☑ Pravila foruma i savjeti

Svjetsko prvenstvo 2026 kvalifikacije

Drina
Član

Re: Svjetsko prvenstvo 2026 kvalifikacije

Post Postao/la Drina » 28 nov 2025 03:46

Tesko da produ ovo.
U sebi gajim nadu ali kada gledam u proslost i te bitne utkamice...onda ne stojimo bas najbolje.

Ovo protiv AT je bila dobra sansa ali imam osjecaj da nisu ni pokusali pobjediti. NJihovi stoperi su dolazili 40m od naseg gola a da ni pritisak nije bio vrsen na njih. S takvom taktikom i mentalitetom tesko da ikad naprave nesto znacajno.
Biće onako kako Bošnjaci odluče

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 23 jan 2026 15:08

Vels treba napasti.Oni imaju dobre krilne igrace ali nemaju sredinu tako dobru.I onaj kreten od trenera je Alajbegovica stavio na klupi.Momak ima potencijal da bude igrac svjetske klase
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 mar 2026 12:17

Turska-Rumunija
Ceska-Irska
Danska-Makedonija
Italija-Sj Irska
Poljska-Albanija
Slovacka-Kosovo
Ukrajina-Svedska
Wales-Bosna

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 22 mar 2026 12:19

Od ovih utakmica gosti ce uzeti jednu od ovih 4 utakmice

Ceska-Irska
Danska-Makedonija
Slovacka-Kosovo
Wales-Bosna

Ne vjerujem da ce gosti uzeti ostale utakmice.Od ove 4.Njih 2 ce zavrsiti pobjedom gostiju

Rumuni nemaju nikakve sanse da znate samo :mrgreen:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 mar 2026 15:08

Eto dosao je I taj dan ovo je 5 ili 6 baraz 😆

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 26 mar 2026 20:36

Demirovic je promasio sve sto se je moglo promasiti.A imali smo srece ovog puta 2 puta smo primili stativu.Kakve srece smo imali.Ali smo igrali jako.Mislim svaka cast

Sad nema dalje.To je to.Domaca je utakmicca,na nasem je terenu.Nema nerijesenih.Ili pobjeda ili poraz.

Sanse su nam male ali sta se moze :mrgreen:

Sahbaz
Član

Post Postao/la Sahbaz » 27 mar 2026 02:36

Veliko slavlje sinoć diljem Bosne i Hercegovine, a posebno mi je drago slavlje na ulicama Stoca.

Podstanari na aparatima. :rofll:

Lijepo je veseliti se pa makar i nekoliko dana.

Imamo jaku i mladu ekipu!
"Čuvajte i očuvajte svoju naciju i ime Bošnjak, vjeru i tradiciju. Gubitak identiteta plaća se ropstvom i poniženjem."

”Za nas je Bosna centar i cilj, naš ideal i naša nada – naša nedjeljiva domovina.”

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2026 05:02

Jack je napisao/la: 22 mar 2026 12:19 Od ovih utakmica gosti ce uzeti jednu od ovih 4 utakmice

Ceska-Irska
Danska-Makedonija
Slovacka-Kosovo
Wales-Bosna

Ne vjerujem da ce gosti uzeti ostale utakmice.Od ove 4.Njih 2 ce zavrsiti pobjedom gostiju

Rumuni nemaju nikakve sanse da znate samo :mrgreen:

Vidi Vidi
Ko je.to pogodio?
😆

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 27 mar 2026 05:14

Bara-Bara utakmica. Wels je igrao nesto bolje i vise kontrolisao igru ali po prilikama to je tu negdje. Ne bi bila krada ni da smo izgubili.

Dobro je da se igra tek u utorak. Imaju dovoljno vremena da se povrate fizicki a i mentalno. Ovo drugo je bitnije. Imam osjecaj da su se mentalno dosta potrosili ali ovo je tek polufinale. Treba imati vise naboja u utorak. Treba to povratiti do utorka.

Italijani nisu ono sto su bili nekad ali su ipak majstori ove igre. Pogotovo kada se igra na rezultat. Imaju i odlicnog golmana koji moze da radi cuda. I njihov trener nije neki strateg. Samo , to i nije toliko bitno u ovakvoj utakmici. Vise je do mentalnog. Znati zagrijati strast i izazvati veliki naboj i zelju.

Ljudski se nadati ali IT je svakako favorit.

Demirovica bas nece u reprezentaciji. Bori se i trci ali nekako nema te zavrsnice. Fali mu sabranosti. Mozda bude smireniji kada Dzeko ode u penziju za par mjeseci.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2026 05:36

Kosovo je veoma dobar tim igrali su super 👌 nisu se prepali ocekivao sam da Kosovo 🇽🇰 prodje

E sad hoce li uzeti 🇹🇷 to ne znam bit ce tesko

🐘 🏀

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2026 13:21

Italija nije Italija kao prije 30 godina.Istina imaju dobru sredinu da imamo Pjanica rekao bih da su nase sanse daleko vece.Nasa prednost je da Italijanski trener je kreten koji je dobio otkaz u Hajduku i nema nikakve predstave kako dalje.Kao da Italija prima golove.Nema sad Maldinija dole.Cifuti su im uvalili 4 gola

Realno male sanse,slazem se.No,imamo domacu utakmicu,prezivjeli smo kraj mjeseca neki nas nisu ni vidjeli u barazu a kamoli dalje.I imamo sad jednu tzv historijsku utakmicu.Mozemo se raspasti nabrzaka.A mozemo da napadnemo.Imamo prednost terena jos malo nek raskopaju teren da se krompir moze saditi dole.Pa nece biti Italijan koja ce napasti jer nece ni moci :respekt: :respekt:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 27 mar 2026 15:14

Drina je napisao/la: 27 mar 2026 05:14 Bara-Bara utakmica. Wels je igrao nesto bolje i vise kontrolisao igru ali po prilikama to je tu negdje. Ne bi bila krada ni da smo izgubili.

Dobro je da se igra tek u utorak. Imaju dovoljno vremena da se povrate fizicki a i mentalno. Ovo drugo je bitnije. Imam osjecaj da su se mentalno dosta potrosili ali ovo je tek polufinale. Treba imati vise naboja u utorak. Treba to povratiti do utorka.

Italijani nisu ono sto su bili nekad ali su ipak majstori ove igre. Pogotovo kada se igra na rezultat. Imaju i odlicnog golmana koji moze da radi cuda. I njihov trener nije neki strateg. Samo , to i nije toliko bitno u ovakvoj utakmici. Vise je do mentalnog. Znati zagrijati strast i izazvati veliki naboj i zelju.

Ljudski se nadati ali IT je svakako favorit.

Demirovica bas nece u reprezentaciji. Bori se i trci ali nekako nema te zavrsnice. Fali mu sabranosti. Mozda bude smireniji kada Dzeko ode u penziju za par mjeseci.

Trener Italije je zestoki kreten.Hem se svadja s sudijama,hem sto povlaci neke poteze.Barbarez je genijalac za Gatuza.Tu lezi nasa najbolja sansa.Italija nije Njemacka.Oni se gube kad ne vode.Prime gol malo teze ali onda pocinju da se gube.Bit ce svasta.Samo treba napasti iako ako i ovo propustimo.Sta se moze

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 mar 2026 22:48

Mi smo bili bolji u zadnjih 25 minuta.A u 1 poluvremenu bilo je cirka 65-35% posjed u korist Velsa.Setali su se do naseg gola i to vise puta

2 poluvrijeme smo igrali bolje.Posebno od 65 minute rekao bih.Tad se je otvorillo dosta nasih sansi koje je Demirovic sve masio.Utakmica je bila solidna i pokazali smo makar srce u tih 25 minuta,1 poluvrijeme opsti kaos i nasa sreca je ovdje bila presudna

Tek sad vidis koliko ovaj momak Alajbegovic je bitan u sredini ili prema krilu.Ako onaj kockar ponovo tog momka stavi kao zamjenu.Onda nemamo sta da trazimo

Po meni utakmica ce biti odlucena nakon 1 poluvremena.Ako Italija bude vodila do tad.Onda nas glatko gaze.Ako mi napravimo nesto.
Onda mozda.Podsjeca me na utakmicu protiv Francuske kad nam je onaj Arap uvalio gol i smije se jos.2 sanse su imali

Tesko moram priznati da nam je protivnik bilo ko .Imali bi vise sanse ali ovako ne vjerujem.Volio bih jednom da mi kod kuce kad se gleda da uzmemo jednu utakmicu i kazemo mozemo pobjediti kod kuce odlucujucu utakmicu.Ali sta se moze :roll: :?

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 30 mar 2026 23:58

Poljaci su misevi.Igraju odvratan fudbal.A Tek sta su sve Albanci promasili.Sad oni idu na Svede.Dosadna utakmica bolje da spavas

Ceska-Danska.Danci imaju solidan napad.Mislim da ovo Danska uzima

Kosovo-Turska.Turci su favoriti ali nije sve ni do tog.Kosovo igra fino napadacki
Mi protiv Italije.Sve ce se znati jesmo li dosli da igramo,da se branimo,da pravimo sanse ili da nas Italija naguzi totalno/Steta da ispadnemo a dosli smo daleko.Ali od utakmice protiv Danske prije 20 tak godina.Do danas.Nikad da se kvalifikujemo na domacem terenu.Imali smo par sansi ali uvijek donji.Vidit cemo sta ce biit danas

Danas nema nerijesenog.To je jasno :mrgreen:

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 31 mar 2026 05:08

Jack je napisao/la: 30 mar 2026 22:48

Tek sad vidis koliko ovaj momak Alajbegovic je bitan u sredini ili prema krilu.Ako onaj kockar ponovo tog momka stavi kao zamjenu.Onda nemamo sta da trazimo
Ne bih se slozio. Dobro je sto ga nije stavio od pocetka. Bolje sto je bio na klupi. U prvom poluvremenu je tu trebao defanzivniji igrac koji ce pomagati, ne vec tako brzom Kolasincu. Kolasinac je imao povrede a i sustizu ga godine. Ne moze ono vise stalno gore dole. A ovi iz walesa su bas brzi i trkacki nastrojeni i napadali su stalno po toj strani

Tako da je na pocetku trebao neko ko ce biti vise defanzivan. Da je ubacen od pocetka Alajbegovic bi se potrosio u defanzivi. Ovako je ubacen kada je trebalo gurati naprijed i tu je dao pravi impuls. Prema meni takticki dobro odradeno. Bolje da imas njegovih 30 min gdje ce se vidjeti njegovih 100% potencijala nego da igra 90 min a od toga potrosi 80 na zadatku gdje je slabije snalazi.

Italijani su svakako favoriti pa i ako ne prodemo nije katastrofa. Ali igra se na jednu utakmicu. Da se igra 10 italijani bi pobijedili 9 a mi jednu. Mozda je bas veceras ta jedna. Imao sam visa ocekivanja u nekim drugim barazima. Ovo je ipak Italija i Bosna nije nikad pobijedila neku veliku Ekipu. Najblize smo bili pobjedi protiv Francuza.

Italijani nemaju nekog strasnog golgetera sto moze biti i otezavajuca okolnost za nas jer opasnost moze doci sa vise pozicija
Kod nas znas, da ce svi slobodni i visoke lopte ici na Edina. Vise predvidljivo

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 31 mar 2026 15:31

Kakva kriminalna greska. Golmana

Prava steta jer Italija je prilicno losa.

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 31 mar 2026 15:40

Ukazala se historijska prilika ovim crvenim kartonom, sve je u našim rukama i to da lagano pobijedimo.
:zastava:

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 mar 2026 15:41

Nazalost linkovi ne rade.kod mene
Kakav je bio crveni

Drina
Član

Post Postao/la Drina » 31 mar 2026 15:47

Jack je napisao/la: 31 mar 2026 15:41 Nazalost linkovi ne rade.kod mene
Kakav je bio crveni
Opravdan crveni.

Probaj livetv sx ili livetvru

Italijani losi ili nasi dobri.
Sada igraju sa 10 ali se iko zna braniti to su italijani. Mada opet. Ovo je bas neka druga, losija Italija. Izgleda kada smo mi prine 10 godina igrali protiv Litvanije. Dominiramo.

Demirovic bas ne moze zabiti.

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 31 mar 2026 16:46

Samo nemoj penale

Odgovorite