☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

kliker
Član

Re: Bosnjaci(Migracije,obrazovanje,kultura,natalitet)

Post Postao/la kliker » 06 sep 2016 15:03

enis1991 je napisao/la:Ono sto ja mogu reci da je 40-50 % nase omladine jos uvjek tradicionalno , vjerski nastrojeno makar u nekom procentu ili obliku. Nazalost kada kazem omladine mislim iskljucivo na muskarce. Nazalost nase " sestre" , su katastrofa. Imam 25 godina , krecem se puno, puno vidim i cujem , te tvrdim da danas nema vise od 15-20 % regularnih cura !! Mozda nije umjesno pricati , ali znate li vi procenat nevinih cura preko 20 godina starosti u Sarajevu , koje nisu u braku naravno ? Mozda 1 u 5 ili 6 .
Nase djevojke su katastrofa , cast izuzetcima koje potvrdjuju pravilo. Pogledajte im mini suknji, sorcica , i svakajake odjece koja sve manje i manje pokriva. Mozda i na ovom forumu ima oceva koji imaju zensku djecu . Znate li gdje vam se secu vase kcerke ? Sa kime idu isl.

Muskarci su hvala Bogu ostali koliko toliko normalno . Opet kazem 40-50 % su regularni likovi . Zna se ko ce biti najjaci sljedbenici dedzala , te ko je manjkave vjere i pameti.
De majke ti... znaci momci su dobri a cure lose pa pitas li se ti skim se te tolike cure handre. Mora da je par momaka jako zauzeto covjece.
Ja upravo mislim da su momci problem i odgoj njihov. Kod nas se vazda vise davalo prava muskoj djeci a taj muskarcic pravo u komsiluk pa belaj napravi. Covjece koliko je brakova rastureno sto je muz alkoholicar ili svaler ja znam masu i da biju zene i svasta. Ima i zena alahselamet ali puno vise nekih macho drkadzija... uglavnom se slazem da je u vjeri spas al ne u vjeri koja samo sputava zene sto mnogi propagiraju.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 06 sep 2016 15:50

Nicije maslo nije za Ramazana. Ima svakakvih žena, a bogami i svakakvih muskaraca. Nije sve ni do zena. Kod nas je uvrijezeno misljenje kad muskarac ganja trebe, handri ih ili taslaci on je lafcina, macho, pravi muskarac. A kad zena hoda sa muskarcima, vidja se, izlazi sa njima itd, odmah ravaku. To je tako generalno na Balkanu. No duboka i siroka je ova tema.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 06 sep 2016 17:48

kliker je napisao/la:
enis1991 je napisao/la:Ono sto ja mogu reci da je 40-50 % nase omladine jos uvjek tradicionalno , vjerski nastrojeno makar u nekom procentu ili obliku. Nazalost kada kazem omladine mislim iskljucivo na muskarce. Nazalost nase " sestre" , su katastrofa. Imam 25 godina , krecem se puno, puno vidim i cujem , te tvrdim da danas nema vise od 15-20 % regularnih cura !! Mozda nije umjesno pricati , ali znate li vi procenat nevinih cura preko 20 godina starosti u Sarajevu , koje nisu u braku naravno ? Mozda 1 u 5 ili 6 .
Nase djevojke su katastrofa , cast izuzetcima koje potvrdjuju pravilo. Pogledajte im mini suknji, sorcica , i svakajake odjece koja sve manje i manje pokriva. Mozda i na ovom forumu ima oceva koji imaju zensku djecu . Znate li gdje vam se secu vase kcerke ? Sa kime idu isl.

Muskarci su hvala Bogu ostali koliko toliko normalno . Opet kazem 40-50 % su regularni likovi . Zna se ko ce biti najjaci sljedbenici dedzala , te ko je manjkave vjere i pameti.
De majke ti... znaci momci su dobri a cure lose pa pitas li se ti skim se te tolike cure handre. Mora da je par momaka jako zauzeto covjece.
Ja upravo mislim da su momci problem i odgoj njihov. Kod nas se vazda vise davalo prava muskoj djeci a taj muskarcic pravo u komsiluk pa belaj napravi. Covjece koliko je brakova rastureno sto je muz alkoholicar ili svaler ja znam masu i da biju zene i svasta. Ima i zena alahselamet ali puno vise nekih macho drkadzija... uglavnom se slazem da je u vjeri spas al ne u vjeri koja samo sputava zene sto mnogi propagiraju.
Slažem se s klikerom. Za s*** je potrebno dvoje. I šuplja je priča da su cure kurve a momci nisu. Kad bi naši momci počeli gonjati cure kojima je do familije i djece, prosječna starost mladoženje bi bila 21, a ne 31. Nego bitno je pokarati pola mahale, i onda naći "onu nevinu" za ženidbe - e pa nemože to nikako. Ako si karao 10 godina razne cure i ako je svaki tip radio isto, onda si poslao curama poruku da će ili ostati same i bez muževa i bez familija ili će i one oblačiti ono što drugim curama donosi priliku da upozna nekoga i eventualno sklopi vezu i brak.

Ne mogu momci ignorisati kulturne cure cijelu svoju mladost (i obraćati pažnju samo na što kraće suknje i što veće sise) i onda očekivati da to ignorisanje finih cura neće imati nikakav efekat na njih. Pa neće ni oni da ostanu bez igdje ikoga na kraju.

Zato je bitno da i momci i cure traže i promovišu iste vrijednosti, ali opet kažem - kad bi tako bilo, brakovi bi se sklapali u ranim 20tim a ne 30tim.
Samo BiH.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 06 sep 2016 17:56

amkos je napisao/la:Iako se dobro zna da je alkohol majka svih zala. Iako mozemo vidjeti po raznim forumima slike nasih cura sa momcima a na stolu "brodovi" alkohola. Cak se sve rijedje vidja da zensko ne pije alkohol. Alkohol je kao neki "nivo. Ostala pica, sokovi od brusnice, sweppes, cola, fanta, sok neki itd dodje kao za malu djecu.

Iako se mnogo loce alkohola ja opet mislim da su 3 naše najveće bolesti, kao drustva: 1.kladionica i kockanje, 2. Blud, prostitucija i p***, 3. lopovluk i pokusaj sticanja novca i imovine na svaki drugi nacin osim posteno, ( donekle "sistem" ljude tjera na ovo sve).
i puno ljenosti.

amkos evo 2 primjera kako medije mame i reklamiraju te kladionice
http://ba.n1info.com/a111881/Sport-Klub ... onici.html
http://ba.n1info.com/a111843/Sport-Klub ... bitka.html

:vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit: :vomit:

Ah ja i reklama kako se bez truda i znoja moze zgrnuti dobra lova a u prave nisti insana ova haram para.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 06 sep 2016 18:25

krhan je napisao/la:
amkos je napisao/la:Iako se dobro zna da je alkohol majka svih zala. Iako mozemo vidjeti po raznim forumima slike nasih cura sa momcima a na stolu "brodovi" alkohola. Cak se sve rijedje vidja da zensko ne pije alkohol. Alkohol je kao neki "nivo. Ostala pica, sokovi od brusnice, sweppes, cola, fanta, sok neki itd dodje kao za malu djecu.

Iako se mnogo loce alkohola ja opet mislim da su 3 naše najveće bolesti, kao drustva: 1.kladionica i kockanje, 2. Blud, prostitucija i p***, 3. lopovluk i pokusaj sticanja novca i imovine na svaki drugi nacin osim posteno, ( donekle "sistem" ljude tjera na ovo sve).
i puno ljenosti.

Ah ja i reklama kako se bez truda i znoja moze zgrnuti dobra lova a u prave nisti insana ova haram para.

Imas pravo i za tu ljenost. To je dokaz da dosta ljudi imaju slabu vjeru i iman jer vjera ne dozvoljava ljenost i nerad. Ali opet dolazimo do sistema u kome zivimo, Daytona itd. Znam covjeka koji je vrsni majstor oko gradjevine, i jedno vrijeme nije imao posla, covjek se ubijao od dosade, sta da radi zimi, potegne malo za alkoholom, malo za kladionicom da "ubije" vrijeme. I tako, poslije par godina jedan covjek mu "nasteli" jedan posao i on sada cvjeta. Ljudima samo treba dati sansu i nece biti lijeni. Iako ima dosta i teskih ljencuga, nece kile sto se kaze. Ali njih je mozda max. 5 % u društvu. Cini mi se.

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 06 sep 2016 18:42

amkos umjesto flase moze uzeti kitab nesto procitati i nauciti i umjesto da visi u kladionici eno mu dzamije ili ima komsije kojim treba pomoc i rijesen problem dosade. Jel tako.

A sto se tice ljenosti amkos nisam ja mislio na ogromnu vecinu, nego sam htio sa tim da kazem da smo se ulijenili spram prije. Cujem i vidim i licno dozivljavo.

Evo jedan primjer. Prije rata ako je nekome trebala pomoc npr. na njivi ili hajd da kazem temelj skupe se komsije i famelija i sad pa sad se to odradi letilo se jedno drugom da pomogne a sad u danasnjem vaktu mnogi nece da ti odrade ni za pare. Na to sam mislio. Da li je to ljenost ili ljubomora, neznam. A taj fenomen je kod sviju nas Bosnjake nije bitno odakle je.

A u pravu si treba se dati sansa nasem covjeku onim koji hoce da radi a Bogami i da mu se plati kako treba da od toga moze da zivi, on i njegova porodica.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 06 sep 2016 19:08

Eh ovako momci, odmah na pocetku da kazem NEBRANIM MUSKARCE. Ali jesu u danasnjem vaktu bolji od zenskog svijeta.
Prije su bile zene bolje od ljudi. Da nije bilo nana,majki koje su sehadet i sureta ucila svojoj djecici na usima dok su ih uspavljivala i koja su slala djecu u mekteb, klale Kurbane isle u Dzumu pogotovu svoje cerke u moralu odgajale/vaspitale ja mislim da bih se nam vjera jos daleko prije rata ugasila da nismo imali te mu`minke. Sta mislite sta je mogo jedan momak dobiti tad od jedne cure.Samo bih ga sikterisala.

S druge strane muski svijet sve je dublje svrljo. Prihvatio se flase a onda sve vise komunizma "konzumiro"i znamo rezultate sve se vise udaljavalo od Islama. Hvala Bogu bilo je i onih koji su se suprostavljali u tom vaktu tom sistemu.

Pogledajmo danasnje stanje ja bih ga samo obrno. Ako covjek nesto kaze uvezi kcerke ili zeni skrene paznju kako se npr. oblaci,zena ga doceka sa ovim standardnim izjavama," de sta ti znas ti si zaosto ti si staromodan mi zivimo u Evropi u 21. vijeku, nismo mi Arapi itd itd itd." Takvih sam dosta Hutbi sluso i uvezi tog problema a i prica se to i po mahali.

Ja bih porucio i jednoj i drugoj strani da se sto prije osvijesti i popravi narod dok nam nije kasno a pogotovu zenski svijet koji nazalost vise zaluto od muskoga. Jedna velika pozitiva je npr. sada ima vise omladine u dzamiji nego prije rata.

Duboka je ovo tema mogli bih ispisati vise od 1000 stranica.

Gost1
Član

Post Postao/la Gost1 » 06 sep 2016 23:17

Kucno vaspitanje. Roditelji (musko I zensko) odgajaju djecu!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 sep 2016 23:30

Srebrenica npr. ima ca 5 kladionica a nema vise pekare, mesnice i drugih bitnih radnji. U toj recenici se vidi da smo totalni bolesnici a da nepricam koliko se alkohola popije i koji je blud na sceni.
Poticem iz begovske familije.Iako je to dobro u jednom pogledu.Na kraju i nije
Tako za Turske vlasti dodje ti prvo Turski vojnik uz zapovjednika.Morali su telalima da dolaze kod moje familije.Pa se zale
Dodje ti seljak.Zali se vlah.Zali se Musliman.Svi se zali.Ko razmislja i za vlaha i za Muslimana?Oni?Za Turskog vojnika

Prije 200 godina.Turcin povali vlahinju u slami.Stvori se Srbin
Prije 200 godina.,Mentalno Bosanski Musliman unistava mog pretka

Pobogu 2 rodjaka i pradida su mi za Otomana ubijeni.Masakrirani.Ko razmislja za Turskog vojnika?Za Muslimanskog seljaka?Za Vlaha?Oni sami?

Oni puste glavu.Kao sto krava non-salantno jede travu.I neko drugi razmislja za njih

Mi dolazimo iz stanja gdje niko nije koristio MOZAK.Gdje moj naprimjer pradida koristio mozak za 100.A ti si stavio mozak na ispashu.I to je taj nas mentalitet.Sjedi i cekaj.Bit ce bolje,a ako ne bude.Tako ti ''grah'' pao.Nije vazno jel si iz Podrinja ili Srednje Bosne,ili Sarajeva,Tuzle,Hercegovine ili Krajine.Razlika u mentalitetu tih ljudi je kao nebo i zemlja.Ali jedna glupost je zajednicka za sve te regije.Samo jedna rijec.Sabur

Svi oni ''saburaju' sebe.Ili slusaj babu.I to je jos jedna velika tragedija u drustvu.Tvoj ''babo'' ili majka.Mozda jesu tvoji roditelji ali mi imamo zatucan metod da oni o svemu odlucuju pa i o tvojoj pameti.Ne slusaj ''babu'' ili majku
To je kako,kako je.Slusaj samo sebe i samo sebe i razmisljaj samostalno

Sjecam se neke 2006 godine prije 10 godina kad sam krenuo aktivnije s forumom i demografijom.Glavno sta sam dobio su ''epiteti'',Pa ti si obicna ''budala'' ko ce ti doci na forum?Pa,sta mislis da trujes narod?
Ti ces rijesiti knjige.Ne budi budala?Neces ti nista naci.Bez obzira sto od 200 historijskih knjiga sto je nadjete.Svaka 3 ili 4 je odradjena od mene.Sto sam pare i trud ulozio u skeniranje knjiga.Za druge je to bilo ''budalastina''
Mozda i jeste,jer mi apsolutno ne razmisljamo u narednih 10 godina.Ima par godina otkako mi je stari umro.Iako je covjek rahmetli i sve najbolje.Covjek je volio samo sebe i jos je vise volio rakiju.Da,moj stari je bio alkoholicar.Jesam li ga postovao manje ili vise?Kao i druge.Znao sam ljude koje je droga ubila u 20 tim godinama.Bivsa cura mi je mrtva pa me i to zanese ponekad na mracnu stranu

I sta imate od tog.Jel iko razmislja realno SAMOSTALNO?Koliko?Mozda 5%.A i tih 5% sto razmisljaju.Oni razmisljaju o svojoj guzici.Iako je moj pretak bio beg.On je razmisljao i za guzice drugih Muslimanskih seljaka

Sta smo od Muslimana dobili?
Bahati
Uski
Zli
Pokvareni

Pa,nije da nismo jer takvi smo kakvi smo.Ali niko nikad da kaze pozitivnije stvari u zivotu.Niko da radi i da razmislja vise

Sad sam skopcao zasto 6 generacija moja familije pati od mentalne bolesti?

Pa,bociti se s Bosanskim Muslimanom je gore od kuge,rece moja nena umrla 1982 godine.
Bosanski Muslimani.Najgluplji narod.Isto to rece.Pricala mi zena kao djecak price.Kaze uskoro cu ja na ahiret ali nasi ljudi ce i dalje biti glupi.Sto jes-jeste.Pogodila je 1000%

Ima tu bisera,svijetle,ima i ljudi pametnijih.Prije 100 godina si imao koliko ljudi s faksom u doba Mehmed Spahe.Sad imas daleko vise,pa nam je glavno ;;zvezde granda'' i ostale stvari.Jel bolje?Jel gore

Odgovorio bih prije ali me je stomak cijeli dan bolio
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 sep 2016 23:44

Prije 300 godina moji pretci su krvarili gace i oslobodili Sutorinu.Tad nismo bili begovi nego samo SPAHIJE

Prije godinu dana.Ta ista Sutorina.Prodadose je buzasta.Obraz guzica.Jebes ga onda.Kako dalje
Dalje ces teze jer uglavnom danas imas Srpsko-Hrvatsku propagandu koja dominira forumima.Od 10 tak cetnickih foruma.Svi su radikalni i radikalniji.Od 10 tak ustaskih foruma.Svi pricaju i pjevaju jednu pjesmu.Ustasku
Jedino kod nas je dijaspora kriva,jedino kod nas se ismijava moguci sukob u Bosni.Jedino se kod nas slavi na forumu Fosforni napadi zlocinca Asada na kiksu.Jedino kod nas imas ljude teleceg pogleda koji su sefovi.Jedino kod nas imas fakultetski obrazovanu osobu koja sluzi tog kretena

Na kraju i ne cudi me.Covjek mlad,pametan,skolovan.Zna Engleski ili Njemacki,uglavnom jedan strani jezik.On razmislja.Pa,sta ja radim za crkavicu od 500 km.Onaj idiot koji ne zna padeze da poveze mi je sef.Zena i ja nema sanse da priustimo vise od 60 m2.I zato ce nam trebati 20 godina rada.Dok onaj kreten oko nas enormno se bogati.Jos uvijek je glup ali kod nas parola ''narod zna''

Meni je to komedija.Citajuci forum kiksa.Meni je jasno da je ovaj forum jednostavno haj da kazemo.Ona covjecja ribica u pecini.Niko ili rijetko ko je vidi.I to nam je pamet.A takvih idiota.Idioti ti vode vlast,nemaju nikakav potez

Njima su glavne Arapske pare.Niko nije ni pricao na tom Sarajevskom forumu o genocidu Bosnjaka Prijedora naprimjer.Ma ko jebe Prijedor

Eto meni Ilidza-Bascarsija.Covicu prodajem Mostar.Krajisnici nek bjeze i dalje ka zapad,ko ih jebe.Nek ja mogu na Poljinama svoje dvore da imam.A za ostale.Ko ih jebe

Ha ja

Krajisnici ce iseliti
Hercegovacke Bosnjake ce prodati

Pa za 20 godina kad u zici Sarajevskog rezervata budes.Sjeti se Jacka i sta ti je rekao danas.No i dalje ce dijaspora biti kriva i njihovo ratno-huskacka politika.Ko vas jebe djeco drago,eto vam zvezde granda pa uzivajte.Bujrum

Nemojte meni na mezar dolaziti.Ne zelim da znam za vas i da cujem za vas

Jack
Administrator

Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne

Post Postao/la Jack » 07 sep 2016 00:14

Takozvani Srbi nemaju mentalnog kapaciteta da stvore nesto.Da razviju privredu.To je narod razbojnika,narod izmisljen kao sto je rekao poznati filmski glumac Ser Piter Ustinov.Navescu vam klasican primjer da su to ljudi budale

Selo Vranjska.Federalna vlada je namjerno dala grant Srbima,da sve dobiju prije.Niko nije trazio nista.Dali im donacije,dali im sve.Dali im pilanu.U par godina pravoslavni vlasi su unistili pilanu.Selo namirili jedino ekonomskom stetom.Dosao nas covjek.Pokrenuo pilanu koja je bila njihova.I sve to radi.Ljudi bolan nemaju kapaciteta da organizuju povratak u takozvanu Federaciju.I sad pogledaj naprimjer Kozarac.Uporedi to s Vranjskom.Pa ko nebo i zemlja.Ko ozivljava sela Podgrmeca koja su srecom danas sve manje i manje Srpska.Komsija ubio komsiju.Objesili se sin i majka.Cujes crnjake i samo crnjake.Dole Srbi samo gledaju hoce li im Sarajevo dati sta da razmisljaju unaprijed 10 godina da su rekli 1996 godine.Vranjska.Razvijam to selo,ima da bude jos bolja od prije.Ma,kakvi.To je jednostavno mentalitet kmeta i bez obzira koliko oni para imali.Oni nece napraviti nista

Evo ti Usk kanton.Bujrum.Uzduz i poprijeko

Ilidza kraj Sane.Bosnjak uzeo Terme Ilidza
Podovi.Dosta zemlje uzeto
Vranjska.Pilana uzeta od strane Bosnjaka
Kljuc-Kopjenica.Opet napravljeno ali od Bosnjaka i od Bosnjaka iz dijaspore.Vlasi u Usk kantonu bez uplitanja Sarajeva vidi zvanicni Bos Petrovac.Nisu ama bas nista.Ama bas nista uradili,obnovili,izgradili ili napravili.I jedino sto njihova vlaska sela veze je ogroman mortalitet i poneka nasilna smrt u tim selima koja su jos Srpska ali nece zadugo

To je stvar jednostavno mentalnog kapaciteta

Evo ti Mostar?

Mani se grada jer grad Mostar je jedna kosnica.Sta su to Hrvatij napravili po selima Mostara.Goranci i Vrde izgledaju gore danas nego prije 20 godina.Napravili Mepas Mall,neko oprao pare.Sto su sela prodali takozvani Srbi i Hrvati oko Mostara.Nije valjda da nisu mogli ili znali neki business da okrenu.Pa sto nisu.Ako nije tako.Zasto Hrvati nisu pokazali svoju superiornost u Mostaru i pokazali da su faktor tamo.Da mogu i znaju,da imaju pamet i strategiju.Njihova strategija je tuzakanje ustavnom sudu oko Mostara.Ali da su oni napravili nesto tipa Sunnyland na Trebevicu u po Podvelezja.Da su rekli.Evo poklopili smo makar Gubavicu

Oba takozvani Srbi i Hrvati nemaju mentalni kapacitet da stvore nesto iz nicega.To su potomci kmeta i hajduka koji jedino su znali da siluju,pale i unistavaju a ne stvaraju.Isto vrijedi za propalitet Zapadne Hercegovine
Pocetak je krenuo tek za Dzemala Bijedica.Opet Bosnjak im poceo struju i vodu da dovlaci.A Tudjman i ustaska dijaspora su pumpali pare Hrvatske za Zap Hercegovinu.I bas zbog tog izgledaju sela dobro,i nisu rupetine kao po Duvnu

Tu i tamo naci ces nekog bisera katolika koji je Hrvat danas,ali pocesi tog Hrvata,vidjet ces Njemca.Ili Slovenca.Ili Italijana.Takvih je sijaset po Tuzli

Drvar je stvoren i napravljen od Njemca.Pametnom dosta.Nije vlah pravoslavni napravio nesto u Drvaru.On je bio i ostao samo to.Glupi kmet.Koji nije znao da razmislja

Jedini koji su gori od Srba i Hrvata su Bosnjaci jer ne vide prednost nad debilima.Ne vide dalje od svog nosa,a obicno je to mercedes klasa i dvora u Poljinama,
Sve se svodi na mahalanje.I na nista

Sto je interesantno.Bivsa vlaska sela oko Bihaca danas izgledaju 10 puta bolje.Nego kad su imala Vlasku vecinu.Vidi pod Pritoka-Bihac.Kad su Bosnjaci dosli.Stvorili su nesto.Sta su to Srbi u Usk napravili vrijedno spomena.Nista

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 07 sep 2016 02:30

amkos je napisao/la:
krhan je napisao/la:

i puno ljenosti.

Imas pravo i za tu ljenost. To je dokaz da dosta ljudi imaju slabu vjeru i iman jer vjera ne dozvoljava ljenost i nerad. Ali opet dolazimo do sistema u kome zivimo, Daytona itd. Znam covjeka koji je vrsni majstor oko gradjevine, i jedno vrijeme nije imao posla, covjek se ubijao od dosade, sta da radi zimi, potegne malo za alkoholom, malo za kladionicom da "ubije" vrijeme. I tako, poslije par godina jedan covjek mu "nasteli" jedan posao i on sada cvjeta. Ljudima samo treba dati sansu i nece biti lijeni. Iako ima dosta i teskih ljencuga, nece kile sto se kaze. Ali njih je mozda max. 5 % u društvu. Cini mi se.
To je jedna od onih stvari koje takodjer fale nasem narodu. Dakle covjeku je dosadno pa potegne za flasom i kockom. A kako bi bilo da ufati lopatu ili motiku ili kompjuter pa da radi nesto za dzaba cisto da ne dangubi.
Sta je sa drustvenim radom?? Radit dzabe al za opste dobro taman ic skupljat smece covjece kad bi svi pokupili malo smeca nebi nam rijeka Bosna bila ovakvo ruglo da Bog sacuva...

Bosnjak na kvadrat
Član

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 07 sep 2016 05:01

enis1991 je napisao/la:Moj kolega Haris Zahiragić je jucer rekao ono sto mi se jako svidjelo. Covjek je jednom recenicom rekao sve. Rekao je da samo Bozijom milošću mi imamo za par nijansi bolje lidere nego sto smo mi kao narod !!
Znaci bez obzira sto su nam lideri korumpirani, lopovi, lazovi, prevrtljivci, licimjeri sa uskim interesima , oni su samo puki odraz stanja nas samih!!! Zar smo mi bolji od onih koje biramo svake 4 godine ?
Ma šta je dobro rekao? Po čemu su jedan Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić (članovi predsjedništva SDA bolji od prosječnog čovjeka)!? Dajte ba ljudi, manite se ispraznog populizma.
Pogledajte samo šta na zurnal.info pišu o Zukiću i Kukiću (mada neke stvari znam i bez ovih tekstova).
Na kraju krajeva, po čemu je to Bakir I bolji od prosječnog Bošnjaka, neka mi neko kaže!? Prosječan Bošnjak je ako ništa bio u rovu, za razliku od Baketa...
http://www.zurnal.info/novost/19993/ami ... kom-centru

Kukić:
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=Qhf5aF5LmPY[/yt]

kliker
Član

Post Postao/la kliker » 07 sep 2016 05:06

Bosnjak na kvadrat je napisao/la:
enis1991 je napisao/la:Moj kolega Haris Zahiragić je jucer rekao ono sto mi se jako svidjelo. Covjek je jednom recenicom rekao sve. Rekao je da samo Bozijom milošću mi imamo za par nijansi bolje lidere nego sto smo mi kao narod !!
Znaci bez obzira sto su nam lideri korumpirani, lopovi, lazovi, prevrtljivci, licimjeri sa uskim interesima , oni su samo puki odraz stanja nas samih!!! Zar smo mi bolji od onih koje biramo svake 4 godine ?
Ma šta je dobro rekao? Po čemu su jedan Amir Zukić, Asim Sarajlić i Mirsad Kukić (članovi predsjedništva SDA bolji od prosječnog čovjeka)!? Dajte ba ljudi, manite se ispraznog populizma.
Pogledajte samo šta na zurnal.info pišu o Zukiću i Kukiću (mada neke stvari znam i bez ovih tekstova).
Na kraju krajeva, po čemu je to Bakir I bolji od prosječnog Bošnjaka, neka mi neko kaže!? Prosječan Bošnjak je ako ništa bio u rovu, za razliku od Baketa...
http://www.zurnal.info/novost/19993/ami ... kom-centru

Kukić:
[yt]https://www.youtube.com/watch?v=Qhf5aF5LmPY[/yt]
Dobro rece.

Bosnjak na kvadrat
Član

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Bosnjak na kvadrat » 07 sep 2016 06:34

Jack, molim Te, može li neka formula kako se dobija brojnost populacije koju može održavati određeni broj rođenih beba?
Npr trenutno imamo 16 000 beba na godinu - kolika je to populacija Bošnjaka gdje se rađa 2.1 djece po porodici?

Hvala

edit: znam da se radi o izuzetno složenim proračunima koji u obzir uzimaju mnogo faktora, ali ono nešto pojednostavljeno.
Ja sam se evo bacio u potragu pa ako nađem bilo šta korisno objavim ovdje

Jack
Administrator

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Jack » 07 sep 2016 10:19

Oko 1.7 miliona
Ako je 3 djece.To bi bilo 1.4 miliona.Da,ja bih radije volio da nas je manje.Nego vise,ali s vise djece''

Iako.Nek ti Kliker izracuna.Covjek je matematicki nadaren

:respekt:

enis1991
Član

Post Postao/la enis1991 » 07 sep 2016 13:27

Danas mi je drug isao na Gete instutut u Sarajevu. Nista nebi bilo cudno da nije sve popunjeno na tom institutu , znaci svaki ciklus ucenja njemackog , te su ga prebacili na neki brzi ciklus ili slicno nisam bas dobro shvatio .
Porazavajuca cinjenica .

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 07 sep 2016 13:45

enis1991 je napisao/la:Danas mi je drug isao na Gete instutut u Sarajevu. Nista nebi bilo cudno da nije sve popunjeno na tom institutu , znaci svaki ciklus ucenja njemackog , te su ga prebacili na neki brzi ciklus ili slicno nisam bas dobro shvatio .
Porazavajuca cinjenica .
Ljudi idu i na slabije kurseve tipa Poliglot, jer su jeftiniji. Blago Njemackoj sa ovakvom omladinom. Jbt ostace ovdje samo politicari i penzioneri i oni koji nisu mogli otici iz raznih razloga. Ostace "Zlatni milion". :lolcina: :oci:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 07 sep 2016 15:02

Njemačka usisava cijelu Europu pa i šire. Prosječni Svabo ima preko 50 godina i njima fali svježa krv. Italija, Spanija, Portugal a da ne pričamo o Poljskoj i slicnima su izgubile milione ljudi koji su otišli ka Slabiji.

Cijela jugoistočna Europa je pukla. Oko mene ima puno Portugalaca i oni kažu da je katastrofa tamo. Plate u nekim slučajevima manje nego u Bosni. Isto ima jeftine zemlje koliko hoćeš jer ima masa potpuno praznih sela.

ALI ne znam do kada će to trajati jer uskoro će njemu biti manjina. Biće tu sukoba. Siguran sam u to. Mogla bi Njemačka završiti neslavno.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Zenicaninn
Član

Post Postao/la Zenicaninn » 07 sep 2016 15:06

Slažem se sa braćom na ovoj temi koji kazu da su zene u nekoj "nijansi" trenutno u gorem stanju nego muškarci.

Možda je malo banalno to sad reći ali možda je jedan razlog zato sto zene ne idu na džumu pa ne primaju neki dobar savjet kao muskarci kako živjeti Islam. Naravno to mi je sad sam palo na pamet i možda nema nikakve veze.

Ja sam uvjeren da su žene ključ našeg "mentalno ozdravljenja". Sad cu vam navest par razloga.

Kao prvo žene su prva linija odbrane kucnog praga. One su glavne sto se tice odgoja djece. I one su te koje odgajaju djecu u Islamu jer su stalno oko njih.

Kao drugo kad bih se vecina nasih zena drzali Islama onako kako nam naredjeno to bi potaklo mentalnom ozdravljenjo nasih muskaraca.
Najlakse receno muskarci nebi imali skim više blud činiti nego bi se morali ženiti da bih imali neki s**** odnos sa zenom.

A da bih se zena držala Islama vazan je kucni odgoj u tome. A onda se opet vraćamo na zene majke koje su kraljice nasih domova i koje su najvise odgovori za taj odgoj Islamu jer su najvise vremena provedu sa djecom.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)

Odgovorite