amkos je napisao/la:Ma da je u 5 tekma ja je gledam, ovi momci zaslužuju da se ne spava nikako zbog njih, koliko su samo sreće donijeli.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Drago mi je za tvoj entuzijazam.Navij budilnik za svaki slucaj
amkos je napisao/la:Ma da je u 5 tekma ja je gledam, ovi momci zaslužuju da se ne spava nikako zbog njih, koliko su samo sreće donijeli.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ja cu aBd pokusati popodne leci spavati i onda da do 2 budem vec naspavanamkos je napisao/la:Ma da je u 5 tekma ja je gledam, ovi momci zaslužuju da se ne spava nikako zbog njih, koliko su samo sreće donijeli.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ako budemo mudri kao Hrvati i ganjali talente koji potiču iz Bosne, onda imamo šanse.Jack je napisao/la:
Do nas je da idemo stazama Portugala i Grcke i da nam cilj bude svjetsko svaki put
http://en.wikipedia.org/wiki/Greece_nat ... am#History
Pa zna se otprilike.. mislim da sam to napisao vec na ovoj temi..amkos je napisao/la:A zna li sada otprilike ko nam može doći, ima li neka preraspodjela, tipa 1 repka iz Eu, jedna iz Afrike i jedan iz Azije, ili kako se kuglice izvlače, možda tople, hladne kuglice, heheh..![]()
![]()
Bosnjak je napisao/la:Da na brzinu objasnim ovo sa potovima.
Dakle samo prvi pot je jakosni pot, ostala tri su regionalni potovi.
U prvom potu naći će se prvih sedam sa FIFA-ine rang liste i Brazil. Mi ćemo biti u potu 4 sa ostalim europskim zemljama. U potu 2 naći će se reprezentacije iz Azije, Sjeverne Amerike i eventualno Okeanije, a u trećem potu bit će reprezentacije iz Afrike i Južne Amerike. Moguće je da poneka reprezentacija bude premještena iz jednog pota u drugi ukoliko bude neravnomjerna raspodjela (u jednom 7 u drugom 9 i slično).
U prijevodu to što ćemo biti 16. ništa nam ne znači za ovu priču.
Ovo su potencijalni nosioci:
Brazil (hosts) 11
Spain 1
Germany 2
Argentina 3
Colombia 4
Belgium 5
Uruguay (not yet qualified) 6
Switzerland 7
e-din je napisao/la:ovako. nije bas jednostavno ali nadam se da cu objasniti kako treba:ljiljan89 je napisao/la:ali mi nije jasno kako ce napraviti tu regionalnu podjelu kada npr 8 grupa, a 13 ekipa iz evrope. dakle 8 od tih 13 ce biti u istom sesiru dok ce preostalih 5 morati biti u drugim sesirima
- brazil + 7 prvih fifine rangliste = 8 nosioca grupa.
-> pot 1: brazil, spanija, njemacka, argentina, kolumbija, belgija, urugvaj i svicarska.
(napomena: ako jordan u barazu pobjedi ugugvaj onda upada i holandija u pot 1 umjesto urugvaja!)
-> pot 2: 8 tima iz evrope
-> pot 3: 4 tima iz azije + 4 tima iz sjeverne i srednje amerike
-> pot 4: 5 tima iz afrika + 1 tim iz evrope (13. tim) + 1 tim iz juzne amerike + 1 tim iz srednje amerike
(napomena: uslov za ovo je da urugvaj i meksiko u barazu pobjede jordan i novi zeland)
eto. jel sad sve nejasno?
Vaha odveo Alžir u Brazil!
B. A. 19/11/2013 21:19:00
http://www.vijesti.ba/sport/fudbal/1794 ... razil.html
Bosna i Hercegovina će osim naših Zmajeva, imati još jednog predstavnika na Mundijalu u Brazilu 2014.godine. Plasman na SP je obezbijedio Vahid Halilhodžić, koji je uspio da odvede Alžir na smotru najboljih.
Alžir je večeras u uzavreloj atmosferi savladao Burkina Faso sa 1:0 što ga je nakon 2:3 u prvom susretu odvelo u Brazil.
Veliku pobjedu za nevjerovatno slavlje Alžiraca koje će trajati do dugu noć je donio Bougherra u 49.minuti kada je nekako uspio da ugura loptu u mrežu nakon velike gužve.
Nema sumnje da je za ovaj uspjeh najzaslužniji bh. stručnjak Vahid Halilhodžić, kojem ovom prilikom čestitamo na velikom uspjehu.
amkos je napisao/la:Pa da stimamo rezultat u zadnjem kolu, hehe.
to znaci da kako stvari stoje veoma dobro izgleda..Bosnjak je napisao/la:Za sad se samo zna za pot 1 sigurno šta i kako.
Postoje tri varijante:
1. Gleda se oktobarska lista (najvjerovatnija opcija) - Francuska ide u specijalni pot
2. Gleda se novembarska lista (manje vjerovatna opcija koja bi izazvala kontraverze) - Rusija ide u specijalni pot
3. Neko idiotsko objašnjenje (skoro nemoguća opcija koja bi izazvala buru negodovanja) - Moguće i mi da idemo u specijalni pot
Mislim da se FIFA neće kockati sa ugledom i da će principijelno odabrati opciju 1.
Ne bi trebali.Mislim da se FIFA neće kockati sa ugledom i da će principijelno odabrati opciju 1.