Hrvatska demografija
Re: Hrvatska demografija
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Cetingrad 11 prvacica sk 2025/2026
Hrvati 7
Bosnjaci 4
Hrvati 7
Bosnjaci 4

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
To je cijela opstina.Ko bi rekao da u Hrvatskoj postoji opstina s vise od 10% prvacica Bosnjaka.Mozda ako uzmemo Cetingrad.Mjenjamo je za naprimjer Grude.Ako se Hrvatska bude trosila ovako.Tesko ce se stabilizovati

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ova mapa je skoro pa tacna.Istra ima vise prvacica.Jedan je katolik iz Busovace doselio u Istru nema par godina.Dosta se ljudi doseljavaju u Istru zbog polozaja,blizina italije i ostatka Eu.Kao i dobar trgovinski polozaj.To me ne cudi.Naprimjer samo ako gledas negativan prirodni prirastaj koji vlada u ovom sto se pise Srednjobosanski kanton.Do 2050 godine Katolici u Bosni ce izgubiti 10 000 ljudi.Bez ijednog iseljenog.Sto je naucna fantastika
Realno imas Hrvatsku obalu,ako nemas jak i izrazito jak homogen teritori.Tesko ces zadrzati mladje stanovnistvo.Istra danas ima skoro 2000 prvacica.Nije to mala stvar.
U Bosni broj Hrvata prvacica je odavno pao na ispod 3000.I jos imas opstina gdje se oni drze.Ove pozitivne opstine su mahom opstine gdje dolaze ljudi s strane;Split,Istra,Zagreb i najvecim dijelom Dubrovnik i Peljesac gdje sve vise ljudi kupuju imanja i dolaze.Prije 2 godine jedan katolik iz Capljine je dosao u Peljesac.Ima slucajeva da oni sve vise dolaze u zaledje Dubrovnika i prave kuce.To vam je taj prirast.On je vise posljedica doseljavanja a ne nekog pozitivnog prirastaja

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Moje pitanje za kamenko kremenko forumase je kako to da nemate 53,75 Eura koliko zavod za statistiku Hrvatske od mene trazi kao I nesto sto se zove Oib nikad cuo
Za zivorodjene I umrle Hrvatske prema nacionalnoj pripadnosti od 2021-2024 samo prdite jer jedete previse kupusa ali podataka nemate
Cuj da im ja dadnem 53,75 Eura I rok od 25 dana
Ima li neko ko zeli ovdje da dadne takvo sta za podatke
A mozda nema ni 32 000 zivorodjenih Hrvata
Sta ako Nepalci cine vec 10% zivorodjenih

Sta ako nemate 53.75 Eura?
Možda imate 53,75 Kuna koliko to dodje
Good luck
with that if you think I will pay for that
No and No and No
Za zivorodjene I umrle Hrvatske prema nacionalnoj pripadnosti od 2021-2024 samo prdite jer jedete previse kupusa ali podataka nemate
Cuj da im ja dadnem 53,75 Eura I rok od 25 dana
Ima li neko ko zeli ovdje da dadne takvo sta za podatke
A mozda nema ni 32 000 zivorodjenih Hrvata
Sta ako Nepalci cine vec 10% zivorodjenih
Sta ako nemate 53.75 Eura?
Možda imate 53,75 Kuna koliko to dodje
Good luck

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Cuj 53,75 Eura za takve podatke
Ja ocekujem duplo vise podataka za tolike pare
Ništa kako skutori su glupi I nemaju para
Kako ja ne zelim da dajem pare za tako smijesne podatke
Onda nista od tog
Ništa kontaktirajte Severinu ona ima para
Ja ocekujem duplo vise podataka za tolike pare
Ništa kako skutori su glupi I nemaju para
Kako ja ne zelim da dajem pare za tako smijesne podatke
Onda nista od tog
Ništa kontaktirajte Severinu ona ima para

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zestoko su se aktivirali zadnjih par godina, bas onako kako se i pisalo na ovom forumu.
Kulminacija je sada ova crna lista bosnjaka koja je kritikovala uplitanje n*** vlade hrvatske u pitanje BiH, DMS-a i fantomskog IZ.
Pokusaj obavjestajnih akcija po srednjoj Bosni kako bi se prikazali ugrozeni krscani svijetu.
Mislim da ce 2026 biti jos zesca po tom pitanju, ne mogu spekulirati tacno sta ali vodi se sada pritisak nad bosnjacima da kapituliraju kao politicki narod.
A bosnjaci neka se i ovo ljeto pripreme ici na Jadran.
Kulminacija je sada ova crna lista bosnjaka koja je kritikovala uplitanje n*** vlade hrvatske u pitanje BiH, DMS-a i fantomskog IZ.
Pokusaj obavjestajnih akcija po srednjoj Bosni kako bi se prikazali ugrozeni krscani svijetu.
Mislim da ce 2026 biti jos zesca po tom pitanju, ne mogu spekulirati tacno sta ali vodi se sada pritisak nad bosnjacima da kapituliraju kao politicki narod.
Sasvim ocekivano.Nemoc pred totalnim nestankom iz Srednje Bosne.
Mostar ne mogu da napreduju godinama.Sve ih je manje i u Mostaru.Tako ovo je vise demografske prirode,nego bilo sta.Ipak Dodik je redovan gost banana drzave Hrvatske tako da me ne cudi takvo sta
Ja sam uvijek govorio da ustashe i luka Ploce nemaju smisla za nas.Ni u kakvom slucaju.Ustashe su podle i odvratne oni bi sutra blokirali tu luku i mi ne bi imali nista.Tako da je sve ovo meni sasvim jasno i nadasve ocekivano
Pisao sam o tome prije jos
Mostar ne mogu da napreduju godinama.Sve ih je manje i u Mostaru.Tako ovo je vise demografske prirode,nego bilo sta.Ipak Dodik je redovan gost banana drzave Hrvatske tako da me ne cudi takvo sta
Ja sam uvijek govorio da ustashe i luka Ploce nemaju smisla za nas.Ni u kakvom slucaju.Ustashe su podle i odvratne oni bi sutra blokirali tu luku i mi ne bi imali nista.Tako da je sve ovo meni sasvim jasno i nadasve ocekivano
Pisao sam o tome prije jos

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
- BosnjackaHercegovina
- Član
Bosnjaci su cesto priglupi po pitanju ljetovanja.saraylija je napisao/la: ↑12 nov 2025 19:49 Zestoko su se aktivirali zadnjih par godina, bas onako kako se i pisalo na ovom forumu.
Hrvati iz Hrvatske koji imaju more pred nosom, idu u Tursku na ljetovanje a nas Bosnjo pametni ode u Zaostrog i Zivogosce ... Uopste ne kontam koliko glup taj narod moze da bude. Bolje i jeftinije ti izadje 7 dana u Turskoj nego 7 dana u Hrvatskoj. Kazem I BOLJE I JEFTINIJE.
Samo BiH.
https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/u-skole ... a-12322270
298 000 osnovaca u Hrvatskoj cijeloj sk 2025/2026.Ovo mi ukazuje da cijela Hrvatska nema vise od 3.3 miliona stanovnika danas.I to je napredna brojka znaci maximalna ovdje.Moze jedino da bude manje.I sad skopcaj koliko je tu Hrvata osnovaca.Odbij Rome,Srbe,Bosnjake,Albance,Nepalce,Bangladesane i ostale
298 000 osnovaca u Hrvatskoj cijeloj sk 2025/2026.Ovo mi ukazuje da cijela Hrvatska nema vise od 3.3 miliona stanovnika danas.I to je napredna brojka znaci maximalna ovdje.Moze jedino da bude manje.I sad skopcaj koliko je tu Hrvata osnovaca.Odbij Rome,Srbe,Bosnjake,Albance,Nepalce,Bangladesane i ostale

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
JAN-NOV 2025: 29.601 / 46.252 / -16.651
JAN-NOV 2024: 29.403 / 47.397 / -17.994
God. razlika: +198 / -855 /
Manje vise isto kao prodle godine.
JAN-NOV 2024: 29.403 / 47.397 / -17.994
God. razlika: +198 / -855 /
Manje vise isto kao prodle godine.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
- Pita sirnica
- Član
https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... statistics
Interesantne informacije o rvatskoj i drugim zemljama EU, kao dijelimićno i iz smrdije možete naći na Eurostat. Trenutno za 2023, npr. Ured 11% majki, koje su rodile dijete u rcatskoj, su porijeklom iz inostranstva. To je veoma puno. Što ukazuje da, ne samo da se Nepalci rađaju, nego da je stanje u rvatskoj puno više napeto.
Interesantne informacije o rvatskoj i drugim zemljama EU, kao dijelimićno i iz smrdije možete naći na Eurostat. Trenutno za 2023, npr. Ured 11% majki, koje su rodile dijete u rcatskoj, su porijeklom iz inostranstva. To je veoma puno. Što ukazuje da, ne samo da se Nepalci rađaju, nego da je stanje u rvatskoj puno više napeto.
B -> B -> B
- Pita sirnica
- Član
Zašto, zato što se škutorice, šokice i katoljkinje iz Bosne vode kao "domaće", jer se u međuvremenu puno njih rodilo u rvatskoj zadnjih 35 godina. I sada, radi duplih beneficija, rađaju u rvatskoj
B -> B -> B