Izmedju 240-260.Ove godine imaju 1 prvacica.Nemaju ni osnovnu skolu tamo pa sva djeca idu u Jajce ono malo sto ih ima u skoli Brace Jezercic.Ali eto na proljece 2020 godine imat ce i osnovnu skolu tamo
Demografske mape Bosne
Re: Demografske mape Bosne
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosanacGorstak
- Član
Jack je napisao/la: ↑03 maj 2019 16:11 To su glupi i bolesni degenerici koji sami sebe lazu u nemoci i frustraciji sto nestaju.
http://www.bosanskehistorije.com/geogra ... 013-godine
Savjetujem ti da procitas ovaj clanak
S obzirom koliko su lagali na popisu,i ovo im je premija.Koja je to smijurija od naroda,hoce ljudi svoju teritorijalnu jedinicu a maksimalan im domet 1/3 Mostara.Drze manje od polovine kantona i ono bi kao Mostar grad smjestilo u tu njihovu tvorevinu da im bude glavni grad.Fakat interesantan narod.
Sto se tice srednje Bosne,Bosnjaci ih presisali i u njihovoj tvrdavi Kiseljaku,ostaje im jos samo da se uzdaju u Vitez al i on ce doci nared,i taj san o Herceg Bosni ce ostati samo folklor i lijepo sjecanje kamenjara.
Prosle godine na podrucju opstine Novi Travnik imas -670 katolika.Kad bi bilo 20 000 katolika u ovoj opstini mozda pad i ne bi bio tako strasan.Ali ova opstina ima ispod 8000 katolika danas.Pitanje je ima li ih i 7000 ovdje.Ziva istina.
Teritorijalno od Travnika do Bugojna,Novog Travnika u svim tim nazovi sredinama.Imas vecinu haj da kazemo Bosnjaka povrsinski
http://www.bosanskehistorije.com/geogra ... i-razbijen
To je sve samo jedan veliki mit.Najveci gradovi Srednje Bosne su Bosnjacki.Imamo duplo vise zemlje,teritorije.Katolici ovdje lagano zavrsavaju u nekim opstinama su totalno pukli primjer Gornjeg Vakufa opstine koja je izgubila 2800 katolika od 2010 godine isto kao i Jajce cirka 2800 manje.Novi Travnik je na putu.Cak i one opstine koje nisu puno izgubile primjer Fojnice i Kiseljaka opet imaju pad
Otud panika,otud prijetnja,ucjene jer znaju da ne mogu nista napraviti u Srednjoj Bosni a i Mostar im se klize.
Teritorijalno od Travnika do Bugojna,Novog Travnika u svim tim nazovi sredinama.Imas vecinu haj da kazemo Bosnjaka povrsinski
http://www.bosanskehistorije.com/geogra ... i-razbijen
To je sve samo jedan veliki mit.Najveci gradovi Srednje Bosne su Bosnjacki.Imamo duplo vise zemlje,teritorije.Katolici ovdje lagano zavrsavaju u nekim opstinama su totalno pukli primjer Gornjeg Vakufa opstine koja je izgubila 2800 katolika od 2010 godine isto kao i Jajce cirka 2800 manje.Novi Travnik je na putu.Cak i one opstine koje nisu puno izgubile primjer Fojnice i Kiseljaka opet imaju pad
Otud panika,otud prijetnja,ucjene jer znaju da ne mogu nista napraviti u Srednjoj Bosni a i Mostar im se klize.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Opstina Konjic
Hrvati 78 km2 povrsine
Srbi 38 km2 povrsine
Bosnjaci 905 km2 povrsine
I ta Hrvatsko-Srpska sela rijetko koje ima preko 10 stanovnika.Rijetko koje.A u nekim imas Bosnjaka
Mostar i to sam prije napisao ovdje
viewtopic.php?f=6&t=145&start=800
Hrvati 78 km2 povrsine
Srbi 38 km2 povrsine
Bosnjaci 905 km2 povrsine
I ta Hrvatsko-Srpska sela rijetko koje ima preko 10 stanovnika.Rijetko koje.A u nekim imas Bosnjaka
Mostar i to sam prije napisao ovdje
viewtopic.php?f=6&t=145&start=800

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Imamo li kakvu aktuelnu mapu naseljenih mjesta cijele BiH?
Ne,ali imam ja mapu po naseljima iz 1991 godine.Ali neka aktuelna mapa naseljenih mjesta ne

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Imaju li možda vanzemaljci neki svoj portal sličan fzs.gis.ba? Nisam ništa pronašao.

Nemaju bas sam jednog pitao

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Nazalost to su blesavi ljudi i jedini lijek je trajni nestanak njihov.Jednostavno to je tako.Naprimjer u opstini Bugojno.Imas preko 360 km2 povrsine.Od tog Hrvatska vecina na 21 km2,.Donji Vakuf i nema ih.Naravno njihov glavni adut je da ce se Bosnjaci masovnije iseljavati i time ce oni moci da ponovo naprave prodor ovdje.Svasta ces u glavama budala cuti,a ponekad ces se i dobro nasmijatijasno jel oni stvarno misle ove dijelove unijeti u tu lafo HercegBosnu,jos kao tu racunaju i neke opstine Srednje Bosne gdje su totalna pusiona..![]()
Sto se tice opstine Travnik vecina tih nazovi Hrvatskih sela se raspadaju povrsinski ona velika sela tipa Rostovo(Novi Travnik) ili oko Travnika gore Paklarevo
Nakon sto Truho zavrsi ovo za Srednju Bosnu moze se komotno odmoriti.Imamo previse mapa ionako

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- interista_1908
- Član
Ja sam ubjedjen da je danas bosnjacka vecina u Bivolju Brdu , Domanovicima i Lokvama (dio Bobanovog sela se nalazi na rubu sela Lokve ).Jack je napisao/la: ↑03 maj 2019 10:49
Svidja mi se kako si dodao crte za naseljena mjesta gdje imas preko 20% Bosnjaka.Realno mozda neka od tih naseljenih mjesta imaju vecinu maloljetnih Bosnjaka naprimjer selo Zeljusa kraj Mostara ili cak i Hodbina.Velika je razlika kad obojis Hrvatsko selo komplet Hrvatsko ako ima 100% ili 80% Hrvata ali ako kao Doljani taj procent je oko 40%.Onda je bolje napraviti mapu gdje si oznacio da ima Bosnjaka.Zeljusa je prije rata bilo Srpsko selo beznacajnih 2% Bosnjaka.Danas preko 40% je reklo da im je maternji jezik Bosanski popis 2013 i vjerujem danas da to selo ima najmanje 45% Bosnjaka.Ali ako i nije Bosnjacko ako je Srpska vecina sad trenutno na zadnjim izmacima ako je vecina maloljetnih ovdje Bosnjaka kao u naselju Gornja Sanica Srpska vecina a od 8 maloljetnih sve su Bosnjaci.To je kraj price ovdje makar za to ''Srpsko'' selo
Super mapa dosta si realnije dodao ove crte da se zna da nas ima u nekim selima Mostara
Po cemu si toliko ubijedjen ako se smije znati.interista_1908 je napisao/la: ↑04 maj 2019 11:38Ja sam ubjedjen da je danas bosnjacka vecina u Bivolju Brdu , Domanovicima i Lokvama (dio Bobanovog sela se nalazi na rubu sela Lokve ).Jack je napisao/la: ↑03 maj 2019 10:49
Svidja mi se kako si dodao crte za naseljena mjesta gdje imas preko 20% Bosnjaka.Realno mozda neka od tih naseljenih mjesta imaju vecinu maloljetnih Bosnjaka naprimjer selo Zeljusa kraj Mostara ili cak i Hodbina.Velika je razlika kad obojis Hrvatsko selo komplet Hrvatsko ako ima 100% ili 80% Hrvata ali ako kao Doljani taj procent je oko 40%.Onda je bolje napraviti mapu gdje si oznacio da ima Bosnjaka.Zeljusa je prije rata bilo Srpsko selo beznacajnih 2% Bosnjaka.Danas preko 40% je reklo da im je maternji jezik Bosanski popis 2013 i vjerujem danas da to selo ima najmanje 45% Bosnjaka.Ali ako i nije Bosnjacko ako je Srpska vecina sad trenutno na zadnjim izmacima ako je vecina maloljetnih ovdje Bosnjaka kao u naselju Gornja Sanica Srpska vecina a od 8 maloljetnih sve su Bosnjaci.To je kraj price ovdje makar za to ''Srpsko'' selo
Super mapa dosta si realnije dodao ove crte da se zna da nas ima u nekim selima Mostara
Volio bih da je tako.
Imas li kakvih informacija ili podatke pa da sa nama podijelis
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

Ako sam dobro shvatio @truho veli jedna crta je 5%, pa se sad pitam kako je danasnje stanje u Prozoru.
Vidimo da u dosta sela nas % je dobar i sta vi mislite dali smo tu sta dobili ili smo cak i koje selo izgubili?
Vidimo da u dosta sela nas % je dobar i sta vi mislite dali smo tu sta dobili ili smo cak i koje selo izgubili?
Rekao je Omer ibnul-Hattab, radijellahu anhu:"Nije rob (vjernik), nakon islama, dobio vece dobro od cestita brata, pa kada neko od vas primjeti ljubav od strane svoga brata neka ga se drzi."

- interista_1908
- Član
http://www.statistika.ba/?show=12&id=10243krhan je napisao/la: ↑04 maj 2019 11:48Po cemu si toliko ubijedjen ako se smije znati.interista_1908 je napisao/la: ↑04 maj 2019 11:38Ja sam ubjedjen da je danas bosnjacka vecina u Bivolju Brdu , Domanovicima i Lokvama (dio Bobanovog sela se nalazi na rubu sela Lokve ).Jack je napisao/la: ↑03 maj 2019 10:49
Volio bih da je tako.
Imas li kakvih informacija ili podatke pa da sa nama podijelis
Baziram se na popisu iz 2013 gdje je popisano daleko vise Hrvata nego sto ih zivi na terenu . Ovaj uvecani broj Hrvata na podrucju Dubravske visoravni se bazira na Bosancima koji su tu vjestacki naseljeni . Unistenjem industrije u Capljini i ne posjedovanjem zemljista za poljopriverdnu proizvodnju prisiljenji su iseljavati .
http://ba.n1info.com/Vijesti/a339621/He ... razna.html
Znam da su popis najvise oni manipulirali i ima tvoja tvrdnja smisla. Bilo bih sjajno da se povezu nasa sela.
Ali gledam cifre da smo se za ca. 3000 manje popisali nego 1991 godine.
Ali gledam cifre da smo se za ca. 3000 manje popisali nego 1991 godine.

Gledaj popis kao popis on je dobro uradjen ali on je dosta tome nepravilan.Evo naprimjer selo Sanica Gornja Kljucka opstina 8 maloljetnih stanovnika:8 Bosnjaka.Srpsko selo na popisu 2013.Jeste li sigurni da nije dosao koji Srbin sa strane da se popise?Ja sam ubjedjen da je danas bosnjacka vecina u Bivolju Brdu , Domanovicima i Lokvama (dio Bobanovog sela se nalazi na rubu sela Lokve ).
.Jer ako je bas i Srpsko selo moralo bi biti maloljetnih.Najbolji indikator tog bi bio da li su u Bivoljem Brdu bili vecina Hrvati medju maloljetnim.E tu je kvaka i to samo taka.Jer se ne zna takvo sta.Vjerujem da su sanse da oni opstanu teze jer su mahom doseljeni,nemaju previse zemlje i broj prvacica manje od 150 mi ukazuje da na popisu nije bilo toliko Hrvata koliko su popisali 2013

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Sasvim jasno da je u pitanju bio plan presjecanja koridora do Pocitelja uzimanjem Bivoljeg Brda
Inace vinograd Zeljusa ima povrsinu od 4,6 km2 i najveci je vinograd u Bosni.Sav je u vlasnistvu Hepok grupe inace koji su uzeli Arapi prije par godina.Povrsina sela Zeljusa je 5 km2.Znaci vinogradi cine 90% povrsine sela.I jos kad mi kazu da je ovo ''Srpska'' zemlja
Inace vinograd Zeljusa ima povrsinu od 4,6 km2 i najveci je vinograd u Bosni.Sav je u vlasnistvu Hepok grupe inace koji su uzeli Arapi prije par godina.Povrsina sela Zeljusa je 5 km2.Znaci vinogradi cine 90% povrsine sela.I jos kad mi kazu da je ovo ''Srpska'' zemlja

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
I da Truho
Zelio bih ako bi mogao da nabrzaka napravis demografsku mapu opstine Travnik s popisa 2013 godine.Ova opstina me zanima da vidim raspored Bosnjaka u ovoj opstini
Zelio bih ako bi mogao da nabrzaka napravis demografsku mapu opstine Travnik s popisa 2013 godine.Ova opstina me zanima da vidim raspored Bosnjaka u ovoj opstini

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Super

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica