☑ Pravila foruma i savjeti

Vitalna statistika BiH

Jack
Administrator

Re: Vitalna statistika BiH

Post Postao/la Jack » 05 jun 2021 07:03

Ne bih rekao iako su to djeca koja su 6 godina stara.Kazem Capljina bi mogla da bude kao Gornji Vakuf 2014 godine kad su pocele da kruze price o masovnom iseljavanju katolika.I par godina kasnije kroz prvacice ta prica je postala realnost
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 05 jun 2021 08:53

kenan je napisao/la: 05 jun 2021 05:53 Pa Jack, kao što znaš ja u Capljini živim. Ja ti garantujem da ovdje, gdje sam ja, recimo od 30 ljudi, što su samom išli u razred, nema ih u gradu 10, isto je i sa drugim razredima, odakle se još uvijek drže, to ni meni nije jasno.

Recimo, znam da ljudi od 20 do 40 godina su masovno već sa familijama zaposleni i rade u Njemačkoj. Drugi sa kojima imam kontakt samo čekaju, da se otvore granice i idu. Medju njima ima parova koji imaju djecu od par godina starosti. Najviše odlaze oni između 20 do 40 godina, većinom rade kao moleri i fasaderi gore. Momak koji mi je nešto ovdje radio nedavno, otišao je u Austriju, nakon mjesec dana povukao je ženu i dvoje male djece. Ima tih primjera nebrojeno, kad će odjednom cifre da im legnu, ne znam, ali se neminovno mora desit ovo što se desilo u Mostaru.

Objekti gdje omladina izlazi, do prije deset godina, nisi mogao da udjes unutra od gužve, ljudi bi pili ispred njih stojeći, danas isti ti objekti se uopste ne popune, i možeš naći mjesto bilo kada da sjednes.

- U Capljini su katolici sa vitalnim indexom 50.
Isto je u Ljubuskom.
Medjutim i Bosnje lose stoje u Capljini.
Paralela sa Mostarom bi se mogla povuci kada se Bosnjaci iz Capljine u narednih 10 godina uopste ne bi iseljavali.

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 05 jun 2021 08:58

- Katolici u samo 7 opstina imaju vitalni index preko 50 u cijeloj pederaciji.
Od toga su 2 bosanske, Zepce i Vitez , a 5 hercegovackih. Siroki Brijeg, Mostar,Posusje,Grude i Citluk.
Sve to pod uslovom da nisu uracunati rodjeni u Hrvatskoj, ako ih uopste ima.

U samo 1 opstini su katolici u plusu- Sirokom.

U DB I rs katolici nemaju vitalni index veci od 20.

CapsLock
Član

Post Postao/la CapsLock » 05 jun 2021 09:07

- Gdje su sveukupni podaci za cijelu pederaciju?????
Niko dosad nije postavio!!!

Cini mi se da su Bosnje podebljale minus, oko 4500 bez ostalih i nepoznatih, a katolici su ispod 50 sa vitalnim indexom ,bez ev. rodjenih u HR.

Nivo BIH cca - 17.000

Nikad gore.

kosarkas
Član

Post Postao/la kosarkas » 05 jun 2021 09:40

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 05 jun 2021 09:46

kosarkas je napisao/la: 05 jun 2021 09:40 https://www.face.ba/vijesti/bih/miletic ... are/100282

Trenutno 285000 hrvata u BiH ?
Vučić i SDB to prate i znaju.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

apilk5
Član

Post Postao/la apilk5 » 05 jun 2021 09:59

CapsLock je napisao/la: 05 jun 2021 08:58 - Katolici u samo 7 opstina imaju vitalni index preko 50 u cijeloj pederaciji.
Od toga su 2 bosanske, Zepce i Vitez , a 5 hercegovackih. Siroki Brijeg, Mostar,Posusje,Grude i Citluk.
Sve to pod uslovom da nisu uracunati rodjeni u Hrvatskoj, ako ih uopste ima.

U samo 1 opstini su katolici u plusu- Sirokom.

U DB I rs katolici nemaju vitalni index veci od 20.
U Žepču imaju 88 (86 otac i majka) živorođenih na 17,801 Hrvata, što je manje od 5 promila

Jack
Administrator

Re: Iseljavanje tzv Srba i Hrvata iz Bosne

Post Postao/la Jack » 05 jun 2021 10:37

Neka moja ozbiljna procjena.325 000 katolika cirka 20 000 manje od onog sto katolicka crkva prikazuje.Mnoge zupe broje dijasporu.Znam da rade takvo sta zupe Kandija kraj Bugojna oko Mostara,neke zupe u Bos Posavini.Njihov broj rodjenih ne ide vise od 2600 krajem 2020 godine.Po meni broj Hrvata krajem 2020 godine iznosio je izmedju 305 000-310 000.Malo je ovaj broj preuvalican ali nije previse tako da se zna

Po meni realno do kraja 2025 godine ce crkva morati da prizna da su pali na taj broj.Oni to znaju

viewtopic.php?f=8&p=146812#p146812

To sam i prikazao na ovom linku.Pogledajte masovne padove koje su priznali.A vjerujem da je jos gore od ovog

ljiljan89
Član

Post Postao/la ljiljan89 » 05 jun 2021 10:55

Jack je napisao/la: 05 jun 2021 10:37 Neka moja ozbiljna procjena.325 000 katolika cirka 20 000 manje od onog sto katolicka crkva prikazuje.Mnoge zupe broje dijasporu.Znam da rade takvo sta zupe Kandija kraj Bugojna oko Mostara,neke zupe u Bos Posavini.Njihov broj rodjenih ne ide vise od 2600 krajem 2020 godine.Po meni broj Hrvata krajem 2020 godine iznosio je izmedju 305 000-310 000.Malo je ovaj broj preuvalican ali nije previse tako da se zna

Po meni realno do kraja 2025 godine ce crkva morati da prizna da su pali na taj broj.Oni to znaju

viewtopic.php?f=8&p=146812#p146812

To sam i prikazao na ovom linku.Pogledajte masovne padove koje su priznali.A vjerujem da je jos gore od ovog
Ako ih ima 2600 rodjenih, zar to nije premalo za 310.000 stanovnika? Trebalo bi ih se radjati 2800-2900 da imaju preko 300.000?
Bog Bosna i Bošnjaci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2021 10:57

Ne,tacno tako jer imaju starije stanovnistvo.Otud malo veci broj

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2021 11:20

Dovoljno ti je pogledati broj upisanih prvacica.Ove skolske godine nece mozda upisati niti 3000 prvacica na razini cijele Bosne.Takodjer i broj rodjenih cirka 2600 tinjak u cijeloj Bosni krajem 2020 godine.Mi,nekako kaze uz njihovo starije stanovnistvo.Da je broj tamo izmedju 300 000-310 000.A nista vise od tog.Sto mislis da su u Mostaru toliko odugovlacili s izbacivanjem ''podataka'' naravno nisu nikad nista za zupe izbacili?Jel stvarno neko vjeruje u takve cifre.

Nema dileme da im je vitalna baza poremecena.Prije 10 godina u Gornjem Vakufu imali su 51 prvacica.Ove skolske upisali su 14.Broj vjernika je opao,posebno katolika.Tamo je prema crkvi oko 24 000 katolika manje u zadnjih 10 tak godina znaci na podrucju kantona Srednja Bosna.A pitanje je da li stvarno i neke zupe ne broje dijasporu jer ja vjerujem itekako da broje.Pa ne moze zupa Fojnica da padne jedne godine s 2200 krajem 2019 godine na 1600 katolika krajem 2020 godine

.To bi bio ekvivalent da broj katolika u Mostaru padne s 50 000 krajem 2019 na 30 000 krajem 2020 godine :!: :!:

.Nemoguce :!:

.Jedino je moguc pad ako su brojali dijasporu sto je sasvim moguce.Ima dosta tih zupa koje broje dijasporu?.Pa ona zupa Novo Selo Balegovac kraj Odzaka je u 1 godini izgubila 1000 katolika s 1600 na 600.Pa,kako je to moguce?Pa to je nemoguce?

.Jedino je taj broj moguc ako nije dijaspora uracunata,a nije zbog Covida bila.A ima jos tih zupa gdje zupnik uredno popise dijasporu i broji

Po meni 2 najbolja indikatora stanja je broj prvacica.On ti trenutno ukazuje i na migracije stanovnistva.Kao i broj rodjenih.Ja se divim blesanu koji je izjavio kako izlaz na izbore je neki demografski pokazatelj ovog.Vidi se u Travniku.Imas 1/3 birackog tijela ''Hrvata'' a ne mogu ni 20% da nabiju rodjenih.A u Srebrenici se bas vidi kako se to na ''izborima'' vidi kakva je dominacija

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2021 11:24

CapsLock je napisao/la: 05 jun 2021 09:07 - Gdje su sveukupni podaci za cijelu pederaciju?????
Niko dosad nije postavio!!!

Cini mi se da su Bosnje podebljale minus, oko 4500 bez ostalih i nepoznatih, a katolici su ispod 50 sa vitalnim indexom ,bez ev. rodjenih u HR.

Nivo BIH cca - 17.000

Nikad gore.

Snadji se sam postavio sam ja par stranica unazad.Najlakse je postavljati zahtjeve,kad sve vam je pred nosom

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2021 11:27

Dobrim dijelom da.Ako oni pocnu da padnu onako po Mostarskom kantonu kao sto su pali.Necu reci pali jer ono je vec katastrofa za Posavski kanton i Srednju Bosnu.Oni bi mogli i Mostarski kanton stvarno da izgube veoma brzo.Taj broj i zaledje sto je u Srednjoj Bosni je sve manje i tanje.Broj prvacica mi ukazuje na takvo sta da im je broj vec sad stvarno blizi cifri od 285 000.A broj rodjenih mi opet govori da je van Skutorije.Sve puklo.Ne mogu da uvezu 2 razreda prvacica van Viteza,Zepca i dijelom Kiseljaka.Van Mostarskog kantona.Rijetko koja opstina ima vise od 100 prvacica Hrvata.U Bosni mozda Vitez ove skolske godine ima taj broj.I to je to..Kanton Srednja Bosna koja je ladno imala 820 tak prvacica prije 10 tak godina po Hrvatskom planu.Prosle godine je upisala 492.A ove godine nekako sve vise mirise da ce taj broj biti jos manji.Sad poredi to s brojem rodjenih 383 krajem 2020.Ovdje jos moze da bude gore

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 05 jun 2021 11:53

Prvo Jack.Onda moze Mossad,Cia i ostale sluzbe da prave.Oni sve od mene prepisuju.Zasto?

Ja raspolozem s podatcima koje niko nema.Kad bih sad odlucio da prestanem davati podatke.Niko ne bi nasao ni blizu onog sto ja imam.A imam toliko da neke stvari ne smijem da izbacim javno.Znaci.Ako ja kazem da je tako.Onda je tako

Ja dajem ovdje certifikate o broju Hrvata

Ja.Samo ja.A ne Hdz.Ako ja kazem da je toliko Hrvata.Onda je toliko.Ako ja kazem da je toliko krava.Onda je toliko krava

Ne treba vam ni popis poljuprivrede.Ja sve znam

8-) 8-)

kenan
Član

Post Postao/la kenan » 05 jun 2021 15:28

Fora u svemu je da je umjetno u regiju HNK ubacen Citluk, radi te većine, iako on geografski nema nikakve veze sa tim kantonom, da toga nije mi bi već imali većinu.

Silos - 79
Član

Post Postao/la Silos - 79 » 05 jun 2021 17:29

Šokantni podaci za Hrvate. Kakve padavine u Žepču, Odzaku, Novom Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Mostaru...
Veliki broj"ostalih". U Sarajevu standarno. Pojavljuju se sve više i po malim mjestima. Iako mi se gade blentave jugobalije, ima to i svojih prednosti u nakaradnom izbornom zakonu. Mora se spriječiti da 15% stanovnika blokira cijeli entitet.
Jack, ima li nade da u narednih 10 godina Žepče postane Jajce?

legend
Član

Post Postao/la legend » 05 jun 2021 17:56

Silos - 79 je napisao/la: 05 jun 2021 17:29 Šokantni podaci za Hrvate. Kakve padavine u Žepču, Odzaku, Novom Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Mostaru...
Veliki broj"ostalih". U Sarajevu standarno. Pojavljuju se sve više i po malim mjestima. Iako mi se gade blentave jugobalije, ima to i svojih prednosti u nakaradnom izbornom zakonu. Mora se spriječiti da 15% stanovnika blokira cijeli entitet.
Žepče
Bošnjaci -124
Hrvati -86

Jajce
Bošnjaci-87
Hrvati-41
Već je danas Jajce,za deset godina će postati Fojnica

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jun 2021 02:28

Meni ti podaci nisu sokantni jer sam imao naznake da imaju velike padove po Srednjoj Bosni.Realno,ako se ovako nastavi tesko ce moci da zadrze jednu od ovih 3 gore navedenih opstina:Kiseljak,Vitez i Zepce.I pitanje je sad kako ce stvari se odvijati

Opstina Kiseljak je imala 11 644 katolika na kraju 2011 godine.Ova opstina ima 9016 katolika na kraju 2020 godine.Izmedju 2011-2020 godine znaci u 9 godina ovdje je broj pao za minus 2628 ili -2628.Po meni ova opstina je pala na ispod 11 000,ispod 10 000,ispod 9000 fakticki danas.I ako taj broj padne na ispod 8000.Nema sanse da oni budu vecina u Kiseljaku.Padovi su solidni,

Opstina Vitez je imala preko 13 000 katolika krajem 2011 godine.Da bi taj broj pao na 10 700 krajem 2020 godine.Ovdje padovi nisu jaci kao u Kiseljaku procentualno ali se nastavljaju.Zepce ima najvise katolika tako vjerujem da ta opstina danas i ima najvise katolika od svih opstina,znaci po meni i vise nego Vitez.Po meni realnije je demografsko preuzimenje Viteza i Kiseljaka u neko brze vrijeme.Ali za Zepce ce se nacekati

Silos - 79
Član

Post Postao/la Silos - 79 » 06 jun 2021 04:21

legend je napisao/la: 05 jun 2021 17:56
Silos - 79 je napisao/la: 05 jun 2021 17:29 Šokantni podaci za Hrvate. Kakve padavine u Žepču, Odzaku, Novom Travniku, Vitezu, Kiseljaku, Mostaru...
Žepče
Bošnjaci -124
Hrvati -86

Jajce
Bošnjaci-87
Hrvati-41
Već je danas Jajce,za deset godina će postati Fojnica
Izbori 2020.
Hrvati Žepča 50%+ glasova
Hrvati Jajca 40% - glasova
Zanimljiva je i homogenizacija i aktivacija Hrvata u Bosni vezano za izbore.
Opšti izbori 2018 u SBK preko 4000 glasova poštom za H stranke.
Opšti izbori 2018 u ZHK jedva 500 glasova poštom za H stranke.

Svijesni su oni bolje nego Jack gdje ih demografija vodi u SBK i žestoko su se aktivirali da bi ostali politički faktor. Ono kićenje šaharama ulica oko N. Travnika i Nove Bile navodno pokazuje snagu. Ustvari pokazuje slabost i strah jer istih zastava i nema po Škutoriji.
Oni u SBK osim Hidroelektrane u Jajcu i bolnice u Novoj Biloj nemaju skoro ništa od javnog sektora.
Poređenja radi Bošnjaci u HNK imaju bolnice u Mostaru i Konjicu, vojnu industriju u Konjicu(1200 uposlenih), 3 hidroelektrane, univerzitet u Mostaru, Željeznicu koja zapošljava stotine ljudi...
U HNK od turizma žive hiljade naših ljudi. Šta od turizma imaju Hrvati u SBK?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 06 jun 2021 04:39

Izbori nisu pokazatelj nicega najbolje je vidjeti kako su napumpali redovne birace po Srebrenici cetnici i ustashe u Travniku.Realnost je daleko gora od njih

Kanton Srednja Bosna nema neka jaca sela,nema veca urbana mjesta gdje bi zadrzalo se mladje katolicko stanovnistvo.Otud toliki pad ovdje

Odgovorite