Svjetsko prvenstvo 2026(Usa,Canada i Mexico)
- Steve_Rogers
- Član
Re: Svjetsko prvenstvo 2026(Usa,Canada i Mexico)
Nasih navijaca je bilo oko 30 hiljada u Torontu na ulicama, to je nepregledna rijeka ljudi. Na stadionu nazalost dosta manje od toga, ali ok. Kanadski mediji su se bili zabrinuli da ce biti vise bh. navijaca i lozili svoje da kupuju karte.
Sto se tice Svice, tu smo autsajderi, i nadam se da cemo toj utakimici pristupiti kao Velsu i Italiji. Konacno da se strasti smire, mi spustimo na zemlju i igramo hladne glave. Bajraktarevic vec umislio da je zvijezda, treba vracanje na fabricke postavke. Demir i Tahir out. Nazalost ali je tako.
Sto se tice Svice, tu smo autsajderi, i nadam se da cemo toj utakimici pristupiti kao Velsu i Italiji. Konacno da se strasti smire, mi spustimo na zemlju i igramo hladne glave. Bajraktarevic vec umislio da je zvijezda, treba vracanje na fabricke postavke. Demir i Tahir out. Nazalost ali je tako.
NE KUPOVATI: Violeta, Lasta i Higi proizvode, Brazil/Marcafe/Branck kafu, Eurocompany i Berny orascice, Leda vodu, Sarajevski kiseljak/Sara prirodnu vodu/Senzaciju, Juicy sokove, Dolce vita, Trend konzerve
NE HRANI ZMIJU!
Mislim da cemo puno bolje igrati protiv Svicarske. Kanadjani su prebrzi i prejaki fizicki za nas.
Bilo je oko 8000 a ne 30 000
Fake news
Fake news
Never had i imagined living without your smile Angelene
Prekaljeni demografski borac
Padale su i veće utvrde, a Dobretići su davno pali

U ime Fadila.Sulejmana i svetog Jacka demografskog Amin

@Jack želim ti brz oporavak.
Komentar ti je sasvim realan i na mjestu. Mi koliko smo limitirani na sredini terena, nama bod apsolutno vrijedi kao kuća.
Naši momci su se borili, ostavili zaista srce na terenu, ali su nas Kanađani svojom fizikom i dinamikom nadigrali u drugom poluvremenu.
Našom željom i velikom borbom zasluženo smo osvojili bod. Mora se priznati da su i Kanađani zasluženo osvojili bod i da su na tribinama ipak bili u prednosti.
Matematički dovoljna su nam tri boda u naredne dvije utakmice. Naravno navijački priželjlkujem da bi mogli do boda protiv Švicaraca.
Samo naprijed
Komentar ti je sasvim realan i na mjestu. Mi koliko smo limitirani na sredini terena, nama bod apsolutno vrijedi kao kuća.
Naši momci su se borili, ostavili zaista srce na terenu, ali su nas Kanađani svojom fizikom i dinamikom nadigrali u drugom poluvremenu.
Našom željom i velikom borbom zasluženo smo osvojili bod. Mora se priznati da su i Kanađani zasluženo osvojili bod i da su na tribinama ipak bili u prednosti.
Matematički dovoljna su nam tri boda u naredne dvije utakmice. Naravno navijački priželjlkujem da bi mogli do boda protiv Švicaraca.
Samo naprijed
“Sile koje nasrću na Bosnu umorit će se. Mi se nećemo umoriti.”
Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH <3
Alija Izetbegović, prvi predsjednik BiH <3
Slozio bih se da bi mogli igrati bolje protiv CH.saraylija je napisao/la: ↑13 jun 2026 01:51 Dobro smo mi i ovaj bod osvojili protiv Kanade. Poraz bi bila najgora moguća kombinacija. A iz nekog razloga mislim da će utakmica protiv Švicarske biti mirnija i bolja po nas. Još jedan neriješen rezultat bi bio top. Qatar je zaista loša selekcija i to bi MORALI pobijediti.
- druga utakmica i ocekujem slobodniju i pametniju igru od nekih igraca tipa bajraktarevic i memic.
- mi bolje igramo protiv " skolovanih" ekipa. Ekipa tipa Danske koje igraju organizovano i po nekom skolskom sistemu. Igra se sporije. Mi tesko igramo protiv ovih ho ruk i trkackih ekipa gdje se leti na sve strane.
Belgija npr igra tako. Ako prihvatis tu vrstu igre odmah mozes upisati poraz je cemo mozda dati 3 ali primiti 4 gola. Tako nas je jednom zavalio i Portugal u onom barazu. Dali smo 2 gola ali primili 4-5. Ne mogu se vise sjetiti. Mi nismo za tog " totalnog fudbala.
Hrvatska npr moze i igra tako.
Kanada je suplja i neka hrabrija ekipa ce im zabiti 3-4 gola. Oni se previse otkriju kada napadaju i brze ekipe ce im sloziti kontru iza kontre.
Pitanja za sljedecu utakmicu.
Hoce li igrati Dzeko? Ako je odgovor da onda ko ce biti drugi napadac jer on ne moze sam. Po statusu i visini bi to trebao biti Demirovic ali on je potrosio sve kredite. Mozda fuli jer previse trci "u prazno" i onda gubi snagu i fokus kada treba zabiti. Vjerujem da njemu kljuca u glavi.
Tabakovic se tek vraca i on moze biti ubacen pred kraj. Cisto sumnjam da ce igrati od prve minute. A i on je gabarit kao Dzeko ili ova Lukic.
A i ovaj Bazdar je visok a i nihe pokazao puno do sada.
Biće onako kako Bošnjaci odluče
Evo sad ce Svicarska za 50 minuta.Pa cu viditi kako ce oni igrati
Nazalost moj odlazak kod doktora je bas u to vrijeme kad mi pocnemo utakmicu.Ali ako bude sve zavrseno.ja cu vidjeti neke sportske barove ili kafane.Pa da se zavalim i odgledam makar 2 poluvrijeme protiv Svicaraca.To mi je neki cilj
Sto se tice ovog.Demirovic je igrac manje to je zalosno.Sredina nam je nikakva.Mahmic je igrac sredine pa njega treba ubaciti.Da se vidi moze li on nesto da napravi.
Juce Ameri su odigrali super.To je malo prekasno za vas u Europi ali super je utakmica bila.Samo sanse se redaju za Amere,jedna za drugom
Nazalost moj odlazak kod doktora je bas u to vrijeme kad mi pocnemo utakmicu.Ali ako bude sve zavrseno.ja cu vidjeti neke sportske barove ili kafane.Pa da se zavalim i odgledam makar 2 poluvrijeme protiv Svicaraca.To mi je neki cilj
Sto se tice ovog.Demirovic je igrac manje to je zalosno.Sredina nam je nikakva.Mahmic je igrac sredine pa njega treba ubaciti.Da se vidi moze li on nesto da napravi.
Juce Ameri su odigrali super.To je malo prekasno za vas u Europi ali super je utakmica bila.Samo sanse se redaju za Amere,jedna za drugom

Pasha je napisao/la: ↑13 jun 2026 10:53 @Jack želim ti brz oporavak.
Samo naprijed![]()
Matematicki imas 12 ekipa 3 plasiranih
A sad skopcaj da 8/12 prolaze dalje
Da s 4 boda.Sanse nam drasticno skacu za prolaz dalje.Cak i ako zavrsimo kao treci
Kanada je sad u panici.Jer oni moraju da uzmu Svicarce.Ali ako ne uzmu?Vidit cemo hoce li im Qatar stvoriti kakve sanse kako igraju ozada.
Igrac utakmice Kolasinac.Muharemovic je imao 1 gresku kod onog gola.Ali nam je spasio par sansi njihovih.Odbrana solidna
Napad nikakav.Jovo je za Demirovica Platini

Switzerland
pravo napala imali su par sansi

Evo ga penal

Switzerland
1;0
Krkanskog penala

Krkanskog penala

Qatar

Svicarska.
Dosadna,dosadna utakmica
Gledao sam ove levate i mi imamo bolju odbranu.U to sam sad siguran.Oni imaju bolji vezni red.Ali ne trce toliko jako kao Kanada.Napad im nije bas nesto.Sredina im je istina jaca od nase,ali Qatar je imao par sansi protiv njih.Ako su oni mogli da imaju par sansi
Mi smo imali 2 sanse protiv Kanade.I to onaj krampa Demirovic je mogao bolje i spretnije/sretnije.Ali nismo mi takve srece.
Qatar nema sanse da uzme Kanadu ili bod da uzme.Ovi igraju brzo,prodorno,pametno.I napadaju.Jos ako im Dejvis dodje.Nema sanse
Svicarci igraju slicno nasim.Ne trce puno.Mislim da imamo sanse ovdje.Ako im se Qatar moze setati kraj gola.Mozemo i mi
Svaka ozbiljna repka bi poderala Svicarce ono sto sam vidio

Dosadna,dosadna utakmica
Gledao sam ove levate i mi imamo bolju odbranu.U to sam sad siguran.Oni imaju bolji vezni red.Ali ne trce toliko jako kao Kanada.Napad im nije bas nesto.Sredina im je istina jaca od nase,ali Qatar je imao par sansi protiv njih.Ako su oni mogli da imaju par sansi
Mi smo imali 2 sanse protiv Kanade.I to onaj krampa Demirovic je mogao bolje i spretnije/sretnije.Ali nismo mi takve srece.
Qatar nema sanse da uzme Kanadu ili bod da uzme.Ovi igraju brzo,prodorno,pametno.I napadaju.Jos ako im Dejvis dodje.Nema sanse
Svicarci igraju slicno nasim.Ne trce puno.Mislim da imamo sanse ovdje.Ako im se Qatar moze setati kraj gola.Mozemo i mi
Svaka ozbiljna repka bi poderala Svicarce ono sto sam vidio

Treba igrati protiv fanaticnih Kanadjana koji te gadjaju flasom piva.A ne ovi beduini Arapi iz Qatara
Arapi nece ni blizu imati podrsku kao mi.A mi smo se jedva culi dole.
E sad skopcaj.Da imas Kanadjane koji igraju domaci teren,znaju s pobjedom otvaraju im se vrata grupne faze.Nema sanse sta vam je
Ako budu igrali onako kao protiv nas.Kanad uzima ove levate glatko.
E sad ako se useremo kao grlice.I pustimo ove Svicarce da napadaju a mi se branimo.Zijanili smo odmah.Ali ako ih napadnemo?
Sve u svemu ko misli da je Qatar u igri je blesav.Kanada ce vam pokazati sta se radi

Arapi nece ni blizu imati podrsku kao mi.A mi smo se jedva culi dole.
E sad skopcaj.Da imas Kanadjane koji igraju domaci teren,znaju s pobjedom otvaraju im se vrata grupne faze.Nema sanse sta vam je
Ako budu igrali onako kao protiv nas.Kanad uzima ove levate glatko.
E sad ako se useremo kao grlice.I pustimo ove Svicarce da napadaju a mi se branimo.Zijanili smo odmah.Ali ako ih napadnemo?
Sve u svemu ko misli da je Qatar u igri je blesav.Kanada ce vam pokazati sta se radi

Naravno.Ovo je bila ama bas nocna mora.Trce kao da su na steroidima,ne umaraju se.Trce,prave napade,prave sanse,sve to.Imali smo 2 sanse sta vam je
Qatar je imao 5-6 protiv Svicarske,Pa ako oni mogu da naprave sanse dole

Pregledao sam utakmicu CH -QATAR.
Pobjeda trenera Qatara. U prvom poluvremenu se nisu sastavili. Samo ispucavali. Onda je napravio promjen i poceli su igrati. Potpuno druga ekipa. Bilo je dodavanja i pokusaja cistog iznosenja lopte.
A igraci CH mi ne djeluju dobro u odbrani.
Igraci qatara su mali i mi tu imamo ogromnu prednost. Treba ih sabiti 16- rac. I nabacivati. Imamo hrpu visokih igraca koji znaju dati glavom. Cak i ovih defanzivnih - Katic, Muharemovic
Sada odjednom CH u najgoroj poziciji izmedu nas i Kanade. Svi su vidjeli CH na prvom mjestu ali sada su pod potpunim pritiskom. Lahko da zavrse treci u grupi
Nekako ne mogu povjerovati da Qatar nece izgubiti od Bosne i od Kanade. Ovo je njihov maksimum. Ali ko zna. Vidi se da imaju dobrog selektora koji zna reagovati u pravom momentu
Pobjeda trenera Qatara. U prvom poluvremenu se nisu sastavili. Samo ispucavali. Onda je napravio promjen i poceli su igrati. Potpuno druga ekipa. Bilo je dodavanja i pokusaja cistog iznosenja lopte.
A igraci CH mi ne djeluju dobro u odbrani.
Igraci qatara su mali i mi tu imamo ogromnu prednost. Treba ih sabiti 16- rac. I nabacivati. Imamo hrpu visokih igraca koji znaju dati glavom. Cak i ovih defanzivnih - Katic, Muharemovic
Sada odjednom CH u najgoroj poziciji izmedu nas i Kanade. Svi su vidjeli CH na prvom mjestu ali sada su pod potpunim pritiskom. Lahko da zavrse treci u grupi
Nekako ne mogu povjerovati da Qatar nece izgubiti od Bosne i od Kanade. Ovo je njihov maksimum. Ali ko zna. Vidi se da imaju dobrog selektora koji zna reagovati u pravom momentu
Biće onako kako Bošnjaci odluče
I jos onaj kvazi penal je bio ofsajd
Nema sanse da ovi mogu uzeti boda Kanadi.
Nema sanse
Jos sam ja realan.I pisem realno.Za razliku od nekih 4:1
Tako ovo sad sto Kanada ima.I ako bude igrala protiv Qatara kao protiv nas.Nema sanse da uzmu bilo sta
Jos napune stadion zacas
Nema sanse da ovi mogu uzeti boda Kanadi.
Nema sanse
Jos sam ja realan.I pisem realno.Za razliku od nekih 4:1
Tako ovo sad sto Kanada ima.I ako bude igrala protiv Qatara kao protiv nas.Nema sanse da uzmu bilo sta
Jos napune stadion zacas

Australia
razbi Tursku
2:0
Turci bolji ali se gleda rezultat
Turci bolji ali se gleda rezultat

Njemacka-Curacao.Moram i ja da se potrudim da nadjem Curacao na mapi.Jer ne znam.Eto lijepo da i to znam.Japan je solidna repka.Mozda bude nesto
Komsije igraju za par dana.Ne znam protiv koga.Ali ovo je ok
Kanada nece izgubiti protiv Qatara.Kanada nece igrati nerijeseno protiv Qatara.Sem ako se desi neko cudo,zemlja se otvori,ako ne bude trovanje hranom dole.Nema sanse da Kanada izgubi''
Mi jarane imamo 2 mec lopte.Moramo da pobjedimo ili Svicarce.Ili Qatar.Za prolazak dalje
Komsije igraju za par dana.Ne znam protiv koga.Ali ovo je ok
Kanada nece izgubiti protiv Qatara.Kanada nece igrati nerijeseno protiv Qatara.Sem ako se desi neko cudo,zemlja se otvori,ako ne bude trovanje hranom dole.Nema sanse da Kanada izgubi''
Mi jarane imamo 2 mec lopte.Moramo da pobjedimo ili Svicarce.Ili Qatar.Za prolazak dalje

Ima direkt youtube tv
prenos live utakmice sa Svicarskom
Pa cu tako pratiti makar 2 poluvrijeme
Pa cu tako pratiti makar 2 poluvrijeme

Zdravko Mamić za N1: Ponosan sam što sam jedan od Bošnjaka koji se veseli ovom jučerašnjem rezultatu