☑ Pravila foruma i savjeti

Željko Komšić i Demokratska fronta

ABen
Član

Re: Željko Komšić_the Bosanac

Post Postao/la ABen » 27 mar 2013 08:18

e-din je napisao/la:jedno je glasati za predsjednistvo a drugo glasati na lokalnim ili opstim izborima za neku stranku!
Tacno!

Ali je onda potrebno napisati zasto i na kojim si izborima zasta glasao. Vecina shvata ovaj post od Abidage da je i uredu glasati za njegovu stranku. Sta stvarno nije uredu bacati glasove na Komsicevu stranku i njega ako se nemoze izbiti HDZ sa tim. A to podrazumjeva da se Komsic deklarise kao i Hrvat sta i jeste, jer Bosanac i Hercegovac nepostoji po nacionalnosti.

Jedno je da li cemo mi sa tim izbaciti HDZ ili ce mo bacati nase glasove na njegovu stranku.
Mi Bosnjaci vjerni Bosni

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 27 mar 2013 08:41

O novoj stranci trenutno nista ne znamo osim da ce je voditi patriota koji je vec 2 puta izbacio HDZ iz predsjednistva i koji ce sahraniti SDP. Ako Komsic opet bude kandidat za hrvatskog clana predsjednistva nema razloga da ga bosnjaci opet ne postave na tu poziciju.

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 27 mar 2013 17:08

Abidaga je napisao/la:
Roger Wilco je napisao/la:Pismen Bošnjak, NE MOŽE, ponavljam NE MOŽE glasati za Komšića.
Ja sam glasao za Komsica zato sto mu je protivkandidat bio Ustasa. :zastava:
Politicka nepismenost je vracati HDZ u Predsjednistvo.
Post ti nema uzročno-posljedične veze.
Velike li smo koristi od Komšića na toj prilično nebitnoj poziciji vidjeli. A baš nam je i ludi Ivo Miro Jović svojevremeno štete nanio. Nema šta.
Također koliko znam Komšić se ne može više kandidovati za tu poziciju.
Ja bih prije rekao da je on namjerno postavljen u svrhu problematizacije i aktuelizacije hrvatskog "pitanja ravnopravnosti" tj. trećeg entiteta a čega rezultate gledamo danas. Odlično je poslužio kao vidljiv simbol da se fanatizuju hrvatske mase koje su bile prilično defetisitčki raspoložene propašću samouprave kao i da evropski dušebrižnici i katolički sponzori imaju u šta konkretnu uprjeti prstom. Isto kao što je SDP bio ko fol protiv HDZ-a a danas im ispunjava svaku želju. Nikada hrvatska "stvar" nije bila jača a sve zahvaljujući Komšiću i SDP-u.
Sve je to jedna igranka a Komšić je podmetnut bošnjacima a ne hrvatima.
Igra forme i suštine u kojoj bošnjaci redovno ispadaju bekani i predmet šprdnje.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 27 mar 2013 17:31

e-din je napisao/la:jedno je glasati za predsjednistvo a drugo glasati na lokalnim ili opstim izborima za neku stranku!

Upravo tako, drago mi je da neko razumije kako dayton funkcionise.Ja se nisam okomio samo na SDA ja se okomim na svaku politicku stranku koja pravi sranja, sda je sa bakirom i tihicem na celu donijela niz socio ekonomskih sranja u svim kantonima,sporazum iz pruda je takodjer tihijevo maslo,brankovic je pokrao vise od Bosnjaka jedva smo ga se kutarisali, heco i silajdzic pa da ne nabrajam radeljasa i sl. sama cinjenica da se sarajevka zaobilaznica gradi vec 15 godina zatim sjetimo se cengica,bicakcica, i svim tih likova koji su svojom korupcijom unistili bosnjacko jedinstvo sve te stranke i BPS i A-SDA, SBIH, SDP , SBB NSRB sve su to nus produkti bosnjackog inata probudjenog cijelom plejadom losih ekonomskih i politickih poteza najglasnijiih clanova SDA.

Ja zivim za dan kada ce ozivjeti Bosnjacki blo institucija stvorena od svih drustveno-kulturno politickih organizacija koje ce ujedinjene zaposjesti vecinu na svim nivoima vlasti i time pokrenuti bosnjacku renesansu u ekonomiji, kulturi, drustvu i politici i dovesti na povrsinu niz okrenih, pismenih, elokventnih i promicudnih politicara koji ce izlobirati jacanje drzave ukidanje kantona, jacanje privrede, ukidanje entiteta i konacno uspostavu republike Bosne-Hercegovine.

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 27 mar 2013 18:37

Da je SDA kako valja niko od Bosnjaka nebi bjezao kod Komsica !
SDA ima UZASNO prljavu istoriju I prljavu sadasnjost.
Buducnost SDA ce biti prljava sve dok ih ne bacimo u smece I kaznimo ove razbojnike koji se kriju iza islama I bosnjastva.
Ista govna su SDP,a SBB ne treba ni spominjati.

DF barem daje neku nadu jer u startu znamo ko je Z.Komsic.

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 mar 2013 18:52

Roger Wilco je napisao/la:
Abidaga je napisao/la:
Roger Wilco je napisao/la:Pismen Bošnjak, NE MOŽE, ponavljam NE MOŽE glasati za Komšića.
Ja sam glasao za Komsica zato sto mu je protivkandidat bio Ustasa. :zastava:
Politicka nepismenost je vracati HDZ u Predsjednistvo.
Post ti nema uzročno-posljedične veze.
Velike li smo koristi od Komšića na toj prilično nebitnoj poziciji vidjeli. A baš nam je i ludi Ivo Miro Jović svojevremeno štete nanio. Nema šta.
Također koliko znam Komšić se ne može više kandidovati za tu poziciju.
Ja bih prije rekao da je on namjerno postavljen u svrhu problematizacije i aktuelizacije hrvatskog "pitanja ravnopravnosti" tj. trećeg entiteta a čega rezultate gledamo danas. Odlično je poslužio kao vidljiv simbol da se fanatizuju hrvatske mase koje su bile prilično defetisitčki raspoložene propašću samouprave kao i da evropski dušebrižnici i katolički sponzori imaju u šta konkretnu uprjeti prstom. Isto kao što je SDP bio ko fol protiv HDZ-a a danas im ispunjava svaku želju. Nikada hrvatska "stvar" nije bila jača a sve zahvaljujući Komšiću i SDP-u.
Sve je to jedna igranka a Komšić je podmetnut bošnjacima a ne hrvatima.
Igra forme i suštine u kojoj bošnjaci redovno ispadaju bekani i predmet šprdnje.

Ovo je zanimljiv pogled
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 28 mar 2013 03:13

Jakub je napisao/la:Da je SDA kako valja niko od Bosnjaka nebi bjezao kod Komsica !
SDA ima UZASNO prljavu istoriju I prljavu sadasnjost.
Buducnost SDA ce biti prljava sve dok ih ne bacimo u smece I kaznimo ove razbojnike koji se kriju iza islama I bosnjastva.
Ista govna su SDP,a SBB ne treba ni spominjati.

DF barem daje neku nadu jer u startu znamo ko je Z.Komsic.
U pravu si. Znamo ko je Komšić.
Da ponovimo.
"Čovjek je etnički Hrvat i politički Bosanac, sfrjotovskog tipa."
Takvi ne da neće zastupati interese bošnjaka, nego će gledati da nas što više oslabe jer su jaki bošnjaci glavna smjetnja ideologiji koju zastupa.
Kako ne možete ovo shvatiti?
NEMA patritotskih srba i hrvata koji bi podržavali bošnjačku "stvar".
Najveći izraz S-H patriotizma koji se može naći u "našem" Srbinu ili Hrvatu je ideal SRBiH sa sve tadašnjim odnosima snaga, normama, pravilima i vrijednostima. A valjda svi znamo gdje je mjesto bošnjacima u takvom poretku.
I kakva je to logika - da bi kaznili stranku koja ne zastupa naše nacionalne interese izabraćemo tipa koji će raditi direktno protiv naših interesa?!
A da ne spominjemo što se radi liku koji je potpuno nedorastao bilo kakvim višim političkim pozicijama i koji za savjetnike i članove kabinete bira pjane i jarane iz kafana. Pa tom liku političke stavove oblikuje vlasnik kafane "Tito".
Jesmol' zaista kao narod na to spali?!
Ništa lično ali ja ne mogu vjerovati da postoje ovakva razmišljanja. Stomak mi se steže od muke što i na bošnjačkim forumima čitam ovakve stavove.
Fakat svašta.

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 28 mar 2013 04:39

Roger Wilco je napisao/la:I kakva je to logika - da bi kaznili stranku koja ne zastupa naše nacionalne interese izabraćemo tipa koji će raditi direktno protiv naših interesa?!
Program nove stranke nam u ovom momentu nije poznat ali moze se predpostaviti da Demokratska fronta za razliku od SDA, SDP i SBB nece oduzimati bosnjacima gradjansko pravo da biraju obadva clana predsjednistva iz FBiH. To je Bosnjacki nacionalni interes a ne jos veci stepen etnokratije gdje ce nam ustase postavljati sefa drzave.

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 28 mar 2013 09:41

@Roger Wilco

Jarane,mene u zivota nikad nije bilo stid priznati gresku,pa zato daj mi ti prijedlog za koja glasati.

Ne spominje mi SBB i SDP jer mi se gade,a ni SDA jer mi je to ZIVOTNO RAZOCARENJE ,stranka koja mi je unistila sve o cemu sam sanjao I za sto sam se borio pocevsi od PL I prijeratnog aktiviste I simpatizera SDA.

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 29 mar 2013 08:24

Abidaga je napisao/la:
Roger Wilco je napisao/la:I kakva je to logika - da bi kaznili stranku koja ne zastupa naše nacionalne interese izabraćemo tipa koji će raditi direktno protiv naših interesa?!
Program nove stranke nam u ovom momentu nije poznat ali moze se predpostaviti da Demokratska fronta za razliku od SDA, SDP i SBB nece oduzimati bosnjacima gradjansko pravo da biraju obadva clana predsjednistva iz FBiH. To je Bosnjacki nacionalni interes a ne jos veci stepen etnokratije gdje ce nam ustase postavljati sefa drzave.
Stranka koja je u suštini politički izraz ideala tzv. "bosanaca" (kao i srba i hrvata koji žive na većinski bošnjačkim prostorima) i njihova glavna nada će kao prvi prioritet imati oduzimanje svih građanskih prava bošnjacima. A eventualno i ljudskih.
To budi siguran.
Ti se se fokusirao na nebitne sporednosti a čak i njih sasvim pogrešno tumačiš. Komšić kao član Predsjedništva svakako nije radio u korist bošnjačkih interesa. Čak štaviše ponekad je radio dirketno protiv (pogledati stavove prema Silajdžiću i drukanje amerikancima).
Međutim sve je to sasvim nebitno u svjelu činjenice da neki ovdje ne vide ništa pogrešno u činjenici da bošnjaci navijaju za stranku pod vodstvom etničkog hrvata, kadrovski popunjenu "bosancima", srbima i hrvatima i u suštini izrazito antibošnjački nastrojenu. Takva stranka se neće boriti ni za kakvu RBiH nego za SRBiH i to samo tamo gdje bošnjaci žive.
Ja mislim da ovdje neki apsolutno ne razumiju šta su bošnjački nacionalni interesi, ili da ih pogrešno tumače.
Također čini mi se da postoji nerazumjevanje situacije na bošnjački većinskim prostorima kao i neshvatanje prirode i namjera naših neprijatelja.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 29 mar 2013 16:27

“Radimo kao da ce sto godina biti mir,
a spremajmo se kao da ce sutra biti rat!”/Povijest Bosne/Noela Malcolma:
http://www.camo.ch/povijestbih.htm

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 29 mar 2013 16:49

Najbolje sto se Bosnjacima ikako moglo desiti je stranka Komsica

5 razloga zasto je tako

1)Nijedan Cetnik i ustasha mu nece dati podrsku, totalno nebitna stranka kao Srs stranka u po Teocaka.Tako ce proci od Gruda, Gacka do Trebinja
2)Za strahovanje je bilo, da se on i dalje slepa uz Sdp, i da cak.I kazem cak.Zlaja veliki crveni kmer dadne otkaz i on bude predsjednik Sdp.Takav Sdp bi ''harao'' jos decenijama
3)Njegova stranka, manje mandata Zlaji izdajici, ali tu ce takodjer i padeze ne znam Radoncic najebati
4)Jer realno, Bosnjaci nemaju nijednu Bosnjacku stranku, nemaju pameti da urade nesto progresivno, i nama najvise i godi stranka Zelje Bosanca
5)Jer ce na kraju ubiti dvije muhe jednim udarcem(Sdp i Sbb)

Sjecate se stranke Bojana Bajica(Nasa stranka).Gdje su oni danas?.

E, sto je Bajic bio.Tako ce uskoro i Sbb.A, uskoro i Sdp.

Dobro je.Nismo nista naucili, ali zna se da uvijek neko najebe

Nasa stranka
Stranka za Bih

Ovog puta tipujem krah Sbb, ali i Sdp ce dobro pasti.Ahhh.Bit ce komedija gledati takve izbore, vidjet cete
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 29 mar 2013 17:50

Na ovom forumu mislim da nema covjeka da vise mrzi komuniste od mene jer sam se rodio I odrastao u njihovoj po Bosnjake represivnoj drzavi.
Cuda su nam radili tako da izmedju njih I cetnika ne vidim nikakve razliku.Kao sto se cetnici nisu pridrzavali Biblije tako se ni komunisti nisu pridrzavali Kapitala nego smo imali national-sovinisticki srbo-komunizam.
Uspjeli smo vratiti nase ime,nas jezik,slobodu vjeroispovijesti I postali smo vrlo bitan dio BIH I pitamo se za PUNO,PUNO stvari.Jes' da smo sve to krvavo platili,Ali sve revolucije I odbrambreni ratovi se svoje na zrtvovanje.

Kakve veze sad ima Z.Komsic sa Onako dugim uvodom?
Prvo,Covjek je bosanski patriota I u jedinici koji su bili Bošnjaci barem 80% Covjek je zasluzio Zlatnog Ljiljana.
On je iz mijesanog h-s braka,a zene mu je Bbosnjakinja/Bosanka.

Kakvo nam on zlo moze nanijeti vise nego SDP,SBB ili SDA?

Jesu li samo Bošnjaci muslimani bosanski patriote?

B.Bogicevic,J.Divjak,Sucur tenkista,Domazet sa Igmana,Vikic,Kovac it'd itd.

Volio BiH Ja da je on Mujo,Ali I posten Zeljko mi ne smeta.

Jos jedan Mali kviz za Koga bi prije glasao?

Izaberi------------------
Komsic ili Scepo;
Komsic ili "Slucajni prolaznik";
Komsic ili Bakir;
Komsic ili lutak Tihic.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 29 mar 2013 18:04

Jack je napisao/la:Najbolje sto se Bosnjacima ikako moglo desiti je stranka Komsica

5 razloga zasto je tako

1)Nijedan Cetnik i ustasha mu nece dati podrsku, totalno nebitna stranka kao Srs stranka u po Teocaka.Tako ce proci od Gruda, Gacka do Trebinja
2)Za strahovanje je bilo, da se on i dalje slepa uz Sdp, i da cak.I kazem cak.Zlaja veliki crveni kmer dadne otkaz i on bude predsjednik Sdp.Takav Sdp bi ''harao'' jos decenijama
3)Njegova stranka, manje mandata Zlaji izdajici, ali tu ce takodjer i padeze ne znam Radoncic najebati
4)Jer realno, Bosnjaci nemaju nijednu Bosnjacku stranku, nemaju pameti da urade nesto progresivno, i nama najvise i godi stranka Zelje Bosanca
5)Jer ce na kraju ubiti dvije muhe jednim udarcem(Sdp i Sbb)

Sjecate se stranke Bojana Bajica(Nasa stranka).Gdje su oni danas?.

E, sto je Bajic bio.Tako ce uskoro i Sbb.A, uskoro i Sdp.

Dobro je.Nismo nista naucili, ali zna se da uvijek neko najebe

Nasa stranka
Stranka za Bih

Ovog puta tipujem krah Sbb, ali i Sdp ce dobro pasti.Ahhh.Bit ce komedija gledati takve izbore, vidjet cete
Dobro rečeno, komentari oko mene su u velikoj mjeri slični.

Intimno mi se mnogi povjeravaju da će glasati za Komšića, ali se samo neke sdp-ovce

javno izjašnjavaju da će neki od njih takođe preći u demokratsku frontu.

Čak najavljuju da će im iz centrale poslati povjerenika, ako se ovakvi trendovi u našem,

lokalnom sdp-u nastave.

Dezidijat
Član

Post Postao/la Dezidijat » 29 mar 2013 18:52

imati Komsica kao clana predsjednistva iz reda hrvata je definitivno dobro za drzavu,opet je bolje imat njega na tom mjestu nego covica ili nekog herce hajvana

ZV Keli
Član

Post Postao/la ZV Keli » 31 mar 2013 10:29

Jakub je napisao/la:Na ovom forumu mislim da nema covjeka da vise mrzi komuniste od mene jer sam se rodio I odrastao u njihovoj po Bosnjake represivnoj drzavi.
Cuda su nam radili tako da izmedju njih I cetnika ne vidim nikakve razliku.Kao sto se cetnici nisu pridrzavali Biblije tako se ni komunisti nisu pridrzavali Kapitala nego smo imali national-sovinisticki srbo-komunizam.
Uspjeli smo vratiti nase ime,nas jezik,slobodu vjeroispovijesti I postali smo vrlo bitan dio BIH I pitamo se za PUNO,PUNO stvari.Jes' da smo sve to krvavo platili,Ali sve revolucije I odbrambreni ratovi se svoje na zrtvovanje.

Prvo,Covjek je bosanski patriota I u jedinici koji su bili Bošnjaci barem 80% Covjek je zasluzio Zlatnog Ljiljana.

Komsic ili Scepo;
Komsic ili Bakir;
Komsic ili lutak Tihic.
:mashallah:

Roger Wilco
Član

Post Postao/la Roger Wilco » 04 apr 2013 06:14

Jakub je napisao/la:Na ovom forumu mislim da nema covjeka da vise mrzi komuniste od mene jer sam se rodio I odrastao u njihovoj po Bosnjake represivnoj drzavi.

Komsic ili Scepo;
Komsic ili Bakir;
Komsic ili lutak Tihic.
Pogrešno postavljaš stvari jer gledaš Komšića kao neku (lažnu) alternativu.
Nije Komšić nikakva alternativa trenutno petokolonaškoj i kiljentelističkoj "bošnjačkoj" političkoj sceni. I zašto ga odvajaš od Slučajnog Prolaznika kada je Komšić njegov produkt, đak i dojučerašnji intimus?
Upravo suprotno Komšić, kao politički izbor, je samo još jedan stepenik niže u spirali opadanja političke svijesti našeg naroda jer se kao alternativa bošnjačkim nesposobnjakovićima, lopovima ili izdajnicima predstavlja: nebošnjak, zastupnik antibošnjačke ideologije, jako skromnih državničkih i političkih kapaciteta i perjanica najfanatičnijih antibošnjačkih elemenata prisutnih na bošnjački većinskim područjima.
Meni je nevjerovatno da se 2013 ovo uopšte mora objašnjavati i to poslije iskustva sa Alijansom pa zatim SDP-om.
Ja ne znam čita li iko ono šta napišem jer izgleda da se vrimo u krug. Da ponovim:
"NEMA patritotskih srba i hrvata koji bi podržavali bošnjačku "stvar".
Najveći izraz S-H patriotizma koji se može naći u "našem" Srbinu ili Hrvatu je ideal SRBiH sa sve tadašnjim odnosima snaga, normama, pravilima i vrijednostima. A valjda svi znamo gdje je mjesto bošnjacima u takvom poretku."

Imam osjećaj da je sami doživljaj Komšića više vezan za ovo Bošnjačko (ne)razumjevanje stavova i pogleda "patriotskih" Srba i Hrvata, kako danas tako i jučet.
Također nevjerovatno ali izgleda da su glavne mušterije i konzumenti stoliĆarske propagande upravo Bošnjaci! Ispade da je upravo njihova propaganda ubijedila bošnjake da je SDP bošnjačka stranka ili da je antihrvatski nastrojen, da je Lagumđija perfidni prikriveni bošnjački ljevičar, da je Komšić probošnjački nastrojen, da postoje nekakvi S-H protobošnjaci, da MZ radi za bošnjake itd.

noel malcolm
Član

Post Postao/la noel malcolm » 04 apr 2013 15:54

Roger Wilco je napisao/la:

Komsic ili Scepo;
Komsic ili Bakir;
Komsic ili lutak Tihic.
Pogrešno postavljaš stvari jer gledaš Komšića kao neku (lažnu) alternativu.
Nije Komšić nikakva alternativa trenutno petokolonaškoj i kiljentelističkoj "bošnjačkoj" političkoj sceni. I zašto ga odvajaš od Slučajnog Prolaznika kada je Komšić njegov produkt, đak i dojučerašnji intimus?
Upravo suprotno Komšić, kao politički izbor, je samo još jedan stepenik niže u spirali opadanja političke svijesti našeg naroda jer se kao alternativa bošnjačkim nesposobnjakovićima, lopovima ili izdajnicima predstavlja: nebošnjak, zastupnik antibošnjačke ideologije, jako skromnih državničkih i političkih kapaciteta i perjanica najfanatičnijih antibošnjačkih elemenata prisutnih na bošnjački većinskim područjima.
Meni je nevjerovatno da se 2013 ovo uopšte mora objašnjavati i to poslije iskustva sa Alijansom pa zatim SDP-om.
Ja ne znam čita li iko ono šta napišem jer izgleda da se vrimo u krug. Da ponovim:
"NEMA patritotskih srba i hrvata koji bi podržavali bošnjačku "stvar".
Najveći izraz S-H patriotizma koji se može naći u "našem" Srbinu ili Hrvatu je ideal SRBiH sa sve tadašnjim odnosima snaga, normama, pravilima i vrijednostima. A valjda svi znamo gdje je mjesto bošnjacima u takvom poretku."

Imam osjećaj da je sami doživljaj Komšića više vezan za ovo Bošnjačko (ne)razumjevanje stavova i pogleda "patriotskih" Srba i Hrvata, kako danas tako i jučet.
Također nevjerovatno ali izgleda da su glavne mušterije i konzumenti stoliĆarske propagande upravo Bošnjaci! Ispade da je upravo njihova propaganda ubijedila bošnjake da je SDP bošnjačka stranka ili da je antihrvatski nastrojen, da je Lagumđija perfidni prikriveni bošnjački ljevičar, da je Komšić probošnjački nastrojen, da postoje nekakvi S-H protobošnjaci, da MZ radi za bošnjake itd.
Roger Wilco je u pravu.

Ljudima fali neko kao Komšić u bošnjaka,

pa svoju čežnju i želju poklanjaju njemu, jer nemaju bošnjačkog supermena da ih povede.

Jakub
Član

Post Postao/la Jakub » 04 apr 2013 18:36

Pa u cemu je onda problem?
Komsic nam ne moze uzeti ime,"zborit cemo bosanski" I bit cemo muslimani.
Za mene je on veci bosanski patriota od Alijinog Bakira,komuniste Zlatka,FahrA da I ne spominjem kao ni Tihog Prleta.

Nisam Ja opcinjen niti navijam (ne d'o Bog) za Komsica ,Ali je svakako Covjek sa najmanje oraha u dzepu od svih navedenih muslimana.

NIJE Bakir veci bosanski rodoljub od Komsica I to svi znate,Ali vam lijepo ime ,pa ne moze te da progutate.
Zalosno je da se podnistava borac,a podrumasi favoriziraju samo zato sto su "nasi".

Ja sam za Zlatnog ljiljana,a podrumasima BiH zabranio da se bave politikom.

:rat: :zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 04 apr 2013 19:46

Fukara Komsic je samo jaca kopija Bojana Bajica.Najveci ''Hrvat'' koji ce 99% glasova uzeti od Bosnjaka, a nece u Istocnoj Hercegovini ili Sekovicima

I kad spominjes Aliju.Pa, covjek je lagano mogao da nastavi s ratom, koje bi ga navjerovatnije spusili.Tudjman bi se slobodno povukao s dostignutih polozaja, a imao bi onda Srbe i svu cetnicku armiju protiv Bosnjaka, pa ti sad vidi.I ono je jedva, i to jedva spaseno.Spasavanje Kljuca, bas zbog tog sto su se uvezali 5 i 7 korpus tad, kroz Hrvatske linije.I to u zadnjih par sati, jer cetnici su bili 800 metara od Kljuca.Srbi bi vratili pocetne polozaje.Hrvati bi se povukli, dali cetaljima Drvar, mozda bi nekako uspjeli da isposluju Grahovo.A, Bosnjaci Krajine bi bili u totalnom okruzenju.Da ne spominjes da imas cjelovito Sarajevo, kao i da nije potpisano ''Brcko'' i to pod prijetnjom novog rata

Komsic i njegove borbe, koje je vodio, kao i Lagumdzija.Ostavi za neke bolje prilike.Obican oportunist, kao i uvijek koji je skopcao kako moze da i dalje muze glupe Bosnjake

Nece ti po Grudama niko glasati za Zelju Bosanca, najveceg Hrvata na svijetu.To ocekuj od Bosnjaka i nikog

I realno, mislim.Bosnjaci ce se vise podjeliti.Pola glasova Sdp i Sbb ce ici Komsi.I to je to

Uz dosta, uz ustaski kapital, i sve ono sto on dobija.Ne bojte se za dalje

Naravno, trebali su Bosnjaci da ratuju 1995 jos uvijek, jes samo.Kako bi nas Tudjman ustaski pas izradio, da bi Bihac izgubili.A, pitanje je ako bi i bio novi mir, da li bi imali 2/3 Sarajeva.Toliko o Tudjmanu i savezniku.

Za ostalo, i Komso

Rekao sam da je on zamjena.Nista drugo.Strateska zamjena zapadnih mocnika

1 plan je bio da se instalira Nasa stranka, tj njihova da bude nova opcija zaglupljivanju Bosnjaka
2 plan je bio da se unisti Sbih, sto je i uradjeno.Onda je plan bio da se radi na stvaranju zamjene za Nasu stranku, njihovu kad se je vidjelo da je gotovo.Opa.Zamjena.Seljacic koji ne zna padeze i prijeratni novinarcic i Kosovac(Fahro Teletina) dolazi i mijenja Bojana Bajica

No, 20 godisnji plan, jer bas toliko je trebao Fahro Teletina da vlada i da razbija pamet Bosnjacima.Nije prosao, pa ce i on u stratesku zamjenu.Umjesto Fahre Teletine, dolazi novi igrac, on zamjenjuje Fahru.A, to je Zelja Bosanac, aka najveci Hrvat

Ne bojte se.Vidio sam od 2006, rast i razvoj Nase stranke, imali su i 2 nacelnika opcine, a jedno mjesto je bilo i Bos Petrovac.Danas nemaju ni odbor u toj opcini.A, onda je dosao Teletina, kao zamjena jakog cifutskog lobija da se ponize Bosnjaci.No, i oni su skopcali da taj potroseni kondom se brzo mijenja

Zelja Bosanac je nova takticka zamjena, i mlacenje prazne slame Bosnjacima.
Nista vise, a ni manje.Ko i dalje vjeruje da je on neki politicar, onako glup i jadan, onda je fakat smijesan

Sve to ce imati i kulminaciju.Kad casa bude pri vrhu.U stvaranju jace desne Bosnjacke stranke.To se jos nece desiti, jer stranim mentorima vazno je da Bosnjaci budu poslusne ovcice, i da drugi najveci Hrvati dobijaju nase glasove.Ali, nema razlike izmedju nazovi Muslimana Lagumdzije i najveceg Hrvata

Znao sam jos 2012 godine da zapad ide na to, jos poslije lokalnih izbora, kada se je bas Fahro posteno osramotio

Zelja ''Bosanac'' dolazi kao zamjena jakog cifutskog lobija, da rusi Bosnjake iznutra.Nista vise, a ni manje

Oni ne zele jake nacionalno Bosnjake, nego da im razbijaju pamet na vise dijelova

Isto sranje, drugo pakovanje.Vec vidjeno
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Odgovorite