☑ Pravila foruma i savjeti

Portal

Bosman
Administrator

Re: Portal

Post Postao/la Bosman » 22 apr 2019 15:01

Jack je napisao/la: 22 apr 2019 14:51 Pa,bolje ti je stavljati slike nego da dobijem warez
slike su mozda bile na nekom sajtu kojeg ti antivirus ne voli. Warez nije virus. To su sajtovi koji "ilegalno" dijele programe, igrice, itd.
Neki od njih sadrze inficirane programe pa su zato skroz blokirani od antivirusa. Ali slika sama ne moze sadrzavati virus.

Meteor
Član

Post Postao/la Meteor » 22 apr 2019 15:02

....................
slika :Studyy:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 apr 2019 15:03

Znam sta je Warez.Prije sam dobio warning za 2-3 slike.Slike se zakace ponekad na virus.Mozda je bolje da stavis link.Umjesto uploadovaje slike.
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 apr 2019 15:04

Neki od njih sadrze inficirane programe pa su zato skroz blokirani od antivirusa. Ali slika sama ne moze sadrzavati virus.
Ja ali dosta nam je slika.Mislim ako cemo realni biti pola tih slika ce se zagubiti.Slike su vazne za Abu Seida i kupujmo domace i ovih par mapa demografskih.Kad ubacis 100 slika.Jedna ili dvije ce zakaciti virus.Tako ti je to

Meteor
Član

Post Postao/la Meteor » 22 apr 2019 15:05

Ja cesto koristim screenshot tj. slikanje ekrana ili nekog dijela na ekranu i samo sliku zalijepim na web servis kao sto je imgur. Tako da nemas tu nikakvih virusa.
....................

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 apr 2019 15:08

Pogresno mislis.Razmisljanje ostavi za mene.Ja ti kazem sta je i kako je.Tako od sad stavljaj samo linkove a ne slike

Ili ako ces stavljati slike.Stavi 3 slike na dan a ne 33

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 apr 2019 15:39

Slobodni bošnjački forum

Da,bas tako.U Zatvoru mu je frajer udario sakom u oko jer mu se nije dopala moja faca.Na kraju je drzao noz,onako da me zbode lijepo ako ga napadnem.Imao je udarac kao zena nisam ni masnicu imao.Odavno ima

Slobodni znaci da ja znam daleko bolje od vas djeco,kako je kad ti neko ukrade slobodu.Kako je kad ti neko kaze sta smijes i sta ne smijes da uradis,kad smijes da pisas i u koliko sati.I kad ustajes.I vidis.Ja sam najvise ponosan jer ne zelim vase pare.Jer mi to daje slobodu.Sto sad vecina nazovi portala od Slobodne Bosne,Saffa,do tzv foruma Klixa ,Radio Sarajeva.Svi oni imaju gazde koji ih masno placaju a to politicke liliputanske stranke.Kad bih ja stavio donacije.Znaci da bih bio ovisan o vasoj dobroj volji a meni to ne treba.Meni ne treba dobra volja jer je nemam

U tome je stvar.Ama bas u tome je stvar.
Neki ce reci da sam fasist,a mozda i jesam.Ali ne zelim da se raspravljam s vama.

Meteor
Član

Post Postao/la Meteor » 23 apr 2019 05:21

Na ovome forumu nema niko da pise iz Bosne i Hercegovine. Sve dijaspora osim mozda nekoliko forumasa/posjetioca. Sve Amerika, Kanada, Austrija, Svedska, Njemacka, Slovenija, Holandija...Nikoga nema u Bosni, a puna usta Bosne...
....................

BosnjakizDoboja299+
Član

Post Postao/la BosnjakizDoboja299+ » 23 apr 2019 05:48

Meteor je napisao/la: 23 apr 2019 05:21 Na ovome forumu nema niko da pise iz Bosne i Hercegovine. Sve dijaspora osim mozda nekoliko forumasa/posjetioca. Sve Amerika, Kanada, Austrija, Svedska, Njemacka, Slovenija, Holandija...Nikoga nema u Bosni, a puna usta Bosne...
hehehehe, mora se odnekud poceti.
Sekularna Bosnjacka Bosna :beret:

"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2019 05:54

7 dana ban,gubitak moderatorske pozicije.Kao moderator ti bi trebao da imas odgovornost prema drugim forumasima.Da ne saljes viruse preko slika,da ne saljes warez i jos imas drskosti da se svadjas sa mnom

Ima ljudi koji imaju mrvicu postovanja vise od tebe

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 23 apr 2019 06:10

Meteor je napisao/la: 23 apr 2019 05:21 Na ovome forumu nema niko da pise iz Bosne i Hercegovine. Sve dijaspora osim mozda nekoliko forumasa/posjetioca. Sve Amerika, Kanada, Austrija, Svedska, Njemacka, Slovenija, Holandija...Nikoga nema u Bosni, a puna usta Bosne...
Pa sto ti nisi pokreno ovaj projekat iz Bosne.

A nezaboravi ljudino Bosnjaci smo ma gdje bili i pomoci cemo onoliko koliko ko moze kao i sto Bosnjaci sto na licu mjesta u matici Bosni pomazu.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2019 06:14

Lik je konstantno trolao,spamao,slao viruse u slikama.Ja kad sam mu lijepo ukazao na takvo sta.On se je vjerovali ili ne krenuo svadjati sa mnom.
Neka hvala

Nemam ja 20 godina vise da se svadjam preko interneta

krhan
Član

Post Postao/la krhan » 23 apr 2019 06:40

Nema mi nista mrze kad se ovdje krene svadjati.
Ko me je do svadje nek ode lijepo na klix i ustasko cetnicke stranice i nek svoju huju tu prosipaju a i ako im je stalo da vrijedjaju tu se mogu dobro istovariti.

Mozda on nije znao za viruse i mozda nije covjek ni mislio nesto zlonamjerno da uradi to se svakom moze desiti ali ako se ukaze da je tu i tu bio problem to se jednostavno treba bez ikakve ljutne prihvatit i gledat kako da se u buduce taj problem moze ukloniti.

A ovo je zaista glupo i bezveze ispalo.

Steta.
Inace nije los momak, samo treba smiriti strasti kad mu se na nesto ukaze sto nije uredu.
Nismo mi da sve znamo ucimo se brate jedan od drugog.
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."
:zastava: :mashallah:

patriota
Član

Post Postao/la patriota » 23 apr 2019 09:23

krhan je napisao/la: 23 apr 2019 06:10
Pa sto ti nisi pokreno ovaj projekat iz Bosne.

A nezaboravi ljudino Bosnjaci smo ma gdje bili i pomoci cemo onoliko koliko ko moze kao i sto Bosnjaci sto na licu mjesta u matici Bosni pomazu.
Ja pišem iz Bosne. U Bosni živim i radim, i ne planiram sa ženom i djecom nigdje iz nje. Meni je lično sasvim svejedno gdje se ko nalazi, tj. gdje je koga životni put naveo ili odveo, sve dok volimo i podržavamo našu državu Bosni i Hercegovinu. Volio bih reći da je najljepša, ali takva je kakve je. Nije ni u dijsapori sve med i mlijeko. Bitno je da nam je BiH u srcu i da smo spremni i da želimo da je napravimo koliko je moguće boljom, svako nekim svojim doprinosom koliko ko može. Malo zbog nas, a malo više zbog naše djece kojima je ostavljamo.

Ja lično cijenim naše ljude iz dijaspore, jer nisu Bosni okrenuli leđa, uzeli strano državljansto i sve zaboravili. Ima tu ljudi moji velikog potencijala, jer iako se živi vani i iako su uzeta strana državljastva, ljudi se nisu promijenili. Možda su samo postali bolji i usavršeniji u onome čime se bave. Ja sam lično iz ove naše Bosne došao na neku ideju da oformim web stranicu "dijaspora.ba", koja je još uvijek slobodna kao domena. Tu sam vidjeo kao neki portal kojim bi se našima ljudim vani, koji su u stvari nama veliki ali ne iskorišten potencijal, pružale informacije o mogućnostima u Bosni i eventualnim potencijalima za privredu i investiciju. Nešto što bi pomoglo da se lakše ostvaruju i uvezuju veze između dijaspore i domaćih potencijala. I tako u pretraživanju interneta da nađem par primjera kako bi to moglo izgledati, naletim na ovaj forum. Čitao sam dosta gotovog materijala koji su forumaši akumulirali i tako se koliko toliko aktiviram.

Helem poenta je da nijedan forum nije perfektan, ali je ovaj portal plodno tlo gdje fin broj ljudi doprinosi, učestvuje. Mi smo relativno mali narod, pa je šteta da svako nešto svoje iz početka počinje, već je nabolje da se udruženo djeluje pa i iz dijaspore, a bome i iz BiH.

Ja lično vidim veliki potencijal u našoj dijaspori, ali ne da se šalju donacije i pomoći, već da se uveže znanje i sposobnost naših ljudi iz dijasapore sa ovim u BiH. Ovdje vidim jedan veliki vakum u tome samom uvezivanju, jer ne postoji neko posebno mjesto gdje bi se mogle razmjenivati poslvne potrebe ljudi iz dijaspore koji bi mogli nešto uvoziti ili nabavljati iz Bosne, a ni neki pregled potencijala koji bi se iz BiH mogao ponuditi preko naše dijaspore vani. Naravno sve na poslovnom planu tako da svi imaju interes. Tako radi Izrael, pa možda da barem mali dio toga primjenimo. Izreal to na državnom nivou stimuliše, organizuj i pomaže jer su prepoznali ogroman potencijal svoje dijsapore. Kod nas nažalost još uvijek nema te svijesti pa moramo i ovako individualno.

Prva ideja mi je recimo bila da se ponude IT servisi iz BiH. Možda neko vani radi u nekoj firmi gdje ne mogu dovoljno programera ili testera pronaći, ili im treba održavati neke sistem, pa bi im dobro došla informacija gdje u BiH i kome bi mogli poslati neki upit, a da ne idu preko neke rodbine ili prijatelja. Opet kažem, sigurno ima naših ljudi u dijsapori koji rade u firmama gdje je nekome dosadno da recimo testira neki release software-a ili nešto repeptitivno, što bi mi u BiH rado dočekali i radili u pola cijene ili jeftinije. Da li bi sada taj potencijalni izvor poslovnih mogućnosti bio neki registar firmi ili nekog drugog formata, to je tema za diskusiju. Nešto slično kao što je bila ideja za kupovinu domaćih proizvoda koja se ovdje izkristalisala i jako fino zaživjela.

Možda ovo našoj dijaspori koja je u Evropi više odgovara jer smo na istoj vremenskoj zoni, ali u svakom slučaju svi mogu vidjeti potencijal u razlici cijene po satu koja se plaća vani i kod nas. Znači angažujete programera ili testera u BiH i dio tog kolača ostaje i onome koji to pokrene, a ostatak proslijedi u BiH. Naravno tu bi super dobro došle informacije kako to legalno i bankovno izvesti, ili kako neko to već izvodi i razmjena iskustava kako to organizovati administrativno.

Mislim da bi na ovaj način prvo na nekom početnom nivou na individualnoj osnovi mogli uposliti naše povratnike. Našim povratnicima svaka vrsta primanja dobro dođe. Recimo ovaj Mahmutčehajić iz Stoca je programer. Zašto ne takve ljude nagraditi nekom "remote" pozicijom ili poslovima po potrebi. To je ono na prvu gdje bi se mogao iskorisiti potencijal dijaspore, a da svima bude korisno. Tu bi se mogli svi uvezati a višestruki efekad za BiH ekonomiju. Ako smijemo sebi dozvoliti da "sanjarimo", samislite da se ostvare remote pozicije našim povratnicima u Srebrenici i Bratuncu. Sada kako i na koji način napravit taj spoj i uvezati potencijale dijsapore sa BiH ostaje predemt kreativnost, ideja i naravno eventualne diskusije na ovom forumu... :gut:
** Budi ruka koja BiH gradi, brani i hrani!!! ** :zastava:
Imate ideju o pokretanju biznisa u BiH? Posjetite www.restart.ba __ :gut:
www.bih.rf.gd ___ :gut:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2019 09:47

@Postovani

Ja sam napravio dosta gresaka u zivotu.I sve to sam priznao.Nisam vam pitao,tebe ili drugog,odakle ste.Niti diskriminisem nekog ako je iz Istocne Bosne,Sandzaka.Hercegovine ili dijaspore.

Ako ja kazem tako,zamolio bih vas da me poslusate jer da sam zelim svadjati pisao bih po facebooku,ili bih pisao komentare na Srbija x forumu.Ali vidis to ne radim.Ako kazem da dobijam viruse od nekih slika.Onda sto se raspravljas sa mnom?Ako kazem da dobijam opomene za copyright.Skini to.Kraj price.Sta se kog vraga svadjas sa mnom

Doticni Meteor je patoloski iskompleksirana osoba koja samo copy+ paste pa kad mu i istekne ban dolazit ce ovdje da provocira i podjebava.Mogao sam ga banirani trajno ali sta cu.Ja sam vam samo rekao sta ce biti.Nemam ja zivaca da radim ovo,nemam zivaca da ne mozes da poslusas makar nesto sto ti kazem i nemam zivaca da se svadjam s tobom.

BosnjakizDoboja299+
Član

Post Postao/la BosnjakizDoboja299+ » 23 apr 2019 10:43

Ko god blati Bošnjačku dijasporu i Sandžaklije treba ga smatrati izdajnikom .

Potrebno je da se Bošnjaci malo dozovu pameti, imamo previse neprijatelja za neke nase netrepeljivosti.
Sekularna Bosnjacka Bosna :beret:

"Cuvajte i ocuvajte svoju naciju i ime Bosnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta placa se ropstvom i ponizenjem" - Alija Izetbegovic

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2019 11:10

I guess you are right.I think il start talking in English now,as im from radical diaspora

Zmaj
Član

Post Postao/la Zmaj » 23 apr 2019 12:33

Bespotrebno :oops:
"Velika civilizacija nije pokorena dok se ne uništi sama iznutra." - Will Durant

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 apr 2019 12:50

BosnjakizDoboja299+ je napisao/la: 23 apr 2019 10:43 Ko god blati Bošnjačku dijasporu i Sandžaklije treba ga smatrati izdajnikom .

Potrebno je da se Bošnjaci malo dozovu pameti, imamo previse neprijatelja za neke nase netrepeljivosti.
Za takvo sta je trebao dobiti trajni ban.Ne samo da vrijedja dijasporu suptilno.Nego nijednom nije poslusao sta sam mu rekao.I dalje je nastavio da se svadja i brise poruke drugima na forumu namjenske industrije gdje je slike pune virusa ubacio a neke slike su imale tag warez.

Sve u svemu to je prosjek koji me ne cudi

Hajmo se kladiti kad dodje na forum za 7 dana i dalje ce se svadjati i dalje ce podjebavati i dalje nece me slusati i dalje ce vrijedjati dijasporu.
To je normalno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 24 apr 2019 07:09

Odgovorite