☑ Pravila foruma i savjeti

Svjetsko prvenstvo Brazil 2014

Finale

Njemacka : Argentina - pobjeda Njemacka
0
Nema glasova.
Njemacka : Argentina - pobjeda Argentina
1
100%
Njemacka : Argentina - pobjeda penali Njemacka
0
Nema glasova.
Njemacka : Argentina - pobjeda penali Argentina
0
Nema glasova.

Ukupno glasova: 1

Jack
Administrator

Re: Svjetsko prvenstvo Brazil 2014

Post Postao/la Jack » 17 nov 2013 22:39

amkos je napisao/la:Ma da je u 5 tekma ja je gledam, ovi momci zaslužuju da se ne spava nikako zbog njih, koliko su samo sreće donijeli. :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava:

Drago mi je za tvoj entuzijazam.Navij budilnik za svaki slucaj ;)
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 18 nov 2013 01:32

amkos je napisao/la:Ma da je u 5 tekma ja je gledam, ovi momci zaslužuju da se ne spava nikako zbog njih, koliko su samo sreće donijeli. :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava: :zastava:
ja cu aBd pokusati popodne leci spavati i onda da do 2 budem vec naspavan :) jer pretpostavljam da necu moci spavati poslje 4... i onda odma na posao :)

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 nov 2013 23:50

Meksiko i Urugvaj ce proci dalje.Manje-vise sve se zna sad ko ide dalje

Prije sam rekao, da nas tim ne moze da igra s Misimovicem i Pjanicem protiv koje brze tehnicki jace ekipe, sto se je pokazalo i protiv Argentine.Susic potencira Misimovica, iako zna da on ne moze biti neki igrac odluke.Posebno u tandemu s Pjanicem.

Moras ubaciti Hajrovica, preko krila napasti.Inace, tek sam sad vidio da imamo pravu tanku klupu i Hrvatska je bolja od nas za 3-4 igraca kao i skoro svaka ekipa.Klupa nam je i dalje problem.Svi napadi Argentine su isli preko ''Avdije'' i pokusali su Argentinci dvaput preko Kolasinca, ali nikad nisu napadali na toj strani

Ne znam koja je taktika za Brazil iskreno.Ali nama bi bolje Kolasinac bio zadnji vezni nego bek

S, tim da moramo sto prije naci jos 2 kvalitetna igraca do Brazila.Nama toliko treba kao neki minimum.Treceg napadaca obavezno.I jos jednog u odbrani.Ili stopera ili beka, ili zadnjeg veznog

Nadam se dolaskom Zukanovica i Vranjesa nece se potencirati Vrsajevic, ali ako on i dalje bude zvao neke ''talente'' iz Hnl tipa Kvrzic,Vrsajevic i ako bude slucajno i dalje gurao njega.Mi cemo biti pregazeni na Sp

Vjerujem da smo dobili igracinu u Hajrovicu i Kolasincu.Kao i da mozemo valjda naci jos nekog do Juna

Ps:Ono za album.Ako ''Avdija'' bude u albumu za nas.Tesko cu i to da zalijepim :D

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 nov 2013 00:58

6 Decembra cemo znati gdje smo.Cini mi se da je izvlacenje u 13:00 po Brazilskom vremenu.Ako dobijemo u grupi Argentince ili Spance.Onda vazno je makar ucestvovati

Ako dobijemo nesto lakse.Onda super za nas.

Od Europskih timova samo ne :Njemacka i Holandija.Moze i Francuska po meni ili Italija.Njemci imaju strasnu odbranu i disciplinu isto i za Holandiju

Od Africkih:Dajte nam bilo kog.Drogba i Eto su stariji.Ne pase nam njihova brza igra
Azija:Iran nam dajte, samo ne i Japan, jer bas taj je Japan mlatnuo Belgijance, ali imaju i sve bolju ekipu

Najbolje bi nam Meksiko fasovao ili Amerika.Kolumbijci imaju strasan napad.Argentina?Sa Mesijem?Neka hvala :shock: .Brazil ista prica

Nakon 18 godina, skoro 20.Mi smo prvi put dosli na to veliko prvenstvo.Rumunija nije bila na Sp od 1998 godine,znaci uskoro 16.A ni Grci nisu prije 1994 mozda jednom bili na tom prvenstvu.

http://en.wikipedia.org/wiki/Portugal_n ... tball_team

Portugal je bio na Sp 1966,1986,2002,2006,2010 i 2014

6 puta.S tim da prije 2002 su bili samo 2 puta na Sp.I da im je trebalo 20 godina da odu na Sp

Ili Grcka

Prvi put se plasirali na Svjetsko prvenstvo 1994 godine.Nakon 65 godina pokusaja! Ovi su gori od nas.Ali sad su skoro redovni na svjetskom

1994,2010 i 2014.3 puta

Cak i Slovenci su se kvalifikovali 2 put.

Do nas je da idemo stazama Portugala i Grcke i da nam cilj bude svjetsko svaki put

http://en.wikipedia.org/wiki/Greece_nat ... am#History

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 20 nov 2013 04:57

Tek se zagrijavamo :D
Zadnja izmjena: abu seid, dana/u 20 nov 2013 05:02, ukupno mijenjano 1 put.

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 20 nov 2013 04:59

Jack je napisao/la:
Do nas je da idemo stazama Portugala i Grcke i da nam cilj bude svjetsko svaki put

http://en.wikipedia.org/wiki/Greece_nat ... am#History
Ako budemo mudri kao Hrvati i ganjali talente koji potiču iz Bosne, onda imamo šanse. :gut:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 20 nov 2013 07:15

A zna li sada otprilike ko nam može doći, ima li neka preraspodjela, tipa 1 repka iz Eu, jedna iz Afrike i jedan iz Azije, ili kako se kuglice izvlače, možda tople, hladne kuglice, heheh.. :mrgreen: :mrgreen: :rofll:
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 20 nov 2013 07:25

amkos je napisao/la:A zna li sada otprilike ko nam može doći, ima li neka preraspodjela, tipa 1 repka iz Eu, jedna iz Afrike i jedan iz Azije, ili kako se kuglice izvlače, možda tople, hladne kuglice, heheh.. :mrgreen: :mrgreen: :rofll:
Pa zna se otprilike.. mislim da sam to napisao vec na ovoj temi..
Ima 8 grupa i tu se znaci vec zna ko su nosioci. Brazil+prvih 7 sa fifine liste.. od tih cemo definitivni nekog dobiti.. a ostali sesiri se prave nesto komplikovanije po kontinentima itd ..

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 20 nov 2013 07:33

Bosnjak je napisao/la:Da na brzinu objasnim ovo sa potovima.

Dakle samo prvi pot je jakosni pot, ostala tri su regionalni potovi.

U prvom potu naći će se prvih sedam sa FIFA-ine rang liste i Brazil. Mi ćemo biti u potu 4 sa ostalim europskim zemljama. U potu 2 naći će se reprezentacije iz Azije, Sjeverne Amerike i eventualno Okeanije, a u trećem potu bit će reprezentacije iz Afrike i Južne Amerike. Moguće je da poneka reprezentacija bude premještena iz jednog pota u drugi ukoliko bude neravnomjerna raspodjela (u jednom 7 u drugom 9 i slično).

U prijevodu to što ćemo biti 16. ništa nam ne znači za ovu priču.

Ovo su potencijalni nosioci:

Brazil (hosts) 11
Spain 1
Germany 2
Argentina 3
Colombia 4
Belgium 5
Uruguay (not yet qualified) 6
Switzerland 7

Ukoliko Urugvaj propusti priliku da se plasira kroz play-off Holandija će biti nositelj, u protivnom to će biti Urugvaj.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 20 nov 2013 07:34

e-din je napisao/la:
ljiljan89 je napisao/la:ali mi nije jasno kako ce napraviti tu regionalnu podjelu kada npr 8 grupa, a 13 ekipa iz evrope. dakle 8 od tih 13 ce biti u istom sesiru dok ce preostalih 5 morati biti u drugim sesirima
ovako. nije bas jednostavno ali nadam se da cu objasniti kako treba:

- brazil + 7 prvih fifine rangliste = 8 nosioca grupa.

-> pot 1: brazil, spanija, njemacka, argentina, kolumbija, belgija, urugvaj i svicarska.
(napomena: ako jordan u barazu pobjedi ugugvaj onda upada i holandija u pot 1 umjesto urugvaja!)

-> pot 2: 8 tima iz evrope

-> pot 3: 4 tima iz azije + 4 tima iz sjeverne i srednje amerike

-> pot 4: 5 tima iz afrika + 1 tim iz evrope (13. tim) + 1 tim iz juzne amerike + 1 tim iz srednje amerike
(napomena: uslov za ovo je da urugvaj i meksiko u barazu pobjede jordan i novi zeland)

eto. jel sad sve nejasno?

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 nov 2013 09:57

Svaka cast Vaha. :gut: Bilo bi dobro da Bosna dobije Alzir.. :mrgreen:
Vaha odveo Alžir u Brazil!
B. A. 19/11/2013 21:19:00
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/1794 ... razil.html

Bosna i Hercegovina će osim naših Zmajeva, imati još jednog predstavnika na Mundijalu u Brazilu 2014.godine. Plasman na SP je obezbijedio Vahid Halilhodžić, koji je uspio da odvede Alžir na smotru najboljih.

Alžir je večeras u uzavreloj atmosferi savladao Burkina Faso sa 1:0 što ga je nakon 2:3 u prvom susretu odvelo u Brazil.

Veliku pobjedu za nevjerovatno slavlje Alžiraca koje će trajati do dugu noć je donio Bougherra u 49.minuti kada je nekako uspio da ugura loptu u mrežu nakon velike gužve.

Nema sumnje da je za ovaj uspjeh najzaslužniji bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, kojem ovom prilikom čestitamo na velikom uspjehu.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 20 nov 2013 10:01

Pa da stimamo rezultat u zadnjem kolu, hehe.

ABen
Član

Post Postao/la ABen » 20 nov 2013 10:25

amkos je napisao/la:Pa da stimamo rezultat u zadnjem kolu, hehe.

:stareci:
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 20 nov 2013 10:38

Bosnjak,

vidim svi stavljaju francusku ukos sa afrikancima i juzno amerikancima.. a bosnu u mks sa evropskim kvalifikantima..

Nekako nisam siguran u to jer je ce po fifinoj novoj listi francuska ispred nas.. ili se uzima neka starija lista???

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 20 nov 2013 10:41

Bosnjak
Član

Post Postao/la Bosnjak » 20 nov 2013 15:25

Za sad se samo zna za pot 1 sigurno šta i kako.

Postoje tri varijante:

1. Gleda se oktobarska lista (najvjerovatnija opcija) - Francuska ide u specijalni pot
2. Gleda se novembarska lista (manje vjerovatna opcija koja bi izazvala kontraverze) - Rusija ide u specijalni pot
3. Neko idiotsko objašnjenje (skoro nemoguća opcija koja bi izazvala buru negodovanja) - Moguće i mi da idemo u specijalni pot

Mislim da se FIFA neće kockati sa ugledom i da će principijelno odabrati opciju 1.

e-din
Član

Post Postao/la e-din » 21 nov 2013 05:36

Bosnjak je napisao/la:Za sad se samo zna za pot 1 sigurno šta i kako.

Postoje tri varijante:

1. Gleda se oktobarska lista (najvjerovatnija opcija) - Francuska ide u specijalni pot
2. Gleda se novembarska lista (manje vjerovatna opcija koja bi izazvala kontraverze) - Rusija ide u specijalni pot
3. Neko idiotsko objašnjenje (skoro nemoguća opcija koja bi izazvala buru negodovanja) - Moguće i mi da idemo u specijalni pot

Mislim da se FIFA neće kockati sa ugledom i da će principijelno odabrati opciju 1.
to znaci da kako stvari stoje veoma dobro izgleda..

ima li gdje fifina ranglista kakva ce izgledati 28. novembra?

inace.. od francuza svasta mozes ocekivati. oni su htjeli tuziti (ili su cak i tuzili) fifu jer su bili u drugom kosu za baraz, a razlog je bio zato sto su bili u grupi sa spanijom gdje ima tim manje i tako da nisu mogli toliko bodova skupiti kao ostale reprezentacije iz grupa gdje igra 6 timova.

evo ovi vec stastavljaju grupe.. http://sportsport.ba/bh_fudbal/pozeljni ... dor/118410

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 nov 2013 16:50

Ne bi trebali.

6 Decembra, izlacenje parova za Brazil u 13:00 po Brazilskom vremenu.Sto bi bilo tu negdje mislim da smo ista zona

Do bozica jos i naseljena mjesta dolaze.Pune ruke posla u Decembru imam

Od iduce godine mogu da odmaram

I ja mislim da ne bi trebalo da bude tako.Inace plan je da jer je nasa grupa teza

Da u bodovanju za 2018 bude sistem

5+ 1 Juzna Amerika
2-3 Sjeverna Amerika
5 Afrika

Ali najveca promjena za 2018 je da Fifa namjerava da ima 16-17 ekipa najboljih iz Europe

Prva dva.I da ukinu baraz totalno.Tako prva dva bi upala na Sp ovdje

Nesto slicno kao i za Francusku

Tamo ce biti sad prva dva u grupi i doigravanje.4 najbolja treceplasirana

Zamisli sad ovako

Ako zavrsimo na trecem mjestu imamo ponovo ''baraz''

Sramota bi bilo da se ne plasiramo na Euro 2016

Hem smo nosioci sesira, hem sad imamo daleko bolje sanse, necemo s Spancima u grupu a jos prva 2 prolaze

:)

I jos imas baraz ali za 3 mjesto.Svak ce dobiti sansu i vjerujem da bi trebali da odemo

I nadam se da ce Fifa vidjeti da se mora Sp u Brazilu prosiriti na 10 grupa po 4 i da Europa zbog teze konkurencije ne zasluzuje vise sablon 9+4

Nego 8+2 i najbolja 4 treceplasirana

Jer velika je kvaliteta izmedju Urugvava i Jordana a i nije posteno da neke drzave i odu na Brazik

Iako ja bih potpisao sad da ne bude baraza pa da bude za Europu

8 grupa I prva dva idu dalje

:gut:

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 22 nov 2013 08:37

Znači za dvije sedmice izvlačenje grupa za Svjetsko prvenstvo u Brazilu 2014 godine. Super stvar.
8 grupa x 4 tima = 32 tima.
Mi smo u drugom šeširu, ja očekujem Kolumbiju iz prvog šešira, neku ekipu iz Afrike, možda Obala bjele kosti. :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 24 nov 2013 13:16

Volio bih da izvucemo Brazil iz prvog sesira. Mi i tako ne ciljamo finale. Ovo je nase prvo prvenstvo i tu ne treba ocekivati neka cuda. Igrati protiv Brazila na svjetskom i to u Brazilu bi bilo nesto sto ce se vjecno pamtiti. Volio bih da nasa prva utakmica na svjetskom bude protiv Brazila.

A onda se nadam da cemo izvuci neke lakse protivnike iz ovih drugih grupa. Volio bih da pobjedimo bar jednu od te tri utakmice i da ne dozivimo neki fijasko tipa 5/6-0. A to mozemo ocekivati ako budemo imali istu taktiku kao protiv USA, Slovacke ili Argentine.

Treba betonirati u defanzivi. Ako budemo ovako ofanzivno okrenuti ima da primimo po 3-4 komada u svakoj utakmici
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Odgovorite