Podaci katoličke crkve
Re: Podaci katoličke crkve
Ne,ali oni nisu postavili javno podatke za broj katolika u 2024 godini.I negdje su jasno naglasili da su popisali dijasporu vidi zupa Kraljeva Sutjeska.To je period godisnjih odmora,kad su svi koji zele u kucama imaju placeno.Tako da u tom periodu najveceg praznika kod katolika.gdje fakticki popovi dodaju sta hoce i kako hoce.Katolicka crkva kaze 320 000 katolika a vidjeli smo na primjeru nekih biskupija.Da ce to ici na 313 000.,Pa i manje krajem 2025 godine.Podatci ce ocigledno najgori biti na podrucju opstine Gornji Vakuf ali oni su i prije popisali previse katoika dole.Sad jedino ako zupa Bugojno ne ubroji ponovo lokalno groblje
Za 25 godina od danasnjeg doba.Rijetko koja opstina van Skutorije ce imati preko 1000 katolika.Zenica je imala skoro 10 000 katolika krajem 2000 godine.Prosle godine su pali na cirka 3700 katolika.I taj pad ce se nastaviti u najboljem slucaju mogu da imaju 2000 katolika sredinom ovog stoljeca.U najgorem padaju na ispod 1000 katolika.Migracije su pojele katolike u nekim opstinama tipa Busovaca i Gornji Vakuf.Fojnica.Sad ako im Vitez pocne da ima podatke kao Gornji Vakuf
Sarajevski dekanat ce dobro proci ove godine.Po meni najveci padovi ce biti u Ramskoj,Sutjeskom i Bugojanskom dekanatu za 2025 godinu
Za 25 godina od danasnjeg doba.Rijetko koja opstina van Skutorije ce imati preko 1000 katolika.Zenica je imala skoro 10 000 katolika krajem 2000 godine.Prosle godine su pali na cirka 3700 katolika.I taj pad ce se nastaviti u najboljem slucaju mogu da imaju 2000 katolika sredinom ovog stoljeca.U najgorem padaju na ispod 1000 katolika.Migracije su pojele katolike u nekim opstinama tipa Busovaca i Gornji Vakuf.Fojnica.Sad ako im Vitez pocne da ima podatke kao Gornji Vakuf
Sarajevski dekanat ce dobro proci ove godine.Po meni najveci padovi ce biti u Ramskoj,Sutjeskom i Bugojanskom dekanatu za 2025 godinu
Never had i imagined living without you Angelene
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Banjalucka biskupija je imala 34 361 katolika krajem 2014 godine.Taj broj je pao na 22 951 krajem 2025 godine.U 11 godina ovdje su izgubili cirka 11 400 katolika na ionako mali broj
Ne racunajuci Brcko distrikt.U genocidnoj imamo izmedju 5000 do 6000 katolika po crkvi sada.Stanje je jos gore mjesani brakovi po Banja Luci.Apsolute shit show ovdje
Ne racunajuci Brcko distrikt.U genocidnoj imamo izmedju 5000 do 6000 katolika po crkvi sada.Stanje je jos gore mjesani brakovi po Banja Luci.Apsolute shit show ovdje

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Mislim da su u RG ispod 5000 jer ima nekoliko godina kako je jedna nihova politicarka rekla da u cijelom RG ima 5000 i kusur stalnih. Link nemam vise.Jack je napisao/la: ↑20 mar 2026 04:34 Banjalucka biskupija je imala 34 361 katolika krajem 2014 godine.Taj broj je pao na 22 951 krajem 2025 godine.U 11 godina ovdje su izgubili cirka 11 400 katolika na ionako mali broj
Mislim da ih je 6000.Nek Banja Luka ima 3000 katolika u genocidnoj.Derventa 500+ Doboj i Teslic 500=4000.I valjda jos 2000 ima u ostatku Posavine .Iako ne vjerujem da ih je preko 6000 katolika u genocidnoj bez Brcko distrikta.Taj broj bi bio jos gori ako ih je toliko doleMislim da su u RG ispod 5000 jer ima nekoliko godina kako je jedna nihova politicarka rekla da u cijelom RG ima 5000 i kusur stalnih. Link nemam vise.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Iako je i to moguce.Ja vise ne mogu da dobijem podatke za Bl Biskupiju po zupama.Iako sam nasao neke sitne tipa Kotor Varos i naravno najvecu zupu katolicku Bl biskupije a to je zupa Livno.Ali opet i to je tek 1/3 biskupije.Ima jos zupa,iako realno ja mislim da nema sanse da je broj katolika u Livnu pao na ispod 13 000 sada.Bilo je 13 840 katolika dole u opstini Livno s kraja 2024 godine
Zupa Livno ima + 100 vjernika vise u odnosu na 2023 godinu.Tako da ne vjerujem da je broj katolika u Livnu pao sem ako se nije desilo nesto drasticno.Na ispod 13 400 ovdje znaci sve zupe.Ako je tako,a vjerujem da jeste
U genocidnoj mozda je cirka 2800 tinjak katolika sad.Ostali su u Federaciji najvise Jajce,Glamoc i Bihac.I to je to.Ako imamo 22 951 katolika
Neka moja procjena je
Livno 13 500
Glamoc 600
Jajce i Mrkonjic 4000
Bihac i Glamoc 2000
Odbijemo Drvar.Broj katolika je moguc da je pao na cirka 2500 u onom sto se pise genocidna s kraja 2025 godine.Tako moguce je i da ih ima 5000 dole.Sasvim moguce
Zupa Livno ima + 100 vjernika vise u odnosu na 2023 godinu.Tako da ne vjerujem da je broj katolika u Livnu pao sem ako se nije desilo nesto drasticno.Na ispod 13 400 ovdje znaci sve zupe.Ako je tako,a vjerujem da jeste
U genocidnoj mozda je cirka 2800 tinjak katolika sad.Ostali su u Federaciji najvise Jajce,Glamoc i Bihac.I to je to.Ako imamo 22 951 katolika
Neka moja procjena je
Livno 13 500
Glamoc 600
Jajce i Mrkonjic 4000
Bihac i Glamoc 2000
Odbijemo Drvar.Broj katolika je moguc da je pao na cirka 2500 u onom sto se pise genocidna s kraja 2025 godine.Tako moguce je i da ih ima 5000 dole.Sasvim moguce

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
pada i dramatično je smanjen, s procjenama iz 2024./2025. koje ukazuju na to da ih je ostalo manje od 300.000, što je pad od preko 50% u odnosu na poslijeratno razdoblje. Prema podacima Crkve, najviše ih je otišlo iz Vrhbosanske nadbiskupije.
bosna.hr
bosna.hr
+4
Ključne činjenice o broju katolika u BiH:
Drastičan pad: Nadbiskup vrhbosanski istaknuo je kako je broj katolika u BiH smanjen za oko 58 posto od Daytona.
Trenutačno stanje: Prema izvještajima iz jeseni 2024. i 2025., broj katolika se nastavlja smanjivati, a najteže stanje je u Vrhbosanskoj nadbiskupiji gdje je zabilježen pad od preko 38%.
Uzroci: Pad je rezultat iseljavanja, negativnog prirodnog prirasta i posljedica rata.
Izvori podataka: Podaci se temelje na godišnjem popisu katoličkih kućanstava i vjernika koji provodi Katolička Crkva u BiH, jer službenih popisa stanovništva nije bilo od 2013. godine.
bosna.hr
bosna.hr
+4
Katolici u BiH su većinom Hrvati, a iseljavanje je posebno izraženo u posavskim i dijelovima središnje Bosne.
Ovaj Ai I nije toliko glup

bosna.hr
bosna.hr
+4
Drastičan pad: Nadbiskup vrhbosanski istaknuo je kako je broj katolika u BiH smanjen za oko 58 posto od Daytona.
Trenutačno stanje: Prema izvještajima iz jeseni 2024. i 2025., broj katolika se nastavlja smanjivati, a najteže stanje je u Vrhbosanskoj nadbiskupiji gdje je zabilježen pad od preko 38%.
Uzroci: Pad je rezultat iseljavanja, negativnog prirodnog prirasta i posljedica rata.
Izvori podataka: Podaci se temelje na godišnjem popisu katoličkih kućanstava i vjernika koji provodi Katolička Crkva u BiH, jer službenih popisa stanovništva nije bilo od 2013. godine.
bosna.hr
bosna.hr
+4
Katolici u BiH su većinom Hrvati, a iseljavanje je posebno izraženo u posavskim i dijelovima središnje Bosne.
Ovaj Ai I nije toliko glup

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
-
zmaj od bosne
- Član
zasto Vrhbosanska biskupija ne objavljuje podatke za 2025 god.Sta je razlog tome ???
Znacajan pad katolika u nekim odredjenim vaznim zupama.Cinjenica da i oni ne znaju da broje pa neki izravno popisuju dijasporu.I naravno
Ovaj forum.To je i kretenu jasno da to oni citaju,da oni znaju da namjestaju stvari i da je stanje takvo,kakvo nije
Ipak Jack je kriv sto je ziv.
Ovaj forum.To je i kretenu jasno da to oni citaju,da oni znaju da namjestaju stvari i da je stanje takvo,kakvo nije
Ipak Jack je kriv sto je ziv.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Sacekati do uskrsa.Dat cu im jos sedmicu+ fazona.Da vidim hoce li sta objaviti poslije uskrsa.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Javio mi se lik iz Viteza
Vitez je mrtav grad.Fis je propao.Crkvenjaci se tjese,a mladi odlaze li odlaze.Poklapa se s smanjenjem broja osnovaca,prvaccica,a i sama katolicka crkva je priznala porast u zupi koja je oborila prosle godine rekord s najmanje krstenih u zadnjih 30 tak godina.Ali opet je zupa Vitez pozitivna?
Makar su pozitivno pozivitni ove godine.Podsjeca me na onu ''pozitivu'' iz zupe Bugojno prosle godine?Nesto su se usutili dole?Mozda da lokalno grob;je ubroje u spisak?
Vitez je prije 15 godina imao samo u Sarajevu 20 centrala Fisa(tgovina).Danas imaju 1 skladiste u jebenim Halilovicima nekih 7-8 km od centra grada.i to je to.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15694253
Cuj da ga nisu zvali mozda tzv Mujgurom.To je ona pamet kamenko-kremenko vlaha.Lolcina
Ustashe i katolicka crkva su glavni katalizatori genocida kako nad cetnicima u 2 svjetskom ratu.Pa covjek koji je rekao.Pa sta sad ako su Srbi malo presli na katolicastvo.Proglasen je za jebenog sveca haman kod njih.Ivan evangelista Saric.Da ne pricam da Stjepan Radic
Birajuci izmedju psa i Muslimana iz Cazina biram psa.To im je glavni lik.Ali nema dileme da u cetnitetu ono sto se pisu Hrvatima broje zadnje godine
Za 20-30 godina nece biti tamo Hrvatskog uva.Mjesani brakovi+Negativan prirodni prirastaj.Pa i ostatak.Da ne pricam
Jedina prava zupa koja je dala pravu sliku ne znam sto.Gornji Vakuf gdje su priznali masovne padove.I mislim masovne padove.A ostalo je sve ocekivano
Vitez je mrtav grad.Fis je propao.Crkvenjaci se tjese,a mladi odlaze li odlaze.Poklapa se s smanjenjem broja osnovaca,prvaccica,a i sama katolicka crkva je priznala porast u zupi koja je oborila prosle godine rekord s najmanje krstenih u zadnjih 30 tak godina.Ali opet je zupa Vitez pozitivna?
Makar su pozitivno pozivitni ove godine.Podsjeca me na onu ''pozitivu'' iz zupe Bugojno prosle godine?Nesto su se usutili dole?Mozda da lokalno grob;je ubroje u spisak?
Vitez je prije 15 godina imao samo u Sarajevu 20 centrala Fisa(tgovina).Danas imaju 1 skladiste u jebenim Halilovicima nekih 7-8 km od centra grada.i to je to.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... a-15694253
Cuj da ga nisu zvali mozda tzv Mujgurom.To je ona pamet kamenko-kremenko vlaha.Lolcina
Ustashe i katolicka crkva su glavni katalizatori genocida kako nad cetnicima u 2 svjetskom ratu.Pa covjek koji je rekao.Pa sta sad ako su Srbi malo presli na katolicastvo.Proglasen je za jebenog sveca haman kod njih.Ivan evangelista Saric.Da ne pricam da Stjepan Radic
Birajuci izmedju psa i Muslimana iz Cazina biram psa.To im je glavni lik.Ali nema dileme da u cetnitetu ono sto se pisu Hrvatima broje zadnje godine
Za 20-30 godina nece biti tamo Hrvatskog uva.Mjesani brakovi+Negativan prirodni prirastaj.Pa i ostatak.Da ne pricam
Jedina prava zupa koja je dala pravu sliku ne znam sto.Gornji Vakuf gdje su priznali masovne padove.I mislim masovne padove.A ostalo je sve ocekivano

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
https://www.dnevno.hr/vijesti/pokidali- ... a-3258979/
Kiseljak je grad?Jel ovo neka 1 Aprilska sala mozda?To je grad?

U samom centru tzv grada.Jos malo pa ce i Brezu proglasiti gradom.
Imamo kucu u samom ''centru''.Prilazem krunski dokaz postovani sudijo/kadijo.Kuca koja je u tako zapustenom stanju,Fakticki se raspada.Fasada se raspada,kuca se dobrim dijelom raspada.
Nema sanse da tamo bilo ko zivi u toj kuci?
I hocete li mi reci da vlasnik te kuce zivi u Kiseljaku tzv gradu?Da mu je kuca u tako zabacenom stanju?
Ustaske kuce u selu Kiseljaku su prilicno dobro ocuvane u tip-top stanju.To se mora ;priznati.Mnoge kuce imaju lijepu bastu,kuce su uredjene nesto slicno Svicarskoj.I ti ces mi reci da je ovo Hrvatska kuca?Lol
Vlasnik ove kuce je ili neki nas covjek koji nije prodao imanje.Ili ustasha
Ali ako je ustasha koji zivi u dijaspori.Nije valjda da nije zaradio para dovoljno..Da malo renovira kucu i da se pokaze.?
Nema sanse covjece
Prije bih rekao da ustaska djecica su nasli neku napustenu kucu koja propada u Kiseljaku i to naravno Bosnjacku.Da je ustaska on bi je makar renovirao bez obzira.Imas sela kraj Prijedora spaljena prazne kuce i nove Bosnjacke dole.Niko ne zivi dole/Izgleda kao jebeni Las Vegas
I hoces mi reci da je vlasnik ove kuce Hrvat?Koji zivi u Kiseljaku?
Hrvatske tajne sluzbe ne znaju gdje udaraju ovdje

Tesko uvaliti tzv Sahovnicu u napustenoj kuci.
Kiseljak je grad?Jel ovo neka 1 Aprilska sala mozda?To je grad?

U samom centru tzv grada.Jos malo pa ce i Brezu proglasiti gradom.
Imamo kucu u samom ''centru''.Prilazem krunski dokaz postovani sudijo/kadijo.Kuca koja je u tako zapustenom stanju,Fakticki se raspada.Fasada se raspada,kuca se dobrim dijelom raspada.
Nema sanse da tamo bilo ko zivi u toj kuci?
I hocete li mi reci da vlasnik te kuce zivi u Kiseljaku tzv gradu?Da mu je kuca u tako zabacenom stanju?
Ustaske kuce u selu Kiseljaku su prilicno dobro ocuvane u tip-top stanju.To se mora ;priznati.Mnoge kuce imaju lijepu bastu,kuce su uredjene nesto slicno Svicarskoj.I ti ces mi reci da je ovo Hrvatska kuca?Lol
Vlasnik ove kuce je ili neki nas covjek koji nije prodao imanje.Ili ustasha
Ali ako je ustasha koji zivi u dijaspori.Nije valjda da nije zaradio para dovoljno..Da malo renovira kucu i da se pokaze.?
Nema sanse covjece
Prije bih rekao da ustaska djecica su nasli neku napustenu kucu koja propada u Kiseljaku i to naravno Bosnjacku.Da je ustaska on bi je makar renovirao bez obzira.Imas sela kraj Prijedora spaljena prazne kuce i nove Bosnjacke dole.Niko ne zivi dole/Izgleda kao jebeni Las Vegas
I hoces mi reci da je vlasnik ove kuce Hrvat?Koji zivi u Kiseljaku?
Hrvatske tajne sluzbe ne znaju gdje udaraju ovdje
Tesko uvaliti tzv Sahovnicu u napustenoj kuci.

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Ovaj ako je Hrvat taj mora da besplatno pere Njemacke guzice po Minhenu
Ja,ja.Lotar.Das ist gut.Meine nahme Hrvoje ich Liebe Deutsche guzica.Radim besplatno.Danke Deutschland.Danke Njemacka guzico.Molim te plati me u zastavama a ne u Eurima.Jer moram da imam najvecu Hrvatsku zastavu u centru Kiseljaka
Istina da mi se kuca raspada.Ali imam para za vako lijepu vaskoliku zastavu.
Nek se pripremi Smit.Hans.Jurgen und Adolf za pranje guzica
Iz Kiseljaka stizem veseo ja
Perem 5-6 Njemackih guzica

Ja,ja.Lotar.Das ist gut.Meine nahme Hrvoje ich Liebe Deutsche guzica.Radim besplatno.Danke Deutschland.Danke Njemacka guzico.Molim te plati me u zastavama a ne u Eurima.Jer moram da imam najvecu Hrvatsku zastavu u centru Kiseljaka
Istina da mi se kuca raspada.Ali imam para za vako lijepu vaskoliku zastavu.
Nek se pripremi Smit.Hans.Jurgen und Adolf za pranje guzica
Iz Kiseljaka stizem veseo ja
Perem 5-6 Njemackih guzica

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jack je napisao/la: ↑23 mar 2026 15:37 pada i dramatično je smanjen, s procjenama iz 2024./2025. koje ukazuju na to da ih je ostalo manje od 300.000, što je pad od preko 50% u odnosu na poslijeratno razdoblje. Prema podacima Crkve, najviše ih je otišlo iz Vrhbosanske nadbiskupije.
bosna.hr
bosna.hr
+4
bosna.hr
bosna.hr
+4
Ovaj Ai I nije toliko glup![]()
![]()
![]()
Ovo je jebeni Ai Rekao.I taj robot kaze i slaze se da katolicka crkva manipuise podatcima.I prica o kljucnim cinjenicama
Ai je prilicno spor.On jos uvijek ne zna ko je sveti Jack demografski.Ali doci ce neki pametan robot.Nema sumnje u takvo sta

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Jedan katolik iz Brnjaka ili Brnjica ili Brnjacija tako nekako.Pekar ustane rano i prodaje kruh u Sarajevu.Kaze zaradi samo tako.Koliko pekara,policajaca,bankara.postara iz Kiseljaka radi u Sarajevu?
Moj info kaze 600 do 800.A mozda je taj broj veci.Umjesto sto provocirate Bosnjake koji mogu cim im se digne da vas otpusu odatle jer nema vise cetnika s kojim ste blisko suradjivali i granatirali Sarajevo onako kad se je popilo malo vise .Danas cetnika na Ilidzi nema vise tako da Sarajevo nije podijeljen grad kao nekad.Pa Visoko je duplo-troduplo veceg od tog nazovi grada.A Visoko je malo vece selo/Sta mislis da ako se neko iz Sarajeva dosjeti da radite dole?Kako bi prosli s radnim mjestima
Ako ima kakva Hrvatska zastava za Bugojno.Ili Vares?
Cudna mi je to agresija kad svi idete u mrsko Sarajevo da radite.Sto ne radite u tom Kiseljaku velegradu
Moj info kaze 600 do 800.A mozda je taj broj veci.Umjesto sto provocirate Bosnjake koji mogu cim im se digne da vas otpusu odatle jer nema vise cetnika s kojim ste blisko suradjivali i granatirali Sarajevo onako kad se je popilo malo vise .Danas cetnika na Ilidzi nema vise tako da Sarajevo nije podijeljen grad kao nekad.Pa Visoko je duplo-troduplo veceg od tog nazovi grada.A Visoko je malo vece selo/Sta mislis da ako se neko iz Sarajeva dosjeti da radite dole?Kako bi prosli s radnim mjestima
Ako ima kakva Hrvatska zastava za Bugojno.Ili Vares?
Cudna mi je to agresija kad svi idete u mrsko Sarajevo da radite.Sto ne radite u tom Kiseljaku velegradu

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Gledao sam na youtube Kiseljak.Fino uredjeno selo.Katolici imaju velike kuce + baste fine.Jos ono korito od rijeke jel Miljacka ili Lepenica.Fino je to uradjeno?
Sad ako sam vidio da Hrvatske kuce su tako fino namjestene.Sta mi u centru Kiseljaka pokazujes nazovi Hrvatsku kucu kojoj se fasada raspada?
Sumnjam da je ta kuca Hrvatska nego je napustena nasa i ova djecica to znaju i samo su kupili zastavu i ''objesili'' saharu na prazno imanje Bosnjaka u centru Sangaja pardon Kiseljaka
Sangaj je malen grad za Kiseljak tako da se zna

Sad ako sam vidio da Hrvatske kuce su tako fino namjestene.Sta mi u centru Kiseljaka pokazujes nazovi Hrvatsku kucu kojoj se fasada raspada?
Sumnjam da je ta kuca Hrvatska nego je napustena nasa i ova djecica to znaju i samo su kupili zastavu i ''objesili'' saharu na prazno imanje Bosnjaka u centru Sangaja pardon Kiseljaka
Sangaj je malen grad za Kiseljak tako da se zna

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
https://www.artinfo.ba/index.php/politi ... -kiseljaku
Vlasnik kuce nije prijavio incident.Kako prikladno
Vlasnik kuce nije prijavio incident.Kako prikladno

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Neki kazu da ja manipulisem podatcima?Optuzuju me za takvo sta?
Pa sto katolicka crkva nije javno rekla broj katolika za 2024 godinu?
Uostalom statistika svih zupa je dostupna,pa i one solidne zupe s velikim brojem vjernika tipa Humac kraj Ljubuskog ili zupa Siroki Brijeg
A najbolje za manipulacije da se obratite zupniku zupe Bugojno.On je majstor za takvo sta

Pa sto katolicka crkva nije javno rekla broj katolika za 2024 godinu?
Uostalom statistika svih zupa je dostupna,pa i one solidne zupe s velikim brojem vjernika tipa Humac kraj Ljubuskog ili zupa Siroki Brijeg
A najbolje za manipulacije da se obratite zupniku zupe Bugojno.On je majstor za takvo sta

Ne postoji burek s sirom
samo sirnica

Ne postoji burek s sirom
Zupa Trn 102 vjernika krajem 2025 godine
Ova zupa je u opstini Laktasi inace
Ova zupa je u opstini Laktasi inace