☑ Pravila foruma i savjeti

Lista BH proizvoda - KUPUJ DOMAĆE!

abu seid
Član

Re: Lista BH proizvoda - KUPUJ DOMAĆE!

Post Postao/la abu seid » 01 nov 2021 12:14

Novi update!

Novih 100 slika sa preko 400 različitih proizvoda na prvoj stranici. :zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 nov 2021 13:50

Bosmane kad nadjes vremena update ovo sve sto je stavljeno
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 02 nov 2021 02:54

Novo iz Kol Mix-a: Dresing za salatu.

slika KOL MIX dresing (Kolmix d.o.o. - V. Kladuša)

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 03 nov 2021 15:53

Domaće klepe:

slika BUJRUM klepe (MBA d.o.o. - Vogošća)

slika MAMA MANUFAKTURA klepe (Zaza d.o.o. - Sarajevo)

slika HANUMICA klepe (TO Hanumica-Visoko)

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 04 nov 2021 11:07

Proizvodi Hypomarket d.o.o. Srebrenik

slika sredstva za čišćenje

slika bazenska hemija

slika MAX KRIS staklo

slika TEDY omekšivači

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 05 nov 2021 05:23

NOVO iz MI Semić...

slika SEMIĆ juneći Hamburger (Semić d.o.o. - Visoko)

slika SEMIĆ juneći ćevapi (Semić d.o.o. - Visoko)

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 07 nov 2021 15:00

Nova voda iz Kaknja

slikaHLADIVODA voda (Sams Group d.o.o. - Kakanj)

4 jan, 2021
Potpisan ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode iz vodozahvata Hladivode kod Kaknja

Vršilac dužnosti premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirnes Bašić i direktor SAMS-Group Kakanj Amer Hadrović potpisali su ugovor o dodjeli koncesije za eskploataciju prirodne vode iz vodozahvata Hladivode kod Kaknja.

Bašić je ranije sa direktorom kompanije Tešanjski kiseljak Arminom Hrvićem potpisao ugovor o dodjeli koncesije za eksploataciju mineralne vode sa izvorišta Dolac u Raduši kod Tešnja. Koncesija je dodijeljena na 30 godina, a Tešanjski kiseljak će osim jednokratne koncesione naknade od 15.000 KM, također plaćati i tekuću naknadu od 1,5 posto ukupnog prihoda ostvarenog korištenjem izvorišta.

– Zeničko-dobojski kanton obiluje brojnim izvorištima prirodne vode, čiji je kvalitet nadaleko poznat. Opredjeljenje Vlade je da sve raspoložive resurse stavimo u funkciju razvoja, od kojeg će korist imati cjelokupno društvo – rekao je Bašić za Business Magazine.

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 08 nov 2021 11:54

Kad smo već kod vode, par interesantnih informacija:

Punionica vode „Ciprex“
8. 06. 2021.
Punionica vode „Ciprex“ u Donjim Purićima (V.Kladuša) koja je u završnoj fazi, već je izazvala interes u Iranu pa je tako tokom protekle godine potpisan i Sporazum sa jednom firmom u Iranu kojim će biti omogućen izvoz vode ovog preduzeća u Iran što je svakako veliki uspjeh i dobar podsticaj za budući rad.

slika SAFINA voda (Ciprex d.o.o. - Velika Kladuša)

Temax BH d.o.o.

slika VIVITA voda (Temax BH d.o.o. - Orašje)

Temax je turska firma.

VEHA-COM d.o.o. - Cerik, Brčko
2019 godine u našem vlasništvu se našla i fabrika vode ILIDŽANSKI DIJAMANT d.o.o. u Sarajevu u okviru koje imamo planove da proširimo svoje poslovanje na proizvodnju prirodne i mineralne vode. Trenutno naše finansijske snage su usmjerene na revitalizaciju i modernizaciju postrojenja što će u konačnici dovesti do unapređenja usluga i kvalitenog proizvoda za domaće i ino tržište.

sokara "Emina"

U naselju Husimovci, nadomak Sanskog Mosta, otvorena je fabrika za proizvodnju gaziranih sokova Emina, a investitor je Sead Karajković, koji je kapital zarađen u inostranstvu uložio u pokretanje ovog projekta.
Prema riječima Elvedine Seferović, šefice proizvodnje u ovoj fabrici, trenutno se proizvodi pet vrsta gaziranih sokova, a u planu je da se u budućnosti asortiman proširi izgradnjom punionice prirodne i mineralne vode.

Nerken d.o.o. - Maglaj
27/09/2021
Ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona Mirsad Hadžić i direktor privrednog društva Nerken d.o.o. Maglaj Nerman Džonlić potpisali su danas ugovor o koncesiji za crpljenje, zahvatanje i flaširanje izvorske vode sa izvorišta “Rakovac” u mjestu Donji Rakovac, općina Maglaj.

Koncesija je dodijeljena na period od 30 godina u količini od 0,05 litara vode po sekundi.

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 12 nov 2021 13:09

slika

Vratio se iz Francuske i započeo biznis s lješnjakom

SANSKI MOST….Dobar dio radnog i životnog vijeka Hruste Arapović iz Sanskog Mosta proveo je u Francuskoj, gdje je zaradio prijevremenu penziju, a potom se vratio u rodni grad i pokrenuo biznis s uzgojem i preradom lješnjaka. Na površini od 12 dunuma zasadio je prije tri godine oko 800 stabala ove orašaste kulture, koja su dala i prvi urod. Zanimljivost je da je Arapović odlučio da prerađuje plodove na neuobičajen način i proizvodi karamelizirani lješnjak, te tvrdi kako je ovo inovativan proizvod na domaćem tržištu...
https://reprezent.ba/vratio-se-iz-franc ... jesnjakom/

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 17 nov 2021 17:11

NOVO iz Coly-a...

slikaCOLY supe (Coly d.o.o. - Lukavac)

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 18 nov 2021 09:13

patriota je napisao/la: 07 apr 2021 13:02 Da li neko zna da li je počela proizvodnja Bosanske četkice za zube i gdje bi se mogle kupiti?

Bilo je govora da je mladi bračni par (doktori stomatologije) osvojio nagradu i inicijalni kapital za pokretanje proizvodnje modernih četkice za zube u BiH. Na linku ispod je više detalja, ali nisam upratio da li se mogu negdje kupiti....

https://www.akta.ba/vijesti/pocinje-pro ... ube/129636
Od jučer u prodaji

slika CAWEX četkica za zube

patriota
Član

Post Postao/la patriota » 24 nov 2021 19:38

abu seid je napisao/la: 18 nov 2021 09:13
patriota je napisao/la: 07 apr 2021 13:02 Da li neko zna da li je počela proizvodnja Bosanske četkice za zube i gdje bi se mogle kupiti?

Bilo je govora da je mladi bračni par (doktori stomatologije) osvojio nagradu i inicijalni kapital za pokretanje proizvodnje modernih četkice za zube u BiH. Na linku ispod je više detalja, ali nisam upratio da li se mogu negdje kupiti....

Od jučer u prodaji

Svaka čast paša! Uvijek prvi imaš informaciju, iako ja Cawex pratim već mjesecima... :aplauz:

U ruci upravo držim ovu domaću Cawex četkicu za zube u crnoj boji. Probao sam ćetkicu, i zaista je jako dobra. Na slikama se vidi da se i na ambalažu mislilo i investiralo, a ovako uživo mogu reći da je i ambalaže zaista dobra i praktična. Pravi premium proizvod, a domaći... :gut:

Svima toplo preporučujem ovu četkicu. Može se pronaći u DM prodavnicama, a trenutna cijena je 8.55 KM. Iskreno se nadam da će uskoro biti i u Bingu. Koliko mogu primjetiti trenutno imaju ove "medium" varijantu, a preporučujem "ultra soft" četkicu pogotovo za one koji imaju osjetljivu gingivu.

Baš je za ne poverovati da neko u ovim "tmurnim" momentima neizvjesnosti u BiH otpočne proizvodnju, i plasira premimu domaći proizvod na lokalno BiH tržište. Svaka čast ljudima... :respekt:

Ovo je znak da nam ipak privreda u BiH polako ali sigurno, koliko toliko, raste i napreduje... :gut:

Do nas je da maksimalno kupujemo i tako podržimo domaće. To je naše pravo i jedan od efektivnih načina borbe za svoju zemlju. :zastava:

Ovo su im kontakt podatci:
www.cawex.ba
[email protected]
[email protected]

Ova firma se nalazi u Sarajevu (na Skenderiji). Pošto na portalu imaju Web Shop, pretpostavljam da imaju i svoju maloprodaju, ali trenutno Web Shop još nije pušten u rad...

Poštovana dijasporo, sa svim dužnim poštovanjem, potrudite se da kupite ove četkice a i proslijedite ove podatke dalje. Možda se neki strani distributivni lanac zainteresuje i odluči plasirati ovaj naš domaći BiH proizvod.

@Abu Seid -- Da li će ova Cawex četkica biti uvrštena na listu domaćih proizvoda pod "Sredstva za ličnu higijenu"?
** Budi ruka koja BiH gradi, brani i hrani!!! ** :zastava:
Imate ideju o pokretanju biznisa u BiH? Posjetite www.restart.ba __ :gut:
www.bih.rf.gd ___ :gut:

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 25 nov 2021 00:05

patriota je napisao/la: 24 nov 2021 19:38
abu seid je napisao/la: 18 nov 2021 09:13

Od jučer u prodaji

Svaka čast paša! Uvijek prvi imaš informaciju, iako ja Cawex pratim već mjesecima... :aplauz:

U ruci upravo držim ovu domaću Cawex četkicu za zube u crnoj boji. Probao sam ćetkicu, i zaista je jako dobra. Na slikama se vidi da se i na ambalažu mislilo i investiralo, a ovako uživo mogu reći da je i ambalaže zaista dobra i praktična. Pravi premium proizvod, a domaći... :gut:

Svima toplo preporučujem ovu četkicu. Može se pronaći u DM prodavnicama, a trenutna cijena je 8.55 KM. Iskreno se nadam da će uskoro biti i u Bingu. Koliko mogu primjetiti trenutno imaju ove "medium" varijantu, a preporučujem "ultra soft" četkicu pogotovo za one koji imaju osjetljivu gingivu.

Baš je za ne poverovati da neko u ovim "tmurnim" momentima neizvjesnosti u BiH otpočne proizvodnju, i plasira premimu domaći proizvod na lokalno BiH tržište. Svaka čast ljudima... :respekt:

Ovo je znak da nam ipak privreda u BiH polako ali sigurno, koliko toliko, raste i napreduje... :gut:

Do nas je da maksimalno kupujemo i tako podržimo domaće. To je naše pravo i jedan od efektivnih načina borbe za svoju zemlju. :zastava:

Ovo su im kontakt podatci:
www.cawex.ba
[email protected]
[email protected]

Ova firma se nalazi u Sarajevu (na Skenderiji). Pošto na portalu imaju Web Shop, pretpostavljam da imaju i svoju maloprodaju, ali trenutno Web Shop još nije pušten u rad...

Poštovana dijasporo, sa svim dužnim poštovanjem, potrudite se da kupite ove četkice a i proslijedite ove podatke dalje. Možda se neki strani distributivni lanac zainteresuje i odluči plasirati ovaj naš domaći BiH proizvod.

@Abu Seid -- Da li će ova Cawex četkica biti uvrštena na listu domaćih proizvoda pod "Sredstva za ličnu higijenu"?
Kao i obično odlična recenzija. :D
Naravno da dolazi na našu listu, samo što obično pričekam da skupim par novih proizvoda, pa onda postavljam.

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 25 nov 2021 16:39

Bože dragi odakle ja moram skidati slike. Masa proizvođača nije u stanju napraviti običnu internet stranicu ili Facebook/Instagram konto.

slikaEUROMIG mliječni proizvodi (Euromig d.o.o. - Ilidža)

Ovo je original :lol: :

slika

Ako neko ima prilike neka uslika original u nekoj samoposluzi :D .

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 nov 2021 16:12

Ocigledno je da ne postoji nijedna kvalitetna web stranica koja bi napravila ovo sto Abu Seid radi.Svaka cast njemu na zalaganju oko ove teme.Realno,ja rijetko kad i pogledam ekonomiju.Ali ima ljudi koje to zanima iako ja ne mogu da sve trazim i ganjam

Sramota je da mnogo veci '''Bosanski'' portali nemaju ovakvu temu sto je dokaz vise koliko smo jadni kao narod u nedostatku nacionalne svijeti i strategije.Svaka cast izuzetcima naravno

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 27 nov 2021 05:17

Evo bolje slike proizvoda gorespomenute mljekare.
Neko me čuo pa postavio sliku jučer na Facebook. :lol:

slika EUROMIG

EDIT
Ipak je mljekara Gradačac...

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 28 nov 2021 02:43

slika BLIC sanitary cleaner (Dita d.d. - Tuzla)

abu seid
Član

Post Postao/la abu seid » 28 nov 2021 03:16

Jack je napisao/la: 26 nov 2021 16:12 Ocigledno je da ne postoji nijedna kvalitetna web stranica koja bi napravila ovo sto Abu Seid radi.Svaka cast njemu na zalaganju oko ove teme.Realno,ja rijetko kad i pogledam ekonomiju.Ali ima ljudi koje to zanima iako ja ne mogu da sve trazim i ganjam

Sramota je da mnogo veci '''Bosanski'' portali nemaju ovakvu temu sto je dokaz vise koliko smo jadni kao narod u nedostatku nacionalne svijeti i strategije.Svaka cast izuzetcima naravno
Ne bi bilo loše da se i ova naša malo osvježi. :D
Zadnji update na portalu vezano za domaće proizvode je 01.05.2019.
Mogu li ja kako pomoći?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 28 nov 2021 05:06

Ne znam upitaj Bosmana vidi Kako mozes pomoci

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 dec 2021 19:52

Mogu li ja kako pomoći?
Mozes.Kontaktirao sam Bosmana i rekao sam mu da te stavi za administratora portala.Nije to toliko strasan.To je samo da mozes da postavljas clanke i slike na glavnoj stranici znaci

www.bosanskehistorije.com

Tako bi mogao da dodas slike i osvjezis sve to na stranici ovdje

https://www.bosanskehistorije.com/kupujmo-domace

Naravno ako zelis da pomognes.Moze i ovo da radi Patriota.Ja ne mogu da sve stignem.Jednostavno,to je tako.Eto pa upitaj Bosmana preko privatne.Ja sam se s njim cuo vec.Ako zelis da pomognes i ubacujes slika na portalu

Ne bojte se.Postoje administrativna sekcija i portala i foruma i malo je jaci security.Samo ja i Bosman mozemo da udjemo tamo.Ali druga su pravila za portal i pisanje na portalu.Tako ako zelis moze te postaviti Bosman kao moderator ili administrator.I mogao bih da osvjezis tu temu gore sto pise.Ubacujuci slike tamo

Eto.Pa javi mi ako si spreman da malo pomognes ovdje

Odgovorite