☑ Pravila foruma i savjeti

Proustaški režim u Federaciji BiH

sema
Član

Re: Proustaški režim u Federaciji BiH

Post Postao/la sema » 01 jun 2026 06:01

Bosnium je napisao/la: 01 jun 2026 03:53 A za koju stranku mislite da bi najbolje bilo glasat za? Ja licno opet bih rekao demokratska fronta jer se opet bore za drzavu a nisu tolino pasivni kako je sdp,nip, doduse i sda. Kad vidim bahatost hdz i snsd, ali im nazalost prolazi to ponasanje i politika..

A sto se predsjednika tice neznam dali za kobacevica u inat, jer je schmidt zabetonirao da hdz upravlja federacijom bezobzira ko od 'nasih' pobjedi..
Mozes glasati za tzv. "Nasu stranku" oni su mislim pravi izbor za tebe

Bosnium
Član

Post Postao/la Bosnium » 01 jun 2026 06:53

Djelujete mi ko pravi sda bot moj semo. nasa stranka kao sda nevaljaju. Po meni bibse trebalo glasat df.

sema
Član

Post Postao/la sema » 01 jun 2026 08:58

:twisted:
Bosnium je napisao/la: 01 jun 2026 06:53 Djelujete mi ko pravi sda bot moj semo. nasa stranka kao sda nevaljaju. Po meni bibse trebalo glasat df.
Prvo nauci pisati nisi valjda strani trojkas ovdje moras nauciti prvo da bot nije zivo bice

Steve_Rogers
Član

Post Postao/la Steve_Rogers » 01 jun 2026 09:07

Ok je da imamo i razlicita misljenja, pluralizam je uvijek dobar da suprotnoj strani politicara da do znanja da ne mogu kako hoce. Medjutim, Trojka je stvarno imala 4 godine i napravili su mnogo gore nego sto je bilo prije. Osim sto kradu kao i SDA, a mozda i gore, jer su svjesni da samo kratko traju, jos nas i prodaju, predali sve nase pozicije dusmanima, plus nikad vise zaposlenih Srba i Hrvata na drzavnim jaslama, a nikad manje Bosnjaka, za vrijeme njihove vladavine Dodik nikad jaci, skinute mu sankcije, pristali na suspendovanje Ustava i nove Smitove izmjene u korist HDZ-a, drzava u rasulu, zaduzili nas preko grla i za njih je Novalic ekspert bez premca, predali OSA-u dusmanima, tako da smo preplavljeni sigurnosno-obavjestanim agencijama iz susjedstva i ugrozen nam je mir, ugrozen je opstanak Bosnjaka, unistavaju namjensku industriju koja je cvjetala, unistili zeljezaru i koksaru, bhtelecom i elektroprivreda BiH biljeze nikad gore rezultate, uveli neradnu nedjelju koja koristi Gers-u, prijeti nam predaja aerodroma, federalne pare daju opcinama s hrvatskom vecinom, dok bosnjacke trpe itd. Jednostavno zlo. Zlo, zlo, zlo. Sta vam vise treba da shvatite da su zlo? Sta?! Da nas svedu na nulu?
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve :zastava: NE HRANI ZMIJU!

Jack
Administrator

Post Postao/la Jack » 01 jun 2026 10:30

Mozete li ikako da se ne svadjate.Thanks
Never had i imagined living without you Angelene :(
Prekaljeni demografski borac i savjetnik za nadgrobni zivot :) :lol:
Ne postoji burek s sirom :vojnik4: samo sirnica :mrgreen: :mrgreen:

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 01 jun 2026 14:27

Bosnium je napisao/la: 01 jun 2026 03:53 A za koju stranku mislite da bi najbolje bilo glasat za? Ja licno opet bih rekao demokratska fronta jer se opet bore za drzavu a nisu tolino pasivni kako je sdp,nip, doduse i sda. Kad vidim bahatost hdz i snsd, ali im nazalost prolazi to ponasanje i politika..

A sto se predsjednika tice neznam dali za kobacevica u inat, jer je schmidt zabetonirao da hdz upravlja federacijom bezobzira ko od 'nasih' pobjedi..
BH-patrioti koji su ljevicari trebaju glasati za DF i Kovacevica a BH-patrioti koji su desnicari trebaju glasati za SBiH i Efendica.

Svi ostali su u dusi neprijatelji gradjanske RBIH u smislu da uopste ne zele gradjansku drzavu nego etnokratiju.

sema
Član

Post Postao/la sema » 01 jun 2026 15:32

Abidaga je napisao/la: 01 jun 2026 14:27

BH-patrioti koji su ljevicari trebaju glasati za DF i Kovacevica a BH-patrioti koji su desnicari trebaju glasati za SBiH i Efendica.

Svi ostali su u dusi neprijatelji gradjanske RBIH u smislu da uopste ne zele gradjansku drzavu nego etnokratiju.
Hehe a oni koji su za centar jelde za SBB

Abidaga
Član

Post Postao/la Abidaga » 01 jun 2026 16:41

sema je napisao/la: 01 jun 2026 15:32
Abidaga je napisao/la: 01 jun 2026 14:27

Hehe a oni koji su za centar jelde za SBB
Jedino politicki nepismeni glasaci vjeruju da postoji centar i da Scepo nije izdajnik:
https://istraga.ba/fahrudin-radoncic-ot ... e_vignette
Šćepo: "Bošnjaci ne smiju birati Hrvatima predstavnike, moramo biti realni i učiniti sve da se i peti put ne dogodi ta situacija jer bi to značilo da punih 20 godina Bošnjaci biraju hrvatskog člana Predsjedništva BiH”

saraylija
Član

Post Postao/la saraylija » 01 jun 2026 17:05

Ovisno od izbornih rezultata ali Šćepo, SBiH, DF. SDA će dijeliti fotelje s njima. Imamo to i opciju trojka, pa birajte.
:zastava:

Steve_Rogers
Član

Post Postao/la Steve_Rogers » 02 jun 2026 08:36

Najjaci video ikad, demagog parekselans. Ovako ih ni vlastita kcerka ne bi hvalila.

NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve :zastava: NE HRANI ZMIJU!

Steve_Rogers
Član

Post Postao/la Steve_Rogers » 02 jun 2026 14:43

BOSNA I HERCEGOVINA IZMEĐU AMERIČKOG I EVROPSKOG KANDIDATA ZA VISOKOG PREDSTAVNIKA: Landi nije idealan ali bi bilo pogubno da Zagreb dobije utjecaj na odluke OHR-a!

Imajući u vidu Konakovićeve i Trojkine dobre (i poslovne i političke) veze sa službenim Zagrebom, ali i naklonost pojedinih sarajevskih medija hrvatskoj politici, uključujući i spomenuti portal Klix, jasno je da se radi o jednoj sinergiji interesa koji nastoje potkopati namjere Amerikanaca da imenuju svog kandidata za visokog predstavnika u BiH.

Piše: Samir Begović

Danas je sarajevski portal Klix, inače naklonjen strankama Trojke, objavio komentar o izboru novog visokog predstavnika u BiH, u kojem se priziva jači angažman Evropske unije na ovom pitanju i suprotstavljanje kandidatu kojeg podržavaju Sjedinjene Države - Antoniju Zanardiju Landiju.

Klix poručuje da bi eventualni izbor američkog kandidata za visokog predstavnika "zakomplikovao ambicije EU u BiH".

"Država koja decenijama teži ka EU integracijama sada više gleda u poteze službenog Washingtona, nego Brisela, koji djeluje sterilno i nemoćno. U konačnici, izbor novog visokog predstavnika će pokazati omjer snaga na terenu, ali i otkriti koliko je EU spremna konfrontirati sa Amerikancima na pitanju BiH, s obzirom na niz drugih dodirnih tačaka koje imaju sa SAD-om.

No, s obzirom da je Brisel na neki način pokazao da mu smeta američko diktiranje kod imenovanja novog visokog predstavnika, a posebno Francuska, Njemačka i Velika Britanija, proces u Vijeću za implementaciju mira će pokazati koliko je i sama Evropa zainteresirana za BiH i spremna rizikovati. Bude li na kraju po američkom izboru, to će biti simbolički loša poruka i o utjecaju EU u BiH", objavio je urednik Klixa Semir Hambo.

No, ključna teza ovog teksta jeste da je Landi "nepoželjan" u Bosni i Hercegovini. Tako portal Klix, ne pozivajući se na konkretnu izjavu bilo kojeg bosanskohercegovačkog zvaničnika tvrdi da je imenovanje Landija "naišlo na otpor u Bosni i Hercegovini", a kao argument za navodni "otpor" se navodi "bliska veza sa Srbijom i Rusijom".

Klix, također, ni tvrdnju o "bliskim vezama sa Srbijom i Rusijom" nije nijednom rečenicom dokazao. Landi je veteran diplomatije koji je u svojih 76 godina života službovao u brojnim zemljama svijeta, među ostalima i kao ambasador u Rusiji i Srbiji. Isto kao što je i aktuelni otpravnik poslova Ambasade SAD u Sarajevu John Ginkel djelovao u Beogradu, pa do sada nema ni blizu negativan imidž u našoj javnosti kao što je to imao njegov prethodnik Michael Murphy.

Jedini iz BiH koji je, iako ne otvoreno, stao na stranu EU u procesu izbora visokog predstavnika, i kao i Klix pozvao na njihov jači angažman, je šef bh. diplomatije Elmedin Konaković.

Konaković je sredinom prošlog mjeseca prilikom učešća na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova država članica Evropske unije i zemalja Zapadnog Balkana u Briselu pozvao zemlje članice EU da se aktivno uključe u proces imenovanja novog visokog predstavnika.

Poseban interes da novi visoki predstavnik u BiH bude favorit najjačih članica EU ima i zvanični Zagreb. Time bi vlada Andreja Plenkovića dodatno proširila polje svog utjecaja u Bosni i Hercegovini. A koliko bi to bilo štetno za Bosnu i Hercegovinu nema potrebe ni govoriti - sve smo vidjeli na primjeru prohrvatskog angažmana Christiana Schmidta.

Šta bi Izbor kandidata EU za visokog predstavnika u BiH značio detaljno je u posljednjem izdanju emisije "Istraga sedmice" na televiziji Hayat objasnio dugogodišnji bh. novinar i odličan poznavatelj međunarodnih prilika Sead Numanović.

"Stvar je u tome što mi moramo imati već definiranu politiku za narednih 10 godina. Ovo su turbulentna veremena. Mi ne možemo računati na EU, jer EU ne može računati na sebe. Posebno ne možemo računati na ovu EU. Mi ne možemo dopustiti da ingerencije visokog predstavnika i OHR-a pređu pod portfelj evropskih integracija jer time dajemo ključeve u ruke Hrvatske. Mi ne možemo dopustiti da Hrvatska bude ta država koja odlučuje o nama ili bilo kojoj drugoj državi ovog regiona. Razlog više je što je hrvatska vlada jedna od najbrojnijih ako ne i najbrojnija vlada u zatvoru. U zadnja tri mandata Andreja Plenkovića više je ministara završilo u zatvoru nego što je ostalo na funkciji do kraja mandata. I ta država treba meni sutra dati zeleno svjetlo da uđem u EU. Ne dolazi u obzir. Nema govora. Ne postoji neko ko bi to mogao prihvatiti. Svaka država EU, sjetite se Slovenije, koje je probleme pravila Hrvatskoj pri ulasku u EU. Hrvatska će to nama raditi, Hrvatska to već radi Crnoj Gori", kazao je Numanović.

Imajući u vidu Konakovićeve i Trojkine dobre (i poslovne i političke) veze sa službenim Zagrebom, ali i naklonost pojedinih sarajevskih medija hrvatskoj politici, uključujući i spomenuti portal Klix, jasno je da se radi o jednoj sinergiji interesa koji nastoje potkopati namjere Amerikanaca da imenuju svog kandidata za visokog predstavnika u BiH.

Naravno, to ne znači da će eventualno djelovanje američkog kandidata biti u potpunosti u skladu sa interesima sa zvaničnim Sarajevom. Opasnost od intervencije Landija u državnu imovinu na način koji bi pogodovao američkim investitorima je stvaran, ali mi nemamo nikakvih garancija da na isti ili čak i gori način ne bi djelovao kandidat EU za visokog predstavnika.

Ono što znamo jeste da nam iskustvo iz proteklih 30 godina, a posebno tokom agresije na Republiku BiH, govori da je djelovanje američke administracije bilo daleko manje štetno po interese Bosne i Hercegovine za razliku od EU koja je često pogodovala interesima separatističkih politika u Bosni i Hercegovini.
https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/48 ... ohr_a.html

Ima li istine u ovome ili je placeni clanak da nas odobrovolji za Trumpovog Italijana?

Odgovorite