Pod ''pobijediti'' sam mislio dobiti više mandata od SDA-SBB-DF koalicije
Izbori statistika
Re: Lokalni izbori 2020
Ma,mogu oni pricati sta hoce.Zna se ko je trgovac statistikom.
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

Čudo nam Gorčin ne daje nikakvo mišljenje što se tiče ovih izbora u Mostaru.
Evo kratko moje misljenje. Za one koji nisu upratili ja sam Mostarac i glasao sam naravno.
Po meni su izbori prosli kao i ocekivano sa jednom blago pozitivnom tendencijom po nas. Moram priznati da sam bio nesiguran sa obzirom da odavno nismo imali izbore. Ocekivao sam zato relativno vecu izlaznost nego u ostatku BiH sto smo i dobili. Izlaznost je naravno veca od 55% jer nema 100 000 biraca u Mostaru. Mozda je toliko ukupno stanovnika ali biraca nikako nije.
Moramo cekati konacne rezultate jer moze se desiti da Hrvati i Srbi zajedno imaju tih 18 vijecnika. Isto tako mozemo i mi prebaciti na taj broj. Biti ce interesantno kano ce glasovi postom utjecati na konacni rezultat.
U svakom slucaju, osjeti se panicarenje kod skutora.
Po meni su izbori prosli kao i ocekivano sa jednom blago pozitivnom tendencijom po nas. Moram priznati da sam bio nesiguran sa obzirom da odavno nismo imali izbore. Ocekivao sam zato relativno vecu izlaznost nego u ostatku BiH sto smo i dobili. Izlaznost je naravno veca od 55% jer nema 100 000 biraca u Mostaru. Mozda je toliko ukupno stanovnika ali biraca nikako nije.
Moramo cekati konacne rezultate jer moze se desiti da Hrvati i Srbi zajedno imaju tih 18 vijecnika. Isto tako mozemo i mi prebaciti na taj broj. Biti ce interesantno kano ce glasovi postom utjecati na konacni rezultat.
- Zenicaninn
- Član
Ako dobijemo najmanje 18 vjecnika inšaAllah onda ce UZP-ovci morati zvanično premjestiti hastalni grad Hrvata u Lišticu. 
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
Ove izdajice po svome. Sladji im je uzp!
Tanović: BH Blok neće koalirati sa Koalicijom za Mostar ''Za to ne postoji suglasnost.
Tanović: BH Blok neće koalirati sa Koalicijom za Mostar ''Za to ne postoji suglasnost.
''Jasno je da je BH Blok odlučujući čimbenik u svakom pogledu za Grad Mostar. Nadam se da će nas građani prepoznati i ubuduće i da će se ove promjene prenijeti u 2022. godinu. Jasno je da BiH ima svoj građanski pravac'', rekao je Tarik Tanović ispred BH Bloka. Komentirao je i to da Koalicija za Mostar očekuje podršku BH Bloka za formiranje vlasti.
Tko je bio dio problema ne može biti dio rješenja'', rekao je Tanović. Arman Zalihić naveo je kako su definitivni pobjednici u Starom Gradu. ''Tu smo još uvijek prva politička opcija, Koalicija za Mostar je druga, Prva mostarska partija treća, koja je naš partner, tako da BH Blok i PMP imaju tri vijećnika, a Koalicija za Mostar dva'', rekao je Zalihić. Za priču o koalicijama je, kaže, rano. ''Moramo prebrojati ovo sve do kraja, iz dijaspore treba doći 4.000 listića koje treba prebrojati i to će imati važan utjecaj. Tek ćemo poslije toga biti pametniji i nećemo u koaliciju ni s kim na osnovu nečijeg imena i prezimena nego konkretnih reformi i mjera. Za sve je to rano'', kazao je o koalicijama.
''Dogovor ne postoji, samo principi. Potrebno je da se u vijeću podvuče crta, a onda možemo prviti većinu na osnovu nekih reformi. Mi nećemo nikoga bjanko podržati. Licitiranja i spominjanja koalicija u javnosti su bila samo mobiliziranje biračkog tijela nacionalnih blokova, što je na kraju propalo'', dodao je. Kada je u pitanju Gradska lista, naveo je kako trendovi u Jugozapadu i Zapadu pokazuju da će uzeti po jedan mandat na ta dva područja. ''Građanska opcija će udvostručiti broj mandata, jer je SDP kao jedina građanska opcija 2008 imao tri vjećnika, a sad smo na šest vijećnika'', rekao je Zalihić.
Prva analiza izbornih rezultata u Mostaru: Probosanske snage na korak do 18 vijećnika, presuđuje dijaspora
https://www.istraga.ba/prva-analiza-izb ... dijaspora/Prema neslužbenim i prelimininarnim rezultatima, probosanske stranke, za sada, imaju najmanje 16 gradskih vijećnika u Mostaru. Ukoliko u izbornim područjima Zapad i Jugozapad koalicije BH Blok i Koalicija za Mostar osvoje dva mandata, imat će dovoljno ruku za izbor gradonačelnika. Trenutno stanje je ovakvo. Gradsko područje Stari grad daje pet vijećnika.
Po svemu sudeći, Koaliciji okupljenoj oko SDA pripast će tri vijećnika, dok će BH blok osvojiti dva vijećnička mjesta. Na području Sjever Koalicija za Mostar osvojit će oba gradska vijećnika, koliko će osvojiti i na području Jugoistok. To znači da će probosanske stranke u gradskim područjima Sjever, Stari Grad i Jugoistok osvojiti devet mandata. Gradsko područje Jug daje dva gradska vijećnika. Prema trenutnim rezultatima HDZ-u pripadaju oba gradska vijećnika, ali nisu prebrojani glasovi iz dijaspore.
Koaliciji za Mostar potrebna je desetak glasova da bi osvojili jedan mandat na Jugu. U tom slučaju HDZ-u bi pripao jedan mandat, dok bi Koalicija osvojila jedan, čime bi se probosanske snage “popele” na deset mandata. Na gradskom području Jugozapad BH Blok koji čine Naša stranka i SDP osvojit će sigurno jedan od ukupno sedam vijećnika. I Koalicija za Mostar na tom gradskom području ima šansu da osvoji još jedan mandat.
No, i bez toga, probosanski blok bi imao jedanaest mandata. Na području Zapad BH Blok bi mogao imati jednog gradskog vijećnika. U tom slučaju, probosanske snage bi osvojile dvanaestog gradskog vijećnika. Kada je u pitanju Gradska lista, ona daje 13 vijećnika. Prema trenutnim rezultatima Koalicija za Mostar osvojila je pet mandata, HDZ bi imao četiri, BH Blok dva, Hrvatska republikanska stranka jedan i koalicija Ostajte ovdje (SNSD) jedan mandat.
Zbroje li se mandati Koalicije za Mostar (pet) sa vijećnicima BH Bloka (dva), to znači da bi sa gradske liste probosanske snage osvojile ukupno sedam mandata. Tako bi probosanske stranke osvojile ukupno devetnaest mandata, što bi bilo dovoljno ruku za izbor gradonačelnika Mostara. Međutim, situacija se može okrenuti ukoliko Koalicija za Mostar ne osvoji nijednog vijećnika na Jugu, te BH Blok ne uspije dohvatiti jedan mandat na Zapadu.
U tom slučaju HDZ i hrvatske stranke pojačane Koalicijom Ostajte ovdje (SNSD) osvojile bi osamnaest gradskih vijećnika, pa bi mogle izabrati gradonačelnika. Međutim, u svakoj od navedenih opcija bi bilo problema za usvajanje budžeta jer je za to potrebna podrška 24 vijećnika.
Bitno je reci da je 1991 u Konjicu bilo 11.500 katolika a danas mozda oko 500.Bihmos je napisao/la: ↑21 dec 2020 02:42 Evo kratko moje misljenje. Za one koji nisu upratili ja sam Mostarac i glasao sam naravno.
Vecina je skrsena u i oko Mostara. Pa ovi iz Kaknja itd. Dakle upregli su sve moguce kako bi tu uzeli primat ali evo kao sto vidimo ne mogu prebaciti ni 50%. Da ne pricamo o tome da uopste nema katolika na teritoriji Mostara koji je bio pod kontrolom ARBIH. U biti ima ali apsolutno beznacajno i nema nikakakvih naznaka da oni mogu doci i zivjeti u kvartovi gdje su Bosnjaci vecina. Strah u kostima.
Na drugoj strani je suprotno. A u biti Bosnjaci i nisu imali niti imaju neku strategiju za Mostar. Nasi ljudi su uspjeli odrzati status kvo pa i vise od toga.
Ocekujem potpuni prekret kada se spoji Mostar spoji autoputem sa Sarajevom. Tada ce to biti +- 1h voznje. Ocekuj onda masovnu navalu nasih ljudi iz Sarajeva i okoline. Od gradnja vikendica pa nadalje. Znam koliko su sarajlije gradile vikendice po Tarcinu i okolinu. To je predgrade Sarajeva. Sutra ce to biti Mostar. Danas i Arapi masovno grade po Tarcinu i Hadzicima jer je to predgrade Sarajeva. Sutra ce biti isto i u Mostaru i to na kub jer je Tarcin selo a Mostar....je Mostar.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Da, autoput je jedna velika pozitiva ali viditi cemo kad ce se zavrsiti i kako ce uticati.Drina je napisao/la: ↑21 dec 2020 06:03Bitno je reci da je 1991 u Konjicu bilo 11.500 katolika a danas mozda oko 500.Bihmos je napisao/la: ↑21 dec 2020 02:42 Evo kratko moje misljenje. Za one koji nisu upratili ja sam Mostarac i glasao sam naravno.
Vecina je skrsena u i oko Mostara. Pa ovi iz Kaknja itd. Dakle upregli su sve moguce kako bi tu uzeli primat ali evo kao sto vidimo ne mogu prebaciti ni 50%. Da ne pricamo o tome da uopste nema katolika na teritoriji Mostara koji je bio pod kontrolom ARBIH. U biti ima ali apsolutno beznacajno i nema nikakakvih naznaka da oni mogu doci i zivjeti u kvartovi gdje su Bosnjaci vecina. Strah u kostima.
Na drugoj strani je suprotno. A u biti Bosnjaci i nisu imali niti imaju neku strategiju za Mostar. Nasi ljudi su uspjeli odrzati status kvo pa i vise od toga.
Ocekujem potpuni prekret kada se spoji Mostar spoji autoputem sa Sarajevom. Tada ce to biti +- 1h voznje. Ocekuj onda masovnu navalu nasih ljudi iz Sarajeva i okoline. Od gradnja vikendica pa nadalje. Znam koliko su sarajlije gradile vikendice po Tarcinu i okolinu. To je predgrade Sarajeva. Sutra ce to biti Mostar. Danas i Arapi masovno grade po Tarcinu i Hadzicima jer je to predgrade Sarajeva. Sutra ce biti isto i u Mostaru i to na kub jer je Tarcin selo a Mostar....je Mostar.
Interesantno i pomalo iznenadjujuce je bas to sto spominjes da su oni dovukli masu ljudi iz Konjica, Jablanice, srednje Bosne. Kad na to dodas standardni priliv iz Skutorije ocekivano bi bilo da oni totalno dominiraju na izborima. Ja jedino mogu zakljuciti da je masa tih ljudi ponovo digla sidro i nastavilo za HR eventualno EU. To se podudara i sa onim clankom sto sam postavio nedavno o neboderima bez dijece.
- Zenicaninn
- Član
Po svemu sudeći obe pro BH koalicije imaju zajedno dovoljno da naprave vecinu u Mostaru.
Postoje tri opcije za vecinu:
Obe pro BH opcije koaliriju, sto je skoro pa nevjerovatno zbog ljevicarskih ekstremista u jednom BH bloku i njihovoj mrznji prema koalciji za Mostar posto se SDA nalazi u njoj.
Ljevicarski BH Blok koalira sa HDZ-om, sto je vise vjerovatno, jer im je mrznja prema UZP-ovcima manja nego prema koalciji u kojoj je SDA.
Koalicija za Mostar koalira sa HDZ-om jer su prinuđeni na to posto ekstremni ljevicari ne zele sa drugom pro BH opcijom napraviti vecinu u Mostaru, sto je po meni najvjerovatnije od ove 3 opcije.
Uglavnom ce biti veoma interesantno.
Postoje tri opcije za vecinu:
Obe pro BH opcije koaliriju, sto je skoro pa nevjerovatno zbog ljevicarskih ekstremista u jednom BH bloku i njihovoj mrznji prema koalciji za Mostar posto se SDA nalazi u njoj.
Ljevicarski BH Blok koalira sa HDZ-om, sto je vise vjerovatno, jer im je mrznja prema UZP-ovcima manja nego prema koalciji u kojoj je SDA.
Koalicija za Mostar koalira sa HDZ-om jer su prinuđeni na to posto ekstremni ljevicari ne zele sa drugom pro BH opcijom napraviti vecinu u Mostaru, sto je po meni najvjerovatnije od ove 3 opcije.
Uglavnom ce biti veoma interesantno.
“Sigurno je da Allah neće izmijeniti stanje u kojem se nalazi određeni narod sve dok se taj narod ne promijeni” (Kur'an Sura er-Ra'd, Ajet 11)
- Pita sirnica
- Član
Sta ovi izbori pokazuju, sta je Jack toliko puta dokazao, UZP je na izlaznim vratima. Fasista covic sve proba da usvoji aphardajtski sistem glasanja. Toliko primjera koliko se uja doselilo u Mostar i okolicu i opet propao plan fasistickog udruzenja hns. Da podsjetim samo na one crne kosulje iz Neretvice, nema ih u Konjicu vise, haman nema ni u Mostaru.
Za prvu analizu izbora dodao bi 2 tacke.
1. Aluminij = moje misljenje, kra-de-ze je radi ove firme izgubio min 1800 glasova! Oni koji su derali clanske karte pred kamarama i oni koji su otisli u njemacku da razvoze pakete sigurno nece glasat za covica a kamoli se prijavit
2. CIK = novi clanovi su uspjeli, kolko tolko, da ociste prijave sa postom. Nevjerovatno da se vise „pro-BH“ glasaca prijavilo nego uja. Nekoliko stranica prije pise i brojka. Da nije CIK izbrisao nekoliko hiljada covicevih prijava danas bi ovo bila druga prica.
I jos jedno pitanje za Jack-a= kada vidim ove brojke glasaca kod uja mozeli se rec da i oni lazu sa brojem prvacica? Da ustvari dolaze iz drugih opcina? Kao cete iz Lopara koji salju djecu u Brcko.
Za prvu analizu izbora dodao bi 2 tacke.
1. Aluminij = moje misljenje, kra-de-ze je radi ove firme izgubio min 1800 glasova! Oni koji su derali clanske karte pred kamarama i oni koji su otisli u njemacku da razvoze pakete sigurno nece glasat za covica a kamoli se prijavit
2. CIK = novi clanovi su uspjeli, kolko tolko, da ociste prijave sa postom. Nevjerovatno da se vise „pro-BH“ glasaca prijavilo nego uja. Nekoliko stranica prije pise i brojka. Da nije CIK izbrisao nekoliko hiljada covicevih prijava danas bi ovo bila druga prica.
I jos jedno pitanje za Jack-a= kada vidim ove brojke glasaca kod uja mozeli se rec da i oni lazu sa brojem prvacica? Da ustvari dolaze iz drugih opcina? Kao cete iz Lopara koji salju djecu u Brcko.
B -> B -> B
-
anteportas
- Član
Na dobrom smo putu da uzmemo 18, možda i 19 vijećnika u Mostaru. Računajte da ima nekoliko hiljada naših glasova i iz dijaspore. Više od S i H i to značajno.
Gradska izborna komisija na čelu ima Hilmu Đideliju, a Centralna izborna komisija je od marta naša. Budite sigurni da bi HDZ sebi navukao glasove da oni drže GIK i CIK.
Čovića čitav život gledam na TV, a sinoć je prvi put ikad djelovao poraženo. Ovo je trebala biti njihova pobjeda kojom bi nas ucjenjivali za izborni zakon. Ovako se sve okreće.
CIK, VSTV, Glavni federalni tužilac, uskoro Glavni državni tužilac, Predsjedništvo, Centralna banka... sve te institucije su otete od HDZ-a u zadnjih par godina. Red je da im se sad uzme ono najdraže - gradonačelnik Mostara. Kao uvod u 2022. i izbacivanje iz Vlade FBiH.
Nakon eventualnog nestanka sa državnog i federalnog nivoa vlasti, Hrvati bi tek krenuli u demografski kolaps. Al o tom, potom.
Gradska izborna komisija na čelu ima Hilmu Đideliju, a Centralna izborna komisija je od marta naša. Budite sigurni da bi HDZ sebi navukao glasove da oni drže GIK i CIK.
Čovića čitav život gledam na TV, a sinoć je prvi put ikad djelovao poraženo. Ovo je trebala biti njihova pobjeda kojom bi nas ucjenjivali za izborni zakon. Ovako se sve okreće.
CIK, VSTV, Glavni federalni tužilac, uskoro Glavni državni tužilac, Predsjedništvo, Centralna banka... sve te institucije su otete od HDZ-a u zadnjih par godina. Red je da im se sad uzme ono najdraže - gradonačelnik Mostara. Kao uvod u 2022. i izbacivanje iz Vlade FBiH.
Nakon eventualnog nestanka sa državnog i federalnog nivoa vlasti, Hrvati bi tek krenuli u demografski kolaps. Al o tom, potom.
Koliko sam ja shvatio citajuci onaj sporazum kada je izasao
- Gradonacelnik je pozicija kao i prije
- Predsjednik gradskog vijeca ima ovlast da blokira svaki potez gradonacelnika, stim da odluke vrijedne iznad 2 miliona KM, predsjednik gradskog vijeca mora biti supotpisnik dokumenta
- Gradonacelnik i predsjednik gradskog vijeca ne mogu dolaziti iz istog naroda
eh sad mene interesuje, a ne sjecam se sta je pisalo jer je proslo skoro pola godine otkako sam citao novi izborni zakon. Da li predsjednik gradskog vijeca mora imati podrsku vijecnika ili moze na svoju ruku da blokira gradonacelnika?
Ako mora imati podrsku, je li to natpolovicna ili dvotrecinska vecina?
- Gradonacelnik je pozicija kao i prije
- Predsjednik gradskog vijeca ima ovlast da blokira svaki potez gradonacelnika, stim da odluke vrijedne iznad 2 miliona KM, predsjednik gradskog vijeca mora biti supotpisnik dokumenta
- Gradonacelnik i predsjednik gradskog vijeca ne mogu dolaziti iz istog naroda
eh sad mene interesuje, a ne sjecam se sta je pisalo jer je proslo skoro pola godine otkako sam citao novi izborni zakon. Da li predsjednik gradskog vijeca mora imati podrsku vijecnika ili moze na svoju ruku da blokira gradonacelnika?
Ako mora imati podrsku, je li to natpolovicna ili dvotrecinska vecina?
Bog Bosna i Bošnjaci
Ja da se pitam, kao sto se ne pitam, u Mostaru bi implementirao isti zakon kao i svugdje, jedan čovjek jedan glas, isto tako, direktno bi birao gradonačelnika, pa bujrum, valjda smo u stanju namaknuti par hiljada ljudi dole, koji nam fale, da "sutra" imamo većinu u kojoj možemo rasti j razvijati se. Radi se o najviše 5000 ljudi koji bi nam donijeli dobru većinu, i moramo ih izmislit.
Vrlo lahko možemo namaknuti tih 5000 i više ljudi a za to je potrebno izgraditi dva manja satelitska naselja sjeverno od Mostara na području vinograda kod Željuše i južno od Mostara na području Dračevica na onoj goloj kamenoj ledini.kenan je napisao/la: ↑21 dec 2020 11:52 Ja da se pitam, kao sto se ne pitam, u Mostaru bi implementirao isti zakon kao i svugdje, jedan čovjek jedan glas, isto tako, direktno bi birao gradonačelnika, pa bujrum, valjda smo u stanju namaknuti par hiljada ljudi dole, koji nam fale, da "sutra" imamo većinu u kojoj možemo rasti j razvijati se. Radi se o najviše 5000 ljudi koji bi nam donijeli dobru većinu, i moramo ih izmislit.
Ta dva satelitska naselja bila bi nešto poput Vogošće i Hrasnice u odnosu na Sarajevo.
U naselju kod Dračevića bi razvoj trebao ići u smjeru narodnog i sportskog turizma da naše sportske ekipe ne idu više na pripreme u Međugorje, Hrvatsku, Antaliju dok bi naselje kod Željuše trebalo ići u industrijskom smjeru gdje bi se upošljavali ne samo novodoseljeni stanovnici već i Mostarci.
Cijela sarajevsko - zenička kotlina ima minimum pola miliona ljudi i zašto se ne bi našlo 5000 njih koji bi živjeli u sunčanoj Hercegovini? A gdje je još tu i naša dijaspora?
Samo treba imati viziju, cilj, plan i volju za ovaj projekat.
Sa demografskim osiguranjem Mostara prirodno bi vremenom povratili i Stolac, moglo bi se ići i na formiranje nove općine koja bi obuhvatala Dubravsku visoravan od lijeve obale Neretve sve do našeg dijela Višića u čapljinskoj općini pa do Stoca. Ako su Hrvati mogli dobiti općinu Žepče spajanjem hrvatskih naselja iz Maglaja i Zavidovića zašto i mi ne bi dobili proširenu općinu Stolac do lijeve obale Neretve u kojoj bi bili većina?
Da odgovorim na par pitanja
1)Ne lazu s brojem prvacica u Mostaru
2)Izborna jedinica Gubavica ne cini samo naselje Gubavica vec i Pijesci.Znaci Gubavica+Pijesci
3)Mostar kao neka ekonomsko cudo Hrvata je odavno propao.Sve cega su se oni dodirnuli propalo je.Ono par mallova tipa Mepas.Sad sve to imas na istoku za razliku od prije 10 tak godina.Sve sto si imao prije na zapadu prije 10 tak godina.Sve sad imas i na istoku.Ekonomska moc se ne mjeri po Mepa Mallovima i neboderima od 20 spratova s par ucenika osnovaca nego s vecim i jacim firmama.Tesani je izmislio ekonomiju za Mostar ali otom je druga prica
Takodjer da naglasim da sam zadovoljan s izlaskom cetnika na izbore,.Oni su svoje maksimalno dali ove izbore.Uzeli su jedan mandat.I oni su vidno razocarani.Toliko mjeseci su se spremali,imali upute,napute,dopute.Planove.Ali kad nemas ljude na terenu sva tvoja ''taktika'' pada u vodu.Tako je i s Mostarom.Ono sad sto su dobili nece moci odrzati na duze staze jer nema mladjih cetnika po Mostaru i tesko ce moci u narednih 4 ili 8 godina da zadrze ono sto su sad dobili.Znaci beznacajan faktor
Gledajuci malo u naselja tipa
Vrapcici cirka 960 Probosanski glasovi.24 Hdz i 39 Ostajmo cetnicka koalicija.Bez jednog dijela Vrapcica.Ovdje smo na 90%+
Prigradjani 293 Probosanski,25 ostajte.I Ovdje smo na preko 90%+
Humi 504 Probosanski,28 ostajte i 16 Hdz.I ovdje smo na preko 90%
Kutilivac 367 Probosanski,64 Hdz i 10 ostajte.Preko 80% ovdje
Potoci 362 Probosanski,70 ostajte i 97 Hdz.Ovdje znatno manje jer jedan dio Potoka se nalazi na Hrvatskoj strani
Uglavnom sva sela na sjeveru Mostara tacnije Bijelom Polju su vecinski Bosnjacka i uglavnom Bosnjaci su na preko 80% ovdje.Sem dijela Potoka
Sto se tice famozne Zeljuse.Tamo je pobjedila cetnicka koalicija koja je dobila 119 glasova ili 54,84% sto je manje od cirka 60% koliko ih je tamo redovnih biraca.Mi smo na 98 tamo.Uglavnom i u ovom selu smo prisutni.A lijepo se je prisjetiti kakve ''komsije'' imamo.Sreca nemamo previse ovakvih ''komsija'' po Zeljusi
1)Ne lazu s brojem prvacica u Mostaru
2)Izborna jedinica Gubavica ne cini samo naselje Gubavica vec i Pijesci.Znaci Gubavica+Pijesci
3)Mostar kao neka ekonomsko cudo Hrvata je odavno propao.Sve cega su se oni dodirnuli propalo je.Ono par mallova tipa Mepas.Sad sve to imas na istoku za razliku od prije 10 tak godina.Sve sto si imao prije na zapadu prije 10 tak godina.Sve sad imas i na istoku.Ekonomska moc se ne mjeri po Mepa Mallovima i neboderima od 20 spratova s par ucenika osnovaca nego s vecim i jacim firmama.Tesani je izmislio ekonomiju za Mostar ali otom je druga prica
Takodjer da naglasim da sam zadovoljan s izlaskom cetnika na izbore,.Oni su svoje maksimalno dali ove izbore.Uzeli su jedan mandat.I oni su vidno razocarani.Toliko mjeseci su se spremali,imali upute,napute,dopute.Planove.Ali kad nemas ljude na terenu sva tvoja ''taktika'' pada u vodu.Tako je i s Mostarom.Ono sad sto su dobili nece moci odrzati na duze staze jer nema mladjih cetnika po Mostaru i tesko ce moci u narednih 4 ili 8 godina da zadrze ono sto su sad dobili.Znaci beznacajan faktor
Gledajuci malo u naselja tipa
Vrapcici cirka 960 Probosanski glasovi.24 Hdz i 39 Ostajmo cetnicka koalicija.Bez jednog dijela Vrapcica.Ovdje smo na 90%+
Prigradjani 293 Probosanski,25 ostajte.I Ovdje smo na preko 90%+
Humi 504 Probosanski,28 ostajte i 16 Hdz.I ovdje smo na preko 90%
Kutilivac 367 Probosanski,64 Hdz i 10 ostajte.Preko 80% ovdje
Potoci 362 Probosanski,70 ostajte i 97 Hdz.Ovdje znatno manje jer jedan dio Potoka se nalazi na Hrvatskoj strani
Uglavnom sva sela na sjeveru Mostara tacnije Bijelom Polju su vecinski Bosnjacka i uglavnom Bosnjaci su na preko 80% ovdje.Sem dijela Potoka
Sto se tice famozne Zeljuse.Tamo je pobjedila cetnicka koalicija koja je dobila 119 glasova ili 54,84% sto je manje od cirka 60% koliko ih je tamo redovnih biraca.Mi smo na 98 tamo.Uglavnom i u ovom selu smo prisutni.A lijepo se je prisjetiti kakve ''komsije'' imamo.Sreca nemamo previse ovakvih ''komsija'' po Zeljusi

786 ali to je nebitno.Par stotina-gore dole.Ocigledno je da je pola katolika izaslo na izbore u Konjicu ali nije ih jednostavno opet bilo dovoljno za mandata.Sad ljudi umiru,radjanja tamo ne postoje ili veoma malo.Stanje moze da bude jedino gore u naredne 4 godine tamoBitno je reci da je 1991 u Konjicu bilo 11.500 katolika a danas mozda oko 500.

- Alp arslan
- Član
Ne želim da razbijam bilo kakvu euforiju ali veliko je pitanje hoćemo li mi ovo stvarno okrenuti u svoju korist, BH Blokatori su se raspisali po mrežama da žele Irmu za gradonačelnicu (ona što je pričala kako trebamo zaboraviti mitove o čistoći naše borbe u podkastu ustaše Gudelja) njima je izgleda ratni heroj Mostara-Guzina u rangu ratnih zločinaca Make Radića i Čovića, samo jer je u SDA (ogromna je propaganda) a drugo dobili su par glasova u zapadnom Mostaru tako da možda bude slučaj kao sa Dritanom u CG, oni čak i da hoće ne smiju sa "NaciJonalistima" jer im je to svojevrstan politički pokop kod tih 10 ustaša koji bi za njih glasali.
NS-SDP i njihovih 6 "ruku" koje slave mogu nas koštati puno, pitanje je samo kakve će imati prohtjeve i o tom ovisi sudbina Bošnjačkog grada Mostara. Lijepo bi bilo vidjeti kako ustaške bajke o Stolnom tenisu, fudbalu, gradu, padaju u Vodu.. Ali ovi su izdajnici koji bi dali guzice za EU integracije i lizanje ustaškog čmara "Bratstvo", tako da je to veoma upitno, uglavnom ništa nije završeno, nebi ništa da ureknem.
A četnici su proslavili što su dobili jednu ruku, upravo jer je to simbolično i signalizira njihov "Povratak u Mostar" jer ipak izgleda da oni imaju dugoročan plan za Mostar, u saradnji sa ustašama.
Nikada oni nisu odustali ni od Sarajeva ni od Mostara, da im demografija ne pada, vjerujem da bi pokušali malo ozbiljnije stvari, mada već odavno ulažu znatno u te gradove, crkvu koju su im ustaše spalile su im obnovili i to je KATASTROFALNA pogreška, to smeće je trebalo izmjestiti na lijevu stranu kao što su oni izmještali naše Džamije u Ljubinju, Prijedoru i ostalim gradovima, sada je to još jedan simbol okupacije, srpski simbol.
Oni su jučer marširali gradom i pravili Litije za CG sa krstevima na čelu sa onim četnikom Hruljom koji slavi Alojzija Stjepanca i koji je bio zamjenik notornog Grigorija koji je Bošnjake Trebinja ojadio više nego ijedan srpski političar, a sutra će da se preko komunistički otupljenih Bošnjaka, ugrade u sve pore društva, vlasi su nešto kao (dosta gluplji) Židovi po tom pitanju.
Znam da sam smorio ali evo jedan vic za kraj elaborata.
Bio jedan dječak iz mješanog srpsko-židovskog braka, i pita jednom babu, "tata, šta sam ja vlah ili židov?" otac odgovara "kakve to ima veze šta si?" a mali će njemu "Pa vidio sam jedan biciklo koji želim, ako sam židov da varam, a ako sam srbin, da otimam!"
NS-SDP i njihovih 6 "ruku" koje slave mogu nas koštati puno, pitanje je samo kakve će imati prohtjeve i o tom ovisi sudbina Bošnjačkog grada Mostara. Lijepo bi bilo vidjeti kako ustaške bajke o Stolnom tenisu, fudbalu, gradu, padaju u Vodu.. Ali ovi su izdajnici koji bi dali guzice za EU integracije i lizanje ustaškog čmara "Bratstvo", tako da je to veoma upitno, uglavnom ništa nije završeno, nebi ništa da ureknem.
A četnici su proslavili što su dobili jednu ruku, upravo jer je to simbolično i signalizira njihov "Povratak u Mostar" jer ipak izgleda da oni imaju dugoročan plan za Mostar, u saradnji sa ustašama.
Nikada oni nisu odustali ni od Sarajeva ni od Mostara, da im demografija ne pada, vjerujem da bi pokušali malo ozbiljnije stvari, mada već odavno ulažu znatno u te gradove, crkvu koju su im ustaše spalile su im obnovili i to je KATASTROFALNA pogreška, to smeće je trebalo izmjestiti na lijevu stranu kao što su oni izmještali naše Džamije u Ljubinju, Prijedoru i ostalim gradovima, sada je to još jedan simbol okupacije, srpski simbol.
Oni su jučer marširali gradom i pravili Litije za CG sa krstevima na čelu sa onim četnikom Hruljom koji slavi Alojzija Stjepanca i koji je bio zamjenik notornog Grigorija koji je Bošnjake Trebinja ojadio više nego ijedan srpski političar, a sutra će da se preko komunistički otupljenih Bošnjaka, ugrade u sve pore društva, vlasi su nešto kao (dosta gluplji) Židovi po tom pitanju.
Znam da sam smorio ali evo jedan vic za kraj elaborata.
Bio jedan dječak iz mješanog srpsko-židovskog braka, i pita jednom babu, "tata, šta sam ja vlah ili židov?" otac odgovara "kakve to ima veze šta si?" a mali će njemu "Pa vidio sam jedan biciklo koji želim, ako sam židov da varam, a ako sam srbin, da otimam!"