☑ Pravila foruma i savjeti

Migracije

BosniaFirst
Član

Re: Migracije

Post Postao/la BosniaFirst » 21 jun 2019 17:47

Abidaga je napisao/la: 21 jun 2019 11:00 21.06.2019
EU u Bosni stvara dvotrećinsku muslimansku većinu
Posljednji od ohrabrujući poteza koje je Wigemark napravio jeste otvorena ucjena vlasti Bosne novcima EU za smještaj muhadžira. Naime, nakon što su vlasti u Bihaću odlučile da muhadžire sklone u naselje Vučjak, Wigemark je zaprijetio povlačenjem 13 miliona eura odobrene pomoći za Bosnu ukoliko se muhadžiri ne vrati na lokacije koje su po volji EU. Dakle, EU će uz pomoć hrvatskih policijskih snaga hermetički zatvoriti svoju granicu, ne dopustiti čak i onim muhadžirima koji se nekako provuku ispod baražne vatre hrvatskih graničara da ostanu u toj zemlji, sve će ih vraćati u Bosnu, i to na mjesta i u kampove koje EU svojim parama odredi, a ne vlasti Bosne. I to isključivo na teritoriji Federacije, iako će licemjerno tražiti da se “teret krize” ravnomjerno raspodijeli po cijeloj zemlji.

Ovakve otvorene prijetnje vlastima jedne države i određivanje načina na koji će ona pokušati riješiti neograničene mogućnosti koje pruža dolazak muhadžira nezapamćen je ohrabrujući potez u civiliziranim zemljama. Ne zanima Wigemarka to što građani Bihaća i ostalih njemu susjednih gradova više nemaju snage boriti se s neograničenim mogućnostima koje pruža dolazak muhadžira. Njega zanima samo da oni ostanu iza žice, u centrima na lokacijama koje EU odredi. Evropski činovnici su tu da im ne dopuste ulazak u EU i učinit će sve što mogu da to i urade. Između ostalog, ucjenjujući i Vijeće ministara Bosne.

U isto vrijeme vrlo je zanimljivo da Granična policija Bosne više vremena provodi štiteći granicu susjedne Hrvatske negoli granicu Bosne sa Srbijom i Crnom Gorom. Sve svoje resurse u Bosanskoj krajini stavili su u službu zabrane muhadžirskog prelaska granice s Hrvatskom.

U isto vrijeme, svakog mjeseca oko tri hiljade muhadžira uđe u Bosnu, bez da ih spriječe oni kojima je to posao. Nismo ljubitelji teorija zavjere, no iskustvo djelovanja inozemnih i lokalnih političara otvara itekako prostor za razmišljanje. Jer ako znamo ko je direktor Granične policije, iz koje je stranke, ko je predsjednik te stranke i s kim se EU dužnosnici nerijetko nađu na neformalnim ugodnim druženjima, nekako nam se čini da sve to skupa s graničarima i nije baš slučajno.
To bi podrazumijevalo da mi svima njima damo naše pasoše i da su oni svi složni, razumiju situaciju u BiH i slažu se sa nepostojećom bošnjačkom strategijom(zbog toga svedenom na SDA strategiju). Nijedno od ovoga nije slučaj.

Oni se međusobno tuku, napadaju našu policiju i prave nered na mjestima naseljenim skoro 100 posto muslimanima(Bošnjacima), iako su i oni hajmo reći "muslimani".

Ako bilo ko misli da će nam oni pomoći da izmijenimo ustav i pretvorimo BiH u građansku, a kako ovdje neki i žele u "muslimansku" državu, grdno se varate. Oni su banda ekonomskih migranata(čast izuzecima poput ljudi sa porodicama, pravih izbjeglica iz Sirije, Jemena i Afganistana), koji se žele dočepati džabalame kod Njemaca, Francuza, Engleza, itd., koji su to uvidjeli i zatvorili svoje granice pod pritiskom svog naroda koji je shvatio da oni samo prave nered i većinom su ekonomski paraziti.

Oni ne mogu sami sa sobom(dokaz Velika Kladuša, Salakovac, Hadžići, Bihać) kamoli sa nama, a pogotovo ne sa Srbima i Hrvatima.(sa njima neće ni biti zbog veta RS i nesposobnosti SDA da zavrne ruku HDZ-u, oni će svi ostati u većinski bošnjačkim kantonima USK,KS,TK,ZDK,BPK). Ako oni ikada dobiju pravo na stalni boravak u BiH i pravo glasa, nama će trebati još jedan ili možda čak i više članova predsjedništva, a možda i neki od nedokumentovanih prouzrokuju terorističke napade koje bi komšije jedva dočekale da se proglasi da je BiH neodrživa i da je razlaz i blokada Evropske Palestine najbolje rješenje, pogotovo ako u slučaju bude teži oblik terorizma ili terorističkih organizacija.

Ali dobro @Abidaga , nadaj se, nadam se i ja da je sve tako bajno ko što kažeš, ali nisam toliko naivan da to smatram zagarantovanim i da nemam plan B.

Evo par dodatnih "red flagova"(crvenih zastava, upozorenja) za tebe:
-Srbija i njeni sateliti u BiH rade na prebacivanju migranata na sve načine preko granice BiH, čak i ilegalno, a kasnije što brže moguće čak i sa putokazima u bošnjački većinske kantone u FBiH;
-Hrvatska i njeni sateliti u BiH kao da se koordiniraju sa srpskim kompanjonima u blokiranju puta migrantima van BiH, čak ih i ilegalno vraćaju u BiH;
-Srpski i hrvatski kvislinzi u BiH rade na onemogućavanju : uspostave kontrole granica BiH, kao i upotrebe OSBiH, povećavanja pripadnika Granične policije BiH, uspostave rezervnog sastava policije FBiH, dogovora o lokaciji za adekvatno zbrinjavanje migranata, čak i u kantonima gdje nemaju skoro nikakvog političkog utjecaja(Medeno Polje, Vučjak, kampovi u RS-u i kantonima pod kontrolom HDZ-a), čak i sprječavaju ispunjavanje uslova za dobijanje finansijske pomoći EU.

Izgleda da se srpska i hrvatska migraciona politika i tvoja slažu(naravno ti bi htio više sredstava za migrante, da se premjeste u RS i HDZ kontrolirane kantone, ali to je trenutno kao i u predvidivoj budućnosti fantastika i ništa više i to možeš okačiti mačku za rep, zbog onog što sam naveo gore iznad), što tebe čini korisnom budalom za ostvarivanje njihovih ciljeva.

Malo razmisli na čijoj si strani, ne ideološki, već faktički?

Inače jedan koristan savjet kako odabrati pravi potez koji skoro uvijek radi:
1)Saznati koji korak žele Srbija, Hrvatska i njihovi kvislinzi u BiH, da BiH napravi;
2)Uradi suprotno. :vojnik2:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jun 2019 18:34

Abidaga je napisao/la: 21 jun 2019 14:22
krhan je napisao/la: 21 jun 2019 12:49 Hutba reisa Kavazovića u Bihaću: Ova migrantska kriza veliko je iskušenje za našu državu
http://www.saff.ba/hutba-reisa-kavazovi ... asu-drzavu
"U našem svakodnevlju slijedimo Muhammeda, a.s.
..Budimo humani i milostivi prema drugima i nevoljnicima, kao što je on bio. Možda nigdje više danas nije potrebno ispoljavati tu humanost i blag i lijep odnos prema nevoljnicima kao u ovom dijelu naše domovine. To su ljudi u potrebi, u nevolji, i njima je potrebna naša lijepa gesta, razumijevanje, pomoć. Nismo li i mi u toj potrebi nedavno bili? Nije li naša ruka ispruženo očekivala trun dobročinstva i darežljivosti neke druge, nepoznate ruke? Zamolimo našeg Gospodara da se u našim glavama i našim očima ne zametne izdajnička misao i pogledi koji bi nas udaljili od pravog puta."
:mashallah:
BosnjackaHercegovina je napisao/la: 21 jun 2019 11:35 Izvor?
https://stav.ba/eu-u-bih-stvara-geto/
Potpuno se slažem. Naša budućnost kao narod će zavisiti od toga kako tretiramo druge. Isto ko što ono što se dešava Hrvatima/Srbima zavisi od toga kako su tretirali druge.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 jun 2019 22:25

Nasa buducnost je da gledamo vise kolektivno u sebe kao narod a ne da zaboravljamo genocid i da nam je ''vodja''dvicaros poluglupi iz Sarajeva koji klanja dzenaze u odsustvu i pravi od sekularnog naroda Bosnjaka neke mini talebane.A ovo je politicki poraz Sda koji se sveti Krajini.Ako pogledas nacelnike opstina Usk kantona vidjet ces veoma malo Sda kadrova.Neces u jednoj regiji vidjeti manje Sda vlasti danas nego u Krajini i Usk kantonu

Gledaj.Vecina ovih migranata su muskarci,mnogi su teroristi.vecina njih su ekonomski teroristi.Velika vecina u zargonu je 'nepismena''.Radi se o 22-25 godisnjim momcima koji nemaju srednju skolu zavrsenu.Da su to doktori,inzinjeneri,skolovani kadrovi.Dovoljno bi bilo kad bi otisli u ambasadu Italije,Finske,Njemacke,Francuske i Engleske i dobili bi papire.Ali,realnost je da 90% migranata su muskarci da najveci dio njih dolazi iz regije gdje nema rata,gdje nije bilo rata zadnjih 30 tak godina a u nekim krajevima i nikad:Alzir,Pakistan,Banglades.Kao i da ti ljudi nisu bijeli.Njemacka ih ne zeli.Ne zeli ih niko.Europska unija stvara od Usk kantona kokosinjac gdje cemo mi skupljati sav olos Bangladesa i Pakistana,sve muskarce polupismene do nepismene koji se zele domoci zapada tj Njemacke iako nemaju ni edukacije ni bilo cega da bi mogli da pomognu tu drzavu u buducnosti.Ko misli drugacije nek skopca da 90% tzv migranata nema nikakve dokumente,pa mi i ne znamo jel njih trazi INTERPOL.Ili ih mozda trazi vlada iz drzava odakle bjeze.To sto neki vide Bosnjaka kao nekog koji klanja i da zna ILMIHAL.Je do njih.Ja nisam vjernik,ne zelim da budem vjernik i za mene je strasno da neko kaze ko je ateista odjednom nije Bosnjak.Glupost.Ja ne branim tebi da budes vjernik,ali ti meni dajes neku svoju verziju fasizma
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 21 jun 2019 23:33

Jack je napisao/la: 21 jun 2019 22:25 Nasa buducnost je da gledamo vise kolektivno u sebe kao narod a ne da zaboravljamo genocid i da nam je ''vodja''dvicaros poluglupi iz Sarajeva koji klanja dzenaze u odsustvu i pravi od sekularnog naroda Bosnjaka neke mini talebane.A ovo je politicki poraz Sda koji se sveti Krajini.Ako pogledas nacelnike opstina Usk kantona vidjet ces veoma malo Sda kadrova.Neces u jednoj regiji vidjeti manje Sda vlasti danas nego u Krajini i Usk kantonu

Gledaj.Vecina ovih migranata su muskarci,mnogi su teroristi.vecina njih su ekonomski teroristi.Velika vecina u zargonu je 'nepismena''.Radi se o 22-25 godisnjim momcima koji nemaju srednju skolu zavrsenu.Da su to doktori,inzinjeneri,skolovani kadrovi.Dovoljno bi bilo kad bi otisli u ambasadu Italije,Finske,Njemacke,Francuske i Engleske i dobili bi papire.Ali,realnost je da 90% migranata su muskarci da najveci dio njih dolazi iz regije gdje nema rata,gdje nije bilo rata zadnjih 30 tak godina a u nekim krajevima i nikad:Alzir,Pakistan,Banglades.Kao i da ti ljudi nisu bijeli.Njemacka ih ne zeli.Ne zeli ih niko.Europska unija stvara od Usk kantona kokosinjac gdje cemo mi skupljati sav olos Bangladesa i Pakistana,sve muskarce polupismene do nepismene koji se zele domoci zapada tj Njemacke iako nemaju ni edukacije ni bilo cega da bi mogli da pomognu tu drzavu u buducnosti.Ko misli drugacije nek skopca da 90% tzv migranata nema nikakve dokumente,pa mi i ne znamo jel njih trazi INTERPOL.Ili ih mozda trazi vlada iz drzava odakle bjeze.To sto neki vide Bosnjaka kao nekog koji klanja i da zna ILMIHAL.Je do njih.Ja nisam vjernik,ne zelim da budem vjernik i za mene je strasno da neko kaze ko je ateista odjednom nije Bosnjak.Glupost.Ja ne branim tebi da budes vjernik,ali ti meni dajes neku svoju verziju fasizma
Naglo reaguješ bez potrebe.
Vidjeti “fašizam” u onom što sam ja gore napisao je ili ne čitati pažljivo ili ne znati šta znači fašizam.

I meni je također strašno kad neko kaže da ateista ne može biti Bošnjak i ne kontam odakle ti ideja da se ja s tim slažem. Plus također mi je strašno kad neko kaže da katolik ili pravoslavac ne mogu biti Bošnjaci. Također mi je smiješno kad neko kaže da se SDA (za koju ja nikad nisam glasao a vjerovatno i neću) nekako sveti Krajini pa šalje imigrante tamo iz neke političke odmazde. Smiješno. Pa ovi imigranti ne idu u Krajinu iz neke zavjere sa SDA/SDP nego zato što gledajući na mapu vide da im je tu najdirektniji put u EU. Krajina nije pod opsadom imigranata radi SDA niti SDP niti Sarajeva nego je radi svog geografskog položaja. Tačno je da se bolje može proći preko Livna ili Duvna ali ko što i sam vidiš, to su većinom ljudi koji ne znaju demografiju niti geografiju BiH. Plus imaš četnike i ustaše koji naravno prave probleme i otežavaju situaciju s migrantima - i ti to sve svrstavaš nekako pod okrilje SDA/SDP, ko da oni to rade, a ignorišeš činjenicu da četnici i ustaše drže 2/3 vlasti.

I po pitanju onoga da će se skupljati sav ološ Bangladeša i Pakistana, pa valjda bi ti sam trebao znati dovoljno o tome kakva je demografska situacija tamo, kakva ovdje i kuda teče imigracija i preko čega. Ne kontam zašto te to iznenađuje. USK se prazni i njega će neko naseliti. Sad. Ili ćemo mi. Ili neko drugi.

I na kraju pričaš o ekonomskim teroristima. Odakle ti taj termin uopšte i šta to ikako znači? Ne razumijem da takvo nešto i postoji. U stvari znam da ne postoji. Frustraciju razumijem. Ali ne razumijem ovake reakcije.

Šta sad treba uraditi? Pobiti ove ljude što traže bolje mjesto za život? Ostavit ih sa se smrznu ili krepaju bez hrane? Je li to tvoja solucija? I još nešto, fašisti nikada nisu bili poznati po svojoj religioznosti, ali po surovosti jesu.

Upravo jedan od glavnih razloga zašto sam vidio nešto dobro u Islamu i zašto sam odbacio ateizam koji mi se stalno nametao od ljudi oko mene jeste manjak te ljudskosti u ateizmu i neka pretjerana nehumanost i hladnoća. To su sve ljudi, Jack. Isto ko i ti i ja. Samo ljudi. Neki pametniji. Neki gluplji. Neki bolji, neki lošiji. Slažem se ja da ima tu svega. Pa i ološa, ali bitno je biti insan.
Zadnja izmjena: BosnjackaHercegovina, dana/u 21 jun 2019 23:44, ukupno mijenjano 1 put.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 21 jun 2019 23:43

Ti ljudi ne traze bolji zivot nego te ljude treba protjerati.Amerika je 8000 migranata odjebala iz Hondurasa.I zaprijetilo Meksiku da ce im uvesti sankcije.Drzava s preko 330 miliona stanovnika i koja je najbogatija drzava svijeta haman

Da.Ti ljudi su najveci olos koji je ovdje dosao s necasnim metodama.I koji nisu muhadzeri.Nemojte ih zvati izbjeglice jer ti ljudi ne bjeze od rata.Drzave odakle bjezu.Nemaju rat,nemaju ratne sukobe.I nemojte ih zvati izbjeglicama jer to oni nisu.Uz duzno postovanje prema 700 migranata Sirije koji jesu i zasluzuju svako postovanje

To su obicni ekonomski teroristi i trecerazredni olos koji je dosao ovdje jer nijedna drzava zapadne Europe im ne da azil ili vizu.Ko to ne vidi taj je slijep.Ko misli da ce ovo proci bez ijedne kapi krvi iduce godine.Taj je jos smijesniji..Nisam ja pricao o tebi pricao sam o nekim drugim ljudima

Radije nek dinosaurusi nasele tu zemlju ponovo nego ljudi koji pljackaju,pale,siluju i ubijaju se medju sobom

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jun 2019 00:03

Ako bilo ko misli da će nam oni pomoći da izmijenimo ustav i pretvorimo BiH u građansku, a kako ovdje neki i žele u "muslimansku" državu, grdno se varate. Oni su banda ekonomskih migranata(čast izuzecima poput ljudi sa porodicama, pravih izbjeglica iz Sirije, Jemena i Afganistana), koji se žele dočepati džabalame kod Njemaca, Francuza, Engleza, itd., koji su to uvidjeli i zatvorili svoje granice pod pritiskom svog naroda koji je shvatio da oni samo prave nered i većinom su ekonomski paraziti.
Tacno tako.Ako pogledamo statistiku doseljenih:

slika

Onda vidimo da kod nas najvise i nema izbjeglih.I ako idemo u detalje.Rat traje u 3 drzave:Libija,Jemen i Sirija.Rata sigurno nema u Alziru,Maroku,Egiptu i Iranu.A mozemo otici i do Indije i Bangladesa,pa da vidimo koliko tu ima nesretnika koji su dozivjeli rat i razaranje koji stvarno nemaju gdje.I onih koji zele ekonomski da se okoriste,a pritom nemajuci ni edukaciju ni bilo cega..Izbjeglih uvijek ima.Uvijek ima nesretnika koji su dozivjeli stradanja.Ali uvijek ima i ekonomskih terorista koji zele da se okoriste iako dolaze iz drzava gdje nema ratnih sukoba

Oni ne mogu sami sa sobom(dokaz Velika Kladuša, Salakovac, Hadžići, Bihać) kamoli sa nama, a pogotovo ne sa Srbima i Hrvatima.(sa njima neće ni biti zbog veta RS i nesposobnosti SDA da zavrne ruku HDZ-u, oni će svi ostati u većinski bošnjačkim kantonima USK,KS,TK,ZDK,BPK).
Tacno tako,ali vraga.Pogledaj kakav smjestaj dobiju izbjeglice po Sarajevu pa ces vidjeti kako ih iz Sarajeva protjeruje policija i baca sve u Usk kanton.Usk kanton je postao moze se reci kanta za smece za sve.Ali pricekaj jos 10 000 ''izbjeglica'' iz Bangladesa,Maroka,Alzira,Irana,Indije i odakle jos.Pa ces vidjeti tek kako ce proci Usk kanton i Bosnjaci tamo.Ponizeni,pregazeni i taman da ubije nekog katolika.Tja znas ko ce ispasti kriv.Naravno Bosnjaci.

Ako oni ikada dobiju pravo na stalni boravak u BiH i pravo glasa, nama će trebati još jedan ili možda čak i više članova predsjedništva, a možda i neki od nedokumentovanih prouzrokuju terorističke napade koje bi komšije jedva dočekale da se proglasi da je BiH neodrživa i da je razlaz i blokada Evropske Palestine najbolje rješenje, pogotovo ako u slučaju bude teži oblik terorizma ili terorističkih organizacija.
Glupa Bakirova vlast ce im dati takvo sta jer oni zele poslusne ovce,al na kraju jedino ces imati ''inzinjere'' s Bosanskim pasosom koji rade na arhitekturi obaranja mostova po Londonu

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 jun 2019 07:12

BosniaFirst je napisao/la: 21 jun 2019 17:47
Posljednji od ohrabrujući poteza koje je Wigemark napravio jeste otvorena ucjena vlasti Bosne novcima EU za smještaj muhadžira. Naime, nakon što su vlasti u Bihaću odlučile da muhadžire sklone u naselje Vučjak, Wigemark je zaprijetio povlačenjem 13 miliona eura odobrene pomoći za Bosnu ukoliko se muhadžiri ne vrati na lokacije koje su po volji EU. Dakle, EU će uz pomoć hrvatskih policijskih snaga hermetički zatvoriti svoju granicu, ne dopustiti čak i onim muhadžirima koji se nekako provuku ispod baražne vatre hrvatskih graničara da ostanu u toj zemlji, sve će ih vraćati u Bosnu, i to na mjesta i u kampove koje EU svojim parama odredi, a ne vlasti Bosne. I to isključivo na teritoriji Federacije, iako će licemjerno tražiti da se “teret krize” ravnomjerno raspodijeli po cijeloj zemlji.
De uozbiljite se. 99% migranata koje je uslo u Bosnu je vec izaslo iz nje i nalazi se u EU. Niko to ne moze sprijeciti. Niti Bosna odlucuje koliko ce uci ni koliko ce izaci. Moze samo da minimalno utice. Ovo je problem na koji Bosna moze da utice sa 0.00000001%

To bi podrazumijevalo da mi svima njima damo naše pasoše i da su oni svi složni, razumiju situaciju u BiH i slažu se sa nepostojećom bošnjačkom strategijom(zbog toga svedenom na SDA strategiju). Nijedno od ovoga nije slučaj.

Oni se međusobno tuku, napadaju našu policiju i prave nered na mjestima naseljenim skoro 100 posto muslimanima(Bošnjacima), iako su i oni hajmo reći "muslimani".

To su stvari koje se desavaju same od sebe. Ne trebas gledati samo u ove ljude vec u njihovu djecu, unuke praunuke. Asimilacija se desava kroz generacije. Svi muslimani koji se nasele u Bosnu ce postati Bosnjaci kroz generacije. Kao sto katolici postaju Hrvati. Neminovno.

To sto ima tuce i nasilje. To je logicno. Gomila muskaraca zbijenih na odredenom mjestu i u losim uvjetima,minimalnim novcanim resursima, razni jezici nacionalnosti obicaju itd. Imas tu ljudi svakakvih profila. Cak sta vise rekao bih i da nema toliko nasilja uzimajuci sve aspekte u obzir.

A i na samom pocetku teme sam navodio neke pozitivne primjere prilive migranata a medu njima sam naveo i da ce ovo pozitivno utjecati na koordinaciju policijskih i sigurnosnih tijela. Uvjezbat ce kontroliranje i nadgledanje okupljanja i pokretanja ljudi.

-Srbija i njeni sateliti u BiH rade na prebacivanju migranata na sve načine preko granice BiH, čak i ilegalno, a kasnije što brže moguće čak i sa putokazima u bošnjački većinske kantone u FBiH;
-Hrvatska i njeni sateliti u BiH kao da se koordiniraju sa srpskim kompanjonima u blokiranju puta migrantima van BiH, čak ih i ilegalno vraćaju u BiH;
-Srpski i hrvatski kvislinzi u BiH rade na onemogućavanju : uspostave kontrole granica BiH, kao i upotrebe OSBiH, povećavanja pripadnika Granične policije BiH, uspostave rezervnog sastava policije FBiH, dogovora o lokaciji za adekvatno zbrinjavanje migranata, čak i u kantonima gdje nemaju skoro nikakvog političkog utjecaja(Medeno Polje, Vučjak, kampovi u RS-u i kantonima pod kontrolom HDZ-a), čak i sprječavaju ispunjavanje uslova za dobijanje finansijske pomoći EU.

Izgleda da se srpska i hrvatska migraciona politika i tvoja slažu(naravno ti bi htio više sredstava za migrante, da se premjeste u RS i HDZ kontrolirane kantone, ali to je trenutno kao i u predvidivoj budućnosti fantastika i ništa više i to možeš okačiti mačku za rep, zbog onog što sam naveo gore iznad), što tebe čini korisnom budalom za ostvarivanje njihovih ciljeva.

Uozbilji se. Srbija i Hrvatska imaju uticaj na ovu situaciju kao i Bosna.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Gorchin
Član

Post Postao/la Gorchin » 22 jun 2019 08:03

Svaki Bošnjak kome je preci neki ekonomski migrant nego vlastiti brat Bošnjak iz Krajine je izdajica svog naroda i drzave. Kratko jasno. Nemojte okolišavat.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 jun 2019 08:21

Gorchin je napisao/la: 22 jun 2019 08:03 Svaki Bošnjak kome je preci neki ekonomski migrant nego vlastiti brat Bošnjak iz Krajine je izdajica svog naroda i drzave. Kratko jasno. Nemojte okolišavat.
Ko pise u tom smislu?
Migracije ne mozes sprijeciti. Samo mozes da vidis kako se mozes prilagoditi tome i izvuci maksimalnu korist od toga.

BosniaFirst
Član

Post Postao/la BosniaFirst » 22 jun 2019 08:34

Drina je napisao/la: 22 jun 2019 07:12
BosniaFirst je napisao/la: 21 jun 2019 17:47
De uozbiljite se. 99% migranata koje je uslo u Bosnu je vec izaslo iz nje i nalazi se u EU. Niko to ne moze sprijeciti. Niti Bosna odlucuje koliko ce uci ni koliko ce izaci. Moze samo da minimalno utice. Ovo je problem na koji Bosna moze da utice sa 0.00000001%

To su stvari koje se desavaju same od sebe. Ne trebas gledati samo u ove ljude vec u njihovu djecu, unuke praunuke. Asimilacija se desava kroz generacije. Svi muslimani koji se nasele u Bosnu ce postati Bosnjaci kroz generacije. Kao sto katolici postaju Hrvati. Neminovno.

To sto ima tuce i nasilje. To je logicno. Gomila muskaraca zbijenih na odredenom mjestu i u losim uvjetima,minimalnim novcanim resursima, razni jezici nacionalnosti obicaju itd. Imas tu ljudi svakakvih profila. Cak sta vise rekao bih i da nema toliko nasilja uzimajuci sve aspekte u obzir.

A i na samom pocetku teme sam navodio neke pozitivne primjere prilive migranata a medu njima sam naveo i da ce ovo pozitivno utjecati na koordinaciju policijskih i sigurnosnih tijela. Uvjezbat ce kontroliranje i nadgledanje okupljanja i pokretanja ljudi.

Uozbilji se. Srbija i Hrvatska imaju uticaj na ovu situaciju kao i Bosna.
BiH sada nema utjecaja zbog blokada četnika i ustaša, a može imati utjecaja na svoju granicu više nego bilo koja država EU, jer nije vezana nikakvim ugovorima, unijama, savezima da nekome polaže račune. Pogledaj samo kako su to Mađari, Poljaci, Česi, Hrvati riješili na svojoj granici. ISTO TO MOŽEMO I MI.

Kažeš asimilirati će se. ONI SE NE ASIMILIRAJU NI U AMERICI, IMAJU HILJADE SVOJIH UDRUŽENJA, NI U BILO KOJOJ EU DRŽAVI, GDJE ONI PRAVE SVOJA GETA.(Turci, Arapi i drugi migranti u Njemačkoj naprimjer)

Nisu oni Bošnjaci da žive tri mjeseca u drugoj državi i zaborave "kako se kaže na našem".

NJIH NE MOŽEŠ ASIMILIRATI, ŠTA GOD DA URADIŠ. ZAPADNE DRŽAVE SU SVIM SILAMA POKUŠALE, NE BI LI IMALI JEFTINU RADNU SNAGU I VIDIŠ REZULTATE(teroristički napadi, silovanje žena na sred ulice, no-go zone u centrima njihovih gradova gdje ni policija ne smije ulaziti, pljačkanje njihovih građana, zabrane izlaska nakon 23:00 u nekim mjestima zbog toga).

I sve se to ponavlja danas u USK. Sve je ovako počelo i u Njemačkoj i Francuskoj 2015. kada su tek počeli masovnije dolaziti(čak i "izbjeglice" iz Gambije).

Je li treba da krenu i naše žene silovati i provozati kombi trotoarom ili ubijati građane zbog mobitela da i vi vidite koliko je sati?

Vlasti USK trebaju uvesti rezervni sastav policije i postaviti na sve ulaze u USK i svim migrantima blokirati ulaz. Onda bi i možda išli preko Livanjskog kantona i RS kako vi to zamišljate i želite, ali nemate plana kako izvesti.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 jun 2019 09:12

BiH sada nema utjecaja zbog blokada četnika i ustaša, a može imati utjecaja na svoju granicu više nego bilo koja država EU, jer nije vezana nikakvim ugovorima, unijama, savezima da nekome polaže račune. Pogledaj samo kako su to Mađari, Poljaci, Česi, Hrvati riješili na svojoj granici. ISTO TO MOŽEMO I MI..

Ne. Mi to ne mozemo. Bosna (jos uvjek) nije nacionalna drzava Bosnjaka i to podrazumjeva da ne mozemo odlucivati samostalno o odredenim stvarima a ovo je jedna od njih. Bosnjaci nisu sami koji mogu donositi odluke o onome sto se desava na granici. Pogotovo ne na istoku BiH gdje trenutno zivi vecinski pravoslavno stanovnistvo i gdje 99% lokalne policije cine vlasi. Gdje administrativnu vlast imaju, vlasi.

Kakve ti crne odluke mozes donositi u Trebinju? Nikakve. Cije ovce njegova i livada. Bilo i ostalo. Bosnjaci ne odlucju sami. Sagledajte na stvari realno. Tek onda mozete i djelovati korektno i ispravno.
Kažeš asimilirati će se. ONI SE NE ASIMILIRAJU NI U AMERICI, IMAJU HILJADE SVOJIH UDRUŽENJA, NI U BILO KOJOJ EU DRŽAVI, GDJE ONI PRAVE SVOJA GETA.(Turci, Arapi i drugi migranti u Njemačkoj naprimjer)

Nisu oni Bošnjaci da žive tri mjeseca u drugoj državi i zaborave "kako se kaže na našem".

NJIH NE MOŽEŠ ASIMILIRATI, ŠTA GOD DA URADIŠ. ZAPADNE DRŽAVE SU SVIM SILAMA POKUŠALE, NE BI LI IMALI JEFTINU RADNU SNAGU I VIDIŠ REZULTATE(teroristički napadi, silovanje žena na sred ulice, no-go zone u centrima njihovih gradova gdje ni policija ne smije ulaziti, pljačkanje njihovih građana, zabrane izlaska nakon 23:00 u nekim mjestima zbog toga).
To su tek nebuloze. Ta geta naselja su upravo formirana da se oni ne bi integrirali. Francuska je gradila radnicka naselja za radnike koje je ona trazila i dovlacila avionom i brodovima nakon WWII

Slika alzirskih radnika po koje su slati avioni nakon WWII i dovlaceni u Evropu da rade u rudnicima, teska industrija itd. Te zgrade blokovi su bili izgradeni na periferiji gradova s namjerom da se oni ne integrisu u francusko drustvo. Trebali su tu da rade nekoliko godina i da se vrate nazad. Nije bilo prava ni na spajanje porodice. To je dozvoljeno tek naknandno. Tako je doslo do formiranja tih naselja.

slika

I da. Ne postoje nikakve no go zone i slicne gluposti koje si cuo na fox news.
Svaki doseljenik se asimilira. To je samo pitanje vremena. To se desi u nekoliko generacija. Neminovno.

Uopce ne shvacam vasu pricu.
Bosna nema nikakav uticaj na migrante. Nikakav. Nema apsolutno nikakve kapacitete da utice na to
Neki su ocito zaglavili u vremenu. Ako samo uzmemo u obzir Indiju i Kinu onda dodemo do cinjenicu da 50% stanovnika planete je iz te dvije zemlje. Manje vise. Afrika ce dobiti milijardu novih stanovnika do 2050.

Migracije nece stati. Naprotiv. Samo ce se jos vise ubrzati. Crnci, Azijati, obojeni i razni ce biti sve prisutniji oko tebe. Ma gdje god zivio. To je neminovnost.

Mislim zaboli me i za migrante i sto se mene tice moze cijela Afrika da plane. Zaboli me. Ali neki ocito zivite u nekom paralelnom svijetu. Kakve price o nekakavom Sarajevu sto salje migrante, nekakvim zavjerama i tricama i kucinama.

Trebas sagledati realno situaciju i ako si vec tu gdje jesi onda pokusaj izvuci neku korist

Gorchin
Član

Post Postao/la Gorchin » 22 jun 2019 10:30

Drina je napisao/la: 22 jun 2019 08:21
Gorchin je napisao/la: 22 jun 2019 08:03 Svaki Bošnjak kome je preci neki ekonomski migrant nego vlastiti brat Bošnjak iz Krajine je izdajica svog naroda i drzave. Kratko jasno. Nemojte okolišavat.
Ko pise u tom smislu?
Migracije ne mozes sprijeciti. Samo mozes da vidis kako se mozes prilagoditi tome i izvuci maksimalnu korist od toga.
Naravno da mozes sprijeciti migracije pogledaj primjer Hrvatske i Madjarske.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 22 jun 2019 12:43

Gorchin je napisao/la: 22 jun 2019 10:30
Drina je napisao/la: 22 jun 2019 08:21
Ko pise u tom smislu?
Naravno da mozes sprijeciti migracije pogledaj primjer Hrvatske i Madjarske.

Evo da citira samog sebe to jeste prenesem ono sto sam napisao u prethodnoj poruci :

Ne. Mi to ne mozemo. Bosna (jos uvjek) nije nacionalna drzava Bosnjaka i to podrazumjeva da ne mozemo odlucivati samostalno o odredenim stvarima a ovo je jedna od njih. Bosnjaci nisu sami koji mogu donositi odluke o onome sto se desava na granici. Pogotovo ne na istoku BiH gdje trenutno zivi vecinski pravoslavno stanovnistvo i gdje 99% lokalne policije cine vlasi. Gdje administrativnu vlast imaju, vlasi.

Kakve ti crne odluke mozes donositi u Trebinju? Nikakve. Cije ovce njegova i livada. Bilo i ostalo. Bosnjaci ne odlucju sami. Sagledajte na stvari realno. Tek onda mozete i djelovati korektno i ispravno.

Ne mozemo mi to uraditi jer nemamo cijelu moc odluke.

Hrvatska? U Bosni je sigurno uslo 100.000 migranata a trenutno ih je tu 10.000 maksimum. Gdje su ovi ostali? Vratili se nazad? Ne. Prosli u HR i dalje u SLO itd. HR nema kapacitet da zaustavi tu masu. Moze usporiti tu i tamo ali zaustaviti ne moze. Hrvatska nije niti moze zaustaviti bilo sto. I ne samo da se probijaju Iz Bihaca vec jos uvjek imas one koji se probijaju iz Srbije pa ka Vukovaru itd

Hrvatsku spasava i Sava jer tu imaju prirodnu granicu koja otezava prebacivanje. Mada migranti traze ta prelazna mjesta. Gdje su granice blizu jedna drugoj

U Madarskoj jesu zatvorili ali gore i dalje imas priliv migranata. Mada mi nije jasno i zasto su isli gore jer je preko BIH i HR krace do DE i FR i UK gdje im je i krajnji cilj. Ti migranti uglavnom idu europske drzave koje su imale kolonije.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 22 jun 2019 13:56

Jack je napisao/la: 21 jun 2019 22:25pravi od sekularnog naroda Bosnjaka neke mini talebane
"Sekularan narod" imas u Ceskoj republici gdje 16% stanovnistva vjeruje u Boga dok u Bosni prema popisu imas 0,78% ateista sto Bosnjake cini VJERNICKIM NARODOM! A posto 99% tog naseg vjernickog naroda sebe smatra muslimanima to nas nezavisno od volje ateista, katolika i pravoslavaca cini jednim od muslimanski naroda kojima vjera Islam propisuje da su muslimani braca nezavisno od etnicke pripadnosti.

Broj katolika u Ceskoj:
1921: 8.201.464 (82,0%)
1930: 8.378.079 (78,5%)
1950: 6.792.046 (76,3%)
1991: 4.021.385 (39,0%)
2001: 2.740.780 (26,8%)
2011: 1.082.463 (10,4%)

Broj ateista u Bosni 2013. godine: 27.853 ili 0,78%
Broj muslimana u Bosni 2013. godine: 1.790.454 ili 50,7%
Jack je napisao/la: 22 jun 2019 00:03zele da se okoriste iako dolaze iz drzava gdje nema ratnih sukoba
U Americi se to pravo (koje ti pogresno nazivas ekonomskim terorizmom) zove "pursuit of happiness" i slavi se za dan nezavisnosti protiv volje fasista koji su migrantima zeljeli uskrati to pravo:
slika
BosniaFirst je napisao/la: 21 jun 2019 17:47 jedan koristan savjet kako odabrati pravi potez koji skoro uvijek radi:
1)Saznati koji korak žele Srbija, Hrvatska i njihovi kvislinzi u BiH, da BiH napravi;
Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu: "Problem sa bošnjačkim nacionalizmom je u tome što on ne shvata da je sekularno društvo osnov BiH. Dakle, islamizacija Bošnjaka, koja se intenzivno dešava, pogotovo islamska radikalizacija, nužno vodi takozvanoj „debosnizaciji“ Srba i Hrvata. Bošnjački nacionalizam Srbe i Hrvate u BiH doživljava kao strano telo, koje u prvoj pogodnoj istorijskoj prilici treba izbaciti iz države ili asimilovati. To je posebno izraženo prema Srbima, kao potencijalnim žrtvama bošnjačkog resantimana koji vri u težnji ka ’revanšističkom genocidu‘. Što je ovakav bošnjački nacionalizam jači, to je BiH nestabilnija i disfunkcionalnija“

https://rs-lat.sputniknews.com/analize/ ... va-kljuc-/

Božo Ljubić: Svaki politički misleći Bošnjak a posebice samoproglašeni probosanski patrioti trebaju sebi postaviti pitanje s kime to misle izgraditi i održati Bosnu i Hercegovinu ako ne s legitimnim hrvatskim i srpskim predstavnicima.

http://www.dnevnik.ba/vijesti/bih/bozo- ... oga-zakona

BosniaFirst
Član

Post Postao/la BosniaFirst » 22 jun 2019 16:40

Abidaga je napisao/la: 22 jun 2019 13:56
BosniaFirst je napisao/la: 21 jun 2019 17:47 jedan koristan savjet kako odabrati pravi potez koji skoro uvijek radi:
Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu: "Problem sa bošnjačkim nacionalizmom je u tome što on ne shvata da je sekularno društvo osnov BiH. Dakle, islamizacija Bošnjaka, koja se intenzivno dešava, pogotovo islamska radikalizacija, nužno vodi takozvanoj „debosnizaciji“ Srba i Hrvata. Bošnjački nacionalizam Srbe i Hrvate u BiH doživljava kao strano telo, koje u prvoj pogodnoj istorijskoj prilici treba izbaciti iz države ili asimilovati. To je posebno izraženo prema Srbima, kao potencijalnim žrtvama bošnjačkog resantimana koji vri u težnji ka ’revanšističkom genocidu‘. Što je ovakav bošnjački nacionalizam jači, to je BiH nestabilnija i disfunkcionalnija“
Ti samo još da shvatiš da od tih 99 posto Bošnjaka, jedno 10 posto džamije nije ni vidilo, čak ni za bajram.(možda su stariji vidili dok su ih rušili u radnim komunjarskim brigadama) Nekih 70 posto jedino vidi za bajram, džumu i eventualno za ramazan, a svega možda 5-10 posto su "redovni" u džamiji.

U BiH nećeš viditi šerijatsku državu, smatrao to dobrim ili ne, čak iako je naseljena 100 posto Bošnjacima iz jednostavnog razloga. Zbog historijskih dešavanja u zadnjih 1000 godina, dakle zbog svega onoga kroz šta su Bošnjaci prošli kroz sav taj period, a posebno u zadnjih 200 godina, naše socijalne norme su takvog oblika da prosječni Bošnjak danas ne praktikuje Islam nikako ili veoma malo ili samo kada mu je od koristi. Postoje i ekstremni slučajevi koji mrze Islam i bilo šta islamsko(tkz. jugobalije, FGR, komunjare, debili, itd.), postoje na drugom kraju spektra oni koji su članovi različitih sekti Islama, pa sve do islamskih fundamentalista(koji opet praktikuju na različite načine, primjer selefija i vehabija(znam da nije pravilan naziv, ali kako drugačije da ih nazovem, ne kontrolišem ja riječnik u upotrebi), tkz. "mudžahedina"(ima razlike između ovih troje, ali ja nisam stručnjak, ovo je samo ono što sam primijetio) i starijih i nekih mlađih ljudi koji ne propuštaju vakat namaza, ali ne pripadaju gore navedenim). FGR i fundamentalisti(koji poštuju šerijat koliko im prilike i znanje dozvoljavaju) su granični(ekstremni) slučajevi i čine procentualno mali dio Bošnjaka, tj. ne pripadaju mainstreamu.

Pored ovoga imamo i 50 posto kršćana u BiH, sjeti se malo govora Alije Izetbegovića u Banja Luci 1991.g..
Tako da, preobrazba BiH u "islamsku republiku" nije moguća, možda je tvoja(i moja, ali u slučaju pravilne implementacije, ne kao teokratska diktatura Saudijske Arabije i Irana) lična želja, ali u praksi zbog navedenih faktora nemoguća.(sličnog je mišljenja i Alija bio)

Za kraj, mislim da je zaključak predstavništva genocidaša pravilan, iako su promašili poentu i Bošnjake samo gledaju kroz SDA(i to jednog dijela SDA, ne cijele), a naš politički spektar nije toliko jednoličan kao njihov, pa da se oprostiti tim maloumnicima, jer demokratija i sloboda mišljenja je previše kompleksna stvar za njih. Taj "bošnjački nacionalizam" ili bolje reći gledanje na BiH kao isključivo bošnjačke i muslimanske čak i nauštrb uništavanja svega bosanskog će i biti grobar BiH, koja u tom obliku na cijelih svojih 52 210 km2 može opstati jedino etničkim čišćenjem nemuslimana sa njene teritorije. Ovo je samo jedan dio bošnjačkog nacionalizma ili jedan od bošnjačkih nacionalizama, koji je slijepa ulica i ne smije prevladati(trenutno i ne preovladava, čak nije ni dominantan), jer nas vodi istim zločinima koji su počinjeni i nama 92.-95.g..

Lično mislim da bošnjački nacionalizam kao kohezivna ideologija ne postoji, jer ni Bošnjaci kao narod nisu kohezivni niti imaju definiranu strategiju, nažalost. To je skupina različitih ideologija i strategija, koje sve za cilj imaju opstanak BiH kao države i Bošnjaka kao naroda na ovom prostoru. Nešto slično se desilo sa Bošnjacima i tokom Drugog svjetskog rata, gdje su se neki pridruživali partizanima, neki domobranima, neki ipak SS-u, a neki čak i četnicima, dok je opet bilo i onih neutralnih.

Mislim da ćeš ipak preskočiti sve što sam napisao i samo pročitati što ti se uklapa u ideologiju, kao što vidim da si uradio i u prethodnom komentaru(ni pomena o ustaško-četničkom zatrpavanju BiH migrantima), ali barem nek je tu da vide i pročitaju ostali, možda se nađe neko ko može sagledati i razumijeti druge tačke gledišta.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 22 jun 2019 17:45

BosniaFirst je napisao/la: 22 jun 2019 16:40 U BiH nećeš viditi šerijatsku državu..
To je potpuno nevazno. Vazno je da cu vjerovatno vidjeti nestanak ustasa i dvotrecinsku muslimansku ako ne i dvotrecinsku Bosnjacku vecinu koja ce drzavu Bosnu uciniti gradjanskom protiv volje vlahadije. Takva gradjanska drzava ce omoguciti i nestanak cetnika zapadno od Drine. Hoce li nakon toga ta demokratska drzava Bosna postati serijatska, ateisticka, krscanska, jevrejska, hinduisticka, budisticka ili jednostavno dovoljno siroka za sve svjetonazore neka odluci parlament koji nece zavisti od cetnika i ustasa.
BosniaFirst je napisao/la: 22 jun 2019 16:40imamo i 50 posto kršćana u BiH
Na popisu 2013. godine ih je bilo 45%. Danas su blize 40%. Svaki dan izumiru u svim drzavama Evrope i nije vjerovatno da ce opstati u Hrvatskoj i Srbiji a kamoli u Bosni.
BosniaFirst je napisao/la: 22 jun 2019 16:40 Mislim da ćeš ipak preskočiti sve što sam napisao i samo pročitati što ti se uklapa u ideologiju, kao što vidim da si uradio i u prethodnom komentaru(ni pomena o ustaško-četničkom zatrpavanju BiH migrantima)
Moja ideologija je gradjanska Bosna protiv volje cetnika i ustasa. Muhadzire smatram dobrodoslim pojacanjem tog probosanskog fronta cak iako ce samo poklapati vlaska sela u USK:
slika
Gdje se ja i ti razilazimo? U procjeni da je veci broj muslimana bolji ili losiji za Bosnu i Bosnjake.
Zadnja izmjena: Abidaga, dana/u 22 jun 2019 18:24, ukupno mijenjano 1 put.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 jun 2019 18:21

Odrasla osoba ne bi trebala da valja tolike glupost i da trola beskonacno oko ovih ekonomskih terorista poput tebe.Trolas li trolas

Kao prvo niko ti nece doci iz Irana i Alzira da zivi u Smoljani ili Krnjeusi kraj Bos Petrovca.

Drugo niko nije pravio sigurnosni sistem izbjeglih ovdje,jer svi ''muuuuuhadzeri'' su pobacali licne karte i dokumente.Cuda li velikog.Onda ostaje jedino DNK ANALIZA ili otisak prstiju.Na kraju krajeva to ce ti i trebati jer bez Dnk analize nikad neces imati dokaza koliko ''brace'' iz Bangladesa je silovalo Bosnjakinja,ili ko je prebio policajca.Ovako s tim

Ozbiljnije drzave poput Madjarske imaju 1 sut kartu.Ako migrant u zadatom roku ne dodje u zbirni centar.Deportuje se automatski u drzave odakle je dosao.I ne samo to nego Madjarska ima sigurnosni sistem kakav nemaju ni bogatije drzave Eu tipa Austrija i Njemacka

I prestani pricati o braci Muslimanima iz daleke Svedske.Meni to nisu braca i nisu braca vecini Bosnjaka.Kako ti nisi iz Krajine nemas ni pravo glasa ovdje.

Vodi tu bracu u Gorazde i to komplet.Ja se slazem po tom pitanju.Sve migrante prebaciti u Gorazde.Pa da vidimo sta ce i kako ce narod Gorazda da se kulturno obogati s novim ''muuuhadzerima''

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 22 jun 2019 18:30

Ti se na ovoj temi ponasas kao da je ateista medju Bosnjacima 99% a muslimana 0,78% pa bi se po tebi muslimani trebali prilagodjavati ateistickoj ideji da Bosnjaci ostale muslimanske narode ne trebaju smatrati bratskim iako nam je to Bog propisao nezavisno od volje Tita i panslavena.

BosniaFirst
Član

Post Postao/la BosniaFirst » 22 jun 2019 18:32

Abidaga je napisao/la: 22 jun 2019 17:45
Gdje se ja i ti razilazimo? U procjeni da je veci broj muslimana bolji ili losiji za Bosnu i Bosnjake.
Ako pod "muslimani" misliš na Bošnjake ili ovu nekolicinu migranata sa porodicama, koji se trude da nađu posao i pomognu zajednici(ko onaj fudbaler u Podgrmeču ili onaj što se zaposlio kao frizer ili općenito migranti koji ne prave probleme i nađu posao), onda mislim da je bolje.

Ako misliš na većinu ovih migranata koji su željni socijale, bez dokumenata(koje su bacili) i bez poštovanja prema našoj policiji, narodu i zakonu, onda je veći broj takvih loše po Bosnu i sve njene stanovnike.

Što se tiče građanske države, ne vidim je kao sredstvo za etničko čišćenje, ali će se svakako genocidaški, UZPovski, fašistički srpski i hrvatski elementi pod tim ustavnim uređenjem odseljavati iz BiH koju ne smatraju svojom, jer plaču za maticom.

Biti musliman nije dozvola da radiš šta hoćeš. Treba ljude gledati po njihovim djelima, ne po ubjeđenjima, svako zna lagati, pretvarati se, zloupotrebljavati, zato treba biti na oprezu i vjerovati svojim očima i razumu prije svega.

Da li se razilazimo?

BosniaFirst
Član

Post Postao/la BosniaFirst » 22 jun 2019 18:39

Jack je napisao/la: 22 jun 2019 18:21 Odrasla osoba ne bi trebala da valja tolike glupost i da trola beskonacno oko ovih ekonomskih terorista poput tebe.Trolas li trolas

Kao prvo niko ti nece doci iz Irana i Alzira da zivi u Smoljani ili Krnjeusi kraj Bos Petrovca.

Drugo niko nije pravio sigurnosni sistem izbjeglih ovdje,jer svi ''muuuuuhadzeri'' su pobacali licne karte i dokumente.Cuda li velikog.Onda ostaje jedino DNK ANALIZA ili otisak prstiju.Na kraju krajeva to ce ti i trebati jer bez Dnk analize nikad neces imati dokaza koliko ''brace'' iz Bangladesa je silovalo Bosnjakinja,ili ko je prebio policajca.Ovako s tim

Ozbiljnije drzave poput Madjarske imaju 1 sut kartu.Ako migrant u zadatom roku ne dodje u zbirni centar.Deportuje se automatski u drzave odakle je dosao.I ne samo to nego Madjarska ima sigurnosni sistem kakav nemaju ni bogatije drzave Eu tipa Austrija i Njemacka

I prestani pricati o braci Muslimanima iz daleke Svedske.Meni to nisu braca i nisu braca vecini Bosnjaka.Kako ti nisi iz Krajine nemas ni pravo glasa ovdje.

Vodi tu bracu u Gorazde i to komplet.Ja se slazem po tom pitanju.Sve migrante prebaciti u Gorazde.Pa da vidimo sta ce i kako ce narod Gorazda da se kulturno obogati s novim ''muuuhadzerima''
Takvi su samo muslimani po imenu, ko što su i jugobalije muslimani ili se bar tako nazivaju i takva imena imaju. U zadnje vrijeme se slobodnije izražavaju ateistima.

Svaka čast Mađarskoj.(ne mislim na neokrstaške ispade i fašizam Orbana, nego na sređivanje migrantske krize)

Samo red, rad i disciplina i neće biti problema. Gosti trebaju znati pravila kuće i poštovati ih.

Odgovorite