☑ Pravila foruma i savjeti

Mostar demografska mapa

Jack
Administrator

Re: Mostar demografska mapa

Post Postao/la Jack » 07 sep 2020 19:02

Tesko je naci tacno granice grada Mostara.Navodno grad Mostar ima 22 km2 povrsine ali sigurno u tu spada i okolna brda.Sam grad Mostar urbani ne vjerujem da ima vise od 10 km2.Zapravo i to sumnjam.U tu spada i Hum i jos neke stvari.Posebno sad kad ne bude centralne zone na izborima pa ce oni glasati kuda ce glasati.Mozda kad bih uspio da saznam tacno koje i sta ce iz centralne zone preci u Mostar Stari Grad.Pa da obojim.Ali nema sanse oko ovog
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 sep 2020 13:55

Naprimjer jedna Mapa Mostara Bosanski plan I program udio Bosnjaka prvacica Po skolama podjelim Po naseljima skole Ako ih je vise

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jan 2021 17:21

slika

Ove ustashe su zesci pateticari i glupani.Bio je popis.Popis koji je priznao i robovlasnik iz Hdz stranke.A on je rekao da na istoku Mostara zivi 23 000 stanovika.Na zapadu 37 000.Ne znam odakle vam 10 000 stanovnika Istocnog Mostara i otkud Cim ubrajate u grad kad su Vrapcici i Gnojnice vece naselje od Cima i granice s gradom takodjer.Koja selektivna UZP STATISTIKA

http://www.forum.hr/showthread.php?t=880575&page=301

https://www.mediafire.com/file/f80usndd ... .xlsx/file

Kao sto sam rekao.Uzp fake news.Iskompleksirani Uzp portalcici prenose ovakve lazne vijest,ali to je njihova pamet.Ovdje imate pravu statistiku

I ponavljam.Kako se Cim moze pripajati gradu Mostaru u neku vecu urbanu aglomeraciju iako imas fakticki kontinuitet naseljenosti Mostara i prema Gnojnicama i prema Vrapcicima.I oba naseljena mjesta su veca od Cima.Gnojnice su vece i od Rodoca zadnjeg popisa.Sto nam jasno ukazuje gdje ide demografija ovdje.

Dzumrukcija
Član

Post Postao/la Dzumrukcija » 01 jan 2021 19:11

Gradsko naselje "Mostar" ili kako se kaže "urbano područje grada na rijeci Neretvi":
slika

Unutar plave linije = 35.835 stanovnika
Unutar zelene linije = 24.360 stanovnika
Ukupno = 60.195 stanovnika

U Centralnoj zoni mjesna zajednica "Centar II" je većinski bošnjačka, prostor od Ulice Mostarskog bataljona do Mepasa.

Površina unutar plave linije = 7.06 km2
Površina unutar zelene linije = 11.15 km2

Nabili su se u solitere nema šta i to im je maksimum. Nemaju oni više kud, jedino gore na Hum. :mrgreen:
A gledaj, Sjevernog logora ravan kao tepsija. :popkorn:

:zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jan 2021 23:40

Centar 2 je Hrvatski sem ako nema nijednu ulicu koja je drzala Armija Bih za rata.To je njihovo.Ako saberes sve mjesne zajednice.Dobijes cifru od 60 195 stanovnika koliko je Mostar imao na popisu 2013 godine

https://www.bosanskehistorije.com/geogr ... 013-godine

Sto sam napisao i to.Najgore stanje za Bosnjake je cirka 22 800 stanovnika najveci dio Cernice-Santiceve.A po meni moguc je i do 24 000 stanovnika na tom pravcu.Uzp separatisti namjerno prave racun bez krcmara pa ubacuju neka sela kao dio grada tipa Cim i Rodoc.Iako i Gnojnice i Vrapcici imaju vise stanovnika ovdje

slika

Ovo je nekih 97% tacna mapa razdvajanja u ratu izmedju Armije Bih i Hvo.Posebno pogled na Santicevu.Njihov dio Santiceve je preimenovan u Tvrtka Milosa ulicu

Steve_Rogers
Član

Post Postao/la Steve_Rogers » 02 jan 2021 23:17

Jack je napisao/la: 01 jan 2021 17:21 slika

Ove ustashe su zesci pateticari i glupani.Bio je popis.Popis koji je priznao i robovlasnik iz Hdz stranke.A on je rekao da na istoku Mostara zivi 23 000 stanovika.Na zapadu 37 000.Ne znam odakle vam 10 000 stanovnika Istocnog Mostara i otkud Cim ubrajate u grad kad su Vrapcici i Gnojnice vece naselje od Cima i granice s gradom takodjer.Koja selektivna UZP STATISTIKA

http://www.forum.hr/showthread.php?t=880575&page=301

https://www.mediafire.com/file/f80usndd ... .xlsx/file

Kao sto sam rekao.Uzp fake news.Iskompleksirani Uzp portalcici prenose ovakve lazne vijest,ali to je njihova pamet.Ovdje imate pravu statistiku

I ponavljam.Kako se Cim moze pripajati gradu Mostaru u neku vecu urbanu aglomeraciju iako imas fakticki kontinuitet naseljenosti Mostara i prema Gnojnicama i prema Vrapcicima.I oba naseljena mjesta su veca od Cima.Gnojnice su vece i od Rodoca zadnjeg popisa.Sto nam jasno ukazuje gdje ide demografija ovdje.
Usraše žive u paralelnom svijetu, odrođeni od istine i pameti. Zato ih malo po malo osvještavamo, prevashodno od izbora do izbora, posebno sada kada su izgubili toliko vijećnika u mnogim bosanskim općinama, a u Mostaru nisu ostvarili toliko željenu dominaciju. Treba da nastave živjeti u zabludi, više će ih boljeti pad.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve :zastava: NE HRANI ZMIJU!

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 04 jan 2021 00:13

Ja vama govorim odavno a vi mene ne slušate.

Nešto se čudno dešava u Mostaru jer i ako podaci pokazuju Hrvate s većim brojem prvačića i novorođenih, oni nisu većina. Je li to manipulacija podataka ili šta ja znam šta je. Ali tako vam je. Mi smo tu negdje s njima sada.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jan 2021 06:06

CERNICA - ŠANTIĆEVA

Adema Buća

Bulevar Narodne revolucije

Čemalova

Hadžiomerovića

Husnije Repca

Kalajdžićeva

Kneza Mihovila Viševića

Krpića

Ljubićeva

Rade Bitange

Rundinčeva

Tutina

Podharem

Stupčeva

CENTAR II

Alekse Šantića

Ante Starčevića

dr. Mile Budaka

Kardinala Stepinca

Kneza Domagoja

Kneza Višeslava

Mostarskog bataljona

Trg hrvatskih velikana

Vokića i Lorkovića

Spisak ulica po mjesnim zajednicama ovdje

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jan 2021 06:08

Ljubićeva,Tutina,Rundinčeva i Stupčeva?

Gdje su ove ulice.Jel ovo drzala Armija Bih ili je Hvo drzao?

BosnjackaHercegovina
Član

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 06 jan 2021 07:39

Jack je napisao/la: 06 jan 2021 06:08 Ljubićeva,Tutina,Rundinčeva i Stupčeva?

Gdje su ove ulice.Jel ovo drzala Armija Bih ili je Hvo drzao?
Tutina i Stupčeva su u Cernici, na desnoj obali starog grada ali na našoj strani, iza Bulevara gdje je bila linija.

Ove druge dvije ulice i ne znam.
Samo BiH.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jan 2021 11:17

Santiceva ima

Pizzeria Patak,tamo sam pizzu pojeo.Trgovinu.Osnovnu skolu.I ne znam koliko je zgrada sem Cotine zgrade koja je drzala Armija Bih.Onako od oka rekao bih da smo mi drzali izmedju 4-8 zgrada u Santicevoj.To je jedini dio Centra 2 Sto je Armija Bih drzala

A ove 2 ulice ne bih znao

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jan 2021 11:27

Rudniceva to je drzala Armija sad sam vidio

Adema Buća=Armija
Bulevar Narodne revolucije=Armija
Čemalova=Armija
Hadžiomerovića=Armija
Husnije Repca=Armija
Kalajdžićeva=Armija
Krpića=Armija
Ljubićeva=?
Stupčeva=Armija
Podharem=Armija
Tutina=Armija
Rundinčeva=Armija
Rade Bitange=Armija

Ne mogu da nadjem Ljubicevu ulicu.A ovo ostalo je sve Armija sem ove ulice: Kneza Mihovila Viševića

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 07 jan 2021 03:25

Jack je napisao/la: 06 jan 2021 11:27 Rudniceva to je drzala Armija sad sam vidio

Adema Buća=Armija
Bulevar Narodne revolucije=Armija
Čemalova=Armija
Hadžiomerovića=Armija
Husnije Repca=Armija
Kalajdžićeva=Armija
Krpića=Armija
Ljubićeva=?
Stupčeva=Armija
Podharem=Armija
Tutina=Armija
Rundinčeva=Armija
Rade Bitange=Armija

Ne mogu da nadjem Ljubicevu ulicu.A ovo ostalo je sve Armija sem ove ulice: Kneza Mihovila Viševića
Mostarskog bataljona - od Titovog mosta do Kružnog toka na sadašnjem Španskom trgu
Ljubića - prva ulica lijevo iz Mostarskog bataljona kad se ide od Titovog mosta
Kalajdžića - Ljubića ulica se račva na dva kraka koja čine Kalajdžića ulicu (paralelno s Mostarskog bataljona)
Halimića ulica - iza Hotel Bristola (prva desno s Titovog mosta, odvaja se od Mostarskog bataljona)
Podharem, Tutina, Rudinčeva, Hadžiomerovića, Ćemalova, Stupčeva - sve su to ulice između Neretve i Ulice Adema Buća koja je glavna ulica kroz Cernicu na potezu od Šantićeve do spoja sa Rade Bitange.
Između Adema Buća i Bulevara je samo jedna poprečna ulica - Krpićeva, koja izlazi na Bulevar kod Gimnazije. Sve ostalo pripada Ulici Adema Buća i Ulici Bulevar narodne revolucije.
Šantićeva pripada Starom gradu valjda do Cotine zgrade koju je držala Armija, možda je i do Carinskog, to baš i ne znam (svakako desna strana Šantićeve kad se gleda s Korza)
Šantićeva s lijeve strane pripada Starom gradu do Ulice Jakova Baruha Španca (osvaja se lijevo na Bulevar ispred Šeste osnovne)
Od Skupštine (raskrsnica Šantićeve i J.B.Španca je Ulica Tvrtka Miloša - Jugozapad)
Cernici bi trebao pripadati i trougao između Rade Bitange, Bulevara, Neretve i Radobolje - Onešćukova, Husnije Repca, Jusovina, Baščine i dio Ulice Muje Bjelavca? Nisam siguran kome pripada taj dio Starog grada s lijeve strane Radobolje.
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 07 jan 2021 05:48

Super.Znaci Cernica-Santiceva mjesna zajednica Armija Bih je drzala sve ceste sem tog Kneza Mihajla.Pretpostavljam da tu zivi najvise Hrvata iz ove mjesne zajednice

Koliko je tacno zgrada sem Cotine na podrucju Santiceve ulice koje je drzala Armija Bih.Jel tu 2 zgrade,5 ili 10.I koliko bi tu moglo da bude stanovnika od postojecih 1000 u Centru 2 gdje pripada i Santiceva ulica.Oko 200 tinjak Bosnjaka,300 ili 500.

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 07 jan 2021 06:38

Jack je napisao/la: 07 jan 2021 05:48 Super.Znaci Cernica-Santiceva mjesna zajednica Armija Bih je drzala sve ceste sem tog Kneza Mihajla.Pretpostavljam da tu zivi najvise Hrvata iz ove mjesne zajednice

Koliko je tacno zgrada sem Cotine na podrucju Santiceve ulice koje je drzala Armija Bih.Jel tu 2 zgrade,5 ili 10.I koliko bi tu moglo da bude stanovnika od postojecih 1000 u Centru 2 gdje pripada i Santiceva ulica.Oko 200 tinjak Bosnjaka,300 ili 500.
tačno 327 :mrgreen:

Ima 10-ak zgrada na potezu Šesta osnovna - Cotina sigurno, plus privatnih kuća ko će sad znat'.

Btw. Kneza Mihajla Viševića Humskog je Liska ulica, to je sigurno u Jugozapadu, vjerovatno je prije rata Kantarevac i ovo oko Liska pripadalo MZ Cernica.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 apr 2021 04:57

Dzumrukcija je napisao/la: 01 jan 2021 19:11 Gradsko naselje "Mostar" ili kako se kaže "urbano područje grada na rijeci Neretvi":
slika

Unutar plave linije = 35.835 stanovnika
Unutar zelene linije = 24.360 stanovnika
Ukupno = 60.195 stanovnika

U Centralnoj zoni mjesna zajednica "Centar II" je većinski bošnjačka, prostor od Ulice Mostarskog bataljona do Mepasa.

Površina unutar plave linije = 7.06 km2
Površina unutar zelene linije = 11.15 km2

Nabili su se u solitere nema šta i to im je maksimum. Nemaju oni više kud, jedino gore na Hum. :mrgreen:
A gledaj, Sjevernog logora ravan kao tepsija. :popkorn:

:zastava:

Ne znam kako si ti to sracunao ali njihov dio je urbano veci.Iako ja ne vidim onda ni punih 7 km2 urbanog prostora.Mozda eventualno 4-5 km2.A kod nas isto nekih 5-7 km2 max.Ne vidim kako niko nije ubrojao OPINE u ovaj spisak.Jer je to skroz dole prema Gnojnicama

Dzumrukcija
Član

Post Postao/la Dzumrukcija » 19 apr 2021 10:01

Ovo je realni ugao:

slika

Još se ovdje ne vidi:
1. Bingo na ulazu,
2. donji dio naselja "Luka" u Starom gradu i
3. "Bišće polje" ispod naselja "Luka" (urbani dio)

Ja njihov dio pređem za 15-20 minuta. Od Mepasa do Bijelog Brijega pješke.
Nema šanse pješke ići od Binga do Starog Mosta, a kamoli od Binga do Plaze u Bišću polju. To bi bilo 2h pješice.

Škutori uvijek slikaju neke uglove da njihov dio bude veći, s Fortice recimo :lol:

Mostar95
Član

Post Postao/la Mostar95 » 19 apr 2021 10:23

Na terenu je granica Bulevar, hotel Ero do carinskog mosta, a onda Neretva.

Opine vise manje se spajaju sa Tekijom pogotovo zadnje tri cetri godine izgradnjom kuca iznad pruge. Pocela je gradnja stambenih zgrada u Južnom logoru između sadašnje Doline Sunca i Tekije, tako da bi za nekih 10tak godina gradska cjelina na Istoku bila dosta veca.

I sjeverni dio se sve vise priblizava Vrapcicima. Pocela je izgradnja stambene zgrade kod TC Bingo za izbjeglice iz Bafa ali Bosnjaci uveliko kupuju zemljista u Bafu i prave kuce. Navodno ce se kuce za izbjeglice rusit jer su neadekvatne, a javna tajna je da su katolici odustali od Sjevernog logora.

Na zapadu se ruse stare zgrade prave nove nemaju gdje. Ovih dana su protesti gradjana na Bijelom Brijegu protiv Ljubinih dozvola za gradnju,a neke od novih zgrada se vec ruse jer nemaju odgovarajuce papire. Postoje planovi za rusenje stadiona i izgradnju zgrada, ali to je za sada naucna fantastika.

Sve u svemu Bisce polje na istoku Neretve je neuporedivo razvijenije od zapadnog. Jedini veci slobodni prostor kod njih je Rodoc, ali je Hum izmedju. Postojala je ideja o tunelu kroz Hum, ali od toga nema nista. U Rodocu se grade zgrade drzavnih institucija, svadbeni saloni i to je to.

Mozda je malo konfuzno ali generalno mi imamo vise prostora za razvoj i naravno Stari grad koji vrijedi tri puta vise od cijele zapadne strane. :zastava:
Malta na Žovnici!

Pita sirnica
Član

Post Postao/la Pita sirnica » 19 apr 2021 14:00

Jucer citam da je prosao zahtjev za nove investicije u Opine (nova skola 4-godisnja!?, igraliste za djecu, dodatna kanalizacija, dodatno ulicno osvijetljenje). To treba da poveca zivotni standard prema jugu grada i stime Bošnjake ojacat ka avijatickim mostom.
B -> B -> B

Gorcin
Član

Post Postao/la Gorcin » 19 apr 2021 16:17

Možda ovdje nije mjesto, uglavnom znam ko će se ovome obradovati...

https://medzlismostar.ba/svecano-otvore ... d-mostara/

Odgovorite