☑ Pravila foruma i savjeti

Politika katoličkih separatista

BosnjackaHercegovina
Član

Re: Politika katoličkih separatista

Post Postao/la BosnjackaHercegovina » 19 aug 2025 12:38

Problem kojeg imaju Hrvati postaje jako sličan problemu kojeg imaju Srbi - lažu i izmišljaju činjenice do te mjere da kasnije postaju zbunjeni svojim lažima koje su trebale oštetiti druge, a ne njih.

Hrvati stvarno vjeruju da oni nisu poraženi u BiH i da ARBiH nije vojno porazila HV/HVO. Oni vjeruju da smo mi njih napali a ne oni nas (da presude ICTY suda u Hagu su netačne) i da su oni iz dobrote svoje duše zaustavili rat protiv BiH. Te ideje su nastale propagandom koja se širila i danas je ona u njihovim glavama postala činjenica.

Greška Bošnjačkih lidera je da se ne čini dovoljno da se te laži isprave i da se edukuje Hrvatski narod o činjenicama koje su se desile. Bošnjaci moraju više učiniti na suzbijanju gluposti koje se šire po HR.

Prva je da HR nije agresor na BiH - presuda Prlić bukvalno objašnjava da HR jeste agresor na BiH kao i to da je vlada HR planirala i vodila napade na Mostar, Prozor, Gornji Vakuf, Vitez….

Druga stvar je da većina Hrvata ne zna da je ARBIH pobila više vojnika HV/HVOa za 10 mjeseci ovog sukoba nego što je HV/HVO izgubio za 5 godina rata sa Srbima.

Treća stvar je da su Bošnjaci činili 1% populacije Hrvatske 1991 a dali su 12.5% poginulih vojnika da sačuvaju Lijepu Njihovu. Bukvalno svaki 8 vojnik koji je poginuo braneći HR je Bošnjak i oni su to nama vratili agresijom.

Četvrta stvar je da HR vjeruje da su oni spasili Krajinu od genocida, a ne vjeruju da bez 5 korpusa bi linija bila pred Zagrebom.

Mnogo ovoga je i naša greška. Mora se biti uporan u ponavljanju činjenica kad god se laži ponavljaju.
Samo BiH.

atif
Član

Post Postao/la atif » 20 sep 2025 11:24

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... ovati.html

HRVATSKA UPALILA ALARM ZBOG PADA BROJA HRVATA U BiH, MIJENJAJU ZAKON: 'Ovo je zabrinjavajuće, moramo odmah djelovati…'

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 20 sep 2025 17:44

atif je napisao/la: 20 sep 2025 11:24 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... ovati.html

HRVATSKA UPALILA ALARM ZBOG PADA BROJA HRVATA U BiH, MIJENJAJU ZAKON: 'Ovo je zabrinjavajuće, moramo odmah djelovati…'
Nisu bas iskreni. Crkva je priznala da je ispod 350.000 Hrvata u Bosni i da u RG nih nema vise ni 5000

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 20 sep 2025 18:14

Banja Luka 5000 :rofll:
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Burek
Član

Post Postao/la Burek » 21 sep 2025 03:56

Jack je napisao/la: 20 sep 2025 18:14 Banja Luka 5000 :rofll:
U Fojnici ima vise Hrvata nego u Banja Luci.

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 11 okt 2025 08:23

Nevjerovatna je suluda i licemjerna retorika predstavnika HNS-a, najnovije je da kada Bošnjak spomene neravnopravnost i ugnjetavanje koje se trenutno dešava u Stocu i Čapljini nad Bošnjacima, oni spomenu cinično da će rješavati taj problem dobre volje, ali da istovremeno rješavamo problem neravnopravnosti prema katolicima u Jablanici i Konjicu. Stara dobra izreka "napad je najbolja odbrana". Koji katolici Jablanice i Konjica!?

2025. je godina, Bošnjaka ima u Čapljini, Mostaru i Stocu, a katolika "nema" u Konjicu i Jablanici. Nećemo mješati babe i žabe. Devedesete su davno.

PIKA SE STANJE NA TERENU GOSPODO!

Još ujkani idu to te mjere da govore kako su ZDK, Travnik, Grad Zenica njihov strateški interes? Ma hajte molim vas. Zadnji put kad sam gledao na kalendar bila je 2025., a zašto vas nema tu gdje bi ste voljeli da vas ima i gdje vas je nekad bilo, to se žalite Franji Tuđmanu.

Kada prođe sva frka oko Dodika i kada prođe mandat invalidne i nesposobne Trojke, Bošnjaci sva sredstva i energiju moraju usmjeriti ka novom popisu stanovništva i da se po njemu imenuju i biraju ljudi na pozicije!

"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."

”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša nedjeljiva domovina.”

atif
Član

Post Postao/la atif » 19 okt 2025 12:52

Dogovorena nova podjela Bosne a Bošnjake hoće da sprovedu na Bosance kako bi uspjeli omeđiti lakše teritoriju preko podjele: Što je moje to je moje, a što je Bosanaca to je zajedničko S 33% + H 33% + Bosanci ( Srbi 11% + Hrvati 11% + Bošnjaci 11% )

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/44 ... pravu.html
U knjizi Tuđmanov haški profil: udruženi zločinački poduhvat na BiH (2021) Ive Komšića, našeg poznatog sociologa i člana ratnog Predsjedništva RBiH, do u detalje se analizira uspostavljanje entiteta pod imenom Herceg-Bosna i neuspješni pokušaj njegovog pripajanja Hrvatskoj. Izdvojit ću neke bitne detalje iz ove knjige.

Tuđman je već u decembru 1991, na historijskom sastanku sa delegacijom HDZ BiH, kazao da BiH “nije rješenje za hrvatski narod”, te da “ni nekakva kantonizacija sa opstankom ne znači ono rješenje koje je rješenje razgraničenja”. Dakle, umjesto kantonizacije - politika je razgraničenje.

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/44 ... poraz.html
Ukidanjanje ličnih sankcija funkcionerima Republike nije dovoljan dobitak za odricanje od pozicije dosledne odbrane Rg. Najave koje se daju na krilima jučešnjeg srpskog poraza da će se BiH urediti po kantonalnom modelu po svojoj celoj teritoriji plaše i uznemiravaju.

Upravo zato ne sme biti odustajanja od referenduma a ako referendum ne moźe biti održan u predviđenom roku on mora biti održan u prvom mogućem terminu, i to mora biti rečeno javno, bez traženja izgovora za nesprovođenje. Ovo je težak dan ali nije najteži u našoj istoriji, konačno smo poraženi samo ako tako odlučimo", izjavio je on.

beco
Član

Post Postao/la beco » 04 nov 2025 07:34

atif je napisao/la: 20 sep 2025 11:24 https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/43 ... ovati.html

Mislim da je Jack jos 2023 rekao sto je veca razlika kod njih ce biti veca panika i spremnost i za sukob samo da ne ostane ovako - znaju da ih djeli samo mozda novi izborni ciklus da padnu totalno i onda nema nazad. Jer godine se nabiru a i brojcana razlika ide u nasu korist. Ne zaboravite da Cro komponenta u narednih 20 godina gubi finansijsku injekciju u vidu hrvatskih mirovina, invalidnina i sl (ti ljudi umiru) - uskoro ce morati da zive kao i mi - a nisu navikli.
Sto se tice Hrvata (obicni ljudi) - ko god pokaze i trun ljudskosti za to sam da se zivi ljudski i pomaze. A sto se tice trenutne Hrvatske politike - ja sam za to da se postane drzak i cak bezobrazan prema njima - sve drugo izgleda pateticno.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 nov 2025 01:08

U Fojnici ima vise Hrvata nego u Banja Luci.
Kao i manje mjesovitih brakova
Mislim da je Jack jos 2023 rekao sto je veca razlika kod njih ce biti veca panika i spremnost i za sukob samo da ne ostane ovako - znaju da ih djeli samo mozda novi izborni ciklus da padnu totalno i onda nema nazad. Jer godine se nabiru a i brojcana razlika ide u nasu korist. Ne zaboravite da Cro komponenta u narednih 20 godina gubi finansijsku injekciju u vidu hrvatskih mirovina, invalidnina i sl (ti ljudi umiru) - uskoro ce morati da zive kao i mi - a nisu navikli.

https://www.bosanskehistorije.com/geogr ... afski-ili/

23/10/2011 napisano

Broj katolika ce pasti s 442 000(2010) na ispod 400 000(2020)
Bilo je puno gore
Broj Hrvata ce biti ispod 380 000 u 2020 godini s tendencijom da u 2030 taj broj padne na ispod 300 000.
Vec 2011 godine sam vam pisao da ce biti 300 000 Hrvata u 2030 godini.Jedino sam pogrijesio 2-3 godine jer do kraja 2026 godine ne vidim vise od 300 000 Hrvata
Bosna kao drzava tri naroda ce biti na papiru drzava tri naroda do 2020 godine
Tako nekako
Do tad, ce i dalje biti nastavak katastrofe, koja zvuci nestanak Hrvata.I broj pada zivorodjenih i iseljavanje Srba i Hrvata ka maticama

2011 godine sam rekao da vidim 300 000 Hrvata kad je Hrvata bilo.Puno.Puno vise.
Ono sto sam napisao tad.Vec se je ostvarilo danas dok ovo pisem ili u najgorem slucaju godinu dana od danasnjeg dana.A kamoli 2030 godine

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 11 nov 2025 01:13

Koji manijak moze da ovako pogodi statisticki 19 godina unaprijed
Nek mi se jave oni koji me pljuju,koji me ismijavaju da procitaju ovo.Sta sam predvidio za broj Hrvata kako 2020 godine tako i 2030 godiine

Moje pitanje za sve vas je slijedece?

Da li sam vam pisao istinu ili valjao gluposti.I kakvo je stanje kod Hrvata bas sad.Ide li ka onom sto sam pisao.Iako katolicka crkva ce priznati ispod 300 000 katolika do kraja 2030 godine.Ali ce ih tad biti mnogo,mnogo manje

beco
Član

Post Postao/la beco » 11 nov 2025 15:48

Jack je napisao/la: 11 nov 2025 01:13 Koji manijak moze da ovako pogodi statisticki 19 godina unaprijed
Nek mi se jave oni koji me pljuju,koji me ismijavaju da procitaju ovo.Sta sam predvidio za broj Hrvata kako 2020 godine tako i 2030 godiine

Moje pitanje za sve vas je slijedece?

Da li sam vam pisao istinu ili valjao gluposti.I kakvo je stanje kod Hrvata bas sad.Ide li ka onom sto sam pisao.Iako katolicka crkva ce priznati ispod 300 000 katolika do kraja 2030 godine.Ali ce ih tad biti mnogo,mnogo manje
Respect.

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 05 dec 2025 02:34

Čitam na Facebooku objavu gdje "dečki iz Kiseljaka, ozbiljna ekipa" pokreću akciju nabavke velike zastave zločinačke paratvorevine tzv. Herceg-Bosne (Haški sud je potvrdio udruženi zločinački poduhvat u kojem je učestvovalo političko i vojno rukovodstvo Republike Hrvatske na čelu sa Franjom Tuđmanom, prvim predsjednikom te zemlje i osudilo zločinačku šestorku na 111 godina zatvora).

Zastava će navodno biti duga sedam metara i biti će trajno postavljena u centru grada "kao ohrabrenje Hrvatima lepeničke doline da smiju istaknuti svoja obilježja".

"Akcija je uvod u jednu kasniju veću akciju o kojoj će se pisati nadaleko". ŠTA OVO TREBA DA ZNAČI?

30 kilometara od našeg glavnog za koje smo dali hiljade života dešavaće se orgijanje manjine od 7%.

Imaju li Bošnjaci Kiseljaka i okolice kičmu ili će dopustiti takvo nešto?

Na kraju, na kojem zemljištu se to uopšte postavlja, šta rade općinski vijećnici Bošnjaci?
"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."

”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša nedjeljiva domovina.”

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 05 dec 2025 02:56

Dobili su zeleno svjetlo da rade sta hoce i provociraju.

Svakako je nebitno, za izmjenu ustava potrebna je dvotrecinska vecina, bez bosnjaka nema izbornog zakona, pa fino lijepo neka pokusaju dici ogradu jer to im je jedino rjesenje.

Ovi iz vlade Hrvatske su bijesni jer ne mogu da nadju minimalnu grupu bosnjaka koja ce sa njima saradjivati, onaj kreten Konakovic im je iza kulisa sigurno obecavao sve i svasta a on je vec u 2026 proslost.

Zanimljivo da ako vec traze takav ustupak od bosnjaka da nisu zauzvrat nesto ponudili, neka mrkva na stapu ali nedovoljno pametni ni za to.

Imamo posla sa klosarima koji nesto guraju na silu a nece zavrsiti onako kako misle.
:zastava:

atif
Član

Post Postao/la atif » 06 dec 2025 18:45

A sta bi bosnjaci trebali sve traziti?

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 09 dec 2025 05:29

Procurio snimak iz novembra: Mještanima u Kiseljaku zasmetali tamnoputi turisti, omalovažavali i policiju
Kradeze potilika je ujedno dovela svoj puc u kolektivnu paranoju i ludilo.

Pucanje savova u Zagrebu, Washingtonu, Briselu i Bosni, samo pokazuju izljev bijesa. Zadovoljstvo je sto cemo imati sve dokumentovano.

berbir
Član

Post Postao/la berbir » 13 dec 2025 08:31

https://www.klix.ba/vijesti/bih/demonst ... /251213048
Pogledajte mapu Bosne i Hercegovine iza ovih mrzitelja Bosne. To je mapa plana za treći entitet: Ze-Do kanton kao distrikt, Srednjobosanski u UZP entitetu.
Ovo će Šmit proglasiti u izbornoj noći i pobjeći.

amkos
Član

Post Postao/la amkos » 13 dec 2025 14:32

berbir je napisao/la: 13 dec 2025 08:31 https://www.klix.ba/vijesti/bih/demonst ... /251213048
Pogledajte mapu Bosne i Hercegovine iza ovih mrzitelja Bosne. To je mapa plana za treći entitet: Ze-Do kanton kao distrikt, Srednjobosanski u UZP entitetu.
Ovo će Šmit proglasiti u izbornoj noći i pobjeći.
Vrlo moguce.
Onaj ko ima natalitet, ne mora uzimati pušku u ruke!!
Bošnjaci su najzapadniji muslimanski narod koji u svom posjedu ima zemlju!!
Mostar je mjesto našeg konačnog pada ili ponovnog uzdizanja!!
Milorad Dodik je Milan Martić bosanskih Srba!!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 dec 2025 15:05

Demografija tempira stanje na terenu.Takvo sta je nemoguce u Srednjoj Bosni danas.Ne samo da ono sto je nekad Hvo drzao je bilo daleko manje od onog sto su drzali za rata sad demografskim.Nego samo pitanje opstanka tzv Hrvata je princip pameti kod Bosnjaka.Onaj kojem je sveto pismo da se obogati na racun Bosnjaka koji uplacuju razne cvaje po kladionicama ustaskim.Onda je to do njega

Ali u bilo kojem crtanom filmu ako imas 90% prvacica,90%+ Osnovaca ili u slucaju nazovi Donjeg Vakufa koji danas nema vise od 30 Hrvata(TRIDESET)

Hrvata.Onda je to do nas.Ako nema zdravog razuma ako nemas nacionalnu politiku.Onda i ne zasluzujes drzavu,Koja bi budala potpisala geto od 15% sem na crtanom forumu Kamenka kremenka.Nema dileme

Ko im jebe mater sto spavajju,Pjevali su cijelu noc da ce nas zaklati Ale.

Huska Miljkovic u akciji oslobadjanja Stabandze velikog cetnickog uporista za vrijeme 2 svjetskog rata

Tako je jednog jutra pijane cetnike nasao zaklane Huska Miljkovic koji su pricali i pjevali da ce Balijsko uvo nestati iz Cazinske Krajine.Nego je rekao da je to neposteno.Da nije bilo fer.Ufatiti na spavanju neduzne cetnike koji

Oni vam danas trijezni prijete za razliku od cetnika.Ako vi zelite da zivite u Sarajevskom Pasaluku.Bujrum.Siroko vam polje bilo

Nije to herojski pobiti pijane ljude bez obzira na sve.Ali cuj.Ko pjeva zlo ne misli,ili mozda misli :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 13 dec 2025 15:19

Vrlo moguce.Proglasit ce nam Smit treci.Pa sta radite onda u Bosni.Proglasite neku drzavu Sarajevski Pasaluk.Dok vam ne dodju po unuka za 50 tak godina

Bijedno

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 13 dec 2025 16:44

Ne moze Smit promijeniti ustav, inace bi on to uradio i 2022.

Problem je sto ce nametnuti zakon o drzavnoj imovini a onda ce kradeze feudalci krcmariti dole sve zivo.

Katolicima je maksimalisticki zahtjev granice po elektroprivredama.

A najbitnije pitanje je, zasto bi bosnjaci pristajali na bilo sta? Jel postoji neka saradnja, zajednicke vjezbe ili smo mozda potpisali neki ugovor trgovinski ili bilo kakav osim mirovnog u Washingtonu?

Sokci traze sve, bezuvjetno, bezobrazno, maksimalno, bez razgovora, dogovora ili neki oblik ponude, razmjene. Ne, zele sve.

Odgovorite