalno . Opet kazem 40-50 % su regularni likovi . Zna se ko ce biti najjaci sljedbenici dedzala , te ko je manjkave vjere i pameti.

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 06 sep 2016 14:52

ABen je napisao/la:
kliker je napisao/la:
Ma prepisuje ovdje. :mrgreen:
Ma nedo Bog. Hej pogledaj kako je krelac izracunao da Kalesija ima prirastaj od 20 promila...

Odgovorite