Srebrenica npr. ima ca 5 kladionica a nema vise pekare, mesnice i drugih bitnih radnji. U toj recenici se vidi da smo totalni bolesnici a da nepricam koliko se alkohola popije i koji je blud na sceni.
Poticem iz begovske familije.Iako je to dobro u jednom pogledu.Na kraju i nije
Tako za Turske vlasti dodje ti prvo Turski vojnik uz zapovjednika.Morali su telalima da dolaze kod moje familije.Pa se zale
Dodje ti seljak.Zali se vlah.Zali se Musliman.Svi se zali.Ko razmislja i za vlaha i za Muslimana?Oni?Za Turskog vojnika
Prije 200 godina.Turcin povali vlahinju u slami.Stvori se Srbin
Prije 200 godina.,Mentalno Bosanski Musliman unistava mog pretka
Pobogu 2 rodjaka i pradida su mi za Otomana ubijeni.Masakrirani.Ko razmislja za Turskog vojnika?Za Muslimanskog seljaka?Za Vlaha?Oni sami?
Oni puste glavu.Kao sto krava non-salantno jede travu.I neko drugi razmislja za njih
Mi dolazimo iz stanja gdje niko nije koristio MOZAK.Gdje moj naprimjer pradida koristio mozak za 100.A ti si stavio mozak na ispashu.I to je taj nas mentalitet.Sjedi i cekaj.Bit ce bolje,a ako ne bude.Tako ti ''grah'' pao.Nije vazno jel si iz Podrinja ili Srednje Bosne,ili Sarajeva,Tuzle,Hercegovine ili Krajine.Razlika u mentalitetu tih ljudi je kao nebo i zemlja.Ali jedna glupost je zajednicka za sve te regije.Samo jedna rijec.
Sabur
Svi oni ''saburaju' sebe.Ili slusaj babu.I to je jos jedna velika tragedija u drustvu.Tvoj ''babo'' ili majka.Mozda jesu tvoji roditelji ali mi imamo zatucan metod da oni o svemu odlucuju pa i o tvojoj pameti.Ne slusaj ''babu'' ili majku
To je kako,kako je.Slusaj samo sebe i samo sebe i razmisljaj samostalno
Sjecam se neke 2006 godine prije 10 godina kad sam krenuo aktivnije s forumom i demografijom.Glavno sta sam dobio su ''epiteti'',Pa ti si obicna ''budala'' ko ce ti doci na forum?Pa,sta mislis da trujes narod?
Ti ces rijesiti knjige.Ne budi budala?Neces ti nista naci.Bez obzira sto od 200 historijskih knjiga sto je nadjete.Svaka 3 ili 4 je odradjena od mene.Sto sam pare i trud ulozio u skeniranje knjiga.Za druge je to bilo ''budalastina''
Mozda i jeste,jer mi apsolutno ne razmisljamo u narednih 10 godina.Ima par godina otkako mi je stari umro.Iako je covjek rahmetli i sve najbolje.Covjek je volio samo sebe i jos je vise volio rakiju.Da,moj stari je bio alkoholicar.Jesam li ga postovao manje ili vise?Kao i druge.Znao sam ljude koje je droga ubila u 20 tim godinama.Bivsa cura mi je mrtva pa me i to zanese ponekad na mracnu stranu
I sta imate od tog.Jel iko razmislja realno SAMOSTALNO?Koliko?Mozda 5%.A i tih 5% sto razmisljaju.Oni razmisljaju o svojoj guzici.Iako je moj pretak bio beg.On je razmisljao i za guzice drugih Muslimanskih seljaka
Sta smo od Muslimana dobili?
Bahati
Uski
Zli
Pokvareni
Pa,nije da nismo jer takvi smo kakvi smo.Ali niko nikad da kaze pozitivnije stvari u zivotu.Niko da radi i da razmislja vise
Sad sam skopcao zasto 6 generacija moja familije pati od mentalne bolesti?
Pa,bociti se s Bosanskim Muslimanom je gore od kuge,rece moja nena umrla 1982 godine.
Bosanski Muslimani.Najgluplji narod.Isto to rece.Pricala mi zena kao djecak price.Kaze uskoro cu ja na ahiret ali nasi ljudi ce i dalje biti glupi.Sto jes-jeste.Pogodila je 1000%
Ima tu bisera,svijetle,ima i ljudi pametnijih.Prije 100 godina si imao koliko ljudi s faksom u doba Mehmed Spahe.Sad imas daleko vise,pa nam je glavno ;;zvezde granda'' i ostale stvari.Jel bolje?Jel gore
Odgovorio bih prije ali me je stomak cijeli dan bolio