Vitalna statistika BiH
Re: Vitalna statistika BiH
Rekao sam prije da ne kopiras to s drugih foruma.Imamo jednom godisnje vitalnu statistiku ii 2 put godisnje .Pa cemo vidjeti kakve ce cifre biti
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Ne znam ali katolicka crkva rece da ih je 5800 tinjak katolika krajem 2019 godine.A ovo je sva opstina racunajuci i Bosnjake.Ovo su porazne slike jer vidis masovan pad prvacica u odnosu na zivorodjene.Trebalo bi da bude izmedju 30-35 Bosnjaka prvacica ovdje

Glamoc ima duplo vise zivorodjenih od Drvara a u Drvaru imas 2/1/2 puta vise prvacica sk 2020/2021 nego u Glamocu.Ima jos tu nejasnoca.Ovo za Kresevo je raspad sistema.Ili se pisu katolici sad vise pod Sarajevo ili je doslo do masovnijeg iseljavanja.Takvo sta se je desilo u Fojnici ali jos nije u Kresevu.Iako i ta opstina ima malo stanovnika

DEMOGRAFSKI LOM
Porazni trendovi u BiH: Broj novorođenih u tri godine pao za osam posto

https://www.klix.ba/vijesti/bih/porazni ... /200820030
Porazni trendovi u BiH: Broj novorođenih u tri godine pao za osam posto

https://www.klix.ba/vijesti/bih/porazni ... /200820030
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!
- Steve_Rogers
- Član
Godine 2018. u FBiH rodjeno za 100%+ više djece nego u RS-u. Ove godine zbog pada od 10% izgubili smo tu dvostruku prednost. USK doživljava katastrofu. U jednu ruku mi je žao našeg naroda gore jer znam da je finansijska situacija loša, a u drugu ruku bih sve njih namlatio i rekao da konačno nešto sami poduzmu da živnu kanton a ne da kukaju kako ih Sarajevo zaboravlja. Izgleda da će nam pametnije biti ostaviti migrante gore, jer pitanje je hoće li za 10 godina iko ostati živjeti. Za jednu godinu pad od 132 živorođenih... Bruka.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
Prestani da spamas i jadikujes.Rekao sam prije da Usk kanton nije tacan kanton da ovdje ima masa djeca koja nije obuhvacena tim.A ova glupost da Glamoc ima duplo vise rodjenih od Drvara i neke opstine i broj rodjenih. Ne bih pretjerano komentarisao.To jedino moze da prodje u Sarajevu.Vlaska snasa kukanje i laprdanje.

Jel ono Faruk Muftic ''poslovni'' analitirac bio takodjer.Ili jos jedan lik.Pa je pricao o statistitici.Fakat sam se smijao kakve termine.Jel doticni nabavio ijedan podatak ili sumira vec svjeze zapakovane podatke.I onda daje neke svoje procjenePoslovni analitičar Adnan Fehratbegović godinama se bavi demografijom, a istraživanje koje je objavio na svojoj Facebook stranici najbolje govori o demografskom slomu u našoj zemlji, koji je prema njegovom mišljenju najveći problem u historiji Bosne i Hercegovine.
Daj uozbiljite se.Podatci nisu tacni posebno za Usk kanton a sta ce Poslovni analitirat da zna.Ko misli da lazem dat cu mu par adresa u Kladusoj pa raspitajte se na terenu.E,jakih mi kvazi eksperata.Ovakve vijesti mogu da prolaze na facebooku ili onom retajskom forumu Srbije x.

Meni se cini da su Bosnjaci prvaci svijeta kad dolazi do kukanja. I to je bas dosadno kad si optimista inace.Jack je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:15Jel ono Faruk Muftic ''poslovni'' analitirac bio takodjer.Ili jos jedan lik.Pa je pricao o statistitici.Fakat sam se smijao kakve termine.Jel doticni nabavio ijedan podatak ili sumira vec svjeze zapakovane podatke.I onda daje neke svoje procjenePoslovni analitičar Adnan Fehratbegović godinama se bavi demografijom, a istraživanje koje je objavio na svojoj Facebook stranici najbolje govori o demografskom slomu u našoj zemlji, koji je prema njegovom mišljenju najveći problem u historiji Bosne i Hercegovine.
Daj uozbiljite se.Podatci nisu tacni posebno za Usk kanton a sta ce Poslovni analitirat da zna.Ko misli da lazem dat cu mu par adresa u Kladusoj pa raspitajte se na terenu.E,jakih mi kvazi eksperata.Ovakve vijesti mogu da prolaze na facebooku ili onom retajskom forumu Srbije x.
![]()
![]()
Ali...
Gdje jos nisu tacni redovni podaci? Osim u USK. I znas li odprilike koliki udio djece nije upisan u ovoj statistici u USK?
Hvala unaprijed!
Sem Usk kantona.Podatci su tacni.To je to.Takodjer tacni su podatci i za Sanski Most i Kljuc.Ponajvise se radi o 2-3 opstine na samom sjeveru Bosne u Usk kantonu a to su Velika Kladusa,Cazin i Buzim
Ah da kuka kao vlaska snasa je obicaj da se kaze
Ah da kuka kao vlaska snasa je obicaj da se kaze

Kod skutora mislim da je moguce da podatci nisu sasvim tacni za opstinu Capljina.Neum je glupost jer ima vise prvacica tako broj rodjenih ovdje je daleko veci

Ma treba sačekati kraj godine pa onda vidjet gdje smo i šta smo.Kako god okreneš u odnosu na bosanske vlahe i pravoslavne karavlahe smo giganti i i oni bi dali sve da imaju stanje kakvo mi imamo.Mi se imamo još za šta uhvatit i dosta dobri općina na kraju god ćemo se sabrat.Limas100 je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:36Meni se cini da su Bosnjaci prvaci svijeta kad dolazi do kukanja. I to je bas dosadno kad si optimista inace.Jack je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:15Jel ono Faruk Muftic ''poslovni'' analitirac bio takodjer.Ili jos jedan lik.Pa je pricao o statistitici.Fakat sam se smijao kakve termine.Jel doticni nabavio ijedan podatak ili sumira vec svjeze zapakovane podatke.I onda daje neke svoje procjenePoslovni analitičar Adnan Fehratbegović godinama se bavi demografijom, a istraživanje koje je objavio na svojoj Facebook stranici najbolje govori o demografskom slomu u našoj zemlji, koji je prema njegovom mišljenju najveći problem u historiji Bosne i Hercegovine.
![]()
![]()
Ali...
Gdje jos nisu tacni redovni podaci? Osim u USK. I znas li odprilike koliki udio djece nije upisan u ovoj statistici u USK?
Hvala unaprijed!
Bas tako!Batonac je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:46Ma treba sačekati kraj godine pa onda vidjet gdje smo i šta smo.Kako god okreneš u odnosu na bosanske vlahe i pravoslavne karavlahe smo giganti i i oni bi dali sve da imaju stanje kakvo mi imamo.Mi se imamo još za šta uhvatit i dosta dobri općina na kraju god ćemo se sabrat.Limas100 je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:36Meni se cini da su Bosnjaci prvaci svijeta kad dolazi do kukanja. I to je bas dosadno kad si optimista inace.Jack je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:15
Jel ono Faruk Muftic ''poslovni'' analitirac bio takodjer.Ili jos jedan lik.Pa je pricao o statistitici.Fakat sam se smijao kakve termine.Jel doticni nabavio ijedan podatak ili sumira vec svjeze zapakovane podatke.I onda daje neke svoje procjene
![]()
![]()
Ali...
Hvala unaprijed!
Stanje je prilicno lose jer neki dijelovi Bosne se ne odrzavaju ekonomski.Vidi pod Usk kanton.A sta reci kad celnik jedne nazovi Bosnjacke stranke rece da je opstina Centar vaznija od 10 drugih Bosansih opstina.Mladji ljudi se iseljavaju jer ne mogu da cekaju zlatne kasike do svoje 90 godine.Dok drugi se bogate

I tu se polako pocinje ulagati mislim, par primjera su par fabrika njemacki u sani i cazinu koje su napravljene "nedavno".Jack je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:50 Stanje je prilicno lose jer neki dijelovi Bosne se ne odrzavaju ekonomski.Vidi pod Usk kanton.A sta reci kad celnik jedne nazovi Bosnjacke stranke rece da je opstina Centar vaznija od 10 drugih Bosansih opstina.Mladji ljudi se iseljavaju jer ne mogu da cekaju zlatne kasike do svoje 90 godine.Dok drugi se bogate
I necu da budem dosadan (ako jesam halali
I ako mozes reci.
Izmedju 100-200 nista vise od tog nazalost

Ako se usporedjuju rodjeni i prvacici, ove godine je upisano 400 manje prvacica u USK nego sto se rodilo prije 6 godina. Upisano oko 1650 rodilo se 2050 godine 2014. Ako je prije 6 godina još vise falilo djece, to znaci da se npr. 2300 ustvari rodilo a ove godine ima 1650 prvacica.Limas100 je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:54I tu se polako pocinje ulagati mislim, par primjera su par fabrika njemacki u sani i cazinu koje su napravljene "nedavno".Jack je napisao/la: ↑20 aug 2020 16:50 Stanje je prilicno lose jer neki dijelovi Bosne se ne odrzavaju ekonomski.Vidi pod Usk kanton.A sta reci kad celnik jedne nazovi Bosnjacke stranke rece da je opstina Centar vaznija od 10 drugih Bosansih opstina.Mladji ljudi se iseljavaju jer ne mogu da cekaju zlatne kasike do svoje 90 godine.Dok drugi se bogate
I necu da budem dosadan (ako jesam halali) ali nisi mi odgovorio na jedno od pitanja. Mislim na to ako znas odprilike koliki dio djece tih opstina nisu u ovoj statistici. Naprimjer trecina ili vise ili koliko god.
I ako mozes reci.
A jack neka ti objasni razliku izmedju 2300 i 1650.
==BOSNA==
Jako je iseljavanje.Djeca se rode u Ljubljani.Ostanu u Bosni godinu-dvije.I onda isele.Imas slucaj gdje se je zena rodila u Austriji a zivjela u Kladusoj vise godina.Ima dosta beneficija ako se djete tamo rodi.Takodjer dosta ima i Hrvatski pasos.Zagreb je 90-100 km od Kladuse,dok je Sarajevo 300+.Pa onda pogledaj gdje se isplati zeni roditi.Zagreb ili Sarajevo tamo

- Steve_Rogers
- Član
Djeca se rode vani, dodju u Bosnu pa opet isele? I krajnji rezultat je iseljavanje ljudi iz Krajine. Na spamujem ja nista vec realno komentarisem, Bosnjaci ako sad ne shvate sta ih je snaslo i presutno prihvate stanje misleci da je ustvari bolje nego sto jeste, nece ni moci promijeniti stanje na bolje. Nije svako trol ko kaze da nam se pocelo crno pisati kroz protekle tri godine. Ako mi prihvatimo stanje kakvo nam i jeste to ne znaci da idemo niz dlaku vlahurdiji u BiH. Hocemo li se poceti ponasati kao skutori proteklih 7 godina jer su oni "demografijom vec preuzeli ne samo Jajce, Novi Travnik, Vakuf, vec i Jablanicu i Konjic". Ne trebamo zivjeti u zabludama.Jack je napisao/la: ↑21 aug 2020 11:14 Jako je iseljavanje.Djeca se rode u Ljubljani.Ostanu u Bosni godinu-dvije.I onda isele.Imas slucaj gdje se je zena rodila u Austriji a zivjela u Kladusoj vise godina.Ima dosta beneficija ako se djete tamo rodi.Takodjer dosta ima i Hrvatski pasos.Zagreb je 90-100 km od Kladuse,dok je Sarajevo 300+.Pa onda pogledaj gdje se isplati zeni roditi.Zagreb ili Sarajevo tamo
A ovaj komentar o "snasi" necu ni komentarisati.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
Zamolio bih te ne komentarises svasta.Sem ako nemas kakve podatke da podijelis s nama.Ako nemas,onda bez komentara.
Hvala lijepo jos jednom
Hvala lijepo jos jednom

Rekao sam izmedju 100-200 tako da teoretski ne moze da bude 2300.Kao da postoji i 2 upisni rok.Nikad se ne zna.Sacekaj pocetak skolske godine za neki broj prvacica u Usk kantonu