☑ Pravila foruma i savjeti

Rezultati Popisa u Crnoj Gori 15 Oktobra 2024

Bosniak44
Član

Re: Rezultati Popisa u Crnoj Gori 15 Oktobra 2024

Post Postao/la Bosniak44 » 10 nov 2024 11:05

Naselja u Bijelom polju ce biti intresantna mi smo vecina i na popisu 2011 bili vecina u Nedakusima kad se uzme broj Bosnjaka i Muslimana naravno zbog te podjele Srbi budu vecina. I dosta naselja je tako , bas bi htio da vidim tu etnicku mapu po naseljima na osnovu popisa 2011 gdje se racuna i Bosnjaci i Muslimani i Crnogorci Muslimani pod jednu etnicku skupinu sto i jesu, naravno neko kaze pa dobro ako su oni se sada totalno odvojili od Bosnjastva pa da nas ne interesuje za njima nebi to podrzao jer oni svakako mogu u buducnosti da pojacaju Bosnjacki korpus na sljedecim popisima. U Karabuskom Polju znaci mozemo ocekivati u najmanjem smislu relativnu vecinu Bosnjaka, u Pljevjima ima tu dosta kao sto kazes Muslimanskih naselja ali sudeci po popisu 2023 ne vidimo neki rast Bosnjaka i zakljucit je onda da da nece biti promjena u tim naseljima, meni je naprimjer anegdota kako jedna opstina tako blizu granice BIH da ima toliko neosvijeceni ljudi a npr u Rozajama koje daleko dalje od granice sa BIH imas dosta osvijeceni.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 10 nov 2024 14:03

Dosta je tu strah cetnici vladaju suvereno Pljevljima za razliku od Bijelog Polja gdje nemaju vlast.Ovo je za Pljevlju

Karabusko Polje navodno bi trebalo da ima Bosnjacku vecinu.Ovo je isto kao i navodni rast Bugara na Kosovu.Vidit cemo.Ovaj moj izvor mi je tako rekao pa cemo viditi jel slagao ili ne do kraja ove godine kad budu i konacni/zvanicni podatci popisa 2023 godine tamo
Never had i imagined living without your smile Angelene :(
Prekaljeni demografski borac 😆 🤣 :respekt:
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali 😆 😆 🤣
U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 12 nov 2024 12:50

Ne zelim da pricam o ovom svakog dana ali vidit cemo.Nadam se da ce biti podatci ovog mjeseca,ali eto rekli su najkasnije krajem ove godine.Iako je i to muka svakog dana cekati na podatke za nacionalnost drzava koja ima 620 000 stanovnika 11 mjeseci haman nakon popisa nije izbacila takve podatke

Pakistan je izbacio sve podatke za 15 mjeseci.Drzava s cirka 250 miliona stanovnika ciji najveci grad Karachi ima haman 20 miliona stanovnika.Nevjerovatno je da nisu sposobni ili nisu spremni da izbace podatke u prvih 6 mjeseci a kamoli i dalje da ova sapunica traje

:vomit: :vomit:

Bosniak44
Član

Post Postao/la Bosniak44 » 14 nov 2024 03:23

Da stvarno toliko vremena da prodje i nisu u stanju imati rezultate po naseljima. Ovo za Kosovo znaci nije utvrdjeno jos da su se PoBugarili odredjen dio Bosnjaka. ok. Pa i nebi trebao to meni zvuci absolutno nelogicno sto bi se pisali kao Bugari kakve veze Bugari sa njima imaju. A inace znam da je npr nacionalni identitet Bosnjaka Kosova prilicno jak. Znaci u Baru da ne ocekujemo nesto u naseljima posebno i da je rast onaj od oko 2.000 + ljudi uglavnom u centru grada. Eventualno (a i to je pod velikim pitanjem) jedno naselje da ce biti relativna vecina.

Medjutim kad pogledam popis 2011 i uporedim u pljevljima da je za 1.000 manje Muslimana mozda to znaci da je neko naselje koje je bilo vecinsko Muslimansko sada postalo vecinsko Bosnjacko? ili su oni se popisali kao Crnogorci i sada su to vecinska Crnogorska naselja. Lijepa je brojka isto u Tuzima 13,65% Bosnjaka i 1,61% Muslimana Bosnjaka sada je pitanje koliko su se pisali kao Crnogorci Muslimani. U Beranama je omjer Bosnjaka i Muslimana malo jace od 2-1 ali kako sam razumio tu narod zivi uglavnom u gradu. Jos samo Gusinje i Plav je otvoreno neka naselja izmedju Albanaca i Bosnjaka ko ce biti vecina. Nadati se da ce to uskoro biti objavljeno cuo sam da je moguce i do kraja Novembra. Svakako ce biti dosta razlika i u jezickoj mapi po naseljima ali i etnickoj mapi po naseljima. Intresantna bi bila i vjerska mapa po naseljima.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 nov 2024 05:47

Pa,ako gledas jednu od najvecih drzava svijeta Pakistan po broju stanovnika koji godisnje dobije izmedju 5-6 miliona stanovnika samo preko prirodnog prirastaja.Drzava s 250 miliona stanovnika je za 15 mjeseci objavila sve podatke

Da moze biti bolje.Moze.To nam govori sad popis u Iraku koji ce trajati 2 dana:20 I 21 Novembar.Napravit ce ljudi totalnu mobilizaciju ta 2 dana i prebrojati sve stanovnistvo dole.A Irak nema 600 000 stanovnika nego 40 miliona.A neki kazu i 50 miliona.I sve ce se znati do kraja ovog mjeseca

https://thenewregion.com/posts/1118/ira ... ion-census

I onda imas to sto imas.Drzava s 1400 naselja, i 630 000 stanovnika kazu da su sve zavrsili ali moraju da urade zasticena naselja prvo.Dajte bolan nemojte biti smijesni
Moguc je rast Bugara na Kosovu ali moguca je velika propaganda.Prije par godina prica je bila da ima preko 1000 Albanaca u Tutinu da po Novom Pazaru je masovan rast Albanaca,pa na kraju nikom nista.

I Sama prica je propaganda tako da znate

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 14 nov 2024 06:39

Znaci u Baru da ne ocekujemo nesto u naseljima posebno i da je rast onaj od oko 2.000 + ljudi uglavnom u centru grada. Eventualno (a i to je pod velikim pitanjem) jedno naselje da ce biti relativna vecina.
Dobro sad.Ne mora da znaci.Bosnjaci+Bosanci cine oko 4000 stanovnika opstine Bar sad i skoro 10% ukupnog stanovnistva ako odbijes strane drzavljane to bi bilo toliko.Pocetkom ovog stoljeca bilo je 800 Bosnjaka u opstini Bar.To je rast od 5 puta u 25 godina

Tesko je sad reci hoce li biti 1 naselje s Bosnjackom vecinom?Nijedno?Ili dva.Nije nista nemoguce kao sto sam i prije rekao.Rast je rast i ako gledamo popis 2011:2153 Bosnjaka s popisom 2023:3901 Bosnjaka,opet vidimo solidan rast ovdje.A on ne moze da bude rezultat naseg grupisanja u 2 naselja.Mora da je i u drugim naseljima porastao broj Bosnjaka.No,bilo kako bilo.Ako i ne bude moci cu vam dati neku procjenu i za vjeru ako ne izbace te podatke sto me ne bi cudilo za naselja Bara.Ali eto

Treba da se izbroji tih ''250 miliona stanovnika'' Crne Gore prvo

:pih:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 15 nov 2024 16:25

Ocekivao sam ove sedmice nesto ali ocito nista.Jos 2 sedmice je ovog mjeseca ostalo.Valjda ce biti nesto do kraja ovog mjeseca.Ako ne onda rijesim sve to malo kasnije u Decembru mislim na mape takodjer i neka moja analiza stanja.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 16 nov 2024 01:55

https://www.mediafire.com/file/xbadvsdm ... .xlsx/file

Odlucio sam da prezentiram neku moju analizu za broj Crnogorskih Muslimana po opstinama

Podjelio sam stanovnistvo Crne Gore i tog dijela u 2 dijela

1)Juzni Sandzak,znaci sve opstine Juznog Sandzaka
2)Bar,Tuzi,Podgorica i Ulcinj gdje zivi preko 97% stanovnistva Bosnjaka van Juznog Sandzaka

Moja saznanja su slijedeca

1)Na podrucju Juznog Sandzaka imamo 4605 Crnogorskih Muslimana
2)Broj Bosnjaka licno koji su se pisali ovdje Crnogorcima je cirka 4400.Oko 200 tinjak otpada na ostale i ponajvise Rome,njihov broj je velik u Beranama
3)U nekim dijelovima Juznog Sandzaka,viditi pod Gusinje ima veoma malo Crnogorskih Muslimana
4)Naravno ovo je samo za Juzni Sandzak
5)Na veliku srecu najveci dio Bosnjaka Pljevalja nisu se nacionalno izjasnili i daleko je manje upisalo Crnogorci nego sto mislite
6)Razlog je po meni velik strah koji vlada ovdje kod Bosnjackog stanovnistva,ali opet daleko manje Crnogoraca nego sto neki misle
7)U Opstini Plav imamo nesto malo vise od 100 Crnogoraca Muslimana ovdje,svi su Bosnjaci
8)U Bijelom Polju vjerujem da najvise Crnogoraca Muslimana bit ce u samom gradu i prigradskim selima
9)Malo sam razocaran za Rozaje,nisam ocekivao toliki broj Crnogorskih Muslimana dole
10)To je to za Juzni Sandzak

Bar/Podgorica/Ulcinj i Bar

11)Na podrucju opstine Ulcinj najveci dio Crnogoraca su Pravoslavne vjere
12)Od oko 1090 Crnogorskih Muslimana vjerujem da cirka 70% otpada na sam gradic Ulcinj i Donji Stoj,ostalo po Leskovcu i ostalim selima
13)U Podgorici ima najvise Crnogorskih Muslimana
14)Nije nuzno da su to Bosnjaci jer velik broj Roma je upisao Crnogorac u Podgorici u to sam i vise nego uvjeren
15)U Tuzima pak i nema puno Roma,svega par familija
16) I ovaj broj u Tuzima uglavnom su to Bosnjaci ili Slavenski Muslimani pod Crnogorcima
17)Veoma,veoma interesantna statistika za Bar
18)Napisao sam u Baru po meni cirka 6130 Crnogorskih Muslimana od tog ovdje cirka 98 do 99% su Slavenski Muslimani.Postoje ogromne razlike izmedju Bara i Podgorice naprimjer
19) i da napravio sam gresku pri sabiranju nije 18 900 Muslimana u South Sandzaku ali dobro
20)Procentualna greska iznosi 1-2% gore-dole ili +-1 do 2%

I detaljniju analizu cu vam dati kad dodju podatci za naseljena mjesta.Nadam se ovog mjeseca.Ali ako ne bude onda do kraja godine

To je to i to je sve.
:mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 17 nov 2024 14:36

Jedna kvalitetna analiza za Juzni Sandzak

https://www.mediafire.com/file/ybar4di2 ... .xlsx/file

Bosniak44
Član

Post Postao/la Bosniak44 » 18 nov 2024 07:36

Prije neki dan sam vidio da je objavljeno da je Crnogoraca koji sa Islamskom vjerom se izjasnilo 22.000 jedan broj spada na Rome naravno mozda i neki manji dio na Albance.

Dobro si ovo stavio i 1991 i 2023 da se moze vidjeti razlika. Udio Crnogoraca Muslimana kad pogledas ispada kao da su porasli u odnosu na popis 2011 ali vjerovatno zato jer su Muslimani tako izjasnili i zato je pao za 100% broj Muslimana. Mislim da je od 10.000 manje ljudi koji su se do sada izjasnili kao Muslimani oko 7.000 se izjasnilo kao Crnogorci Muslimani i recimo 2.000 se izjasnilo kao Bosnjaci i preostali 1.000 mozda se nisu ni popisali.

Vidio sam i da je aktuelna vlada gdje je i subjekt Bosnjacka stranka pocela raditi na putevima i infrastrukturi koja je inace bila dosta nerazvijena u tim djelovima oko Gusinja,Plava i Rozaja sto je super. Kazes da oni koji su se izjasnili kao Crnogorci Muslimani u Bijelom Polju sad je pitanje za Muslimane kako su se oni izjasnili npr u Nedakusima jer tu je bilo Bosnjaka+Muslimana vecina medjutim zbog te podjele bi Srbi bili vecina.

Znaci za Pjevlja nisu se ni izjasnili u smislu ostali su neizjasnjeni? nisam razmisljao o neizjasnjem da bi tu moglo biti dosta Bosnjaka.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 18 nov 2024 16:20

Znaci za Pjevlja nisu se ni izjasnili u smislu ostali su neizjasnjeni? nisam razmisljao o neizjasnjem da bi tu moglo biti dosta Bosnjaka.
Ne,u Pljevljima nema toliko Crnogoraca Bosnjaka ili Slavenskih Muslimana.Vecina se nije htjela izjasniti
Prije neki dan sam vidio da je objavljeno da je Crnogoraca koji sa Islamskom vjerom se izjasnilo 22.000 jedan broj spada na Rome naravno mozda i neki manji dio na Albance.
To sa Albancima nema sanse.Oni znaju ko su i sta su.Da su oni upisali Crnogorac male ili nimale sanse.Ima dosta Roma posebno u Podgorici u to sam i vise nego uvjeren

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 nov 2024 00:23

Popis Nema smisla bez nove mape

Naselje Djalovici opstina Bijelo Polje je bilo mjesovito na popisu 2003 godine

Onda je mapa rekla da tih 20 km2 tog sela je pravoslavno jer su Srbi većina vidi popis 2011

Iako doticno naselje cine Dupljaci,Campare I Djalovici

Ovo prvo naselje je Muslimansko dok u Camparima ima nesto Muslimana dok Djalovici su cisto pravoslavni selo

I kako tih 20 km2 moze da bude Srpsko u Bijelom Polju kad nema podjele novije na novija naselja 2011 godine ili jos novija naselja najnovija na popisu 2023

Demografska mapa nema smisla Bas zbog tih novih naselja

Možda Bar I Ulcinj nekako ali Crna Gora Demografska mapa nikako

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 nov 2024 00:27

Da ogromna su iseljavanja kod cetnika

➕️ 30 000 pravoslavnih popis 1991
➕️ 4000 I nesto pravoslavnih vise popis 2023

Prednost im se istopila kao sladoled 🍦 na suncu 🌞 ☀️

To je ta Demografska analiza Juzni Sandzak 1991-2023

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 nov 2024 00:30

Naravno nema nista jos naseljena mjesta po nacionalnoj pripadnosti

A jos 10 tak dana Novembra ➕️ cijeli Decembar

🙏 🙏 🤲 da ova agonija zavrsava ovog mjeseca ali ovo ce oni odugovlaciti do kraja godine koliko vidim 😫 🤒 🤢

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 19 nov 2024 05:53

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 nov 2024 05:47

Iraq 2 dana popis traje
3 dana idu rezultati za religiju I po nacionalnoj strukturi

Pakistan 16 knjiga popisa 15 mjeseci
E da Pakistan ima 630 000 stanovnika imalo bi smisla
Ali 🇵🇰 Pakistan ima 250 miliona stanovnika

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 nov 2024 22:48

Ne postoje tu neka sela Bosnjacka ili Muslimanska u Pljevlji,za razliku od Bijelog Polja

Gledao sam neke demografske ekserte kako obojise Djalovice u Bijelom Polju kao Srpsko naselje,iako je to naselje poslije 2003 godine podijeljeno u Djalovice,Dupljace i Campare.Ovi Djalovici su 100% Pravoslavni ali Bosnjaci su vecina u Dupljacima,ima ih nesto u Camparima.tako nije bas tako.

Grad Bijelo Polje je podijeljen u 15 tak novih naselja poslije popisa iz 2003 godine.Nijedna ta demografska mapa daje neke rezultate ili nova naselja na tabeli nego redovno drzi se starog sablona i boji sva ta naselja u nazovi Pravoslavna.Nema smisla makar za neke krajeve jer udio Muslimana je daleko veci od onog sto se prikazuje i po mapama i postoji daleko vise Muslimanskih naselja teritorijalno nego sto neke mape sugerisu jer sve postojece mape su pravljene od cetnika koji nemaju,niti su ikad imali postojeci sablon naseljenih mjesta Crne Gore nego sad sva ta naselja boje ili u Srpska ili u Pravoslavna sto nema smisla,vidi pod Djalovice

Ako pogledas opstinu Bijelo Polje koja srecom nije mijenjala svoje granice i naselja.Imao si veci pad kod pravoslavnih cak i veci od udijela koji oni imaju u toj opstin od 54,20% popis 2023 godine

Bijelo Polje:24 662 Pravoslavnih i 19 640 Muslimana popis 2011
Bijelo Polje 20 956 Pravoslavnih i 17 202 Muslimana popis 2023

To je 3706 manje pravoslavnih i 2438 Muslimana u odnosu na popis 2011 godine

Znaci van ateista,i ostalih a njih je manje.Imali bi pad od cirka 6144 ovdje

Sto znaci da izmedju popisa 2011 pravoslavni su imali pad od 60,3% dok su Muslimani imali pad od manje od 40%.Velika je to stvar jer je to pravoslavna opstina ii da li je?Kod Drzavljana vidi se fakticki dominacija naprimjer Muslimana u Bijelom Polju pa ako se ubroje drzavljani Crne Gore u dijaspori i oni koji zive dole razlika je tad neznatna u korist pravoslavnih

Bijelo Polje 6157 drzavljana Crne Gore u dijaspori:

4662 Muslimana
1444 Pravoslavnih

Ta razlika u korist pravoslavnih ako se ubroji i diijaspora,tj drzavljani Crne Gore je sad tek + 500 tinjak vise pravoslavnih na uzorku od 40 000.Tako daleko je gore.Nije to samo u Bijelom Polju.U naprimjer Ulcinju pravoslavni cine manje od 5% drzavljana Crne Gore u dijaspori.U Baru gdje je pravoslavno stanovnistvo opet vecinsko.Najvise drzavljana Crne Gore su opet Muslimani.Sto znaci da kod Muslimana ili Albanaca/Bosnjaka imas pare.To je realnost.Imas ogroman kapital koji ne postoji kod pravoslavnih sem vladine sredine Podgorice koja dobija strani priliv novca.Sto znaci ako gledas ovaj sadasnji sastav.Tek vidis koliko su oni jadno prosli na tom popisu.Nista ne mora da znaci da ce neko iz dijaspore doci u Zabljak i otvoriti lokal tamo.Ali hoce u Baru i hoce u Plavu.Sredine cetnicke su oronule tamo gdje su manjina pa i ona zabit Radulici gdje prije par dana skupilo se par sijedih debilnih cetnika i prijete da nece dozvoliti izgradnju dzamije.To je selo koje je palo s 81 stanovnika popis 2011 na 50 stanovnika popis 2023 a pitanje je hoce li ih biti i 50.Vidis jednom nogom u grobu a prijete Bosnjacima da ce nestati da ce ih noc savladati.Pola ih ima umjetni kuk, i neki ne mogu da hodaju

Treba da gledas u vitalne i mladje cetnike koji mogu da naprave nesto protiv nas.Van Podgorice i Niksica je te vitalne cetnike ne vidim.Vidim stare i siromasne cetnike u zabitima.citaj vukojebinama koje nestaju tipa Pluzine,Zabljak.Savnik.Andrijevica dok kod Bosnjaka i Albanaca ili Muslimana imas vitalnost,imas pare i to je velika stvar

Zamisli da su cetnici na 65% Bijelog Polja.Imao bi spomenik tzv Amfilofhiju onom retardiranom starom pederu koji je pricao da je Rumija Srpska planina gdje nemas nijedno Srpsko ili Pravoslavno selo koji je pravio umjetne od lima crkve i provocirao Bosnjake i Albance.I sta moze da danas urade

Moze jedino da prjete u Podgorici jer svi cetnici mladji dolaze u Podgoricu iz tih zivopisnih zabiti.Ali nista da mogu napraviti nesto kolektivno,nesto intelektualno,sigurno ne oni cetnici iz Radulica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 nov 2024 23:25

Imamo jos sedmicu ovog mjeseca Novembra i konacni nazovi podatci po naseljenim mjestima jos nisu na vidiku :lol: :lol:

Gledao sam jednom reportazu iz Indiije ima ih toliko da svi skoce gore na krov voza i lagano idu.Crna Gora ocigledno ima vise stanovnika od jedne Indije :mrgreen: :rofll:

No,ako budemo realni.Imamo danas tako malo vremena tako da postoje velike sanse da ce ovi podatci biti tek u Decembru i to sigurno kasnije nego sto mislimo.Nadam se da grijesim ali zasad nema podataka ni na vidiku

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 nov 2024 23:33

Kad odbijes sva Muslimanska naselja i sva Bosnjacka i sva Crnogorsko-Muslimanska i sva Albanska naselja vecinska.Imas opet - 200 Muslimana na uzorku od 30+ naselja.Sto znaci da najveci rast od cirka +2000 Muslimana vise manje-vise izmedju popisa 2011-2023 je bio rezultat rasta u Baru. Muslimana u naseljima gdje su manjina ali ih ima.U to sam i vise nego uvjeren i siguran

Gledajuci u te podatke imali smo proslog popisa 2011 slijedeci procent Muslimana u ovim naseljima;

Polje 28%
Bjelisi 18%
Grad Bar 11%
Velembusi 38%
Susanj 17%
Burtaisi 29%

Ja vidim rast Muslimana po vjeri u svim ovim naseljima a u nekim naseljima vjerujem da ce udio Muslimana porast daleko vise od 2% koliko je cinio rast Muslimana u opstini Bar u odnosu na popis iz 2011 godine.Jednostavno ovaj prirast je velik u nekim naseljima da sam uvjeren da su tamo najvise narasli Muslimani

Za razliku od nekih cetnickih homogenih naselja Zabljaka,Pluzina ovdje vec imas Muslimane.I apsolutno sam uvjeren da se je nastavio rast ovdje Muslimana

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 nov 2024 06:46

Steta jos uvijek nista.I jos svega par dana u Novembru.Onda ocigledno treba cekati Decembar :pih: :pih: :roll:

Odgovorite