☑ Pravila foruma i savjeti

Podaci katoličke crkve

Jack
Administrator

Re: Podaci katoličke crkve

Post Postao/la Jack » 21 nov 2021 17:21

Drina je napisao/la: 21 nov 2021 08:11 Mislim da ce u 2021 katolici imati najveci pad u Bosni od kraja rata pa do sada. Ovo ce biti godina sa najvecim minusom za katolicku populaciju u Bosni.
Najveci pad ocekujem u samom Mostaru. Gasenje tvornice Aluminij je bile velika prekretnica. To im je raselilo na stotine ljudi u Mostaru.
Oni vjesto manipulisu podatcima iz Mostara u tome je stos.Iako i sami su vjerovali prosle godine da ce rasturiti po broju prvacica pa na kraju se nije desilo.Zapravo i ja sam vjerovao da ce oni imati znatno bolju sliku makar za opstinu Mostar.Ali na kraju nista od tog
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 nov 2021 02:20

Jack je napisao/la: 21 nov 2021 17:21
Drina je napisao/la: 21 nov 2021 08:11 Mislim da ce u 2021 katolici imati najveci pad u Bosni od kraja rata pa do sada. Ovo ce biti godina sa najvecim minusom za katolicku populaciju u Bosni.
Najveci pad ocekujem u samom Mostaru. Gasenje tvornice Aluminij je bile velika prekretnica. To im je raselilo na stotine ljudi u Mostaru.
Oni vjesto manipulisu podatcima iz Mostara u tome je stos.Iako i sami su vjerovali prosle godine da ce rasturiti po broju prvacica pa na kraju se nije desilo.Zapravo i ja sam vjerovao da ce oni imati znatno bolju sliku makar za opstinu Mostar.Ali na kraju nista od tog
Evo ja sam opet bio u Mostaru u junu ove godine i kazem da smo mi tu jaki kao beton. Onaj dio grada gdje smo mi je pun zivota i sve popunjeno i aktivno. Definitivno jedan od najaktivnijih krajeva u drzavi. Pisao sam o tome. Isao sam do Stoca i Blagaja i mnogo smo jaki na tom potezu.

Katolici su imali svoj vrhunac prije par godina. Sada slijedi strmoglavi pad. Isto kao u srednjoj Bosni
Biće onako kako Bošnjaci odluče

momak
Član

Post Postao/la momak » 23 nov 2021 13:26

Nadam se Drina.
Iz tvojih ustiju u Bozije usi.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 nov 2021 16:13

Vidit cemo.Jos jedna sedmica je ostala do oficijelnih prognoza.A i tad mozda bude nesto malo vise statistike

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 nov 2021 15:25

Zbog vremenske razlike osobe koje zive u Europi mogu da dadnu znaci prognoze vec 30 Novembra.Tako,imate jos 4 dana fazona.Iduce sedmice prve prognoze.Ovo sto imaju to je katastrofa

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 29 nov 2021 18:01

295.000

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 nov 2021 19:51

Previse optimisticno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 nov 2021 20:59

Zupa Skopaljska Gracanica 19 umrlih u 2020 godini i 26 trenutno za 2021 godinu
Zupa Bugojno 137 umrlih u 2020 godini i 172 trenutno za 2021 godinu

Krajem 2010 godine bilo je 3574 katolika na podrucju zupe Bugojno.Krajem 2021 godine ovdje je bilo 1860 katolika.Haman duplo manje.Na manju brojku.Trebala se je stabilizovovati cifra.A ove 2 zupe na podrucju opstine Bugojno,iako Skopaljska Gracanica je dijelom u opstini Gornji Vakuf.Imaju povecani mortalitet

Sta to znaci?To znaci da imas surplus starijeg stanovnistva i nedostatak mladjeg.Posebno se je to pokazalo ovdje u sezonama gripa.Ako budemo isli u neku varijaciju da ce zupa Bugojno imati prosjecni godisnji pad od -150.Sto znaci u 5 godina to bi bilo -750.I da bi krajem 2025 godine ovdje broj katolika bio nekih 1100 tinjak do 1200 maks ,iako je sve moguce.Samo s jos 5 vise umrlih.Dobijes 177 umrlih u zupi Bugojno 2021 vs 137 u 2020 godini.To je povecanje od haman 30% ako brojka skoci na 180.Znaci na ovako mali uzorak,na zupu gdje se je ocekivala stabilizacija

Realno ovdje ja ne vidim nikako vise od 1000 katolika do kraja ove decenije.To ce biti zupa gdje do kraja 2030 godine nece biti vise od 100 Hrvata.Od tog broja nece ih biti vise od 20 mladjih do 30 godina muskaraca.Znaci fakticki jedno malo jace KUD ili 2 fudbalska tima mogu da sastave u narednih 8-9 godina

Fakticki realno to je kraj,propast,kraj price.Politicka,ekonomska i demografska propast

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 nov 2021 21:09

Evo ja sam opet bio u Mostaru u junu ove godine i kazem da smo mi tu jaki kao beton. Onaj dio grada gdje smo mi je pun zivota i sve popunjeno i aktivno. Definitivno jedan od najaktivnijih krajeva u drzavi. Pisao sam o tome. Isao sam do Stoca i Blagaja i mnogo smo jaki na tom potezu.
- 1 Hrvatska familija manje u Novom Travniku.Prodali stan nasem covjeku u tzv ''Hrvatskom '' dijelu grada.U takve Hrvatske etnicke prostore jedino budale iz Hdz i ustaska dijaspora vjeruje.Znam za jednog ustashu koji je toliko pukao da ce i on prodat imovinu u centru Novog Travnika.Kaze ne moze da gleda kako se Jude prodaju 'Balijama''.Neki stanovi a neki fotelji.To je realno

Pogledaj gdje imas najveci rast katolika.Gdje imas najveci natalitet?Jel ti mislis na onih 50 km2 Fojnicke opstine gdje postoji tzv Ep Herceg Bosne ljudi okruzeni nasim selima gdje njih 1000 danas na tom potezu a i jos manje.Da se oni mogu odrzati?Dajte pa takvo sta jedino nadrogiran ustasha iz Posusja vjeruje

Realno oni nisu dozivjeli da ih mi taksiramo vidi Medjugorje.Vidi kladionice,turizam.Samo jako treba.Srednja Bosna je drugi par carapa jer njihova sela su mala.Nemaju neki veci grad.Nemaju industrije i tu se rasipaju

Za 20 tak godina u opstini Bugojno nece biti ni 1000 katolika ovdje a ni 10 Hrvata do 30 godina mladjih.Busovaca je klasican primjer kako stvari idu jos gore

Kupovna moc i herojstvo cyber ustasha je klasican primjer te price.Sem bojanja brda oni nisu mogli da predju Bulevar u Mostaru da naprave neke sire takticke demografske poteze.Danas kad bi se slucajno sta krenulo u Novom Travniku.Mi smo par zgrada pokupovali tamo na onoj drugoj strani a neke zgrade su bile njihove.Oni fakticki jos uvijek zive u snovima UZP Herceg Bosne jer im je matica u Zagrebu a politicki centar u Mostaru

A ostatak im se topi kao sladoled na suncu.A sunce pece li pece.Opece sve katolicko po Busovaci i Kiseljaku.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 nov 2021 21:14

Samo da napomenem da Uzp terorista u Novom Travniku je imao 4 djece.Sto znaci realno u dijelu grada koji je Hvo drzao imaju sve manje sanse da idu

Posusje i ova politika nek nastave.Prije rata su imali gradove s 50 000 stanovnika gdje su cinili neki faktor.Danas imas jedan dio grada Mostar gdje su faktor i par malo vecih sela tipa Livno.Duvno i Capljina

Od Januara gledaju se podatci za Jajce,Prozor,Bugojno,Vares,

Ostalo je nevazno

Evo zalosne statistike zupe Sanski Most s kraja 2020 godine

88 katolika
Od tog broja 27 socijalnih slucajeva
Od tog broja njih 74 preko 60 godina
Od tog broja 3 maloljetna katolika

U Naselju Sasina vjerovali ili ne imas 45 katolika.I od tog broja njih 2 ili 3 su maloljetni.Ostalo sve nisu.U opstini Sanski Most imas 5 maloljetnih katolika s kraja 2020 godine.Fakticki ne mozes niti fudbalski tim da sastavis vise.I ovdje su uracunata oba spola.To je jasno

Banja Luka je sredina gdje svaki katolik mozes komotno da ga pises kao Srbina.Tamo nema Hrvata.Sve su to Srbokatolici.Koliko realno mene zanima opstina gdje cak 17% katolickih zena udano za Srbe?

Nimalo.Nema tu Hrvata niti ce ih biti.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 nov 2021 21:20

Mostar je apsolutno nevazan i to je politicka biskupija.Oni ne objavljuju javno podatke a niti broje vjernike dole.To da ce oni objaviti sta mozda za dio Sirokog i to je to

Zapravo gledaju se podatci za broj katolika po zupama Bosne.Ono malo saka jada iz juznog dijela Bosne tzv Srbokatolici.Oni ce prije ili kasnije doci na naplatu.Mene daleko vise zanima stanje katolika po zupama Bosne.To je realnost.Jer znam da ovi iz Hercegovine ce prije ili kasnije podivljati.Kao Mad Max.I onda dolazi veterinar da ih smiri.To je realnost koja ce se desiit

Evo ti primjer Sasine.Za vrijeme 2 svjetskog rata ovo selo je imalo 290 katolika MALOLJETNIH.Dobro si me cuo.Danas u selu koje je imalo 1000 katolika s kraja 1991 godine.Zivi 3 maloljetna.I ovaj 3 je pod upitnikom jer mislim da je sad punoljetan.Prije rata nije se mogla sloziti vlast bez Hrvata

U opstinama

Vares,Kakanj,Bugojno.Travnik.Sanski Most,Bihac.Danas fakticki zamisli Sanski Most gdje katolik uvijek imao poziciju vlasti jer su se dogovarali cas s cetnicima cas s nama.Danas ovdje ne mozes da skupis 11 maloljetnih katolika za cijelu opstinu

Da li je realno sad broj katolika vazan za opstinu Sanski Most?Kotor Varos?Banja Luku?Kakanj?

Ne,ne bih rekao

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 nov 2021 22:53

Ako pogledamo podrucje opstina Gornji Vakuf,Donji Vakuf i Bugojno.Na tom podrucju prema katolickoj crkvi bilo je 6542 katolika s kraja 2020 godine

Od tog broja

Zupa Bugojno 1862(Bugojno,Donji Vakuf) U opstini Donji Vakuf svega 46 katolika,sto znaci da preko 97% katolika ovdje spada pod Bugojno
Zupa Kandija 580:Opstina Bugojno
Zupa Glavice 146:Opstina Bugojno
Zupa Skopaljska Gracanica:Bugojno/Gornji Vakuf

Kad bi odbili nesto sitno broj katolika iz opstine Donji Vakuf.U opstini Bugojno bi bilo 1816 katolika iz zupe Bugojno+ 580 Kandija+ 146 Glavice=2542 Katolika

Opstina Gornji Vakuf bi imala 3404 katolika.Zupa Skopaljska Gracanica je podijeljena pa ne bih znao ali pretpostavljam da najvise katolika zivi na podrucju opstine Gornji Vakuf

Sto bi znacilo cirka 3700 katolika u opstini Gornji Vakuf i oko 2800 u Bugojnu maks.Iako nisam bas spreman da priznam cifre za zupu Kandija

zmaj od bosne
Član

Post Postao/la zmaj od bosne » 30 nov 2021 01:29

Srednja Bosna iz godine u godinu biljezi padove stanovnistvo im stari i nestaje mladje.Svake naredne godine polozaj ekonomski i demografski je sve losiji.Nazire se kraj epohe i novo doba.
Mostarska biskupija takodje slabi u mjesanim sredinama Mostar i Stolac iako ce tu uloziti sve da se tu zadrze.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 01 dec 2021 16:32

Moja prognoza za ovu godinu je 333.567
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 dec 2021 18:40

Prilicno realno.Ja cu svoje reci krajem godine,ima jos do tog

Pita sirnica
Član

Post Postao/la Pita sirnica » 02 dec 2021 03:05

290.757 katolika (60%) i kra-de-ze-crkva (40%)
B -> B -> B

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 02 dec 2021 09:28

Zar nisu rekli da nece javno objavljivati podatke?
Bog Bosna i Bošnjaci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 dec 2021 14:07

Moraju objaviti brojku.Nece javno iznositi podatke za zupe.Tu ce biti manje podataka.Mostarska biskupija ili Hdz biskupija gdje zamisli svega ti imas identicnan broj vjernika u zupi Posusje oko 10 000 i krajem 2019 i 2020 godine.Kakve su sanse za takvo sta u pravom zivotu?Vece su sanse da te grom pogodi 3 puta u 5 sati u jednom danu nego da imaju taj broj.Ali da ne duzim oko tog

Ovo sto je Amkos rekao je po meni prilicno realno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 02 dec 2021 14:08

zmaj od bosne je napisao/la: 30 nov 2021 01:29 Srednja Bosna iz godine u godinu biljezi padove stanovnistvo im stari i nestaje mladje.Svake naredne godine polozaj ekonomski i demografski je sve losiji.Nazire se kraj epohe i novo doba.
Mostarska biskupija takodje slabi u mjesanim sredinama Mostar i Stolac iako ce tu uloziti sve da se tu zadrze.
Tacno tako.To su im kriticne opstine.Ovo za Srednju Bosnu je zavrsena prica

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 dec 2021 04:13

Objavit ce oni konacnu brojku.Tako trkom pa dajte neku prognozu