Mtel grupa zapošljava 2.223 radnika, što je 9 radnika manje nego na kraju istog perioda 2015. godine.
indikator.ba
Mtel grupa zapošljava 2.223 radnika, što je 9 radnika manje nego na kraju istog perioda 2015. godine.

Na osnovu cega temeljis da vecina ide nama?BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ovaj gore-navedeni rast broja zaposlenih ima dupli benefit za Bošnjake, prvo što porast broja zaposlenih znači da ekonomija jača i da se razvija pozitivno, a drugo je to što iseljavanje vlaha i škutora dodatno oslobađa njihova radna mjesta, čineći nezaposlenost Bošnjaka još i manjom.
Znači nova radna mjesta od možda 7,000-10,000 od 20,000 iseljenih vlaho-škutora, od kojih će pola ići nama, plus 10,000 novih radnih mjesta koji također uglavnom idu nama.
Ovo su odlične vijesti. Uticaće pozitivno na zaustavljanju iseljenja Bošnjaka dok ovi već idu.
Na osnovu činjenice da mi činimo 80% ljudi u Federaciji gdje se napravilo 10,000 novih radnih mjesta jačanjem ekonomije. Samom činjenicom da su ta nova radna mjesta u FBiH, većinu mi dobijamo. Plus radna mjesta iseljenih škutora idu nama uglavnom jer većina ih ide iz Srednje Bosne i kako Bošnjaci postaju većina tu, zna se šta se dešava - većina tih radnih mjesta sada kad škutori odseljavaju idu nama.ljiljan89 je napisao/la:Na osnovu cega temeljis da vecina ide nama?BosnjackaHercegovina je napisao/la:Ovaj gore-navedeni rast broja zaposlenih ima dupli benefit za Bošnjake, prvo što porast broja zaposlenih znači da ekonomija jača i da se razvija pozitivno, a drugo je to što iseljavanje vlaha i škutora dodatno oslobađa njihova radna mjesta, čineći nezaposlenost Bošnjaka još i manjom.
Znači nova radna mjesta od možda 7,000-10,000 od 20,000 iseljenih vlaho-škutora, od kojih će pola ići nama, plus 10,000 novih radnih mjesta koji također uglavnom idu nama.
Ovo su odlične vijesti. Uticaće pozitivno na zaustavljanju iseljenja Bošnjaka dok ovi već idu.
http://vijesti.ba/clanak/313456/pozitiv ... raciji-bihPozitivan trend na tržištu rada u Federaciji BiH nastavljen je jačim intenzitetom u 2016. godini.
Kako je saopćeno iz Federalnog zavoda za zapošljavanje, krajem januara 2016. u Federaciji BiH je bilo zaposleno 450.419 osoba, a krajem aprila 454.898 osoba, što je više za 4.479 osoba. Broj zaposlenih u aprilu u odnosu na prosjek iz 2015. godine veći je za jedan posto.
Potrebno je istaći da se u prvih pet mjeseci 2016. godine na evidenciju nezaposlenih zbog prestanka radnog odnosa prijavilo 25.806 osoba, ali je u istom periodu sa evidencije nezaposlenih zbog zaposlenja brisano čak 40.029 osoba.
- Krajem maja 2016. godine u Federaciji BiH je bilo 373.378 nezaposlenih osoba, što je za čak 17.360 manje u odnosu na januar 2016. godine te predstavlja najveći pad broja nezaposlenih osoba u posljednjih osam godina. Ovi podaci ukazuju na revitalizaciju privrednih aktvnosti - rekao je direktor Federalnog zavoda za zapošljavanje Omer Korjenić.
(Vijesti.ba / FENA)
Broj nezaposlenih u BPK-Gorazde[/b]Drina je napisao/la:Broj nezaposlenih u BPK-Gorazde
Januar - 3570
Februar - 3540
Mart - 3500
April - 3435
http://www.szzbpk.ba/statistika/statist ... il2016.pdf
U BPK 135 manje nezaposlenih od pocetka godine.
Ovim tempom bi mogli imati manje od 3000 nezaposlenih do kraja godine. Nadam se da ce biti nesto od ove price gdje Arapi zele graditi stambene objekte. Gradevina povuce mnoge druge branse.
Drina je napisao/la: Broj nezaposlenih u BPK-Gorazde[/b]
Januar - 3570
Februar - 3540
Mart - 3500
April - 3435
Maj - 3395
Pozitivan trend se nastavio i u Maju.
http://www.szzbpk.ba/statistika/statistika_maj_2016.pdf

Da. Rekao sam i ja to. Besposleni i samo tako sjedece i locu. Mozes otici na FB profile tamosnjih likova i vidjet ces sta rade. Ili divljaju po sumu ili tako sjedece i locu.amkos je napisao/la:Dobro kaže ovaj Simo. A i ova Govedarica dobro kaže, imaju samo kafanu i flašu, prepušteni ulici.
Ne stajem u miljevini jer ne idem preko sarajeva nego preko gacka i cemerna. Blize mi.Drina je napisao/la:
U Miljevini jesu zadrti cetnici i tu ne trebas stajati da bi kupio nesto od njih u prodavnici npr. Ali to je ujedno i propalo mjesto. Mozes to vidjeti i golim okom iz auta kada prolazis magistralom. Tu vlada besposlicarenje i opijanje.
Gorcin je napisao/la: Ovaj dio oko broda mislim ne pripada miljevini. Tamo od Popovog Mosta se redaju sela Mješaji, Zakmur i tako nesto...Tu i ima nesto naroda.
amkos je napisao/la:Ima i kod nas ovakvih mjesta, samo se manje ubijaju i zabadaju nozeve. Bar mislim da je manje toga kod nas.:stareci: