Svjetsko prvenstvo 2026(Usa,Canada i Mexico)
Re: Svjetsko prvenstvo 2026(Usa,Canada i Mexico)
Bosna nema 200 miliona stanovnika kao Brazil pa da biras
Alajbegovic je trebao da igra ne samo 10 minuta i nesto protiv Austrije.Nego daleko vise.To je realnost.Nema sanse da bi Austrija mogla da izvuce pobjedu
Momak ima potencijal.Pa prije par godina Halandu su rekli igraj mali i ne slusaj druge.A kod nas ako ima manje godine on ne bi trebao da igra.Glupost
Momak mora da igra protiv Kanade i protiv Svicarske.U to sam siguran
Alajbegovic je trebao da igra ne samo 10 minuta i nesto protiv Austrije.Nego daleko vise.To je realnost.Nema sanse da bi Austrija mogla da izvuce pobjedu
Momak ima potencijal.Pa prije par godina Halandu su rekli igraj mali i ne slusaj druge.A kod nas ako ima manje godine on ne bi trebao da igra.Glupost
Momak mora da igra protiv Kanade i protiv Svicarske.U to sam siguran
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

- Pita sirnica
- Član
Stoji, Alajbegovic i Bajraktarevic ce morat od početka igrati. Donose jednu dinamku i opasnost u bh-igri koja je dosada isla isključivo od napada. Ta generacijska promjeba dolazi u pravo vrijeme, iako je prvenstveni plan bio EP. To sto se ovaj dvojac brze razvijo, nije se ocekivalo. Imali smo uvijek talenata, ali vecina ni blizu svijetske klase. A sada dvojca u pravo vrijeme.
Taj Bošnjaćki inat igra veliku ulogu. To se moze na veliki broj imigranata sirom svijete reflektiert, svi imaju isti Problem. Domicilni imaju vecu mogucnost se razviti i izboriti nego "stranci". A stranci moraju uvijek vise pokazati, da bi dobili mogućnost.
Primjer je i TR repka.
Ali vidi se da treneri, gdje igraju nasi momci nisu svi odusevljeni uspijehom nase repke.
Uglavnom, sada se trebaju svi paziti povreda.
Ps: kako cujem iz blizneg ogruzenja, brat od Alajbegovica vazi takođe kao veliki talenat, a babo njihov je isključivo zelio da si. Igra za Bosnu
Taj Bošnjaćki inat igra veliku ulogu. To se moze na veliki broj imigranata sirom svijete reflektiert, svi imaju isti Problem. Domicilni imaju vecu mogucnost se razviti i izboriti nego "stranci". A stranci moraju uvijek vise pokazati, da bi dobili mogućnost.
Primjer je i TR repka.
Ali vidi se da treneri, gdje igraju nasi momci nisu svi odusevljeni uspijehom nase repke.
Uglavnom, sada se trebaju svi paziti povreda.
Ps: kako cujem iz blizneg ogruzenja, brat od Alajbegovica vazi takođe kao veliki talenat, a babo njihov je isključivo zelio da si. Igra za Bosnu
B -> B -> B
- Pita sirnica
- Član
Ove kvalifikacije kao i moguće pobijede na SP bi mogle pozitivno utjecati na natalitet. Pozitivne stvari/euforija dovodi do povecanja broja beba. Tako da od feb/mar 27 moglo bih se izraziti na statistku
To se statisticki moglo dokazati. Jedan primjer je bilo SP u DE. Tada se upravo q0tak mijesevi nakon SP mogla uociti pozitivna anomalija broju rodenih
To se statisticki moglo dokazati. Jedan primjer je bilo SP u DE. Tada se upravo q0tak mijesevi nakon SP mogla uociti pozitivna anomalija broju rodenih
B -> B -> B
Ima istine ali i zavisi koliko ce trajati. Hoce li izaci iz grupe (trebali bi) i tamo zavisi ko je protivnik. 1/8 zvuci nesto izvodivo i realno. Sada sta ce biti na terenu cemo tek da vidimo.Pita sirnica je napisao/la: ↑19 apr 2026 18:50 Ove kvalifikacije kao i moguće pobijede na SP bi mogle pozitivno utjecati na natalitet. Pozitivne stvari/euforija dovodi do povecanja broja beba. Tako da od feb/mar 27 moglo bih se izraziti na statistku
Francuska je par godina surfala na valu optimizma kada su postali svjetski sampioni pobjedivsi Brazil. Zblizili su se i drustvo je imalo pozitivnije misli.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Mjesec dana do pocetka prvenstva
Nema sanse da gledam sve utakmice ali probat cu makar 1/3 možda I vise
Nema sanse da gledam sve utakmice ali probat cu makar 1/3 možda I vise

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez, saopštio je spisak igrača na koje računa za Svjetsko prvenstvo.
Na spisku se nalazi 26 igrača i nekoliko pretpoziva.
Golmani:
Nikola Vasilj
Martin Zlomislić
Osman Hadžikić
Odbrana:
Sead Kolašinac
Amar Dedić
Nihad Mujakić
Nikola Katić
Tarik Muharemović
Stjepan Radeljić
Dennis Hadžikadunić
Nidal Čelik
Vezni red:
Amir Hadžiahmetović
Ivan Šunjić
Ivan Bašić
Dženis Burnić
Ermin Mahmić
Benjamin Tahirović
Amar Memić
Armin Gigović
Kerim Alajbegović
Esmir Bajraktarević
Napad:
Ermedin Demirović
Jovo Lukić
Samed Baždar
Edin Džeko
Haris Tabaković
Pretpozivi: Tarik Karić, Mladen Jurkas, Arjan Malić, Emir Karić, Jusuf Gazibegović, Ifet Đakovac, Amer Gojak, Haris Hajradinović i Dario Šarić
Na spisku se nalazi 26 igrača i nekoliko pretpoziva.
Golmani:
Nikola Vasilj
Martin Zlomislić
Osman Hadžikić
Odbrana:
Sead Kolašinac
Amar Dedić
Nihad Mujakić
Nikola Katić
Tarik Muharemović
Stjepan Radeljić
Dennis Hadžikadunić
Nidal Čelik
Vezni red:
Amir Hadžiahmetović
Ivan Šunjić
Ivan Bašić
Dženis Burnić
Ermin Mahmić
Benjamin Tahirović
Amar Memić
Armin Gigović
Kerim Alajbegović
Esmir Bajraktarević
Napad:
Ermedin Demirović
Jovo Lukić
Samed Baždar
Edin Džeko
Haris Tabaković
Pretpozivi: Tarik Karić, Mladen Jurkas, Arjan Malić, Emir Karić, Jusuf Gazibegović, Ifet Đakovac, Amer Gojak, Haris Hajradinović i Dario Šarić
Ermin Mahmic jedini centralni vezni igrac ovdje
Moze da povuce prema naprijed
Takvog igraca nismo imali od Medunjanina I Pjanica
Dobar za Euro i ako budemo morali ganjati rezultat protiv Svicarske ili Kanade ubaciti ga
Steta za Janelta
Moze da povuce prema naprijed
Takvog igraca nismo imali od Medunjanina I Pjanica
Dobar za Euro i ako budemo morali ganjati rezultat protiv Svicarske ili Kanade ubaciti ga
Steta za Janelta

Haiti-Skotska najjeftinija karta ovdje 1240$.Koji su ovo gulikoze iz Fife
Da,dobro ste culi.Pa,koliko ce tek biti karta utakmice za polufinale ili finale

Da,dobro ste culi.Pa,koliko ce tek biti karta utakmice za polufinale ili finale

Pobjedujemo 4-1 veceras. Kanada ce se raspasti
Ovo je najoptimističniji upis koji sam vidio. Odakle
Napadački bi morali svi igrači biti efikasni uključujući i Demirovića koji sve fula.
Demir zabija 2 gola.
Iiiidemooooo

Iiiidemooooo
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Kandani ce izgoriti pred svojom publikom. Istrositi ce se za prvih 25-30 min i mi zabijamo gol ili dva pred kraj prvog poluvremena.
U drugom poluvremenu kanada i vrse pritisak prvih 15 min i onda ce se ispuhati.
Dobro je ovo
Bod ko kuca
Bod ko kuca

Da. Bilo je bitno da se ne izgubi. Mada smo mogli dotuci kanadane. Da se nastavilo s minimum organizacije u napadu.
Ovdje su ponovili igru kao protiv Austrije. Dali gol i povukli se. Sreca pa i kanadani nemaju talenta. Inace bi bilo gore.
Bajraktarevic vrlo los. Kao da se prepao i krio se od lopte. Mozda velika trema.
Memic isto mi je djelovao na isti nacin. Ali mogu shvatiti da je bio veliki pritisak. Veliki dogadaj. Nadam se da ce biti bolji u drugoj utakmici.
Demirovic. Ne znam kako on igra u bundesligi. Biti toliko nespretan u zavrsnici... Nevjerovatno.
Kolasinac i Muharemovic top.
Ispadali smo o u odbrani...Katić jednom na korner liniji, muharemovića u prvom onaj crnac otrese ko slinu, Kolašinac mi je nekakav grohno - iskustvo je tu, ali iugleda godine ga stižu...često visi.
Ne znam šta Tahirovića drži u prvoh 11. On ne može igrati ove fizički zahtjevne itakmice jer: nema snage, oštrine, bezobrazluka, u duelu ga nema, igrač manje. Može u nekim ofanzivnijim postavkama jer zna igrat lopte.
Kanađani atletska ekipa, brzi i na granici faula, udaraju..Tahir nije za toga.
Uglavnom, zadovoljan bodom.
Jes da smo mogli dobit, ali mogli smo i zijanit
Ne znam šta Tahirovića drži u prvoh 11. On ne može igrati ove fizički zahtjevne itakmice jer: nema snage, oštrine, bezobrazluka, u duelu ga nema, igrač manje. Može u nekim ofanzivnijim postavkama jer zna igrat lopte.
Kanađani atletska ekipa, brzi i na granici faula, udaraju..Tahir nije za toga.
Uglavnom, zadovoljan bodom.
Jes da smo mogli dobit, ali mogli smo i zijanit
Čuvaj Stoca, ne daj Počitelja, ni Mostara ne ostavljaj sama...
Kao prvo o cemu vi pricate?Ovo je najbolji Kanadski tim ikad.Prije 40 godina su bili na SP.A ovo im je 3 put u 90 godina da su na SP .Tako.A prije 40 godina bili su kanta za sutanje.
Jos njihov najbolji igrac Davis nije igrao protiv nas
Mi nemamo vezni red(Sredinu) Za nekih 4:1 treba nam neko ko moze da zabije gol,napravi nesto na sredini.Takvo sta mi nemamo?
A napad nam je ocajan.Onaj Demirovic da mu namjestis sve ne bi mogao da zabije gola.Bez Dzeke i bez Tabakovica.Uzeli smo bod protiv daleko boljeg protivnika.Nas raspored je tezak.Prve 2 utakmice igramo protiv boljeg protivnika.A uzeli smo bod.Bez tog boda.Sanse za prolaz su minimalne.8 najboljih treceplasiranih prolazi dalje.To je dobro.
Gledao sam inace Juznu Koreju sinoc.,Oni bi nas pojeli za dorucak.Kud ces vise,.Nas cilj je bio prolazak grupe.Imamo sad dobre sanse da prodjemo grupu.Nije idealno ali sta se moze
Jos njihov najbolji igrac Davis nije igrao protiv nas
Mi nemamo vezni red(Sredinu) Za nekih 4:1 treba nam neko ko moze da zabije gol,napravi nesto na sredini.Takvo sta mi nemamo?
A napad nam je ocajan.Onaj Demirovic da mu namjestis sve ne bi mogao da zabije gola.Bez Dzeke i bez Tabakovica.Uzeli smo bod protiv daleko boljeg protivnika.Nas raspored je tezak.Prve 2 utakmice igramo protiv boljeg protivnika.A uzeli smo bod.Bez tog boda.Sanse za prolaz su minimalne.8 najboljih treceplasiranih prolazi dalje.To je dobro.
Gledao sam inace Juznu Koreju sinoc.,Oni bi nas pojeli za dorucak.Kud ces vise,.Nas cilj je bio prolazak grupe.Imamo sad dobre sanse da prodjemo grupu.Nije idealno ali sta se moze

Svicarska ce nas napasti a oni jos bolji vezni red imaju i napad od Kanade.Tako realno pisi -propalo ovdje.Tu nam dajem lijep poraz.Qatar mora da igra i Dzeko i Tabakovic.A i probat Mahmica protiv Svicarske.Pa nema veze da se momak malo oproba
Po meni ovo sad sto smo igrali.Zasluga je odbrane,.Muharemovic je nabio sebi cijenu jos vecu.A ostali isto.Najgore je sad Bajraktarevic odigrao.Vidi se da je Alajbegovic daleko kvalitetnija opcija.I on mora da igra protiv Svicaraca
Po meni ovo sad sto smo igrali.Zasluga je odbrane,.Muharemovic je nabio sebi cijenu jos vecu.A ostali isto.Najgore je sad Bajraktarevic odigrao.Vidi se da je Alajbegovic daleko kvalitetnija opcija.I on mora da igra protiv Svicaraca

I bas ja kod doktora zavrsim.Pa necu moci da gledam utakmicu protiv Svicarske.Steta

Friend mi poslao poruku bio u Torontu gledao uzivo
Nasih oko 8000 do 9000 nije lose ali daleko od 30 000
Kanadjana oko 30 000
ukupno 43 000 bilo na utakmici
Nasih oko 8000 do 9000 nije lose ali daleko od 30 000
Kanadjana oko 30 000

Dobro smo mi i ovaj bod osvojili protiv Kanade. Poraz bi bila najgora moguća kombinacija. A iz nekog razloga mislim da će utakmica protiv Švicarske biti mirnija i bolja po nas. Još jedan neriješen rezultat bi bio top. Qatar je zaista loša selekcija i to bi MORALI pobijediti.